|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
no w koncu dostałam weny by cos napisać
od kiedy wstałam, rozmyślam tylko o dzisiejszej wizycie od kiedy maluch mnie puka, troszkę mniej się martwie, no ale wiadomo, to jeszcze nic nie znaczy mam nadzieję, że usg (polowkowe) bedzie tylko przez brzuch. ide do innego gina, swoja rutynowa wizyte mam za tydzien seleniti gratulacje! a to mój tż jest jakis wyjątkowy, bo w przeciwienstwie do waszych, pewnego dnia pocisnal mi kit ze idziemy na wernisaż, kazał sie wystroić, po czym przyjechał po mnie do domu, z kwiatami i pierscionkiem i okazało się że żadnego wernisażu nie ma. a ta szopka była po to, bym mu potem nie wyponiała, że nie byłam ładnie ubrana ![]() pallar ril ja sobie chyba odpuszczam stojak. moje siostry wanienkę zwykle rozkładały na poczatku na stole kuchennym (ciepło, a noworodek czy niemowlak przeciez nie chlapie az tak), więc była wysoko. potem jak maluch podrosł to wanienka szła do wanny i tam była szybka kapiel. teraz roczne dziecko jednej z nich, już jest kapane normalnie w wannie. light limara mam nadzieję, że było to podyktowane stresem.. oby przeszło gosius tak predko tam musisz jechac? to bedziesz tam siedziec 2 godziny? ja mam wizyte na 16.30. wczesniej skoczymy jeszcze do ciucholandu zerknac czy nie mieliby jakies kurtki na tżta do chodzenia koło domu, mycia auta itd, ej... ja jeszcze nic nie chce kupować.. albo inaczej, chce, ale sie boję.....
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-01-02 o 13:41 |
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dziękuję Kochane za słowa otuchy w tej chorobie
![]() Jak już pisałam jak nie przejdzie to pojadę na IP. Ja antybiotyków nienawidzę brać i źle je znoszę dlatego nawet wolę póki co walczyć sama. Co do oświadczyn mój mi się oświadczył przy śniadaniu. Nic nie wiedziałam o tym. Kwiatów nie było i pudełeczka z serduszkiem też nie... A płakałam jak bóbr
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no śliczny |
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmierzyc cisnienie, obwod brzucha - wiec jej zejdzie tez troche a mi czas moze upłynie szybciej.. Najpozniej wrocilismy stamtad 0 21.50 (mam nadzieje, ze teraz tak nie bedzie..)
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, przyjmuje raz na tydzien tutaj - i w dodatku, teraz nie przyjmował od poczatku grudnia - wiec ludzi bedzie duzo, i stad jade wczesniej, zeby nie wrocic jak po Wszystkich Swietych o 21.50
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
maz nie chce ze mna w poczekalni siedziec- wiec siedzi w aucie i słucha radia, albo spi
Wiem, poł rodziny angazuje w wizyty - ale oszalec idzie tam, jak sie nie ma do kogo odezewac, a tam stare babki - |
|
|
|
#2799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie chcę tzn chcę a się boję.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój się postarał, bo oświadczył się w Sylwka o północy na plaży w Sopocie, fakt wokół były tłumy ale nikt się nie intere sował w takim momencie No i od razu było czym popić Ale tak mnie zaskoczył, że zanim mu odpowiedziałam to z 5 razy spytałam: "ale naprawdę?" Jakoś się nie spodziewałam, że to już, mimo że mieszkaliśmy od kilku m-cy razem, oboje po studiach ze stałą pracą, ale mi jakoś wcześnie było![]() Pallas ja też potrzebowałam laktator już w szpitalu (nam się pobyt przedłużał), koleżanka musiała prosić właśnie Tżta by jej kupił i potem stasznie żałowała, bo kupił drogi a taki byle jaki i potem się męczyła pare m-cy... Jeżeli masz w planach karmić piersią to chyba warto, zwłaszcza, że laktator tez może pomóc przy pobudzeniu laktacji jak co... Jedynie kwestia czy ręczny czy elektryczny - to chyba zależy kiedy zamierzasz wracać do pracy ![]() Karolak no to Misia coraz dojrzalsza dziewczynka, już na 5 h ![]() Magdi, Kasian zdrówka dla maluchów Ab_cd witaj na wątku ![]() Tyle piszecie, że nie wiem co jeszcze chciałam ![]() P.S. Ten Niedźwiedź w dużym niebieskim domu całkiem mądra bajka, wiele uczy, tolerancji np., dziś się wciągłam ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Gosius ale to bez sensu, powinni mieć jakieś uprzywilejowanie dla ciężarnych... Chociaż w mojej przychodni też niby tak kiedyś z ginem było, ale znormalniało, ja wtedy tu nie chodziłam... Tyle że od rana i od 6 babki koczowały... Wiem co chciałam - mamusie Rh minusowe zwłaszcza w drugiej ciaży - planujecie wykupować immunoglobine w 28 tygodniu? Bo gadałam z moją gin, niby teraz nam nie przysługuje, można samemu jedynie wykupić za jakieś 400zł, ale jeżeli drugie ma być ostatnie to większego sensu nie ma, tylko ja nie wiem czy na pewno ostatnie... Tzn może za 5 lat Sama nie wiem Tż mówi, że nie ma co bo kończymy produkcję No a może teraz mam rh- w brzusiu też nie wiadomo...
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
lolitko - dziękuję Ci za przypomnienie o tej pietruszce
madziula - ja jestem akurat plusowa
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2014-01-02 o 14:11 |
|
|
|
#2801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć kobietki rano nie miałam czasu zajrzeć, wstaliśmy po 8 potem szybko jechaliśmy zamówić torta dla mojej chrześniaczki bo w poniedziałek ma 8 urodziny a potem od razu do fryzjera, trochę ciemniejszy kolor mi wyszedł niż zwykle ale też ładnie chyba się skuszę na przedłużanie rzęs.. miałam już 3 razy ,podobało mi się ale mąż marudzi że to takie sztuczne..wkurza mnie tym gadaniem Cytat:
mój mi się oświadczył nad morzem jak byliśmy na wakacjach, zabrał mnie na spacer po plaży i przy zachodzie słońca mm ale romantycznie było wtedy ![]() Cytat:
Cytat:
idę zrobić sobie kawkę i zjeść jakiegoś placuszka
|
|||
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Seleniti pierscionek bardzo mi się podoba, taki delikatny
![]() A w ogóle dziewczyny nie wiem czy pamiętacie, jak na ostatniej wizycie moja gin widziała jakąś plamkę na serduszku maluszka... Za tydzień idę na echo serca płodu do kariologa. Pójdziemy to sprawdzić, bo stiwerdziłam, że chcę być spokojna i zobaczyć czy to nic poważnego. I tu pytanie czy któraś z Was była na takim badaniu??? |
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
gosius parę miesięcy wstecz, to chyba było przed moimi urodzinami pytał się o rozmiar pierścionków jaki nosze
taki cwaniaczek a wczoraj myślał, że nie pasuje A co do czekania, ja bym chyba oszalała ![]() Asia a to Ci niespodziankę piękną zrobił Jak tak czytam Wasze opowieści z oświadczyn to mam świeczki w oczach, każde jedne wyjątkowe
|
#2804 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale najprawdopodobniej będziemy się starali o trzecie dziecko hehe |
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane Brzuchatki
ja nawet nie mam czasu nadrobic, tyle naskrobałyście, że szok ![]() walczymy jeszcze w mieszkaniu z przeprowadzką, porządkujemy kable, sprzęt RTV itd., ja pastuję podłogi, ogarniam ten grajdołek. Sylwester uważam za udany, choć mój mąz cięzko go zniósł, nie jest przyzwyczajony do dzieciaków mojej siostry, taki hałas w domu, że wczoraj cały dzień głowa go bolała, a goście odjechali dopiero dzisiaj ![]() lecę pucować podłogę i gotować jakis obiad w końcu normalny ![]() gratuluję rozp. tygodni za wizyty i grat. poznanych płci ![]() |
|
|
|
#2806 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale nie dziwię się, że wolisz to sprawdzić i dobrze, że idziesz do lekarza. Będziesz wtedy już spokojna, że wszystko jest dobrze!
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
mój po pierwszej wspolnej wizycie, gdzie czekalismy niecala godzine cvhyba, powiedzial, że nie bedzie ze mna jezdził. ale dziś jedzie, bo połówkowe, to i dobre usg, niech też poogląda. i mam nadzieje potwierdzić płeć dziecka. bo tz powiedział, że bedzie do brzucha mówił, jak bedzie wiedział, kto tam mieszka.
jak tz poczyta te wasze wychwalanie go tu, to za bedzie chodził dumny jak paw
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka moja mama była na takim badaniu, lekarz na badaniach połówkowych zauważył, że nie domyka się zastawka trójdzielna, ale powiedział, że mały ma jeszcze czas i pewnie się domknie, mimo to pojechała właśnie na takie badanie do kardiologa, wizytę miała po tygodniu, albo dwóch, lekarz dokładnie ogląda tam serduszko dziecka tylko i wyłącznie, w gruncie rzeczy okazało się, że nie ma żadnej wady i mały jest zdrowy
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti śliczny pierścionek, wyjątkowy
Ramona porządkujcie się szybko po przeprowadzce i wpadaj jak najczęściej!
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba... ![]() Cytat:
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wieczor
![]() u mnie caly dzien ciemno, ponuro i mokro i kosc ogonowa mnie boli... i skurcze czesto lapia wiec zaczne go brac regularnie, wiec moze mi to dziadostwo skurczowe przejdzie.selenity z kopyta ruszyliscie w tym roku super!!! a pierscionek slicznygosius moj mi sie oswiadczyl przy ognisku w dniu kiedy bylam mega wkurzona na niego ale bylismy sami i bardzo milo to wspominam a to juz w tym roku 3 lata mina, o mamo, kiedy to minelo...![]() znow wygralam licytacje na allegro z ciuszkami |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Santom to się pochwal
![]() Też bym sobie policytowała, ale najpierw musze przejrzeć to co mamy a tego duuuużo i pewnie nie ma co dokupywać:p A odnośnie ciuszków to w lidlu wyprze ciuchów narciarskich u mnie dziewczęce kurteczki za 20! Kupowałam taką Oliemu za 50 już przecenioną ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też bym poszła sprawdzić. Po co się niepotrzebnie denerwować ![]() A zapomniałam się pochwalić, że dziś ktoś zapukał do drzwi. Otwieram, a tam kominiarz. Taki młody i fajny, aż zapomniałam złapać się za guzik
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/mega-zestaw-dla-dz...813193402.html
a wczesniej jeszcze kupilam: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ro...820234821.html tylko nie dziwcie sie dlaczego tak wczesnie kupuje takie rzeczy: wzgledy ekonomiczne i tesciu w Pl w lutym
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Na razie tylko melduję, że żyję, ponadrabiam później, może jutro... Sylwester skończył się u mnie trochę przed północą, ale wczoraj Wynudziłam się, pozłościłam na TŻ, w sylwestra poszłam spać o 3-ciej, potem rano TŻ z kolegą zaczęli leczyć kaca, najpierw piwkiem, potem 4 pakiem, potem następnym... wieczorem udało mi się wyciągnąć TŻ do domu, potem TŻ poszedł odprowadzić kolegę i było przed 22-gą jak wrócił... z kolegą i kolejnym 4 pakiem Wzięłam tylko poduszkę, nakryłam się kocem i tak przy nich poszłam spać... przed północą TŻ mnie obudził, że pościelił łóżko... nie wiem o której wyszedł kolega, ale pewnie chwilę wcześniej... no i 2 noc z rzędu spałam w oparach browaru... nie ważne, że dziś rano szłam do okulisty i bardzo zależało mi, by mieć wypoczęte oczy, co ciągle powtarzałam...Jeśli chodzi o okulistkę, to ma maszynce wyszło mi, że mam -2,75 i -2. Czułam, że tak może być, ale nie jestem zadowolona z wizyty. Babka najpierw przez 5 min pisała sms-y, a potem mnie przegoniła ze stołka do tablicy do stołka od maszyny i z powrotem. Nawet wywiadu nie zrobiła, mówiłam po co przyszłam w trakcie przechodzenia... W sumie poświęciła mi może 2 minuty, wypisała jakąś kartkę na okulary (nawet nie receptę) i następny A miesiąc czasu czekałam na wizytę Chyba muszę sobie poszukać prywatnego lekarza, bo boję się, że takim leczeniem, to mi tylko zaszkodzi... A przy cenach okularów, to stówka w tą czy w tamtą ![]() No a teraz czekam na kumpelę Napisze mi ktoś w skrócie co się działo?
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo, że przeraża mnie różowy kolor to wszystko jest przepiękne
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jutro idę do pepco, może coś upoluję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Już miałam pisać, gdzie się Vampirka włóczy, że jej nie ma, ale widziam Cię na dole w przegladajacych
![]() Z najważniejszych info dnia to jedna z nas dostała pierścionek zaręczynowy ![]() Ale nie ja, w sumie dla mnie to na szczęście nie ja, bo tż wyleciałby za drzwi wraz z pierścionkiem o czym został poinformowany kilka razy
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-02 o 16:57 |
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
asiulka wybrała imię Hania Kasian i Kubuś Magdii troszkę przeziębieni... Gosius musi czekać na wizytę dużo czasu... Martuszka ma echo serca maleństwa... Misia kaorlak poszła dziś na 5 h do przedszkola klaski :ilkas ma stertę prania ![]() A ja mam zapalenie oskrzeli ale bez antybiotyku. Chyba wsio...
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Seleniti pierscionek sliczny.
Martuszka, a ta plamka to nie przypadkiem ognisko hiperechogeniczne w komorze? U nas cos takiego lekarka stwierdzila, ale powiedziala, zeby sie martwic bo to nic groznego. Ona musi to opisac w badaniu. I zeby bron boze googla nie czytac, bo tam jakies bzdury pisza, a najnowsze badania wykazaly nieszkodliwosc tego ogniska.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

zmierzyc cisnienie, obwod brzucha - wiec jej zejdzie tez troche a mi czas moze upłynie szybciej..
Najpozniej wrocilismy stamtad 0 21.50 (mam nadzieje, ze teraz tak nie bedzie..)

I jaki dopasowany - ciekawe jak to zrobił
zatkało mnie
może i mało romantyczny moment, wyglądałam jak 7 nieszczęść i w ogóle
Jak widac dzieci mozna przyzwyczaic do wszystkiego, tylko nie kozna pojsc na latwizne 

Ale najprawdopodobniej będziemy się starali o trzecie dziecko hehe
za wizyty i grat. poznanych płci 
chyba...
wiec zaczne go brac regularnie, wiec moze mi to dziadostwo skurczowe przejdzie.
Chyba muszę sobie poszukać prywatnego lekarza, bo boję się, że takim leczeniem, to mi tylko zaszkodzi... A przy cenach okularów, to stówka w tą czy w tamtą
klaski :