Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 20:59   #301
mimi_77
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Eh dziewczyny, wyspałam się trochę, spędziłam mega miły i romantyczny dzień z TŻ - w końcu jaki Nowy Rok tak i cały oby się spełniło.

Jestem pełna obaw, nadziei i strachu w związku z nadejściem 2014 r. Zawsze mam takie odczucia i doła w ten dzień. Z jednej strony tęsknie za tym co mineło bo już nie wróci, z drugiej boję się tego co ma nadejść. Ale z innej cieszę się , że te złe momenty odeszły, a te piękne cały czas przed nami. No normalnie mam doła... Chyba idę spać.

Jutro powrót do pracy i szarej rzeczywistości..

Cieszę się, że spędziłyście super Sylwestra i gratuluję rocznic Chyba trzeba się wziąć do roboty ślubnej. Żarty się skończyły..

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 20:59   #302
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
a jak nastrój? bo to już tuż tuż!!! mały stresik jest ?
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Monika jak się czujesz na 3 tygodnie przed ślubem ?
eee chyba nie my to zawsze na luziku

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
daj znać jak przymiarki
na pewno zrobię zdjęcia bo muszę wysłać mamie i teściowej no i wam
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:05   #303
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Właśnie mnie Mama uradowała wiadomością, że UWAGA! Ciotka nie wiedzieć czemu, całkiem naturalnie, bez naszej wiedzy postanowiła poniekąd zaprosić na nasze wesele moją kuzynkę!
Na razie nie ogarniam, siedzę i mam lekką zwiechę na zasadzie WHAT THE FUCK!!??
A ta kuzynka miała byc zaproszona czy nie?
Ja to bym w ogóle udawała że o niczym nie wiem w końcu to bez Waszej wiedzy.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:05   #304
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
jaka linka? bo do mojego łańcuszka tez by sie cos takiego przydało!

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

tez mozna, ale i tak tylko zalozycielka wątku moze usunac osoby z kalendarza.
Też myślałam o uporządkowaniu kalendarza ale nie podejmuje się sama wyśledzenia kto kiedy pisał ostatni raz - jest to czasochłonne i nie mam pomysłu jak to szybko zrobić Poza tym myślę że dobrze by było spróbować się skontaktować z dziewczynami.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Dlatego my nie organizujemy transportu. Bezpośrednio przed Hotelem jest przystanek MPK, jest to jeszcze strefa miasta, więc wziąć taksówkę to nie problem.

Na dwa wesela w tym roku (jedno poza miastem, drugie w mieście), na żadnym nikt nam nie organizował transportu i bez problemu poradziliśmy sobie sami.
Z pierwszego wesela wróciliśmy autem (pisałam tu, mieliśmy wracać taxi, bo oboje piliśmy, ale przebadałam się na komendzie, wyszło że jestem trzeźwa, więc wróciliśmy autem).
Z drugiego wesela wróciliśmy pieszo, 40minutowy spacerek, bo to niedaleko naszego mieszkania było.

Ludzie są dorośli i sobie na pewno poradzą
Bałam się, że teściówka będzie nalegała na załatwienie transportu, ale nawet ona powiedziała, że przecież nie ma problemu z MPK czy taxi i żeby sobie odpuścić.

Jak ktoś ma mnie obgadać, to i tak obgada
Mnie się podoba takie podejście. Uważam że wymaganie transportu jest przesadą bo nie dość że ktoś mnie zaprasza na taką uroczystość to ja mam jeszcze oczekiwać że mnie najlepiej spod domu zabiorą tam? jakbym jakaś ułomna była i nieogarnięta albo z łaski szła? jak idę na urodziny do kogoś to też mnie nie dowożą ani nie odwożą potem tylko się organizuje albo sama albo z kimś i wracam autobusem/taxi/ktoś po mnie przyjeżdża...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:08   #305
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie mnie Mama uradowała wiadomością, że UWAGA! Ciotka nie wiedzieć czemu, całkiem naturalnie, bez naszej wiedzy postanowiła poniekąd zaprosić na nasze wesele moją kuzynkę!
coo?! no ale chyba ta kuzynka rozumie, że to TY zapraszasz na SWOJE wesele, a nie ciotka? chyba jak nie dostanie zaproszenia to się skuma o co chodzi? w ogóle co za tupet
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:08   #306
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się i ja naszym roku!!!
Imprezka była udana, sporo potańczylismy i popiliśmy

Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
Ja też się melduje
My szybko wzięliśmy się do roboty i zarezerwowaliśmy sale i zespół!!! Termin się zmienił na 11.10.14 i już taki pozostanie

Teraz kombinujemy kolejne rzeczy do kolekcji czyli fotografa i może kamerzystę
Czyli do ślubu zostaje nam 9 mies i 11 dni :P [/B]
Gratuluję załatwionych rzeczy!

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
u nas Sylwester bardzo intymnie... sami..przytuleni... potem poszliśmy na Rynek i oglądaliśmy fajerwerki wzruszyłam się... i nie potrafiłam tż złożyć życzeń żeby się nie popłakała.. złożyłam mu ciut później
A my przegapiliśmy północ hehe Tak się fajnie bawilismy że mielismy kilka minut poślizgu

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Witam się w Nowym Roku Pierwsze zdanie TŻ wypowiedziane do mnie chwile po 24tej : "wiesz, że się hajtamy w TYM roku? "

Mam nadzieję, że ubawiłyście się tak jak my

Zabawa była przednia, znajomi dopisali, jestesmy zdrowi bez kaca, idziemy dalej spać Miłego
My też się wybawilismy, wyszliśmy ostatni, nawet nie wiem która to była godzina
Niestety nad ranem dostałam okresu i się fatalnie czuje

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
NASZ ROK SIĘ ZACZĄŁ nie mogę się doczekać naszych relacji ślubnych

Kasiulenkowo to mega romantyczne co piszesz my składaliśmy sobie życzenia ze wszystkimi znajomymi i jakoś nie mieliśmy takiej chwili tylko dla siebie, ale z to dziś nadrabiamy, bo....

dziś nasza 4 rocznica
U nas też był taki harmider i zamieszanie, że te życzenia nie wyglądały może tak jak powinny, ale już rano jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Dopisuję się do Tego wątku
I pragnę Wam życzyć wszystkiego dobrego w Nowym Roku, abyście były szczęśliwe i zdrowe i aby ten Dzień , na który tak czekacie był Najpiękniejszym Dniem w Waszym Życiu
Witaj!

Aśkun19
bardzo ładna bizuteria

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo. Na każde wesele w rodzinie jest organizowany transport, a jeśli wesele jest za miastem to ok 4-5 rano jest podstawiany bus i rozwozi gości do domu. U nas też będzie autobus na salę, a po weselu podstawiamy znowu żeby odwieźć gości.
I nie jest to żaden przymus, ale jeśli ktos organizuje wesele to zapewnia też transport. Jesli transportu by nie było to zostałoby to źle odebrane przez gości, bo to jednak kłopot i koszty dla gości.
Ja byłam na weselu u kolegi gdzie nikt sie nie martwił jak dojedziemy, a ślub był w małej wiosce, kilka domów na krzyż, później ok 30 km do sali weselnej. My nie mamy samochodu, moi rodzice też nie i musieliśmy płacić znajomemu żeby nas zawiózł, poczekał pod kościołem i później na salę. Był to spory kłopot i ja bym nie chciała aby moi goście zastanawiali się czym dojadą ii jak wrócą, a o 4 rano brać taksówkę za miasto to spory koszt...
My bylismy na takim weselu w zeszłym roku: wieźli nas znajomi, po mszy okazało się, że przyjęcie jest ok 20 km dalej. Dobrze, że ktoś nas zabrał bo byśmy chyba musieli taksówkę zamawiać. W nocy przyjeżdżał do nas mój brat.
My będziemy mieć busa dla gości TŻ z ich miejscowości (ok 20 osób), moi nie chcieli + obowiązkowo transport z kościoła na salę (salę mamy pod miastem).

misia880 gratki za zaproszenia

Cytat:
Też bym tak zrobiła
Stary 2014-01-01, 21:09   #307
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba tak robimy!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:09   #308
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

U nas nie ma takiego zwyczaju. Po żadnym weselu w którym miałam przyjemność uczestniczyć nie był organizowany transport.

A ta ciotka jest zaproszona? Bo rozumiem, ze kuzynka nie? Ta kuzynka to jej córka czy jak? Ja bym się nie przejmowała i nie zapraszała kogoś kogo wcale nie chcę widzieć na weselu.

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
na pewno zrobię zdjęcia bo muszę wysłać mamie i teściowej no i wam
Czekamy!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:10   #309
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Mnie się podoba takie podejście. Uważam że wymaganie transportu jest przesadą bo nie dość że ktoś mnie zaprasza na taką uroczystość to ja mam jeszcze oczekiwać że mnie najlepiej spod domu zabiorą tam? jakbym jakaś ułomna była i nieogarnięta albo z łaski szła? jak idę na urodziny do kogoś to też mnie nie dowożą ani nie odwożą potem tylko się organizuje albo sama albo z kimś i wracam autobusem/taxi/ktoś po mnie przyjeżdża...
Jak widać opinie są różne i zależą od regionu i tradycji rodzinnych. Uwierz mi że jeśli na każdym weselu na którym byłaś byłby zorganizowany transport gości spod kościola do sali weselnej, to tez byś go zorganizowała i nie widziałabyś w tym nic dziwnego.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:14   #310
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
coo?! no ale chyba ta kuzynka rozumie, że to TY zapraszasz na SWOJE wesele, a nie ciotka? chyba jak nie dostanie zaproszenia to się skuma o co chodzi? w ogóle co za tupet
No właśnie.. to jest dobre pytanie czy skuma.
Wygląda, że Ciotka nie skumała, więc nie wiem czy można tego wymagać od piętnastolatki.

Oczywiście, moim zdaniem nic nie usprawiedliwia zachowania ciotki - nasze wesele, my zapraszamy, ale sytuacja w tej części rodziny, przez kłótnie i podziały jest trochę skomplikowana i np. rodzona siostra tej kuzynki (czyli moja druga kuzynka) już została zaproszona, więc chyba niektórym (Ciotce) się wydaje, że jak jak jedna to i z automatu druga!

Stary 2014-01-01, 21:18   #311
enzunio
BAN stały

Na żadne z 8 wesel na których byłam ostatnio nie miałam transportu, a na trzy z nich miałam ponad 300 km. Sama też zapewniać tego nie zamierzam, umówmy się- jesteśmy dorośli i sami za siebie odpowiadamy
Mam noclegi dla gości, którzy przyjadą z Mazur i dla najbliższej rodziny, ale dla tych gości z Mazur za hotel chcą zapłacić teściowie, zaoferowali się to spoko, ich sprawa, my zawsze sami płaciliśmy sobie za hotel i też było spoko.
Nie sram pieniędzmi niestety
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:19   #312
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Też myślałam o uporządkowaniu kalendarza ale nie podejmuje się sama wyśledzenia kto kiedy pisał ostatni raz - jest to czasochłonne i nie mam pomysłu jak to szybko zrobić Poza tym myślę że dobrze by było spróbować się skontaktować z dziewczynami.

na weekendzie moge sie podjąć tego zadania
Stary 2014-01-01, 21:23   #313
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:

U nas nie ma takiego zwyczaju. Po żadnym weselu w którym miałam przyjemność uczestniczyć nie był organizowany transport.

dla mnie to nie pojete zeby ciotka "w Twoim imieniu, ale za plecami" kogos zapraszala...

Cytat:
No właśnie.. to jest dobre pytanie czy skuma.
Wygląda, że Ciotka nie skumała, więc nie wiem czy można tego wymagać od piętnastolatki.

Oczywiście, moim zdaniem nic nie usprawiedliwia zachowania ciotki - nasze wesele, my zapraszamy, ale sytuacja w tej części rodziny, przez kłótnie i podziały jest trochę skomplikowana i np. rodzona siostra tej kuzynki (czyli moja druga kuzynka) już została zaproszona, więc chyba niektórym (Ciotce) się wydaje, że jak jak jedna to i z automatu druga!
Jak to z automatu? Mam nadzieje,ze dziewczyna nie zjawi sie ni stad ni zowad nie majac oficjalnego zaproszenia od Was...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:24   #314
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Niektórzy wymagają transportu... u mnie wymagają noclegu choć mieszkają niecałe 20min samochodem od sali weselnej...
Stary 2014-01-01, 21:27   #315
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Niektórzy wymagają transportu... u mnie wymagają noclegu choć mieszkają niecałe 20min samochodem od sali weselnej...
Wymagaja?? Ja nocleg i transport z sali i na sale z hotelu zalatwiam tylko dla przyjezdnych..

