|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Fajnie ze chrzciny sie udały a przede wsYstkim ze z T ok ![]() Odzywaj sie częściej do nas! Oglądałam właśnie super film - prisoners. Mroczny dość i jeszcze bardziej boje sie po nim o Pole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
a w klubie napisalam fajny sposob na rozszerzanie diety jak bede miala szczegoly to wrzuce mysle ze.to dobry sposob dla dzieci na samym kp Cytat:
jakiez to drogie ![]() ale dylizans pierwsza klasa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ANUTKA witaj ![]() ![]() JA, bajka dobrze radzi z soda ![]() NATALA, po odpadnieciu kikuta przemywalam przez jakis czas. Teraz woda i ogladam czasem czy nic sie nie dzieje. Co z dziewczynkami? LARYSA, to prawda ze wiele zalezy od temperamentu dziecka. Zuzia tez byla dzikusem. Nawet na tesciowa plakala. Teraz jest inaczej ![]() MISIA witaj ![]() Wiecej nie pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Tassia i gorgulek dzięki za radę. Jutro wyprobuje.
A co do pampersow to u nas zielone tez dobrze sie sprawują. Na noc mam jakieś extra dry ale dopiero kupiłam i nie wypróbowane jeszcze. I chyba musze zmienić rozmiar na większy bo kupa dziś dwa razy wyciekła i wszystkie ciuszki upackala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2014-01-02 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja nie wiem skąd mojej T. się to bierze, ale przed świętami wysłała TŻtowi jakiś tam obrus i opłatek który do tej pory nie doszedł, za to moja mama wysłała kilka dni później krem dla mnie i był po trzech dniach, no więc ta wariatka powiedziała przez telefon do TŻta oczywiście myśląc że nie słyszę że pewnie list doszedł ale obrus mi się nie spodobał więc pewnie dlatego mówię że dalej nie dotarł ![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do poczty to mi tez ostatnio zawaliła. Wysłałam kartki ze zdjęciami poli po urodZeniu i do tej pory do mojego brata nie doszła a to juz 2 miesiące. Za to rok temu kartkę z opłatkiem na Boże Narodzenie dostaliśmy tuż po świętach Wielkanocnych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Adaś sylwestra ładnie przespał. Tylko troszkę później poszedł spać. Huki i hałas nie przeszkadzały mu. Byli u nas znajomi. Czasem coś głośniej puściliśmy.
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
agusiowata a ile tyg ma Twoj synek bo na liście nie moge Was znalezc?
anutko witaj kochana!super ze się wkoncu zdecydowałaś do Nas odezwac!Synuś słodziak ![]() misiu-super ze chrzesciny udane.no i ze T. nie zalazła za skóre ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Moja Lilka nie chce jesc ...ostatni posiłek był o 2 .Nie spimy juz godzine..a ta ani mysli o butelce.. a co do zębów to w moim przypadku jest to ogromny stres.Bardzo się boje ze Lili pojawi się próchnica.Co z tego ze myje jej ząbka i buziunie po kazdym karmieniu jak ona bardzo duzo ulewa...moim zdaniem im pozniej ząbki tym lepiej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
15,5 tygodni
#1811 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Mąż kończy remont. Ja nie chce co chwilę przerywać ćwiczeń, więc zacznę, jak ogarniemy mieszkanie. Chce chodzić na basen i jeździć na rowerku stacjonarnym. Kiedyś tak robiłam i był efekt. Oczywiście nie po jednym dniu.
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Larysko ja miałam taki problem z moim Mateuszem. Do dwóch lat nie tolerował nikogo oprócz mnie. Nawet do toalety jak szłam to była trauma. Ale później na szczęście mu przeszło.
