Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 19:17   #2101
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Też nie przepadam.
Chyba,że jest to odpowiednio zorganizowany pokaz fajerwerków,z zachowaniem wymogów bezpieczeństwa,gdzieś na terenie,gdzie w koło nie mieszkają ludzie,a przychodzi ten kto chce przyjść.

My byliśmy w listopadzie na takim pokazie,było to obserwowane z odpowiedniego oddalenia,więc przy nosach nam nic nie smigało.
A i Eryk nie jest strachliwy.
Zgadzam się Jak jest zorganizowany pokaz to co innego. Najgorsze są te petardy strzelające spod stóp rzucane przez dzieciaki i fajerwerki odpalane na ulicach i wewnątrz podwórek.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jeżeli Tz płaci alimenty zgodnie z wyrokiem sadu to odliczacie je sobie.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
dzięki za odp dziewczyny
więc idziemy kąpać
mamy dużą wanienkę, żadnej wkładki, żadnego doświadczenia, sami w domu, w szpitalu nie pokazali (zapomniałam spytać) hmmm mam nadzieję, że wszyscy wyjdziemy cało z tej przygody
do późnije
Powodzenia!
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:17   #2102
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Cholera od 2 godzin jakiś czas mam skurcze, ale nie powiem, ze mnie to nie boli...
Cholera chyba będzie ciężko...
Cholera ale czop nieodszedl wody się nie leja
Cholera już mam dość...
Muszę polezec

połóż się, nie denerwuj i zrelaksuj, weź może kąpiel i nospę
Stary 2014-01-01, 19:20   #2103
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Objadłam się sałatką grecką
Ale dzisiaj leniwy dzień, mieliśmy gości i dowiedziałam się ze kuzynka w 2 miesiącu ciąży....hehhh aż mi się smutno zrobiło ze ona zaczyna a ja już kończę....ale i tak się już doczekać nie mogę kiedy nasza córeczka postanowi pokazać się światu
Jutro mam wizytę na 18:30 mam nadzieję ze coś tam już ruszyło
za wizytę ja mam na 22 i też mam nadzieję , że coś się ruszy
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Też nie przepadam.
Chyba,że jest to odpowiednio zorganizowany pokaz fajerwerków,z zachowaniem wymogów bezpieczeństwa,gdzieś na terenie,gdzie w koło nie mieszkają ludzie,a przychodzi ten kto chce przyjść.

My byliśmy w listopadzie na takim pokazie,było to obserwowane z odpowiedniego oddalenia,więc przy nosach nam nic nie smigało.
A i Eryk nie jest strachliwy.
Co do tego , ze nic przed nosem nie śmigało .
my w tamtym roku byliśmy na sylwestrze w mieście i byłam w szoku jacy rodzice są nieodpowiedzialni dawali fajerwerki dziecią 3-4 letnim ! Takie rury co się do góry strzelały dziecko ledwie co trzymało a rodzice mieli frajdę . Strach było w ogóle tam stać naprawdę i to wielu rodziców było takich nieodpowiedzialnych aż cud , że nic wtedy się nie wydarzyło .
Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Tak, coraz więcej imion jest nadawanych i psom, i ludziom
Też mi się to nie podoba . I też dlatego nasz syn będzie miał na imię Kacper a nie Kuba . Sąsiedzi mają psa ratlerka Kubę cały dzięn się na niego drą "KUbbaaaaa chodz do domu ! Kubaaaaaaa ! Rano w południe i wieczorem
Stary 2014-01-01, 19:23   #2104
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć
mam pytanie do mam
karmicie dziecko przed czy po kąpieli??
po kąpieli
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:24   #2105
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Właśnie troche obawiam sie tego Maksymiliana bo mąż mówi że ładnie ale jak na osiedlu sąsiedzi będą wołać psy to nasze dziecko bedzie sie odwracać
Natan też mi sie podoba.
Wiesz, w dzisiajszych czasach to trudno znalezc imie ktorego ludzie nie nadają zwierzakom Ja np. mam psa Maję, a dziewczynek o tym imieniu pełno. juz nawet slyszlalam ze są psy filipy ,itd. ja bym sie nie prezjmowalano ale jak Wam tak bardzo by to mialo przeszkadzac to lepiej pomyslec o innym
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:28   #2106
lidkaa82
Zadomowienie

W naszym bloku są psy : Kuba, Kacper, Zuza, Maks... Masakra, czy nie można psa nazwac po psiemu??
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:29   #2107
vacuity
Rozeznanie

co do kąpieli, to ja słyszałam od położnej opcję podobną do tej, o której pisała Gosia - by najpierw dać dzieciowi troszkę jeść (ok. 7 minut - póki leci to rzadkie mleko, którym dziecko w zasadzie się napije, a nie naje), potem kąpiel, kolacja, czyli mleczko do oporu, jakaś aktywność, wyciszenie i spanie. Nie wiem jakie te zasady mają przełożenie na rzeczywistość - wyobrażam sobie, że jak dziecko zacznie jeść to może nie będzie chciało przestać aż się całkiem naje i jak je wtedy oderwać i kąpać? ale to pewnie wyjdzie z czasem... W każdym razie dzielę się info, może u którejś z Was sprawdzi się taki rozkład

Isia, jak tam u Ciebie?
Stary 2014-01-01, 19:33   #2108
gosia261282
Gang Iren

Isia właśnie jak tam?
Dawaj nam znać,nie trzymaj tak w napięciu
Stary 2014-01-01, 19:34   #2109
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Aaaa odnośnie kładzenia spać maluszka zaraz po karmieniu
- to właśnie czytalam przed momentem w tej ksiazce "Język Niemowląt", że lepiej tak nie robić, bo to zły nawyk, gdyż człowiek (dorosły czy dziecko) też po śniadaniu czy obiedzie nie idzie spać, tylko wykonuje jakąś aktywność (idzie do pracy, szkoly, odrabia lekcje, bawi sie, idzie na spacer itd).... I ze lepiej po karmieniu dziecku zapewnic jakas aktywnosc - nawet patrzenie sie w kolorowe obrazki przez jakiś czas - a dopiero jak sie juz znudzi/bedzie mialo dosyc stymulacji/wrazen to klasc na drzemkę....
hmmm...
Też to czytałam, żeby karmić od razu po wstawiu, potem bawić się a potem dopiero kłaść spać.
Stary 2014-01-01, 19:35   #2110
em ma
Zadomowienie

Witajcie w Nowym Roku
Mogę z całą pewnością powiedzieć, że w tym roku wszystkie się rozpakujecie
Cytat:
Szczęściara my sie oczywiście nie zalapalismy
Bo ja wiem czy szczęściara? W sumie wolałabym mieć takie dochody żeby już nie musieć tej zapomogi od państwa pobierać. A u nas tak wyszło, że pewnie i na rodzinne się załapiemy.
Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja jestem juz uszykowana sylwestrowo skrobnelam krótka notkę na bloga nawet o stylizacjach ciążowych na imprezę
.
Ślicznie wyglądasz!!!
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas bez zmian, Krzys wczoraj mial robiony rezonans, dalej czekamy na wszystkie wyniki, moze beda w piatek. Ostatecznej diagnozy jeszcze nie ma. Krzys skonczyl dzisiaj 11 dni i pierwszy raz mialam go dzisiaj na rekach. Dla nas promykiem nadziei sa male postepy synka, to ze otworzy na chwilke oczka, rusza raczka czy nozka. Dzisiaj udalo mu sie lezac na brzuszku podniesc lekko glowke do gory i przekrecic na boki-taki maly sukces... ale dla nas to krok milowy.
Krzyś przecudowny!
Te wszystkie postępy Krzysia są czymś wspaniałym. Oby było ich coraz więcej
Cytat:
Załącznik 5525164 Cioteczki ja tez Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jakie CUDO!!!
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego w nowym roku od naszej trójki
Agatko jak Ty pięknie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Chociaż ogólnie karmienie piersią mnie frustruje troche Nie dość, ze cały czas cos boli, to jeszcze te potoki mleka lecace ze mnie caly czas W nocy zamoczylam 4 pieluchy, a i tak przescieradło jest mokre
No widzisz...a mnie frustruje bo mi tak nie leci...szkoda, że nie możesz trochę tego mleka mi oddać
Cytat:
Ja też się spakowałam i wyszła mi wielka walizka na kółkach, z którą mam nadzieję, że wpuszczą mnie na oddział
Mój pakunek wygląda tak:

- 3 body z długim rękawem
- 3 śpiochy
- 2 pajacyki
- 4 czapeczki w różnych rozmiarach
- 3 pary skarpetek
- paczka chusteczek nawilżanych pampers
- paczka pieluch
- kombinezon na wyjście
- ciepła czapeczka na wyjście
- 3 pieluszki flanelowe
- 3 pieluszki tetrowe
- 2 pieluszki flanelowe podszyte ceratką
- 3 podkłady poporodowe
- paczka wkładek/podpasek poporodowych
- gacie z siatki - 7 sztuk w tym 2 wielorazowe
- 2 koszule do karmienia
- 2 staniki do karmienia
- 2 ręczniki
- ręczniczek z kapturem dla małej
- wkładki laktacyjne
- kapcie, laki pod prysznic
- szlafrok
- laktator elektryczny
- krem na brodawki
- krem do buzi i pupy dla maluszka
- zabawkę dla małej
- swoje przybory toaletowe (papier toalet, reczniki papierowe 2szt, szczoteczka i pasta do zebow, mydło jeleń i płyn do higieny int.)

hmmmm...
chyba wszystko wymieniłam
Selenko rzeczy zbędne moim zdaniem to: zabawka dla małej (co by to nie było noworodek tylko śpi, je i potrzebuje bliskości mamy, na zabawę przyjdzie jeszcze pora), czapeczki (na oddziałach jest tak gorąco, że nie wyobrażam sobie, żeby jeszcze dziecku wkładać czapkę), rzeczy na wyjście (najlepiej żeby to potem mąż dowiózł-po co ma się to przerzucać i zajmować miejsce którego i tak jest mało), ręcznik z kapturkiem (że tak powiem po co? zamierzasz tam sama kąpać czy jak?). Ja bym też nie brała laktatora. Jeśli okaże się potrzebny mąż może Ci dowieść. Wiem po sobie, że im mniej tego się pałęta pod nogami tym lepiej, bo łatwiej wszystko znaleźć.
A co do gaci siatkowym to one wszystkie są wielorazowe-wystarczy przepłukać letnią wodą i po kilku godzinach suchutkie

A to co niezbędne a czego nie wymieniłaś, albo gdzieś indziej masz to WODA, dużo wody do picia
Cytat:
cześć
później może w końcu nadrobię i opiszę mój "poród" i cały pobyt w szpitalu.
ALE
teraz
mam pytanie do mam
karmicie dziecko przed czy po kąpieli??
bo dzisiaj czeka nas pierwsza kąpiel , pierwsza w życiu córki, bo w szpitalu nie była kąpana (zalecają nie kąpać nawet do dwóch tyg, ze względu na dobre nakterie) a wczoraj w domu odpuściliśmy. Rozmawiałam z pielęgniarką neonatologiczną i powiedziała mi, że te dwa tygodnie to raczej w przypadku porodu siłami natury a nie cc a poza tym ona raczej zaleca kąpiel po szpitalu.

córka odbyła dzisiaj z nami pierwszy spacer niestety krótki (niecałe 20 minut), bo strasznie ciągnął mnie brzuch
poza tym .... przy wyjściu nie obyło się bez wpadek
odpadło nam kółko w wózku dobrze, że przed bramką i dobrze mąż trzymał wózek.. to kółko o którym Wam pisałam, że jest scentrowane. Więc mąż naprawił i w końcu wybraliśmy się. Dobrze, że mamy ten drugi wózek
Piotko ja trochę daję małej jeść albo kąpiemy się jakiś czas po jedzeniu, bo jak Dorotka głodna to zła i kąpiel wówczas nie jest przyjemna.
Cytat:
- to właśnie czytalam przed momentem w tej ksiazce "Język Niemowląt", że lepiej tak nie robić, bo to zły nawyk, gdyż człowiek (dorosły czy dziecko) też po śniadaniu czy obiedzie nie idzie spać, tylko wykonuje jakąś aktywność (idzie do pracy, szkoly, odrabia lekcje, bawi sie, idzie na spacer itd).... I ze lepiej po karmieniu dziecku zapewnic jakas aktywnosc - nawet patrzenie sie w kolorowe obrazki przez jakiś czas - a dopiero jak sie juz znudzi/bedzie mialo dosyc stymulacji/wrazen to klasc na drzemkę....
hmmm...
Też o tym czytałam, ale życie pokazuje swoje. Dorotka zazwyczaj zasypia wieczorem przy cycku-nawet pozycja do odbicia jej nie wybudza...no i jak ją karmię koło 4 to też sobie nie wyobrażam żeby ją jeszcze zabawiać radość jest wielka jak przyśnie dalej i śpi do 7

Z rzeczy które mogę polecić mamom. Dostałam w prezencie coś takiego materacyk do karmienia (jeszcze przed porodem). Myślałam wtedy: co to za gówno...nie przyda mi się. Okazało się jednak że to jest genialne: nie za sztywne (jak rożek), nie za miękkie (jak kocyk) i karmi się w tym cudownie! Dorotka się nie poci (jak od kocyka) i mam do niej łatwy dostęp. Obecnie nie wyobrażam sobie karmienia w inny sposób.
Stary 2014-01-01, 19:37   #2111
ajakasia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, witam sie w Nowym Roku i zegnam jako dwupak

Jutro mam cc, o 7 rano mam sie zglosic.
Idzie ktoras ze mna do pary czy moj Antek bedzie pierwszym noworoczniakiem?

Odezwe sie, jak bede mogla, trzymajcie kciuki
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:38   #2112
em ma
Zadomowienie

Cytat:
W naszym bloku są psy : Kuba, Kacper, Zuza, Maks... Masakra, czy nie można psa nazwac po psiemu??
O masakra!!! To u nas psy nazywane są po psiemu

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość

No to zaczynamy trzymać kciuki
A z tym pierwszym noworoczniakiem to się okaże-jeszcze trochę czasu do jutra zostało
Stary 2014-01-01, 19:39   #2113
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

To trzymam za wizyty ja też jutro miałam mieć ale nie wyszło,bo jestem w szpitalu. Więc kciuki za wszystkie
najwyżej umuwie się zaraz po wyjściu na najbliższy termin...

Lidka zaciskasz jeszcze nogi,czy już trochę mniej?
Stary 2014-01-01, 19:43   #2114
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Nie poganiać mnie tam

Byłam w mieszkaniu, "ubrałam" lożeczko, jutro ubranka powkładam do szuflad w komodach
Z moskitierą się godzinę męczyłam.

Co jakiś czas czuję jakby mi ktoś szpilą TAM manewrował.. Nie przyjemne uczucie.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:44   #2115
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Funt na przykład

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:45   #2116
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Selenko rzeczy zbędne moim zdaniem to: zabawka dla małej (co by to nie było noworodek tylko śpi, je i potrzebuje bliskości mamy, na zabawę przyjdzie jeszcze pora), czapeczki (na oddziałach jest tak gorąco, że nie wyobrażam sobie, żeby jeszcze dziecku wkładać czapkę), rzeczy na wyjście (najlepiej żeby to potem mąż dowiózł-po co ma się to przerzucać i zajmować miejsce którego i tak jest mało), ręcznik z kapturkiem (że tak powiem po co? zamierzasz tam sama kąpać czy jak?). Ja bym też nie brała laktatora. Jeśli okaże się potrzebny mąż może Ci dowieść. Wiem po sobie, że im mniej tego się pałęta pod nogami tym lepiej, bo łatwiej wszystko znaleźć.
A co do gaci siatkowym to one wszystkie są wielorazowe-wystarczy przepłukać letnią wodą i po kilku godzinach suchutkie
O dziękuję za podpowiedzi i rady
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:46   #2117
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Od marca pierwszy raz w życiu nie pracuję (pracowałam ciągiem przez 15 lat) i powiem szczerze, że jest to dziwne uczucie. Na początku się cieszyłam, potem miałam totalny dół. Teraz przejęłam wszystkie obowiązki domowe, które kiedyś dzieliłam z TZtem i muszę przyznać, że praca gospodyni domowej jest totalnie niedoceniana. Jeszcze jak dojdą dzieci to jest to prawie syzyfowa praca
(...)
Co do pracy to ja bardzo tęsknię za pracą w ogóle i choć założyłam działalność to jeśli ona jakoś specjalnie się potem nie rozkręci to na pewno będę chciała i musiała dla zdrowia psychicznego czymś się zająć.
My właśnie dziś z mężem debatowaliśmy nad urlopami, moim powrotem do pracy i co zrobimy z małym. Nie doceniałam chyba skali porażki "zorganizowanej" opieki nad dziećmi, ciekawe czy uda nam się chociaż część urlopu spędzić we 3, bo niby rodzicielski taką możliwość daje, ale co z tego skoro skraca ogólny czas opieki i nie wiadomo czy znajdziemy żłobek na czas.
Ja niby "pracuję", ale dosyć wcześnie trafiłam na zwolnienie, do tej pory się nieswojo z tym często czuję, chociaż dochód nadal jest podwójny, przez te naście lat pracy nawet urlop nie zawsze wykorzystywałam
I prawdę mówiąc bardzo boję się powrotu do pracy Akurat zmieniłam zawód i zaczęłam "krzepnąć" w nowym, jeszcze miałam zaplanowane kilka kursów które mi przepadły, do tego technologie będą zupełnie inne zanim wrócę z macierzyńskiego. I strasznie się boję że jednak nie ogarnę tego ponownie, bo z małym już nie będę miała tyle czasu na naukę

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Niestety mały znajomej obudził się od huków petard Jestem zdecydowaną przeciwniczką takich atrakcji. Ktoś chyba w podwórku odpalał i zamiast frajdy to czuliśmy się jak podczas jakiegoś bombardowania.
U mnie w "studni" podwórkowej strzelała podpita młodzież Nie chcę już na kompletnego zgreda wychodzić, ale dobrze że nie poszło centralnie w niczyje okno, a przynajmniej raz było blisko.

Cytat:
Właśnie troche obawiam sie tego Maksymiliana bo mąż mówi że ładnie ale jak na osiedlu sąsiedzi będą wołać psy to nasze dziecko bedzie sie odwracać
Natan też mi sie podoba.
Przecież nie musicie skracać akurat na Maks jeśli tak ktoś w okolicy psa woła. No i za psiakami i tak się pewnie mały będzie oglądał, a jak już będzie większy to raczej będzie już kojarzył sąsiada i jego psinę. A głupio jeśli to imię Wam się najbardziej podoba i pasuje do synka rezygnować z niego ze względu na psa sąsiada, bo sąsiedzi, psy itd. się zmieniają, a imię synkowi zostanie na zawsze

Cytat:
hmmm...
A jak z zasypianiem przy cycu? Podobno sporo dzieci usypia na początku przy jedzeniu. Budzić i próbować zabawiać czy tylko odkładać jeśli już kima i tak?
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:46   #2118
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
To trzymam za wizyty ja też jutro miałam mieć ale nie wyszło,bo jestem w szpitalu. Więc kciuki za wszystkie
najwyżej umuwie się zaraz po wyjściu na najbliższy termin...

Lidka zaciskasz jeszcze nogi,czy już trochę mniej?
Pełen luz kochana. Tylko przez to ze przestałam sie skupiac na przetrwaniu to zaczęłam sobie przypominać ze sie boje porodu
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:48   #2119
vacuity
Rozeznanie

Emma,a ten materacyk to nie jest po prostu poduszka takiej wielkości? Ja mam właśnie taką twardszą płaską poduszkę i kojarzę, że mama karmiła na niej najmłodszego brata. Co prawda planowałam kupić fasolkę do karmienia, ale może spróbuję najpierw z tą poduszką a nie bolą Cię ręce od podtrzymywania? Bo kojarzę że głównym zadaniem tego rogala-fasolki jest odciążenie rąk właśnie.
Stary 2014-01-01, 19:48   #2120
SunShineDoll
Rozeznanie

[QUOTE=em ma;44377219]O masakra!!! To u nas psy nazywane są po psiemu/QUOTE]

U nas też, chociaż mam znajomych którzy mają ludzkie imiona dla swoich 4 nogów i powiem Wam, że w większości są to pary bezdzietne i pewnie w ten sposób robią sobie namiastkę dziecka
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:48   #2121
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Nie poganiać mnie tam
marieee , marieee , marieee <doping>

dawaj, dawaj!

Mąż podwozie wyszorował, stopy między paluchami - czas rodzić a nie się nam tu ociągasz

Stary 2014-01-01, 19:49   #2122
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:

No to powodzenia i daj znać jak już będziesz po
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:49   #2123
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
O masakra!!! To u nas psy nazywane są po psiemu

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

No to zaczynamy trzymać kciuki
A z tym pierwszym noworoczniakiem to się okaże-jeszcze trochę czasu do jutra zostało
nie znoszę jak ludzie, psy czy jakiekolwiek zwierzęta nazywają ludzkimi imionami
moje zwierzaki: Urwis (pies) Plamka (kotka) Felunta(sama wymyśliłam czaaaaaaaaaaasem nazywamy Felą, albo Felicją -kotka) i Prążuś (kocurek)
Koleżanka ma a domu psa - Suzi. Często nazywaną Zuzą... czasem robi mi się głupio, bo córka moja też Zuzą ma być. brr....

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2014-01-01, 19:50   #2124
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooooo! 3mamy kciuki i czekamy na wieści!
Stary 2014-01-01, 19:51   #2125
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:

żeby wszystko poszło sprawnie. Czekamy oczywiście na relację i zdjęcia

Przed chwilą TŻ stwierdził, że najlepszą opcją żeby Zuzka się w sobotę urodziła. Możliwe że jeszcze troszkę muszę poczekać żeby zobaczyć mojego małego bąbelka . Też już się nie mogę doczekać kiedy ją zobaczę, jak będzie wyglądać, jak sobie damy radę.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:53   #2126
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

czekamy na Antosia i życzę szybkiej i bezproblemowej cc
Stary 2014-01-01, 19:53   #2127
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:

dawaj, dawaj!

Mąż podwozie wyszorował, stopy między paluchami - czas rodzić a nie się nam tu ociągasz

hehehehehe odstąpię ajakasia kolejkę

Dziewczyny, jak nic nie ruszy.. to czekać na wizytę 3.01 czy iść jutro na KTG??

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2014-01-01, 19:55   #2128
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Mogę z całą pewnością powiedzieć, że w tym roku wszystkie się rozpakujecie
Numery totka jeszcze rzuć jakieś, bo czuję że Twoje wróżby się mogą sprawdzać

Cytat:

Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 19:56   #2129
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
hehehehehe odstąpię ajakasia kolejkę

Dziewczyny, jak nic nie ruszy.. to czekać na wizytę 3.01 czy iść jutro na KTG??
Jutro, jutro!
Iść jutro i powiedzieć, że Ty już natychmiast chcesz rodzić
Stary 2014-01-01, 19:56   #2130
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

dawaj, dawaj!

ja nie mogę
selena ja nie mogę- jaka musztra

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości