Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 08:10   #2731
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....

Niestety nie obeszlo sie bez naciecia i.. pekniecia.

Zdecydowalam sie na zzo, ale zaraz po podaniu juz mialam 9 cm rozwarcia. Wiec najgorsze mialam za soba, ja osobiacie uwazam, ze parte lepsze niz koncowka normalnych, wylam jak los w okresie godowym.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Woooww gratuluję
Ale szybka akcja....jesteś moim guru
Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
gratulacje

Dziewczyny donoszona ciaza od kiedy jest?????
Też wczoraj o to pytałam i 37 tc usłyszałam
Ja w czwartek mogę rodzić.....a i dostaliśmy zielone światło na przytulanki, moja lekarka stwierdziła że to bardzo stymuluje i przyspiesza....mąż się bardzo ucieszył
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Na 11 godz jadę do szpitala proszę o kciuki. Chciałbym usłyszeć, ze wszystko oki i rozwarcie 8 jedziemy rodzić pani "Isiu "

Donoszona od 37 tygodnia.
Ja mam 38t5d dziś
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Ja mam na 9 wizytę, mam nadzieję, że pobierze mi wymaz i stwierdzi "w poniedziałek wyniki i może pani rodzić" a wg usg dziś skończony 38 tc...
Trzymam mocno kciuki dziewczyny
Stary 2014-01-03, 08:12   #2732
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Moje postanowienie noworoczne: być lepsza od Chodakowskiej i schudnac 10 kg w dwa tygodnie
Szalona . Ale jak Twój dzieć taki duży jak prognozują, to po porodzie stracisz duuużo masy .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:35   #2733
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Pytanko o sprawy organizacyjno-poporodowo-techniczne

Pytanie do obecnych mamuś i osób które się orientują w tym temacie
Jak to jest po powrocie ze szpitala jeżeli chodzi o lekarza pediatrę i położną środowiskową?
- Czy to jest tak, że jak się wróci ze szpitala to dzwoni się powiadomić/po położną, ona przychodzi do domu do maluszka, później z naszymi dokumentami dziecka idzie zapisać nas do pediatry <?> A pediatra w przeciągu tych pierwszych dni bycia w domu, przychodzi do maluszka na wizytę lekarską <?>

Tak to się odbywa, czy jak?
I jeszcze! Kiedy się idzie do UC żeby zarejestrować maluszka?

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cicho, cicho
Jej się scyzoryk w kieszeni otwiera jak ktoś ją o to pyta
U mnie zgłasza szpital - może wszędzie tak jest.
Przed porodem wypełnia się dużo papierów i tam się pisze, gdzie chce się chodzić z dzieckiem, nie jest to jednak wiążące i można zmienić.

W UC trzeba zgłosić do 14 dni, najpierw jednak warto się upewnić, czy szpital przekazał informację o porodzie, bo bez tego się nie załatwi. Trzeba mieć oba dowody osobiste i akt urodzenia (chyba, że jest już w UC).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-03 o 08:37
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:43   #2734
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

A tak a propos teściowych, to znów nam dziś łaziła po naszym poddaszu!!!!Wrrrrrrrr.... ..
dziewczyno, jedź dzisiaj do Ikei i urządźcie się w tej kawalerce i pokaż jak bardzo masz ją w

Cytat:
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....

Zdecydowalam sie na zzo, ale zaraz po podaniu juz mialam 9 cm rozwarcia. Wiec najgorsze mialam za soba, ja osobiacie uwazam, ze parte lepsze niz koncowka normalnych, wylam jak los w okresie godowym.

Gratulacje Witamy na świecie Boryska

a co do wycia, to jestem tego ciekawa, ja na co dzień taka cicha i spokojna mam "wyć jak łoś" ciekaaawe, cieekawee

Dzień dobry ja dziś się tak umęczyłam podczas spania, że chyba jestem bardziej zmęczona rano niż wieczorem. Żadna pozycja mi nie pasowała, Zosia protestowała jak spałam na boku (miałam wrażenie, że leżę na jej nodze/przycisnęłam ją) bo tak długo się próbowała odbić od łóżka aż się obróciłam na plecy. A na plecach... ona się rozłożyła a mi dziś mało tyłek z nogami nie odpadnie. Tak mnie rwie, że już sobie wkręcam, że to bóle krzyżowe
Stary 2014-01-03, 08:53   #2735
senira666
Zakorzenienie

Agoola -- wynoscie sie z tamtad jak najszybciej !!! I nie daj soba pomiatac i powiedz babie do sluchu. Bo poki co pozwalasz jej na takie zachowanie...

Migotka -- wielkie gratulacje

No i dzien dobry
O dziwo noc minela mi przyjemnie i pomimo przerw na wc czuje sie wyspana i wypoczeta

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2014-01-03 o 08:54
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:54   #2736
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
a co do wycia, to jestem tego ciekawa, ja na co dzień taka cicha i spokojna mam "wyć jak łoś" ciekaaawe, cieekawee

Dzień dobry ja dziś się tak umęczyłam podczas spania, że chyba jestem bardziej zmęczona rano niż wieczorem. Żadna pozycja mi nie pasowała, Zosia protestowała jak spałam na boku (miałam wrażenie, że leżę na jej nodze/przycisnęłam ją) bo tak długo się próbowała odbić od łóżka aż się obróciłam na plecy. A na plecach... ona się rozłożyła a mi dziś mało tyłek z nogami nie odpadnie. Tak mnie rwie, że już sobie wkręcam, że to bóle krzyżowe
Podejrzewam, że jak na codzień nie wyjesz, to w czasie porodu możesz nadrobić

A córka nieźle Cię załatwiła...

Czytałam, że parę dni przed porodem może pojawić się tępy ból w krzyżu (ja już mam przeszło tydzień i nic) więc to może to?
Stary 2014-01-03, 08:56   #2737
cayenneOna
Zadomowienie

MalaMigotka, gratulacje!!!! I zazdroszcze tak blyskawicznego porodu :<

Dziewczyny, ktore juz maja maluszki przy sobie: uzywacie laktatora? Jestem tuz przed kliknieciem elektrycznej medeli swing i wolalabym, zeby byla przydatna

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:00   #2738
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ktore juz maja maluszki przy sobie: uzywacie laktatora? Jestem tuz przed kliknieciem elektrycznej medeli swing i wolalabym, zeby byla przydatna

No właśnie ja tez codziennie wrzucam w koszyk i nie finalizuje zakupu
Taka droga ta medela...wolałabym wiedzieć czy potrzebna, chodź wydaje mi sie że to jest bardzo indywidualna sprawa, dla jednej M. jest absolutnym must have, a dla innych zbedny gadżet
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:02   #2739
iwantyou99
Zadomowienie

Gratuluje wszystkim nowym mamusia jesteście super!!

Wczoraj mieliśmy akcje " ostry dyżur" nie mogłam Dominikowi odprowadzić przepukliny wiec szybka akcja-reakcja " jedziemy do szpitala!" Na szczęście trafiliśmy na naszego chirurga który wszystko ładnie powprowadzal sprawdził tez czy wrota przepuklinowe sa wystarczająco szerokie - były. Pochwalił ze reagowalismy bo lepiej przyjechać 4 razy bez powodu niz przegapić. Do tego to była nasza pierwsza wizyta w szpitalu dziecięcym ( będziemy tam mieli zabieg) i byłam zachwycona. Ratownicy ekstra! Zamknęli nas w gabinecie zeby Dominika nienarazac na bakterie. Co chwile przychodzili sprawdzać czy wszystko ok czy czegoś nam nie brakuje. W środę jedziemy na kontrole i dogadać szczegóły zabiegu i powiedzieli ze mamy byc na 9 i wchodzimy jako pierwsi bo maluszek w dodatku wczesniak wiec mamy pierszenstwo. I ze powinnismy sie wszędzie tego domagać bo to takie niepisane prawo. Po wszystkim maz pobiegł zapłacić za parking a ratownik wziol nosidełko i odprowadził mnie do auta żebym nie musiała nosić. No poprostu miałam wrażenie ze to prywatna placówka. I wiem ze wszystkich tak traktują bo przyjechała tez mała królewna ze złamana rączka wiec nosili ja na rękach zabawiali i wogole.

Em ma pisałas wczoraj ze Dorotka marudny - nie wiem czy to nie kwestia pogody bo Dominik dzisiaj tez zachowuje sie conajmniej nie poprawnie

Wogole to mam nerwice i chyba powinnam jednak sie tym zając jakoś konkretniej.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:03   #2740
celin10
Rozeznanie

wiesz, ja nic nie czuje - Mala sie w ogole nie rusza wtedy (choc to zalezy od pozycji), Tz czasem narzeka, ze cos mu dziwnie, albo "cos" czuje, ale ogolnie jest ok [/QUOTE]

niestety mój synciu fika wtedy w najlepsze,wypychając się we wszystkie strony, czasami mam wrażenie że mi skóra na brzuchu pęknie śmiejemy się że synciu nie jest zbyt gościnny
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:06   #2741
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Gratulacje!

Jadę na wizytę do swojego szpitala. Mam nadzieję że tym razem powiedzą mi coś ciekawszego niż "wszystko gra, zapraszamy za miesiąc".

Miłego dnia, dziewczyny
Stary 2014-01-03, 09:06   #2742
san_g
Zadomowienie

I znów Was gonię...

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Dzis o 12 25 na swiat przyszedl Antek. Sosyal 10 pkt, waży 3100, ma 54 cm i jest przesliczny. Napiszę więcej jak dojde do siebie, bo po cc kiepsko..
sciskam Was mocno!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacperek urodził się 27.12.2013 o 11.35 Miał 2640g i 49 cm
Gratuluję- pełnia szczęścia

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak tylko z doskoku. Nie dam rady Was nadrobić. Dzisiaj był naprawdę ciężki dzień. Antoś ma zapalenie płuc:-( Leży na intensywnej terapii, dostaje antybiotyki. Robili mu rano rentgen. Jego stan się pogarszał i po południu zrobili mu punkcje ledzwiowa, żeby wykluczyć zapalenie opon mózgowych. Wyniki dokładne będą dopiero rano ale już lekarka powiedziała, że pierwsza ocena płynu jest ok. Wskaźniki nie są podwyższone. Jeśli jutro wyniki dokladne będą złe to go zabiorą do Krakowa. Ma częste bezdechy. Podobno mocno się śluzuje i nie może oddychać. Jadzia na razie na patologii "tylko". Dziś podniosła jej się temperatura i zaczęła być apatyczna i nie chciała jeść. Zabrali ją więc, żeby obserwować. Podali też te same antybiotyki co Antosiowi. Pobrali też mój pokarm na posiew, bo może to ja im jakiegoś syfa przekazalam. Jak dostałam leki na uspokojenie i teraz idę juz spać. O ile dam radę zasnąć :-(. Trzymajcie proszę kciuki za moje maluchy.
Trzymam mocno kciuki za zdrowie maluszków, na pewno będzie dobrze.

Cytat:
Prosze o kciuki, cos sie zaczelo dziac, podlacza kroplowe za niedlugo i probujemy. Odezwe sie jak bede mogla. Czy sie uda zobaczymy ale jak polozna powiedziala warunki sa.

Cytat:

Gratulacje! Szybka akcja Słyszałam, że szpital w Chorzowie jest dobrą placówką a do tego odnowioną więc czekam na opis porodu.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:06   #2743
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
No właśnie ja tez codziennie wrzucam w koszyk i nie finalizuje zakupu
Taka droga ta medela...wolałabym wiedzieć czy potrzebna, chodź wydaje mi sie że to jest bardzo indywidualna sprawa, dla jednej M. jest absolutnym must have, a dla innych zbedny gadżet
Ja nie chce sie wymądrzać bo jeśli chodzi o kp to raczej nie jestem wiarygodnym źródłem informacji, ale uważam ze jeśli ktos naprawdę chce kp to nie jedt mu potrzebny laktator elektryczny, a i manualny mozna dokupić po porodzie ( np do ściągania mleka na zapas czy przy nawale- choć wtedy uzywac jak najrzadziej)

Stary 2014-01-03, 09:08   #2744
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Agoola83, mam nadzieję, że asortyment z Ikei Was zachwyci na tyle, że uciekniecie od tego babsztyla

Ejani, co Ci tak śpieszno do rodzenia? Mamy termin na 24 stycznia, a to jeszcze trochę czasu . Kolejka przed nami spora.

Marieee, co u Ciebie?

Cytat:
Hehe, wrzucam inspirację - możesz potrenować http://kola.lowiecki.pl/ao/zzz/glo/los.mp3

Mam dziś w domu TŻ. Wczoraj wieczorem w trybie pilnym miał usuwanego zęba, a dziś wiadomo - jak to facet - jest na skraju życia i śmierci .
Mnie dalej gardło piłuje, ale muszę się troszkę zaopiekować poszkodowanym.
Stary 2014-01-03, 09:09   #2745
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja dziś średnio wyspana, chyba sobie jakaś drzemkę strzelę zaraz....dziś miałam koszmary....śniło mi się ze mąż mnie zdradza....o matko...co za straszny sen
Tak się w nocy się w niego wtuliłam, chyba był w szoku
Wstałam o 7 zrobiłam mu kanapkę do pracy i już jakoś zasnąć nie mogłam, robię dziś zapiekankę ryżową na obiadek, mam straszną ochotę bo już jestem przejedzona tym świątecznym jedzeniem i mięsem
Stary 2014-01-03, 09:09   #2746
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

przy córce nie potrzebowałam laktatora bo karmiłam piersią i mleczka było jej akurat,kupiłabym dopiero jak okaże się niezbędny
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:11   #2747
iwantyou99
Zadomowienie

Ponieważ absolutnie nie umiem wielocytowac na stajfonie wiec jeszcze odniosę sie do dyskusji odnosnie prowadzenia ciazy w innych krajach. Wiec ja rownież uważam ze usg powinno byc wykonywane regularnie. Oczywiście nie jest powiedziane ze wszystko sie zauważy ale wiele chorób tak! A to ważne zwłaszcza w przypadku gdy potrzebna jedt natychmiastowa reakcja po porodzie. A opieka po porodzie... Hmmm to ja nie wiem ale w Anglii podobno na wszystko zapisują paracetamol a i o konsultacje lekarza innego niz ten pierwszego kontaktu ciezko sie doprosić.

Stary 2014-01-03, 09:14   #2748
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja nie chce sie wymądrzać bo jeśli chodzi o kp to raczej nie jestem wiarygodnym źródłem informacji, ale uważam ze jeśli ktos naprawdę chce kp to nie jedt mu potrzebny laktator elektryczny, a i manualny mozna dokupić po porodzie ( np do ściągania mleka na zapas czy przy nawale- choć wtedy uzywac jak najrzadziej)

Ja mam ręczny Nuby i bez niego mogłoby być ciężko bo nie miałam synka od razu przy sobie. Do tego z cyca niewiele jeszcze zje, więc odciągam żeby mieć do dokarmienia po piersi.

Dziewczyna z którą byłam na sali kupiła Lovi - można używać jako ręczny i elektroniczny. Jako el bma ten minus że jest głośny, więc w nocy może przeszkadzać. Ręczny co prawda też trochę słychac ale zdecydowanie mniej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:17   #2749
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja mam ręczny Nuby i bez niego mogłoby być ciężko bo nie miałam synka od razu przy sobie. Do tego z cyca niewiele jeszcze zje, więc odciągam żeby mieć do dokarmienia po piersi.

Dziewczyna z którą byłam na sali kupiła Lovi - można używać jako ręczny i elektroniczny. Jako el bma ten minus że jest głośny, więc w nocy może przeszkadzać. Ręczny co prawda też trochę słychac ale zdecydowanie mniej.
W przypadku jakiś nieprawidłowości jasne ze warto mieć ale ja bym sie skusiła na ręczny - koszt mniejszy a w razie czego mozna kupic elektryczny.

http://www.zwenus.pl/2506.

Stary 2014-01-03, 09:17   #2750
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Hehe, wrzucam inspirację - możesz potrenować http://kola.lowiecki.pl/ao/zzz/glo/los.mp3
hahaha, znam ta stronę, bo zaprosiliśmy odgłos borsuka z tej strony, nagraliśmy mp3 i puścilismy na strychu jak wyganialiśmy kunę ze strychu to były emocje warczał na poddaszu przez 3 dni
Stary 2014-01-03, 09:20   #2751
san_g
Zadomowienie

Opisy porodów bardzo wciągające. Świetnie się czyta! Dobrze, że wszystkie zakończone pozytywnie!

Gosia dobrze, że u Was wszystko ok.

Ja czekam na "ten" moment a tu nic. Boli trochę podbrzusze. Wczoraj były jakieś trzy skurcze i więcej nic...a telefonów, sms-ów i wiadomości na fb z pytaniem "urodziłaś" mam już dość;/

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:26   #2752
perfuzja
Zakorzenienie

migotka gratuluje Borysa i szybkiego porodu! Współczuje pęknięcia, oby wszystko się zagoilo szybko

Selena jak wyjdziecie ze szpitala to dzwonisz do przychodni, żeby zgłosić urodzenie dziecka. Przychodzi do Ciebie położna ze wszystkimi dokumentami, ogląda dziecko. Potem dzwonisz i umawiasz się na wizytę do lekarza.

Co do USC: my w szpitalu dostaliśmy kartkę z konkretnym terminem kiedy mamy się zgłosić. Ale nie wiem czy wszędzie tak jest.

CayenneOna u mnie laktator się w ruchu codziennie w zasadzie.
Stary 2014-01-03, 09:27   #2753
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Wczoraj mieliśmy akcje " ostry dyżur" ...
O kurczę, to pewnie mieliście niezły stres. A co za zabieg czeka Dominika?
Jeśli chodzi o opis opieki i personelu, to miło czytać takie rzeczy, bo czasem człowiek może stracić wiarę, że może być traktowany po ludzku.
Cytat:
Wiec ja rownież uważam ze usg powinno byc wykonywane regularnie. Oczywiście nie jest powiedziane ze wszystko sie zauważy ale wiele chorób tak! A to ważne zwłaszcza w przypadku gdy potrzebna jedt natychmiastowa reakcja po porodzie. A opieka po porodzie... Hmmm to ja nie wiem ale w Anglii podobno na wszystko zapisują paracetamol a i o konsultacje lekarza innego niz ten pierwszego kontaktu ciezko sie doprosić.
Zgadzam się z Tobą. Jak czytam o tym, jak opieka nad ciężarną wygląda w UK to cieszę się, że jestem w Polsce. Myślę, że moja ciąża, gdybym mieszkała tam, już dawno byłaby tylko bolesnym wspomnieniem .
Jakiś czas temu moja koleżanka urodziła córeczkę w Walii. Nie znam szczegółów medycznych, ale wiem, że nie wyczyścili jej do końca macicy i miała spore kłopoty ze zdrowiem. Bagatelizowali je na tyle, że pomoc dostała po przylocie do PL . Może to wyjątkowa sytuacja, ale czy ja wiem...
Co do opieki nad noworodkiem, jeśli jest tak jak opisujecie, to tego mogę pozazdrościć .
Stary 2014-01-03, 09:29   #2754
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:

gratulacje
Ja uciekam do Zusu i jak będę miała jakieś info to napiszę po powrocie
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:30   #2755
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
hahaha, znam ta stronę, bo zaprosiliśmy odgłos borsuka z tej strony, nagraliśmy mp3 i puścilismy na strychu jak wyganialiśmy kunę ze strychu to były emocje warczał na poddaszu przez 3 dni
Ale akcja, jak z thrillera . I co? Kuna sobie poszła?
Stary 2014-01-03, 09:30   #2756
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
[Hehe, wrzucam inspirację - możesz potrenować http://kola.lowiecki.pl/ao/zzz/glo/los.mp3
No zesikam się

Jeśłi chodzi o rejestrowanie dziecka, to jak któaś wspomniała 14 dni.
Natomiast z pediatrą u nas jest tak, że jak urodzę to mam powiadomić położną swoją. Ona idzie do mojego pediatry i informuje go. Pediatra został podany przy wyborze położnej.Mam tego samego co przy starszaku, nota bene naszego rodzinnego całego.
Wiem, że w przeciągu tygodnia/dwóch pediatra wpada z wizyta do domu. Termin do uzgodnienia telefonicznie.

Gratuluję kolejnej mamusi Będzie się działo
Stary 2014-01-03, 09:36   #2757
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
migotka gratuluje Borysa i szybkiego porodu! Współczuje pęknięcia, oby wszystko się zagoilo szybko

Selena jak wyjdziecie ze szpitala to dzwonisz do przychodni, żeby zgłosić urodzenie dziecka. Przychodzi do Ciebie położna ze wszystkimi dokumentami, ogląda dziecko. Potem dzwonisz i umawiasz się na wizytę do lekarza.

Co do USC: my w szpitalu dostaliśmy kartkę z konkretnym terminem kiedy mamy się zgłosić. Ale nie wiem czy wszędzie tak jest.

CayenneOna u mnie laktator się w ruchu codziennie w zasadzie.
Ale karmisz normalnie piersia Emila? Plus to odciagniete z butli? Czy odciagniete do zamrozenia?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:37   #2758
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Ale akcja, jak z thrillera . I co? Kuna sobie poszła?
od roku już jej nie ma, dokończyliśmy podbitkę domu i już nie ma którędy wejść ( a z 3 tyg temu próbowała, bo mamy sypialnię na poddaszu i chodziła po dachówkach i narobiła takiego rabanu jak szukała wejścia, że się psy sąsiadów uaktywniły). Nie wiemy tylko kogo to zasługa - czy zaproszonego borsuka, czy porozrzucanych kostek WC na strychu, czy wypsikanie najbardziej śmierdzącej perfumy jaką w życiu dostałam (Agent Provocateur) po strychu fakt jest taki, że co otwieramy teraz właz to pierwszy wychodzi zapach, jakby na strychu mieszkała jakaś stara pudernica
Stary 2014-01-03, 09:55   #2759
sadlaczyca
Raczkowanie

migotka, gratulacje! Mówiłam, że w szpitalu lepiej bo sprzątać nie będziesz musiała

agoola, uciekaj na swoje! Jak maluch się pojawi na świecie to będzie jeszcze gorzej. Zdrowie psychiczne przede wszystkim.

Amberella, jak dziś się czujesz? Lepiej mam nadzieję?

Idę się wykąpać i może na jakiś spacer? Dzieciu, wyłaź!
Stary 2014-01-03, 09:57   #2760
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
od roku już jej nie ma, dokończyliśmy podbitkę domu i już nie ma którędy wejść ( a z 3 tyg temu próbowała, bo mamy sypialnię na poddaszu i chodziła po dachówkach i narobiła takiego rabanu jak szukała wejścia, że się psy sąsiadów uaktywniły). Nie wiemy tylko kogo to zasługa - czy zaproszonego borsuka, czy porozrzucanych kostek WC na strychu, czy wypsikanie najbardziej śmierdzącej perfumy jaką w życiu dostałam (Agent Provocateur) po strychu fakt jest taki, że co otwieramy teraz właz to pierwszy wychodzi zapach, jakby na strychu mieszkała jakaś stara pudernica
Pomysłowi z Was ludzie . No i efekt osiągnięty .

PawMaj13, śniłaś mi się dzisiaj i we śnie byłaś bardzo smutna, bo nie urodziłaś 31 grudnia. A ta data w moim śnie to był "dzień księdza" . Byłaś strasznie rozżalona i mówiłaś w kółko "a tak chciałam, by moje dziecko lubiło czerń". Bez kitu, nie wiem do końca, o co chodziło .

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Amberella, jak dziś się czujesz? Lepiej mam nadzieję?

Idę się wykąpać i może na jakiś spacer? Dzieciu, wyłaź!
Dzięki za troskę . Gardło jeszcze boli, ale jest lepiej, bo nie jestem nuz taka rozbita.

Zasuwaj, zasuwaj . To już Twój czas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości