|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
jak tylko go wsadze do fotelika to spokój i kima, ale to chyba nie jest dobry sposób na usypianie ![]() Kociak spróbuj jakoś o 1 stopień zbic tempke zobaczysz wtedy co z tym "trądzikiem". Ryba Mikołaj też płakał przy kupie i bąkach, wydaje mi się ze od czasu jak zaczęłam mu dawać Biogaie to jest lepiej, tylko steka i się czerwieni, ale ryku nie ma. Anula Moje poglądy rodzicielskie też się diametralnie zmieniają, np. "nie będę dawać smoka do 4 a najlepiej 6 tygodnia" tia... W drugim tygodniu dostal, mam tylko nadzieje ze unikniemy uzależnienia, staram się dawać tylko na chwilkę w kryzysowych momentach. A jak będzie to życie zweryfikuje
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
mÓJ TEŻ lubi jeździć
ale musi byc wiecej niż 40 na liczniku Mój mąż zaprosił sobie gości a ja wyglądam jak pół dupy zza krzaka.
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas realizacjimiał być do trzech dni roboczych. Już mi babka odpisała , że anulowane, takze szukam nowego . Ja mam nawilżacz, ale No Name także nie pomoge najtańszy kupiłam a spisuje się świetnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#725 | ||
|
Zadomowienie
|
Trele, no to dobrze, że przynajmniej potrafili się zachować i bez problemu anulowali zamówienie
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj po spacerze ją werandowałam jeszcze w kołysce przy otwartych na oścież drzwiach balkonowych przez 1,5 godziny - temperatura w salonie spadła z 24 do 23
|
|
#726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam łózeczka turystycznego, do Polski żeby Majka miała gdzie spać u dziadkòw. Nie mam specjalnych wymagań , zaleźy mi tylko żeby był poziom dla niemowlęcia, bo nie chce mi sie tak schylać Cytat:
Zawsze wtedy rzucalam wszystko I wychodziłam, w kolejkach to mnie nie raz ludzie nie zagryzli Ale powiem Ci ze ostatnio widze poprawe . Raz na trzy razy obudzi się I jest grzeczna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Wow. To jakim cudem Ty masz takie ciepłe to mieszkanko ,? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2014-01-02 o 18:54 |
|||
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Trele u mojej nawet szukałam takiego czujnika...ale nie znalazłam
Masakra! U mojej jeszcze poprawy nie widzę. Kociak ja np. mam porozszelniane okna, na zasadzie nie uchylone tylko klamka jest otwarta w tą "drugą" stronę gdzie nie otwiera się okna ale czuć że wieje.
|
|
|
|
#728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie chciałyście mieć nigdy chomika albo królika?
![]() Cytat:
) nie mam kasy na ciuchy, ale niedługo imieniny, więc może jak mama zapyta czy mam potrzeby to poproszę o jakiś gift card Ciekawe tylko, kiedy ja na te zakupy pojadę W ogóle muszę kupić sobie jakąś kieckę na chrzciny Cytat:
![]() Cytat:
IIA to jest właśnie wg skali Grafa: http://www.zdronet.pl/rozwojowa-dysp...9,choroba.html Niestety wyczytałam, że o ile do 3 m-ca nie jest to powodem do obaw, o tyle po trzecim m-cu ocena IIA kwalifikuje do leczenia. Czyli wszystko zależy od najbliższego usg Martwię się o tego mojego Okruszka ![]() Podobno winne jest położenie pośladkowe ![]() Cytat:
![]() I jak żelazko?
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
No nasza do tej pory tez sie budzila jak samochod stal na swiatlach lub jak wchodzilismy do domu.ale dzis,spala w,nosidelku jeszcze 1.5 godz. teraz sie obudzila.
w ogole...przeziebilam sie ![]() ![]() katar mnie wykonczy chyba![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny których dzieci mają wysypki które są zaognione, czerwone...a przy chłodnym bledną...uważajcie..bo u mnie też tak było i okazało się uczuleniem na mleko...może ograniczcie spożywanie nabiału.
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Trele próbowaliśmy do skutku, pomimo jego płaczu. Płakał, uspokajaliśmy go i znów podawaliśmy butlę, co też na pewno uznacie za wyrodne
Nadal twierdzę, że jak mama czasem wyjdzie, a dziecko nawet trochę popłacze (nie zanosi się!), to wpłynie to bardzo pozytywnie na całokształt macierzyństwa. Mężowi też nic się nie stanie ![]() Ale już parę razy było napisane, każda z nas jest inna, potrzebuje czego innego, ma inne dziecko i innego męża, więc można tak dyskutować przez parę wątków ![]() Kabriela dobrze, że nic się nie stało, ale też bym się wystraszyła nieźle. Jak chodzę w chuście, to tak sobie myślę, co by to było jak bym się tak potknęła. To jedyny minus jaki widzę w chustowaniu. Wasze dzieci też takie śpiące były po szczepieniu? Mój taki padnięty, że nawet jak zapłacze przez chwilę, to tak jakoś bez sił. |
|
|
|
#732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jezyk niemowlat i pierwszy rok zycia dziecka Zelazko calkiem fajne ta stopa co prasuje jest fajna gladko idzie i ta dodatkowa nakladka do prasowania delikatnych rzeczy tez fajowa ![]() Cytat:
Mam 24 stopnie w domu i jeszcze pieklam w piekarniku czyli jest goraco jak nie wiem, Nela wypila 100ml herbatki i lezy w bujaczku w samych bodach i skarpetkach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-02 o 19:59 |
|||
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące piersią i dokarmiające butelką dajecie dodatkowo pić Waszym pociechom?
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Kabriela, zgadzam się. U nas to od laktozy było
Hmm.. przerzuciliśmy się na Bebilon Comfort 1 i... zatkał nam smoczki mamy TT Te antykolkowe z rurką w środku. I kurcze, smoczek ma za małą dziurę..Musiałam mm podawać z małej butelki aventu, bo ona dziurę ma minimalne wyższą... Jak myślicie mam do TT kupic smoczki 3m+? Nie udławi mi się? Bo do tych z patykiem to nie ma innych tylko albo 0+ albo 3+ albo 6+. I nie wiem, co zrobić. Te smoczki są dobre, jak daję mu moje mleko, no ale Bebilon ewidentnie się do nich nie nadaje... ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Czasem 20ml, czasem 50ml.
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Czytam sobie Was na bieżąco, ale nie nadrabiam z wbiciem się w temat
Dzisiaj pół dnia odsypiałam wczorajszą nockę i jestem padnięta cały czas... I po raz pierwszy przejechaliśmy się na dłuższe zakupy do Tesco Muszę przyznać, że Kubuś był mega grzeczny i tylko rozpłakał się na chwilę przy samej kasie ^^Dodatkowo tak się pochwalę - była dzisiaj położna i Kubuś waży już 4630g( Cytat:
Pytanie do mam karmiących lub dokarmiających mm - czy któraś próbowała Babydream? Jakieś opinie?
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2014-01-02 o 20:04 |
|
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Nasturcja powiedz mi proszę coś więcej o tej laktozie? Masz jakąś specjalną dietę, bo u mnie powiedziano ogólnie skaza białkowa ale ja cały czas jeszcze karmię piersią a jeżeli mam na laktozę to może powinnam przestać karmić piersią?!
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki,
nie nadrobię Was, toteż nawet nie będę się wybiórczo odnosić, bo to nie fair. Byliśmy dziś na ważeniu i szczepieniu. Mały zwolnił z przyrostem, ale ponoć od początku 4 miesiąca urodzeniowego tempo przyrostu może spadać do 17-19g na dobę. I tutaj znów jesteśmy w normach. Witek waży 3905g. Jutro poradnia rehabilitacyjna. Dowiemy się, czy czeka nas terapia, czy jednak jego stan tego nie wymaga. Poza tym potwornie boli mnie głowa. I zastanawiam się gdzie podział się mój okres?! To już 15 tygodni od porodu a tu ani widu ani słychu.
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babku ja sie z Toba zgadzam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki! Przyda się
![]() Cytat:
Podejrzewam, że może coś około 5 kg już ważyć. Kilka osób ważyło się razem z nią na wadze elektronicznej i każdemu coś koło tego wychodziło. Mam straszny dylemat Byłam dzisiaj u lekarza i powiedziała, że czeka mnie operacja Dała mi już skierowanie do szpitala. Powiedziała, że tak max do 2 miesięcy mogę jeszcze czekać, ale najlepiej żebym nie zwlekała bo mogę napykać sobie jeszcze większej biedy. Małą karmię tylko piersią a wiadomo pobyt w szpitalu wiąże się z odstawieniem Operacja pod narkozą. Pewnie nie udałoby mi się utrzymać laktacji Taka wygodna z karmieniem piersią, mała pięknie przybiera na wadze, a tu taki problem teraz
|
|
|
|
|
#741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jak czytam opisy tych skoków, to mnie ogarnia przerażenie, bo odnoszę wrażenie, że Nina połowy z tego nie robi Napisałam ![]() Cytat:
A mieliście robione echo po urodzeniu? Cytat:
Zobaczymy, co powie pediatra na wizycie przy szczepieniu, ale podobno może się długo goić...Cytat:
Cytat:
Zdrówka! ![]() Zazdroszczę Ja nie mam możliwości, u nas takich luksusów nie ma
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia ja tam za okresem nie tęsknie i chętnie poszłabym w Twoje ślady
za jutrzejszą wizytę.lubieolowki i jak weszliście do sklepu, to jak mały był ubrany? Tak się ostatnio zastanawiałam co z ubiorem dziecka w takim sklepie. Kombinezon to za ciepło, ale tak rozebrać całkiem jak w domu, to znów wydaje mi się za letnio. Takie mam problemy ![]() Lineczka i w nocy Nela też tak spała po tym szczepieniu? Bo trochę się obawiam tej nocy, skoro w dzień tyle dziś śpi. A tak wygląda moje padnięte dzieciątko. Za jakość zdjęcia przepraszam, ale z tel robione. Edytowane przez babku Czas edycji: 2014-03-19 o 21:35 |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Babku uznajmy, że martwi mnie to nie bez powodu
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Leoś śpi mi na kolanach, więc mam chwilkę, żeby napisać więcej co u nas
![]() Jeśli chodzi o mnie to świąd mi jeszcze nie przeszedł, ale znacznie złagodniał, więc da się żyć Hemoglobina wciąż bardzo słaba, z 7 po porodzie skoczyła tylko do 9.. żelaza we krwi też bardzo malutko, za to tarczyca wróciła do normy i tym martwić się nie muszę! I wrócił mój okres :sciana: od ponad tygodnia mnie męczy i zostawić nie chce.. chyba się bardzo stęsknił po tych 9 miesiącach I po ciąży zostało mi tylko 2,5 kg ![]() Jeśli chodzi o Leośka, to wciąż cycolimy, kupki ładne, kilka razy bolał go brzuszek, ale Bobotic pomagał od razu (chyba malinowy smak tak go uspokajał). Za 2 tygodnie idziemy na szczepienie. A jutro idziemy do lekarza z buziaczką, na której od 2 tygodni jest jakaś paskudna pokrzywka/wysypka nie wiem co.. Położna mówiła, że to hormonalne, ale według mnie, to coś innego, tak więc skonsultuję to z lekarzem Mieliśmy też duże zamieszanie ze zgłoszeniem urodzenia Leośka.. Dopiero tydzień przed świętami został zarejestrowany, a więc ponad miesiąc po urodzeniu.. Leo urodził się w Opolu, a rejestrowaliśmy go w USC u nas w mieście, który miał przesłać papiery do Opola. I tu zaczęły się problemy.. dwie panie urzędniczki licytowały się jakimiś paragrafami, jedna nie dosłała protokołu, bo uważała, że nie jest to konieczne, druga uważała, że jest to niezbędne. I tak też sprawa trafiła do wojewody opolskiego. A my i tak musieliśmy się osobiście stawić w Opolu.. Peselu nie mamy do tej pory ![]() Od przyszłego tygodnia wracam do mojego zespołu tanecznego, więc na treningach też uda mi się coś zrzucić! A teraz ponadrabiam Was!!
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Trele- albo kup stacjonarnie w Btm, sa min 3 sklepy ktore znam ale nie gwarantuje ze beda tam lozeczka takie jak chcesz[ trzeba zadzwonic albo sie przejsc]
albo tablica lub all Znalazlam na necie takie ale nie wiem jak z kasa, na tablicy widzialam nawel w dobrym stanie http://www.babytop.pl/produkty/info/...ne-kolory.html tutaj np za 190 masz ale uzywane : http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#ef407fabe2 nie wiem ile kosztuje normalnie wiec nie wiem jakie polecac http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#1fb8dbb918 nowe za 200 http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#1fb8dbb918 za 170 http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#1fb8dbb918 http://tablica.pl/oferta/sprzedam-lo...tml#1fb8dbb918 tutaj za 90 zl ale bez zdjec, wiec lepiej sprawdzic;p Wiecie co, po wczorajszych chrzcinowych perypetiach dzisiaj chyba sie udalo, znsaczy chyba sie w koncu uda zrobic tego 29tego.
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#747 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to niestety już widać Muszę się opanować! ![]() A co powiesz na dzisiejszą drzemkę regeneracyjną Niny, która trwała 5 minut? Padła, ja już pełna nadziei zaplanowałam sobie najbliższą godzinę, a tu 5 minut i heloł mama, bawimy się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nina przespała cały dzień i całą noc, tylko na karmienia się budziła ale rzadziej niż normalnie. Na drugi dzień już wszystko wróciło do normy ![]() Cytat:
Ja zaczęłam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". "Język niemowląt" zaczęłam pod koniec ciąży i nie skończyłam, bo Nina postanowiła wyjść szybciej niż to miałam zaplanowane ![]() Fajnie, że żelazko się spisuje ![]() Czy tylko Nina nie chce ani łyka wody/herbatki? ![]() Cytat:
![]() Powiedz mi, czy Wy dostaliście tak szybki termin wizyty z racji wcześniactwa? My jak jedziemy na zakupy do CH, to bierzemy do fotelika śpiworek (mamy z Maxi Cosi) i Nina jest ubrana jak w domu (np. body + spodenki + skarpetki). I zakładamy czapeczkę. Po wejściu do CH zdejmujemy czapeczkę i rozpinamy śpiworek. A i tak od spodu ją grzeje i czasem myślę, czy nie jest jej za ciepło.
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Miki bidulko cóż mogę napisać bardzo Ci współczuję
Dzidzia nie gadaj ![]() zwariowane-serduszko u nas też już sam smak espumisanu (pomarańczowy) uspokaja Filipa ![]() Ale jazda z tym rejestrowaniem. Szkoda słów na te urzędniczki. |
|
|
|
#749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie Wituś wważy no to za wizytęEDIT-doczytalam o okresie ![]() Cytat:
Aaby- mialam chomiki i swinki ale dzicka w klatce i z poidłem trzymac nie bede ![]() ![]() Babku- śliczny Fifi Ja w sklepie odpinam gore wozka, sciagam kocyk rozpinam kombinezon i bluze/polarek jak ma na sobie i z tylu mam takue 'okienko' to je otwieram, zeby luft byl;pi czape
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-02 o 21:20 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

jak tylko go wsadze do fotelika to spokój i kima, ale to chyba nie jest dobry sposób na usypianie
ale musi byc wiecej niż 40 na liczniku
za wagę Mikołaja. Ja dzisiaj będę ważyć malutką. Zobaczymy jak tam. I ja też się przymierzam do kupna nawilżacza, ale mi nikt w tym temacie na forum nie odpowiedział. Szykuję się na ten:
KCIUKI DLA ANI
a na nawilzaczacg sie nie znam ;(

Ale o tym może kiedyś...