Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 18:11   #721
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Rany Kabriela dobrze, że jest ok, bo rozumiem, że się przewróciłyście

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:11   #722
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Mój uwielbia jeżdżenie jak kiedyś w nocy nie chciał spać to pojechaliśmy z Tż do tesco
U nas to samo jak tylko go wsadze do fotelika to spokój i kima, ale to chyba nie jest dobry sposób na usypianie

Kociak spróbuj jakoś o 1 stopień zbic tempke zobaczysz wtedy co z tym "trądzikiem".

Ryba Mikołaj też płakał przy kupie i bąkach, wydaje mi się ze od czasu jak zaczęłam mu dawać Biogaie to jest lepiej, tylko steka i się czerwieni, ale ryku nie ma.

Anula Moje poglądy rodzicielskie też się diametralnie zmieniają, np. "nie będę dawać smoka do 4 a najlepiej 6 tygodnia" tia... W drugim tygodniu dostal, mam tylko nadzieje ze unikniemy uzależnienia, staram się dawać tylko na chwilkę w kryzysowych momentach. A jak będzie to życie zweryfikuje

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:32   #723
ryba91
Zakorzenienie

mÓJ TEŻ lubi jeździć ale musi byc wiecej niż 40 na liczniku

Mój mąż zaprosił sobie gości a ja wyglądam jak pół dupy zza krzaka.
Stary 2014-01-02, 18:39   #724
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
a gdzie kupowałaś? był gdzieś podany termin wysyłki? Napisz, żeby Ci zwrócili kasę, bo potrzebujesz łóżeczka na już i nie spodziewałaś się, że taki daleki termin wysyłki będzie.

ktosiula, za wagę Mikołaja. Ja dzisiaj będę ważyć malutką. Zobaczymy jak tam. I ja też się przymierzam do kupna nawilżacza, ale mi nikt w tym temacie na forum nie odpowiedział. Szykuję się na ten:
http://www.ceneo.pl/16690959#tab=spec
Co do temperatury - to w sypialni mamy gdzieś ok.23 stopni. W salonie 24 ale mała leży w body z długim rękawem i do tego półśpiochy na dół.

Moja terrorystka się chyba dołączyła dzisiaj do Waszych...
3 godziny jadła i marudziła na przemian. Obiadu na razie nie ma, bo nie miałam jak odejść od niej. Chwilowo mam dość, dobrze, że mąż niedługo wraca do domu.

ryba, ja bym poszła z tą kupą do lekarza już.
Jakas stronka, znaleziona przez ceneo.
Czas realizacjimiał być do trzech dni roboczych. Już mi babka odpisała , że anulowane, takze szukam nowego .

Ja mam nawilżacz, ale No Name także nie pomoge najtańszy kupiłam a spisuje się świetnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:44   #725
Kociak85
Zadomowienie

Trele, no to dobrze, że przynajmniej potrafili się zachować i bez problemu anulowali zamówienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kociak- troszke za cieplo masz mi sie wydaje. a na nawilzaczacg sie nie znam ;(
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kociak spróbuj jakoś o 1 stopień zbic tempke zobaczysz wtedy co z tym "trądzikiem".
Dziewczyny, jakby to było takie proste... Chyba musiałabym cały czas mieć okna pootwierane albo przeciągi
Wczoraj po spacerze ją werandowałam jeszcze w kołysce przy otwartych na oścież drzwiach balkonowych przez 1,5 godziny - temperatura w salonie spadła z 24 do 23 A grzejniki wszystkie mam pozakręcane. I ajk tu zbić temperaturę?
Stary 2014-01-02, 18:59   #726
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
tak o tym

też o tym czytałam, ale to ponoć nie jest regułą, że goi się długo.

nie przejmuję póki co mam tylko nadzieję, że zagoi się szybko

o to właśnie chodzi, trzeba naszym TŻtom pozwolić się wykazać i dobrze by było jakby sami tego chcieli.

ja od porodu czekolady, chipsów jeszcze nie zjadłam, coś czuję, że jak zacznę to nie będę mogła przestać

Bo każde z naszych dzieci jest inne. Jakby Natalia miała tak jak Maja to ja też nie wiem co bym zrobiła ze studiami. Już teraz zrezygnowałam z pracy w kopalni w ty roku, bo pochłania to zbyt dużo czasu, który wolę poświęcić dziecku.

ja mam jedno a już życie zweryfikowało kilka moich: "nigdy nie będę..."

udało mi się z mamą i Natalią pojechać do CH obudziła mi się dopiero w windzie w bloku jak wracałyśmy. Nakupiłam jej ubranek i kurtkę dla siebie bo wyrosłam ze swoich .

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

jakie chcesz łóżeczko? zamawiasz do PL czy UK?
No właśnie o to chodzi , że każde dziecko jest inne. Jedno weźmie na ręce Byle kto I uspokoi w 15sekund a drugie akceptuje tylko ręce mamy .
Szukam łózeczka turystycznego, do Polski żeby Majka miała gdzie spać u dziadkòw.
Nie mam specjalnych wymagań , zaleźy mi tylko żeby był poziom dla niemowlęcia, bo nie chce mi sie tak schylać
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Lusesita moja Agata też uwielbia jeździć autem, ostatnio mieliśmy podróż na święta do Częstochowy całą drogę przespała nie budząc się w ogóle.
Moje dziecko i tak pod tym względem jest niesamowite, bo na dworze śpi 2-4 godziny a jak tylko wejdziemy do jakiegokolwiek pomieszczenia gdzie poczuje ciepło budzi się i marudzi i chce być noszona.
A dzisiaj przeżyłam chwilę grozy potknęłam się z Nią ( miałam Ją na rękach) na schodach. Ale jak ją teraz obserwuje to raczej nic Jej się nie stało. Na szczęście była grubo ubrana. Myślałam, że zawał przeżywam.
Naprawde budzi Ci sie na wejsciu do sklepu jakby miala czujnik? Mi też.
Zawsze wtedy rzucalam wszystko I wychodziłam, w kolejkach to mnie nie raz ludzie nie zagryzli
Ale powiem Ci ze ostatnio widze poprawe . Raz na trzy razy obudzi się I jest grzeczna

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Trele, no to dobrze, że przynajmniej potrafili się zachować i bez problemu anulowali zamówienie

Dziewczyny, jakby to było takie proste... Chyba musiałabym cały czas mieć okna pootwierane albo przeciągi
Wczoraj po spacerze ją werandowałam jeszcze w kołysce przy otwartych na oścież drzwiach balkonowych przez 1,5 godziny - temperatura w salonie spadła z 24 do 23 A grzejniki wszystkie mam pozakręcane. I ajk tu zbić temperaturę?
U mnie też wywietrzenie całego mieszkania pomogło, I wtedy sie okazało że to coś potówkopochodnego bo zaraz zbladlo o połowe.
Wow. To jakim cudem Ty masz takie ciepłe to mieszkanko ,?

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2014-01-02 o 18:54
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:03   #727
Kabriela
Zadomowienie

Trele u mojej nawet szukałam takiego czujnika...ale nie znalazłam
Masakra! U mojej jeszcze poprawy nie widzę.

Kociak ja np. mam porozszelniane okna, na zasadzie nie uchylone tylko klamka jest otwarta w tą "drugą" stronę gdzie nie otwiera się okna ale czuć że wieje.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:03   #728
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale wynalazek-na pewno uzyteczny
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Booooooooze czego to ludzie nie wymysla
Nie chciałyście mieć nigdy chomika albo królika?

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
ktosiula,aaby kupiłam sobie 2 pary spodni,3 t-shirty,bluzkę,sukienkę i 3 większe bluzeczki dla Filipka(2 z długim i 1 z krótkim rękawem na lato).
Super zakupy! Ja chwilowo (no dobra, jak zwykle ) nie mam kasy na ciuchy, ale niedługo imieniny, więc może jak mama zapyta czy mam potrzeby to poproszę o jakiś gift card Ciekawe tylko, kiedy ja na te zakupy pojadę
W ogóle muszę kupić sobie jakąś kieckę na chrzciny

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Obiecuję, że nadrobię kiedyś wszystko dokładnie. Okres świąt, sylwestra był dla mnie bardzo ciężki i niestety nie będą to najpiękniejsze dla mnie wspomnienia Ale o tym może kiedyś...

Cytat:
AAby Pieluchujecie podwójnie bo nie pamietam
Co to masz za oznaczenie IIA,az popztrzyłam teraz na opis i niec takiego nie mam-jak dobrze odczytałam to mam napisane te wszystkie katy,pomiary według Grafa I
Nie nie, nie pieluchujemy podwójnie
IIA to jest właśnie wg skali Grafa: http://www.zdronet.pl/rozwojowa-dysp...9,choroba.html
Niestety wyczytałam, że o ile do 3 m-ca nie jest to powodem do obaw, o tyle po trzecim m-cu ocena IIA kwalifikuje do leczenia. Czyli wszystko zależy od najbliższego usg
Martwię się o tego mojego Okruszka
Podobno winne jest położenie pośladkowe

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak mi Nela pojdzie spac to moze w koncu ksiazke poczytam co od Mikolaja dostalam
A jaką dostałaś?
I jak żelazko?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:04   #729
lusesita23
Zakorzenienie

No nasza do tej pory tez sie budzila jak samochod stal na swiatlach lub jak wchodzilismy do domu.ale dzis,spala w,nosidelku jeszcze 1.5 godz. teraz sie obudzila.

w ogole...przeziebilam siekatar mnie wykonczy chyba

Stary 2014-01-02, 19:04   #730
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny których dzieci mają wysypki które są zaognione, czerwone...a przy chłodnym bledną...uważajcie..bo u mnie też tak było i okazało się uczuleniem na mleko...może ograniczcie spożywanie nabiału.
Stary 2014-01-02, 19:35   #731
babku
Zadomowienie

Trele próbowaliśmy do skutku, pomimo jego płaczu. Płakał, uspokajaliśmy go i znów podawaliśmy butlę, co też na pewno uznacie za wyrodne W każdym razie podziałało. W ogóle to popełniłam błąd, że nie przypominałam mu co jakiś czas o butelce i się odzwyczaił, bo wcześniej ssał pięknie. Teraz jest lepiej, ale w sylwestra od nowa był problem, jakby znów zapomniał. Taki mam plan, że od dzisiaj codziennie będę mu podawać małą porcje mleka z butelki. Przy okazji dodam tam witaminki i biogaje.

Nadal twierdzę, że jak mama czasem wyjdzie, a dziecko nawet trochę popłacze (nie zanosi się!), to wpłynie to bardzo pozytywnie na całokształt macierzyństwa. Mężowi też nic się nie stanie
Ale już parę razy było napisane, każda z nas jest inna, potrzebuje czego innego, ma inne dziecko i innego męża, więc można tak dyskutować przez parę wątków

Kabriela dobrze, że nic się nie stało, ale też bym się wystraszyła nieźle. Jak chodzę w chuście, to tak sobie myślę, co by to było jak bym się tak potknęła. To jedyny minus jaki widzę w chustowaniu.

Wasze dzieci też takie śpiące były po szczepieniu?
Mój taki padnięty, że nawet jak zapłacze przez chwilę, to tak jakoś bez sił.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:45   #732
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lusesita moja Agata też uwielbia jeździć autem, ostatnio mieliśmy podróż na święta do Częstochowy całą drogę przespała nie budząc się w ogóle.
Moje dziecko i tak pod tym względem jest niesamowite, bo na dworze śpi 2-4 godziny a jak tylko wejdziemy do jakiegokolwiek pomieszczenia gdzie poczuje ciepło budzi się i marudzi i chce być noszona.
A dzisiaj przeżyłam chwilę grozy potknęłam się z Nią ( miałam Ją na rękach) na schodach. Ale jak ją teraz obserwuje to raczej nic Jej się nie stało. Na szczęście była grubo ubrana. Myślałam, że zawał przeżywam.
Mi tak ostatnio zsunal sie wozek ze schodow i w ostatniej chwili go zlapalam mocniej, bo juz widzialam oczami wyobrazni jak mi ten wozek leci i nie moge go zlapac

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie chciałyście mieć nigdy chomika albo królika?

Super zakupy! Ja chwilowo (no dobra, jak zwykle ) nie mam kasy na ciuchy, ale niedługo imieniny, więc może jak mama zapyta czy mam potrzeby to poproszę o jakiś gift card Ciekawe tylko, kiedy ja na te zakupy pojadę
W ogóle muszę kupić sobie jakąś kieckę na chrzciny

Nie nie, nie pieluchujemy podwójnie
IIA to jest właśnie wg skali Grafa: http://www.zdronet.pl/rozwojowa-dysp...9,choroba.html
Niestety wyczytałam, że o ile do 3 m-ca nie jest to powodem do obaw, o tyle po trzecim m-cu ocena IIA kwalifikuje do leczenia. Czyli wszystko zależy od najbliższego usg
Martwię się o tego mojego Okruszka
Podobno winne jest położenie pośladkowe

A jaką dostałaś?
I jak żelazko?

Jezyk niemowlat i pierwszy rok zycia dziecka
Zelazko calkiem fajne ta stopa co prasuje jest fajna gladko idzie i ta dodatkowa nakladka do prasowania delikatnych rzeczy tez fajowa

Cytat:
Trele próbowaliśmy do skutku, pomimo jego płaczu. Płakał, uspokajaliśmy go i znów podawaliśmy butlę, co też na pewno uznacie za wyrodne W każdym razie podziałało. W ogóle to popełniłam błąd, że nie przypominałam mu co jakiś czas o butelce i się odzwyczaił, bo wcześniej ssał pięknie. Teraz jest lepiej, ale w sylwestra od nowa był problem, jakby znów zapomniał. Taki mam plan, że od dzisiaj codziennie będę mu podawać małą porcje mleka z butelki. Przy okazji dodam tam witaminki i biogaje.

Nadal twierdzę, że jak mama czasem wyjdzie, a dziecko nawet trochę popłacze (nie zanosi się!), to wpłynie to bardzo pozytywnie na całokształt macierzyństwa. Mężowi też nic się nie stanie
Ale już parę razy było napisane, każda z nas jest inna, potrzebuje czego innego, ma inne dziecko i innego męża, więc można tak dyskutować przez parę wątków

Kabriela dobrze, że nic się nie stało, ale też bym się wystraszyła nieźle. Jak chodzę w chuście, to tak sobie myślę, co by to było jak bym się tak potknęła. To jedyny minus jaki widzę w chustowaniu.

Moja byla tez taka spiaca

Mam 24 stopnie w domu i jeszcze pieklam w piekarniku czyli jest goraco jak nie wiem, Nela wypila 100ml herbatki i lezy w bujaczku w samych bodach i skarpetkach

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-01-02 o 19:59
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:51   #733
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny karmiące piersią i dokarmiające butelką dajecie dodatkowo pić Waszym pociechom?
Stary 2014-01-02, 20:00   #734
nasturcja7667
Zadomowienie

Kabriela, zgadzam się. U nas to od laktozy było

Hmm.. przerzuciliśmy się na Bebilon Comfort 1 i... zatkał nam smoczki mamy TT Te antykolkowe z rurką w środku. I kurcze, smoczek ma za małą dziurę..
Musiałam mm podawać z małej butelki aventu, bo ona dziurę ma minimalne wyższą...
Jak myślicie mam do TT kupic smoczki 3m+? Nie udławi mi się? Bo do tych z patykiem to nie ma innych tylko albo 0+ albo 3+ albo 6+. I nie wiem, co zrobić.
Te smoczki są dobre, jak daję mu moje mleko, no ale Bebilon ewidentnie się do nich nie nadaje...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny karmiące piersią i dokarmiające butelką dajecie dodatkowo pić Waszym pociechom?
Tak. Dwa razy dziennie daję wodę lub rumianek. Ile wypije tyle wypije Czasem 20ml, czasem 50ml.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:03   #735
lubieolowki
Raczkowanie

Czytam sobie Was na bieżąco, ale nie nadrabiam z wbiciem się w temat Dzisiaj pół dnia odsypiałam wczorajszą nockę i jestem padnięta cały czas... I po raz pierwszy przejechaliśmy się na dłuższe zakupy do Tesco Muszę przyznać, że Kubuś był mega grzeczny i tylko rozpłakał się na chwilę przy samej kasie ^^

Dodatkowo tak się pochwalę - była dzisiaj położna i Kubuś waży już 4630g(), a równo jutro kończy 4 tygodnie. Czyli od wyjścia ze szpitala przybrał 1210g! Mój mały Klopsik

Cytat:
U nas ten sam problem - nie ma jak zbić tej temperatury :/ Grzejniki pozamykane, mieszkanie wietrzone, a i tak cały czas mamy ok. 23 stopnie (jak nie więcej). Tyle że nas sąsiedzi grzeją z 4 stron i to pewnie dlatego :/

Pytanie do mam karmiących lub dokarmiających mm - czy któraś próbowała Babydream? Jakieś opinie?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2014-01-02 o 20:04
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:03   #736
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami dopajam np. jak jest cieplo w domu

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kabriela, zgadzam się. U nas to od laktozy było

Hmm.. przerzuciliśmy się na Bebilon Comfort 1 i... zatkał nam smoczki mamy TT Te antykolkowe z rurką w środku. I kurcze, smoczek ma za małą dziurę..
Musiałam mm podawać z małej butelki aventu, bo ona dziurę ma minimalne wyższą...
Jak myślicie mam do TT kupic smoczki 3m+? Nie udławi mi się? Bo do tych z patykiem to nie ma innych tylko albo 0+ albo 3+ albo 6+. I nie wiem, co zrobić.
Te smoczki są dobre, jak daję mu moje mleko, no ale Bebilon ewidentnie się do nich nie nadaje...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Tak. Dwa razy dziennie daję wodę lub rumianek. Ile wypije tyle wypije Czasem 20ml, czasem 50ml.
My do naszej butelki TT(tej co Ty masz) kupilismy smoczek rozmiar 2 i do Bebilonu AR jest idealny stawiam ze ten 2 to jest +3. Ja bym kupila i wyprobowala

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-02, 20:10   #737
Kabriela
Zadomowienie

Nasturcja powiedz mi proszę coś więcej o tej laktozie? Masz jakąś specjalną dietę, bo u mnie powiedziano ogólnie skaza białkowa ale ja cały czas jeszcze karmię piersią a jeżeli mam na laktozę to może powinnam przestać karmić piersią?!
Stary 2014-01-02, 20:17   #738
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki,
nie nadrobię Was, toteż nawet nie będę się wybiórczo odnosić, bo to nie fair.

Byliśmy dziś na ważeniu i szczepieniu. Mały zwolnił z przyrostem, ale ponoć od początku 4 miesiąca urodzeniowego tempo przyrostu może spadać do 17-19g na dobę. I tutaj znów jesteśmy w normach. Witek waży 3905g. Jutro poradnia rehabilitacyjna. Dowiemy się, czy czeka nas terapia, czy jednak jego stan tego nie wymaga.

Poza tym potwornie boli mnie głowa. I zastanawiam się gdzie podział się mój okres?! To już 15 tygodni od porodu a tu ani widu ani słychu.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:33   #739
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
my probowalismg, srodowiskowa zalecila rumianek na.wzdecia,ale mala nie chce...wody tez nie

Babku ja sie z Toba zgadzam...
Stary 2014-01-02, 20:39   #740
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Miki Rzeczywiście pyzolkaZdrówka dla Ciebie
Dzięki! Przyda się

Cytat:
Miki trzymam kciuki za Twoje zdrowie, ale się porobiło... Pyzula śliczna, ona tak na piersi ładnie rośnie? Ile teraz wazy?
Tylko na moim mleku jest Nie wiem niestety ile teraz waży. Wizytę u lekarza mamy 14 stycznia, więc wtedy się dowiem Podejrzewam, że może coś około 5 kg już ważyć. Kilka osób ważyło się razem z nią na wadze elektronicznej i każdemu coś koło tego wychodziło.

Mam straszny dylemat Byłam dzisiaj u lekarza i powiedziała, że czeka mnie operacja Dała mi już skierowanie do szpitala. Powiedziała, że tak max do 2 miesięcy mogę jeszcze czekać, ale najlepiej żebym nie zwlekała bo mogę napykać sobie jeszcze większej biedy. Małą karmię tylko piersią a wiadomo pobyt w szpitalu wiąże się z odstawieniem Operacja pod narkozą. Pewnie nie udałoby mi się utrzymać laktacji Taka wygodna z karmieniem piersią, mała pięknie przybiera na wadze, a tu taki problem teraz

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:48   #741
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas Zuza coś potrzyma ręką jak jej wsadze ale żeby sama się zainteresowała to nie bardzo i nie wyciąga rąk po przedmioty które ją interesują. Wgl nie wiem czy to normalne, ale jak sie ją woła to raczej nie reaguje i jak jej gdzieś grzechotką grzechoczę to czasem się odwróci a czasem w ogóle nie zwraca na to uwagi.
A ręce do buzi tak pcha i zaczyna sie wściekać momentami
U nas tak samo
W ogóle jak czytam opisy tych skoków, to mnie ogarnia przerażenie, bo odnoszę wrażenie, że Nina połowy z tego nie robi

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Aaby pisz
Napisałam

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Rybko o ile dobrze kojarzę to ty byłaś z Kacperkiem u kardiologa. Byłaś prywatnie czy na kasę, bo ja mam z Zosią skierowanie do kardiologa dziecięcego ale nie mogę się nigdzie dodzwonić dziś. Mała ma szmerek na serduszku - pisałam wam że w 20 tc miała wykryte ognisko hiperechogeniczne i teraz trzeba to sprawdzić jeszcze.
I u mnie temat na tapecie - dziś dzwoniłam do poradni kardiologicznej i rejestrowałam Ninę W sumie nie pomyślałam wcześniej, bo mogłam ją już zaraz po urodzeniu zapisać i miałaby szybciej wizytę, a tak dopiero 27 maja (czyli Mała będzie miała 7 m-cy i tydzień, a zalecenie było, żeby zrobić po 4-6 m-cach. No trudno...).
A mieliście robione echo po urodzeniu?

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jest zaczerwienione i zbiera się ropa, nie robiłam paniki, bo ostrzegali, że tak może być, lekarka tez powiedziała, że to normalne tylko mam obserwować jak to pęknie i wypłynie ta ropa, żeby jej to na chwilę zakleić.
U nas wczoraj po raz drugi pękło i czuję pod palcem, że jeszcze nie wszystko wypłynęło Zobaczymy, co powie pediatra na wizycie przy szczepieniu, ale podobno może się długo goić...

Cytat:
Mikołaj wazy 3830 i jest zdrowy! W 6 dni przybrał 310 - mój dzielny synek. Ale jestem szczęśliwa. Tym bardziej ze przez te 6 dni dostal tylko 230 ml mm, reszta to moje mleczko.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
U mnie nieciekawie ze zdrowiem. Byłam na USG brzucha i okazało się, że mam kamicę żółciową Dzisiaj idę do rodzinnej i może zapadnie jakaś decyzja co dalej, czy operujemy, czy póki co czekamy
O kurcze, ale się porobiło Zdrówka!

Cytat:
jutro zapisuję się a fitness
Zazdroszczę Ja nie mam możliwości, u nas takich luksusów nie ma

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-02, 20:49   #742
babku
Zadomowienie

Dzidzia ja tam za okresem nie tęsknie i chętnie poszłabym w Twoje ślady
za jutrzejszą wizytę.

lubieolowki i jak weszliście do sklepu, to jak mały był ubrany? Tak się ostatnio zastanawiałam co z ubiorem dziecka w takim sklepie. Kombinezon to za ciepło, ale tak rozebrać całkiem jak w domu, to znów wydaje mi się za letnio. Takie mam problemy

Lineczka i w nocy Nela też tak spała po tym szczepieniu? Bo trochę się obawiam tej nocy, skoro w dzień tyle dziś śpi.
A tak wygląda moje padnięte dzieciątko. Za jakość zdjęcia przepraszam, ale z tel robione.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:35
Stary 2014-01-02, 20:52   #743
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Babku uznajmy, że martwi mnie to nie bez powodu

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:57   #744
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Leoś śpi mi na kolanach, więc mam chwilkę, żeby napisać więcej co u nas

Jeśli chodzi o mnie to świąd mi jeszcze nie przeszedł, ale znacznie złagodniał, więc da się żyć Hemoglobina wciąż bardzo słaba, z 7 po porodzie skoczyła tylko do 9.. żelaza we krwi też bardzo malutko, za to tarczyca wróciła do normy i tym martwić się nie muszę! Po 6 tygodniach od porodu byłam na kontroli ginekologicznej, lekarz powiedział, że wszystko w porządeczku, przypisał mi tabletki anty i przy okazji dowiedziałam się, że mam macicę w tyłozgięciu
I wrócił mój okres :sciana: od ponad tygodnia mnie męczy i zostawić nie chce.. chyba się bardzo stęsknił po tych 9 miesiącach I po ciąży zostało mi tylko 2,5 kg tłumaczę sobie, że tyle waży mleko w cyckach

Jeśli chodzi o Leośka, to wciąż cycolimy, kupki ładne, kilka razy bolał go brzuszek, ale Bobotic pomagał od razu (chyba malinowy smak tak go uspokajał). Za 2 tygodnie idziemy na szczepienie. A jutro idziemy do lekarza z buziaczką, na której od 2 tygodni jest jakaś paskudna pokrzywka/wysypka nie wiem co.. Położna mówiła, że to hormonalne, ale według mnie, to coś innego, tak więc skonsultuję to z lekarzem

Mieliśmy też duże zamieszanie ze zgłoszeniem urodzenia Leośka.. Dopiero tydzień przed świętami został zarejestrowany, a więc ponad miesiąc po urodzeniu.. Leo urodził się w Opolu, a rejestrowaliśmy go w USC u nas w mieście, który miał przesłać papiery do Opola. I tu zaczęły się problemy.. dwie panie urzędniczki licytowały się jakimiś paragrafami, jedna nie dosłała protokołu, bo uważała, że nie jest to konieczne, druga uważała, że jest to niezbędne. I tak też sprawa trafiła do wojewody opolskiego. A my i tak musieliśmy się osobiście stawić w Opolu.. Peselu nie mamy do tej pory

Od przyszłego tygodnia wracam do mojego zespołu tanecznego, więc na treningach też uda mi się coś zrzucić!

A teraz ponadrabiam Was!!
Stary 2014-01-02, 21:02   #745
ryba91
Zakorzenienie

Trele- albo kup stacjonarnie w Btm, sa min 3 sklepy ktore znam ale nie gwarantuje ze beda tam lozeczka takie jak chcesz[ trzeba zadzwonic albo sie przejsc]
albo tablica lub all

Znalazlam na necie takie ale nie wiem jak z kasa, na tablicy widzialam nawel w dobrym stanie

http://www.babytop.pl/produkty/info/...ne-kolory.html

tutaj np za 190 masz ale uzywane :
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#ef407fabe2

nie wiem ile kosztuje normalnie wiec nie wiem jakie polecac
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#1fb8dbb918 nowe za 200

http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#1fb8dbb918 za 170
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#1fb8dbb918

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lo...tml#1fb8dbb918 tutaj za 90 zl ale bez zdjec, wiec lepiej sprawdzic;p

Wiecie co, po wczorajszych chrzcinowych perypetiach dzisiaj chyba sie udalo, znsaczy chyba sie w koncu uda zrobic tego 29tego.
Stary 2014-01-02, 21:09   #746
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
za jutrzejszą wizytę.

lubieolowki i jak weszliście do sklepu, to jak mały był ubrany? Tak się ostatnio zastanawiałam co z ubiorem dziecka w takim sklepie. Kombinezon to za ciepło, ale tak rozebrać całkiem jak w domu, to znów wydaje mi się za letnio. Takie mam problemy

Lineczka i w nocy Nela też tak spała po tym szczepieniu? Bo trochę się obawiam tej nocy, skoro w dzień tyle dziś śpi.
A tak wygląda moje padnięte dzieciątko. Za jakość zdjęcia przepraszam, ale z tel robione.
Spala normalnie w sensie ze przespala mi cala noc

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-02, 21:10   #747
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tam dziewczyny postanowienia noworoczne? Ja sie póki co nie złapałam za nic słodkiego ale nie powiem cukierki z choinki mnie wołają, czekolada w lodówce też i jeszcze chipsy i popcorn. Ale nie dam się, mam zamiar zrzucić tak żeby na wadze z przodu była 5.
No i chce sama zacząć piec chlebek, jedynie co to nie mogę jeszcze rzucić pepsi albo spreita no to jest silniejsze ode mnie ale staram się ograniczać
Niestety od kiedy odkryłam, że mogę jeść więcej słodyczy niż biszkopty, przepadłam I to niestety już widać
Muszę się opanować!

Cytat:
Muszę przyznać że Twoje dziecko szybciej się regeneruje
A co powiesz na dzisiejszą drzemkę regeneracyjną Niny, która trwała 5 minut? Padła, ja już pełna nadziei zaplanowałam sobie najbliższą godzinę, a tu 5 minut i heloł mama, bawimy się

Cytat:
Moja Zuzolina właśnie leży na przewijaku z gołym tyłkiem i ma największy zaciesz
Skąd ja to znam

Cytat:
I ja też się przymierzam do kupna nawilżacza, ale mi nikt w tym temacie na forum nie odpowiedział. Szykuję się na ten:
http://www.ceneo.pl/16690959#tab=spec
Co do temperatury - to w sypialni mamy gdzieś ok.23 stopni. W salonie 24 ale mała leży w body z długim rękawem i do tego półśpiochy na dół.
Niestety nie pomogę, kompletnie się w temacie nawilżaczy nie orientuję...

Cytat:
Dziewczyny których dzieci mają wysypki które są zaognione, czerwone...a przy chłodnym bledną...uważajcie..bo u mnie też tak było i okazało się uczuleniem na mleko...może ograniczcie spożywanie nabiału.
U nas tak było i to też prawdopodobnie nabiał

Cytat:

Nina przespała cały dzień i całą noc, tylko na karmienia się budziła ale rzadziej niż normalnie.
Na drugi dzień już wszystko wróciło do normy

Cytat:
Jezyk niemowlat i pierwszy rok zycia dziecka
Zelazko calkiem fajne ta stopa co prasuje jest fajna gladko idzie i ta dodatkowa nakladka do prasowania delikatnych rzeczy tez fajowa

Mam 24 stopnie w domu i jeszcze pieklam w piekarniku czyli jest goraco jak nie wiem, Nela wypila 100ml herbatki i lezy w bujaczku w samych bodach i skarpetkach
Eee, taka monotematyczna jesteś
Ja zaczęłam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". "Język niemowląt" zaczęłam pod koniec ciąży i nie skończyłam, bo Nina postanowiła wyjść szybciej niż to miałam zaplanowane

Fajnie, że żelazko się spisuje

Czy tylko Nina nie chce ani łyka wody/herbatki?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na ważeniu i szczepieniu. Mały zwolnił z przyrostem, ale ponoć od początku 4 miesiąca urodzeniowego tempo przyrostu może spadać do 17-19g na dobę. I tutaj znów jesteśmy w normach. Witek waży 3905g. Jutro poradnia rehabilitacyjna. Dowiemy się, czy czeka nas terapia, czy jednak jego stan tego nie wymaga.
Super, że Wituś tak pięknie ze wszystkim w normie
Powiedz mi, czy Wy dostaliście tak szybki termin wizyty z racji wcześniactwa?

Cytat:
My jak jedziemy na zakupy do CH, to bierzemy do fotelika śpiworek (mamy z Maxi Cosi) i Nina jest ubrana jak w domu (np. body + spodenki + skarpetki). I zakładamy czapeczkę. Po wejściu do CH zdejmujemy czapeczkę i rozpinamy śpiworek. A i tak od spodu ją grzeje i czasem myślę, czy nie jest jej za ciepło.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-02, 21:10   #748
babku
Zadomowienie

Miki bidulko cóż mogę napisać bardzo Ci współczuję W tym wypadku nie ma co patrzeć na karmienie piersią, choć też byłoby mi szkoda. Kiedy zamierzasz się zgłosić?

Dzidzia nie gadaj

zwariowane-serduszko u nas też już sam smak espumisanu (pomarańczowy) uspokaja Filipa
Ale jazda z tym rejestrowaniem. Szkoda słów na te urzędniczki.
Stary 2014-01-02, 21:14   #749
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
za jutrzejszą wizytę.

Babku ja jak jestem z mlodym w sklepie to po prostu rozpinam mu kombinezon, w zaleznosci od temp. W sklepie sciagam jeszcze czapeczke.

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Niestety od kiedy odkryłam, że mogę jeść więcej słodyczy niż biszkopty, przepadłam I to niestety już widać
Muszę się opanować!

A co powiesz na dzisiejszą drzemkę regeneracyjną Niny, która trwała 5 minut? Padła, ja już pełna nadziei zaplanowałam sobie najbliższą godzinę, a tu 5 minut i heloł mama, bawimy się

Skąd ja to znam

Niestety nie pomogę, kompletnie się w temacie nawilżaczy nie orientuję...

U nas tak było i to też prawdopodobnie nabiał

Nina przespała cały dzień i całą noc, tylko na karmienia się budziła ale rzadziej niż normalnie.
Na drugi dzień już wszystko wróciło do normy

Eee, taka monotematyczna jesteś
Ja zaczęłam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". "Język niemowląt" zaczęłam pod koniec ciąży i nie skończyłam, bo Nina postanowiła wyjść szybciej niż to miałam zaplanowane

Fajnie, że żelazko się spisuje

Czy tylko Nina nie chce ani łyka wody/herbatki?

Super, że Wituś tak pięknie ze wszystkim w normie
Powiedz mi, czy Wy dostaliście tak szybki termin wizyty z racji wcześniactwa?

My jak jedziemy na zakupy do CH, to bierzemy do fotelika śpiworek (mamy z Maxi Cosi) i Nina jest ubrana jak w domu (np. body + spodenki + skarpetki). I zakładamy czapeczkę. Po wejściu do CH zdejmujemy czapeczkę i rozpinamy śpiworek. A i tak od spodu ją grzeje i czasem myślę, czy nie jest jej za ciepło.
Leon tez nie chce wody ani herbaty, musialabys widziec jak nia pluje

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:17   #750
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,
nie nadrobię Was, toteż nawet nie będę się wybiórczo odnosić, bo to nie fair.

Poza tym potwornie boli mnie głowa. I zastanawiam się gdzie podział się mój okres?! To już 15 tygodni od porodu a tu ani widu ani słychu.
ja bym sie cieszyla ;D
Pięknie Wituś wważy
no to za wizytę

EDIT-doczytalam o okresie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dzięki! Przyda się

Tylko na moim mleku jest Nie wiem niestety ile teraz waży. Wizytę u lekarza mamy 14 stycznia, więc wtedy się dowiem Podejrzewam, że może coś około 5 kg już ważyć. Kilka osób ważyło się razem z nią na wadze elektronicznej i każdemu coś koło tego wychodziło.

Mam straszny dylemat Byłam dzisiaj u lekarza i powiedziała, że czeka mnie operacja Dała mi już skierowanie do szpitala. Powiedziała, że tak max do 2 miesięcy mogę jeszcze czekać, ale najlepiej żebym nie zwlekała bo mogę napykać sobie jeszcze większej biedy. Małą karmię tylko piersią a wiadomo pobyt w szpitalu wiąże się z odstawieniem Operacja pod narkozą. Pewnie nie udałoby mi się utrzymać laktacji Taka wygodna z karmieniem piersią, mała pięknie przybiera na wadze, a tu taki problem teraz
a dajesz rade cos miedzy karmieniami scignac? moze pomroziszcos, maz bd podawal zamiennie z mm, a potem po operacji jak sie tylko bd dalo to znow bedziesz karmic?

Aaby- mialam chomiki i swinki ale dzicka w klatce i z poidłem trzymac nie bede

Babku- śliczny Fifi

Ja w sklepie odpinam gore wozka, sciagam kocyk rozpinam kombinezon i bluze/polarek jak ma na sobie i z tylu mam takue 'okienko' to je otwieram, zeby luft byl;pi czape

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-02 o 21:20
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości