Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 16:48   #2131
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia Co o tym myslicie?
Mój tato Henryk, więc Heniu to bym nie nazwała, nie ujmując niczego mojemu Tacie oczywiście, ale jak dla mnie imię archaiczne

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
DMi zdecydowanie bardziej podoba się Antoś- Anton! Nie wybrałabym Henryka
Antoś tak tak tak!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
no, kto da więcej - tzn. mniej
ja- w lumpie po złotówce

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Dzięki Przez Ciebie teraz siedzę i ryczę Czy Wy też się wzruszacie, jak już małe się urodzi? Toż to nienormalne jest
ja ryczę (prawie) za każdym razem

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mi się Henryk podoba, ale tak u kogoś, moje dziecko będzie Boguś, znaczy Bogdan
Bogdan miał na imię mój chrzestny, więc też bym dziecka nie nazwała
Nie wiem czemu, ale te wszystkie imiona Stanisław, Bronisław, Henryk, Ryszard, Bogdan itd. sa wg mnie odpowiednie dla starszych panów

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Mnie jedynie co, bardzo nie podoba się określenie odchowalnia jakieś takie... że niby zimny chów. Ale wiem, że na każdym wątku tak jest.
Chyba że teraz zrezygnujemy z regionów i poprzednich ciąż, albo przerzucimy je na koniec, żeby było bardzo czytelnie? To moje propozycje
Mnie też nie. Kiedyś Odchowalnia nazywała się Przewijalnia i jak dla mnie była to odpowiednia nazwa dla wątków noworodkowo- niemowlęcych

Jestem ZA Twoją propozycją, na kij regiony i poprzednie ciąże, w końcu wątek dotyczy aktualnej.
Jestem minimalistka, im mniej tym czytelniej.
Podobnie jak tytuł wątku - im krócej tym lepiej
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:48   #2132
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak na szybko bo właśnie wróciliśmy z prawdziwego usg a temu lekarzowi ufam trzy razy bardziej niż tamtej okropnej babie. No i wychodzi na to, że Mały ma już 1600 g w 29t5d i wg parametrów jest o tydzień straszy niż wg OM
Najlepsze jest to, że jeszcze 5 dni temu był obrócony główą w dół, a dzisiaj miał głowę w górze, czyli położenie miednicowe. Lekarz powiedział, że trudno mu będzie się obrócić z powrotem, ale nie jest to niemożliwe. Martwi mnie tylko to, że ta pozycja będzie podobno dla niego niewygodna w dalszym etapie ciąży i mogą wystąpić problemy z bioderkami (trzeba to będzie bacznie obserwować po porodzie), bo nogi miał zarzucone na głowę i ciągle zasłaniał buzię stopami i rękami...

Potem Wam pokażę zdjęcie. Ale jak ktoś się waha nad usg 3d (tak jak ja się wahałam) to warto
o kurcze jaki duży już jest a przewrócić to on się jeszcze spokojnie będzie mógł, więc nic się nie martw już ustalałyśmy wcześniej że tak do ok 34-35tyg ma czas się obrócić tylko nie wyobrażam sobie jak on te nóżki miał zarzucone wstawiaj zdjęcia!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:55   #2133
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak na szybko bo właśnie wróciliśmy z prawdziwego usg a temu lekarzowi ufam trzy razy bardziej niż tamtej okropnej babie. No i wychodzi na to, że Mały ma już 1600 g w 29t5d i wg parametrów jest o tydzień straszy niż wg OM
Najlepsze jest to, że jeszcze 5 dni temu był obrócony główą w dół, a dzisiaj miał głowę w górze, czyli położenie miednicowe. Lekarz powiedział, że trudno mu będzie się obrócić z powrotem, ale nie jest to niemożliwe. Martwi mnie tylko to, że ta pozycja będzie podobno dla niego niewygodna w dalszym etapie ciąży i mogą wystąpić problemy z bioderkami (trzeba to będzie bacznie obserwować po porodzie), bo nogi miał zarzucone na głowę i ciągle zasłaniał buzię stopami i rękami...

Potem Wam pokażę zdjęcie. Ale jak ktoś się waha nad usg 3d (tak jak ja się wahałam) to warto
za okruszka większego
Może się jeszcze obrócić MOja też co wizytę, to inaczej ułożona

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Mnie też nie. Kiedyś Odchowalnia nazywała się Przewijalnia i jak dla mnie była to odpowiednia nazwa dla wątków noworodkowo- niemowlęcych
Przewijalnia też fajne.
Chociaż mi odchowalnia nie przeszkadza.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:56   #2134
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Duży chłopak Pokaż zdjęcia
Stary 2014-01-02, 16:57   #2135
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Mój tato Henryk, więc Heniu to bym nie nazwała, nie ujmując niczego mojemu Tacie oczywiście, ale jak dla mnie imię archaiczne

Antoś tak tak tak!!!

Nie wiem czemu, ale te wszystkie imiona Stanisław, Bronisław, Henryk, Ryszard, Bogdan itd. sa wg mnie odpowiednie dla starszych panów
Antoni też archaiczne, ale przez to, że takie popularne się zrobiło, to coraz mniej się zwtaca uwagę na to. Kajetan 18 lat temu też było dziwne i archaiczne

A swoją drogą ja lubie stare imiona

Ładnie ma twój tata na imię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:59   #2136
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
tp, dzień porodu, długość, waga, płeć i to jest to np na co ja patrzę
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Poszalałaś z apteczanymi zakupami
No wkleiłam ostatnio, co mam zamiar kupić. Masakra. Najgorsze jest to, że próbuję coś wyrzucić i nie ma co. Wszystko wydaje mi się potrzebne.

Cytat:
Najlepsze jest to, że jeszcze 5 dni temu był obrócony główą w dół, a dzisiaj miał głowę w górze, czyli położenie miednicowe.
Łał 1600! A jak szyjka? (ja teraz wszytskich o to pytam )
I trzymam kciuki, żeby Młody się jednak odwrócił

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:01   #2137
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

butelkę kupię narazie 1- mam ambitny plan karmić cycem, czy sie uda czas pokaże a tym samym termoopakowania na razie nie kupuje
Ale butelka przydaje się także przy karmieniu cycem, jak będziesz musiała gdzieś wyjść a swój pokarm zawsze możesz ściągnąć.

Cytat:

Te żelowe wkładki to co? Takie kapturki na sutki? Jeśli tak, to ja słyszałam, że czasem owszem bardzo pomagają, ale trzeba pilnować, żeby za długo się nimi nie wspomagać, bo mogą wyrządzić też krzywdę karmieniu. Tak wyczytałam na wątku wsparcia karmienia piersią
Też t słyszałam, ale ja karmiłam kilka miesięcy przez te nakładki i na szczęście pokarmu nie straciłam, wręcz przeciwnie, miałam go bardzo dużo. Ale to pewnie nie ma reguły.

Cytat:

No ale te stare imiona właśnie wracają teraz. A zdrobnienie Boguś jak dla mnie pasuje do bobasa No ale każdy ma swój gust. Ja się kierowałam również tym aby nie było zbyt popularne, a właśnie Antoni choć imię bardzo ładne to jest w czołówce. Swoją drogą to też stare imię Na początku chciałam jeszcze Jaśka, ale to też najmodniejsze od kilku lat imię.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:07   #2138
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam kocyk gruby na zimowe spacerki
http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...815138218.html
w szaro białe grochy. podobno jakieś nagrody dostał za najlepszy kocyk a jest dość tani
O dobrze że mi przypomniałaś, bo kiedyś się czaiłam na ten kocyk a potem zapomniałam o nim

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
o kurcze jaki duży już jest a przewrócić to on się jeszcze spokojnie będzie mógł, więc nic się nie martw już ustalałyśmy wcześniej że tak do ok 34-35tyg ma czas się obrócić tylko nie wyobrażam sobie jak on te nóżki miał zarzucone wstawiaj zdjęcia!
Cytat:
za okruszka większego
Może się jeszcze obrócić MOja też co wizytę, to inaczej ułożona
Cytat:
Duży chłopak Pokaż zdjęcia
Cytat:
Łał 1600! A jak szyjka? (ja teraz wszytskich o to pytam )
I trzymam kciuki, żeby Młody się jednak odwrócił
Dzięki dziewczyny
Lekarz powiedział ,że wszystko jest ok ( z szyjką też), że mały rośnie jak na drożdżach ale teraz to jeszcze nie da się przewidzieć z jaką masą się urodzi, bo może podobno jeszcze przyspieszyć i będzie powyżej środkowego centyla...
Zdjęcia jak tylko wrócę do domu. Mam zdjęcie buzi ale te nogi nie są dobrze widoczne na zdjęciu - może to kwestia aparatu do usg. W każdym razie na szczęście kilka razy się odsłonił na samym początku a potem już się zasłaniał albo nogami, albo rękami albo pępowiną.
Z mojego punktu widzenia to nie zależy mi żeby się obracał, bo i tak chcę mieć cesarkę, tylko nie chciałabym żeby to jakoś źle wpłynęło na jego zdrowie
Stary 2014-01-02, 17:07   #2139
teQiba
Moderator

Pozmieniałam - jak teraz?

ag9 - Ja też byłam zachwycona USG 3d
Jeszcze ma czas dzidzia żeby się obrócić Czytałam że nawet przed porodem dzieciaki się potrafią obrócić
Stary 2014-01-02, 17:16   #2140
Ela87
Zakorzenienie

Ale sie wkurzyłam teraz.
Mam ochotę usiąść i beczeć teraz.
Zamówiłam fotelik na smyku 26 go grudnia, a dzisiaj dostaję meila, że nie mają go Tak mi się podobał, a był w promocji
Były jeszcze inne promocje na necie, ale juz nie zamówiłam i teraz zostaję bez fotelika, który mi się podobał.

Nienawidzę smyka

Stary 2014-01-02, 17:16   #2141
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
o mamusiu! Jaki duży, toż to już nie kurczaczek ale mały indyczek Moja kruszyna chyba tyle nie będzie miała i w 33.
13go mamy wizytę to się dowiem. Piotruś będzie jak tata: długi jak miesiąc, cienki jak wypłata jak mówią jego koledzy w pracy

Cytat:
wg mnie suuuuper!
Stary 2014-01-02, 17:19   #2142
cayenneOna
Zadomowienie

Mój się skubany nie chce odwrócić, a to 34+1 już...
Ale szacuja mi na 4400, więc jakby oba parametry byłyby wskazaniem do cc...

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Lewek, mój najkochanszy i jedyny pluszak to Bogus, uważam, że jest najza☠☠☠itszy na swiecie

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:20   #2143
bebe97
Wtajemniczenie

Zapomniałam napisać, jaki miałam fajny sen otóż śniło mi się, że z TeQibą, moim Marcelem i naszymi psami teleportowałyśmy się do mieszkanie Kate, gdzie jej mąz pokazywał nam ich wózek x-landera, a Kate inne rzeczy kupione dla Majki Kate miała w tym śnie ogromne, eleganckie mieszkanie i fototapety na ścianach. Pytała, czy grzebyk przyda się do czesania niemowlęcia Ciekawe co by mi się jeszcze przyśniło, gdyby nie zbudził mnie telefon...
Stary 2014-01-02, 17:24   #2144
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam ten program
Jest trochę jak "nie do wiary"
Dokładnie, a najlepszy tekst w tym programie to jak kobieta stwierdziła, że dziecko może i ją kopało, ale myślała że to gazy

Cytat:
O właśnie, jak chodze po innych wątkach to interesuje mnie:
tp, dzień porodu, długość, waga, płeć i to jest to np na co ja patrzę
Popieram

Cytat:
Dziękuję
Też bym wkleiła długość i opis porodu - jak będą

To czekam na pozostałe głosy
Jestem za wersją minimalistyczną

Cytat:

Gratulacje pokazuj zdjęcia

Cytat:
Ale sie wkurzyłam teraz.
Zamówiłam fotelik na smyku 26 go grudnia, a dzisiaj dostaję meila, że nie mają go Tak mi się podobał, a był w promocji
Były jeszcze inne promocje na necie, ale juz nie zamówiłam i teraz zostaję bez fotelika, który mi się podobał.

Nienawidzę smyka
bidulka brzydki okropny smyk

Udało mi się zmobilizować i wstawiłam pierwszą pralkę trochę ich będzie

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Zapomniałam napisać, jaki miałam fajny sen otóż śniło mi się, że z TeQibą, moim Marcelem i naszymi psami teleportowałyśmy się do mieszkanie Kate, gdzie jej mąz pokazywał nam ich wózek x-landera, a Kate inne rzeczy kupione dla Majki Kate miała w tym śnie ogromne, eleganckie mieszkanie i fototapety na ścianach. Pytała, czy grzebyk przyda się do czesania niemowlęcia Ciekawe co by mi się jeszcze przyśniło, gdyby nie zbudził mnie telefon...

Śmiało dziewczyny zapraszam tylko My mamy Amelisa, a nie X-landera
no i opis mieszkania troszkę się nie zgadza, ale co tam dobrze mi życzysz w snach

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:26   #2145
mmhym
Zadomowienie

Lewek, mnie też się Boguś, Bogdan podoba Ja z tego typu imion to tylko Mariana nie lubię, a te "klasyczne", polskie imiona owszem Stąd też Urszulka nasza

Cytat:
Mnie się bardzo podoba
A może jak Witamy to i Czekamy?

Cytat:
Ale sie wkurzyłam teraz.

Nienawidzę smyka
A co to za fotelik? I w jakiej cenie chciałaś kupić? Może się któraś z nas natknie na niego jeszcze

Drugie serce
Stary 2014-01-02, 17:33   #2146
teQiba
Moderator

Cytat:
Ale sie wkurzyłam teraz.

Nienawidzę smyka
Ojej
I żadnej rekompensaty nie przewidują?

Cytat:
Za dużo wizażu kochana

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Mnie się bardzo podoba
A może jak Witamy to i Czekamy?
Racja - tak brzmi lepiej... Zmienione
Stary 2014-01-02, 17:37   #2147
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za fotelik? I w jakiej cenie chciałaś kupić? Może się któraś z nas natknie na niego jeszcze
Jane Rebel Pro Calm Blue. W smyku był za 200zł, widziałam też na necie za 250zł, ale wybrałam smyka, bo wydawał mi się bardziej kompetentny, a teraz najtaniej z przesyłką 400zł więc mogę się pożegnać

Cytat:
Ojej
I żadnej rekompensaty nie przewidują?
Zamówiłam jeszcze body, ale anulowałam całe zamówienie.

Oczywiście się zbeczałam

Stary 2014-01-02, 17:37   #2148
lutien
Wtajemniczenie

Witam po długiej nieobecności
Córa ponad 3 tygodnie nam chorowała a teraz mnie dopadło Od wczoraj leżę w łóżku i umieram. Niestety lekarka kazała brać antybiotyk. No ale faktycznie mnie już męczył ten kaszel i sama czuję, że bez niego bym nie wyzdrowiała.

Dziś przyszedł wózek Kupiłam Chicco 3w1. Mi zależało głównie na tym, żeby był lekki i na możliwości wpięcia fotelika w stelaż. A miałam już wcześniej spacerówkę z Chicco i byłam bardzo zadowolona. No i cena też fajna, bo tylko 200zł (spacerówka, gondola i fotelik).

Muszę też pomyśleć o wyprawce i łóżeczku... Chcę kupić dostawkę do naszego łóżka na początek i poluję na używkę
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:40   #2149
uparta8210
Raczkowanie

mariolasl gratuluję synka i trzymam za Was mocno kciuki. Trzymaj się

ja ostatnio mam słaby dostęp do internetu, kiedy jestem to Was podczytuję ale na odpisanie już czasu brakuje zazwyczaj.

U mnie jest wporządku jak narazie za 2 tygodnie wizyta i już nie mogę się doczekać.

buziaki dla Was wszystkich kochane ciężaróweczki

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:44   #2150
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Jane Rebel Pro Calm Blue. W smyku był za 200zł, widziałam też na necie za 250zł, ale wybrałam smyka, bo wydawał mi się bardziej kompetentny, a teraz najtaniej z przesyłką 400zł więc mogę się pożegnać
No to rzeczywiście... I jeszcze pisza do Ciebie z takim opóźnieniem. A promocja byłaby niesamowita.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Córa ponad 3 tygodnie nam chorowała a teraz mnie dopadło

Dziś przyszedł wózek Kupiłam Chicco 3w1. Mi zależało głównie na tym, żeby był lekki i na możliwości wpięcia fotelika w stelaż. A miałam już wcześniej spacerówkę z Chicco i byłam bardzo zadowolona. No i cena też fajna, bo tylko 200zł (spacerówka, gondola i fotelik).
Zdrówka

Wow 3w1 Chicco za 200zł? Deal życia

Drugie serce
Stary 2014-01-02, 17:44   #2151
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej hej w Nowym Roku!Oby był dla nas wszystkich szczesliwy
co do imion-mi sie wlasnie te archaiczne podobają.może nei wszystkie, ale np Henryk heniu-ladnie brzmi, nawet myslelismy o tym imieniu, ale upadło, moja kolezanka tak nazwala-urodzila w lipcu 2013
Bogdan , Bodzio tez ladnie
nie podoba mis ie z tych starszych Zdzisław na przyklad:p
ja mam na imię Aniela, wiec też babciowato-to o niczym nie swiadczy , poza tym kazdy z nas sie keidys zestarzeje:p
u nas nadal nie mamy imienia dla odmiany.nic mi sie do konca nie podoba tak naprawde.
jedynie nazwę po urodzeniu
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:46   #2152
teQiba
Moderator

Cytat:
Oczywiście się zbeczałam
Wcale Ci się nie dziwię
Brzydko z ich strony.
Stary 2014-01-02, 18:17   #2153
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow 3w1 Chicco za 200zł? Deal życia
No dokładnie chciałam to napisać

Własnie przeczytałam, że film Podejrzani Zakochani uplasował się na 8 miejscu pod względem najlepszego filmu roku! A takiej beznadziei już dawno nie oglądałam, ba, nawet nie byłam w stanie dociągnąć tego do końca

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-02 o 18:20
Stary 2014-01-02, 18:31   #2154
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie wkurzyłam teraz.

Nienawidzę smyka
ale to w ogóle nie mają tego modelu?? masakra jakaś z tymi sklepami jest

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
13go mamy wizytę to się dowiem. Piotruś będzie jak tata: długi jak miesiąc, cienki jak wypłata jak mówią jego koledzy w pracy

Cytat:

Zamówiłam jeszcze body, ale anulowałam całe zamówienie.

Oczywiście się zbeczałam
śliczny jest
każdy by się zbeczał

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Córa ponad 3 tygodnie nam chorowała a teraz mnie dopadło Od wczoraj leżę w łóżku i umieram. Niestety lekarka kazała brać antybiotyk. No ale faktycznie mnie już męczył ten kaszel i sama czuję, że bez niego bym nie wyzdrowiała.

Muszę też pomyśleć o wyprawce i łóżeczku... Chcę kupić dostawkę do naszego łóżka na początek i poluję na używkę
fajnie że się odezwałaś, jak już na antybiotykach jesteś to teraz będzie tylko lepiej

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

a myślę że pierwsza strona już może zostać
przypominam o moim Piotrusiu :P
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:40   #2155
kate1623
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie napiszę Wam niżej listę moją do szpitala i jak możecie dajcie mi znać czego zapomniałam, a czego za mało wezmę. Wiem że wiele z Was nie musi brać podkładów czy ubranek dla maleństwa , ale mi bardziej chodzi oto czego zapomniałam wrzucić na listę

DO PORODU:
-dokumenty
-koszula do porodu
-pomadka
-woda
-lewatywa, maszynka do golenia

NA CZAS POPORODOWY:
-podkłady 4szt
-podpaski paczka (druga w domu w razie czego tż przywiezie)
-majtki siatkowe 4szt i jednorazowe (3 lub 4)
-skarpetki
-2 koszule nocne
-szlafrok
-klapki
-biustonosze do karmienia 2szt
-maść na sutki
-wkładki laktacyjne
-przybory toaletowe, papier toaletowy, tantum rosa, ręcznik, sztućce+kubek
-ładowarka, pieniądze
-woda
-chusteczki, szczotka+ gumka do włosów

DLA MAJKI:
-3 kaftaniki
-3 body krótkie i 3 długie
-3 półśpiochy i śpiochy
-3 pajace
-2 czapeczki
-3 niedrapki
-3 pary skarpetek
-kocyk
-3 flanele
-6 tetr
-paczka pampersów
-chusteczki nawilżane
-smoczek

Rzeczy na wyjście moje i Majki włożę do nosidełka i mąż mi po prostu przywiezie

Mam też pytanie czy mam brać jakieś kosmetyki dla dziecka

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:42   #2156
Limonka1987
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Nie miałam internetu przez dwa dni i nadrobienie Was wydało mi się w pierwszej chwili mission imposible
Ale jakoś się udało przeczytać te 7 czy nawet 8 stron

Side85- rewelacyjny ten kocyk, bardzo mi się podoba! Kto wie czy się na niego nie skuszę.
Stwierdzam, że powinnam omijać informacje o rzeczach, które planujecie kupić, bo najchętniej też bym wszystko kupowała
Te rzeczy dla maluszków są takie słodkie, że ciężko się powstrzymać.

Bejb2000- my się zastanawiamy między X-landerem XQ, a Bebetto Nico Plus.

Ela87- każdy by się wkurzył na Twoim miejscu. Na pewno znajdziesz jeszcze w dobrej cenie fotelik, który spodoba Ci się tak jak tamten, a może nawet bardziej.

Ag9- ale kawał chłopa masz już w brzuchu
Czekam na zdjęcia.

Opakowania termicznego na butelkę na razie nie kupuję, bo mocno się nastawiam na karmienie piersią. W razie potrzeby dokupię.

Moje dzieciątko też wyraźnie rozpoznaje, kiedy ktoś inny niż ja dotyka brzuszka i też "bawi się w kotka i myszkę" jak to ładnie określiła któraś z Was

Na pewno o czymś jeszcze zapomniałam, ale przytłoczyła mnie ilość rzeczy, o których pisałyście

Do nas dzisiaj przyszła mega paka ciuchów, do której link Wam kiedyś wrzuciłam i jestem zauroczona! Moja córeczka będzie najładniej ubraną panną w okolicy
Oglądałam już wszystko 3 razy, ale chyba na tym nie skończę

Dziewczyny, co myślicie o chustach do noszenia dzieci?
Stary 2014-01-02, 18:50   #2157
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Cześć

Jestem Ola, termin mam na 19.04.
Witaj

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
hmmm ja mam już 3 wydaje mi się że po każdym wycieraniu trzeba taki ręcznik wyprać a poza tym nie trudno o 'zabrudzenie" go podczas wycierania
Ja kupiłam jeden w lumpku za 2 zł z kapturkiem, ale taki mały jest, gdzieś do pół roku to maks. Drugi dostałam od siostry bardzo podobny, ale 2 razy większy i trzeci dostałam zwykły taki 70x100 cm od męża Cioci, taki zwykły "dorosły" . Wystarczy moim zdaniem 2 ręczniki. Ja swoje piorę raz w tygodniu. Dziecka podobnie zamierzam, niech się przyzwyczaja do własnych bakterii

Cytat:
No pokrowiec na foteliku też się brudzi - jeśli ktoś kupił używany.
Ja właśnie zamierzam wstawiać wszystko do pralki, tylko chyba wstawię ze zwykłym proszkiem, no bo dziecko przecież nie będzie miało na początku przynajmniej bezpośredniego kontaktu z fotelikiem?
Wózek mam używany i też zdjęłam wszystkie zdejmowalne elementy i mam zamiar prać.
Ja wszystkie zdejmowane elementy wyprałam w 60 stopniach w płynie Biały Jeleń.

W ogóle co do ciuszków z lumpa! Wczoraj wrzuciłam kilka z nich do dużej miski żeby sprawdzić czy farbują. Nic nie farbowało, ale zdziwiło mnie to, że woda w misce cała zaczęła się po nich pienić Nie wiem co w nich jest, ale chciałam was ostrzec [/QUOTE]

Ciuchz y lumpka są spryskiwane preparatem dezynfekującym i antygrzybicznym, oraz przy pakowaniu ich do worków posypywane są granulatem antymolowym/myszowym, dlatego należy je prać w minimum 60 stopniach.

Cytat:

Gratulacje i Twój mały faktycznie spory jest Co do położenia, to moja Ala się odwróciła w 31 tygodniu ciąży z pozycji miednicowej, a już się bałam cesarki Oby się już nie przekręciła, bo jest to później dla Ciebie niestety bolesne. Na tym etapie ciąży moja doktor twierdzi, że już dzieciowi nic nie zagraża i będzie się rozwijał swoim tempem. A bioderka i tak do kontroli potem i można coś zdziałać.

Ja odebrałam wyniki morfo i mocz i widzę, że antybiotyk, który brałam na zatoki był słuszny , bo mam znacznie podwyższone leukocyty w morfo, co świadczy o przebytej infekcji. Także dziewczyny jeśli trzeba, to bierzcie leki, lepsze to niż męczyć dzieciątko i siebie. Dodam, że wyniki morfo poza tym mam lepsze niż wcześniej, prawie wszystkie w normie, także na pewno antybiotyk nie zaszkodził. Ja już mam całą wyprawkę, oprócz pampersów, ale to poczekam na promocje jakieś
Jeśli chodzi o materac , to kupiłam gryka-kokos. Zapłaciłam 69 zł w sklepie i wzięłam 2 prześcieradła z gumką. Materac wygląda solidnie i jak będzie któregoś dnia duży mróz na dworze ( poniżej -10st.) to go wystawię, żeby bakterie wykurzyć. Nie martwię się o robaki, bo miałam materac w domu, który należał do mnie i siostry, miał chyba z 15 lat i po rozwaleniu go , a był posikany sto razy, to nic w nim nie było, żadnych insektów

Ja też bym poprosiła o dopisanie imienia ALICJA

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:01   #2158
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
przypominam o moim Piotrusiu :P
O matko - przepraszam, wylecialo mi z glowy
Dobrze ze napisalas jeszcze raz - jutro dopisze

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja też bym poprosiła o dopisanie imienia ALICJA
Tez dopisze jutro
Bardzo ladne imie
Stary 2014-01-02, 19:04   #2159
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie napiszę Wam niżej listę moją do szpitala i jak możecie dajcie mi znać czego zapomniałam, a czego za mało wezmę.
Mam też pytanie czy mam brać jakieś kosmetyki dla dziecka
Mi nic nie przychodzi więcej do głowy I ja żadnych kosmetyków nie muszę dla Małej brać, ale to różnie bywa, może zadzwoń się dopytać.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, co myślicie o chustach do noszenia dzieci?
Jestem trakcie rozważania - myślę nad zakupem kieszonki na poczatek

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ciuchz y lumpka są spryskiwane preparatem dezynfekującym i antygrzybicznym, oraz przy pakowaniu ich do worków posypywane są granulatem antymolowym/myszowym, dlatego należy je prać w minimum 60 stopniach.
Ja dla siebie nigdy nie prałam w 60 stopniach ciucholandowych rzeczy Ciekawe czy np paczki do sieciówek nie są tak samo konserwowane?

Ja mam zamiar, podobnie jak Koziemleko, wybrać wszystko raz w naszym proszku, potem w dzieciowym - oba pranka pewnie w 40 stopniach i potem przeprasuję - temperatura zarazki wybije.

Drugie serce
Stary 2014-01-02, 19:13   #2160
baja_86
Zakorzenienie

ag9 duży chłopak cieszę się, że jesteś zadowolona z usg

Kate nie wiem co jeszcze, lista chyba kompletna. Może dodałabym jeszcze ręcznik papierowy do osuszania krocza
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości