|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Czy którejś z Was pojawił się w ciąży gdzieś jakiś pieprzyk/kurzajka/włókniak/ cokolwiek na skórze w jakimś miejscu czego wcześniej nie było?
![]() Bo właśnie zauważyłam u siebie na skórze taki tyci na 5mm, dziwny, w kolorze skóry, taki ala kurzajko-nitkowaty
|
#2222 | ||
|
Gang Iren
|
Kacperek po całym dniu spokoju zaczyna harce.
I musiał tak matkę stresować? Już od brzucha na przekór robi ![]() Cytat:
W ciąży bym nie zjadła i podczas karmienia,ale tak to czasem jadałam. Salmonella na szczęście mnie ominęła (ale w sumie od lodów np też można dostać). Mój przysmak z dzieciństwa ![]() Fajnie by było. Jak ja lubię te emocje ![]() Cytat:
Mam kilka wydziwów ciązowych,takich tycich.
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Moje NIE:P
W ogóle mam chwiejność....raz bym już chciała, a za chwilę się boję...od godziny mam silny tępy ból podbrzusza jakiego jeszcze nie miałam i schiza...ale nie.....moje jeszcze będzie siedzieć I hope so
|
#2224 |
|
Gang Iren
|
Ja to już w bóle różne i skurcze nie wierzę,że zwiastują mi poród.
Coś czuję,że przenoszę i będę się jeszcze długo tak męczyć. Ale nic to,trzeba dać radę. Ważne,żeby dzieć był zdrowy.
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Selena moja bratowa w dwóch ciazach miała mnóstwo pieprzykow na szyji i dekoldzie , później jej to znikło
dziwne miała i nie ma ![]() Ajakasia powodzenia jutro!!! Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-01 o 23:47 |
|
|
|
#2226 |
|
Gang Iren
|
Uciekam na dzisiaj.
Ciekawe czy noc nam coś przyniesie... U mnie dzieciaki lubią się w nocy rodzić,tzn Wiki urodziła się o 6:05,no ale akcja porodowa w nocy,a Eryk o 1:37. Ciekawe jaką porę Kacper sobie wybierze.
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie wolno mieć paznokci pomalowanych? Czemu?
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Ja też już uciekam pod prysznic i spać. Jutro dzień w trasie nas czeka. Jedziemy kupić wózek. Później odwiedzić rodzinkę. A w drodze powrotnej zamierzam(y) zajechać do szpitala na oddział położniczy podpytać położne jak to wszystko u nich ogólnie wygląda itd. Ciekawe czy moje nogi i kondycja (kaczo-kowbojski chód) na to wszystko pozwolą. Zauważyłam, że podczas jazdy samochodem moja mała jakoś nadzwyczaj zaczyna się zawsze kręcić i figlować na całego obkładając mnie kopniakami... ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Bo podczas porodu pod paznokciami najlepiej widać czy nie dzieje się coś złego w organiźmie - np. jakieś niedokrwienie czy coś tam - skóra pod paznokciami robi się wtedy sina i jest to znak/wiedzą wtedy, że coś jest nie "halo". "Pomalowane paznokcie wzbudzają sprzeczne opinie nawet wśród lekarzy i położnych. Z jednej strony emalia (bez względu na to, czy położona na naturalnych, czy sztucznych paznokciach) w naturalnych okolicznościach (poród siłami natury) nie ma żadnego znaczenia, z drugiej w pewnych sytuacjach może być przeszkodą w ocenie stanu pacjentki. Mowa o komplikacjach okołoporodowych, gdzie wygląd płytki paznokcia może świadczyć o zaburzeniach w pracy organizmu rodzącej kobiety. Współczesna medycyna jest jednak dziś tak zaawansowana i ma do dyspozycji na tyle dobry sprzęt, by stan pacjentki sprawnie ocenić za pomocą innych technik. W związku z tym większość lekarzy skłania się ku kwestii, że pomalowane paznokcie nie są żadną przeszkodą podczas porodu." Co można a czego nie można na porodówce? artykuł: http://www.ciazowy.pl/artykul,na-por...ie,2846,1.html
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-02 o 00:05 |
|
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Mój mały po sylwestrowym Picollo tez jakiś niemrawy dzisiaj, dzieciaczki chyba sie zgadaly
do tego od 2 dni mało odpoczywam i moje nogi wieczorami przypominają wielkie bele..przestaje wierzyć ze po ciazy bede wyglądać normalnie :/ przy okazji chciałam prosić o trzymanie kciukow w piątek bo bede miała te badania pod katem jaskry.. Ja rownież trzymam kciuki za wszystkie terminowe i przedterminowe mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Nic mi nie mów, wyrzuty sumienia miałam takie okrutne, że usnąć nie mogłam
. Za to dzisiaj pierwszy raz wszystkie wyniki były poniżej normy Mam nadzieję, że zła passa świąteczno-sylwestrowa już się skończyła Cytat:
![]() Mój pępek ma jeszcze z 1 mm do wyjścia Ja nie chceeee!! Pępku głupi siedź w środku
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
U nas na sr położna mówiła, ze kiedyś, owszem, trzeba było zmyć lakier bo na tej podstawie patrzyli czy coś się nie dzieje.
"Teraz są urządzenia którymi sprawdza się stan matki i dziecka więc drogie panie, możecie przyjść rodzić w pełnym makijażu i zrobionymi paznokciami, bo to wpływa pozytywnie na samopoczucie również podczas porodu"-powiedziała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
Cukrzyca wzięła i se poszła?
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że nie powróci ze zdwojoną siłą
|
|
#2234 | |||
|
Rozeznanie
|
Ok testuje wizaż telefonie. Potsierdzam, ze to mordęga. Opis mojego sylwestra sobie daruje, nawet życzeń sobie z TŻ nie zlozylismy, jak podeszlam do niego na balkon o polnocy to uslyszalam"fajerwerki mi zaslaniasz". Nie ukrywam, ze dawno mi się tak przykro nie zrobilo.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie padly widzę, że ja rozpoczynam nowy dzien
nie mogę spać boli mnie kazdy mięsień ciała - juz to miałam kiedyś i znowu wraca w ciąży pies opanował mojego rogala jak wyszłam siku i udaje, że śpi :/
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
melduję, że u mnie cicho SUCHO i spokojnie. Wody nie chlupnęły z rana jak sobie zażyczyłam... eh jestem spakowana włącznie z jedzeniem. TŻ weźmie mi małego lapka do szpitala ale jutro, bo dziś nie warto, nic nie wiem nie będę chodzić jakbym serio na urlop przyjechała i tak mam dwie torby i to niemałe... Powiedzcie mi jaki kupić rogal do karmienia (poduchę) bo myślę intensywnie. jaki wymiar najlepiej? Bo są takie baaardzo duże (po 170 cm) i małe.
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ja juz na nogach od 7, czekam na polozna, bo ma byc ok.10, a Alek tradycyjnie rano marudzi no ale wole teraz, niz w nocy. PawMaj nie mam slow na tego Twojego Tzta. Chyba ktos powinien mu porzadnego kopa na otrzasniecie zasadzic ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana,
mam takie mdłości, że chyba w I trymestrze takich nie miałam... masakra ( Co chwilę zaliczam łazienkę i
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rogala to te duże to raczej wygodniejsze do spania są niż do karmienia, tak myślę przynajmniej. Wczoraj perfuzja pisała, że jej się wygodniej karmi na takiej małej fasolce Trzymaj się tam w szpitalu i niech Borys już wychodzi ![]()
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
migotko O cos takiego http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...818740648.html
|
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Le la - on sam sobie kopa zasadza permanentnie. Jak tak dalej bedzie, to tak jak mówię, epicentrum bezgranicznego i bezwarunkowego milosierdzia nie jestem, nawet moja cierpliwość kiedyś się kończy.Pewnego slonecznego dnia zamkne za soba drzwi i tyle będzie miał z rodziny. Niech sobie szuka nowej - powodzenia.
|
#2243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Rozeznanie
|
Jakie leżaczko-bujaczki wybrałyście i dlaczego takie? Czy je polecacie, czy jednak coś w nich jest nie hallo?
Macie już, kupujecie później? Podpytuję, bo wujek mlodego chce sprezentować, ale sam nie chce decydować, mam mu podesłac link, a on "tylko" zaplaci powiedział, ze ma być fajny, bo to od wujka ![]() Lece do szpitala, zobaczymy czy wrócę
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak sie wczesniej rozgladalam to fajne wg mnie sa tez hustawki Bright Stars i na nia sie czailam ![]() Powodzenia w szpitalu |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych bujaczkach leżaczkach to się zastanawiam po co to kupować?
Tego się przypadkiem krótko nie używa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Hej
noc taka sobie znowu, ale dająca radętrzymam kciuki za cesarkę, za te, które idą do szpitala, za wizyty, za te, które już chcą rodzić i za te, które wolą jeszcze poczekać
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak będziecie karmic, to bardzo, bardzo uważajcie na szalwie
Przeczytałam gdzies, zeby przy zastoju pić 2 kubki dziennie. Wiec wypilam wczoraj kubek tego świństwa. Owszem, piers zrobiła sie mieksza i chwilowo skończyły sie potoki mleka. Tylko co z tego, skoro w nocy moj syn budził sie co 2 godziny i mega frustrowal przy piersi Dopiero teraz zaczęło znowu normalnie lecieć. Nigdy wiecej! Cytat:
Na Emilu jeszcze nie testowalimy. Z minusów na pewno to, ze nie rozkłada sie zupełnie na płasko, a zabawki na palaku sa tyłem do dziecka (kto to projektował? ). Chyba gdybym wybierała nie na zasadzie "córcia, choć do smyka wybierzesz sobie jakis bujaczek dla dziecka" to wybralabym inny Trzymam kciuki za szpital
|
|
#2249 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Wczoraj znowu miałam gości, więc tak Was podczytywałam z doskoku. Część cytatów jak zwykle poszła w eter, ale coś tam się uchowało. Inw, pytałaś, dlaczego kupiłam Medela mini electric. Kupiłam na podstawie opinii, które znalazłam na różnych forach w necie, no i obserwowałam, że mimo ceny jest to bardzo często kupowany laktator na allegro. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie .Cytat:
Cytat:
. Ale to chyba nie jest możliwe ![]() Cytat:
. Jeszcze nie jedną, długą trasę macie przed sobą Cytat:
![]() ![]() powodzenia!Cytat:
![]() Czyli ostatecznie zdecydowałaś się na Kamieńskiego? Jestem ciekawa Twoich wrażeń. Dasz cynka po ![]() Cytat:
Jak po nocy? Cytat:
Cytat:
.Daj znać, co po wizycie w szpitalu. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i akcje (bo takie będą, nie?) ![]() Wczoraj Kacper mnie nieco wystraszył, bo pod wieczór słabo się ruszał. Pisałyście (Gosia, Selena), że Wasze maluszki też miały lenia. Może taki dzień był dla nich jakiś niekorzystny. Napiłam się coli. Efekt był taki, że spałam zamiast zwyczajowych 5h "aż" 3h . No i młody tłukł mnie po żebrach przez pół nocy. Dziś też postanowił mi podokuczać, ale wolę to (choć boli) niż zamartwianie się.
|
||||||||
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
za tydzien cesarka i juz wlasciwie wszsytko mamy ale jest jeszcze czas na osttanie zakupy i tak sie zastanawiam czy kupowac jakas oliwke czy cos do smarowania cialka- jakis krem, emulsje?? my do kąpieli mamy emolienty i polozna na SR mowila ze to super nawilza i nie trzeba potem niczym smarowac....ale moze sie przyda?np mozna wykonac od czasu do czasu masaz...? czy wy kupowalyscie cos do cialka? jak tak, to co?i czy kupowalyscie zasypke? my do higieny mamy ty;lko mokre husteczki, rozne kremy przeciw odparzeniom do pupy, krem do buzi na mroz,emolienty do kąpieli i to wlasciwie wszsytko....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

W ogóle mam chwiejność....raz bym już chciała, a za chwilę się boję...od godziny mam silny tępy ból podbrzusza jakiego jeszcze nie miałam i schiza...ale nie.....moje jeszcze będzie siedzieć
16.06.2012r. 

Ja rownież trzymam kciuki za wszystkie terminowe i przedterminowe mamusie
. Za to dzisiaj pierwszy raz wszystkie wyniki były poniżej normy
Ja nie chceeee!! Pępku głupi siedź w środku