|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Nawet najlepszy, tata nie zastapi matki.
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia rano sie pieknie do mnie usmiechala z takim: aghuuu.
. myslocie,ze to swiadome? jutro konczy miesiac ![]() az mi lzy polecialy. . ![]() zaraz idziemy na obiad noworoczny do rodzicow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
taszanta-ale tz wlasnie jest niecierpliwy, bo maly u niego wiecznie krzyczy.A nie odwrotnie.
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzwonilam do rodzicow i Jasiek tak sie rozgadal do mnie przez telefon ze az sie poplakalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#575 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w Nowym Roku, życzymy Wam z Zuzoliną wszystkiego dobrego, samych nowych umiejętności dzieciaczków, zdróweczka dla maluchów!!!!
U nas było bardzo fajnie, do rodziców przyjechali znajomi i do nas przyjaciele, Zuza przez dzień była strasznie nieznośna ale jak zasnęła o 20:30 to obudziła się dopiero o 2 na jedzonko i wtedy się już tez i my położyliśmy i pospaliśmy sobie do 9:30 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sorento super że się odezwałaś i zdrówka dla Was
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej, wszytskiego dobrego w nowym roku!
![]() troszkę was podczytałam ale słabiutko.. u nas dobrze, chochlik śpi i je na zmianę i robi straszne kupy ma fizjologiczną żółtaczkę, karmimy się już tylko piersią niestety jeszcze przez nakładki bo w szpitalu nam dali mówiąc że mamy za płaski sutek ale okazuje się że mamy całkiem elastyczny jak mówi położna i pracujemy nad tym żeby się pozbyć nakładki.w szpitalu trochę chochlik był dokarmiany bo niestety po tym cc nie od razu było wystarczająco mleka ale teraz już ruszyło i się jakoś kula w miarę. rana mnie ciągnie i ogólnie staram się jakos wytrzymywać ale czasami bez apapu nie da rady. w piątek mam mieć ściągane szwy. no i strasznie mi przykro że skończyło się cc ale cieszę się że wszytsko z mała ok... napiszę później coś więcej jak wyglądał poród. |
|
|
|
#577 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że jest mega głodna, to wtedy nawet kąpiel nie pomaga Jest wrzask. za zniknięcie żółtaczki!Ej, jakoś mi mało optymistycznie to zabrzmiało ![]() Cytat:
Tyle że u nas jest minimalny i praktycznie tylko po nocy, więc obstawiam suche powietrze...Ja w teorii też. W praktyce wypiłam dwa łyki i kompletnie mi nie podeszło. Wylałam, a do kieliszka wlałam sobie soku jabłkowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co się stało? Chodzi o wczoraj? Cytat:
![]() Bardzo fajnego posta strzelił na blogu na ten temat mój znajomy - Taszanta, polecam przeczytać http://blog.lifenotes.pl/2013/11/choroba-sickness/ Acelinka - 100 lat!
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki
chyba jest lepiej mała pokanała wstrętną bakterią, ale nie ma siły sama jeszcze oddychać, i nerki w końcu zaczeły działać jak należy.acha...HAPPY NEW YEAR ![]() ![]() !! !!!!
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
za pozbycie się nakładek! Ja też miałam mega płaskie brodawki, karmiłyśmy się przez nakładki, i po niecałych 2 tygodniach udało nam się je całkowicie wyeliminować! Teraz Nina pięknie łapie! A po karmieniu sutki jakbym dziesięcioraczki wykarmiła ![]() I a kysz żółtaczko!
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie Wam się rok zaczął, więc niech cały będzie przede wszystkim ZDROWY, spokojny, szczęśliwy! i lepszy od poprzedniego
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za prace męża!Cytat:
super ze nereczki ładnie pracują!! Aaby- mało potymistycznie bo taki humor miałam. Ale już jest ok. tzn prawie ok.
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie opisał to co miałam na myśli.. Cytat:
Napewno przyniesie same dobre wieści ACELINKO - zdròwka , miłości , pomyślności. Dużo kasiory I pociechy z księżniczek !! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
aABY- DOBRZE NAPISANE NA TYM BLOGU!
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Acelinka- STO LAT!!! oglądam wiadomości a tam mówią że ten konkubent co skatował prawie na śmierć[ walczy w szpitalu o życie, stan ciężki i niestabilny] 4letniego Kacperka z bytomia to mu grozi tylko 10lat. a sasiedzi mówią ze chłopiec był bity od bardzo długiego czasu.. i powiedzcie mi co Ci ludzie mają w głowie. Jak nie chcą dzieci to niech nie robią, albo niech oddają- jest tyle par które nie moga miec dzieci , a inni katują, mordują i inne ......
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-01 o 18:26 |
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-01 o 18:56 |
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam do sprzedania/ wymiany mleko Bebilon Comfort 1 (zużyte 6 miarek) niestety mały dostawał po nim niesamowitej kolki, a nie ma co trzymać, żeby się zmarnowało, jak ktoś chętny to czekam na priv
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zrobili Ci rozpjszczalnych szwow?? ![]() myslalam,ze juz tylko takie sa wszedzie.... kciuki za szybkie dojscie d osiebie ![]() Cytat:
te usmiechy chyba sa jednak swiadome- pieknie sie usmiecha caly dzien! <love> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Sanrio- gdzie rodzilas?
lusesita- ja mialam rozpuszczalne ale jeden mi wyciagali, czyli nie wszystkie takie byly;p ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- ktosiula- http://landings.photobox.pl/v3/pl/se...5723#ectrans=1
|
#590 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja po CC szwy wewnętrzne miałam rozpuszczalne, a na zewnątrz, po bokach "normalne" takie jakby wąsy i to właśnie obciął doktorek w siódmej dobie po. |
||||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
aaby ja Ci moge pomoc tylko w DE i Belgii ;D
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, z tym kangurowaniem przez tatę to chyba chodzi po prostu o kontakt skóra do skóry, który jest b.ważny dla noworodka - nieważne, czy to tata czy mama. Tak mi się wydaje Ja też miałam szwy rozpuszczalne, i tylko wąsy położna odcięła mi w 7 albo 8 dobie ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Niestety ![]() Ale dziękuję
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka dzięki za linka.
Zapomniałam wcześniej o kąpieli odpisać, my jeszcze nie obracamy na brzuszek bo maz nie czuje się pewnie a da się plecki umyć bez obracania. Później nad tym popracujemy. Lusesita myślę ze to mógł być juz świadomy uśmiech! Ja uwielbiam jak Miki wydaje takie gardłowe dźwięki ![]() Sanrioo też karmiłam w nakladkach, gdzieś po 2 tyg udało się bez problemu odstawić. Chwilę pokarmilam z nakładka aż się sutek wyciągnął i zaraz zdjęłam, pięknie chwycił. Trzymam kciuki za was!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-01 o 21:10 |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, miałam pisać o ciemieniuszce. I nas dorwała, i to dość dawno (ze 3 tygodnie już będzie)
Na początku nakładałam oliwkę przed kąpielą, wyczesywałam i potem myliśmy włoski przy kąpieli. Niestety jako iż to Nina dyktuje godzinę kąpieli, nie mogliśmy nakładać na kilkadziesiąt minut przed. Ciemieniuchę jakby ciut hamowało, ale włosy były mega tłuste po tej oliwce, mimo dwukrotnego mydlenia. A że Nina nie lubi mycia głowy, to cały proceder był męczarnią. Kupiłam ziajkę na ciemieniuchę. Zaczęliśmy nią myć jakoś przed świętami. Było ciut lepiej, ale niestety przez wszystkie odwiedziny itp. kąpaliśmy Małą nieregularnie (tzn. jednego dnia kąpiel, drugiego nie, trzeciego kąpiel). I niestety widać było tę nieregularność w stanie skóry na główce. Ale po świętach już kąpaliśmy codziennie i jest dużo lepiej Dodam, że na początku wyglądało to jak łupież i dopiero ok. tydzień temu zrobiły się z tego typowe żółte tłustawe łuski Teraz, kiedy jest lepiej, znów jest jakby lekki łupież. Walczymy z dziadem! ![]() Także przed kąpielą czeszę na sucho dokładnie główkę, żeby ten łupież poluźnić i zeskrobać, a w kąpieli dokładnie myję i masuję przy użyciu tej ziajki
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-01-01 o 20:59 |
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka super ze Anula taka twarda i jest lepiej, trzymamy dalej kciuki i nie przepraszaj nad bo zdrowie twojej kruszynki najważniejsze i nic dziwnego ze myślisz tylko o tym.
Lineczka co jest? Lepiej juz? Kociak u nad też chyba trądzik na czole, nosku i pod oczami, od 3 dni ale się nie nasila. A te wasze chrostki zmieniają się jakoś pod wpływem temperatury? Bo Mikołaj po przyjściu ze szpitala miał jeden dzień potowki a ja wtedy myślałam ze to trądzik. Byliście dziś na spacerze? U nas po spacerze to co zawsze, od 13.15 do 18.30 nie zmruzyl oka. Dziwne to jakieś, juz 5 raz z rzędu, próbuje się doszukać przyczyny i nic. Taszanta ja się też nie zgadzam z twoja opinia ale dobrze ze piszesz to co uważasz Wydaje mi się ze trafił ci sir poprostu spokojny i niewymagający anioleczek tylko pozazdrościć ![]() U nas mimo perypetii po spacerze świetny dzień. Z tata w domu jest super, chciałbym żeby był z nami ciągle, szkoda ze to niewykonalne. Synek właśnie opróżnia cysie i mam nadzieje na spokojna noc
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula- moze to ego pora aktywnosci juz stala? a przynajmniej teraz stala..? Kacper nie liczac skokow i choroby tez ma stale godziny aktywnosci, mniejwiecej..
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Ps. moj maz sie smieje ze jak czyatm Twoje posty to okulary zakladam
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!! DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!NIECH NAM DZIECIACZKI ZDROWO ROSNĄ Na szczęście choroba sie u mnie nie rozwineła, ale nie czuje sie jeszcze tak jak powinnam.To chyba kwestia niewyspania Plecy dalej bola,chyba mam naciagniete mięsnie od noszenia Tymka,nie pozostaje nic innego jak sie chyba przyzwyczaić.Bylismy wczoraj na pierwszej imprezce Tipiego ![]() Spedziliśmy spokojnego Sylwestra z siostrą i znajomymi W domu byliśmy o 1.30.Mały wieczorem dokazywał,ale fajerwerki przespał Nam nie dane jest siedzenie w domu .Mały wyrośnie na włóczykija.Ale co tam nie będę młodego kisic w domu Lecę poczytac standardowo co tam u Was
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale przynajmniej od razu widać, że to ja ![]() Swoją drogą lepsze okulary niż lupa ekranowa Btw, która zamawia? siorbek.jpg
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm,nie wiedzialam,ze tak mozna ![]() Cytat:
![]() ja tez mialam te wasy i obcieli mi je w drugiej dobie po cc...wtedy tez zdjely opatrunek ![]() ale mnie to juz wypisali w 3 dobe po cc,a mala miala zoltaczke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z zapomniałabym pochwalic się,w poniedziałek po porannym karmieniu odłozyłam Tymka do kosza i widze że oczy jak 5 złotych i wpatrzony w mamuskę więc pomyslałam sobie że spróbuje z nim pokonwersować
![]() Zacze lam do niego a gugu ee aaa a on słuchał i patrzył sie tymi niebieskimi oczakami i buźke otwierał,języczek wsytawiał i wydawał dźwieki po swojemu.A w pewnym momencie usmiechnął sie do mnie -może w lutym znowu sie usmiechnieAcelinko Najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
Ktosiula Witaj z powrotem Lusesita Brawo za usmiech I w Nowy Rok wchodzimy z pozytywnymi wieściami-tz znalazł pracę!!!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 38 (0 użytkowników i 38 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Tyle że u nas jest minimalny i praktycznie tylko po nocy, więc obstawiam suche powietrze...