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-01-01, 21:28   #316
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

No niestety są u mnie takie osoby :/
Stary 2014-01-01, 21:31   #317
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
dla mnie to nie pojete zeby ciotka "w Twoim imieniu, ale za plecami" kogos zapraszala...

Jak to z automatu? Mam nadzieje,ze dziewczyna nie zjawi sie ni stad ni zowad nie majac oficjalnego zaproszenia od Was...
Uwierz, dla mnie to też jest niepojęte.
Dzisiaj mam zamiar opanować lekkiego wnerwa, a na dniach na spokojnie zastanowię się, co z tym fantem zrobić.

Cytat:
Wymagają?
Sorry! Jakby mi któryś z gości oznajmił, że wymaga podrzucenia na salę i odwiezienia do domu to chyba bym go wyśmiała. Wesele to nie umowa usługowa na zasadzie płacę i wymagam!

Ja będąc gościem czuję się zaszczycona, że Młodzi chcą mnie w tym dniu widzieć i mogę uczestniczyć w ich szczęśliwym dniu. W życiu by mi nie przyszło do głowy stawiać warunki czy wymagać tego czy owego.

Stary 2014-01-01, 21:33   #318
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty?! nasz jeden znajomy też chciał nocleg w naszym hotelu, mimo, że mieszka w tym samym mieście. ale sam sobie za niego płaci, bo jak mówi "nie chce mu się w nocy wracać"
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:35   #319
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
To tak jak ktoras z nas pisala o fochu trzynastolatki bo ma pojedyncze zaproszenie. Ja osoby tylko pelnoletnie zapraszam z osobami towarzyszacymi. Wyjatek to moja siostra.. ale juz corka chrzestnego Tz bedzie miala pojedyncze.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
no co ty?! nasz jeden znajomy też chciał nocleg w naszym hotelu, mimo, że mieszka w tym samym mieście. ale sam sobie za niego płaci, bo jak mówi "nie chce mu się w nocy wracać"
Dobra wymowka. Ale wasze podejscie na miejscu. Skoro nie musi dojezdzac to niech sam sobie placi...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-01-01, 21:37   #320
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ością, że UWAGA! Ciotka nie wiedzieć czemu, całkiem naturalnie, bez naszej wiedzy postanowiła poniekąd zaprosić na nasze wesele moją kuzynkę!
mój sąsiad miał podobną sytuacje. zaprosił na wesele swoją ciotke, i tylko ją miał w planach. po czym ona zaczęła " oo, jak fajnie, to wreszcie mój grzesio przyjedzie ze stanów, bo na wesele przyjedzie" i tak się tym jarała że grzesia zaprosiła w swoim imieniu, chcąc nie chcąc sąsiad był zmyszony go zaprosić, a nie widział go od 30 lat. ale i tak tamten nie przyjechał więc luz.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-01-01, 21:39   #321
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Prawidłowo!

My mamy hotel nad salą i nocleg załatwiamy tylko Mojej Mamie (chociaż ona twierdzi, że się jeszcze zastanowi, że może pojedzie do domu taxi) oraz kuzynce i kuzynowi, bo będą z małymi dzieciakami i zwyczajnie będą się mogli dłużej pobawić kładąc dzieciaki na miejscu, niż gdyby musieli je odstawić do domu.

Reszta została poinformowana o możliwości noclegu wraz z info o koszcie wynajęcia pokoju.

Nadmienię, że CAŁA rodzina (i moja i TŻ) jest z naszego miasta, więc nie widzę powodu z powodu którego nie mogli by pojechać taxi w nocy do domu.

