|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
ja- w lumpie po złotówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czemu, ale te wszystkie imiona Stanisław, Bronisław, Henryk, Ryszard, Bogdan itd. sa wg mnie odpowiednie dla starszych panów ![]() Cytat:
![]() Jestem ZA Twoją propozycją, na kij regiony i poprzednie ciąże, w końcu wątek dotyczy aktualnej. Jestem minimalistka, im mniej tym czytelniej. Podobnie jak tytuł wątku - im krócej tym lepiej
|
|||||
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstawiaj zdjęcia!
|
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za okruszka większego ![]() Może się jeszcze obrócić MOja też co wizytę, to inaczej ułożona ![]() Cytat:
Chociaż mi odchowalnia nie przeszkadza.
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaż zdjęcia
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą ja lubie stare imiona Ładnie ma twój tata na imię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie
No wkleiłam ostatnio, co mam zamiar kupić. Masakra. Najgorsze jest to, że próbuję coś wyrzucić i nie ma co. Wszystko wydaje mi się potrzebne. Cytat:
) I trzymam kciuki, żeby Młody się jednak odwrócił
|
|
|
|
|
#2137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale każdy ma swój gust. Ja się kierowałam również tym aby nie było zbyt popularne, a właśnie Antoni choć imię bardzo ładne to jest w czołówce. Swoją drogą to też stare imię Na początku chciałam jeszcze Jaśka, ale to też najmodniejsze od kilku lat imię.
|
|||
|
|
|
#2138 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lekarz powiedział ,że wszystko jest ok ( z szyjką też), że mały rośnie jak na drożdżach Zdjęcia jak tylko wrócę do domu. Mam zdjęcie buzi ale te nogi nie są dobrze widoczne na zdjęciu - może to kwestia aparatu do usg. W każdym razie na szczęście kilka razy się odsłonił na samym początku a potem już się zasłaniał albo nogami, albo rękami albo pępowiną. Z mojego punktu widzenia to nie zależy mi żeby się obracał, bo i tak chcę mieć cesarkę, tylko nie chciałabym żeby to jakoś źle wpłynęło na jego zdrowie
|
|
#2139 |
|
Moderator
|
Pozmieniałam - jak teraz?
![]() ag9 - Jeszcze ma czas dzidzia żeby się obrócić
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie wkurzyłam teraz.
Mam ochotę usiąść i beczeć teraz. Zamówiłam fotelik na smyku 26 go grudnia, a dzisiaj dostaję meila, że nie mają go Tak mi się podobał, a był w promocji ![]() Były jeszcze inne promocje na necie, ale juz nie zamówiłam i teraz zostaję bez fotelika, który mi się podobał. ![]() Nienawidzę smyka
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
13go mamy wizytę to się dowiem. Piotruś będzie jak tata: długi jak miesiąc, cienki jak wypłata jak mówią jego koledzy w pracy wg mnie suuuuper! |
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Mój się skubany nie chce odwrócić, a to 34+1 już...
Ale szacuja mi na 4400, więc jakby oba parametry byłyby wskazaniem do cc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Lewek, mój najkochanszy i jedyny pluszak to Bogus, uważam, że jest najza☠☠☠itszy na swiecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam napisać, jaki miałam fajny sen
otóż śniło mi się, że z TeQibą, moim Marcelem i naszymi psami teleportowałyśmy się do mieszkanie Kate, gdzie jej mąz pokazywał nam ich wózek x-landera, a Kate inne rzeczy kupione dla Majki Kate miała w tym śnie ogromne, eleganckie mieszkanie i fototapety na ścianach. Pytała, czy grzebyk przyda się do czesania niemowlęcia Ciekawe co by mi się jeszcze przyśniło, gdyby nie zbudził mnie telefon...
|
|
|
|
#2144 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, a najlepszy tekst w tym programie to jak kobieta stwierdziła, że dziecko może i ją kopało, ale myślała że to gazy
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pokazuj zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Udało mi się zmobilizować i wstawiłam pierwszą pralkę ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Śmiało dziewczyny zapraszam tylko My mamy Amelisa, a nie X-landera ![]() no i opis mieszkania troszkę się nie zgadza, ale co tam dobrze mi życzysz w snach
|
|||||
|
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Lewek, mnie też się Boguś, Bogdan podoba
Ja z tego typu imion to tylko Mariana nie lubię, a te "klasyczne", polskie imiona owszem ![]() Mnie się bardzo podoba ![]() ![]() A może jak Witamy to i Czekamy? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
I żadnej rekompensaty nie przewidują? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Racja - tak brzmi lepiej... Zmienione
|
||
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam jeszcze body, ale anulowałam całe zamówienie. Oczywiście się zbeczałam
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po długiej nieobecności
Córa ponad 3 tygodnie nam chorowała a teraz mnie dopadło Dziś przyszedł wózek Muszę też pomyśleć o wyprawce i łóżeczku... Chcę kupić dostawkę do naszego łóżka na początek i poluję na używkę
|
|
|
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
mariolasl gratuluję synka i trzymam za Was mocno kciuki. Trzymaj się
ja ostatnio mam słaby dostęp do internetu, kiedy jestem to Was podczytuję ale na odpisanie już czasu brakuje zazwyczaj. U mnie jest wporządku jak narazie za 2 tygodnie wizyta i już nie mogę się doczekać. buziaki dla Was wszystkich kochane ciężaróweczki
|
#2150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A promocja byłaby niesamowita. Cytat:
Wow 3w1 Chicco za 200zł? Deal życia
|
||
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej w Nowym Roku!Oby był dla nas wszystkich szczesliwy
![]() co do imion-mi sie wlasnie te archaiczne podobają.może nei wszystkie, ale np Henryk heniu-ladnie brzmi, nawet myslelismy o tym imieniu, ale upadło, moja kolezanka tak nazwala-urodzila w lipcu 2013 Bogdan , Bodzio tez ladnie nie podoba mis ie z tych starszych Zdzisław na przyklad:p ja mam na imię Aniela, wiec też babciowato-to o niczym nie swiadczy , poza tym kazdy z nas sie keidys zestarzeje:p u nas nadal nie mamy imienia dla odmiany.nic mi sie do konca nie podoba tak naprawde. jedynie nazwę po urodzeniu |
|
|
|
#2152 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
No dokładnie chciałam to napisać
![]() Własnie przeczytałam, że film Podejrzani Zakochani uplasował się na 8 miejscu pod względem najlepszego filmu roku! A takiej beznadziei już dawno nie oglądałam, ba, nawet nie byłam w stanie dociągnąć tego do końca Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-02 o 18:20 |
|
|
|
#2154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jakaś z tymi sklepami jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() każdy by się zbeczał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- a myślę że pierwsza strona już może zostać przypominam o moim Piotrusiu :P |
||||
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie napiszę Wam niżej listę moją do szpitala i jak możecie dajcie mi znać czego zapomniałam, a czego za mało wezmę. Wiem że wiele z Was nie musi brać podkładów czy ubranek dla maleństwa , ale mi bardziej chodzi oto czego zapomniałam wrzucić na listę
DO PORODU: -dokumenty -koszula do porodu -pomadka -woda -lewatywa, maszynka do golenia NA CZAS POPORODOWY: -podkłady 4szt -podpaski paczka (druga w domu w razie czego tż przywiezie) -majtki siatkowe 4szt i jednorazowe (3 lub 4) -skarpetki -2 koszule nocne -szlafrok -klapki -biustonosze do karmienia 2szt -maść na sutki -wkładki laktacyjne -przybory toaletowe, papier toaletowy, tantum rosa, ręcznik, sztućce+kubek -ładowarka, pieniądze -woda -chusteczki, szczotka+ gumka do włosów DLA MAJKI: -3 kaftaniki -3 body krótkie i 3 długie -3 półśpiochy i śpiochy -3 pajace -2 czapeczki -3 niedrapki -3 pary skarpetek -kocyk -3 flanele -6 tetr -paczka pampersów -chusteczki nawilżane -smoczek Rzeczy na wyjście moje i Majki włożę do nosidełka i mąż mi po prostu przywiezie Mam też pytanie czy mam brać jakieś kosmetyki dla dziecka
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie miałam internetu przez dwa dni i nadrobienie Was wydało mi się w pierwszej chwili mission imposible Ale jakoś się udało przeczytać te 7 czy nawet 8 stron ![]() Side85- rewelacyjny ten kocyk, bardzo mi się podoba! Kto wie czy się na niego nie skuszę. Stwierdzam, że powinnam omijać informacje o rzeczach, które planujecie kupić, bo najchętniej też bym wszystko kupowała ![]() Te rzeczy dla maluszków są takie słodkie, że ciężko się powstrzymać. Bejb2000- my się zastanawiamy między X-landerem XQ, a Bebetto Nico Plus. Ela87- każdy by się wkurzył na Twoim miejscu. Na pewno znajdziesz jeszcze w dobrej cenie fotelik, który spodoba Ci się tak jak tamten, a może nawet bardziej. Ag9- ale kawał chłopa masz już w brzuchu ![]() Czekam na zdjęcia. Opakowania termicznego na butelkę na razie nie kupuję, bo mocno się nastawiam na karmienie piersią. W razie potrzeby dokupię. Moje dzieciątko też wyraźnie rozpoznaje, kiedy ktoś inny niż ja dotyka brzuszka i też "bawi się w kotka i myszkę" jak to ładnie określiła któraś z Was ![]() Na pewno o czymś jeszcze zapomniałam, ale przytłoczyła mnie ilość rzeczy, o których pisałyście ![]() Do nas dzisiaj przyszła mega paka ciuchów, do której link Wam kiedyś wrzuciłam i jestem zauroczona! Moja córeczka będzie najładniej ubraną panną w okolicy ![]() Oglądałam już wszystko 3 razy, ale chyba na tym nie skończę ![]() Dziewczyny, co myślicie o chustach do noszenia dzieci?
|
#2157 | |||
|
Raczkowanie
|
Witaj
Cytat:
Cytat:
W ogóle co do ciuszków z lumpa! Wczoraj wrzuciłam kilka z nich do dużej miski żeby sprawdzić czy farbują. Nic nie farbowało, ale zdziwiło mnie to, że woda w misce cała zaczęła się po nich pienić [/QUOTE]Ciuchz y lumpka są spryskiwane preparatem dezynfekującym i antygrzybicznym, oraz przy pakowaniu ich do worków posypywane są granulatem antymolowym/myszowym, dlatego należy je prać w minimum 60 stopniach. Cytat:
Co do położenia, to moja Ala się odwróciła w 31 tygodniu ciąży z pozycji miednicowej, a już się bałam cesarki Oby się już nie przekręciła, bo jest to później dla Ciebie niestety bolesne. Na tym etapie ciąży moja doktor twierdzi, że już dzieciowi nic nie zagraża i będzie się rozwijał swoim tempem. A bioderka i tak do kontroli potem i można coś zdziałać. Ja odebrałam wyniki morfo i mocz i widzę, że antybiotyk, który brałam na zatoki był słuszny , bo mam znacznie podwyższone leukocyty w morfo, co świadczy o przebytej infekcji. Także dziewczyny jeśli trzeba, to bierzcie leki, lepsze to niż męczyć dzieciątko i siebie. Dodam, że wyniki morfo poza tym mam lepsze niż wcześniej, prawie wszystkie w normie, także na pewno antybiotyk nie zaszkodził. Ja już mam całą wyprawkę, oprócz pampersów, ale to poczekam na promocje jakieś ![]() Jeśli chodzi o materac , to kupiłam gryka-kokos. Zapłaciłam 69 zł w sklepie i wzięłam 2 prześcieradła z gumką. Materac wygląda solidnie i jak będzie któregoś dnia duży mróz na dworze ( poniżej -10st.) to go wystawię, żeby bakterie wykurzyć. Nie martwię się o robaki, bo miałam materac w domu, który należał do mnie i siostry, miał chyba z 15 lat i po rozwaleniu go , a był posikany sto razy, to nic w nim nie było, żadnych insektów Ja też bym poprosiła o dopisanie imienia ALICJA
|
|
#2158 |
|
Moderator
|
O matko - przepraszam, wylecialo mi z glowy
![]() Dobrze ze napisalas jeszcze raz - jutro dopisze Tez dopisze jutro ![]() Bardzo ladne imie
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem trakcie rozważania - myślę nad zakupem kieszonki na poczatek ![]() Cytat:
Ciekawe czy np paczki do sieciówek nie są tak samo konserwowane? Ja mam zamiar, podobnie jak Koziemleko, wybrać wszystko raz w naszym proszku, potem w dzieciowym - oba pranka pewnie w 40 stopniach i potem przeprasuję - temperatura zarazki wybije. |
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
ag9 duży chłopak
cieszę się, że jesteś zadowolona z usgKate nie wiem co jeszcze, lista chyba kompletna. Może dodałabym jeszcze ręcznik papierowy do osuszania krocza |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Co o tym myslicie? 

jakieś takie... że niby zimny chów. Ale wiem, że na każdym wątku tak jest. 
i mogą wystąpić problemy z bioderkami (trzeba to będzie bacznie obserwować po porodzie), bo nogi miał zarzucone na głowę i ciągle zasłaniał buzię stopami i rękami...
wstawiaj zdjęcia! 
za okruszka większego
)

wydaje mi się że po każdym wycieraniu trzeba taki ręcznik wyprać