|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() lola dolne jedynki ida ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
ale naszym dzieciaczkom szybciutko zabki wychodza
![]() ja mam nadzieje ze conajmniej do 8 miesiaca bede miala z tym spokoj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | ||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!
my Sylwestra niestety nie świętowaliśmy, Maks jakoś tak marudził wczoraj, z zaśnięciem też problemy więc o 22 25 padłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale okropne to jest gdy dziecko tak mocno płacze, a Ty nie wiesz dlaczego.... czesc!! ![]() ![]() im wiecej nas tu, tym fajniej, wiecej rad itp ![]() dzis małej zaserwowałam mleko o smaku brokułowo czosnkowym (gardło mnie boli i się ratuję ssąc czosnek) i nie miała nic przeciwko ![]()
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
natala ja po odpadnieciu kikuta jeszcze dwa tygodnie przemhwalam spirytusem i czyscilam wacikami
a teraz to nic nie robie tyle co tz przy kapieli palcem.przeleci w wannience i juz sprobu przemyc octaniseptem i moze nawilzyc oliwka a co do kaszek to ja sie nie znam ale pytanie dotyczylo tego czy mozna dodac jedna lyzke do mleka wiec przypuszczam ze wtedy lepiej bezmleczna poza tym chyba te kaszki od 4miesiaca wszystkie sa bezmleczne a mleczne dopiero od 6 , ale moge sie mylic tylko tak wydaje mi sie ze w sklepach widzialam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1777 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a jakich firm pajace dobrze wam sie noszą?
musze zaopatrzyć się w 74 i nie wiem jakie kupić ![]() my do tej pory mieliśmy tylko coolclub 5 10 15 i ewa klucze te ze smyka nam sie jakoś rozciągały strasznie, w 5 10 15 nic mi sie nie podoba i tak sie zastanawiam gdzie warto popatrzec? |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 msce to jednak troche za wczesnie ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1779 | ||||
Zakorzenienie
|
Mój brzdąc dopiero usnął
![]() ![]() ![]() Plus jest taki, że nadrobiłam prasowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój tel. mnie wku..., bo czasem zamiast odebrać połączenie od razu mi odrzuca i muszę oddzwaniać do ludzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bardzo Cię przepraszam, nie czuj się urażona, ale przy takiej wadze to chyba lepiej mieć te 51 ![]() ![]()
![]() |
#1780 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od Marty-Martusia-Tusia. Natalia-Natusia-Tusia. A nawet Patrycja-Patusia-Tusia. Mojej koleżanki córka to Nastia-Nastusia-Tusia. Łarewa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-01-01 o 21:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Beznadziejny ten Supermen...
Aaa miałam Wam pisać,że w tym Last Vegas "rolę życia" miała Weroniczka Rosati ![]()
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do zebow u nas na szczescie ni widu ni slychu chociaz mloda ostro maltretuje glowe zyrafy z fisher prica ![]() ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-01-01 o 22:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moje dziecko spi od 20 30 i od tej pory juz trzeci raz go karmilam bo marudzi przez sen i tylko przy cycu sie uspokaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Dziewczyny HELP - zauważyliśmy własnie u Poli, że jeden paluszek u rączki ma spuchnięty. Środkowy palec przy krawędzi paznokcia z boku jest czerwony i spuchnięty, wygląda tak jakby jej się paznokieć wrastał, tyle że sam paznokieć wygląda ok. I boli ją jak się dotknie. Nie wiem co z tym robić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |||
Zakorzenienie
|
mam doła, ostatnio ledwo weszłam do tesco i dostałam telefon, w tle słyszę krzyk Oli i kazali mi wracać bo alarm... no i mama mi powiedziała że to dlatego bo czuła że mnie nie ma, że ona do mnie przywiązana bo jest tylko ze mną itd... eh, dzisiaj na urodzinach kuzyna, mój chrzestny powiedział dokładnie to samo, i nawet tak dziwnie się czułam bo na siłe chcieli mnie uszczęśliwić, to on, to moja kuzynka, bo brali ciągle Ole i chodzili z nią na rękach żeby nie marudziła... tyle że chyba lepiej zabawić jak dziecko leży czy tam siedzi w foteliku bo później ja muszę w domu nosić
![]() albo żona kuzyna też się odezwała i mówi że ona to z córeczką to w każdy dzień są u kogoś, bo ona w domu nie wysiedzi i żebym tak nie robiła itd, i że jej siostry córka ma 8 lat i jak jej mama znika z oczu to jest źle :/ no porażka i to powiedziała takim tonem do mnie że jakbym to specjalnie robiła, a ja przecież chcę żeby Ola miała kontakt z ludźmi ale tu na wiosce nie znam nikogo... do M. jeżdzę raz albo 2 razy w tygodniu, no teraz od świąt częściej bo co dwa dni było a jak wychodzili puszczać sztuczne ognie na zewnątrz to ja zostałam bo Ola spała, i ta kuzynka w korytarzu tekst że "no gdzie by dziecko zostawiła" takim chamskim tonem, że w sensie takim że przesadzam z Olą, że za bardzo ją niańczę i miałam dość już nie chciało mi się tam siedzieć... a jakby było mało to jak wróciłam do domu to do tż, przyjechali kuzyni i jeden przyszedł do mnie do pokoju i rozmawialiśmy i zaczął mówić, że mają z żoną problem z córką, ja pytam jaki, a on do mnie że jego żona nawet do wc nie może iść bo jest lamęt i płacz :/ i że jak są w sklepie na zakupach i ona gdzieś zniknie za regałem to histeria i ludzie patrzą na niego jak by dziecko uprowadził, no czy oni wszyscy się uwzięli na mnie? zdołowało mnie to jeszcze bardziej bo rzeczywiśćie tak może być z Olą.... ich córeczka ma 1,5 roku i wsumie z mamą spędza czas bo są za granicą ![]() sorki że tak dużo napisałam ale musiałam to chyba wyrzucić z siebie Cytat:
a ja właśnie tak się dzisiaj zastanawiałam nad kleikiem kukurydzianym, czym się różni i czy też go podawać ![]() ![]() Cytat:
![]() w lokalu dobrze zrobić przyjęcie, wiele osób organizując imprezy w domu nie liczy takich błachych rzeczy do całościowego kosztu, np. paliwa gdy jeździsz na zakupy czy dekoracji stołu czy tam innych rzeczy, a takie błachostki a jednak później robi się kwota ;p wydaje mi się że jednak w lokalu nie jest to dużo większy koszt niż w domu ![]() Cytat:
![]() i fajnie z tą świadkową ![]() ![]()
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Larysa kaszka ryzowa scina kupe a kukurydziana może rozluznic na tym jedynie roznica polega no moze jeszcze na smaku
![]() Co do sytuacji to w sumie mialam podobnie jak Blanka byla malutka z tym ze mialam o tyle latwiej ze z poczatku mialam na miejscu kolezanki z wizażu ktore majacdzieci w jej wieku. Ale w sumie też sie po ludziach nie szwedalam a Blanka byla cyganskim dzieckiem. Jak byla starsza to miala etap maminej spidnicy ale to norma wlasnie w pewnym okresie. Amelka za to bedzie takim mamin cyckiem cos mi sie wydaje. Nie lubi obcych traktuje ich z dystansem i na nic tu ze bywa wsrod ludzi. Psmietajmy ze sa jeszcze kwestie charakteru i temperamentu. Amelita do nas sue chichra jak glupia a wsrod obcych jak sprzeda pare usmiechow to swieto. Wiec nie bierz do siebie wszystkiego co moeia albo postaw sie i powiedz ze nie zyczysz sobie takich komentarzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Ja co do paluszka to moze jej sie zadra zrobiła? Hmmm nie wiem co u takich maluszkow mozna, nirmalnie robilabym oklad z rivanolu a z naturalnych to chodzi mi cis po głowie oklad z wody z sola czy soda ale to chyba tylko jakis moj wymysl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | ||||||
Rozeznanie
|
Ale naprodukowałyście przez 2 dni, w końcu nadrobiłam
![]() Byliśmy wczoraj u znajomych, spaliśmy tam, wszyscy się dziwili że Zuzia taka grzeczna, śpi i mało płacze ![]() Przyjechaliśmy ok. 16, było ok wszystko. Ok. 19,30 ją okąpałam, zjadła i poszła spać. Po 15-20 min się obudziła i zaczęła płakać, zasnęła przed 23 dopiero ![]() ![]() Cytat:
Ja mam jeszcze 2 op. Pampersów i muszę je jakoś przemęczyć. Niewiem czemu, ale moje dziecko jak ma te pieluchy to muszę je zmieniać średnio co godzinę bo płacze że mokro. A z Dadami bez problemu 3-4 godz. wytrzymuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam pytanie online do lekarki wiec jutro powinna cos doradzić ale jeśli ktoś cos podobnego miał to rady ciagle miłe widziane ![]() Laryska, bajka dobrZe mowi. Duże znaczenie ma charakter. U nas w domu wszystkie dzieci były jednakowo chowane i zawsze styczność mieliśmy z masa ludzi a ja byłam właśnie takim dzikuskiem. Tylko mama i tata i nikt więcej. Nie wiem ile to trwało ale mama mówiła ze dzikus był ze mnie na początku straszny, a pózniej po prostu samo przeszło. Z kolei brat i siostra ciągnęli do ludzi od początku. Także nie przejmuj sie ta paplanina i powiedz im ze wiesz co robisz i niech nie komentują bo to nie ich sprawa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
Mnie nurtuje to, że mój mały taki duży dzieciaczek się zrobił a cały czas na samym mleku jedzie. Nie jestem przekonana co robić. Tym bardziej, że zalecenie jest takie, że najlepiej 6 miesięcy jechać na samym cycku a rozszerzać potem. Mama i tż też optują za tą opcją. Nie ukrywam też, że jestem już dość zmęczona tym kp, bo jeśli chodzi o karmienie to wszystko spoczywa na moich barkach. To ja przez 2,5 godziny na dobę siedzę z wywleczonym cycem. Jeszcze jakby spał w nocy, to bym dawała radę, ale jak co 2-3 godziny karmię - niezależnie od pory doby - to naprawdę odechciewa mi się żyć. Przy czym to akurat najmniej istotny czynnik, bo dla dobra dziecka dam radę się przemęczyć jeszcze trochę. Myślę, że stałe pokarmy to jednak duża rewolucja dla układu pokarmowego. Nie chciałabym małemu zrobić krzywdy. Nie wiem czy on jest gotowy. Cytat:
![]() ![]() Jezu, ale masakra z tym spaniem jest. Aż pisać mi się nie chce ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-01-02 o 05:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
czyli Endżi
|
No właśnie, u Ciebie poza tym są też ciężkie nocki. No i dużo pracujący tż.
To powiedz co robimy ![]()
#1796 |
Wtajemniczenie
|
ja już słyszę żeby dawać coś wiecej.....zreszta dużo wczesniej słyszałam że moje mleko pewnie mu nie wystarcza no ale mamy już 7,200 wiec jednak wystarcza
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- ps czeste karmienie jest meczące ...ja tez czasem juz nie wyrabiam ale tak to lubie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogę spać!!!! Heeeelp!!!
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chrzciny były 22.12 i było naprawdę miło. Moja mama z ciocią przygotowały jedzenie, od TŻ rodzina przyjechała i nawet T mi nie zaszła za skórę. Jestem u niej od paru dni, a ona jest miła. A w poprzednim poście zrobiłam błąd, nie jesteśmy na KP tylko na MM. Od 17.12 do 29.12 nie przybral nic na wadze, ja mleka miałam coraz mniej i w końcu zdecydowałam o MM. A teraz widzę, że je ładnie co 4 h 120 ml, jest spokojniejszy w ciągu dnia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam chicco i prenatal te uwazam za.najlepsze generalnie podoba mi sie dosc tez jakosc z hm duzo mam tez disneyowskich ale nie wiem z jakiego sklepu bo dostalam Cytat:
jesli bardzo to mozesz sprobowac po namoczeniu delikatnie podwazyc pilniczkiem, a jak nie bardzo to powinno wystarczyc samo namoczenie jak zrobi sie ropka to rivanol kama u mnie do niedawna ze spaniem bylo identycznie jak u ciebie ale zaczelam macka klasc w.ciagu dnia do lozeczka i spi ![]() a co do pampersow to u mnie bylo identycznie z bialymi pampersami. jeden sik i afera, zreszta inwersja miala podobnie ale zielone sa.ok dzis.zakupie dady Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.