Stary 2014-01-01, 21:40   #322
mojakaren
Zakorzenienie

Transport - u nas jest tak:
Rodzina TŻ ma do przejechania około 400km - sami organizują sobie wspólnego busa. Przyjeżdżają do południa w sobotę, w niedzielę wieczorem baj baj.
Na wesele będzie kierowca rozwoził ludzi z okolic + przyjezdnych TŻ do zamówionego hotelu - przecież nie będę wymagać od ludzi, którzy pierwszy raz będą w moim mieście żeby dzwonili po taksę i z mapą w ręce jechali do hotelu.

Oprócz tego będzie transport dla gości z hotelu pod kościół i z kościoła na salę.

misia880 ładne te zaproszonka!
Zapisuję stronę ;* na wypadek gdyby nas coś trafiło przy robieniu zaproszeń handmade :P:P

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Chyba trzeba się wziąć do roboty ślubnej. Żarty się skończyły..
to samo dziś mówiliśmy z TŻ! do tej pory jeszcze było, że nie ma tego magicznego 2014 to spokojnie spokojnie, a teraz - wszystko nabiera tempa!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:45   #323
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Uwierz, dla mnie to też jest niepojęte.
Dzisiaj mam zamiar opanować lekkiego wnerwa, a na dniach na spokojnie zastanowię się, co z tym fantem zrobić.

Wymagają?
Sorry! Jakby mi któryś z gości oznajmił, że wymaga podrzucenia na salę i odwiezienia do domu to chyba bym go wyśmiała. Wesele to nie umowa usługowa na zasadzie płacę i wymagam!

Ja będąc gościem czuję się zaszczycona, że Młodzi chcą mnie w tym dniu widzieć i mogę uczestniczyć w ich szczęśliwym dniu. W życiu by mi nie przyszło do głowy stawiać warunki czy wymagać tego czy owego.
Ja bym na spokojnie sprobowala pogadac z ciotka dlaczego tak zrobila.

A jak tam Wasze panienskie? Mowicie osobom organizujacym co chcecie czy ewidentnie polegacie na ich inwencji tworczej??

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mój sąsiad miał podobną sytuacje. zaprosił na wesele swoją ciotke, i tylko ją miał w planach. po czym ona zaczęła " oo, jak fajnie, to wreszcie mój grzesio przyjedzie ze stanów, bo na wesele przyjedzie" i tak się tym jarała że grzesia zaprosiła w swoim imieniu, chcąc nie chcąc sąsiad był zmyszony go zaprosić, a nie widział go od 30 lat. ale i tak tamten nie przyjechał więc luz.
denerwuja mnie takie osoby.. na sile wmawiaja komus zaproszenie syna/corki , ktory siedzi za granica i tam ulozyl sobie zycie.

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-01-01, 21:45   #324
wenedka
Zakorzenienie

My zalatwiamy gosciom transport spod kosciola na sale. Nie jest to duza odleglosc, ale bedzie sporo gosci z UK bez samochodow.

A poza tym, podroz poslubna zarezerwowana
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:48   #325
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Ja bym na spokojnie sprobowala pogadac z ciotka dlaczego tak zrobila.
A ja chyba nie.
Sprawa do mnie doszła pocztą pantoflową (Ciotka opowiedziała rozmowę z ową kuzynką, mojej Mamie), więc teoretycznie o niczym nie wiem i nie mam czego wyjaśniać.
Muszę się jeszcze zastanowić jak to rozegrać, ale raczej na pewno do Ciotki dzwonić nie zamierzam.

Stary 2014-01-01, 21:49   #326
Anesthesia
Wtajemniczenie

Co do transportu, to ja tak 50/50 - na niektórych weselach transport był, na innych nie. W małych miejscowościach, gdzie wesele mieli kuzyni Rafała transportu nie było, był na weselu mojej kuzynki i u 2 znajomych, gdzie wesele było w większej odległości od sali weselnej. Na weselach, które nie załatwiały autorkaru przeważnie była możliwość, żeby zostać odwiezionym przez świadka czy jakiegoś kuzyna, ale to dlatego, że to sfery "beztaksówkowe" i bez dobrego połączenia autobusowego.

U nas transport niestety to konieczność, ze względu na gości TŻta z całkowicie innego miasta. Ale gdyby wszyscy byli z Krakowa, też byśmy załatwili transport, bo od willi, gdzie będzie ślub, do hotelu jest całkiem spora odległość.

Ja dziś miałam bardzo miły i leniwy dzień, tylko na wieczór jakoś zaczęłam się stresować studiami i tym, że jednak mogliśmy wziąć ślub wcześniej trochę braknie nam czasu na podróż poślubną, ech, wiem, że to może głupio zabrzmieć, ale podróż na 99% będzie nam koolidować z zapisami na seminaria i fakultety na studia, gdzie liczy się szybki internet i refleks :P A to dla mnie dość ważna i zawsze stresująca sprawa, wolałabym w podróży poślubnej mieć totalnie wszystko w , więc zaczęłam zastanawiać się, czy nie przełożyć podróży poślubnej z września 2014 na lipiec-sierpień 2015, żeby nie mieć żadnych trosk, nawet najbardziej błahych w postaci studiów, a przy okazji będę wtedy po ukończeniu studiów i obronie pracy magisterskiej, więc to będą podwójnie zasłużone wakacje...

A jak z Wami? Jedziecie w podróż zaraz po ślubie, jakiś czas później, a może wcale?

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-01-01 o 21:51
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:49   #327
rabbitka
Rozeznanie

Czesć Dziewczyny, witam w naszym roku! u mnie Sylwester w pracy, dobrze, że TŻ dołaczyl na fajerwerki! Bylo dosc sympatycznie mimo wszystko i duzo romantycznych slow padlo! nasz trzeci sylwester razem dzis bylam caly dzien w pracy wiec masakra!

Co do transportu my nie zapewniamu, placimy za to za nocleg dla wszystkich przyjezdnych (70% gosci) noc przed i noc po.

Juz nie pamietam co mialam pisac ze zmeczenia, jutro mam wolne to
Nadrobie wiecej
Jeszcze raz Dosiego Roku Wam wszystkim

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:50   #328
enzunio
BAN stały

Nie wiem czy się tu chwaliłam - mam wszystkie soki kupione
Czekają u rodziców w domu

W tym miesiącu chcę:
- zrobić pudło na koperty
- rozejrzeć się za sukienką na poprawiny, na panieński i sukienkami dla mamy
- kupić welon do kościoła
- odebrać obrączki
- wysłać zaproszenia do Niemieć i do Irlandii
-KONIECZNIE KUPIĆ BIELIZNĘ BO MUSZĘ MIEĆ NA PRZYMIARKĘ NA 10 LUTEGO!!!
- jeśli wystarczy kasy kupić tatom prezenty na podziękowanie

Chyba, że coś jeszcze po drodze się urodzi.

ijaa ciocia chyba jaja sobie robi...

Olena moja świadkowa już coś zaczęła orgnizować, ja tylko dałam jej listę dziewczyn i powiedziałam, że nie chcę domówkowej popijawy przez całą noc, może być na początku, ale potem chcę gdzieś wyjść, bo nienawidzę domówek. I tyle, niech się wykazuje

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-01-01 o 21:52
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 21:52   #329
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Gratuluję.
Gdzie się wybieracie?

Swoją drogą, przy okazji. Czy któraś z Was może polecić jakąś fajną miejscowość z hotelem/pensjonatem nad polskim morzem?
Zawsze jeździmy po prostu na kwatery, a po ślubie chcemy skoczy na tydzień nad Bałtyk tylko wybrać coś bardziej ekskluzywnego (wiecie - małżeńskie łoże, śniadanie do pokoju i te sprawy) i nie koniecznie w miejscowościach do których najczęściej jeździmy.

Stary 2014-01-01, 21:55   #330
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
wenedka gratulacje!! gdzie wybywacie?
My dziś tak o tym rozmawialiśmy, że chyba jednak nie będziemy korzystać z żadnego biura podróży tylko wsiądziemy w naszą srebrną strzałę i pomkniemy na Wesoły Włoski Honeymoon na totalnym spontanie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

ijaa może popatrzcie na Groupon albo tych podobnych? Można kupić pobyt w naprawdę luksusowym hotelu i za dobre pieniądze

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości