Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 14:18   #571
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Nawet najlepszy, tata nie zastapi matki.
Stary 2014-01-01, 14:27   #572
lusesita23
Zakorzenienie

Marysia rano sie pieknie do mnie usmiechala z takim: aghuuu.
.
myslocie,ze to swiadome?
jutro konczy miesiac

az mi lzy polecialy.
.

zaraz idziemy na obiad noworoczny do rodzicow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-01, 14:37   #573
De28
Wtajemniczenie

taszanta-ale tz wlasnie jest niecierpliwy, bo maly u niego wiecznie krzyczy.A nie odwrotnie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 15:25   #574
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dla mnie ròżnica jest oczywista. Mama to mama ! To matka nosi dziecko pod sercem 9 miesiecy, to jej głos dziecko zna dłuzej niz jest na tym świecie i to oczywiste że to je uspokaja w pierwszej kolejnosci. To matka karmi piersia , nie ojciec , wiec to jej zapach dziecko rozpoznaje jako pierwszy. Wiec nie wierze że dla NOWORODKA wszystko jedno czy ojciec czy matka.
Oczywiscie zgodze sie z tym że czym dziecko starsze tym ta granica matka/ojciec sie zaciera, ale nie u noworodka czy kilku tygodniowego niemowlecia.

Brakuje mi tutaj czegos takiego jak "lubie to" bo bym kliknela

Dzwonilam do rodzicow i Jasiek tak sie rozgadal do mnie przez telefon ze az sie poplakalam
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 16:11   #575
maomami
Wtajemniczenie

Witajcie w Nowym Roku, życzymy Wam z Zuzoliną wszystkiego dobrego, samych nowych umiejętności dzieciaczków, zdróweczka dla maluchów!!!!
U nas było bardzo fajnie, do rodziców przyjechali znajomi i do nas przyjaciele, Zuza przez dzień była strasznie nieznośna ale jak zasnęła o 20:30 to obudziła się dopiero o 2 na jedzonko i wtedy się już tez i my położyliśmy i pospaliśmy sobie do 9:30
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
malinko- jak chcezsz sie napic czy masz inne powody to mozesz mm, a moze sciagniesz na nocne karmienie?

jak kapiecie dzieci? na brzuszku czy normalnie?
My zaczynamy na pleckach, później obracamy na brzuszek i na końcu na plecki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przepraszam za jakość ale ciągle zapominam wziąć aparatu do rodziców a tutaj zostawiłam ubranko na chrzciny bo chrzciny w naszym kościele będą więc stwierdziliśmy że lepiej wcześniej przyjechać do dziadków i ubrać go tutaj niż w domu u nas
Śliczne te ubranka!!! Ale będzie Jasiu odszczelony!! Już się nie mogę doczekać jego zdjęć
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie żartuj!

Dziewczyny, Wy takie światowe... Nie macie kogoś znajomego/rodziny w Chinach, Francji albo we Włoszech?
Ja mogę posłużyć rodziną w Szwajcari
Cytat:
NIGDY WIECEJ SYLWESTRA Z TESCIOWA :/ dzisiejsza impreza tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze ona jest nienormalna

Co jeszcze ciekawego teściowa wymyśliła???

Cytat:
Jak Wasze dzieciaczki zniosly fajerwerki ? Moj Jas nawet nie drgnal a balam sie ze bedzie sie bal i plakal

U nas kompletnie strzały Zuzi nie ruszyły a bałam sie że się rozbudzi podczas huku

Cytat:
Witam totalnie niewyspana
Wrocilismy do domu po 2 a o 3 dzwonila szwagierka zeby przyjechac po nia, jej meza i ich znajoma i jezdzilam z nimi do 5

Ale miałaś urwanie, mam nadzieję że odespałaś troszkę
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja wkurzona na meza...

A co się stało że wkurzona na tż??
Cytat:
Lineczko co jest?

De zgadzam sie z Toba

Antibia jestes jaims dietetykiem czy doswiadczenie? Ja sie sglosze jak bd na kompie

Dziewczyny zawsse w kupkach macie grudki. Na mm ? Nasze smierdza jak skisniete mleko maja sluz i zaczynam sie
Martwic bo to juz co kpka jest i trwa od niedzieli... ma ktos jakas rade?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Taszanta w takim razie zazdroszcze Ci ze Helenka tak samo reaguje na ta i mame
U nas kupki też czasem śmierdzą takim kisem i śluz raz jest a raz nie ma, a grudki też się pojawiają czasami, ale mówiłam lekarce o śluzie to zapytała w jakim był kolorze i ile go było

Sorento super że się odezwałaś i zdrówka dla Was

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 17:27   #576
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

hej hej, wszytskiego dobrego w nowym roku!

troszkę was podczytałam ale słabiutko..

u nas dobrze, chochlik śpi i je na zmianę i robi straszne kupy ma fizjologiczną żółtaczkę, karmimy się już tylko piersią niestety jeszcze przez nakładki bo w szpitalu nam dali mówiąc że mamy za płaski sutek ale okazuje się że mamy całkiem elastyczny jak mówi położna i pracujemy nad tym żeby się pozbyć nakładki.

w szpitalu trochę chochlik był dokarmiany bo niestety po tym cc nie od razu było wystarczająco mleka ale teraz już ruszyło i się jakoś kula w miarę. rana mnie ciągnie i ogólnie staram się jakos wytrzymywać ale czasami bez apapu nie da rady. w piątek mam mieć ściągane szwy. no i strasznie mi przykro że skończyło się cc ale cieszę się że wszytsko z mała ok... napiszę później coś więcej jak wyglądał poród.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 17:37   #577
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A któraś z Was pisała o przewijaniu- wybitnie tego nie lubimy i się drzemy, jakby nas ze skóry obdzierali No chyba, że jesteśmy we dwoje z tż, to jedno przewija, a drugie tuli, zagaduje, wsadza smoka i jest lepiej. Ale za to wczoraj stwierdziliśmy, że kąpiel nie jest zła
U nas kąpiel i przewijanie spokojnie, nawet z uśmiechem na buzi Chyba, że jest mega głodna, to wtedy nawet kąpiel nie pomaga Jest wrzask.

za zniknięcie żółtaczki!

Cytat:
Witam . Wszystkiego najlepszego w nowym roku.
Ej, jakoś mi mało optymistycznie to zabrzmiało

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U nas nocka fajna tylko Miki jakiś katarek ma, az charczal przy oddychniu i udało się wyciągnąć dużego gluta ale nie zielonego. I tak się zastanawiam czzy to nie jakieś przeziębienie...jak wasze doświadczenia w tym temacie? Mogę z nim iść na dwór?
Z białym glucikiem możesz iść W teorii z żółtym/zielonym powinno się iść do pediatry, ale jak u nas się takie pojawiły i zadzwoniłam do pediatry, to ona zaleciła niewychodzenie przez 2-3 dni i obserwowanie. Jeśli by się przypałętał kaszel, gorączka lub inny niepokojący objaw, to wtedy przyjść do niej, a tak to nie. I powiedziała, że u takiego malucha katar może trwać tygodniami. I też u nas trwa Tyle że u nas jest minimalny i praktycznie tylko po nocy, więc obstawiam suche powietrze...

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Aaby ja piłam karmi malinowe
Ja w teorii też. W praktyce wypiłam dwa łyki i kompletnie mi nie podeszło. Wylałam, a do kieliszka wlałam sobie soku jabłkowego

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
My wczoraj z Filipkiem zrobiliśmy sobie wspólny wypad do CH.Był bardzo grzeczny,w zasadzie tylko spał z przerwami na jedzenie.Mama mogła sobie spokojnie pobuszować po sklepach6h mi zeszło z dojazdem Ale zakupy były owocne
Pochwal się łupami

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No my jesteśmy chyba jakąś dziwną rodziną, bo u nas nie ma takiego podziału na bardziej i mniej niezastąpionych zresztą jak bym takie teorie próbowała wmówić TŻ, to myślę, że bym go bardzo tym zraniła
Nie zrozumiemy się...

Cytat:
Witam totalnie niewyspana
Wrocilismy do domu po 2 a o 3 dzwonila szwagierka zeby przyjechac po nia, jej meza i ich znajoma i jezdzilam z nimi do 5
domi, czemu zgodziłaś się robić za taxi w środku nocy?

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja wkurzona na meza...
Co się stało? Chodzi o wczoraj?

Cytat:
Dla mnie ròżnica jest oczywista. Mama to mama ! To matka nosi dziecko pod sercem 9 miesiecy, to jej głos dziecko zna dłuzej niz jest na tym świecie i to oczywiste że to je uspokaja w pierwszej kolejnosci. To matka karmi piersia , nie ojciec , wiec to jej zapach dziecko rozpoznaje jako pierwszy. Wiec nie wierze że dla NOWORODKA wszystko jedno czy ojciec czy matka.
Oczywiscie zgodze sie z tym że czym dziecko starsze tym ta granica matka/ojciec sie zaciera, ale nie u noworodka czy kilku tygodniowego niemowlecia.
Dokładnie tak!
Bardzo fajnego posta strzelił na blogu na ten temat mój znajomy - Taszanta, polecam przeczytać
http://blog.lifenotes.pl/2013/11/choroba-sickness/

Acelinka - 100 lat!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 17:39   #578
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Hej kobitki chyba jest lepiej mała pokanała wstrętną bakterią, ale nie ma siły sama jeszcze oddychać, i nerki w końcu zaczeły działać jak należy. ale lekarz kazał się umiarkowanie cieszyć, bo wszystko może się zmienić w ciągu doby teraz TŻ pojechał do małej dowiedzieć się czy coś zmieniło się na dobre czy złe

acha...HAPPY NEW YEAR!! !!!!
Stary 2014-01-01, 17:40   #579
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
My zaczynamy na pleckach, później obracamy na brzuszek i na końcu na plecki

Ja mogę posłużyć rodziną w Szwajcari
My kąpiemy tak samo

Dziękuję Niestety Szwajcaria mnie nie urządza

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
u nas dobrze, chochlik śpi i je na zmianę i robi straszne kupy ma fizjologiczną żółtaczkę, karmimy się już tylko piersią niestety jeszcze przez nakładki bo w szpitalu nam dali mówiąc że mamy za płaski sutek ale okazuje się że mamy całkiem elastyczny jak mówi położna i pracujemy nad tym żeby się pozbyć nakładki.
za pozbycie się nakładek! Ja też miałam mega płaskie brodawki, karmiłyśmy się przez nakładki, i po niecałych 2 tygodniach udało nam się je całkowicie wyeliminować! Teraz Nina pięknie łapie! A po karmieniu sutki jakbym dziesięcioraczki wykarmiła
I a kysz żółtaczko!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-01, 17:42   #580
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:

w szpitalu trochę chochlik był dokarmiany bo niestety po tym cc nie od razu było wystarczająco mleka ale teraz już ruszyło i się jakoś kula w miarę. rana mnie ciągnie i ogólnie staram się jakos wytrzymywać ale czasami bez apapu nie da rady. w piątek mam mieć ściągane szwy. no i strasznie mi przykro że skończyło się cc ale cieszę się że wszytsko z mała ok... napiszę później coś więcej jak wyglądał poród.
gratulacje:ju pi: poźniej nadrobie wasze posty, ale cały czas myślę o Ani, wybaczcie że się nie odnosze do wszystkich postów
Stary 2014-01-01, 17:42   #581
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej kobitki chyba jest lepiej mała pokanała wstrętną bakterią, ale nie ma siły sama jeszcze oddychać, i nerki w końcu zaczeły działać jak należy. ale lekarz kazał się umiarkowanie cieszyć, bo wszystko może się zmienić w ciągu doby teraz TŻ pojechał do małej dowiedzieć się czy coś zmieniło się na dobre czy złe

Ja nie przyjmuję do wiadomości, że coś może się pogorszyć!
Pięknie Wam się rok zaczął, więc niech cały będzie przede wszystkim ZDROWY, spokojny, szczęśliwy! i lepszy od poprzedniego

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-01, 18:05   #582
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pedzicie jak szalone. ja stanelam na 11 str. nie nadrobie dzis. mam dola jetem wku*** znowu mamy problem z praca meza a wlasciwie jej brakiem :-(

nie mam sily na nic i jestem przerazona tym jak.zaczniemy 2014.

Zycze Wam Szczesliwego Nowego Roku!!!
trzymam za prace męża!
Cytat:

tego pogrubionego być nie powinno!!!
super ze nereczki ładnie pracują!!

Aaby- mało potymistycznie bo taki humor miałam. Ale już jest ok. tzn prawie ok.
Stary 2014-01-01, 18:09   #583
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kąpiel i przewijanie spokojnie, nawet z uśmiechem na buzi Chyba, że jest mega głodna, to wtedy nawet kąpiel nie pomaga Jest wrzask.

za zniknięcie żółtaczki!

Ej, jakoś mi mało optymistycznie to zabrzmiało

Z białym glucikiem możesz iść W teorii z żółtym/zielonym powinno się iść do pediatry, ale jak u nas się takie pojawiły i zadzwoniłam do pediatry, to ona zaleciła niewychodzenie przez 2-3 dni i obserwowanie. Jeśli by się przypałętał kaszel, gorączka lub inny niepokojący objaw, to wtedy przyjść do niej, a tak to nie. I powiedziała, że u takiego malucha katar może trwać tygodniami. I też u nas trwa Tyle że u nas jest minimalny i praktycznie tylko po nocy, więc obstawiam suche powietrze...

Ja w teorii też. W praktyce wypiłam dwa łyki i kompletnie mi nie podeszło. Wylałam, a do kieliszka wlałam sobie soku jabłkowego

Pochwal się łupami

Nie zrozumiemy się...

domi, czemu zgodziłaś się robić za taxi w środku nocy?

Co się stało? Chodzi o wczoraj?

Dokładnie tak!
Bardzo fajnego posta strzelił na blogu na ten temat mój znajomy - Taszanta, polecam przeczytać
http://blog.lifenotes.pl/2013/11/choroba-sickness/

Acelinka - 100 lat!
Abby fajny blog
Dokładnie opisał to co miałam na myśli..

Cytat:

Daj znac co się dowiedział!
Napewno przyniesie same dobre wieści

ACELINKO - zdròwka , miłości , pomyślności. Dużo kasiory I pociechy z księżniczek !!

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 18:20   #584
ryba91
Zakorzenienie

aABY- DOBRZE NAPISANE NA TYM BLOGU!

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Acelinka- STO LAT!!!

oglądam wiadomości a tam mówią że ten konkubent co skatował prawie na śmierć[ walczy w szpitalu o życie, stan ciężki i niestabilny] 4letniego Kacperka z bytomia to mu grozi tylko 10lat. a sasiedzi mówią ze chłopiec był bity od bardzo długiego czasu.. i powiedzcie mi co Ci ludzie mają w głowie. Jak nie chcą dzieci to niech nie robią, albo niech oddają- jest tyle par które nie moga miec dzieci , a inni katują, mordują i inne ......

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-01 o 18:26
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 18:27   #585
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby- mało potymistycznie bo taki humor miałam. Ale już jest ok. tzn prawie ok.

Cytat:
Abby fajny blog
Dokładnie opisał to co miałam na myśli..

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-01, 18:48   #586
ryba91
Zakorzenienie

.

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-01 o 18:56
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:08   #587
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny mam do sprzedania/ wymiany mleko Bebilon Comfort 1 (zużyte 6 miarek) niestety mały dostawał po nim niesamowitej kolki, a nie ma co trzymać, żeby się zmarnowało, jak ktoś chętny to czekam na priv

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:17   #588
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

nie zrobili Ci rozpjszczalnych szwow??
myslalam,ze juz tylko takie sa wszedzie....

kciuki za szybkie dojscie d osiebie

Cytat:

na,pewno na,dobre!!!

te usmiechy chyba sa jednak swiadome- pieknie sie usmiecha caly dzien! <love>

Stary 2014-01-01, 20:01   #589
ryba91
Zakorzenienie

Sanrio- gdzie rodzilas?

lusesita- ja mialam rozpuszczalne ale jeden mi wyciagali, czyli nie wszystkie takie byly;p

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

ktosiula- http://landings.photobox.pl/v3/pl/se...5723#ectrans=1
Stary 2014-01-01, 20:12   #590
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Nie żartuj!

Dziewczyny, Wy takie światowe... Nie macie kogoś znajomego/rodziny w Chinach, Francji albo we Włoszech?
Hiszpania ?

Cytat:
Dobrze, ze była taka szybka reakcja, az strach pomyslec.
Wog&ograve;le chyba miałaś dobra opieka bo CC 12h po odejściu w&ograve;d to w wiekszości szpitali święto?

Moja siostra miała teraz CC 3,5 godziny po odejściu wód (malutka była podwójnie okręcona pępowiną)

Cytat:
Dla mnie r&ograve;żnica jest oczywista. Mama to mama ! To matka nosi dziecko pod sercem 9 miesiecy, to jej głos dziecko zna dłuzej niz jest na tym świecie i to oczywiste że to je uspokaja w pierwszej kolejnosci. To matka karmi piersia , nie ojciec , wiec to jej zapach dziecko rozpoznaje jako pierwszy. Wiec nie wierze że dla NOWORODKA wszystko jedno czy ojciec czy matka.

Zgadzam się z tym , tylko teraz zastanawia mnie sens kangurowania dziecka przez tatusia zaraz po narodzeniu (niektóre szpitale tak robią, jeśli mama jeszcze nie jest w stanie)

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Marysia rano sie pieknie do mnie usmiechala z takim: aghuuu.
.
myslocie,ze to swiadome?
jutro konczy miesiac

az mi lzy polecialy.
.
Myślę, ze jak najbardziej świadomie brawa za pierwszy uśmiech Marysi

a ja po CC szwy wewnętrzne miałam rozpuszczalne, a na zewnątrz, po bokach "normalne" takie jakby wąsy i to właśnie obciął doktorek w siódmej dobie po.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 20:23   #591
ryba91
Zakorzenienie

aaby ja Ci moge pomoc tylko w DE i Belgii ;D
Stary 2014-01-01, 20:36   #592
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
oglądam wiadomości a tam mówią że ten konkubent co skatował prawie na śmierć[ walczy w szpitalu o życie, stan ciężki i niestabilny] 4letniego Kacperka z bytomia to mu grozi tylko 10lat. a sasiedzi mówią ze chłopiec był bity od bardzo długiego czasu.. i powiedzcie mi co Ci ludzie mają w głowie. Jak nie chcą dzieci to niech nie robią, albo niech oddają- jest tyle par które nie moga miec dzieci , a inni katują, mordują i inne ......

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
te usmiechy chyba sa jednak swiadome- pieknie sie usmiecha caly dzien! <love>

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hiszpania ?

Zgadzam się z tym , tylko teraz zastanawia mnie sens kangurowania dziecka przez tatusia zaraz po narodzeniu (niektóre szpitale tak robią, jeśli mama jeszcze nie jest w stanie)

a ja po CC szwy wewnętrzne miałam rozpuszczalne, a na zewnątrz, po bokach "normalne" takie jakby wąsy i to właśnie obciął doktorek w siódmej dobie po.
Hiszpania mnie pośrednio ratuje! Mogę odezwać się na PW?

Wiesz, z tym kangurowaniem przez tatę to chyba chodzi po prostu o kontakt skóra do skóry, który jest b.ważny dla noworodka - nieważne, czy to tata czy mama. Tak mi się wydaje

Ja też miałam szwy rozpuszczalne, i tylko wąsy położna odcięła mi w 7 albo 8 dobie

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
aaby ja Ci moge pomoc tylko w DE i Belgii ;D
Niestety
Ale dziękuję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-01, 20:51   #593
ktosiula
Wtajemniczenie

Rybka dzięki za linka.
Zapomniałam wcześniej o kąpieli odpisać, my jeszcze nie obracamy na brzuszek bo maz nie czuje się pewnie a da się plecki umyć bez obracania. Później nad tym popracujemy.

Lusesita myślę ze to mógł być juz świadomy uśmiech! Ja uwielbiam jak Miki wydaje takie gardłowe dźwięki

Sanrioo też karmiłam w nakladkach, gdzieś po 2 tyg udało się bez problemu odstawić. Chwilę pokarmilam z nakładka aż się sutek wyciągnął i zaraz zdjęłam, pięknie chwycił. Trzymam kciuki za was!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-01 o 21:10
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 20:58   #594
aaby
Zakorzenienie

Aaa, miałam pisać o ciemieniuszce. I nas dorwała, i to dość dawno (ze 3 tygodnie już będzie) Na początku nakładałam oliwkę przed kąpielą, wyczesywałam i potem myliśmy włoski przy kąpieli. Niestety jako iż to Nina dyktuje godzinę kąpieli, nie mogliśmy nakładać na kilkadziesiąt minut przed. Ciemieniuchę jakby ciut hamowało, ale włosy były mega tłuste po tej oliwce, mimo dwukrotnego mydlenia. A że Nina nie lubi mycia głowy, to cały proceder był męczarnią.
Kupiłam ziajkę na ciemieniuchę. Zaczęliśmy nią myć jakoś przed świętami. Było ciut lepiej, ale niestety przez wszystkie odwiedziny itp. kąpaliśmy Małą nieregularnie (tzn. jednego dnia kąpiel, drugiego nie, trzeciego kąpiel). I niestety widać było tę nieregularność w stanie skóry na główce. Ale po świętach już kąpaliśmy codziennie i jest dużo lepiej
Dodam, że na początku wyglądało to jak łupież i dopiero ok. tydzień temu zrobiły się z tego typowe żółte tłustawe łuski Teraz, kiedy jest lepiej, znów jest jakby lekki łupież. Walczymy z dziadem!
Także przed kąpielą czeszę na sucho dokładnie główkę, żeby ten łupież poluźnić i zeskrobać, a w kąpieli dokładnie myję i masuję przy użyciu tej ziajki

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2014-01-01 o 20:59
Stary 2014-01-01, 21:08   #595
ktosiula
Wtajemniczenie

Agnieszka super ze Anula taka twarda i jest lepiej, trzymamy dalej kciuki i nie przepraszaj nad bo zdrowie twojej kruszynki najważniejsze i nic dziwnego ze myślisz tylko o tym.

Lineczka co jest? Lepiej juz?

Kociak u nad też chyba trądzik na czole, nosku i pod oczami, od 3 dni ale się nie nasila. A te wasze chrostki zmieniają się jakoś pod wpływem temperatury? Bo Mikołaj po przyjściu ze szpitala miał jeden dzień potowki a ja wtedy myślałam ze to trądzik.
Byliście dziś na spacerze? U nas po spacerze to co zawsze, od 13.15 do 18.30 nie zmruzyl oka. Dziwne to jakieś, juz 5 raz z rzędu, próbuje się doszukać przyczyny i nic.

Taszanta ja się też nie zgadzam z twoja opinia ale dobrze ze piszesz to co uważasz Wydaje mi się ze trafił ci sir poprostu spokojny i niewymagający anioleczek tylko pozazdrościć

U nas mimo perypetii po spacerze świetny dzień. Z tata w domu jest super, chciałbym żeby był z nami ciągle, szkoda ze to niewykonalne. Synek właśnie opróżnia cysie i mam nadzieje na spokojna noc

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:21   #596
ryba91
Zakorzenienie

ktosiula- moze to ego pora aktywnosci juz stala? a przynajmniej teraz stala..? Kacper nie liczac skokow i choroby tez ma stale godziny aktywnosci, mniejwiecej..

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Aaa, miałam pisać o ciemieniuszce. I nas dorwała, i to dość dawno (ze 3 tygodnie już będzie) Na początku nakładałam oliwkę przed kąpielą, wyczesywałam i potem myliśmy włoski przy kąpieli. Niestety jako iż to Nina dyktuje godzinę kąpieli, nie mogliśmy nakładać na kilkadziesiąt minut przed. Ciemieniuchę jakby ciut hamowało, ale włosy były mega tłuste po tej oliwce, mimo dwukrotnego mydlenia. A że Nina nie lubi mycia głowy, to cały proceder był męczarnią.
Kupiłam ziajkę na ciemieniuchę. Zaczęliśmy nią myć jakoś przed świętami. Było ciut lepiej, ale niestety przez wszystkie odwiedziny itp. kąpaliśmy Małą nieregularnie (tzn. jednego dnia kąpiel, drugiego nie, trzeciego kąpiel). I niestety widać było tę nieregularność w stanie skóry na główce. Ale po świętach już kąpaliśmy codziennie i jest dużo lepiej
Dodam, że na początku wyglądało to jak łupież i dopiero ok. tydzień temu zrobiły się z tego typowe żółte tłustawe łuski Teraz, kiedy jest lepiej, znów jest jakby lekki łupież. Walczymy z dziadem!
Także przed kąpielą czeszę na sucho dokładnie główkę, żeby ten łupież poluźnić i zeskrobać, a w kąpieli dokładnie myję i masuję przy użyciu tej ziajki
ciemieniucha jest beznadziejna. my tez walczylismy i wywalczylismy ale znow sie pojawila.. ;/

Ps. moj maz sie smieje ze jak czyatm Twoje posty to okulary zakladam
Stary 2014-01-01, 21:35   #597
nemosek
Zakorzenienie

Hejo

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!
DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!NIECH NAM DZIECIACZKI ZDROWO ROSNĄ

Na szczęście choroba sie u mnie nie rozwineła, ale nie czuje sie jeszcze tak jak powinnam.To chyba kwestia niewyspania Plecy dalej bola,chyba mam naciagniete mięsnie od noszenia Tymka,nie pozostaje nic innego jak sie chyba przyzwyczaić.

Bylismy wczoraj na pierwszej imprezce Tipiego
Spedziliśmy spokojnego Sylwestra z siostrą i znajomymiW domu byliśmy o 1.30.Mały wieczorem dokazywał,ale fajerwerki przespał

Nam nie dane jest siedzenie w domu.Mały wyrośnie na włóczykija.Ale co tam nie będę młodego kisic w domu

Lecę poczytac standardowo co tam u Was

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:48   #598
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ps. moj maz sie smieje ze jak czyatm Twoje posty to okulary zakladam

Ale przynajmniej od razu widać, że to ja
Swoją drogą lepsze okulary niż lupa ekranowa

Btw, która zamawia?

siorbek.jpg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-01, 21:50   #599
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Sanrio- gdzie rodzilas?

lusesita- ja mialam rozpuszczalne ale jeden mi wyciagali, czyli nie wszystkie takie byly;p

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

ktosiula- http://landings.photobox.pl/v3/pl/se...5723#ectrans=1

hm,nie wiedzialam,ze tak mozna

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hiszpania ?

Moja siostra miała teraz CC 3,5 godziny po odejściu wód (malutka była podwójnie okręcona pępowiną)

Myślę, ze jak najbardziej świadomie brawa za pierwszy uśmiech Marysi

cudne uczucie zobaczyc taki usmiech

ja tez mialam te wasy i obcieli mi je w drugiej dobie po cc...wtedy tez zdjely opatrunek

ale mnie to juz wypisali w 3 dobe po cc,a mala miala zoltaczke
Stary 2014-01-01, 21:51   #600
nemosek
Zakorzenienie

Z zapomniałabym pochwalic się,w poniedziałek po porannym karmieniu odłozyłam Tymka do kosza i widze że oczy jak 5 złotych i wpatrzony w mamuskę więc pomyslałam sobie że spróbuje z nim pokonwersować
Zacze lam do niego a gugu ee aaa a on słuchał i patrzył sie tymi niebieskimi oczakami i buźke otwierał,języczek wsytawiał i wydawał dźwieki po swojemu.A w pewnym momencie usmiechnął sie do mnie potem jeszcze dwa razy to powtórzył.Ale od tego momentu znowu powaga-może w lutym znowu sie usmiechnie

Acelinko Najlepszego

Cytat:

Ciekawa jestem ostatniego opisu porodu

Cytat:

Super wieści!!!!!

Ktosiula Witaj z powrotem
Lusesita Brawo za usmiech

I w Nowy Rok wchodzimy z pozytywnymi wieściami-tz znalazł pracę!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości