Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 19:14   #4021
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

A ja sie pierdutłam dziś drzwiami w nos/twarz i zastanawiam się czy wyjdzie mi limo rano czy nie! Losie jaki to ból!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:27   #4022
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Kurde wywaliła mi się aplikacja z wpisem((wrrrrr..

My dzisiaj odwiedziliśmy chrześniaka męża w Pucku. Było wesoło

GUSIA) ale dawno Cię nie było! Marcelem.rosnie i do tego jest bardzo silny. Igorek miesiąc starszy a sam jeszcze nie siada. Jak.z serduszkiem? Byliście? Mam nadzieje ze wszystko w porządku

MELA aua...jak to zrobiłaś?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

ANULKA,DZOAN korzystajcie z wolnego mężów mój jutro do pracy idzie,ale to jeden dzień i potem 3z nami...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:33   #4023
Ingrid Trojan
Raczkowanie

Drogie Mamy ,
próbuję stworzyć nowy wątek wózkowy, na zasadzie ankiety. Może znajdzie się jakaś chętna i wyrazi swoją opinie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029
Pozdrawiam
Ingrid Trojan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:35   #4024
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
U nas podobnie jak u Anulki. Dzien spedzamy we troje. Maz wykorzystuje dzis dzien urlopu, ktory mu przysluguje w nowej pracy. Wlasciwie to jego kierownik mu ten dzien wybral. Bylismy razem w Obi i Castoramie..kupulismy poleczke nad nasze lozko, storczyka, doniczke i naklejki na sciane nad lozeczko Olka z motywem balonow w chmurkach. Pozniej pospacerowalam z Malym. Po 16 na chwile tescie wpadli, a tetaz siedziemy u rodzicow. Karmimy kota,bo reszts wyjechala do Wawy..mlodszego wnuka odwiedzaja..a ja non stop wysylam zdjeciaOlka, zeby nie zapomnieli o tym pierwszym wnuczku

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Miło spędziliście dzień

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Nowy rok zaczelismy od wizyty u pediatry. Na szczescie osluchowo jest wszystko ok. Kontynuujemy antybiotyk do niedzieli i leczymy odparzenia i plesniawki :-( na wadze przybrala malutkl, jutro konczy 4 miesiace i wazy 5800g. Mam nadzieje ze po chorobie ruszy!
Zdrówka

Chyba powoli żegnamy skoka niejadka, żebym tylko nie zapeszyła Ale reszta innego nam towarzyszy. Franek nadal nie guga, przestał pełzać i obracać się z brzucha na plecy.

Tż wczoraj stwierdził, że z nowym rokiem trzeba zacząć się odchudzać i zaczyna od dziś. A dziś zobaczył pizze w lodówce i powiedział, że nie może się zmarnować, trzeba zjeść Już widzę to jego postanowienie.

Założyli nam w końcu licznik od prądu jeszcze gaz, suszenie i będzie można zacząć coś działać.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

ANULKA,DZOAN korzystajcie z wolnego mężów mój jutro do pracy idzie,ale to jeden dzień i potem 3z nami...
Ja się cieszę, że jeszcze jutro Tż ma trochę pracy a potem znowu będzie miał kto mi pomagać

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:12   #4025
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ONA dobrze ze Franus zaczął jeść.oby reszta skoków juz sobie poszła. Czyli niedługo zaczynacie działać z mieszkaniem,suuiper!

Igi zasnal,podejrzewam, ze skoro dzisiaj przespał cala noc to teraz sobie odbije i będą przynajmniej 3karmienia. Synek dostal dzisiaj projektor żółwia morskiego, który ma usypiające melodie,a patrząc na sufit ma się wrażenie ze patrzy się na migocą a wodę. Igi zafascynowany

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-02, 20:16   #4026
fiazo
Zakorzenienie

Dałam dziś na noc camilie zobaczymy jak bedzie spał

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:21   #4027
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

FIAZO kciuki,oby pomoglo

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

ROCKY jak po wizycie u alergologa??

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-02, 20:22   #4028
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Moja próbuje sie przewracac łapie wszystko co ma w zasięgu , potrafi sama sobie smoczek wsadzic i butelke i oczywiscie najchetniej juz by siedziała.
i tez wazy malutko bo jak konczyła 4miechy to raptem 5500 wiec luzik ja jestem drobina to pewnie i ona bedzie
Antybiotyku wsółczuje ale pamietaj o probiotyku.
Tak, acidolac dajemy. Ale te kupy okropne :-( dzisiaj ok 6 razy i odparzenie coraz gorsze :-(

To moze moja tez po mnie bedzie drobna ;-)
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:24   #4029
Neni1984
Zakorzenienie

Hej po raz pierwszy w Nowym Roku

Do nas dalej Skoku nie wrócił i jest wspaniale! Po stokroć zazdroszczę wszystkim, które skoka nie mają w zwyczaju gościć. Inne życie, a dziecka nie mam ochoty kłaść spać

Jutro mamy szczepienia I to cały zestaw-pneumokoki, meningokoki i 5w1.
TŻ oczywiście idzie do pracy po 13 i wróci przed 23. Pozostaje mi tylko modlić się żeby Młody czuł się dobrze
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:40   #4030
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zdrówka dla małej
Jak dla mnie ma super wagę, jak na 4 miesiące, moja waży ok 6, a skończyła już 6 miesięcy
O to ja tak na wyrost sie martwie, przez ta pogode. Dziewczyny beda filigranowe ;-)

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Dzieki za dobre slowa oby Emi dzielnie wytrwala do niedzieli. My tez korzystalysmy z pomcy tz od swiat a teraz wlasnie poszedl na nocke :-( najbardziej nie lubie tych nocek...
Stary 2014-01-02, 20:52   #4031
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy do alergologa bo masakra jest .Czerwone suche placki na policzkach i rekach i nogach a z policzkiw ropa sie saczy bylo ok a w ciagu tygodnia zrobilo sie strasznie

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Ojej ale brzmi strasznie
Oby szybko zeszło

Dzoan współczuję, może to jakiś Skok? Albo ząbki?

Cynamonowa to strasznie długo Adaś bez spania daje radę. Mój wytrzyma 2 godziny w porywach do 2,5. Następnie musi mieć 30 minut drzemki
Nie ma też żadnego problemu, jeśli ostatnia drzemka skończy się o 16.50 - Młody o 17stej trze oczy i już "nie pogadasz"-trzeba kąpać dziecko i układać do snu

Surka strasznie współczuję powrotu do pracy

Elaine brawo dla Igorka
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:52   #4032
czarownica1
Zakorzenienie

Witajcie w Nowym Roku!
Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla Wszystkich.
U nas roznie. Z rozszerzaniem diety idziemy wg planu pediatry (w klubie rozpiska) i jak na razie tfuuu zadnych skutkow ubocznych nie ma.
Antos przewraca sie juz sam na brzuszek. Wydaje mnostwo roznych dzwiekow. Jest taki kontaktowy moj kochany Synek. W sobote konczy 6 miesiecy
W przyszlym tyg mamy pediatre i szczepienia.
Nadal czuje sie zmeczona mimo lenistwa jakie staram sie uskuteczniac.
Moze to jakas deprecha?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:53   #4033
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
FIAZO kciuki,oby pomoglo

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

ROCKY jak po wizycie u alergologa??

Noe wiem czy po pierwszym podaniu powinno pomóc, ale właśnie miałam pierwszy płacz

Synek
Stary 2014-01-02, 21:58   #4034
ita83
Wtajemniczenie

witam sie z irl dolecielismy cali i bez wiekszych problemow....maly przywital domek pierwszym zebolkiem

a my znow chaos organizacyjno-sprzatajacy i mam nadzieje ze za kilka dni bedzie juz ok

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-02, 22:43   #4035
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie z irl dolecielismy cali i bez wiekszych problemow....maly przywital domek pierwszym zebolkiem

a my znow chaos organizacyjno-sprzatajacy i mam nadzieje ze za kilka dni bedzie juz ok

Super że bezpiecznie dotarliście. Oklaski za zęba

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 23:33   #4036
dzoan
Zakorzenienie

Rocky Ale ladnie Laurka przespala noc

Jejku, ale z tymi placuszkami zwlaszcza ropiejacymi brzmi strasznie ( biedactwo..oby alergolog szybko pomogla!

elaine : klaski: dla Igiego za ladna noc

No wlasnie czy sa sloiczki z samym ziemniaczkiem??

Kurcze nie chcialabym sie wyprowadzac do rodzicow..zaraz trzebaby wyjasniac co sie dzieje, a ja nie chce nikogo mieszac w naszd sprawy. Znajac ojca uslyszalabym jeszcze, ze to ze mna cos nie tak, a nie z mezem :/

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie po dłuuuuuuuuuuuuugie jnieobecnosci i życzymy wszystkim szczescia w nowym roku. Zeby był jeszcze lepszy niz poprzedni i obfitszy

Nie nadrabiam bo nie dam rady.

Bianek nadal ma katar i problem wielki bo nie pozwala zobie nic robi przy nosie. samo wycieranie gili chusteczka konczy sie wielkim wrzaskiem. robimy troche inchalacji troche soli morskiej da sobie wstrzyknac ale ma tak zawalone ze czasami jesc nie moze bo sie dusi. we wtorek miała isc na szczepienie ale nawet nie bede z nia do lekarza leciec. Osłuchowo czysto, goraczki brak wiec sie troche musimy pomeczyc. zamówiłam jeszcze ostatecznie katarek ale mam odkurzacz bez regulacji 2200w wiec nie wiem czy cos z tego bedzie. Zapełnie chyba szybko pojemnik to wtedy nie ma takiej siły ssacej i moze troche da rade ehhhhhhhhhhh.
Zdrówka wszystkim

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

a i kolki nam sie juz definitywnie skonczyły i wraz z nimi chyba poszły uczulenia bo juz jem kawałek serniczka i małe jajeczko i narazie jest ok. poczekam jeszcze z soja i rybami . Mała pije koperkowa z sokiem jabłkowym, marchwia pluje i sie wzdryga jakbym nie wiem co jej dawała i dostała po niej wysypki. Mam juz tez kaszki holle ale poczekamy az wyzdrowieje i nie wiem od której zaczac. orkiszowej, owsianej czy pszenicznej? jak katar sobie pojdzie to spróbujemy z dynia a marchew odpuszczamy.
Olus tez nie daje sobie pomoc z katarkiem i odciaganiem glutkow. Ryk jak tylko dotkne noska.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy. NIe chcę wyjść na niedobrą matkę (kocham Lilę najmocniej na świecie), ale super tak wyjść do ludzi i choć przez kilka godzin nie myśleć o kupkach i karmieniach Nie wiedziałam, że tak będę cieszyła się z pracy
:klaski: za prawidlowe myslenie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się Noworocznie

Przepraszam że nie zaglądałam ale wizaz odmówił mi posłuszeństwa i nie mogłam się logować,
ale cał czas podczytywałam was

U Nas jakoś leci Marcel jest dość silny i nie można go zostawić samego w leżaczku bo sam siada
Ząbki dalej dają popalić

No i jesteśmy po Chrzcinach
W pierwszy dzień Świąt Marcel miał swoje Święto

Pozdrawiamy i ślemy buziaki
hej milo Cie znowu widziec

Cytat:
Nowy rok zaczelismy od wizyty u pediatry. Na szczescie osluchowo jest wszystko ok. Kontynuujemy antybiotyk do niedzieli i leczymy odparzenia i plesniawki :-( na wadze przybrala malutkl, jutro konczy 4 miesiace i wazy 5800g. Mam nadzieje ze po chorobie ruszy!

Surka podziwiam ze juz pracujesz ;-) Ja tez mialam wyrzuty jak bylam na wigili w pracy, ale przyjemnie jest choc na chwile nie myslec o opiece.
Elaine brawa za siedzenie. Moja jeszcze nic a nic. Pewnie troche poczekamy.
Dzoan mam podobnie z Emi- nie zasnie i koniec. Nawet w ciagu dnia raczki lub wozeczek :-( Z tym smokiem identycznie, tylko go oglada i molestuje ;-) I wscieka sie jak wypadnie-albo jak sama go sobie wyjmie :-P

My bedziemy musieli uczuc od podstaw zasypiania w lozeczku jak Emi wyrosnie z wozka... Bo teraz spi tam tylko noca i to niekiedy do 4-5 pozniej wymiekam...
a wiec juz teraz moge pogratulowac 4 mcy

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
I jak sie Oluś czuje?

Nie każda mama ma wtedy wolne. Franek siedzi, owszem ale musi być pomiędzy moimi nogami i ręce muszę miec na nich bo tylko wtedy czuje sie bezpiecznie Także musze czekać

Biedna malutka
Olus nadal smarka..nosek szybko sie zapycha..ale odpukac w dzien juz tak nie kaszle,wiec w nicy to chyba bylo od sciekajacej wydzielinki

Cytat:
Miło spędziliście dzień

Zdrówka

Chyba powoli żegnamy skoka niejadka, żebym tylko nie zapeszyła Ale reszta innego nam towarzyszy. Franek nadal nie guga, przestał pełzać i obracać się z brzucha na plecy.

Tż wczoraj stwierdził, że z nowym rokiem trzeba zacząć się odchudzać i zaczyna od dziś. A dziś zobaczył pizze w lodówce i powiedział, że nie może się zmarnować, trzeba zjeść Już widzę to jego postanowienie.

Założyli nam w końcu licznik od prądu jeszcze gaz, suszenie i będzie można zacząć coś działać.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ja się cieszę, że jeszcze jutro Tż ma trochę pracy a potem znowu będzie miał kto mi pomagać
Diete trzeba zaczac od pustej lodowki i nie dokupywac wszystkich smieci,.ktore sie zjadlo:P

Cytat:
ONA dobrze ze Franus zaczął jeść.oby reszta skoków juz sobie poszła. Czyli niedługo zaczynacie działać z mieszkaniem,suuiper!

Igi zasnal,podejrzewam, ze skoro dzisiaj przespał cala noc to teraz sobie odbije i będą przynajmniej 3karmienia. Synek dostal dzisiaj projektor żółwia morskiego, który ma usypiające melodie,a patrząc na sufit ma się wrażenie ze patrzy się na migocą a wodę. Igi zafascynowany

ciekawy projektor pomaga zadnac?

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej po raz pierwszy w Nowym Roku

Do nas dalej Skoku nie wrócił i jest wspaniale! Po stokroć zazdroszczę wszystkim, które skoka nie mają w zwyczaju gościć. Inne życie, a dziecka nie mam ochoty kłaść spać

TŻ oczywiście idzie do pracy po 13 i wróci przed 23. Pozostaje mi tylko modlić się żeby Młody czuł się dobrze
za szczepienie

Cytat:

Supet, ze podroz bezpieczna i jux w domciu

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj i dzisiaj Olus dostal pierwszs warzywko..marchewe niestety krzywi sie po niej jakby sok z cytryny pil :P jutro jeszczw troszke mu dam i cos nowego zaczniemy..dynie czy jablko lepiej?

Poza tym tadam tadam Olus konczy dzisiaj 3 stycznia 5 miesiecy? )

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:43   #4037
czerwony_balonik
Zadomowienie

elaine niestety choróbsko nam pokrzyżowało plany z kanalikiem i czekamy aż Gabi wydobrzeje,wtedy pojedziemy,teraz jest już lepiej,ale nadal ma uporczywy katar,który się nie chce odczepić :/
Stary 2014-01-03, 01:22   #4038
Agrafka86
Wtajemniczenie

EWUSIA dasz radę wszystko ogarnąć

ANULKA zazdroszczę męża w domu. Mój miał mieć wolne, ale jest taka pogoda i musi nadzorować pracę ludzi. Gdyby był śnieg też by był ze mną. A tu lipa.

MELA i jak masz limo?

NENI ja zawsze na szczepienie sama z Małym. A nie powiem fajnie jakby Tż ze mną poszedł, ale w pracy

CZAROWNICZKO za nowe umiejętności i za taką kontaktowosc
Może nie depresja. Tylko takie osłabienie psychiczne? Może wypij sobie jakąś meliske czy coś?

Hej. My po karmieniu. Młody obudził się taki głodny, że ulala. A to mleko AR musi odstac 7 minut zanim będzie podane, więc te minuty spędziłam na słuchaniu syreny mojego dziecka. Zjadł i poszedł dalej spać.
Ja też idę spać.
Kocham patrzeć jak Misiu rośnie. Był taki malusi, a teraz to już duży chłopak

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 05:49   #4039
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jejku wchodzę, a tu dalej ostatni mój post. Myslalam, że coś poczytam, a tu nic.
W każdym razie my już nie śpimy.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 06:19   #4040
moonlightdancer
Rozeznanie

Witam sie w Nowym Roku
Widze ze zabki wyskakuja jak grzyby po deszczu . U nas nic i raczej nic sie nie szykuje.
TZ ma wolne i mam urwanie glowy
W dodatku przez pewne problemy rodzinne musielismy isc do sadu i miec prawnika
Jeszcze tz zastanawia sie nad kupnem czegos a ja sie boje tych wszystkich jego kredytow. Jednak jego pieniadze i jego decyzja.
Lece ogarniac dom.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:26   #4041
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dzoan, Fiazo współczuję nocek
Rocky - a Tobie tych problemów ze skórą, ja się tak stresowałam problemami Artka, że prawie straciłam pokarm, więc domyślam się, jak Ty się czujesz

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Kocham patrzeć jak Misiu rośnie. Był taki malusi, a teraz to już duży chłopak
Ja to samo, wczoraj jak TŻ go wyciągał z łóżeczka, to się nie umiałam nadziwić, że jest już taki duży...

U nas nic nowego, Mały ostatnie 2 noce robił mi jazdy, bo się budził koło 24 i za nic w świecie nie chciał iść z powrotem spać, a ja z reguły jestem wtedy nieprzytomna i po prostu się kładę obok niego i nawet nie wiem, kiedy zasypia...
Ale dzisiaj już było OK.
Z TŻem ani lepiej ani gorzej, jest po prostu słabo.

I dziękuję Wam serdecznie za odpowiedzi odnośnie kleiku! Jesteście niezawodne
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:28   #4042
sylwia1986sz
Zadomowienie

Mela auuuć, ja kiedys sobie w beret trzasnelam drzwiami wiem jak to boli :-\

Agrafka to tez dlugo nie spicie!

Dzoan dziekuje i rowniez skladam gratki dla Twojego Olusia za 5 miesiecy :-* Oby Ci sie poukladalo!
Stary 2014-01-03, 08:28   #4043
dzoan
Zakorzenienie

Dzien dobry
Wlasnie sie inhalujemy..w nocy 5 karmien..tylko 2 drzemki po 2h, reszta max. po 1,5h..
Juz sie troszke rozbudzilam.

Powtorze sie z duma w sercu, ze nasz Olus konczy dzisiaj 5 mcy!!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:28   #4044
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Rocky Ale ladnie Laurka przespala noc

Jejku, ale z tymi placuszkami zwlaszcza ropiejacymi brzmi strasznie ( biedactwo..oby alergolog szybko pomogla!

elaine : klaski: dla Igiego za ladna noc

No wlasnie czy sa sloiczki z samym ziemniaczkiem??

Kurcze nie chcialabym sie wyprowadzac do rodzicow..zaraz trzebaby wyjasniac co sie dzieje, a ja nie chce nikogo mieszac w naszd sprawy. Znajac ojca uslyszalabym jeszcze, ze to ze mna cos nie tak, a nie z mezem :/

Olus tez nie daje sobie pomoc z katarkiem i odciaganiem glutkow. Ryk jak tylko dotkne noska.

:klaski: za prawidlowe myslenie

hej milo Cie znowu widziec

a wiec juz teraz moge pogratulowac 4 mcy

Olus nadal smarka..nosek szybko sie zapycha..ale odpukac w dzien juz tak nie kaszle,wiec w nicy to chyba bylo od sciekajacej wydzielinki

Diete trzeba zaczac od pustej lodowki i nie dokupywac wszystkich smieci,.ktore sie zjadlo:P

ciekawy projektor pomaga zadnac?

za szczepienie

Supet, ze podroz bezpieczna i jux w domciu

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj i dzisiaj Olus dostal pierwszs warzywko..marchewe niestety krzywi sie po niej jakby sok z cytryny pil :P jutro jeszczw troszke mu dam i cos nowego zaczniemy..dynie czy jablko lepiej?

Oklaski za 5miesięcy

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
elaine niestety choróbsko nam pokrzyżowało plany z kanalikiem i czekamy aż Gabi wydobrzeje,wtedy pojedziemy,teraz jest już lepiej,ale nadal ma uporczywy katar,który się nie chce odczepić :/
Zdrówka.

Wstaliśmy o 9. Nie wiem co pomogło. Dalam camilie i krople przeciw kolkom. W nocy były pobudki jak zwykle, ale przy każdej spał dalej no i wstał chyba po 8 bo nawijał sam do siebie zanim ja sie obudziłam. Nie wiem ile leżał. Ciekawe czy to jednorazowe czy bedzie tak dalej

Synek
Stary 2014-01-03, 08:30   #4045
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie po świętach i sylwku, ważę chyba ze 2kg więcej, aż boje się na wagę wejść.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ! ! !

Z rana się wkurzyłam Mam z Michasiem wyznaczoną wizytę na styczeń do ortopedy, ale ... dzwoniłam w grudniu żeby zapisać się to powiedziano, żeby dzwonić w styczniu, dzwonię w styczniu to miejsc nie ma Mam dzwonić jutro, żeby na luty się zapisać ... nosz k.... !

- Pamiętacie jak Wam pisałam, że moja znajoma zmarła po porodzie, miała zespół Hellp i straszne powikłania ... w sylwestra powiesił się jej narzeczony. Normalnie nie powinno się źle o zmarłym pisać, ale ... aż mnie zdenerwował .. zostawił dziecko, ich wspólne dziecko, które ma pół roczku. Biedny maleństwo. Rozumiem, że mogł się załamać, ale w takich wypadkach trzeba szukać pomocy u psychologa, psychiatry ... on był potrzebny temu dizecku, które i tak było pokrzywdzone okrutnie, bo nie miało mamy. I teraz co, rozwiązał problem, tylko co będzie z dzieckiem. O adopcję będzie cieżko, bo nie wiadomo jak będzie rozwijało się maleństwo. Po takich powikłaniach w ciąży może być różnie. Aż mnie to zdołowało. Chociaż to dla mnie obcy ludzie to może z racji tego, że sama mam dziecko jakoś to przeżywam.

- Kolejny news w mojej rodzinie, moja kuzynka 17 letnia spodziewa się dziecka ... jest już w 6 miesiącu. Cały czas gadała, że ją brzuch boli, starzy po gastrologach wozili ... a tu ciąża. Brała leki na żołądek, których w ciąży nie wolno ... mam nadzieję, że dzidzia będzie zdrowa. Myślę, że młoda kłamie, że nie wiedziala ... bo ja tego sobie nie wyobrażam jak można nie wiedzieć jesli sie współzyje z chłopakiem, wymiotuje, ma mdłości, zawroty głowy, brak @.

Rozumiem, gdyby miała @ czuła się świetnie, no to jestem to sobie w stanie wyobrazić. Na początku ruchy płodu są jak ruchy jelit, no niech już będzie ... ale takie coś. Tym bardziej, że widziała nie dawno jak ja wymiotowałam dalej niż widziałam.

A co u nas:

- Dwa dni już jemy dynię ... pierwsza łyżeczka i mina w podkówkę ... a kolejne i uśmiech. Teraz piszczy jak za długo przetrzymuję mu łyżeczkę
Co radzicie wprowadzać jako kolejne warzywko?

- Michaś łapie się za stópki już około miesiąca czy nawet trochę dłużej. On jakoś tak zaczął bardziej wszystko łapać i od razu stopy w tym samym czasie złapał, ale teraz siedzi ze stopami stale w górze trzyma je w łapkach albo w buzi. Oby mu tak na stałe nie zostało

- Siada coraz lepiej, kobinuje czego by się chwycić, zeby sobie pomóc wstać. Jak podam mu ręce to się podciąga, i siedzi na idealnie wyprostowanych plecka.

Musze Was nadrobić ... Mam tylko 12 stron
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:37   #4046
ona8686
Zakorzenienie

Witam
Chyba za wcześnie sie ucieszyłam, że Franek znowu ładnie je.
I dziś już były problemy z ranną drzemką. Przesunął ją o godzinę, a w porę drzemki oczywiście był śpiący marudny i spać nie mógł. Teraz jestem ciekawa ile pośpi i pewnie wszystko nam się poprzesuwa.

elaine i jak mineła nocka?

Neni za szczepienia

czarownica za nową umiejętność. A depresja raczej to nie jest. Myślę, że przez tyle miesięcy człowiek 'pracuje' na pełnych obrotach i jest już po prostu zmęczony.

ita za ząbek

dzoan nie widziałam nigdzie samego ziemniaka i za miesiace

Franuś
Stary 2014-01-03, 08:38   #4047
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
- Pamiętacie jak Wam pisałam, że moja znajoma zmarła po porodzie, miała zespół Hellp i straszne powikłania ... w sylwestra powiesił się jej narzeczony. Normalnie nie powinno się źle o zmarłym pisać, ale ... aż mnie zdenerwował .. zostawił dziecko, ich wspólne dziecko, które ma pół roczku. Biedny maleństwo. Rozumiem, że mogł się załamać, ale w takich wypadkach trzeba szukać pomocy u psychologa, psychiatry ... on był potrzebny temu dizecku, które i tak było pokrzywdzone okrutnie, bo nie miało mamy. I teraz co, rozwiązał problem, tylko co będzie z dzieckiem. O adopcję będzie cieżko, bo nie wiadomo jak będzie rozwijało się maleństwo. Po takich powikłaniach w ciąży może być różnie. Aż mnie to zdołowało. Chociaż to dla mnie obcy ludzie to może z racji tego, że sama mam dziecko jakoś to przeżywam.

- Kolejny news w mojej rodzinie, moja kuzynka 17 letnia spodziewa się dziecka ... jest już w 6 miesiącu. Cały czas gadała, że ją brzuch boli, starzy po gastrologach wozili ... a tu ciąża. Brała leki na żołądek, których w ciąży nie wolno ... mam nadzieję, że dzidzia będzie zdrowa. Myślę, że młoda kłamie, że nie wiedziala ... bo ja tego sobie nie wyobrażam jak można nie wiedzieć jesli sie współzyje z chłopakiem, wymiotuje, ma mdłości, zawroty głowy, brak @.

Rozumiem, gdyby miała @ czuła się świetnie, no to jestem to sobie w stanie wyobrazić. Na początku ruchy płodu są jak ruchy jelit, no niech już będzie ... ale takie coś. Tym bardziej, że widziała nie dawno jak ja wymiotowałam dalej niż widziałam.
O matko :O Straszne wiadomości...
A dziadkowie tego dziecka?

Co do kuzynki - no cóż....

My dajemy teraz głównie dynię z ziemniaczkiem, brokuły, kalafior + deserki. Strasznie boję się wrócić do marchewki i jabłka. Muszę iść wyczaić jakieś nowe słoiczki, choć wybór jest dość skromny :/ Mam w szafce jeszcze ziemniaki ze szpinaczkiem i groszek do podania.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 08:51   #4048
ona8686
Zakorzenienie

idzia o matko, zostawić takie maleństwo wiadomo, że życie to nie bajką i czasami jest pod górkę, ale trzeba chcieć sobie z tym radzić a zwłaszcza dla takiego Szkraba.
dla Michasia za wcinanie nowych pokarmów i umiejętności.

fiazo oby poprawiło Wam sie z tymi nockami

moonlightdancer
współczuje sytuacji z prawnikiem. Jestem ciekawa jak u Was wyglądają święta

Czy któreś z dzieciaczków jeździ już w spacerówce? Oprócz Margosiowego
Franek już sie nie mieści w gondoli, nóżki ma lekko podgięte. Ale według mnie stabilnie sam też nie siedzi. Z oparciem owszem. I nie wiem co zrobić. Czy go przenieść? Czy nie? Wole jak sobie leży niż miałby się męczyć z siedzeniem.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44401804]O matko :O Straszne wiadomości...

My dajemy teraz głównie dynię z ziemniaczkiem, brokuły, kalafior + deserki. Strasznie boję się wrócić do marchewki i jabłka. Muszę iść wyczaić jakieś nowe słoiczki, choć wybór jest dość skromny :/ Mam w szafce jeszcze ziemniaki ze szpinaczkiem i groszek do podania.[/QUOTE]

Ja dopiero teraz powróciłam do marchewki, połączyłam ja z dynią i z mieniakami. Potem dałam jej trochę samej. I Frankowy brzuch ją zaakceptował

Franuś
Stary 2014-01-03, 09:11   #4049
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44401804]O matko :O Straszne wiadomości...

My dajemy teraz głównie dynię z ziemniaczkiem, brokuły, kalafior + deserki. Strasznie boję się wrócić do marchewki i jabłka. Muszę iść wyczaić jakieś nowe słoiczki, choć wybór jest dość skromny :/ Mam w szafce jeszcze ziemniaki ze szpinaczkiem i groszek do podania.[/QUOTE]

Jesli pisałaś to przepraszam, ale mi umknęło :

Dlaczego boisz się jabłka? Ja póki co chcę warzywa podawać, ale jabkło chcę wprowadzić jako pierwszy owoc i jako jedyny jak narazie. Podobno jabłko działa lepiej na kupki.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:14   #4050
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Adaś ma drzemkę więc nadrobiłam Was, u nas ok, z dnia na dzień moj syn mnie zaskakuje patrzenie jak rośnie i rozwija się taki mały człowiek jest fascynujące

Elaine brawa dla Igiego za siadanie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się Noworocznie

Przepraszam że nie zaglądałam ale wizaz odmówił mi posłuszeństwa i nie mogłam się logować,
ale cał czas podczytywałam was

U Nas jakoś leci Marcel jest dość silny i nie można go zostawić samego w leżaczku bo sam siada
Ząbki dalej dają popalić

No i jesteśmy po Chrzcinach
W pierwszy dzień Świąt Marcel miał swoje Święto

Pozdrawiamy i ślemy buziaki
Hej Guuusia dawno Cię nie było
Brawa dla Marcela za siadanie i za chrzest
Mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać.

Cytat:
Za 4 miesiące a waga nie taka zła

Cytat:

Ha ha skąd ja to znam - ja tez miałam ograniczyć słodkie a wczoraj zjadłam paczkę chipsów i zapiłam resztą pepsi żeby się nie zmarnowało i nie kusiło później

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Kciuki za szczepienie i oby nie było skutków poszczepiennych

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku!
Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla Wszystkich.
U nas roznie. Z rozszerzaniem diety idziemy wg planu pediatry (w klubie rozpiska) i jak na razie tfuuu zadnych skutkow ubocznych nie ma.
Antos przewraca sie juz sam na brzuszek. Wydaje mnostwo roznych dzwiekow. Jest taki kontaktowy moj kochany Synek. W sobote konczy 6 miesiecy
W przyszlym tyg mamy pediatre i szczepienia.
Nadal czuje sie zmeczona mimo lenistwa jakie staram sie uskuteczniac.
Moze to jakas deprecha?

dla Antosia za nowe umiejętności
Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak nie deprecha

Cytat:
super, że szczęśliwie dolecieliście i za zębolka

Cytat:

Jest aż tak źle z Tż ???
za marcheweczkę i ja bym podała dynię
No i najlepszego z okazji 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość

W dodatku przez pewne problemy rodzinne musielismy isc do sadu i miec prawnika
Jeszcze tz zastanawia sie nad kupnem czegos a ja sie boje tych wszystkich jego kredytow. Jednak jego pieniadze i jego decyzja.
Lece ogarniac dom.
Mam nadzieje, że wszystko się poukłada

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Wstaliśmy o 9. Nie wiem co pomogło. Dalam camilie i krople przeciw kolkom. W nocy były pobudki jak zwykle, ale przy każdej spał dalej no i wstał chyba po 8 bo nawijał sam do siebie zanim ja sie obudziłam. Nie wiem ile leżał. Ciekawe czy to jednorazowe czy bedzie tak dalej

Może faktycznie to zęby i Camilia pomogła

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

straszne

A co u nas:

- Dwa dni już jemy dynię ... pierwsza łyżeczka i mina w podkówkę ... a kolejne i uśmiech. Teraz piszczy jak za długo przetrzymuję mu łyżeczkę
Co radzicie wprowadzać jako kolejne warzywko?

- Michaś łapie się za stópki już około miesiąca czy nawet trochę dłużej. On jakoś tak zaczął bardziej wszystko łapać i od razu stopy w tym samym czasie złapał, ale teraz siedzi ze stopami stale w górze trzyma je w łapkach albo w buzi. Oby mu tak na stałe nie zostało

- Siada coraz lepiej, kobinuje czego by się chwycić, zeby sobie pomóc wstać. Jak podam mu ręce to się podciąga, i siedzi na idealnie wyprostowanych plecka.
za wszystkie umiejętność Michasia

Elaine nie zacytowało mi Ciebie. Na razie odstawiłam wszystko - i gluten i warzywka bo wyszła Adasiowi wysypka delikatna na klatce piersiowej i na brodzie ma kaszkę i to przekształca się w taki suchy strupek i nie wiem od czego więc odstawiłam wszystko. Jak zejdzie zacznę znów wprowadzać i lepiej obserwować
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości