Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 13:40   #2791
asia27100
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

no w koncu dostałam weny by cos napisać
od kiedy wstałam, rozmyślam tylko o dzisiejszej wizycie

od kiedy maluch mnie puka, troszkę mniej się martwie, no ale wiadomo, to jeszcze nic nie znaczy

mam nadzieję, że usg (polowkowe) bedzie tylko przez brzuch. ide do innego gina, swoja rutynowa wizyte mam za tydzien

seleniti gratulacje!

a to mój tż jest jakis wyjątkowy, bo w przeciwienstwie do waszych, pewnego dnia pocisnal mi kit ze idziemy na wernisaż, kazał sie wystroić, po czym przyjechał po mnie do domu, z kwiatami i pierscionkiem i okazało się że żadnego wernisażu nie ma. a ta szopka była po to, bym mu potem nie wyponiała, że nie byłam ładnie ubrana

pallar ril
ja sobie chyba odpuszczam stojak. moje siostry wanienkę zwykle rozkładały na poczatku na stole kuchennym (ciepło, a noworodek czy niemowlak przeciez nie chlapie az tak), więc była wysoko. potem jak maluch podrosł to wanienka szła do wanny i tam była szybka kapiel. teraz roczne dziecko jednej z nich, już jest kapane normalnie w wannie.

light limara mam nadzieję, że było to podyktowane stresem.. oby przeszło

gosius tak predko tam musisz jechac? to bedziesz tam siedziec 2 godziny?

ja mam wizyte na 16.30. wczesniej skoczymy jeszcze do ciucholandu zerknac czy nie mieliby jakies kurtki na tżta do chodzenia koło domu, mycia auta itd,

ej... ja jeszcze nic nie chce kupować.. albo inaczej, chce, ale sie boję.....

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2014-01-02 o 13:41
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:40   #2792
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dziękuję Kochane za słowa otuchy w tej chorobie

Jak już pisałam jak nie przejdzie to pojadę na IP.
Ja antybiotyków nienawidzę brać i źle je znoszę dlatego nawet wolę póki co walczyć sama.

Co do oświadczyn mój mi się oświadczył przy śniadaniu. Nic nie wiedziałam o tym. Kwiatów nie było i pudełeczka z serduszkiem też nie... A płakałam jak bóbr
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:40   #2793
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Gosius dziękuję bez pierścionka nie miałby nawet o czym ze mną rozmawiać chyba, że urzekłby mnie piękną przemową hehe

no śliczny
Stary 2014-01-02, 13:47   #2794
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
gosius tak predko tam musisz jechac? to bedziesz tam siedziec 2 godziny?

ja mam wizyte na 16.30. wczesniej skoczymy jeszcze do ciucholandu zerknac czy nie mieliby jakies kurtki na tżta do chodzenia koło domu, mycia auta itd,
Niestety tak - ale pocieszam sie, ze mam neta w telefonie. O 17 bedzie połozna, to dopiero rejestruje ona bo wczesniej tylko karte wyciagaja - i kto pierwszy ten lepszy (co z tego ze zadzwoniłam po 8, jak mnei nie zarejestruje, tylko musze jechac osobiscie, i jak zajade bede 12 to bede 12 w kolejce nie ma zmiłuj..) A polozna musi mnie zwazyc zmierzyc cisnienie, obwod brzucha - wiec jej zejdzie tez troche a mi czas moze upłynie szybciej.. Najpozniej wrocilismy stamtad 0 21.50 (mam nadzieje, ze teraz tak nie bedzie..)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:49   #2795
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Niestety tak - ale pocieszam sie, ze mam neta w telefonie. O 17 bedzie połozna, to dopiero rejestruje ona bo wczesniej tylko karte wyciagaja - i kto pierwszy ten lepszy (co z tego ze zadzwoniłam po 8, jak mnei nie zarejestruje, tylko musze jechac osobiscie, i jak zajade bede 12 to bede 12 w kolejce nie ma zmiłuj..) A polozna musi mnie zwazyc zmierzyc cisnienie, obwod brzucha - wiec jej zejdzie tez troche a mi czas moze upłynie szybciej.. Najpozniej wrocilismy stamtad 0 21.50 (mam nadzieje, ze teraz tak nie bedzie..)
to jest dla mnie jakiś żart...... a ja sie denerwuję, że mój gin potrafi mieć godzinę opóźnienia

Stary 2014-01-02, 13:53   #2796
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
to jest dla mnie jakiś żart...... a ja sie denerwuję, że mój gin potrafi mieć godzinę opóźnienia

Hehe, przyjmuje raz na tydzien tutaj - i w dodatku, teraz nie przyjmował od poczatku grudnia - wiec ludzi bedzie duzo, i stad jade wczesniej, zeby nie wrocic jak po Wszystkich Swietych o 21.50 Po 5-6 pacjentkach robi przerwe, jak jest duzo osob. No,ale zawsze przyjezdza na ta 18sta. Chociaz tyle

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-02, 13:56   #2797
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, przyjmuje raz na tydzien tutaj - i w dodatku, teraz nie przyjmował od poczatku grudnia - wiec ludzi bedzie duzo, i stad jade wczesniej, zeby nie wrocic jak po Wszystkich Swietych o 21.50 Po 5-6 pacjentkach robi przerwe, jak jest duzo osob. No,ale zawsze przyjezdza na ta 18sta. Chociaz tyle
Oszalałabym chyba dosłownie... A mąż to już w ogóle
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 13:57   #2798
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
maz nie chce ze mna w poczekalni siedziec- wiec siedzi w aucie i słucha radia, albo spi za to biore mame- zebym sie nie nudziła Wiem, poł rodziny angazuje w wizyty - ale oszalec idzie tam, jak sie nie ma do kogo odezewac, a tam stare babki -

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-02, 14:04   #2799
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
a to mój tż jest jakis wyjątkowy, bo w przeciwienstwie do waszych, pewnego dnia pocisnal mi kit ze idziemy na wernisaż, kazał sie wystroić, po czym przyjechał po mnie do domu, z kwiatami i pierscionkiem i okazało się że żadnego wernisażu nie ma. a ta szopka była po to, bym mu potem nie wyponiała, że nie byłam ładnie ubrana

ej... ja jeszcze nic nie chce kupować.. albo inaczej, chce, ale sie boję.....
Wow to Twój Tż musi bardzo dobrze rozumieć kobiety

Ja też nie chcę tzn chcę a się boję..

Cytat:
Jest MEGA!! I jaki dopasowany - ciekawe jak to zrobił Bo moj TZ poszedł na łatwizne Zabrał mnie do Apartu - ktory Ci sie podoba, wybrałam, myslalałam, ze kupi kiedy indziej, ale on od razu zapłacił, i na parkingu w Krakowie pod galeria m1 - wyjdziesz za mnie (akurat miałam urodzinki wtedy.. hehe)
No to szybko mu poszło

Cytat:
leżałam do niego obrócona tyłkiem i udawałam focha, bo miałam ochotę na przytulanki, a on coś nie bardzo i mówiłam mu, że jestem zła i idę spać, na co on, a może byś mnie tak chociaż tylko przytuliła i tak się z nim przekomarzałam chwilę, wciąż obrócona do niego plecami, na co on, a może byś się tak w końcu chociaż spojrzała, a ten klęczy przed łóżkiem, a przed moimi oczami w jego ręce otwarte czerwone pudełeczko z pierścionkiem zatkało mnie (ale moment sobie wybrał ) i powtarzałam "co to jest" jakby mi się płyta zacięła na co on, że ja dobrze wiem, a ja nieee, i wypalił z tekstem, a może byś coś powiedziała, ale on wie, że i tak pewnie powiem nie, na co ja, że niby co ja mam mu powiedzieć, a on, że tak, to się go pytam, na jakie pytanie mam mu odpowiedzieć tak, na co on wyjdziesz za mnie? odpowiedziałam, że oczywiście, że tak cała drżałam, płakałam, oprócz tamtego zdążyłam jeszcze wydukać, że bardzo go kocham, no i to tyle może i mało romantyczny moment, wyglądałam jak 7 nieszczęść i w ogóle on chyba sam nie wiedział do końca jak ma się do tego zabrać, ale zapamiętam to do końca życia
Tyle łez wiec było romantycznie

Mój się postarał, bo oświadczył się w Sylwka o północy na plaży w Sopocie, fakt wokół były tłumy ale nikt się nie interesował w takim momencie No i od razu było czym popić Ale tak mnie zaskoczył, że zanim mu odpowiedziałam to z 5 razy spytałam: "ale naprawdę?" Jakoś się nie spodziewałam, że to już, mimo że mieszkaliśmy od kilku m-cy razem, oboje po studiach ze stałą pracą, ale mi jakoś wcześnie było

Pallas ja też potrzebowałam laktator już w szpitalu (nam się pobyt przedłużał), koleżanka musiała prosić właśnie Tżta by jej kupił i potem stasznie żałowała, bo kupił drogi a taki byle jaki i potem się męczyła pare m-cy... Jeżeli masz w planach karmić piersią to chyba warto, zwłaszcza, że laktator tez może pomóc przy pobudzeniu laktacji jak co... Jedynie kwestia czy ręczny czy elektryczny - to chyba zależy kiedy zamierzasz wracać do pracy

Karolak no to Misia coraz dojrzalsza dziewczynka, już na 5 h

Magdi, Kasian zdrówka dla maluchów Już by te mrozy mogły przyjść, przynajmniej dzieci by nie chorowały... Magdi uważajcie z tym szczekającym kaszlem, żeby na krtań nie weszło

Ab_cd witaj na wątku

Tyle piszecie, że nie wiem co jeszcze chciałam

P.S. Ten Niedźwiedź w dużym niebieskim domu całkiem mądra bajka, wiele uczy, tolerancji np., dziś się wciągłam

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Gosius ale to bez sensu, powinni mieć jakieś uprzywilejowanie dla ciężarnych... Chociaż w mojej przychodni też niby tak kiedyś z ginem było, ale znormalniało, ja wtedy tu nie chodziłam... Tyle że od rana i od 6 babki koczowały...

Wiem co chciałam - mamusie Rh minusowe zwłaszcza w drugiej ciaży - planujecie wykupować immunoglobine w 28 tygodniu? Bo gadałam z moją gin, niby teraz nam nie przysługuje, można samemu jedynie wykupić za jakieś 400zł, ale jeżeli drugie ma być ostatnie to większego sensu nie ma, tylko ja nie wiem czy na pewno ostatnie... Tzn może za 5 lat Sama nie wiem Tż mówi, że nie ma co bo kończymy produkcję No a może teraz mam rh- w brzusiu też nie wiadomo...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:10   #2800
kasiab91
Zakorzenienie

lolitko - dziękuję Ci za przypomnienie o tej pietruszce Właśnie zrobiłam sobie letnią wodę z miodem, cytryną i natką pietruszki

madziula - ja jestem akurat plusowa Ale jak coś to wykupiłabym chyba, bo to się tak mówi że dwójka później może wyjść inaczej
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2014-01-02 o 14:11
Stary 2014-01-02, 14:10   #2801
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć kobietki
rano nie miałam czasu zajrzeć, wstaliśmy po 8 potem szybko jechaliśmy zamówić torta dla mojej chrześniaczki bo w poniedziałek ma 8 urodziny a potem od razu do fryzjera, trochę ciemniejszy kolor mi wyszedł niż zwykle ale też ładnie

chyba się skuszę na przedłużanie rzęs.. miałam już 3 razy ,podobało mi się ale mąż marudzi że to takie sztuczne..wkurza mnie tym gadaniem

Cytat:
Wczoraj spotkała mnie miła niespodzianka tż poprosił mnie o rękę, z jednej strony było to dla mnie mega zaskoczenie, a z drugiej coś przeczuwałam i miałam mu ochotę pogrzebać w kurtce już w Sylwestra w sumie dobrze, że o tym zapomniałam bo tak pewnie zniszczyłabym sobie niespodziankę płakałam jak głupia a teraz ogarnia mnie takie ogromne szczęście i radość

Przyjemnego dnia Kochane

super niespodzianka i pierścionek śliczny
mój mi się oświadczył nad morzem jak byliśmy na wakacjach, zabrał mnie na spacer po plaży i przy zachodzie słońca mm ale romantycznie było wtedy

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja właśnie położyłam Hanię, byłyśmy u lekarza na 10.15, na szczęście płuca i oskrzela czyste, także „tylko” katar, kaszel i gardło ma zawalone. Dostaliśmy leki, mąż kupił, po obiedzie zaczniemy dawać. Kontrola we wtorek, oczywiście nie można się zapisać dzisiaj tylko trzeba tego samego dnia
Noc minęła dobrze, w sumie tylko jedna pobudka a tak to Hanula pospała do 6.50, więc obudziła się z dobrym humorkiem.
Jutro ma przyjść ten rowerek co zamówiłam na spółę z moją mamą, więc będzie miała trochę radości spacer niestety musimy odpuścić na parę dni pomimo ładnej mroźnej pogody.
dobrze, że nic poważniejszego. zdrówka dla Hani
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

A propos jedzenia 3 latkow, to jestem pod wrazeniem jak jedza dzieci mojego szwagra. Normalnie wszystko to co dorosli, czyli jakies miesko, ziemniaczki, buraczki i w polowie obiadu slysze "babciu, a dolozysz mi buraczkow?" Normalnie szok, dla mnie w ich wieku buraczki i brukselka byly najwiekszymi wrogami ludzkosci, a tu prosze, jeszcze dokladke chce Jak widac dzieci mozna przyzwyczaic do wszystkiego, tylko nie kozna pojsc na latwizne W jakiejs ksiazke o wychowywaniu dzieci przeczytalam "Nie masz pomyslu na obiad dla dziecka - zrob makaron z sosem pomidorowym" no rzeczywiscie, super rada..
moja też wcina wszystko, a buraczki wręcz uwielbia

idę zrobić sobie kawkę i zjeść jakiegoś placuszka

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:21   #2802
martuszka0
Rozeznanie

Seleniti pierscionek bardzo mi się podoba, taki delikatny

A w ogóle dziewczyny nie wiem czy pamiętacie, jak na ostatniej wizycie moja gin widziała jakąś plamkę na serduszku maluszka... Za tydzień idę na echo serca płodu do kariologa. Pójdziemy to sprawdzić, bo stiwerdziłam, że chcę być spokojna i zobaczyć czy to nic poważnego. I tu pytanie czy któraś z Was była na takim badaniu???
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:25   #2803
Seleniti
Zadomowienie

gosius parę miesięcy wstecz, to chyba było przed moimi urodzinami pytał się o rozmiar pierścionków jaki nosze taki cwaniaczek a wczoraj myślał, że nie pasuje akurat miałam trochę opuchnięte paluszki jeszcze po kąpieli, ale miał mine wsunął tylko do połowy i akurat się na zgięciu zatrzymał a nie chciał mi go wciskać, to mu pokazałam, że pasuje idealnie, a później do niego z tekstem, że jest taki przesąd, że jak pierścionek włoży się do końca to byś rządził w związku, a on taak? to możemy jeszcze raz?
A co do czekania, ja bym chyba oszalała

Asia a to Ci niespodziankę piękną zrobił widać , że rozumie Twoje potrzeby

Jak tak czytam Wasze opowieści z oświadczyn to mam świeczki w oczach, każde jedne wyjątkowe uwielbiam opisy takich momentów

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:25   #2804
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wiem co chciałam - mamusie Rh minusowe zwłaszcza w drugiej ciaży - planujecie wykupować immunoglobine w 28 tygodniu? Bo gadałam z moją gin, niby teraz nam nie przysługuje, można samemu jedynie wykupić za jakieś 400zł, ale jeżeli drugie ma być ostatnie to większego sensu nie ma, tylko ja nie wiem czy na pewno ostatnie... Tzn może za 5 lat Sama nie wiem Tż mówi, że nie ma co bo kończymy produkcję No a może teraz mam rh- w brzusiu też nie wiadomo...
Czekaj, czekaj, bo ja w ogóle nie w temacie. Po pierwsze czemu nam nie przysługuje? Po drugie czemu w 28 tyg? Tzn, że trzeba ją już w ciąży wziąć? A to nie jest tak samo jak w pierwszej ciąży, że dopiero po porodzie się dostaje? No i od razu piszę, że jeśli trzeba to ja na bank będę kupowała..pomimo strasznej ceny którą podałaś... Ale najprawdopodobniej będziemy się starali o trzecie dziecko hehe także chcę być zabezpieczona w tej kwestii.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:25   #2805
Ramona_85
Zakorzenienie

Witajcie Kochane Brzuchatki

ja nawet nie mam czasu nadrobic, tyle naskrobałyście, że szok
walczymy jeszcze w mieszkaniu z przeprowadzką, porządkujemy kable, sprzęt RTV itd., ja pastuję podłogi, ogarniam ten grajdołek.
Sylwester uważam za udany, choć mój mąz cięzko go zniósł, nie jest przyzwyczajony do dzieciaków mojej siostry, taki hałas w domu, że wczoraj cały dzień głowa go bolała, a goście odjechali dopiero dzisiaj

lecę pucować podłogę i gotować jakis obiad w końcu normalny

gratuluję rozp. tygodni (sama dzis zaczynam 19 ), trzymam za wizyty i grat. poznanych płci
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:28   #2806
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A w ogóle dziewczyny nie wiem czy pamiętacie, jak na ostatniej wizycie moja gin widziała jakąś plamkę na serduszku maluszka... Za tydzień idę na echo serca płodu do kariologa. Pójdziemy to sprawdzić, bo stiwerdziłam, że chcę być spokojna i zobaczyć czy to nic poważnego. I tu pytanie czy któraś z Was była na takim badaniu???
Niestety ja nie byłam, więc nie pomogę Ale nie dziwię się, że wolisz to sprawdzić i dobrze, że idziesz do lekarza. Będziesz wtedy już spokojna, że wszystko jest dobrze!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:35   #2807
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
mój po pierwszej wspolnej wizycie, gdzie czekalismy niecala godzine cvhyba, powiedzial, że nie bedzie ze mna jezdził. ale dziś jedzie, bo połówkowe, to i dobre usg, niech też poogląda. i mam nadzieje potwierdzić płeć dziecka. bo tz powiedział, że bedzie do brzucha mówił, jak bedzie wiedział, kto tam mieszka.

jak tz poczyta te wasze wychwalanie go tu, to za bedzie chodził dumny jak paw

Stary 2014-01-02, 14:36   #2808
Seleniti
Zadomowienie

Martuszka moja mama była na takim badaniu, lekarz na badaniach połówkowych zauważył, że nie domyka się zastawka trójdzielna, ale powiedział, że mały ma jeszcze czas i pewnie się domknie, mimo to pojechała właśnie na takie badanie do kardiologa, wizytę miała po tygodniu, albo dwóch, lekarz dokładnie ogląda tam serduszko dziecka tylko i wyłącznie, w gruncie rzeczy okazało się, że nie ma żadnej wady i mały jest zdrowy

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:09   #2809
agaaga89
Zakorzenienie

Seleniti śliczny pierścionek, wyjątkowy
Ramona porządkujcie się szybko po przeprowadzce i wpadaj jak najczęściej!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:25   #2810
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Czekaj, czekaj, bo ja w ogóle nie w temacie. Po pierwsze czemu nam nie przysługuje? Po drugie czemu w 28 tyg? Tzn, że trzeba ją już w ciąży wziąć? A to nie jest tak samo jak w pierwszej ciąży, że dopiero po porodzie się dostaje? No i od razu piszę, że jeśli trzeba to ja na bank będę kupowała..pomimo strasznej ceny którą podałaś... Ale najprawdopodobniej będziemy się starali o trzecie dziecko hehe także chcę być zabezpieczona w tej kwestii.
No jaj ja pytałam, to ginka mówiła, ze jak w 28 tyg to napewno nie będzie przeciwciał w organiźmie kobiety przy porodzie, w sumie nie wiem czemu, bo przy Olim tez miałam tylko po porodzie. I teraz to tez nam przysługuje, ale w 28 tygodniu jest dla większego bezpieczeństwa chyba...

Cytat:
Nie miałam, ale kciuki za wizytę, pewnie już sie wyklarowało i serduszko zdrowe

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-02, 15:26   #2811
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dzien dobry wieczor

u mnie caly dzien ciemno, ponuro i mokro

i kosc ogonowa mnie boli... i skurcze czesto lapia dzis kupilam magnez w normalnym ksztalcie, bo ten aspargin stawal sie nie do przejscia dla mnie wiec zaczne go brac regularnie, wiec moze mi to dziadostwo skurczowe przejdzie.

selenity GRATULACJE z kopyta ruszyliscie w tym roku super!!! a pierscionek sliczny

gosius pomyslowy ten Twoj wybranek

moj mi sie oswiadczyl przy ognisku w dniu kiedy bylam mega wkurzona na niego ale bylismy sami i bardzo milo to wspominam a to juz w tym roku 3 lata mina, o mamo, kiedy to minelo...

znow wygralam licytacje na allegro z ciuszkami

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:28   #2812
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Santom to się pochwal

Też bym sobie policytowała, ale najpierw musze przejrzeć to co mamy a tego duuuużo i pewnie nie ma co dokupywać:p

A odnośnie ciuszków to w lidlu wyprze ciuchów narciarskich u mnie dziewczęce kurteczki za 20! Kupowałam taką Oliemu za 50 już przecenioną

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-02, 16:29   #2813
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Gosius dziękuję bez pierścionka nie miałby nawet o czym ze mną rozmawiać chyba, że urzekłby mnie piękną przemową hehe
Śliczny pierścionek. Taki delikatny i nie rzucający się w oczy

Cytat:
Ja nie byłam.
Też bym poszła sprawdzić. Po co się niepotrzebnie denerwować

A zapomniałam się pochwalić, że dziś ktoś zapukał do drzwi. Otwieram, a tam kominiarz. Taki młody i fajny, aż zapomniałam złapać się za guzik
Stary 2014-01-02, 16:41   #2814
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

http://allegro.pl/mega-zestaw-dla-dz...813193402.html

a wczesniej jeszcze kupilam: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ro...820234821.html

tylko nie dziwcie sie dlaczego tak wczesnie kupuje takie rzeczy: wzgledy ekonomiczne i tesciu w Pl w lutym

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:49   #2815
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Na razie tylko melduję, że żyję, ponadrabiam później, może jutro...
Sylwester skończył się u mnie trochę przed północą, ale wczoraj Wynudziłam się, pozłościłam na TŻ, w sylwestra poszłam spać o 3-ciej, potem rano TŻ z kolegą zaczęli leczyć kaca, najpierw piwkiem, potem 4 pakiem, potem następnym... wieczorem udało mi się wyciągnąć TŻ do domu, potem TŻ poszedł odprowadzić kolegę i było przed 22-gą jak wrócił... z kolegą i kolejnym 4 pakiem Wzięłam tylko poduszkę, nakryłam się kocem i tak przy nich poszłam spać... przed północą TŻ mnie obudził, że pościelił łóżko... nie wiem o której wyszedł kolega, ale pewnie chwilę wcześniej... no i 2 noc z rzędu spałam w oparach browaru... nie ważne, że dziś rano szłam do okulisty i bardzo zależało mi, by mieć wypoczęte oczy, co ciągle powtarzałam...

Jeśli chodzi o okulistkę, to ma maszynce wyszło mi, że mam -2,75 i -2. Czułam, że tak może być, ale nie jestem zadowolona z wizyty. Babka najpierw przez 5 min pisała sms-y, a potem mnie przegoniła ze stołka do tablicy do stołka od maszyny i z powrotem. Nawet wywiadu nie zrobiła, mówiłam po co przyszłam w trakcie przechodzenia... W sumie poświęciła mi może 2 minuty, wypisała jakąś kartkę na okulary (nawet nie receptę) i następny A miesiąc czasu czekałam na wizytę Chyba muszę sobie poszukać prywatnego lekarza, bo boję się, że takim leczeniem, to mi tylko zaszkodzi... A przy cenach okularów, to stówka w tą czy w tamtą

No a teraz czekam na kumpelę Zaraz powinna być, więc za dużo nie nadrobię...

Napisze mi ktoś w skrócie co się działo?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:51   #2816
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

a wczesniej jeszcze kupilam: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ro...820234821.html

tylko nie dziwcie sie dlaczego tak wczesnie kupuje takie rzeczy: wzgledy ekonomiczne i tesciu w Pl w lutym
Piękne!!!!

Mimo, że przeraża mnie różowy kolor to wszystko jest przepiękne
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 16:52   #2817
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

Ale fajowe ciuszki
Ja jutro idę do pepco, może coś upoluję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:55   #2818
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Już miałam pisać, gdzie się Vampirka włóczy, że jej nie ma, ale widziam Cię na dole w przegladajacych

Z najważniejszych info dnia to jedna z nas dostała pierścionek zaręczynowy
Ale nie ja, w sumie dla mnie to na szczęście nie ja, bo tż wyleciałby za drzwi wraz z pierścionkiem o czym został poinformowany kilka razy

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2014-01-02 o 16:57
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:55   #2819
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Na razie tylko melduję, że żyję, ponadrabiam później, może jutro...
Sylwester skończył się u mnie trochę przed północą, ale wczoraj Wynudziłam się, pozłościłam na TŻ, w sylwestra poszłam spać o 3-ciej, potem rano TŻ z kolegą zaczęli leczyć kaca, najpierw piwkiem, potem 4 pakiem, potem następnym... wieczorem udało mi się wyciągnąć TŻ do domu, potem TŻ poszedł odprowadzić kolegę i było przed 22-gą jak wrócił... z kolegą i kolejnym 4 pakiem Wzięłam tylko poduszkę, nakryłam się kocem i tak przy nich poszłam spać... przed północą TŻ mnie obudził, że pościelił łóżko... nie wiem o której wyszedł kolega, ale pewnie chwilę wcześniej... no i 2 noc z rzędu spałam w oparach browaru... nie ważne, że dziś rano szłam do okulisty i bardzo zależało mi, by mieć wypoczęte oczy, co ciągle powtarzałam...

Jeśli chodzi o okulistkę, to ma maszynce wyszło mi, że mam -2,75 i -2. Czułam, że tak może być, ale nie jestem zadowolona z wizyty. Babka najpierw przez 5 min pisała sms-y, a potem mnie przegoniła ze stołka do tablicy do stołka od maszyny i z powrotem. Nawet wywiadu nie zrobiła, mówiłam po co przyszłam w trakcie przechodzenia... W sumie poświęciła mi może 2 minuty, wypisała jakąś kartkę na okulary (nawet nie receptę) i następny A miesiąc czasu czekałam na wizytę Chyba muszę sobie poszukać prywatnego lekarza, bo boję się, że takim leczeniem, to mi tylko zaszkodzi... A przy cenach okularów, to stówka w tą czy w tamtą

No a teraz czekam na kumpelę Zaraz powinna być, więc za dużo nie nadrobię...

Najważniejsze to Seleniti się zaręczyła!!!
asiulka wybrała imię Będzie KAROL!
Hania Kasian i Kubuś Magdii troszkę przeziębieni...
Gosius musi czekać na wizytę dużo czasu...
Martuszka ma echo serca maleństwa...
Misia kaorlak poszła dziś na 5 h do przedszkolaklaski :
ilkas ma stertę prania
A ja mam zapalenie oskrzeli ale bez antybiotyku.
Chyba wsio...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 16:56   #2820
agus7ia
Raczkowanie

Seleniti pierscionek sliczny.

Martuszka, a ta plamka to nie przypadkiem ognisko hiperechogeniczne w komorze? U nas cos takiego lekarka stwierdzila, ale powiedziala, zeby sie martwic bo to nic groznego. Ona musi to opisac w badaniu. I zeby bron boze googla nie czytac, bo tam jakies bzdury pisza, a najnowsze badania wykazaly nieszkodliwosc tego ogniska.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości