Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 16:59   #2821
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Na razie tylko melduję, że żyję, ponadrabiam później, może jutro...
Sylwester skończył się u mnie trochę przed północą, ale wczoraj Wynudziłam się, pozłościłam na TŻ, w sylwestra poszłam spać o 3-ciej, potem rano TŻ z kolegą zaczęli leczyć kaca, najpierw piwkiem, potem 4 pakiem, potem następnym... wieczorem udało mi się wyciągnąć TŻ do domu, potem TŻ poszedł odprowadzić kolegę i było przed 22-gą jak wrócił... z kolegą i kolejnym 4 pakiem Wzięłam tylko poduszkę, nakryłam się kocem i tak przy nich poszłam spać... przed północą TŻ mnie obudził, że pościelił łóżko... nie wiem o której wyszedł kolega, ale pewnie chwilę wcześniej... no i 2 noc z rzędu spałam w oparach browaru... nie ważne, że dziś rano szłam do okulisty i bardzo zależało mi, by mieć wypoczęte oczy, co ciągle powtarzałam...

Jeśli chodzi o okulistkę, to ma maszynce wyszło mi, że mam -2,75 i -2. Czułam, że tak może być, ale nie jestem zadowolona z wizyty. Babka najpierw przez 5 min pisała sms-y, a potem mnie przegoniła ze stołka do tablicy do stołka od maszyny i z powrotem. Nawet wywiadu nie zrobiła, mówiłam po co przyszłam w trakcie przechodzenia... W sumie poświęciła mi może 2 minuty, wypisała jakąś kartkę na okulary (nawet nie receptę) i następny A miesiąc czasu czekałam na wizytę Chyba muszę sobie poszukać prywatnego lekarza, bo boję się, że takim leczeniem, to mi tylko zaszkodzi... A przy cenach okularów, to stówka w tą czy w tamtą

No a teraz czekam na kumpelę Zaraz powinna być, więc za dużo nie nadrobię...

Napisze mi ktoś w skrócie co się działo?
jesli moge cos poradzic to moze idz do okulisty w vision express? tzn podejrzewam, ze to zalezy na kogo sie trafi, ale ja jak chcialam soczewki i poszlam do nich, to pierwszy raz w zyciu okulistka tak mnie przemaglowala: centralnie wyszlam zmeczona stamtad trzymala mnie godzine, przy okazji zakupu soczewek mialam znizke od nich, a pierwsza pare miesiecznych dostalam gratis. za wizyte zaplacilam bodajze 80zl, ale bylam bardzo zadowolona mysle, ze na okulary tez maja znizki

a w przyszlosci marzy mi sie operacja laserowa oczu

dziekuje dziewczyny gdzies tam staram sie wynajdywac tez i nie rozowe ciuszki, ale jakby nie patrzec jest ciezko: albo rozowe, albo biale. a jak sa juz jakies ladne zielone czy zolte np, to motwy na nich chlopiece. ale na pewno jeszcze cos znajde, poki co ciuszkowo jestem juz chyba ustawiona na najblizsze pol roku.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:03   #2822
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
jesli moge cos poradzic to moze idz do okulisty w vision express? tzn podejrzewam, ze to zalezy na kogo sie trafi, ale ja jak chcialam soczewki i poszlam do nich, to pierwszy raz w zyciu okulistka tak mnie przemaglowala: centralnie wyszlam zmeczona stamtad trzymala mnie godzine, przy okazji zakupu soczewek mialam znizke od nich, a pierwsza pare miesiecznych dostalam gratis. za wizyte zaplacilam bodajze 80zl, ale bylam bardzo zadowolona mysle, ze na okulary tez maja znizki

dziekuje dziewczyny gdzies tam staram sie wynajdywac tez i nie rozowe ciuszki, ale jakby nie patrzec jest ciezko: albo rozowe, albo biale. a jak sa juz jakies ladne zielone czy zolte np, to motwy na nich chlopiece. ale na pewno jeszcze cos znajde, poki co ciuszkowo jestem juz chyba ustawiona na najblizsze pol roku.
No ja szukam wszystkiego neutralnego, ale nie da się tak... Jak weszłam do h&m to tam na dziewczynkowym jest szał na róż Mąż to aż się trzęsie jak widzi różowe tak nienawidzi Ale już wyparzyłam za☠☠☠iste lakierki takie oxfordki... Pięknościowe I mąż je podsumował: No i super nie różowe kupujemy

Wow... tego nie widziałam
http://www.hm.com/pl/product/17775?article=17775-A
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2014-01-02 o 17:05
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:07   #2823
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Martuszka, a ta plamka to nie przypadkiem ognisko hiperechogeniczne w komorze? U nas cos takiego lekarka stwierdzila, ale powiedziala, zeby sie martwic bo to nic groznego. Ona musi to opisac w badaniu. I zeby bron boze googla nie czytac, bo tam jakies bzdury pisza, a najnowsze badania wykazaly nieszkodliwosc tego ogniska.
Wiesz co, moja gin nie określiła tego tak jak napisałaś, w ogóle nie użyła żadnej nazwy, tylko powiedziała, że ta jasna plamka i warto sprawdzić u kardiologa... Powiedziała, że nie mam się martwić, bo to wcale nie oznacza wady serduszka. Troszkę się przejęłam, dlatego chcę pójść na tę wizytę. Dzień wcześniej mam badania połówkowe to zobacze co wtedy lekarz powie, może jak stwierdzi, że wszystko ok to odwołam to echo serca, choć z drugiej strony chcę to jednak sprawdzić.
Cytat:
o tak mi też nawet chciałam w najbliższym czasie robić, ale okazało się, że ciąża, wiec muszę czekać :P no i aparat na zęby chcę załozyć....
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:14   #2824
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Wczoraj spotkała mnie miła niespodzianka tż poprosił mnie o rękę, z jednej strony było to dla mnie mega zaskoczenie, a z drugiej coś przeczuwałam i miałam mu ochotę pogrzebać w kurtce już w Sylwestra w sumie dobrze, że o tym zapomniałam bo tak pewnie zniszczyłabym sobie niespodziankę płakałam jak głupia a teraz ogarnia mnie takie ogromne szczęście i radość

Przyjemnego dnia Kochane

Moje gratulacje kochana Widzę po komentarzach, że pierścionek też gdzieś jest, a szczegółową relację też nam dałaś? Jak jeszcze nie, to ja poproszę Wspaniała wiadomość

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Najważniejsze to Seleniti się zaręczyła!!!
asiulka wybrała imię Będzie KAROL!
Hania Kasian i Kubuś Magdii troszkę przeziębieni...
Gosius musi czekać na wizytę dużo czasu...
Martuszka ma echo serca maleństwa...
Misia kaorlak poszła dziś na 5 h do przedszkolaklaski :
ilkas ma stertę prania
A ja mam zapalenie oskrzeli ale bez antybiotyku.
Chyba wsio...
Dziękuję Ci za tak wyczerpującą relację

Tak więc wszystkim chorującym życzę dużo zdrowia

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:18   #2825
agus7ia
Raczkowanie

Martuszka jesli masz sie martwic to lepiej to sprawdz. po co sie dodatkowo stresowac. Mnie uspokoila lekarka, ale ona jasno okreslila co to jest.
Stary 2014-01-02, 17:21   #2826
gosius91
Zakorzenienie

Jestem 3 w kolejce u lekarza - takze do 19 moze sie wyrobimy. siedze od 16.30 tutaj.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:22   #2827
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Najważniejsze to Seleniti się zaręczyła!!!
asiulka wybrała imię Będzie KAROL!
Hania Kasian i Kubuś Magdii troszkę przeziębieni...
Gosius musi czekać na wizytę dużo czasu...
Martuszka ma echo serca maleństwa...
Misia kaorlak poszła dziś na 5 h do przedszkolaklaski :
ilkas ma stertę prania
A ja mam zapalenie oskrzeli ale bez antybiotyku.
Chyba wsio...
hahahha, relacja genialna

Madziuuula to ja muszę w takim razie pogadać z moim ginem o tym. Jakbyś się jeszcze czegoś nowego dowiedziała to daj znaka

A co do ciuszków nie różowych to da radę znaleźć. My sporo mamy właśnie NIE w różu. Jak byłam w ciąży to tak miałam, że mną trzepało jak widziałam w sklepach ten róż Chociaż...potem już mi przeszło i różowe też Mila ma w garderobie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:24   #2828
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Moje gratulacje kochana Widzę po komentarzach, że pierścionek też gdzieś jest, a szczegółową relację też nam dałaś? Jak jeszcze nie, to ja poproszę Wspaniała wiadomość

Dziękuję Ci za tak wyczerpującą relację

Tak więc wszystkim chorującym życzę dużo zdrowia
Ależ nie ma za co Służę pomocą na przyszłość

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jestem 3 w kolejce u lekarza - takze do 19 moze sie wyrobimy. siedze od 16.30 tutaj.
Eeee... to tragedii nie ma z tymi 3 osobami
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 17:41   #2829
Seleniti
Zadomowienie

Aldrin, Niegrzeczna, Martuszka, Agaaga, LightLimara,Agusi7a, dziękuję TŻ stwierdził, że wybrałby jeszcze delikatniejszy, ale nie wiem czy by się dało hehe

Santom
dziękuję ciuszki są superowe

Vampirko dziękuję proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2740 i https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2788

To widzę TŻ Ci nieźle pobalował Bidulko, wyobrażam sobie jaka musiałaś czuć się zmęczona tak okulistka też jakaś niewydarzona przyjemnego posiedzenia z koleżanką

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:42   #2830
muffinka90
Zakorzenienie

eh, za bardzo to dzis nie odpoczelam, przyszla do mnie kolezanka ze szpitala z porodowki i siedziala ponad 4h, matko, lubie ja, ale bez przesady... no ale nospa pomogla i tylko cmi

kasian bralam magnez w I trym, potem czulam sie lepiej to przestalam i teraz tylko doraznie, ale musze znow zaczac lykac regularnie

a nie wiecie ile magnezu mozna max na dobe brac?

co do oswiadczyn to widze, ze nie tylko moj taki romantyczny, oswiadczyl mi sie jak stalam upocona przy desce do prasowania a wsciekla bylam na niego jak osa, bo pozno wrocil z pracy tlumaczac sie metnie co robi, i mowi, ze spanikowal , bo juz nie wiedzial jak sie tlumaczyc i musial cos zrobic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:43   #2831
Seleniti
Zadomowienie

Kochane a mogłybyście mi powiedzieć jak wyglądają mniej więcej formalności związane ze ślubem cywilnym ??

Stary 2014-01-02, 17:46   #2832
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane a mogłybyście mi powiedzieć jak wyglądają mniej więcej formalności związane ze ślubem cywilnym ??
Ja brałam Kościelny, ale z chęcią bym Ci pomogła
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 17:57   #2833
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć

U nas nudne popołudnie, bez spaceru ciągle w domu jest ciężko, jeszcze z moją babcią, która się śmiertelnie obraziła jak ją zapytałam czemu myje szklankę po kawie ręką w zlewie w łazience zostawiając tym samym tą kawą na całym zlewie, zamiast w kuchni płynem albo do zmywarki nie wstawi. Chciałam jej jeszcze dzisiaj zaproponować żeby prała swoje rzeczy z naszymi w pralce ale już się nie odezwałam, bo po co. Moja babcia uwielbia robić sobie pranie w zlewie dzień po wyszorowaniu przeze mnie lub męża łazienki tak, ze cały zlew i wszystko dookoła, łącznie z lustrem jest ufaflunione, no a potem to wiesza pod prysznicem, więc tak sobie to wszystko ścieka po kabinie prysznicowej zostawiając piękne zacieki na świeżo czyszczonej powierzchni… no także tego. A mąż dopiero wrócił z pracy. Jestem maruda straszna czy mi się wydaje?

Dziewczyny jak tak czytałam o wyprawce to sobie pomyślałam, że to co się jeszcze przydaje, głównie w sumie przy karmieniu piersią, gdzie nie wiadomo ile dokładnie dziecko wypiło, to waga. My ważyliśmy Hanię raz w tygodniu sprawdzając czy prawidłowo przybiera.

Nam się stojak do wanienki przydał, ale fakt – zajmuje dużo miejsca

Kaorlak właśnie też chciałam zrobić sos słodko – kwaśny z filetem z kurczaka ale zamiast ryżu makaron no to był sam makaron z sosem bez mięsa dieta niełączenia po prostu

Magdi, no Hania też czysto osłuchowo (dzięki Bogu), ale kaszle okrutnie. Chociaż dzisiaj chyba więcej kicha niż kaszle no nic, oby nasze dzieci szybko się wykurowały, bo się męczą niemiłosiernie z tym

Pallas, co do laktatora to mi mąż przywoził żeby pobudzać laktację, ale wiesz u nas zupełnie inna historia była. W każdym razie mleko odciągnięte moim laktatorem i tak nie mogłoby być podane Hani, żeby ona coś miała musiałam chodzić do kuchni mlecznej, tam stały laktatory elektryczne. Na oddziale położniczo – ginekologicznym nie mieli laktatora, baba z poradni laktacyjnej mnie poinformowała, ze mąż musi przywieźć nasz prywatny. Ale ja też jestem zdania, że to zawsze można dokupić w razie konieczności i nie jest to niezbędne. Ja nie kupuję teraz (stary oddałam, bo miałam pożyczony od bratowej).

Selenity bardzo ładny pierścionek w ogóle strasznie się cieszę Twoim szczęściem kochana ale właśnie TŻ chyba super rozmiar dopasował co? Mój kolega opowiadał, że żeby kupić dobry to zamówił na allegro jakąś miarkę i przez sen mierzył swojej wybrance a i tak za mały kupił ostatecznie
Niestety nie wiem jak wyglądają formalności przy ślubie cywilnym, bo my braliśmy tzw konkordatowy czyli w kościele i papiery cywilne podpisywaliśmy już w kościele przy księdzu, nie przy urzędniku

Martuszka, super, że idziecie na echo serduszka na pewno wszystko będzie dobrze, a Wy się uspokoicie my byliśmy u kardiologa z Hanią jakieś dwa miesiące po porodzie, bo jak się urodziła to miała otwarty otwór owalny (?? Tak to się chyba nazywało?) i trzeba było sprawdzić czy się zamknął. Wtedy pani kardiolog mówi do mnie tak: a pani wie, że u dziecka słychać szmery na sercu? Ktoś pani mówił? Ja od razu zawał, panika, a ona: ale to normalne u dzieci na tym etapie rozwoju, to są normalne szmery rozwojowe, więc proszę się nie martwić… no k…. dzięki babo
Jak już jesteście zapisani to pomimo połówkowych dzień wcześniej ja bym się jednak przeszła dla spokoju ducha

Vampirka, pewnie lepiej jak się przejdziesz prywatnie rzeczywiście po takiej wizycie
A ja tak jak Santom byłam bardzo zadowolona z wizyty u okulisty w Vision Express
Ale Kasiab boskie podsumowanie Ci zrobiła sterta prania u Ilkas mnie rozwaliła

Santom super ciuszki!

Muffinko to bierz magnez, bo nie ma żartów. Co do dawek to niestety nie wiem, ale dziewczyny na pewno pomogą

Czekamy na relacje z wizyt dzisiejszych

Miłego prawie wieczora mamusie
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:59   #2834
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/mega-zestaw-dla-dz...813193402.html

a wczesniej jeszcze kupilam: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ro...820234821.html

tylko nie dziwcie sie dlaczego tak wczesnie kupuje takie rzeczy: wzgledy ekonomiczne i tesciu w Pl w lutym
fajne wizualnie rzeczy i cenowo ekstra
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
o tak mi też nawet chciałam w najbliższym czasie robić, ale okazało się, że ciąża, wiec muszę czekać :P no i aparat na zęby chcę załozyć....
ale to chyba po rozwiązaniu czy w ciąży też można
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
opłacało się pójść tak wcześnie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:00   #2835
gosius91
Zakorzenienie

Ohh, jeszcze nie ma lekarza. Oszaleje. A mgla taka, ze nic nie widac. A mamy 20km do domu.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:05   #2836
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Wiem co chciałam - mamusie Rh minusowe zwłaszcza w drugiej ciaży - planujecie wykupować immunoglobine w 28 tygodniu? Bo gadałam z moją gin, niby teraz nam nie przysługuje, można samemu jedynie wykupić za jakieś 400zł, ale jeżeli drugie ma być ostatnie to większego sensu nie ma, tylko ja nie wiem czy na pewno ostatnie... Tzn może za 5 lat Sama nie wiem Tż mówi, że nie ma co bo kończymy produkcję No a może teraz mam rh- w brzusiu też nie wiadomo...
A to po porodzie nie dostaniesz? Ja nic nie wiem, jak nie zapomne to zapytam gina, ale jak go znam to powie, ze nie trzeba, my chcemy za x lat trzecie dziecko, jak bedzie nas na to stac.
Narazie robilam coombsa i jest w porzadku.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:05   #2837
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mogę Ci powiedzieć , bo miałam ślub cywilny też, musicie udać się do urzędu stanu cywilnego , zabrać dowody osobiste i skrócony akt urodzenia, ustalić datę ślubu i zapłacić opłatę w wysokości około 80 zł. Ogólnie to tyle

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:14   #2838
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do oswiadczyn to widze, ze nie tylko moj taki romantyczny, oswiadczyl mi sie jak stalam upocona przy desce do prasowania a wsciekla bylam na niego jak osa, bo pozno wrocil z pracy tlumaczac sie metnie co robi, i mowi, ze spanikowal , bo juz nie wiedzial jak sie tlumaczyc i musial cos zrobic

ja juz po wizycie

wszystko w porzadku, małuch mały, bo wg om ma 20t1d a wg usg 19t3d i juz któryś raz mi data porodu wypada na dzień matki
aaa no i syn!
proszę o dopisanie na pierwszej stronie imion (tak imion, tz kazał wpisac tam też drugie imię, bo po tatusiu ) Piotr Paweł

zdjecie 3d mam ale fotogeniczny to on nie jest.... zreszta wiecej widzialam na normalnym niz na tym calym 3d.

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:23   #2839
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

ja juz po wizycie

wszystko w porzadku, małuch mały, bo wg om ma 20t1d a wg usg 19t3d i juz któryś raz mi data porodu wypada na dzień matki
aaa no i syn!
proszę o dopisanie na pierwszej stronie imion (tak imion, tz kazał wpisac tam też drugie imię, bo po tatusiu ) Piotr Paweł

zdjecie 3d mam ale fotogeniczny to on nie jest.... zreszta wiecej widzialam na normalnym niz na tym calym 3d.
To super Asiu gratuluje zdrowego synka moze mialas dluzszy cykl i pozniej doszlo do zaplodnienia akurat dlatego mniejszy dzidzius zreszta tym sie nie ma co przejmować Hania cala ciaze miala glowke tydzien mniejsza niż reszta ciała teraz Antosia to samo u Ciebie chociaz dzidzia proporcjonalna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:25   #2840
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
chciałam Ci napisać, ale widziałam, że niegrzeczna już wszystko wyjaśniła

kasian wiem o co chodzi z babcią... starsi ludzie mają jakieś takie swoje dziwne nawyki, których ciężko się pozbyć... My np odkąd zamieszkaliśmy z babcią to powoli staramy się jej niektóre rzeczy wyeliminować, bo czasem to przesadza. Jeśli Wasza jest oporna to chyba nic się nie da z tym zrobić :P trzeba jakoś wytrzymać.

carolyna i oczy i zęby chcę "poprawić" oczywiście po porodzie tylko nie wiem czy do tego czasu nie zbankrutujemy bo tyle wydatków przed nami a jednak aparat na zęby i laserowa operacja oczu to niestety bardzo duży koszt

Dziękuję Wam mamuśki za wsparcie

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2014-01-02 o 18:26
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:25   #2841
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

ja juz po wizycie

aaa no i syn!
za wizytę i wybór imienia

Stary 2014-01-02, 18:27   #2842
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
To super Asiu gratuluje zdrowego synka moze mialas dluzszy cykl i pozniej doszlo do zaplodnienia akurat dlatego mniejszy dzidzius zreszta tym sie nie ma co przejmować Hania cala ciaze miala glowke tydzien mniejsza niż reszta ciała teraz Antosia to samo u Ciebie chociaz dzidzia proporcjonalna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tymi tygodniami sie nie przejmuję, na pewno pozniej doszło do zapłodnienia, bo dopiero po ślubie, wcześniej był celibat, tak do połowy cyklu co najmniej

co do proporcji, to mam cala kartke w wymiarami, musialabym sobie porownac. waga 286 g

Stary 2014-01-02, 18:27   #2843
Seleniti
Zadomowienie

Kasiab

Kasian dziękuję no trafił bo wiedział tak to pewnie miałby problem
a to miał dobre chęci mój kuzyn zakosił swojej teraz już żonie jakiś pierścionek żeby tylko trafić z rozmiarem

Niegrzeczna dzięki wielkie wydawało mi się, że będzie więcej z tym zachodu

Stary 2014-01-02, 18:34   #2844
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

ja juz po wizycie

aaa no i syn!

Super, że wszystko w porządku.
Gratuluję tatusiowi synka i pomysłu na oświadczyny. Pozdrawiam, bo pewnie czyta

Ja mam jutro wizytę. Potem muszę zawieść L4 do pracy i jeszcze wypisać oświadczenie. Jakoś nie mam ochoty tam się pojawiać. może potem skoczę do ciucholandu.
Właśnie asia byliście w tym ciucholandzie przed wizytą, bo co pisałaś o zakupach w bidze? Zostawiliście coś dla mnie

kasiab były przeceny w hm?

martuszka ja nosilam aparat i po kilku latach trochę zęby znowu się skrzywiły nie wiem jak z aparatem w ciąży, ale ja np. musiałam robić rtg szczęki a wydatek faktycznie jest, plus miesięcznie za- ja to nazywałam zmianę gumek i ciągnięcie druta

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2014-01-02 o 18:39
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:34   #2845
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
carolyna i oczy i zęby chcę "poprawić" oczywiście po porodzie tylko nie wiem czy do tego czasu nie zbankrutujemy bo tyle wydatków przed nami a jednak aparat na zęby i laserowa operacja oczu to niestety bardzo duży koszt
aha, o aparat pytałam bo też chciałabym go założyć po porodzie ale to wyjdzie w praniu czy finansowo podołamy

Stary 2014-01-02, 18:35   #2846
Seksta
Rozeznanie

Hejjjj dziewczyny odpoczywam po pracy, padnieta. ...co do uniwersalnych ciuszkow to my mamy trochę body z kolorowymi napisami lub biale z jasno blekitnymi aplikacjami. Poza tym w sklepach same rozowe albo z traktorami i ciezko cos znalezc
Dzis rozpoczynamy 21tydz, mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu w piątek bobo sie ujawni udanego dniaaa dziewczyny. Ja czekam na TŻ który o 22 konczy prace i tak jak wczoraj będziemy się wspólnie moczyc w wannie hihihi. Moge sie nie wyspać, w koncu jutro piątek i znów wolneeeeee.
A mam pytanko: czy Wasi TŻowie też mówią, że brzuszek jest strasznie seksowny i ciągle maja ochotę na przytulanki.....? Nie mam już siły. ..

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2014-01-02 o 18:37
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:37   #2847
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja mam jutro wizytę. Potem muszę zawieść L4 do pracy i jeszcze wypisać oświadczenie. Jakoś nie mam ochoty tam się pojawiać. może potem skoczę do ciucholandu.
oświadczenie że już do rozwiązania na l4 będziesz

Stary 2014-01-02, 18:41   #2848
asia27100
Zakorzenienie

seksta nie wiem czy akurat brzuszek, może bardziej piersi, no ale zawsze chetny do wmasowania oliwki jest no a potem najlepiej skonsumować

light
bylismy w ciucholandzie na wiejskiej. zostawilismy, szukalismy tylko kurtki na tżta i bralismy się do r-skiego. zresztą wizyta 15 min. no ale rozmowni tez nie bylismy. mój gin za to luuubi poopowiadac i siedzi sie u niego pol h każdy, a pacjentki umówione co 15 min...

Stary 2014-01-02, 18:42   #2849
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
A mam pytanko: czy Wasi TŻowie też mówią, że brzuszek jest strasznie seksowny i ciągle maja ochotę na przytulanki.....? Nie mam już siły. ..
i jeszcze powiększone piersi

Stary 2014-01-02, 18:46   #2850
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:

ja juz po wizycie

aaa no i syn!

Gratuluję syncia!! Imię piękne mój mąż takie ma
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku.
Gratuluję tatusiowi synka i pomysłu na oświadczyny. Pozdrawiam, bo pewnie czyta

Właśnie asia byliście w tym ciucholandzie przed wizytą, bo co pisałaś o zakupach w bidze? Zostawiliście coś dla mnie

kasiab były przeceny w hm?

martuszka ja nosilam aparat i po kilku latach trochę zęby znowu się skrzywiły nie wiem jak z aparatem w ciąży, ale ja np. musiałam robić rtg szczęki a wydatek faktycznie jest, plus miesięcznie za- ja to nazywałam zmianę gumek i ciągnięcie druta
Jak byłam w sobotę to niby były. Spodnie ciążowe po 30zł, ale z rozmiarami koszmar... Ja kupiłam w regularnej cenie
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hejjjj dziewczyny odpoczywam po pracy, padnieta. ...co do uniwersalnych ciuszkow to my mamy trochę body z kolorowymi napisami lub biale z jasno blekitnymi aplikacjami. Poza tym w sklepach same rozowe albo z traktorami i ciezko cos znalezc
Dzis rozpoczynamy 21tydz, mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu w piątek bobo sie ujawni udanego dniaaa dziewczyny. Ja czekam na TŻ który o 22 konczy prace i tak jak wczoraj będziemy się wspólnie moczyc w wannie hihihi. Moge sie nie wyspać, w koncu jutro piątek i znów wolneeeeee.
My mamy celibat ze względu na moje skurcze i szyjkę, która niby ok, ale jednak coś jest nie tak...
MAMA- 03.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości