|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Szalony Kapelusznik
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
, myśle, że by i za darmo w małych czarnych ogarnęły gdyby trzeba było.
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa śliczna ta sukienka
|
#513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU z jaką lekkością oni to tańczą, tak nie wymuszenie, CUDO, nie pamiętam już czy tutaj na forum to zobaczyłam czy jak sama przeglądałam YT PS. Całe szczeście że mam tak blisko tą biedronkę, waga już czeka, walka z tłuszczem rozpoczęta! Edytowane przez Aśkun19 Czas edycji: 2014-01-02 o 17:30 |
|
|
|
|
#515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=qH9hNKO4lOU Co do winietek - planuję zrobić podobne jak te w babeczkach, lecz wbić je w cukierek. Coś jak to: http://i2.pinger.pl/pgr41/c318747500...rero-roche.jpg Mam już projekt zaproszeń (projekt jest mocno "roboczy" i niosąc go w torebce wymiętolił się niemiłosiernie, więc wybaczcie :P)
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-01-02 o 17:33 |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdził że brakuje w nim trochę i że my tańczymy ładniej
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to że mało miejsca mają to fakt, i jest zupełnie prosty ale ja nie wiem czy nie wolałabym takiego niż żebym sobie jakąś kończynę złamała najbardziej mi się tu podoba że oni są tacy wyluzowani To już sobie wyobrażam jak będziecie wymiatać na parkiecie, Twój Tż z doświadczenie w tańcu towarzyskim dobrze Cię poprowadzi |
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię chodzić na kurs fajnie się uczyć kroków i staram się jak mogę ale nigdy nie będę tańczyć na takim poziomie żeby stwierdzić że jest przyzwoity ale najważniejsze że dobrze się bawimy na kursie
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my musimy się w końcu na kurs zapisać, tylko nie za bardzo wiem gdzie w W-wie warto ![]() Jeszcze bardzo podoba mi się moment w tym filmiku od 1:00 min, bardzo to ładnie wygląda moim zdaniem: http://www.youtube.com/watch?v=M3IYB-n1H-Y Lady Million - bo ta muzyka chyba na każdego tak działa całe szczęście nikt z moich znajomych ani z rodziny jej nie miał na ślubie więc jakby co to mobę ją brać
Edytowane przez Aśkun19 Czas edycji: 2014-01-02 o 17:51 |
|
|
|
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja od dziś też się biorę za siebie! o! Cytat:
![]() My na pewno będziemy mieć Dziewczyny z nowym rokiem zaczynam panikować czy ze wszystkim się wyrobimy Najbardziej przeraża mnie teraz zapraszanie gości. No i zaczęłam się stresować pierwszym tańcem, bo nie będziemy chodzić na żaden kurs i boję się jak to nam wyjdzie. Piosenki też jeszcze nie wybraliśmy. Czy któraś z Was też nie będzie miała wcześniej zaplanowanego układu tanecznego, czy to tylko my tacy naiwni że jakoś to będzie?
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od października chodzę z moim K. na kurs tańca, co prawda walca jest malutko (jakieś 5 minut na koniec, a i to nie zawsze), ale chciałabym móc z czystym sumieniem nazwać ten układ prostym niestety, K. porusza się mocno sztywno i całość wygląda, jakby tańczyły dwa kawały drewna. Do tego co i rusz mnie depcze więc chyba z ciężkim sercem odpuszczę mu tego walca.Najlepiej w sumie wyszła nam cza-cza, ale to pewnie dlatego, że mieliśmy ją tylko raz najwięcej trenujemy coś, co instruktor określa jako 'party dance', a youtube wypluwa pod nazwą "modern jive". Nie jest to jakoś szczególnie widowiskowe, ale da się zatańczyć do wszystkiego, więc chyba padnie na to.
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o ten mi chodziło
My już mamy wybraną piosenkę na pierwszy taniec. Układ też będzie, boję się spontanicznie zatańczyć :P Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2014-01-02 o 18:09 |
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,jak w temacie tańca, to mam kilka pytań:
- kiedy się zapisać?(ślub za 8 m-cy,oboje raczej z tych nietańczących) - na co zwracać uwagę przy wyborze szkoły? - ile będzie kosztował kurs + choreografia (jakaś prosta na pierwszy taniec) - jaki kurs wybrać,jeśli chcemy po prostu potrafić zatańczyć pierwszy taniec + zatańczyć z gośćmi - jak często powinny być zajęcia - raz w tygodniu wystarczy? Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-01-02 o 18:16 |
|
|
|
#528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to co wkleiłaś z YT to bardzo fajne, i do wielu piosenek będzie pasowało, bardzo ładnie wygląda, nie ma co kombinować |
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tż chodzimy na kurs tańca towarzyskiego - uczymy się tańców standardowych (walc angielski i walc wiedeński) i latyno (rumba, cza-cza, samba) i dosco foxa. Jeszcze w planach jest jakiś inny taniec - nie pamiętam już. I uważam że warto bo ja się uczę kroków, pouszać na parkiecie, rozruszałam się już trochę, wyrabiam sobie poczucie rytmu. Tak więc dla tego uważam że warto iść wcześniej na taniec np już. Zajęcia mamy raz w tygodniu i żałuję że tak mało bo mi się podoba i chętnie tańczyłabym więcej ale z punktu widzenia nauki tańca i możliwości czasowych jest to wystarczające i trudno byłoby chodzić więcej razy. Kosztuje nas to 130zł/m-c/parę. O lekcje indywidualne nie pytaliśmy jeszcze. Tylko że zaleta jest taka że jak teraz nauczymy się kroków to na indywidualnych lekcjach po prostu ułożymy z nich choreografię i kwestia zapamiętania układu i popracowania nad ogólnym wyrazem i dopracowaniem. Nie będziemy poświęcać czasu na naukę od podstaw. Na kursie spokojnie jest taka ilość czasu i par że dobry instruktor wyłapuje każdą parę jak jej idzie i podchodzi poprawia tłumaczy. Do tego tańczymy czasem z innymi więc też uczymy się tańczyć nie tylko ze sobą ale też innymi przy okazji. co do wyboru szkoły to ja nie miałam wyboru bo u mnie w mieście jest tylko jedna
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) też raczej z tych nie tańczących na kurs chodzimy już chyba 3 miesiąc - raz w tygodniu, grupowo. uczymy się różnych styli, podstaw, poruszania się. mi co raz lepiej wychodzi wyczucie rytmu to bardzo dużo daje. później mamy zamiar zapisać się na indywidualny kurs z nauką choreografii już typowo ślubnej. będziemy chodzić w miarę potrzeb - raz, dwa razy w miesiącu + ćwiczenie w domu. opinie o szkołach są różne, ale to i tak musi się Wam spodobać. dlatego na początku nie kupujcie karnetu, tylko idźcie na jedne zajęcia i zobaczcie jak się czujecie. musicie umieć się dogadać z instruktorem. ktoś wam może polecić świetnego instruktora, a w waszym przypadku np. nie zaiskrzy a co do rodzaju kursu - my chodzimy na taniec towarzyski i tam jest walc, jive, tango, czacza i kilka innych na początek akurat.
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj delektowalam sie ostatnia kostka czekolady.
Od dzis zdrowo i cwiczebnie ![]() Do maja trzeba byc ladnym :p |
|
|
|
#532 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź w sprawie świadka Zamówiłam dziś dla TŻta muchę, może jak zobaczy na żywo to się przekona
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Ja jak powiedzialam o muszce to myslalam ze mnie zaraz wzrokiem zabije |
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Aż musiałam sprawdzić, na co tak naprawdę chodzimy
według strony to "taniec użytkowy w parach". W sumie najwięcej jest tego modern jive, reszty tak po trochu. Najtrudniej to zapamiętać z lekcji na lekcję te wszystkie kroczki i obroty jak dla nas jest stanowczo za szybko i za dużo wszystkiego, ale niestety reszta grupy daje radę i nawet narzeka, że wolno ![]() Nasze zajęcia kosztują 80 zł od osoby za miesiąc (4 zajęcia) i moim zdaniem to sporo, na szczęście K. dostaje w pracy kartę Multisport i chodzimy na nią. Z tego powodu zaczęliśmy jak najwcześniej, K. zapierał się rękami i nogami (swoim zdaniem jest mistrzem parkietu), ale teraz powoli się przekonuje, że to był dobry pomysł. Na indywidualne chyba się nie zdecydujemy (80 zł za godzinę, z Multisportem 50). Potrzebowalibyśmy ich strasznie dużo jeśli stanie na tym modern jive, to zatańczymy coś bez układu. Jeśli stanie się cud i walc nagle zacznie nam wychodzić, to obejrzę dziesiątki godzin walców na Youtube i skleję coś sama. Raz już tańczyłam lekko walcujący układ i ufam swojemu poczuciu rytmu - tańczę taniec brzucha, co prawda nie solo i generalnie to baaaardzo różni się od europejskich tańców, ale zawsze coś ![]() Generalnie źle być nie umiejącym tańczyć facetem dać kobiecie poprowadzić - wygląda źle. Nie umieć kobiety poprowadzić - jeszcze gorzej
|
#537 | |
|
Konto usunięte
|
bo brzydka piosenka czy fajna?
![]() Cytat:
Zatanczymy normalnie jakiegoś bujańca
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak apropo czy ktoras juz zakupila garniak dla TŻ?? I jak cenowo to wyglada? |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie sama poszukuje czegoś dla Tz tzn. W miarę tani a solidne garnitury w Wawie, brat mi poleca Pawis bo czesto tam kupuje,ale moze ktoras jeszcze cos zna.
Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też były przypadki u mnie w parafii, gdy goście strzelali z tub, yo podczas składania życzeń kościelny "wyprosił" towarzystwo za bramę Z drugiej strony trudno odpowiadać za gości i posiadać wiedzę, czy ktoś nie kupi tuby i nie strzeli (u nas jest taki zwyczaj). Ciężka sytuacja, ale ja chyba wolałabym oszczędzić sobie, i tak w dość stresowym dniu, innych stresujących wydarzeń...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

, myśle, że by i za darmo w małych czarnych ogarnęły gdyby trzeba było.

01.03.14r.
ciachnę jej rękaw i na poprawiny będzie jak znalazł. Już od dawna za mną chodziła, ale jak na przeróbki była za droga, teraz obniżyli jej cenę o 20 euro i nie mogłam się oprzeć 
stwierdził że brakuje w nim trochę i że my tańczymy ładniej

więc chyba z ciężkim sercem odpuszczę mu tego walca.