Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 19:18   #2551
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Klucze do sukcesu (mej legendarnej już chyba na wątku LOL) cierpliwości:
- brak oczekiwań = brak rozczarowań. A ponieważ jestem od tża w 100 niezależna pod każdym względem, mogę sobie na brak oczekiwań pozwolić.
- mój tato był chamem dla mojej mamy, dzięki czemu na ich przykładzie nauczyłam się, że na chłopa nie ma co liczyć i niezależność to podstawa. Nie ma się też co nimi za bardzo przejmować, ani walczyć o nich do utraty tchu.
- i niestety, bo to ma skutki uboczne, trzeba się trochę wyprać z uczuć. Będąc rozmemłanym, zakochanym jajem - nie jesteśmy w stanie bez emocji na chłodno brać na klatę rzeczywistości.
wiesz, z jednej strony sie z tym zgadzam, no ale z drugiej, to do cholery!! nie tak to powinno wygladac!!! ja rozumiem od czasu do czasu jakies spory, czy problemy w zwiazku, ale nie staly konflikt, brak szacunku czy brak zrozumienia i oparcia w facecie!!
czasem jak tak czytam o Twoim Tz, to sie zastanawiam co Ty z nim jeszcze robisz i na Ci on?!?!

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Wróciłam z badania, jestem załamana jak stary dach. w 36+ 4 tc mała waży malutko bo ok. 2300g, według usg wymiary ma na 34 tc, czyli jest w dolnej granicy. A w 29 tc była jeszcze w górnej. W sumie nie wiadomo dlaczego, prawdopodobnie moje łożysko nie jest tak sprawne jak powinno jutro mam jeszcze zrobić crp. Serducho niby ok, nie wiem co mam robić- iść gdzieś jeszcze na usg czy czekać na poród. Niby wszystko czyli szyjka i stan łożyska wskazują, że to już nie długo.
Kurka aż mi niedobrze z nerwów
wspolczuje strasznie!! a nie mowili nic o przyspieszeniu porodu przez cesarke? no bo jak z lozyskiem cos nie tak, to teraz trzeba pilnowac...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Po ponad trzech tygodniach wyszłam dziś ze szpitala
I nie sama

Kacperek urodził się 27.12.2013 o 11.35

Miał 2640g i 49 cm
super!!! gratuluje i oczywiscie zazdroszcze
Stary 2014-01-02, 19:19   #2552
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym mamom - teraz doczytałam
Stary 2014-01-02, 19:20   #2553
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

I nie sama

Miał 2640g i 49 cm
Gratulacje, jaki piękny syn!

Cytat:
N
(...)
Ok teście przyjechali, czekajcie na newsy
Czekamy czekamy
Stary 2014-01-02, 19:20   #2554
perfuzja
Zakorzenienie

Martwię się o Gosie Coś długo jej nie ma
Stary 2014-01-02, 19:20   #2555
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
ja takze z 2 z tym z łobuziakiem prawie 5latkiemale damy rade
rodzę w styczniu, w kwietniu skończy pięć lat...i dużo, i mało
Stary 2014-01-02, 19:21   #2556
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

no właśnie- cos się długo nie odzywa.... mam nadzieję, że wszystko OK i tylko jakaś kolejka w szpitalu albo badania jakieś robiła itp
Stary 2014-01-02, 19:21   #2557
kukurydzianaa
Rozeznanie

Ajakasia, gratuluję!

Cytat:
- mój tato był chamem dla mojej mamy, dzięki czemu na ich przykładzie nauczyłam się, że na chłopa nie ma co liczyć i niezależność to podstawa. Nie ma się też co nimi za bardzo przejmować, ani walczyć o nich do utraty tchu.
Wybacz, ale do głowy przyszła mi jedna myśl - że być może jesteś przykładem kobiety, która wybrała sobie na faceta gościa podobnego do własnego ojca... Ponoć często to się zdarza. Tym bardziej, że ja nie wierzę, że Twój tż kiedyś był dla Ciebie bardzo inny i w żaden sposób nie rokował na takiego dupka.

I gratuluję drugiej kupy, to może być dobry znak

Forester, spokojnie. Te pomiary z usg nie są do końca wiarygodne, mi w przeciągu tygodnia zdarzyły się 3 różne (niby nawet waga dziecka się cofała....). Zanim cokolwiek postanowisz, skonsultuj się z jakimś innym lekarzem. Jeżeli masz się męczyć to idź jutro prywatnie na kolejne usg, bo nie wiadomo jak to w weekend (no i poniedziałkowe święto) będzie.
A będzie dobrze, musi być

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2014-01-02 o 19:28
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:23   #2558
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:

I nie sama

Miał 2640g i 49 cm
gratulacje
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:24   #2559
guapissima
Raczkowanie

ajakasia, hosenka ogromne gratulacje Dziewczyny!!!!!!

PawMaj, podziwiam za cierpliwosc, ja bym nie dala tak rady

Soleil, najgorsze, ze taka opinie o Polsce maja wszyscy znajomi TZ.
Kiedys cos wspomnial koledze, ze pol dnia wybieralam telefon,bo wczesniej nie mialam nr francuskiego to ten myslal, ze dlatego, ze mnie na niego stac nie bylo

Edytowane przez guapissima
Czas edycji: 2014-01-02 o 19:29
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:26   #2560
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44393349]No to Ty się kuruj ostro kochana Tona czosnku![/QUOTE]
Dzięki , właśnie mąż czosnek przytargał, a koleżanka miód.

Cytat:
Wróciłam z badania, jestem załamana jak stary dach. w 36+ 4 tc mała waży malutko bo ok. 2300g, według usg wymiary ma na 34 tc, czyli jest w dolnej granicy. A w 29 tc była jeszcze w górnej. W sumie nie wiadomo dlaczego, prawdopodobnie moje łożysko nie jest tak sprawne jak powinno jutro mam jeszcze zrobić crp. Serducho niby ok, nie wiem co mam robić- iść gdzieś jeszcze na usg czy czekać na poród. Niby wszystko czyli szyjka i stan łożyska wskazują, że to już nie długo.
Kochana staraj się nie zamartwiać Mój synek też ostatnio zwolnił z przybieraniem i dziewczyny pocieszały mnie, że na USG wychodzą spore błędy wagi, nawet do 0,5kg. To tylko szacunki. A Hania może po prostu będzie drobna.
Miałaś robione przepływy? Prawidłowe są?

Cytat:

I nie sama

Miał 2640g i 49 cm
Gratulację!!! Śliczny chłopczyk .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:26   #2561
kukurydzianaa
Rozeznanie

Hosenko, gratuluję szczęśliwego rozwiązania!

Faktycznie, coś długo Gosia milczy...
Stary 2014-01-02, 19:26   #2562
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Jeśli gosia pojechała, na ktg to powinni ją już wypuścić. No chyba, że rodzi się maluszek
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:27   #2563
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Moja była sąsiadka stwierdziła że ona dziecko swoje chciała karmić, ale nie mogła, bo mały się nie najadał jej mlekiem. Do takiego wniosku doszła, uwaga uwaga, po 4 dniach karmienia
Co innego jak kobieta nie chce karmić piersią i po prostu nie karmi, a co innego jak wciska całemu światu że ona bardzo chciała karmić, aleeee... i tu następuje trzysta wymówek, i co kolejna to coraz bardziej z kosmosu

Gratulacje!
Zgadzam sie z Tobą w 100%! Żeby moja mama normalnie powiedziała niekarmiła bo niechciała, ja sama przyznaje otwarcie-nigdy nie chciałam karmić, na początku ciąży nadal tak twierdziłam z biegiem czasu zaczełam dopuszczać myśl że bedę karmić kilka tygodni, pożniej 3 m ,a teraz chciałabym pół roku karmić i bardzo sie ciesze że dojrzałam do tej decyzji i że karmienie nie będzie przymusowe i niechciane tylko z miłością i troską

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44393349]PawMaj

ja bym odłożyła słuchawkę w połowie tyrady, masz cierpliwość dziewczyno

![/QUOTE]
Widzisz tak mnie ta moja mama wytresowała że jeszcze staram sie wysłuchać do końca, za dobrze wychowana jestem żeby rzucać słuchawką to jest takie nieeleganckie i prostackie
Na poważnie tak nie chce jej przypominać, jestem przewrażliwiona na tym punkcie
Zachowuje sie jak dziecko i nie potrafi prowadzić normalnej rozmowy, staram sie jej pokazać jak powinno sie prwidłowo przeprowadzić rozmowe telefoniczną
Cytat:
Bedzie dobrze
Cytat:

I nie sama

Miał 2640g i 49 cm
O jaaaa
słodki!!
Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wszystko dobrze. Na 25 mam termin, bez zmian. 20 mam sie stawić na oddział na planowaną cc. W tzw. międzyczasie 8 i 15 ktg.
Dzieć dziś 37 tc ważył 3400. Podejrzewa ginka, że porównywalny do starszaka będzie wielkością - dobrze, bo ciuszki są
Wyszłam od niej i spłakałam się. Już nic nie będzie takie jak było. Nie wiem czy podołam z dwójką... Jakieś czarne chmur nade mną
Dasz rade,twarda jesteś!
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:28   #2564
vacuity
Rozeznanie

Hey Kobitki

ja też miałam najgorszą noc w ciąży. Ale to z własnej winy - pokłóciliśmy się z Mężem na wieczór okrutnie i muszę przyznać ze wstydem, że pobiliśmy chyba rekord (jeśli nie ogólnopolski to swój własny na pewno) w kłótni o najbardziej głupi/błahy powód. A potem to już poooooooooooszło (pół roku żadnych kłótni nie było, więc wychodzi na to, że raz a dobrze). A że oboje mamy głośno-krzyczące charaktery, to nie było miło. Cała noc stracona, pogodziliśmy się dopiero rano, tuż przed jego wyjazdem (bo mój drogi Mąż znowu wrócił na kurs, więc zostaje nam tryb weekendowy). Ale cieszę się, że poszliśmy po rozum do głowy, bo nie wyobrażam sobie rozstawać się w gniewie.

W końcu nadrobiłam dzisiejszy dzień. Trochę mi zeszło, bo byłam dzisiaj na herbatce u jednej takiej pani - mamy mojej cioci. Ostatnio została wdową i zapraszała, więc poszłam, głównie z poczucia obowiązku, ale muszę przyznać, że miło spędziłam czas. Wzruszyłam się nawet gdy zobaczyłam jak się dla mnie postarała - odświętne talerzyki, szklaneczki, piernik, pączki (a wiem, że ciężko jej robić zakupy). Naszykowała nawet jakąś nalewkę, choć tego akurat nie ruszyłyśmy Przesiedziałam u niej ze 4 godziny i usłyszałam kilka ciekawych historii. Hitem jest jej ciążowa - dzień przed porodem były u nich na wsi wykopki, ale że ciężko jej było z brzuchem zbierać ziemniaki, to ciągała pług. W nocy złapały ją skurcze, więc jej matka o 3 zawiozła ją wozem na stację, na pociąg do miasta. Kiedy w końcu udało jej się dotrzeć do Lublina, poszła do szpitala, gdzie była porodówka - ale nie mieli dyżuru. Więc poszła do innego. Poczekała kilka godzin na lekarza (bo był dopiero po południu), który stwierdził że rodzi i wtedy się nią zajęli.... I urodziła Musiałam mieć szeroko otwartą buzię jak tego słuchałam.

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Z ciekawostek odnośnie imion to jak się zastanowiłam to uświadomiłam sobie że już kilka razy słyszałam różne wersje rymowanki "idzie Grześ przez wieś worek piasku niesie, żeby komendanta móc zakopać w lesie" - na wieść o wyborze imienia
Mnie przestrzegają przed piosenką o Zuzi lalce ze szmatek choćbym nie wiem co zrobiła, Mała prędzej czy później usłyszy tą rymowankę, więc moja w tym głowa, żeby się po prostu nie przejmowała. Ja w ogóle nie jestem z tych, którzy tworzą ochronne inkubatory dla swoich dzieci. Mój tata miał (w zasadzie ciągle ma) tendencje do nadmiernej ochrony i wcale mi to na dobre w życiu nie wyszło.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja nawet nie zdążyłam zmyć i rodziłam z różowymi paznokciami u stóp, ale nikt nie widział bo skarpetki miałam cały czas
Skarpetki podczas porodu są dobre ciepłe stopy = szybsze rozwarcie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ostatnio zaczyna mnie wkurzać samo słowo "teściowa"
Ja też mam problem z teściową. Choć trochę mi głupio, jak czytam o tych Waszych wredotach, bo moja jest przy nich całkiem ok. Ale ja z nią nie mogę, po prostu coś mnie trafia, bo ona jest.... miła. Miła w znaczeniu - nie powie, co naprawdę myśli, dopasowuje się do otoczenia, zmienia zdanie jak chorągiewka - w zależności od tego, z kim rozmawia, kłamie, kiedy to dla niej wygodne i żeby uszczęśliwić innych, przyznaje mi rację we wszystkim, choćbym mówiła najbardziej kretyńskie rzeczy. W zasadzie to nie wiem, jaka ona naprawdę jest. Nie wiem nawet czy ona sama się łapie w tym wszystkim... Bo ona cały czas udaje. I tysiąc razy bardziej wolę moją mamę, z którą możemy się podrzeć, pokłócić, wygarnąć sobie wszystko, a potem wrócić po takim katharsis do codzienności, niż teściową, która wylewnie dziękuje sąsiadce za jej pyszny pasztet, choć wiem, że jej nie smakował i wcześniej wywaliła go psom Koniec wywodu.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja też nie mam. Muszę zrobić, bo mieszkamy na wiosce i bez TŻa jestem uziemiona, ale jakoś ambicji brak
Roane, już ostatnio chciałam zapytać, jak pisałaś, że nie było widać sztucznych ogni od Ciebie - to gdzie Ty właściwie mieszkasz? Masz jakiś ludzi, sąsiadów wokół? Czy opcja full of nature? Bo tak sobie myślę, jak tu żyć bez ludzi, bez prawa jazdy, bez sklepów (choćby tych spożywczych), bez tv (bo nie wiem czy dobrze kojarzę, że nie oglądacie?). No i nie boisz się, że zaczniesz rodzić jak TŻ będzie w pracy?

Cytat:
Ale ja generalnie lubie imiona, ktore maja oczywiste zdrobnienia dla każdego wieku (Antos-Antek-Antoni), a najlepiej takie w ogole niezdrabnialne (Leon, Emil ). Jasne, ze każde imie da sie zdrobnic, ale Emilem moze byc zarówno noworodek jak i 80-letni dziadek. A zwracanie sie do noworodka "Henryku" jest jednak troche dziwne
Podpisuję się wszystkimi kończynami. Fakt, czy imię pasuje do dziecka, nastolatka i dorosłego, było moim głównym kryterium

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
właśnie była u mnie dziewczyna zainteresowana kupnem sukni ślubnej. była zachwycona, ale co z tego jak stwierdziła, że musi z mamą przedyskutować nie chciałam sukni sprzedawac, ale w sumie po co ma mi leżeć - więc wystawiłam za "śmieszne" 400zł, które wydam na Amelkę (już upatrzyłam komplet pościeli na zmianę i jakieś pierdółki). mam nadzieję, że zdecyduje się szybciej niż ja urodzę
U mnie też była jedna mierzyć ostatnio. Napaliła się strasznie, a potem napisała smsa że pokazała zdjęcie Narzeczonemu, a ten stwierdził, że nie pasuje jej ten krój i jemu podobają się suknie księżniczkowe... Jej nie, ale ona chce się podobać jemu. A już myślałam na co wydam te dodatkowe 500 zł

Migotko trzymam kciuki!

Dagmara Twoja rodzicielka to naprawdę coś nie halo... Co ona ma z tym gówn.em? Jakąś manię, czy co?

Ajakasia gratuluję, witamy na świecie!

forester nie smutaj 2300 to nie jest tak mało jest jeszcze czas...

Hosenko aaaaaaaaa, jaki on śliczny czyli grudniowa lista jeszcze nie była zamknięta

mengazhu każda z nas ma chwile zwątpienia. Ale damy radę, jesteśmy silne babki!

No właśnie, długo nie ma Gosi...
Stary 2014-01-02, 19:30   #2565
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
właśnie była u mnie dziewczyna zainteresowana kupnem sukni ślubnej. była zachwycona, ale co z tego jak stwierdziła, że musi z mamą przedyskutować nie chciałam sukni sprzedawac, ale w sumie po co ma mi leżeć - więc wystawiłam za "śmieszne" 400zł, które wydam na Amelkę (już upatrzyłam komplet pościeli na zmianę i jakieś pierdółki). mam nadzieję, że zdecyduje się szybciej niż ja urodzę
Do mnie pisała jakaś dziewczyna na Facebooku, czy kiecy sprzedać nie chcę
To mi uświadomiło, że galerię miałam odblokowaną, dziewczynie podziękowałam. Strasznie szkoda mi tej sukienki, chcemy jeszcze z mężem, latem jechać nad morze z Zuzą, i jeszcze jedną sesję plenerową zrobić Tym razem, we 3
Cytat:

Ja tak właśnie planuję zrobić: niezapowiedziana wizyta = brak wizyty. Dotyczy to zwłaszcza znajomych i rodziny TŻa szczególnie kuzynek, wyrastających jak grzyby po deszczu, o których dowiaduję się z nienacka na kilka dni przed porodem, a które to już by tarmosiły chętnie mojego syna - takiego wała!

a żeby uniknąć "kici kici obudź się babcia/ciocia przyjechała" napiszę wielkimi literami na drzwiach do sypialni kartkę z regulaminem odwiedzin mojego cukierasa (ok, jeszcze go nie widzę, ale już wiem, że jest słodki )

też żałuję, kandydat na teścia jest naprawdę ogarniętym człowiekiem i szanuję go najbardziej z całej Tżowej rodziny.

Tżowi słowo przepraszam przez krtań nie przechodzi, jakby go parzyło. Za to zawsze jak narozrabia i ktoś mu to uświadomi [warunek - musi to być osoba postronna, ja co bym nie powiedziała, to czepiam się i generalnie nie mam racji] to gotuje bez mrugnięcia okiem, wie, że jedzenie do mnie przemawia a chyba mu ojciec uświadomił już przez telefon rano, że dał dupy na maxa, wobec czego dziś już smaczny obiad zjadłam, a na jutro szykuje się pizza chętnie wciągnę, nie powiem, że nie

Szkoda tylko, że nie mam tak, jak niektóre z Was -takie szczęściary, że mają pizzę bez okazji i tża przy sobie w tych ważnych momentach.

co do tego czy istnieje - tak istnieję
Klucze do sukcesu (mej legendarnej już chyba na wątku LOL) cierpliwości:
- brak oczekiwań = brak rozczarowań. A ponieważ jestem od tża w 100 niezależna pod każdym względem, mogę sobie na brak oczekiwań pozwolić.
- i niestety, bo to ma skutki uboczne, trzeba się trochę wyprać z uczuć. Będąc rozmemłanym, zakochanym jajem - nie jesteśmy w stanie bez emocji na chłodno brać na klatę rzeczywistości. A mi jest się łatwo wypierać z uczuć do tża po takich akcjach, to przychodzi dość naturalnie. Najtrudniejsze były pierwsze jego wyskoki, każdy następy spotyka się z coraz mniejszym "cierpieniem". Miłość trzeba pielęgnować, dbać o nią, bo jest jak kwiat. Niepodlewany nawet kaktus w końcu uschnie. Tż dawno już naszego związku "nie podlał", więc w tym wypadku ułatwia mi bardzo zadanie oceniania jego zachowania na chłodno i nie emocjonowania się zbytniego. Skutkiem ubocznym jest to, że taki związek bez uczuć prędzej czy później zupełnie przestaje być satysfakcjonujący, jeżeli jest w nim osoba, która jest uczuciowa. A ja jestem. Ale teraz całą swoją miłość będe mogła przelać na Cukierka
Kiedy mieszkałam sama, i nie spodziewałam się żadnej wizyty - to nigdy, przenigdy nie otwarłam drzwi.
Nauczyłam znajomych i rodzinę, że najpierw trzeba uprzedzić.
A co do wizyt.... ja sie obawiam.. odwiedzin ciotek i cioteczek mojego męża.... Jakbym rodziła na miejscu, to już by do szpitala przychodzili, bo tu taka "tradycja".

A co do TŻ. Ja swojego męża, tez mam czasem ochotę wyrzucić przez okno. Głównie, jak przebywa za długo w domu rodzinnym.. i wraca w moim odczuciu jako zupełnie inna osoba

Cytat:
I nie sama

Miał 2640g i 49 cm

Gratulacje!!!!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:32   #2566
SunShineDoll
Rozeznanie

Migotko oby to już
Gratulacje hosenka i ajakasia

ALEŻ SIĘ PODNIECIŁAM KOLEJNYMI DZIECIACZKAMI !!!!
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:36   #2567
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
I nie sama
Miał 2640g i 49 cm
witaj Kacperku przystojniaku

Cytat:
Ja po wizycie.
......
Wyszłam od niej i spłakałam się. Już nic nie będzie takie jak było. Nie wiem czy podołam z dwójką... Jakieś czarne chmur nade mną
też mnie często nachodza takie myśli ale głowa do góry

Paw Maj wtóruję za Soleil_Rouge po co Ci ten typ??? czytając odnoszę wrażenie że samej było by Ci lepiej bo bez niepotrzebnych stresów i przykrości a tak co chwilę jakaś szpila od tż po co być z kimś na kogo nie można liczyć i komu nie chce się nic wnosić do związku i tylko lawiruje? może Ty jesteś odporna ale mi poprostu tak strasznie przykro jak czytam jak on Ciebie traktuje, burak jeden
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:37   #2568
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny co mogę zrobić mając plastry ze schabu, na obiad? Nie chcę robić kotletów schabowych. Macie jakieś pomysły?
Stary 2014-01-02, 19:37   #2569
lidkaa82
Zadomowienie

Ja tez na Gosie czekam. Już sie zaczynam stresować. Jak ona tak moze ciężarne denerwować A tak serio to mam nadzieje ze wszystko dobrze. Mnie to przeraża ten brak kontroli w UK i to ich wszechobecne "to normalne"
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:38   #2570
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
rodzę w styczniu, w kwietniu skończy pięć lat...i dużo, i mało
moj w czerwcu skonczy 5 lat i nie moze sie doczekac Julki

gosia moze rodzi trzymamy kciuki
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:38   #2571
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Forester spokojnie ja bym skonsultowała wyniki ze swoim lekarzem, umówiłabym się też na kolejne USG - te wymiary są szacunkowe, może lekarz się pomylił?

Cytat:

I nie sama

Miał 2640g i 49 cm
Ooooooo jaka niespodzianka! Hosenko GRATULACJE!!!! Kacperek cud miód orzeszki

Cytat:
Ja po wizycie. Wszystko dobrze. Na 25 mam termin, bez zmian. 20 mam sie stawić na oddział na planowaną cc.

O proszę, będziemy miały tego samego dnia CC - ja też 20, tyle że do szpitala mam się zgłosić 19 wieczorem. Pewno żeby pilnowali abym nic nie zjadła om om om
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:39   #2572
isia4891
Zadomowienie

Cytat:

I nie sama

Miał 2640g i 49 cm
Gratulacje...dłu go go ukrywalas przed nami...

Paw Maj to dla jedzonka z nim jesteś? Dla mnie wsparcie męża, jego obecność czułości są bardzo ważne...choć też jestem niezależna.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:39   #2573
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

siedzę i zajadam się mandarynkami i pomarańczami- uwiebiam cytrusy!!!! czy naprawde nei mozna ich jesc podczas karmienia piersią???? zamierzam karmić piersią ponad rok.....
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:39   #2574
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tez na Gosie czekam. Już sie zaczynam stresować. Jak ona tak moze ciężarne denerwować A tak serio to mam nadzieje ze wszystko dobrze. Mnie to przeraża ten brak kontroli w UK i to ich wszechobecne "to normalne"
mnie tez denerwuje to,ze u nas nie ma badan tylko mierzenie brzucha itp ehh ostatnie USG mialam 20.11 i juz nie bede miała do porodu
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:40   #2575
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
na jutro o kciuki poproszę, bo idę na usg (mam nadzieję, ostatnie w tej ciąży) i jadę do ZUSu się dowiedzieć co i jak, chociaż nie mam po co ale jedzie wujek męża to sobie z nim podjadę i może się uda coś dowiedzieć
Mówisz i masz
Cytat:
Nie daj się chorobie! Twarda bądź, nie miękka!

No co za patologiczny wątek
Nie życzę nam spotkania się w takich okolicznościach ale niemniej jednak jeśli przyjdzie nam obu tam leżeć, to będzie o wiele raźniej
O tak .
Czekamy na wieści, co po wizycie potencjalnych teściów
Cytat:
Ja też się martwię, ale mam nadzieję, że dzieją się u niej same pozytywne rzeczy...
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
ALEŻ SIĘ PODNIECIŁAM KOLEJNYMI DZIECIACZKAMI !!!!
No ja też. Aż mi się samopoczucie poprawiło .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:41   #2576
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co mogę zrobić mając plastry ze schabu, na obiad? Nie chcę robić kotletów schabowych. Macie jakieś pomysły?

usmaż bez panierki w ziołach np zioła prowansalskie, oregano itp.
upiecz w przyprawach i ziołach i podaj z brzoskwinią z puszki albo wiśniami
rób roladki- rozbij cieniutko, napakuj do środka co chcesz, zawiń i wykałaczką zapnij a potem usmaż
Stary 2014-01-02, 19:43   #2577
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Niestety tak tutaj jest, ale po porodzie jest bardzo dobra opieka nad dzieckiem. Położne przychodza co dziennie, health visitor też. Masz leki dla siebie i dziecka za darmo, wszystkie szczepienia które w PL są płatne tutaj sa za darmo. Ja jestem zadowolona po tych 16 dniach z opieki nad Marcelkiem.
Stary 2014-01-02, 19:49   #2578
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
(...)
Czy macie polecić jakieś miękkie i grube porządne tetrowe pieluszki? Zamówiłam totalny szajs przez all
Sprzedający okularki_com ma fajne tetrówki, w nazwie mają lux słówko. Koszule i staniki mają beznadziejne, ale z pieluszek jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
wiesz, z jednej strony sie z tym zgadzam, no ale z drugiej, to do cholery!! nie tak to powinno wygladac!!! ja rozumiem od czasu do czasu jakies spory, czy problemy w zwiazku, ale nie staly konflikt, brak szacunku czy brak zrozumienia i oparcia w facecie!!
czasem jak tak czytam o Twoim Tz, to sie zastanawiam co Ty z nim jeszcze robisz i na Ci on?!?!
(...)
Ot, to samo regularnie przychodzi mi na myśl. Po co Ci w domu drugie dziecko z takimi skokami nastrojów

Cytat:
Jeśli gosia pojechała, na ktg to powinni ją już wypuścić. No chyba, że rodzi się maluszek
Oo, tej myśli się trzymamy, Kacperek wyłazi

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
(...)
Widzisz tak mnie ta moja mama wytresowała że jeszcze staram sie wysłuchać do końca, za dobrze wychowana jestem żeby rzucać słuchawką to jest takie nieeleganckie i prostackie
Na poważnie tak nie chce jej przypominać, jestem przewrażliwiona na tym punkcie
Zachowuje sie jak dziecko i nie potrafi prowadzić normalnej rozmowy, staram sie jej pokazać jak powinno sie prwidłowo przeprowadzić rozmowe telefoniczną
(...)
Kto Cię wychował

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(...)
Roane, już ostatnio chciałam zapytać, jak pisałaś, że nie było widać sztucznych ogni od Ciebie - to gdzie Ty właściwie mieszkasz? Masz jakiś ludzi, sąsiadów wokół? Czy opcja full of nature? Bo tak sobie myślę, jak tu żyć bez ludzi, bez prawa jazdy, bez sklepów (choćby tych spożywczych), bez tv (bo nie wiem czy dobrze kojarzę, że nie oglądacie?). No i nie boisz się, że zaczniesz rodzić jak TŻ będzie w pracy?
(...)
Mamy jednych bliskich sąsiadów, ale oni wyjechali na sylwestra, to nam nie hałasowali. Poza nimi, to niedaleko jest wioska, ale tam nic nie ma. Najbliższe miasteczko jest 11 km stąd. Zakupy robimy raz na tydzień, TV nie mamy (z kategorii wyrzuciania pieniędzy w błoto to już bym chyba wolała na tacę dać niż abonamentem dokładać się do "jak oni tańczą") a jak zacznę rodzić, to idę w łaskę do sąsiadów albo dzwonię po TŻa. W sytuacji awaryjnej, zwyczajnie wezwę sobie karetkę.
A natura u nas piękna, plaża blisko, mini-góry blisko, ludzi tłumów nie ma, rezerwat ptaków...
Stary 2014-01-02, 19:49   #2579
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
usmaż bez panierki w ziołach np zioła prowansalskie, oregano itp.
upiecz w przyprawach i ziołach i podaj z brzoskwinią z puszki albo wiśniami
rób roladki- rozbij cieniutko, napakuj do środka co chcesz, zawiń i wykałaczką zapnij a potem usmaż
Dzięki Kochana za pomysły
Stary 2014-01-02, 19:50   #2580
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Gratulacje...dłu go go ukrywalas przed nami...

Paw Maj to dla jedzonka z nim jesteś? Dla mnie wsparcie męża, jego obecność czułości są bardzo ważne...choć też jestem niezależna.
Dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala, nie miałam jak dać znać i szczerze mówiąc nawet o tym nie myślałam - odwiedzałam Kacperka na innym piętrze, rozkręcałam laktację laktatorem, potem zanosiłam synkowi no a potem miałam go już przy sobie od wtorku

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-02 o 19:51
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości