|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
czy przyjmiecie do siebie kolejną czerwcową mamuśkę? Tak z początkiem roku pomyślałam, że może dobrze by było się znowu dopisać do mamuś, żeby trochę bardziej w temacie ciążowym być, bo na razie to ze świadomością bycia w ciąży u mnie jakoś kiepsko... Nie podczytywałam Was do tej pory, więc na bieżąco będę się z Wami poznawała no i baaardzo mi pasuje system jednomiesiecznego wątku oczekujących łatwiej nadrabiać, wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i chyba bardziej kameralnie niż na Mamusiach V-VI ![]() W wolnej chwili napiszę co nieco o sobie
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smaruje sie nią tylko wieczorem po kąpieli i nawet teraz czuje nawilżenie na piersiach od niej..
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() nie bylam tu od swiat czasami na tel podczytywalam wiec wybaczcie ale nadrobie za chwilkę ![]() u mnie juz spokojnie caly czas odpoczywamy zeby nic juz sie nie stalo ![]() i powiem Wam ze ja to sie czuje juz jak w 9msc ... spojrzcie jak mnie moje dwa rozpychaja )) ![]() Sent from my GT-I9195 using Wizaz Forum mobile app
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo zgrabnie wyglądasz z tą piłeczką ja jestem przerażona jak w 2giej ciąży szybko brzuch rośnie, reszta rodziny też w szoku, bo z pierwszą córką długo nie było widać a teraz od 2/3 miesiąca można poznać, że w ciąży jestem...
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też chciałam a jak zaczął rosnąć to okazało się, że wcale tak fajnie nie jest, ubrania za ciasne, trudniej się schylać, nie można siedzieć ze zgiętymi nogami, no i spać na brzuch... a co będzie dalej
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście dziewczyny o smarowidłach do ciała - miałam obydwa masła Palmersa - kokosowe i kakaowe. Nie podeszły mi zapachy zupełnie. Ja w kakaowym czekolady nie czułam. Mam je do teraz praktycznie całe, miałam je nawet komuś oddać, ale właśnie sprawdziłam datę ważności - styczeń 2014 lecą do kosza...Za pierwszym razem używałam emulsji babydreamu (zapach był akceptowalny), efekty super, zero rozstępów...teraz też go kupiłam i muszę się mocno zmuszać do smarowania, zapach mnie tak odrzuca, że wczoraj miałam pisać do producenta list błagalny o zrobienie jakiejś normalnej wersji bezzapachowej albo bardziej lightowej, bo ta pudrowa mnie dusi Czas chyba jakieś witaminy łykać muszę się zmotywować do zakupu kiedyś Elevit brałam a teraz... nie wiem
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, podczytywałam Was z telefonu więc jestem na bieżąco
Witam wszystkie mamusie, które do nas dołączyły chololate brzuszek masz po prostu boski!! Ale co to będzie w 9 miesiacu?? Ja wizytę mam w najbliższą środę i też mam nadzieję, że już poznam płeć mojej kruszynki, oczywiście będę się cieszyć zarówno z dziewczynki jak i z chłopca, ale zawsze to będę mogła już zacząć coś kupować bobaskowi ![]() Jeśli chodzi o ruchy to ja się zastanawiam, bo czasem czuję takie smyranie i to chyba to btw. zaczęłam dzisiaj 16tc |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate, jaki brzusio
Co do babydreama, jeszcze się nim będę smarować, bo szkoda mi wywalić do kosza, ale jak się skończą, to chyba pomyślę o czymś innym Ja już jestem w 18 tc i ruchów nie czuje, albo nie odróżniam ich od ruchów jelit A już tak strasznie chciałabym coś poczuć...
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
dorwałam się do komputera na szybko, bo od soboty siedzę znowu w szpitalu kolejny krwiak tym razem w dolnym biegunie kosmówki... po prostu stres, stres i stres... |
|
|
|
#2352 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no ale czasu nie cofnę . Cytat:
![]() sylvuniaa84 śliczny mały brzuszek Cytat:
a tak serio tak jak pisała agaaga89 ja bym obstawiała, że mała była po prostu zmęczona. U nas takie histerie do tej pory wynikają przede wszystkim ze zmęczenia ewentualnie zwrócenia na siebie uwagi.Dziewczyny gratuluję smyrania i zazdroszczę i czekam cierpliwie![]() Cytat:
![]() Sylwia__88 współczuję bólu i świeże powietrze.Cytat:
aasiulek81 witaj choc0late ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
żebyście szybciutko wrócili do domku.Maya witaj |
||||||
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki ja tak na szybko bo mi się cos przypomnialo odnosnie boli glowy. Mnie strasznie bolala w swieta, czasami zasypialam z bolem i budzilam sie z nim. Gdzies czytalam ze kobieta w ciazy potrzebuje codziennej dawki wapnia, a jesli go nie dostarcza objawia sie to m.in. Bolami glowy. Uswiadomilam sobie ze przez wszytskie wolne dni nie wypilam szklanki mleka, ani sera jakiegos, no nic. Tylko wigilijne potrawy, barszcze, pierogi itd. Teraz sie pilnuje zeby codziennie cos z nabialu tez jesc - bol nie powraca.
Przyczyny wiadomo, moga byc rozne - ale nie zaszkodzi o tym tez wiedziec ![]() Lece doczytywac co naskrobalyscie
|
|
|
|
#2354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej do zdjęć specjalnie się "wzdymałam", żeby było jak najwięcej widać, a teraz.... Prosiłabym, żeby rosnął wolniej ![]() Cytat:
A co do smyrania.. obstawiam, że to właśnie maluch się rozpycha Cytat:
Odpoczywajcie i wracaj szybko do domku ze zdrowym maleństwem!!
|
|
#2356 | ||||
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że nie hronologicznie, ale tak wyszło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a wizyty kosztowały max.80 zł. Teraz się cenią i byle wizyta 150złCytat:
. Tak jak dziewczyny pisały chyba nie obędzie się bez badań moczu, posiew itp![]() Cytat:
gin mi mówił, ze jak dzidzia rośnie to wszystko jest w porządku i taki mój urok. Może i u Ciebie tak jest. Byle by nie chudnąć
|
||||
|
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-01-02 o 20:52 |
|
|
|
|
#2358 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w Nowym Roku! Oby był dla nas szczęśliwy
![]() Dzisiaj zaczęłam 17 tydzień Zahaczyłabym jeszcze o jakieś wyprzedaże, ale samotne zakupy z 4-latkiem to nie zakupy![]() Witam nowe mamusie aasiulek81 i Maya Cytat:
Na razie za dużo o tym nie myślę, ale ciężko będzie wrócić do pieluch, karmienia, wstawania w nocy po tej przerwie...Cytat:
W momencie histerii nic do niego nie dociera, więc to przeczekuję, wszelkie jakieś moje spokojne tłumaczenia jeszcze bardziej go "nakręcają". Dopiero jak się trochę uspokoi to rozmawiamy i go przytulam. U nas najczęściej histerie zaczynają się jak nie chcę włączyć bajki, albo jak chcę wyłączyć bajkę. Ale właśnie najwięcej w tym wszystkim robi zmęczenieCytat:
chocolate A ciąża jest jedno czy dwujajowa?Cytat:
TroppoSensibile Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
||||
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Doczytalam, ale nie dam rady wszystkim odpisac.. Moze kiedys dojde do wprawy
![]() Cytat:
Masz racje plusy i minusy sa wszedzie. Dla mnie wazne ze moglam posiwecic tyle czasu ile chcialam pierwszemu dziecku, a teraz z wiekszym spokojem poswiece drugiemu - bo synio juz w przedszkolu, bo wiecej rozumie i zwyczajnie nie potrzebuje mnie juz tak bardzo jak 3 lata temu U mnie tez bedzie roznica 5 lat, nie mniej mogloby byc troche mniej - tak 3 to pewnie jest optymalnie, bo i dziecko juz podrosniete i roznica nie taka duza. |
|
|
|
|
#2360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i jaka chudzinka z Ciebie.Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- jejku jak ten czas leci,dopiero co usiadlam do kompa byla 22.18 a tu juz 23 coraz blizej ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Alingles jak po wizycie?
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Monica dla mnie te 5 lat też jest w sam raz
Do tego w rodzinie i u znajomych dużo małych dzieci, więc towarzystwo od czasu do czasu miał, potem zaczęło się przedszkole i tak zleciało. Przyzwyczailiśmy się do tej wygody. Zresztą nie żałuję tego, że tak odwlekaliśmy decyzję o drugim dziecku. A teraz też już nie mogę się doczekać małego pachnącego bobaska, jak będzie wyglądał, do kogo podobny, czy chłopiec czy dziewczynkaPS-ale karmienie i wstawanie i tak mnie przeraża
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna Niech wszystkie problemy się już kończą i życzę abyś w końcu mogła się cieszyć ciążą Ja chyba poczułam ruchy maluszka wraz z Nowym Rokiem. W grudniu czułam takie pęknięcia baniek z jednej strony brzucha, natomiast po wystrzałach sylwestrowych chyba bombelkowi się nie spodobało, bo tak mnie zaczęło kuć jakby kolka z prawej strony na dole brzucha i po tej stronie brzuch był większy i twardszy to może się maluszek wiercił
|
||
|
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ciąża jak najbardziej planowana,przemyslana i chciana ![]() Córa tez chce rodzeństwo,dawno juz chciała ale my starzy durni i dopiero po takim czasie zmądrzelismy
|
|
#2364 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie.. na poczatek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2014 ROKU!! Podczytuje Was z telefonu lub tableta i nie odp, bo niewygdnie. Teraz otworzyłam laptopa, więc chociaz kilka odpowiedzi..
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak naprawdę to nie ma znaczenia, chociaż wydaje mi się, ze córka zawsze jest "bliżej mamy" ![]() Ja mam USG 14.01.14, ciekawę czy pani dr coś już zobaczy? ![]() Cytat:
Jesli chodzi o witaminy do do końca 12. TC brałam Femibion Natal 1, teraz przeszłam na Vitaminer Prenatal +DHA, bo jest bardzo przystepny cenowo a ma świetny skład (bogatszy niż Femibion Natal 2 a jest dużo tańszy). Cytat:
Cytat:
W ogóle czy też macie tak, że wszyscy Wasi znajomi za każdym razem jak Was widzą GAPIĄ się na brzuch? Mnie już denerwuje to ocenianie. Ostatni raz ważyłam się 17.12 (w 15TC) i wtedy miałam zaledwie 0,5kg na + , brzuszek rośnie z dnia na dzień, ale na szczęście nie puchnę cała (narazie). Ale jakoś tak głupio sie czuje jak wszyscy się patrzą na mój brzuch i ooooo widać już, oo jaki brzuszek itd. Tak jakby powiekszal mi sie z obrzarstwa a przecież to już prawie połowa ciązy! Kiedyś musi być widoczny. Ogólnie jestem szczupłą osobą i każdy mówił: (u Ciebie to ciązy nie będzie widać) a to właśnie odwrotnie, u mnie widać było bardzo wcześnie... Nie wiem czemu tak mnie denerwują te komentarze :/ Co do smarowideł zaopatrzyłam się w Elancyl 500ml. Delikatny zapach, mleczna konsystencja-błyskawicznie się wchłania. Skóra jest gładka jak jedwab i miękka, narazie jestem zadowolona. Staram się smarować regularnie: rano i wieczorem, ale i tak nie wierzę, że uda mi się zapobiec rozstępom- jestem cała pociachana po okresie dojrzewania (uda, posladki, pod kolanami..) Sylwia_88 mnie też czeka remont łazienki. Prawdopodobnie pod koniec stycznia. Teraz mamy bardzo ciemne płytki w chłodnym odcieniu (kogoś poniosło). Ponieważ to pomieszczenie jest baardzo małe, chciałabym zrobić ją super jasną, w pięknym kremie, ciepłym, jasnym, świezym, eleganckim z dodatkiem ciemnego brązu, np. na jednej ścianie. Wiem, że to takie oklepane, ale te nowoczesne kompozycje:szarości, granaty i czerń jakoś mnie nie przekonuje..
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że zawsze chciałam pierwszego chłopczyka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do łazienki to właśnie mam mega problem z tym jak ona ma wyglądać. Wczoraj chcieliśmy wybrać jakieś płytki ale wszystkie sklepy miały inwentaryzacje. Początkowo myślałam o szarości (zbliżony do betonowych), później o czarno- białych, a teraz chyba pójdziemy w klasykę i zaczyna mi się podobać połączenie ecru z ciemną czekoladą. I już nie mogę się doczekać wanny, bo narazie tylko prysznic mamy.
|
|
#2367 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na remont nie mam na razie co liczyć. Pilniejszy jest zresztą remoncik WC, tam też chcę szarości i biele, bo pomieszczenie jest maleńkie... W pierwszej kolejności będziemy przebudowywać szafę wnękową, bo brakuje miejsca na rzeczy Maluszka. Tylko nie możemy z Mężem dojść do porozumienia w sprawie projektu ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Przepiękny brzusio. Ja nie mam takiej cudownej piłeczki, zauważyłam, że niestety tłuszczyk odkłada mi się w pasie, a więc na przodzie Maluch, ale boczki lekko rosną... Dziwne, bo nie przytyłam jeszcze, dopiero odzyskałam to co straciłam w czasie ciąży. |
||
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Co do łazienki to u nas szarość z delikatnym beżem i czerwone dodatki, łazienka jest naprawdę mała a jednak jakiś tam efekt uzyskaliśmy, gościom się podoba chociaż ja na początku nie byłam przekonana
pozostała część mieszkania w beżach i brązach i chyba wkrótce to zmienie, bo jakoś tak za monotonnie mi się wydaje
|
|
|
|
#2369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co do brzuchów ciążowych to jakoś tak jest, że przyciągają uwagę.
Sama na tym złapałam się wiele razy widząć kobietę z brzuszkiem. Ale nie jest to absolutnie związane ze złymi emocjami wręcz przeciwnie, po prostu samo się dzieje ![]() Co do zwracania uwagi - zacznie się od brzuchów, że za duże za małe, za nisko za wysoko i stawiają "diagnozę". Niektóre kobiety mają lepsze usg w oczach niż lekarze w gabinetach A potem będzie zwracanie uwagi, że za grubo się ubiera dziecko za cienko itp. i ogólnie wszyscy będą wiedzieć wszystko lepiej. Mnie co prawda tylko raz zdarzyła się sytuacja, że ktoś mi zwrócił uwagę, ale był to miły pan i wytłumaczyłam mu, że brak skarpetek u dziecka w upale nie grozi wychłodzeniem . A on, że w jego czasach tak się robiło Ale znajome wiele razy słyszały "dobre rady" czy komentarze.Cytat:
Cytat:
U mnie pod tym względem sprawdza się idealnie także nie będę kombinować Ale zapach rzeczywiście mógłby być inny. Choć mnie najbardziej drażnił na początku.Cytat:
U niej chyba ogólnie jest jakiś okres buntu, bo wszystko jest na nie. Także mam nadzieję, że szybko minie. A zmęczenie chyba rzeczywiście potęguje ten efekt. Cytat:
. Ale każdy decyduje się na dziecko kiedy uważa i kiedy jest gotowy. Jakby los zadecydował inaczej to musiałabym się pogodzić. Zresztą jestem zaskoczona że u mnie tak szybko poszło, bo na pierwsze dziecko czekałam w sumie dwa lata, przy czym było to tak na luzie, dopiero ostatnie pół roku wzięłam się do roboty A teraz praktycznie od razu. A ja już mam tez swoje lata
|
||||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się zawsze pierwszy chłopczyk marzył
No ale będzie co ma być![]() Dziewczyny zaraziłyście mnie bólem głowy i dzisiaj od rana się męczę Swoją drogą ciekawe ile już przytyłam, dowiem się we wtorek, w ogóle czekam na ten wtorek jak na zbawienie![]() Was też tak cyce swędzą? mam wrażenie że je zaraz wyrwę A tak w ogóle witam nowe kolerzanki i wybaczcie że ja tak tylko o sobie ale w sumie sama nie mam jakiejś weny No a nam też się marzy mała różnica wieku między dziećmi, także teraz jedno a za rok może drugie
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez ANTERIA Czas edycji: 2014-01-03 o 13:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

kolejny krwiak tym razem w dolnym biegunie kosmówki... po prostu stres, stres i stres... 

.
i zazdroszczę i czekam cierpliwie
i świeże powietrze.
żebyście szybciutko wrócili do domku.
Odpoczywajcie i wracaj szybko do domku ze zdrowym maleństwem!!