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama bym chciala jak dobrze ze T. nie zepsula ci wyjazdu ![]() co do mmto najwazniejsxe ze dla Kornela i Ciebie najlepiej ![]() to kp to walka ciezka eh... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1815 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cudny synek i pięknie przybrał ![]()
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
ja : ) - u nas na paluszek zaczerwieniony polecono rivanolium
![]() Larysa - ad 1. co do noszenia też zdecydowanie wole jak gdzies jestem jak ktos zabawia moje dziecko jak ono sobie lezy na pleckach ale zauwazyłam ze kazdemu szybko sie gadanie do niego i machanie mu czyms nudzi, albo kregosłup boli albo coś, tak samo z noszeniem.. siostra TŻa bierze Filipa jak on lezy i się ladnie bawi mimo uwag żeby nie nosic jak niema potrzeby bo pozniej ja mam masakre.,.. nosi nosi i za 5 minut albo Filip zaczyna płakac i już jest "idz do mamy" albo rece ja bolą i go odklada i on zazwyczaj niechce już lezec i marudzi. Tesciowa no twierdzi że ja wiem najlepiej jak go zabawiac,, z tym że ona nawet nie próbuje za bardzo wiec mnie nie zdziwi jak za jakis czas Filip nie bedzie chcial z nikim zostawac (po za moja mama) <i nie bedzie to moja wina tylko tych osob - tak uwazam > nawet TŻ wogole nie ogarnia Filipa - bo nawet jak go nosi to on placze zamiast go polozyc i pogadac do niego powygupiac sie ... boje sie tego ze gdyby cos mi sie stało czy TŻ byl by w stanie się zajac dobrze Filipem i nawet mu ostatnio powiedzialam o swoich obawach.. nieda się bawić z dzieckiem żeby się zajelo i ogladac tv... Laryska- napewno nie jest dobrze jak dziecko nie jest w stanie zostac z nikim po za mama, wlasnie na sytuacje że ty niemozesz z nia zostac, a spedza tylko z Toba 24 h na dobe, acz kolwiek uwazam ze jest jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić czy w przypadku Oli tak będzie i nalezy ja po mału przyzwyczajac ile się da do zostawania z innymi osobami. Jestes pewna, że mama wie jak najlepiej Ola lubi byc zabawiana noszona??
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
cos w tym musi byc chyba, bo ja osobiscie pierwszy raz u dentysty bylam jak mialam 23 lata, czyli juz po pierwszej ciazy i ona przyczynila sie do ubytku w zebie, mam tylko jedna plombe, no i teraz leci mi 26 rok i tez musze sie wybrac bo tez jeden zab po ciazy zaniemogl
![]() za to moj maz dzisiaj idzie do dentysty bo od swiat nawala go 8-ka... wspolczuje bo zapewne trzeba wyrwac. mam tylko nadzieje ze da rade normalnie a nie chirurgicznie bo jakos nie usmiecha mi sie wywalac 600 zl za usuniecie zeba ![]() ja wlasnie sie z Amelka do pediatry umowilam. cos mi smarkac zaczela i pokaslywac, do tego zelazo sie konczy i chce ja w koncu przycisnac zeby sprawdzila jak sie to moje dziecko rozwija, czy nie potrzebuje jakichs wspomagaczy bo do tej pory nic a nic nie zrobila w tym kierunku! co do pieluch, my z okazji 4 miesiecy przerzucilysmy sie na 3-ki ![]() a rok w sumie zaczal sie ciulowo, bo po swietach moja babcia wyladowala w szpitalu, mieszka ponad 900 km od nas, do tego sama, jedynie ktos przychodzi do niej na pare godzin zeby pomoc, a nie chciala sie zgodzic na calodobowa opieke. no i zsunela sie z lozka w nocy i wstac nie mogla, lezala tak do poludnia i na szczescie sasiadka do niej przyszla ktora ma klucz. pogotowie, oczywiscie to byl weekend wiec nic nie wiadomo, rzucili tylko haslo ze na dwa tyg na oddzial rehabilitacyjny. no ale wczoraj okazalo sie ze babcia zaczela gadac od rzeczy, z przejawami swiadomosci, ale ogolnie gada ze zmarlymi wiec nie za ciekawie, no i tata wczoraj pojechal.... martwie sie strasznie o nia, bo oczywiscie teraz to juz na bank ktos bedzie musial byc z nia cala dobe, no ale wiadomo, ze jak sie juz starsza osoba polozy to juz nie wstanie ![]() no i ogolnie kijowo, bo to wesele 11 stycznia, a ojciec napewno do tej pory nie wroci i moja mama bedzie musiala ogarnac dziewczyny sama ehh to sie wyzalilam... w ogole kolede dzisiaj mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- dzisiaj w DDTVN bedzie o rozszerzaniu diety niemowlakow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla Amelki ![]() jak ja nie lubie koledy ojej ponoc tylko w naszym kraju taki zwyczaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
zaraz w ddtvn o rozszerzaniu diety niemowlaka
![]()
#1821 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za wypowiedzi nt pępka, będę obserwować. we wtorek mam nadzieję że się wreszcie zaszczepimy (po 11,5tyg!) to przy okazji wspomnę pediatrze o tym
![]() co do wczorajszej akcji, to jednak wydaje mi się że Hania się tak przestraszyła.... bo obudziła się w obcym mieszkaniu i oczywiście teść od razu ją musiał mi zabrać z rąk ![]() no bo jeśli to miałby być zęby, to chyba coś by się jeszcze później działo ![]() ![]() ![]() Larysa, nie daj się straszyć że Ola będzie już zawsze przylepką, jak dziewczyny piszą, wszystko zależy od charakteru. Marysia zawsze była cygańskim dzieckiem, żadne tam lęki separacyjne się jej nie imały, już jako niemowlę dawała się brać na ręce absolutnie wszystkim. Po raz pierwszy zostawiłam ją na dłużej (6,5h) z mamą swoją, gdy wróciłam do pracy - nie było najmniejszego problemu, miała wtedy 9 miesięcy jak miała 1,5 roku sporadycznie zaczęła sypiać u jednych bądź drugich rodziców - nigdy nie zapłakała. Nawet jak do żłobka zaczęła chodzić to NIGDY nie płakała za nami ![]() ![]() a Hania już widać, że raczej taka nie będzie, widac po wczorajszej akcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do zostawiania dzieci, ja Blanke pierwszy raz z moja mama zostawilam jak miala 3 tyg, szlismy na wesele. pozniej jak miala 4 miesiace zostala z moja mama na dwa dni u niej w domu, bo ja mialam obrone licencjatu, zero placzu. leki separacyjne byly chociaz ciagnela ja do innych ludzi, no ale co sie dziwic jak ze mna caly czas spedzala ![]() z Amelka tak latwo nie bedzie, co bylo widac w swieta, darla sie przez dwa dni jak bylo wiecej ludzi, dopiero oswoila sie na 3 dzien i moi rodzice mogli ja brac na rece, bo tak jak tylko babcia spojrzala i cos gadac do niej zaczela to byl ryk ![]() zdecydowalismy w koncu gdzie robimy chrzciny, tzn glupki jestesmy bo moglismy od razu o tym pomyslec. moj maz z chrzestnym Blanki od 2 lat wspolpracuje z ludzmi ktorzy postawili maly hotel i u nich zrobimy chrzciny po kosztach ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-01-02 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
BAN stały
|
Witam. Chłop mi komputer wyniosl, podlaczyl gdzies do telewizora i cos tam grzebal.
Zmeczyły mnie te swieta i ten jego urlop, dobze, ze juz dzisiaj poszedl do roboty, ja zostalam z dziecni i wszystko jest normalnie. Janek chyba ma skok bo zrobil sie marudny.Po kaszce brzoskwiniowej (ktora t. przywiozla z polski i troche dalam, ale nie chcialam kontynuawac bo miala cukier) dalam malemu manne z mlekiem, mialam probke ze szpitala.Ale mu nie posluzyla, bo mu jakas czerwona plamka wyszla na buzi. Kupilismy kaszke jaglano-ryzowa Hipp i ta jest ok.Robie mleko jak na opakowaniu pisze i dodaje czubata lyzeczke tej kaszki.Najada sie, ale za to wiecej pije |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
pisze to poniewaz wczoraj kolezanka z ktora lezalam na porodowce napisala mi sms ze w swieta miala grype zoladkowa,odwodnila sie okropnie i trafila na kroplowki do szpitala i przez to stracila pokarm, byla u niej doradca laktacyjna i stwierdzila ze marne szanse na kp takze zdrowka i dbaj o siebie, trzymam kciuki ![]() mam mega ochote na biale wino ![]() Cytat:
odnosnie glutenu to wg mnie producenci po nowych wytycznych zaczynaja sie dostosowywac i na ich stronach obok zdjecia produktu jest info ile lyzeczek dodac zeby podac 2-3g Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiedz je ze pewnie komus na poczcie sie spodobal i wzial na swoj stol ![]() ogladam wlasnie ![]()
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-01-02 o 10:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle ze mój Jaś tak jak Alek ma bardzo płaski pepek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że wizyta u T. przebiega dobrze ![]() ![]() Cytat:
oo ja lubię thillery ![]() obejrze sobie ![]() Mój synek tak się zmienia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie tez, wiec nie przejmuj sie. Ostatnio rozmawiałam z nią na temat postępów mojego 9-miesiecznego siostrzenca, ktory oprocz tego, ze raczkuje, to juz od jakis 4 tygodni sobie chodzi podtrzymujac sie mebli. Ona stwierdzila, ze to i tak pozno, bo jej dzieci chodzily same jak mialy 8 miesiecy, nigdy przy tym sie nie przewracaly i nie mialy nawet jednego zadrapania. Malo tego jej mlodszy syn jadl sam nozem i widelcem jak mial niewiele ponad rok, zas starszy, czyli moj maz umial sam liczyc, dodawac i odejmowac jak mial jakies 2,5 roku. Ehh chcialabym misc takie zdolne dzieci ![]() Ah niestety moja t. to temat rzeka... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.