|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
chodzi niby o uczulenie, które może się pojawić, ale znowuż znajoma w pierwszej ciąży na wszystko chuchała i dmuchała, a dziecko jest mega alergikiem, przy drugim normalnie się odżywiała, nie unikała alergenów i dziecko zdrowe, rzadko choruje
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
Skleroza - Nikki jak Ci się będzie chciało to możesz mi zmienić datę na 26 kwietnia bo tak jakoś sie jej trzymam i imię na Rysiu bo nie wiemy czy Eryś, czy Patryś, raczej to drugie, w każdym razie jakiś Rysiu
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie własnie kopie w oponkę. pomaga spalić
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
To co jemy w ciazy nie ma wplywu na alergie u dziecka, takze luzik
przy kp trzeba unikac NIEKTORYCH produktow, ale generalnie nie trzeba sie mocno ograniczac jesli dziecko dobrze reaguje, nie dajmy sie zwariowac
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Nie daję już rady przed komputerem, idę spać, do usłyszenia
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
madziula oj moj Filip tez taki byl, ze bez przerw kopal i do teraz nie spi spokojnie, mala jest juz w brzuchu zupelnie inna, mam nadzieje, ze bedzie spokojniejsza od braciszka
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
madziula ,a noo
ale powiem Ci, ze ja lubie byc opatulona, wiec te pasy jak zapinam to fajnie sie czuje bo tak... ciasno czuje, ze mnie trzymaja no i odciagaja je z brzucha
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Asia gratuluję syna
![]() Kasiab jak będziesz wypełniała Pity to wypełnij też druk NIP-3 i tam wpisz już aktualne nazwisko Jest to druk który dotyczy zmiany danych osobowych A tu dla ciekawości http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...po-slubie.htmlGosiu a to była wizyta połówkowa?? Jak tak to powinnaś mieć USG , które robi się między 20-23tc Martuszka ja karmiłam piersią tylko 2,5m , ale po jakiś 4-5m już miałam wagę sprzed ciąży. Madziula a to mam wpisac Ryszard czy Rysiu ?? ![]() Szalone 5 stron do nadrobienia ![]() My po kolędzie - ksiądz powiedział że pierwszy raz widzi takiego prawie 2latka , który jest taki otwarty, odważny i chętny do zabawy z obcymi
|
|
|
|
#2920 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczorowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super że już czujesz ruchy i myślicie nad wyprawką ![]() słodko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dziś się umówiłam na USG połówkowe także Niki proszę o dopisanie do listy na 7 stycznia idę czytać dalej
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, Martusia dziekuje
![]() Gosius szkoda, ze bez usg, ale ciesze sie, ze w porzadku z reszta oby Ci te trzy tygodnie szybko zlecialy ![]() Lolitko super, ze wizyta udana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Padam ; ( wróciłam do domu o 20 zjadł am obiad wykapalam sie i leze w lozku. Rano do ortopedy ide tym kolanem
A pozniej do pracki. Uciekam nadrabiac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Rysiu ![]() A ksiadz nie kazał Oskarkowi sie przeżegnać? My mamy za tydzień...Santom Ty już nie pisz, że Ci dobrze jak tam masz ciasno ![]() Patrzę po fotelikach ale Tż znów zmienia auto, może do maja i ze dwa razy zmieni, a żadne nie nasze, ale teraz we wszystkich już, są isofixy prawda? ![]() W ogóle fajne forum, eksperci się tu wypowiadają, ale ma duuużo stron... http://www.babyboom.pl/forum/tu-zapy.../index155.html w każdym razie ostatni post mi się podoba
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2014-01-02 o 21:39 |
||
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w końcu czwartkowo...
Nie wiem czy uda mi się was nadrobić... 8 stron Odebrałam wyniki - glukoza ok, czyli nie mam cukrzycy... W moczu coś jest - ale laborantka mówiła że raczej nie ma się czym przejmować ![]() Poczekam na wizytę - już 8 stycznia czyli coraz bliżej Biegnę - spróbuje was nadrobić Cytat:
za kolejny tc i miesiąc. Anulka też bym się wkurzyła na przedszkole u nas też był ksiądz ale ja nie zdążyłam i tylko mąż go przyjmował -podobno go zagadał paulka za kolejny tc. No i udanego pobytu ![]() ab_cd przykro mi, ale tak jak piszesz trzeba żyć dalej na skurcze proponuje magnez podwójną dawkę dla dorosłego - mi to bardzo pomogło. kasiab szybkiego powrotu do zdrowia... 3maj sie i dbaj o siebie i maleństwo. S E L E N T I gratuluje za dorosłą decyzję Tż.... pierścionek slicznykaorlak witam cię w kolejnym tc. ![]() Pallas Rill ja też mam tego rogala i jakoś go nie mogę docenić - wcale lepiej mi sie nie śpi ![]() Lista super - na pewno z niej podpatrzę... gosius ciesz sie ze małz mówi do brzuszka - mój ma opory a dzidzia faktycznie już zaczyna słyszeć ![]() Co do zaręczyn - u nas ich w ogóle nie było. Powiedziałam małżowi po 8 latach znajomości że już czas, zaczęliśmy załatwiać formalności związane z weselem i tż nie miał wyjścia - pokazałam mu 3 pierścionki miał wybór... Kupił i mi się oświadczył - zero romantyzmu ale i tak byłam szczęśliwa Vampirka Tż należą się baty ![]() muffinka dawka jak dla dorosłego - x 2. Ja tak biorę. asia gratuluje udanej wizyty - no i poznania płci Seksta już kiedyś pisałam że mój Tż jest jak nastolatek - może ciągle ![]() za kolejny tc. gosius dla maleństwa że u niego ok. Walcz o USG ![]() lolitka dla udanej wizyty... no i super ze siusiak dalej jest
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Ramonka bardzo mi przykro
No i to faktycznie ruchy twojego bobasa
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna dzieki
bo mam magnez i farmaceutka mowila ze 1 tabletka pokrywa dzienne zapotrzebowanie, ale to raczej nie dotyczy ciezarnych
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do łóżka... Jestem wyczerpana... Dziś pierwszy raz odkąd jestem w ciązy poszłam na drzemkę po pracy... Ból głowy i zapchany nos dały mi się we znaki
No i ciągle mam ten nos zapchany... jak sobie z tym radzić??? Dobranoc mamusie
|
#2930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że budyń oprzytomniał w porę ![]() Cytat:
Cytat:
ale było spoko, ładnie spała A jak owijaliśmy to czasami się rozkopywała przez te ruchy rączkami i trzeba było na nowo zawijać i dopiero zasypiała Cytat:
![]() Ja nie lubię już teraz, więc nie jem ale jakbym chciała to bym zjadła Cytat:
Zdrówka dla Adasia |
|||||
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranoc raz jeszcze
|
|
#2933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać Olafowi się spodobał Sylwester i spać nie chce i petardy uspokajają Cytat:
![]() Dzizas przypomniał mi się taki głupi dowcip.... dlaczego przy żłobku Jezusa byli pastuszkowie, królowie, były zwierzęta, a nie było kapłanów? Bo Pan Bóg w swojej mądrości nie pozwolił zbliżać się im do dziecka... Cytat:
Cytat:
![]() Ale jesteście praktyczni w sumie u nas też już był czas na to, a nie szaleństwo z miłości Idę spać dziewczyny, do jutra |
||||
|
|
|
#2934 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze termometr do kapieli bym polecała, do tego kilka pieluch flanelowych co do sudocremu to używałam juz na odparzenia, a przeciw odparzeniom krem nivea o takiej nazwie. A na początku kąpaliśmy w mączce ziemniaczanej butelkę mimo wszystko kupiłabym przed porodem, bo nie wiadomo jak się sytuacja rozwinie, a może chociaż do wody czy herbatki by się przydała Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu jeśli tylko nazwisko Ci się zmieniło i nie zmieniasz np nr konta to w urzędzie miasta się załatwia a oni przesyłają już sami do US
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko to nas uratowało - bo tak to dalej bylibyśmy partnerami w miłości - a ja chciałam mieć męża i prawdziwą rodzinę - no i mam i małż mi za to dziękuje teraz ![]() Do poczytania http://m.onet.pl/wiadomosci/ciekawostki,2rl6l dobra już mnie nie ma
|
|
#2936 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio byłam w SMYKu i mnie wręcz poraziła cała różowa ściana ubranek dla dziewczynki. Nie było ANI JEDNEJ rzeczy nie w różu!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jakoś mnie strasznie wkurzało jak moją młodszą siostrę w tym musiałam trzymać. W ogóle nie czułam dziecka (bo on był taki sztywny) i bałam się, że ja będę ten cholerny rożek trzymać, a ona się wysmyknie :/Zdecydowanie bardziej skłaniam się ku czemuś takiemu: http://babyheaven.pl/wallaboo-muslin...ummer-474.html Mam taki plan, żeby to zakupić na początek do spania, bo na taki gruby rożek to może być jednak przez wakacje za ciepło. A jeszcze znajomi mi ostatnio pokazali coś takiego: http://www.naturalmomgear.com/2243-True-Womb-Soft-Mint Zachwalali, że super sprawa na noc, bo dziecko się samo wybudza jak macha rączkami, a dzięki temu przesypia całą noc... No nie wiem jak dla mnie to trochę niehumanitarne :P Cytat:
Cytat:
Z takich głupich dowcipów w tym temacie to mi się ostatnio spodobał: Jezus malusieńki leży wśród stajenki Płacze z zimna nie dała mu matula SUKIENKI. A dlaczego? Bo ksiądz nie pozwolił.... Bo GENDER
|
||||||
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka a próbowałaś inhalacji wodą z solą nad miską?
![]() Martusia racja z tą butelką ja musiałam dopajać glukozą na żółtaczke, a tak czy inaczej butla się kiedyś przyda ![]() Pallas a czemu tyle? Mi styknął ręczny mam aventa dwa lata temu nieco ponad 100 kosztowały teraz się nie orientuje... moze super nie był jakbym codzień musiała to ciężko ale tak doraźnie stykło ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ja tak na szybko, żeby zdać relację z wizyty.. wszystko jest ok, waga 430gramów dziwne, ale wg pomiarów tych BPD, AC itd. termin porodu wyszedł znów na 12.05, a nie 7.05... czyli nic już nie rozumiem no i muszę Wam pokazać, jak mój synuś gryzie rączkę
|
|
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast boję się, że w ogóle nie będę miała pokarmu, albo szybko go stracę i wtedy 400 zł nie moje :/ |
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po prostu u Hani sprawdza sie powiedzenie ze ladnemu we wszystkim ladnie ![]() Fajny ten otulacz muslinowy a to drugie wyglada strasznie ale zalozenie bardzo dobre, my tak owijalismy mala do 3 miesiaca gdzies Dowcip swietny ![]() Dobra ide naprawde bo juz nadaje z lozka gadula jedna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

przy kp trzeba unikac NIEKTORYCH produktow, ale generalnie nie trzeba sie mocno ograniczac jesli dziecko dobrze reaguje, nie dajmy sie zwariowac