|
|
#661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXIX
Cytat:
I nie idealizuj byłego, bo nie był idealny. Nikt nie jest! A jak się odkochać? Nie mam pojęcia... Pomimo zerwania i tego, że zostałam zraniona, wciąż jestem szaleńczo zakochana. Cytat:
|
||
|
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXiX
Cytat:
Cytat:
![]() Nie słuchaj niczego, co Ci powiedział. Zdradził = oszukał = kłamał. Nie ma co wierzyć jego słowom. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W liceum byłam z chłopakiem mieszkającym dwa bloki dalej i na początku unikałam chodzenia tamtędy, potem już miałam to kompletnie w nosie.Cytat:
Ładne wspomnienia warto zachowywać, ale nie ma co ich rozpamiętywać, bo nic z tego nie przyjdzie. To przeszłość, miłe, acz historyczne chwile. Będziesz mieć równie piękne przeżycia z kimś innym.
|
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
No to jeden przynajmniej złożył życzenia. Pewnie mu zależy.
Właśnie rozwalające jest, że my tak cierpimy a oni przechodzą do porządku dziennego. Chociaż wiecie co, może my trafiłyśmy na takich palantów? Może właśnie to jak nas traktowali w związku bezpośrednio przekłada się jak "ważne jesteśmy" dla nich po związku? Że to takie typy. Skoro byli chamscy/zdradzali nas/olewali/upokarzali w trakcie związku, nawet mówiąc że kochają, to naiwnie liczymy że będą nas mega szanować po związku? Dlaczego to pisze? Ano dlatego , że byłam 2 dni na urodzinach znajomego i było 2 chłopaków, którzy byli w miarę świeżo po rozstaniu. Jeden w listopadzie (tu mniej się skupię na nim, bo mniej wiem), drugi na początku grudnia. Chłopak siedział i NIE WSTYDZIŁ się mówić że mu ciężko. Że miał nadzieję, że zwiąże się na życie z dziewczyną, a ona go odrzuciła bo coś się w niej wywaliło. Ktoś mu powiedział "wybij klin klinem", a on spojrzał jak na kosmitę i mówi "nie chce nikogo. to dla mnie za wcześnie". Ogólnie na serio fajny, kulturalny ale nie nudny facet... I tak pomyślałam, ze taki człowiek nie mógł być zły w związku i dlatego przeżywa. My przeżywamy bo też byłyśmy "te dobre", te co się starają, latają za misiaczkiem, a misiaczek dał nam kopa w dupe (albo doprowadził zachowaniem do tego że mu daliście tego kopa).... Nasi faceci mieli nas gdzieś w związku to nie będą o nas myśleli PO związku... Sama się łudziłam wczoraj że zadzwoni albo napisze o północy. Ale czego ja się spodziewałam, skoro wolał iść (po awanturze nie poszedł) na picie z kolegami zamiast spędzić ze mną wigilię. Przecież PO rozstaniu nie wybierze poświęcenia mi czasu telefonem skoro dookoła są koledzy i wóda.... |
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Myślałam ze moja historia rozstaniowa dobiegla konca a tu psikus.
Po 3 miesiącach od rozstania poznałam fajnego faceta, starszego ode mnie, swietnie nam sie rozmawia. O byłym juz nie pamiętałam, gdy wczoraj o 12 w nocy dostałam smsa, ze mnie kocha i tęskni :P Dziś jak gdyby nigdy nic zadzwonił, że chce wrócić. Kiedyś któraś wizażanka mi to przepowiedziała i życzyła żebym była silna i mogła powiedzieć nie. Zamierzam to uczynić :P |
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uważacie czy udawanie, że jest okej jest dobre? Tzn, może nie tak całkiem udawanie, ale np. jeżeli zaczynam myśleć o exie to natychmiast odganiam myśli i próbuję zająć się czymś innym? Omijam facebooka, wszelkie strony związane z nim i w ogóle? Kiedy pojawia mi się nasz wspólny obraz z kiedyś tam to uciekam i zaraz robię coś innego, by to tylko nie wracało? Dobrze robię? Czy może lepiej usiąść i wypłakać się na dobre?
|
|
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#673 |
|
Konto usunięte
|
Zerwał on, w bardzo przykry sposób, spotkał inną i przestało mu na mnie zależeć. Usłyszałam dużo gorzkich słów, żalów i oskarżył mnie że go wykończyłam psychicznie. Nie szukał kontaktu, przez 3 miesiace nie wiedzialam co u niego. Wiem z relacji innych, ze dobrze się bawił
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z moim obecnym exem ostatni miesiąc to była tragedia. Ogólnie cały związek miał więcej wad niż zalet. Chodziłam ciągle zestresowana: a to że się pokłócimy, a to że on wdepnie w jakieś bagno prawne bo miał ku temu skłonności, a to że mnie oleje, a to że będzie wyrywał inne laski.... Durga strona stresu była taka (może dziwna?) , co będzie jak moi Rodzice dowiedzą się o nim prawdy. Tego że brał narkotyki, że pali trawe, że ma wyrok (przedawniony) w zawiasach.... Bałam się strasznie, a niestety szansa że się dowiedzą była duża. Jak koleżance z pracy podałam nazwisko ex-a i okazało się że ona ma koleżankę w jego miejscowości to od razu jej wyśpiewała wszystko negatywne co wie.... byl dość popularny w swoich okolicach. Więc w ogóle NA BOGA co mnie opętało żeby z nim być, a teraz rozpaczać???? A jednak ciągle o nim myślę a serce mi rozrywa. |
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
smutnaja napisała, że spotkała kolegę, który przeżywał, ale wg mnie to jest wyjątek. Gdzieś ostatnio napisałam, że faceci, żeby nie myśleć o problemach zajmują się byle czym - a to grają, a to filmy oglądają, w samochodzie pogrzebią - oni nie umieją robić kilku rzeczy naraz.
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłaś zaślepiona, ale widzę, że zaczynasz patrzeć "trzeźwo" na sytuację tylko po co tyle wylanych łez?Cytat:
![]() moja rada- nie szukać wśród przystojniaków i popularnych, którzy mają mnóstwo znajomych
Edytowane przez Young_Wild_Free Czas edycji: 2014-01-01 o 14:47 |
||
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
Może i wielu facetów jest już zajętych, ale jest jeszcze gdzieś ten wspaniały, szczery facet przeznaczony dla każdej z nas, i on czeka tak samo, jak my na niego!
|
|
|
|
#680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od początku LOGICZNIE wiedziałam, że źle robię. Nie ukrywał wyroku, trawy, narkotyków, picia, tego że rodzice jego mieli takie skłonności. Był szczery do bólu. A ja na to poszłam, mimo że rok temu bym powiedziała KAŻDY TYLKO NIE OSOBA O TAKIEJ HISTORII.... ALe co zrobić.... Serce. |
|
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My z byłym też nie mieliśmy szans na przetrwanie. On był stosunkowo starszy i tego mi też pewnie brakowało. Jego odpowiedzialności, rad, czułości i tego poczucia bezpieczeństwa. Ale co z tego jak nie mogliśmy być razem. Inne plany na przyszłość. Ja w innym mieście, on w innym. Ciągłe zastanawianie się, łzy, cierpienie, czekanie i tęsknota. Tylko to pamiętam z ostatniego czasu. A ja nie chcę dłużej tak żyć. To, że się na moją prośbę nie odzywa bardzo cenię. Podoba mi się jego branie odpowiedzialności za czyny.. |
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w poniedziałek napisał mi że wziął czwartek i piątek wolny i zamierza cały przespać i że w weekend też tylko pił i spał. |
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sama nie wiem co robić. Rozstaliśmy się w pokoju. Oboje płakaliśmy bardzo . Powiedział że chce kontakt, ja mu nie zaprzeczyłam. Odezwał się od piątku raz, w poniedziałek. Ale odezwał... Rzeczy u mnie ma.... Zastanawiam się czy CELOWO, czy po prostu weźmie je za jakiś czas jak już ochłonie bo nie miał jak się z nimi autobusem zabrać... Ale nie wiem czy zostawić to tak że samej się nie odzywać, jak coś napisze to odpisać. Czy totalnie go zlać.... ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Jak wróciłam w nocy z sylwestra to nie mogłam zasnąć. Myślałam co robi, czy w ogóle o mnie pomyślał, czy kogoś już poznał... Zamiast pomysleć "z nikim mu nie bezie tak dobrze"...Ale z drugiej strony jakby mu tak dobrze było to by mnie nie zostawił
|
||
|
|
|
#685 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że czasami nas wspominają, myślą sobie co by było gdyby... Ale rzadko kiedy! tak to są zajęci swoimi sprawami. Zaraz znajdują kolejną i tak się koło zawęża... do czasu gdy nie znajdą sobie partnerki na zawsze.
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
To przykre biorąc pod uwagę kobiety, które potrebują na to sporo czasu..
|
|
|
|
#688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak już jest od wieków
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
DAWAJ PROSZĘĘĘĘ ONE NA SERIO NA MNIE MOCNO DZIAŁAJĄ. Pozwalam Ci nawet napisać wypracowanie które mnie otrząśnie
![]() PS Moja przyjaciółka mówi że ja byłam mega dobra, ale chciałam go wyciągnąć na dobrą stronę, więc miałam wymagania. I on po prostu wiedzial że temu nie sprosta i uciekł. Sam mi kiedyś powiedział, że "Wy dziewczyny z Warszawy macie większe wymagania niż te od nas... i nie jeden z nas byłby ideałem u nas...a dla Was ciągle coś źle" |
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny strasznie się boje kryzysu myśleniowego... Że tak bardzo zatęsknię i rzucę się na telefon i wystrugam coś niepotrzebnie, a on coś odpisze i znów się zacznie..
Boli to, że był okej, ale rozmijamy się w planach.. Nigdy by nie mógłby stać się moim mężczyzną na wyłączność.. Boli, ale to przecież solidny powód, by się rozstać, prawda? Co z tego, że było nam wspaniale jak świadomość braku przyszłości, stabilizacji mnie niszczyła od środka..Ta niepewność czy za kilka lat obudzę się w jego ramionach czy też nie.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

byłaś zaślepiona, ale widzę, że zaczynasz patrzeć "trzeźwo" na sytuację