Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 22:14   #2371
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
wiecie że ten debil dalej nie wyrzucił tego, co kiedys było kanapką?
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

powiedziałam mu że tego nie ruszę, chyba że się wqrwie to wydupie całe pudełko razem z jego mieszkańcem.
wymiatasz kochana....może tz czeka aż pudełko samo wyjdzie:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:17   #2372
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem w domu. Tż przyjechał mnie zmienić bo padam ze zmęczenia. Daria mało w nocy spała bo nowe miejsce, bała się płakała
A na noc znowu tam jadę. Ale jest dobra nowina. Jutro chyba wychodzimy .
co za kraj! Obyście jutro wyszli stamtąd

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Zaczyna się... Jaka jest najfajniejsza i najbardziej pożądana przez Anię zabawka? Ta którą aktualnie bawi się Grześ Nieważne że jej dajemy drugi taki sam samochód, ten Grzesiowy i tak jest fajniejszy. W związku z czym cały czas słyszę - mamo ratunku! mamo ona mi zabiera! Wczoraj mu zepsuła jakąś budowlę z klocków. Popatrzył, zrobił smutną minę i mówi: o nie, w ten właśnie sposób umierają marzenia W ogóle coraz częściej rzuca takimi śmiesznymi tekstami, obstawiam że z jakichś bajek (Pingwiny z Madagaskaru?). Mąż się go pyta wieczorem czy chce mu się robić kupę a ten mu odpowiedział - nie wiem , zapytaj mojego mózgu
niezły agent z niego

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hehehe, ja wiem, jak powinno być, ale jest jak jest; tak się pracuje w prywatnej firmie nigdy nie pisałam żadnego wniosku o urlop zazwyczaj dostajemy kasę za niewykorzystany urlop, bo raczej nie ma szans na jego wykorzystanie (ciągiem możemy wziąć tylko 2 tyg w wakacje, a potem ewentualnie pojedyncze dni); ale te nasze niewykorzystane dni są jakimś tajemnym systemem liczone, bo zawsze wychodzi mniej, niż powinno być (zazwyczaj "kara" za częste nieobecności z powodu choroby swojej, dziecka.....itd.)
Żenada. Polska... Człowiek pracuje dzień w dzień, i nawet nie może wykorzystać 20 dni urlopu. W moim biurze to samo co roku - urlopy max 2 tygodnie w lecie, i to jak dobrze pójdzie, a reszta to tylko wniosek wypisany i kasa do kieszeni. Jak mnie denerwuje ta bezkarność prywaciarzy dlatego ja się zaparłam i będę próbować sama coś otworzyć...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ile?????????? ok, temat uznaje za zamkniety Kuba ma 84
chyba czas na tira
Pstryń jak Ty coś napiszesz

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hosenka urodziła

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
słyszałyscie moze o tej nastolatce co w Sylwestra do komina wpadła? dziewczyna z wioski obok mojej... ma połamane obie rece i nogi, obrzęk mózgu i kręgosłup pęknięty w dwoch miejscach..... po prostu aż sie odechciewa myslec co dalej z nia bedzie...... głupota ludzka osiagneła swój szczyt....

chyba mykam spac, bo cos mnie robi na lewo i prawo , dobranocki

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

moze czeka, aż samo wyjdzie
no to nieźle, zapamięta do końca życia tą "zabawę"

Co za dzień... Nawet z domu dziś nie wyszłam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:18   #2373
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

odnośnie tekstów dzieci, koleżanka z pracy mojego tż ma synka takiego trochę filozofa ale bardzo fajnego i ostatnio opowiadała jak była z nim w kościele (na Mszy dla dzieci) i ksiądz czytał list o gendryźmie itd (pewnie słyszałyście, bo głośno o nim było), w pewnym momencie Mały wstał podszedł do mamy (siedzieli w różnych miejscach) i wypalił "mamo a jak ma się ten list do Mszy dla dzieci"
i dobrze powiedział, księża przeginają wiecie, to już nawet moja t., mocno wierząca i praktykująca, jest mega zniesmaczona tym, co się dzieje...

Gratuluję Szklankowych umiejętności, pięknie!
Yae prześliczna, taka Calineczka
Nawijko, oby nocka lepsza była
Lady, wracajcie spokojnie!

-------------------
Na reh dzisiaj ok, a potem przyszła mama z dziewczynką z 8 letnią może, ona ćwiczyła a mama miała synka 8mcy ze sobą też, raczkował, wstawał, i padłyśmy wszystkie tam - jaki kontakt z Dorotką! uśmiechali się do siebie ewidentnie, dotykali się, razem raczkowali do siebie i obok siebie, młody nawet buziaka jej dał no coś cudownego!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:22   #2374
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie pomaga uu, lezenie obok i glaskanie, przytulanie, noszenie w pionie. Nic....
Noc wczesniej tez usypialam 2h.
A co najgorsze po tak dlugim usypianiu sen trwa max 1,5h....

Dzis spal w nocy lacznie 6h :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To samo.

Moja mloda pol godziny temu poszla spac. Zlazila mi z kolan, w ogole nie chciala uu, szla sie bawic, probowala gramolic sie na kanape (uczy sie na nia wchodzic) na ktorej lezal tz ( u dentysty byl i czekal sobie az mu znieczulenie zejdzie), łaziła po tżcie, wspinała się, ocierała twarzą, a za chwilę czytała książeczkę, próbowała zejść, wyciągała do mnie ręce... od śmiechu po płacz przechodziła w momencie, wydawało mi się jakby siedziało w niej z 5 różnych osób z ambiwalentnymi uczuciami. W końcu tż ją wziął, ponosił, zaczęła postękiwać jak zawsze kiedy śpiąca, potelepał nią troszkę i odleciała. Usypialiśmy się od 19:00..

Co do kaszy - zjadła 5 łyżeczek wtedy..;/

Ciekawe ile pośpi i czy będzie impreza. Ale po tym co pisze Nawijka i Nancy widzę, że schematy są podobne.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:28   #2375
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44398048]i dobrze powiedział, księża przeginają wiecie, to już nawet moja t., mocno wierząca i praktykująca, jest mega zniesmaczona tym, co się dzieje...

Gratuluję Szklankowych umiejętności, pięknie!
Yae prześliczna, taka Calineczka
Nawijko, oby nocka lepsza była
Lady, wracajcie spokojnie!

-------------------
Na reh dzisiaj ok, a potem przyszła mama z dziewczynką z 8 letnią może, ona ćwiczyła a mama miała synka 8mcy ze sobą też, raczkował, wstawał, i padłyśmy wszystkie tam - jaki kontakt z Dorotką! uśmiechali się do siebie ewidentnie, dotykali się, razem raczkowali do siebie i obok siebie, młody nawet buziaka jej dał no coś cudownego![/QUOTE]
czyli,że Dorotka ma chłopaka
ale to musiało słodko wyglądać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:29   #2376
sylwietta1988
Zakorzenienie

a ja spac jednak nie poszlam, rozrzewniło mnie nieco- rok temu DOKŁADNIE o tej porze rozkmniałam na watku z Nawijką, czy zbierac sie juz do szpitala, czy jeszcze, bo mnie skurczało i tak sobie podczytuje ten wątek, wasze kciukasy i gratulacje po czerwonym njusie aż sie łzy w oczach kręca a w ciagu roku tyyyyyyle sie zmieniło.....

ehhh, juz nie smece, podczytam sobie jeszcze, na Niuniusia popatrze i moze jakos usne.......
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:32   #2377
Konto usunięte

Daj linkę Sylwietta
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:03   #2378
insolito
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Igorka i Natusi, dużo zdrówka i uśmiechu

Przepraszam, że ja tak tylko z doskoku, ale Pietrek dalej ma gorączkę , podejrzewam trzydniówkę, ale jak jutro nie pojawi się wysypka to znów do lekarza uderzymy

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:15   #2379
nancykenator
Zakorzenienie

a mojego tż dalej nie ma smutno mi Kubuś śpi, tylko co 15 min dostaje ataku pt. Egzorcyzmy Emily Rose.
Stary 2014-01-02, 23:34   #2380
bokeh
Zakorzenienie

Nadrabiam baaardzo pobieżnie, wybaczcie !

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385880]Dziewczyny, których dzieci w aucie płaczą - być może mają chorobę lokomocyjną, u Agatki w 11mcu się objawiła już.[/QUOTE]

u nas raczej ewidentnie z nudów i faktu że jest unieruchomiona

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
rzeczywiście śmiesznie wyszło....no ale taka prawda

Suuuper a jaki uroczy ten Twój synek

No dobra, to się chwalimy
http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=s1udJ2loX-I
pięknie ! troche jakby się skradał ;D

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352506]Dziewczyny, a teraz sobie porównajcie i kiedy łatwiej było? gdy dzieci niemobilne i marudzące, że na rączki bo chcą widzieć, bo znudzone czy teraz, gdy same dodreptają, doraczkują, dopełzną?[/QUOTE]
wtedy ostanie dwa dni mała jest taką dzikuską, że masakra! gada buczy raczkuje wygina się wspina.... ma sa kra !

Zazdroszczę Wam chodzenia. U nas jak byliśmy u t. to popchała wózek dla lalek i zrobiła z 3 kroczki... ale tak to stoi tylko przy czymś i tylko jak sama stanie, bo jak ja probuję ja postawić to od razu nogi jak z waty i siada.... więc dałam se spokój z próbami dostawenia jej do czegoś żeby to pchała.

dobranoc
Stary 2014-01-03, 00:06   #2381
gojka24
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.. Pisałam Wam, że byliśmy wczoraj na pogotowiu... Dziś pojechaliśy do pediatry i co??? Jest na pograniczu zapalenia oskrzeli i płuc..... Znowu... Dostaliśmy skierowanie do szpitala, tak na wszelki wypadek gdyby coś sie dziać zaczeło, bo teraz znowu długi weekend.... A po południu zadzwoniła moja przyjaciółka ta co jej mama jest pulmonologiem i zajmuje sie P. żebyśmy wpadli do niej do domu... Posłuchała, noi powiedziaa to samo co pediatra... Pocieszyła, bo uwaza, że paulina powinna sobie poradzić i powinno obejśc się bez szpitala..... w razie czegos w sobote ma dyżur więc może ja osłuchać, a we wtorek idziemu do niej do poradni pulmonologicznej... także jestem już spokojna.... oby tylko nic się w międzyczasie nie pojawiło.... Mam tylko problem, bo chciałabym ją odizolować od dzieci, bo teraz to wirusowe jest, także ktoś ją gdzieś zaraził, a w święta widziała się z dzieciakami z rodziny... bratanek kaszlał... raczej nie zblizała sie do niego, ale wiadomo jak to jest, w końcu przebywali w jednym mieszkaniu... No i za 2 tyg urodziny... Imprezy nie robimy tylko tort i kawa, herbata, ale praktycznie wszyscy, których się spodziewamy mają dzieci, troche głupio mi powiedzieć, żeby nie przyjeżdzali z dziećmi skoro nie robie imprezy i nikogo nie zapraszam... a z drugiej strony boje sie, chyba ze powiem mamie aby delikatnie pogadala z rodzeństwem... Bo od tż to moze teście i siostra, której też musimy delikatnie powiedzieć, pewnie będzie nie zadowolona, bo ona niby najfajniejsza i najnormalniejsza z rodziny to nie zawsze rozumie...
Dziś mi nerwa ruszyła, bo oznajmiła, że tort małej kupuje... Nie dość, że chciałam sama zrobić, bo przecież to czysta przyjemność, to zależy mi aby mała też spróbowała, no i chciałam aby to był kubuś puchatek... to ta mi wyskakuje ze ona kupuje... Za 100 czy 150 to ja zroie tort i mi jeszcze zostanie... To już lepiej aby jakiś fajniejszy prezent kupiła... no ale jakos ja przekonałam i tortu nie kupuje.. a prezent chce jakiś zeby małej na dłuzej służył to myśle nad stolikiem i 2 krzesełkami z ikei... krzesełka mamut a stolik chyba wezme ten tanszy lack czy jakos tak na all tego pełno, bo z mamuta troche drogi jest. Myśle że posłuży jej troche.... mykam spać... trzymajcie się....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 04:45   #2382
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzis dziec mi zasnal o 18.40

dobry jest!

cudna jest!
ile?????????? ok, temat uznaje za zamkniety Kuba ma 84
chyba czas na tira
W naszym byloby jeszcze miejsce dla Twojego koszykarza.
Dziekuje za mile slowa o Yae

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

gojka zdrowka dla Paulinki!!
sylwietto urodzinowe buziaki dla Bartoliniego!! Przynos mamusi duzo radosci!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 06:15   #2383
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej!

Gojka dużo Zdrówka dla Pauliny i siły dla Ciebie!

Kija Twój Grzes jest cudny!

Sylwietta mnóstwo buziaków dla Bartusia z okazji roczku!

Ja melduję się z pociągu do Warszawy. Odwiozłam Blanke do mojej mamy,dzisiaj przechodzą chrzest bojowy,pierwszy raz mama zawiezie Małą do żłobka Blanus Dzielnie wstała o 5. I powiem Wam że za nami kolejna piękna noc-ZERO pobudek! Przeniesienie Blanki do Jej pokoju plus obniżenie temperatury do 20st to sukces! Dopóki nie przyjdą zęby

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 07:47   #2384
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!
Ja melduję się z pociągu do Warszawy. Odwiozłam Blanke do mojej mamy,dzisiaj przechodzą chrzest bojowy,pierwszyraz mama zawiezie Małą do żłobka Blanus Dzielnie wstała o 5. I powiem Wam że za nami kolejna piękna noc-ZERO pobudek! Przeniesienie Blanki do Jej pokoju plus obniżenie temperatury do 20st to sukces! Dopóki nie przyjdą zęby
Gratki Fewciu...oby tak.dalej szlo...jak po masle

MENQ YAE BOSKA,a na wlosinki nie mogę się napatrzeć!!!

Ellmi..co do wybierania i znikania dniu urlopu, to faktycznie chore-tak to jest u prywaciarzy, ale urlop 2 tygodnie max to standard w panstwowce,przynajmniej u nas-ostatni raz wzięłam.3 tygodnie urlopu-3lata temu przy okazji ślubu (jako jedyny pracownik), a wcześniej brałam co roku po tyle, ale się urwało....dżizas jak ja nie chce tam wracac, choc lubiłam swoją pracę.

GOJKA zdrowka dla niuniu-a Ty się trzymaj dzielnie!

SZAJA to mamy pierwszy mały romansik-buziaki....słodkie pewnie to było

ILLUSION... ale Igorek fajnie stąpa... Zazdroszczę
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

WSZYSTKIEGO NAJ...ZDRÓWKA i MNÓSTWO UŚMIECHU DLA BARTULKA Sylwii!!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-03 o 07:09
Stary 2014-01-03, 07:51   #2385
hope01
Zakorzenienie

Bartusiu słoneczko nasze wszystkiego najlepszego kochanie dla ciebie i twojej mamusi

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 07:51   #2386
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Buziaki dla Bartula z okazji roczku

Nie śpimy od 6.30
Dziewczyny mam pytanie odnośnie szczepionek mmr, którą będziecie szczepić??

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Zaczyna się... Jaka jest najfajniejsza i najbardziej pożądana przez Anię zabawka? Ta którą aktualnie bawi się Grześ Nieważne że jej dajemy drugi taki sam samochód, ten Grzesiowy i tak jest fajniejszy. W związku z czym cały czas słyszę - mamo ratunku! mamo ona mi zabiera! Wczoraj mu zepsuła jakąś budowlę z klocków. Popatrzył, zrobił smutną minę i mówi: o nie, w ten właśnie sposób umierają marzenia W ogóle coraz częściej rzuca takimi śmiesznymi tekstami, obstawiam że z jakichś bajek (Pingwiny z Madagaskaru?). Mąż się go pyta wieczorem czy chce mu się robić kupę a ten mu odpowiedział - nie wiem , zapytaj mojego mózgu
dobry jest

Cytat:

Nauczyłam wczoraj Blanke słowa "daj" jeśli czegoś chce (wiem,że do "poproszę" jeszcze daleko). Dzisiaj za każdym razem jak coś chciała to od razu " daj daj daj" Kocham ta kruszyne!!

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A tu http://www.mini-kuchnia.blogspot.com...nale%C5%9Bniki te racuszki dziś robiłam, ale szału nie było
dziękuję

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a mojego tż nie ma, jak wyszedł rano o 7 tak dalej siedzi w robocie, dzwoniłam to powiedział, że jak dobrze pójdzie to za godzinę wyjdzie :/ i jeszcze musi w Trzech Króli pracować
o kurde współczuję:/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44398048]
-------------------
Na reh dzisiaj ok, a potem przyszła mama z dziewczynką z 8 letnią może, ona ćwiczyła a mama miała synka 8mcy ze sobą też, raczkował, wstawał, i padłyśmy wszystkie tam - jaki kontakt z Dorotką! uśmiechali się do siebie ewidentnie, dotykali się, razem raczkowali do siebie i obok siebie, młody nawet buziaka jej dał no coś cudownego![/QUOTE]
no to zakochana para!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Igorka i Natusi, dużo zdrówka i uśmiechu

Przepraszam, że ja tak tylko z doskoku, ale Pietrek dalej ma gorączkę , podejrzewam trzydniówkę, ale jak jutro nie pojawi się wysypka to znów do lekarza uderzymy
zdrówka
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.. Pisałam Wam, że byliśmy wczoraj na pogotowiu... Dziś pojechaliśy do pediatry i co??? Jest na pograniczu zapalenia oskrzeli i płuc..... Znowu... Dostaliśmy skierowanie do szpitala, tak na wszelki wypadek gdyby coś sie dziać zaczeło, bo teraz znowu długi weekend.... A po południu zadzwoniła moja przyjaciółka ta co jej mama jest pulmonologiem i zajmuje sie P. żebyśmy wpadli do niej do domu... Posłuchała, noi powiedziaa to samo co pediatra... Pocieszyła, bo uwaza, że paulina powinna sobie poradzić i powinno obejśc się bez szpitala..... w razie czegos w sobote ma dyżur więc może ja osłuchać, a we wtorek idziemu do niej do poradni pulmonologicznej... także jestem już spokojna.... oby tylko nic się w międzyczasie nie pojawiło.... Mam tylko problem, bo chciałabym ją odizolować od dzieci, bo teraz to wirusowe jest, także ktoś ją gdzieś zaraził, a w święta widziała się z dzieciakami z rodziny... bratanek kaszlał... raczej nie zblizała sie do niego, ale wiadomo jak to jest, w końcu przebywali w jednym mieszkaniu... No i za 2 tyg urodziny... Imprezy nie robimy tylko tort i kawa, herbata, ale praktycznie wszyscy, których się spodziewamy mają dzieci, troche głupio mi powiedzieć, żeby nie przyjeżdzali z dziećmi skoro nie robie imprezy i nikogo nie zapraszam... a z drugiej strony boje sie, chyba ze powiem mamie aby delikatnie pogadala z rodzeństwem... Bo od tż to moze teście i siostra, której też musimy delikatnie powiedzieć, pewnie będzie nie zadowolona, bo ona niby najfajniejsza i najnormalniejsza z rodziny to nie zawsze rozumie...
Dziś mi nerwa ruszyła, bo oznajmiła, że tort małej kupuje... Nie dość, że chciałam sama zrobić, bo przecież to czysta przyjemność, to zależy mi aby mała też spróbowała, no i chciałam aby to był kubuś puchatek... to ta mi wyskakuje ze ona kupuje... Za 100 czy 150 to ja zroie tort i mi jeszcze zostanie... To już lepiej aby jakiś fajniejszy prezent kupiła... no ale jakos ja przekonałam i tortu nie kupuje.. a prezent chce jakiś zeby małej na dłuzej służył to myśle nad stolikiem i 2 krzesełkami z ikei... krzesełka mamut a stolik chyba wezme ten tanszy lack czy jakos tak na all tego pełno, bo z mamuta troche drogi jest. Myśle że posłuży jej troche.... mykam spać... trzymajcie się....
zdrówka dla Paulinki

Cytat:
Hej!

Ja melduję się z pociągu do Warszawy. Odwiozłam Blanke do mojej mamy,dzisiaj przechodzą chrzest bojowy,pierwszy raz mama zawiezie Małą do żłobka Blanus Dzielnie wstała o 5. I powiem Wam że za nami kolejna piękna noc-ZERO pobudek! Przeniesienie Blanki do Jej pokoju plus obniżenie temperatury do 20st to sukces! Dopóki nie przyjdą zęby

brawo za nockę! chyba jest coraz lepiej? a Mama z Blanką na pewno sobie poradzą

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 07:52   #2387
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mhmmm to ide i ja chyba na wychowawczy ;p tylko nie wiem jeszcze jak to jest ze studiami, czy mozna byc jak sie studiuje dziennie hmmm..
Deli, ja się nie znam, ale wychowawczy tj urlop od pracy nieplatny, skoro podczas jego trwania możesz normalnie pracować tzn.np.na zlecenie (bo nie wiem czy np.na umowę o prace, ale pewnie tez-u innego pracodawcy) to studiować napewno tez możesz-najlepiej zadzwoń na infolinię do PIP i Ci wsio powiedzą.

Stary 2014-01-03, 08:13   #2388
meneq
Zakorzenienie

U nas ostatnie fatalne noce to byl chyba skok. Wczoraj bylo juz jakby lepiej a od dzis Yae chodzi jak szalona...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:35   #2389
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Deli, ja się nie znam, ale wychowawczy tj urlop od pracy nieplatny, skoro podczas jego trwania możesz normalnie pracować tzn.np.na zlecenie (bo nie wiem czy np.na umowę o prace, ale pewnie tez-u innego pracodawcy) to studiować napewno tez możesz-najlepiej zadzwoń na infolinię do PIP i Ci wsio powiedzą.

tak sem wlasnie pomyslalam, kurna moja księgowa ma urlop i nie wiem jak sie dowiedziec, bedzie dopiero 7.01 a mi 8.01 konczy sie macierzynski kurcze, ale moze nie bedzie za późno z zalatwieniem tego;/

u nas noc ...jak zwykle... o północy pobudka na uu..później co chwile zmiana uu tulenie... o 4 płaczzzzzzzzzz i o 8 pobudka.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-01-03 o 08:37
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:51   #2390
scotasia
Wtajemniczenie

Na dzień dobry wszystkiego naj naj dla Bartusia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

teraz o mnie- co mnie podkusiło, zeby sobie grzywke na prosto pierdutnac o losie... chlopek roztropek wygląda przy mnie jak miss juniwers masakejros.... na szczescie jakos da sie ją "zalizywac" na boczek całe szczęście, ze pogoda sprzyja czapkom, bo bym chyba z domu do wiosny nie wyszła zdjecia nie dam, bo koszmary w nocy gwarantowane
na pewno nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja mloda pol godziny temu poszla spac. Zlazila mi z kolan, w ogole nie chciala uu, szla sie bawic, probowala gramolic sie na kanape (uczy sie na nia wchodzic) na ktorej lezal tz ( u dentysty byl i czekal sobie az mu znieczulenie zejdzie), łaziła po tżcie, wspinała się, ocierała twarzą, a za chwilę czytała książeczkę, próbowała zejść, wyciągała do mnie ręce... od śmiechu po płacz przechodziła w momencie, wydawało mi się jakby siedziało w niej z 5 różnych osób z ambiwalentnymi uczuciami. W końcu tż ją wziął, ponosił, zaczęła postękiwać jak zawsze kiedy śpiąca, potelepał nią troszkę i odleciała. Usypialiśmy się od 19:00..
U nasto samo z usypianiem. Od 20.30 do 23 Śmiech i płacz na przemian. Raz ja lulałam, raz mąż. Myślałam, że chociaż rano pośpimy dłużej - złudne nadzieje.

Gojka zdrówka dla Paulinki
Fewciu Twoja Blanka naprawdę zuch dziewczyna!!
Bokeh Hania też niedługo zacznie biegać, spokojnie

Dominik dostał wywrotkę Wadera pod choinkę. Mamy panele w pokoju, więc ślisko. I on trzyma się tej wywrotki i prawie biegnie za nią, bo wywrotka się ślizga po tych panelach. Ja niedługo zawału dostanę

A moje dziecko nauczyło się kląskać językiem słodko to wygląda.
Oho.. załączyło się jęczydło.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:21   #2391
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
zdrowia dla Paulinki
i oby się udało się zorganizować przyjęcie bez dzieci....
Cytat:
Hej!

trzymma kciuki za Blankę, ale da radę
i trzymam kciuki za mamę, żeby sobie poradziła
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Na dzień dobry wszystkiego naj naj dla Bartusia

na pewno nie jest tak źle

U nasto samo z usypianiem. Od 20.30 do 23 Śmiech i płacz na przemian. Raz ja lulałam, raz mąż. Myślałam, że chociaż rano pośpimy dłużej - złudne nadzieje.

Gojka zdrówka dla Paulinki
Fewciu Twoja Blanka naprawdę zuch dziewczyna!!
Bokeh Hania też niedługo zacznie biegać, spokojnie

Dominik dostał wywrotkę Wadera pod choinkę. Mamy panele w pokoju, więc ślisko. I on trzyma się tej wywrotki i prawie biegnie za nią, bo wywrotka się ślizga po tych panelach. Ja niedługo zawału dostanę

A moje dziecko nauczyło się kląskać językiem słodko to wygląda.
Oho.. załączyło się jęczydło.
jaka umiejętność wielkie

u nas noc straszna, pobudek ze 3856251651 mniej więcej, do tego dziki płacz, myślałam, że to od zapchanego noska więc zaczęłam mu psiukać wodą i odciągać, to było straszne, pewno wszyscy sąsiedzi pobudzeni :/
o co chodzi? nie wie nikt :/
Stary 2014-01-03, 09:31   #2392
Delicjanka
Zakorzenienie

Amelka ciągle przykłada sobie tel do ucha i gada

lasencje, mialam rpzejsc w play, ale chyba jednak nie... tak więc mam do odsprzedania doładowanie za 30zeta bo mi nie potrzebne, skoro ja w orange jestem..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-03, 09:40   #2393
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..czy któraś używa/ potrzebuje contactubex?

Stary 2014-01-03, 09:59   #2394
nancykenator
Zakorzenienie

sto lat dla Bartusia sylwietty, dużo zdrówka i mnóstwa uśmiechów
Stary 2014-01-03, 09:59   #2395
bokeh
Zakorzenienie

Dzień doberek

Tz chory wiec mimo wolnego mam dwójkę dzieci w domu.

A miałam iść szybko pozalatwiac sprawy a tak muszę wziąć Hanie ze sobą.

Lenova macie już ząbki? Bo może przeoczylam.
Stary 2014-01-03, 10:02   #2396
bijkora
Rozeznanie

Neti, Deli niedawno wspominała cos o cantractubexsie

Włosomaniaczka

Stary 2014-01-03, 10:05   #2397
Konto usunięte

Bartulku, najpiękniejsze buziaki urodzinowe!
Stary 2014-01-03, 10:06   #2398
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Neti, Deli niedawno wspominała cos o cantractubexsie
DELIIIIIIIIIIIIIII......

Stary 2014-01-03, 10:09   #2399
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
DELIIIIIIIIIIIIIII......

;> jaa mam pol tubki :d

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-03, 10:12   #2400
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!

Bartusiu nasz kochany!!!!
W Dniu twoich pierwszych urodzin wszystkiego co sobie tylko wymarzysz, duzo zdrowka oraz aby usmiech nigdy nie schodzil z twojej slicznej buziulki!
Wszystkiego najnajnaj zyczy Kubus z pstryczkowa ciocia

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości