Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 18:49   #2851
Seksta
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Brzuszek+piersi właśnie... w takim razie muszę to zaakceptować po porodzie pewnie już takich komplementów nie usłyszę :P

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:50   #2852
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

ja juz po wizycie

wszystko w porzadku, małuch mały, bo wg om ma 20t1d a wg usg 19t3d i juz któryś raz mi data porodu wypada na dzień matki
aaa no i syn!
proszę o dopisanie na pierwszej stronie imion (tak imion, tz kazał wpisac tam też drugie imię, bo po tatusiu ) Piotr Paweł

zdjecie 3d mam ale fotogeniczny to on nie jest.... zreszta wiecej widzialam na normalnym niz na tym calym 3d.
Gratuluję synka

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 18:50   #2853
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
oświadczenie że już do rozwiązania na l4 będziesz
A wypisuje się w ogóle takie coś?

Oświadczenie czy chcę rozliczać się z us sama czy firma ma mnie rozliczyć- czy coś takiego
Stary 2014-01-02, 18:52   #2854
kasiab91
Zakorzenienie

A właśnie co do US... Ktoś mi może podpowie czy ja mam tam do nich zgłaszać, że zmieniłam nazwisko? Bo jak pracowałam miałam panieńskie a teraz mam męża. PITy przyjdą na stare. Jak to jest bo boję się żeby mi kasiora nie przepadła...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:04   #2855
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A właśnie co do US... Ktoś mi może podpowie czy ja mam tam do nich zgłaszać, że zmieniłam nazwisko? Bo jak pracowałam miałam panieńskie a teraz mam męża. PITy przyjdą na stare. Jak to jest bo boję się żeby mi kasiora nie przepadła...
Podobno nie trzeba już zgłaszać zmiany nazwiska, bo rozliczamy się już wpisując numer PESEL i urząd od razu widzi aktualne dane, a jak będzie to wyjdzie w praniu. Też się zastanawiam, bo w tym roku (w sensie 2013 ) wyszłam za mąż, a zależy mi też na wspólnym rozliczeniu z mężem a według prawa już będziemy mogli razem mimo, że niepełny rok podatkowy jesteśmy małżeństwem.
Stary 2014-01-02, 19:05   #2856
asiulka_22
Zakorzenienie

Gratuluje rozpocztych nowych tygodni!!!!
paulka0212 >> śliczny brzusio, koszulka bardzo mi się podoba i skarpeteczki słodkie

anulka3999 >> te z biedry to są soki w kartonie. % tam nie ma...a gdzie cię ciągnęło - na akohole ??? hehe

kasiab91 >> szybkiego powrotu do zdrowia, a gdzieś to się tak doprawiła??

Seleniti >> MOJE GRATULACJE !!!! / no, w końcu się określił/

kaorlak >> Gratuluje rozp. 24 tygodnia

Cytat:
Najważniejsze to Seleniti się zaręczyła!!!
asiulka wybrała imię...... "
hehe jestem pod ogromnym wrażeniem : jaka szczegółowa relacja, wszytko co u kazdej opisałaś.... jak to spamiętałaś ? !!!
ja proponuje tak:
" Chcesz wiedzieć co się dzije na wątku, bez czytania kilku stron?- wyślij smsa do kasiab91 w treści wpisując " wizaż" - tylko 2,44 +Vat "HEHEHE

asia27100 >> SUPER że wszytsko w porządku gratuluje synka
a co do imienia >> / tylko nie obraź się proszę, bardzo mi się podoba ale, od razu mi się to skojarzyło z ....

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2014-01-02 o 19:06
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:11   #2857
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A wypisuje się w ogóle takie coś?

Oświadczenie czy chcę rozliczać się z us sama czy firma ma mnie rozliczyć- czy coś takiego
chyba nie
Cytat:
ja nie zgłaszałam (a wychodziłam za mąż w 2011r.)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:11   #2858
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Podobno nie trzeba już zgłaszać zmiany nazwiska, bo rozliczamy się już wpisując numer PESEL i urząd od razu widzi aktualne dane, a jak będzie to wyjdzie w praniu. Też się zastanawiam, bo w tym roku (w sensie 2013 ) wyszłam za mąż, a zależy mi też na wspólnym rozliczeniu z mężem a według prawa już będziemy mogli razem mimo, że niepełny rok podatkowy jesteśmy małżeństwem.
No faktycznie tam się PESEL wpisuje Jak nie zapomne to zadzwonię jutro tam do tego Urzędu może jakaś miła pani odpowie
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Gratuluje rozpocztych nowych tygodni!!!!
paulka0212 >> śliczny brzusio, koszulka bardzo mi się podoba i skarpeteczki słodkie

anulka3999 >> te z biedry to są soki w kartonie. % tam nie ma...a gdzie cię ciągnęło - na akohole ??? hehe

kasiab91 >> szybkiego powrotu do zdrowia, a gdzieś to się tak doprawiła??

Seleniti >> MOJE GRATULACJE !!!! / no, w końcu się określił/

kaorlak >> Gratuluje rozp. 24 tygodnia

hehe jestem pod ogromnym wrażeniem : jaka szczegółowa relacja, wszytko co u kazdej opisałaś.... jak to spamiętałaś ? !!!
ja proponuje tak:
" Chcesz wiedzieć co się dzije na wątku, bez czytania kilku stron?- wyślij smsa do kasiab91 w treści wpisując " wizaż" - tylko 2,44 +Vat "HEHEHE

asia27100 >> SUPER że wszytsko w porządku gratuluje synka
a co do imienia >> / tylko nie obraź się proszę, bardzo mi się podoba ale, od razu mi się to skojarzyło z ....
Może być i tak Jakoś tak zapamiętuję co się dzieje u każdego
Mi się też mój mąż kojarzy z tym sklepem szczególnie, że teść ma Paweł

A sama nie wiem gdzie się tak doprawiłam... Przeważnie się ciepło ubieram jak gdzieś wychodzę. Nie wiem sama
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 19:12   #2859
asia27100
Zakorzenienie

asiulka te dwa imiona są bardzo czesto łączone ze sobą. nawet imieniny wypadaja w tym samym dniu. ocho, to oznacza ze koncem czerwca bedziemy miec imieniny syna, ojca i dziadka zarazem

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:14   #2860
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie

ja nie zgłaszałam (a wychodziłam za mąż w 2011r.)
A w deklaracji wpisujesz te nowe tak? Ja blondyna z natury więc mi trzeba wsio jak krowie na rowie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
asiulka te dwa imiona są bardzo czesto łączone ze sobą. nawet imieniny wypadaja w tym samym dniu. ocho, to oznacza ze koncem czerwca bedziemy miec imieniny syna, ojca i dziadka zarazem
To impreza będzie trwała tydzień u Was
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 19:14   #2861
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja się mogę podzielić bo już mam to za sobą. Z tym, że moja lista to absolutne minimum (oczywiście w mojej opinii, ktoś może uznać, że rzeczy z tej listy akurat są zbędne :P).

Planuje zrobić tak, żeby te rzeczy kupić przed urodzeniem maluszka:
spanie:
łóżeczko
materacyk
nakładka na materac (1)
3 prześcieradła
śpiworek lub otulaczek

spacer:
wózek (2)
fotelik do samochodu
baza do fotelika

kąpiel:
wanienka (zastanawiam się jeszcze czy warto inwestować w stojak.. podobno tak, bo nie boli kręgosłup.. ale gdzie ja to będę trzymać :/)
2 ręczniki

przewijanie:
przewijak na łóżko
pampersy (planuje kupic 2 paczki po 72 szt. tych najmniejszych i potem już te większe)
husteczki mokre

kosmetyki:
oilatum soft
octenisept
patyczki higieniczne z ogranicznikiem
sudocrem (to akurat mam w domu, więc kupować nie będę, ale piszę, żeby nie było, że lista niekompletna :P)
emolium do nawilżania po kąpieli

inne:
20 szt. pieluch tetrowych
aspirator do noska
2 najmniejsze smoczki

Lista rzeczy, które nie są potrzebne od pierwszego dnia, a mogą stanowić fajną listę prezentową dla odwiedzających nas znajomych
karuzela do łóżeczka
leżaczek bujaczek
mata edukacyjna
kocyki
zawieszki zabawkowe do wózka

Lista rzeczy, które kupię później w zależności od rozwoju sytuacji
proszek do prania dla dzieci
butelki ze smoczkami
laktator
sterylizator do butelek/albo worki do sterylizacji z mikrofali
nawilżacz powietrza

Rzeczy dla mamy:
Tu jeszcze nie wiem.. jak czytam listy innych mam w stylu: "podpaski rozmiar gigant" albo "maść do ratowania brodawek" to robi mi się słabo i zostawiam to na sam koniec

Ubranka:
Tu też jestem w lesie.. nie mogę się zdecydować co kupić... Na razie chyba poczekam co dostanę od znajomych i zobaczymy czego brakuje.
Generalnie moim planem jest ubierać takiego malucha w body zapinane z przodu + śpiochy lub kaftanik z zależności od temperatury.

(1) Chodzi o taką nakładkę: http://sklep.wisad.pl/nakladka-higie...ki-140-70.html
Jak ktoś mi mówi, że podkłada ceratę pod prześcierdało to we mnie się normalnie gotuje.. To po co kupować super ekstra wypasiony materac, który ma super cyrkulację powietrza, jak na niego kładziemy ceratę?!

(2) W moim wózku w komplecie są różne kocyki i materacyki, więc na razie żadnych dodatkowych nie kupuję, może później, bo jak już pewnie wszyscy wiedzą mam obsesje na punkcie kocyków z La Millou

To jest moja SUBIEKTYWNA lista minimalna. Jakbyście zauważyły, że brakuje w niej czegoś bez czego dziecko umrze w przeciągu 30 sekund to dajcie proszę znać
Dzięki, mi tu brakuje termometru

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
agus7ia - tez zaczynam powoli myslec nad taka listą. W ogole mysle zeby teraz zaczac juz kupowac pewne rzeczy by te wydatki rozłozyc. Bo wydatków to bedzie mase....

Nikii89 - ja stosuje obecnie meridol ale chyba nie pomaga sama nie wiem nie dawno zaczeły krwawic. Jak Ci sie nazwa przypomni to prosze napisz Widze ze u Ciebie jeszcze nie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi? Z tego co pamietam masz przeczucie ze dziewczynka? )
Właśnie chciałam co pisać ze o ta paste chodzi, może jeszcze płynu do płukania meridoil zastosuj

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Gosius dziękuję bez pierścionka nie miałby nawet o czym ze mną rozmawiać : chyba, że urzekłby mnie piękną przemową hehe al:
Śliczny;-)

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/mega-zestaw-dla-dz...813193402.html

a wczesniej jeszcze kupilam: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ro...820234821.html

tylko nie dziwcie sie dlaczego tak wczesnie kupuje takie rzeczy: wzgledy ekonomiczne i tesciu w Pl w lutym)
Super

Cytat:
No ja szukam wszystkiego neutralnego, ale nie da się tak... Jak weszłam do h&m to tam na dziewczynkowym jest szał na róż: Mąż to aż się trzęsie jak widzi różowe tak nienawidzi Ale już wyparzyłam za☠☠☠iste lakierki takie oxfordki... Pięknościowe I mąż je podsumował: No i super nie różowe kupujemy

Wow... tego nie widziałam
http://www.hm.com/pl/product/17775?article=17775-A
Ale cudne

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jestem 3 w kolejce u lekarza - takze do 19 moze sie wyrobimy. siedze od 16.30 tutaj.
Trzymam kciuki

Cytat:
:

ja juz po wizycie

wszystko w porzadku, małuch mały, bo wg om ma 20t1d a wg usg 19t3d i juz któryś raz mi data porodu wypada na dzień matki
aaa no i syn!
proszę o dopisanie na pierwszej stronie imion (tak imion, tz kazał wpisac tam też drugie imię, bo po tatusiuD) Piotr Paweł :

zdjecie 3d mam ale fotogeniczny to on nie jest.... zreszta wiecej widzialam na normalnym niz na tym calym 3d.
Super imiona, Gratuluję chłopczyka zdrowego

Ja nic nie kupiłam na zakupach ale trochę pochodziłam z mama i zjadłam pyszna galę malinowa
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:16   #2862
carolyna86
Zakorzenienie

proszę o radę: kupuję pościel z allegro i akurat ten sprzedawca ma też rożki niemowlęce i tu moje pytanie warto?

Stary 2014-01-02, 19:16   #2863
kasiab91
Zakorzenienie

A moje dziecko ma chyba czkawkę bo co jakiś czas podskakuje mi brzuś tak śmiesznie... Chyba po spaghetti

Odwala mi już męża jeszcze nie ma i nosi mnie strasznie
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 19:18   #2864
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
No faktycznie tam się PESEL wpisuje Jak nie zapomne to zadzwonię jutro tam do tego Urzędu może jakaś miła pani odpowie

Może być i tak Jakoś tak zapamiętuję co się dzieje u każdego
Mi się też mój mąż kojarzy z tym sklepem szczególnie, że teść ma Paweł

A sama nie wiem gdzie się tak doprawiłam... Przeważnie się ciepło ubieram jak gdzieś wychodzę. Nie wiem sama
Daj znać, sama jestem ciekawa.

Cytat:
A w deklaracji wpisujesz te nowe tak? Ja blondyna z natury więc mi trzeba wsio jak krowie na rowie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

To impreza będzie trwała tydzień u Was
Nowe.
Stary 2014-01-02, 19:19   #2865
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
nowe to stare już nieaktualne
Cytat:
dobrze że masz wizaż i nas

Stary 2014-01-02, 19:20   #2866
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Daj znać, sama jestem ciekawa.

Nowe.
To już chyba nie będę dzwoniła. Tu się wszystkiego dowiem
Cytat:
nowe to stare już nieaktualne

No tak nieaktualne

I chwała Wam wizażanki za to że jesteście
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-02, 19:27   #2867
Seleniti
Zadomowienie

Asiulka, Pomarancza dziękuję

Cytat:
Dobrze powiedziane

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:33   #2868
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:

I chwała Wam wizażanki za to że jesteście
ooo , tak nam mów
Stary 2014-01-02, 19:39   #2869
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

ja juz po wizycie

aaa no i syn!
proszę o dopisanie na pierwszej stronie imion (tak imion, tz kazał wpisac tam też drugie imię, bo po tatusiu ) Piotr Paweł

Gratuluję synkaaa!!!!

A u mnie powoli dociera że Tż wyjeżdza w niedziele już buuu nie lubię najbardziej dniu wyjazdu

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:40   #2870
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
kasian wiem o co chodzi z babcią... starsi ludzie mają jakieś takie swoje dziwne nawyki, których ciężko się pozbyć... My np odkąd zamieszkaliśmy z babcią to powoli staramy się jej niektóre rzeczy wyeliminować, bo czasem to przesadza. Jeśli Wasza jest oporna to chyba nic się nie da z tym zrobić :P trzeba jakoś wytrzymać.
No mają mają, ale jak to wytrzymać, ja jej nie mogę nic mówić, bo po prostu się obraża śmiertelnie i siedzi potem u siebie w pokoju i nawet na jedzenie nie schodzi tak jak z tymi naczyniami dzisiaj, no brak słów.

Cytat:
tymi tygodniami sie nie przejmuję, na pewno pozniej doszło do zapłodnienia, bo dopiero po ślubie, wcześniej był celibat, tak do połowy cyklu co najmniej

co do proporcji, to mam cala kartke w wymiarami, musialabym sobie porownac. waga 286 g
No to wiadomo czemu tydzień mniejszy synek niż wg OM jak oni tam liczą, że każda ma takie same cykle wszystko się zgadza

Cytat:

Kasian dziękuję no trafił bo wiedział tak to pewnie miałby problem
a to miał dobre chęci mój kuzyn zakosił swojej teraz już żonie jakiś pierścionek żeby tylko trafić z rozmiarem
No mój mąż też tak zrobił, tyle, ze miał problem, bo ja pierścionków nie noszę raczej

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ja mam jutro wizytę. Potem muszę zawieść L4 do pracy i jeszcze wypisać oświadczenie. Jakoś nie mam ochoty tam się pojawiać. może potem skoczę do ciucholandu.

martuszka ja nosilam aparat i po kilku latach trochę zęby znowu się skrzywiły nie wiem jak z aparatem w ciąży, ale ja np. musiałam robić rtg szczęki a wydatek faktycznie jest, plus miesięcznie za- ja to nazywałam zmianę gumek i ciągnięcie druta

A jakbyś pocztą wysłała to L4 i oświadczenie? Poleconym za potwierdzeniem odbioru?

Cytat:
No widzę, ze dziewczyny już wszystko powiedziały co trzeba

Cytat:
No mi się kojarzą akurat z serialem Ranczo, gdzie byli bliźniacy Piotr i Paweł - proboszcz i wójt i zgadzam się, że często są łączone ze sobą

Cytat:
proszę o radę: kupuję pościel z allegro i akurat ten sprzedawca ma też rożki niemowlęce i tu moje pytanie warto?
No nam się przydały rożki, przy karmieniu butlą mojemu mężowi było dużo łatwiej chwycić Hanutka w rożku - pewniej się czuł no i używaliśmy też do ciasnego zawijania w czasie snu przez te pierwsze 3 - 4 miesiące ale wiesz nie wiem jak teraz będzie przy Tosi, bo to jednak lato, więc tak otulać tym rożkiem to chyba nie bardzo? Pewnie pieluszką tetrową bardziej jak już, także nie wiem. Jeden możesz mieć w zapasie, najwyżej nie użyjesz a jak się przyda to dokupisz

Cytat:
A moje dziecko ma chyba czkawkę bo co jakiś czas podskakuje mi brzuś tak śmiesznie... Chyba po spaghetti

Super Hania zawsze miała czkawki jak próbowałam zasnąć no notorycznie później po porodzie też często czkała, ale ponoć dla takich małych dzieci to jest normalne i nie męczące tak jak dla nas
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:41   #2871
gosius91
Zakorzenienie

Jestem w domu!

Po wizycie.. No, a wiec jestem z jednej strony rozczarowana - bo chciałam USG - ale powiedział, że dopiero koło 30tyg Przecież to już bliżej końca, i co - dalej mam czekać ze wszystkimi zakupami Buuuu

Szyjka się trzyma ładnie - tak określił No i ogólnie jest okey po badaniu. Serduszko bije przepięknie No, i mam zrobić znowu ten odczyn C. mocz, morfologie, i obciążenie glukozą.. (to jakie te sposoby były ? na przeżycie jej Za 2 tygodnie idę na to,a za 3 mam kolejną wizytę i powiem WAM, że jak nie będzie USG to go wyklnę na wszystkie strony ) Pytał czy czuję ruchy Pytałam też o pasy - i powiedział, że bezpiecznie jest w nich jeździć, i jeśli też ma się zagłówek, a wcześniej w starych autach wypisywali zaświadczenie i tyle.. Więc będę zapinać póki mogę A później wypróbuje ten sposób o którym tutaj kiedyś była mowa, żeby najpierw zapiąć pas a później wsiąść i się nim przełożyć

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:43   #2872
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
My mamy 3 typy. I właśnie jeden z nich to JANE MUUM, jest dużo pozytywnych opinii o nim. No i podobno wygląda fantastycznie. Tak mówił mąż bo widział na żywca. Oprócz niego jest jeszcze GRACO EVO i NAVINGTON CADET.
jane muum to równiez moj typ

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
martuszka gratuluję 6 miesiąca

kasiab ojejku ale Cię złapało życzę dużo zdrowia , kuruj się Kochana, niech to paskudne choróbsko idzie sobie wsio żeby wszystko ładnie przeszło

paulka słodkie zdjęcie

Lolitka, Mala,Asia,Gosius,Beatusia , za dzisiejsze wizyty

Dzień dobry

Wczoraj spotkała mnie miła niespodzianka tż poprosił mnie o rękę, z jednej strony było to dla mnie mega zaskoczenie, a z drugiej coś przeczuwałam i miałam mu ochotę pogrzebać w kurtce już w Sylwestra w sumie dobrze, że o tym zapomniałam bo tak pewnie zniszczyłabym sobie niespodziankę płakałam jak głupia a teraz ogarnia mnie takie ogromne szczęście i radość

Przyjemnego dnia Kochane

gratulacje
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:43   #2873
gosius91
Zakorzenienie

Aaaa zapomniałam, ciśnienie okey, obwód brzucha mam 86cm, a na ostatniej wizycie 28 listopada miałam 46,3kg - a dzisiaj 48kg

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-02, 19:44   #2874
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
większość moich koleżanek była zadowolona z rożków. ale podczas kupowania zwróć uwagę czy maja usztywniany tył>> tki lepiej sie prawdzają przy maluszku niż te miekkie

gosius91 >> a to czemu usg nie miałaś???

Czas edycji: 2014-01-02 o 19:46
Stary 2014-01-02, 19:46   #2875
asia27100
Zakorzenienie

gosius mnie by szlag trafił...a mialas polowkowe? a nie macie innego gina, u ktorego bys mogla zrobic usg? ja dzis bylam wlasnie u innego, ktory ma lepszy sprzet i mi cale dziecko wymierzył no i pogratulował na koniec syna

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:48   #2876
Seksta
Rozeznanie

gosius super, ze wszystko ok pielęgniarki niech ci wcisna jak najwięcej cytryny, najlepiej cala, ja tak mialam i mi smakowalo

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:48   #2877
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
większość moich koleżanek była zadowolona z rożków. ale podczas kupowania zwróć uwagę czy maja usztywniany tył>> tki lepiej sie prawdzają przy maluszku niż te miekkie

gosius91 >> a to czemu usg nie miałaś???
bo on umawia na szpital na usg

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-02, 19:51   #2878
asiulka_22
Zakorzenienie

p.s znalazłąm fajny ale nowo co założony watek :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

gosius91 >> czyli u siebie nie ma sprzetu... kurcze szkoda strasznie,,,, no ale cie umówił na szpital. / chodzisz pryw. czy na nfz/.
--------
nie wiem czy wam pisałam ja zmieniłam lekarza, po 3 wizytacha pryw. zminiełam na babeczke która przyjmuje na nfz, ale w tym samym szpitalu co chce rodzić, jestem zadowolona, szczegółowo mi wszystko opisuje, opodwiada na pytania, no i 150 zł zostaje w kieszeni

Czas edycji: 2014-01-02 o 19:53
Stary 2014-01-02, 19:55   #2879
gosius91
Zakorzenienie

chodze na NFZ- a jak ostatnio chciałam zrobic prywatnie usg u nas to niestety odmowili mi

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-02, 19:55   #2880
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja się mogę podzielić bo już mam to za sobą. Z tym, że moja lista to absolutne minimum (oczywiście w mojej opinii, ktoś może uznać, że rzeczy z tej listy akurat są zbędne :P).

Planuje zrobić tak, żeby te rzeczy kupić przed urodzeniem maluszka:
spanie:
łóżeczko
materacyk
nakładka na materac (1)
3 prześcieradła
śpiworek lub otulaczek

spacer:
wózek (2)
fotelik do samochodu
baza do fotelika

kąpiel:
wanienka (zastanawiam się jeszcze czy warto inwestować w stojak.. podobno tak, bo nie boli kręgosłup.. ale gdzie ja to będę trzymać :/)
2 ręczniki

przewijanie:
przewijak na łóżko
pampersy (planuje kupic 2 paczki po 72 szt. tych najmniejszych i potem już te większe)
husteczki mokre

kosmetyki:
oilatum soft
octenisept
patyczki higieniczne z ogranicznikiem
sudocrem (to akurat mam w domu, więc kupować nie będę, ale piszę, żeby nie było, że lista niekompletna :P)
emolium do nawilżania po kąpieli

inne:
20 szt. pieluch tetrowych
aspirator do noska
2 najmniejsze smoczki

Lista rzeczy, które nie są potrzebne od pierwszego dnia, a mogą stanowić fajną listę prezentową dla odwiedzających nas znajomych
karuzela do łóżeczka
leżaczek bujaczek
mata edukacyjna
kocyki
zawieszki zabawkowe do wózka

Lista rzeczy, które kupię później w zależności od rozwoju sytuacji
proszek do prania dla dzieci
butelki ze smoczkami
laktator
sterylizator do butelek/albo worki do sterylizacji z mikrofali
nawilżacz powietrza

Rzeczy dla mamy:
Tu jeszcze nie wiem.. jak czytam listy innych mam w stylu: "podpaski rozmiar gigant" albo "maść do ratowania brodawek" to robi mi się słabo i zostawiam to na sam koniec

Ubranka:
Tu też jestem w lesie.. nie mogę się zdecydować co kupić... Na razie chyba poczekam co dostanę od znajomych i zobaczymy czego brakuje.
Generalnie moim planem jest ubierać takiego malucha w body zapinane z przodu + śpiochy lub kaftanik z zależności od temperatury.

(1) Chodzi o taką nakładkę: http://sklep.wisad.pl/nakladka-higie...ki-140-70.html
Jak ktoś mi mówi, że podkłada ceratę pod prześcierdało to we mnie się normalnie gotuje.. To po co kupować super ekstra wypasiony materac, który ma super cyrkulację powietrza, jak na niego kładziemy ceratę?!

(2) W moim wózku w komplecie są różne kocyki i materacyki, więc na razie żadnych dodatkowych nie kupuję, może później, bo jak już pewnie wszyscy wiedzą mam obsesje na punkcie kocyków z La Millou

To jest moja SUBIEKTYWNA lista minimalna. Jakbyście zauważyły, że brakuje w niej czegoś bez czego dziecko umrze w przeciągu 30 sekund to dajcie proszę znać
laktator czesto jest przydatny od pierwszych dni, a i proszek do prania tak samo
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości