|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
A ja sie pierdutłam dziś drzwiami w nos/twarz i zastanawiam się czy wyjdzie mi limo rano czy nie! Losie jaki to ból!
#4022 |
Zakorzenienie
|
Kurde wywaliła mi się aplikacja z wpisem
![]() My dzisiaj odwiedziliśmy chrześniaka męża w Pucku. Było wesoło ![]() GUSIA ![]() MELA aua...jak to zrobiłaś? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ANULKA,DZOAN korzystajcie z wolnego mężów ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4023 |
Raczkowanie
|
Drogie Mamy ,
próbuję stworzyć nowy wątek wózkowy, na zasadzie ankiety. Może znajdzie się jakaś chętna i wyrazi swoją opinie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029 Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba powoli żegnamy skoka niejadka, żebym tylko nie zapeszyła ![]() Tż wczoraj stwierdził, że z nowym rokiem trzeba zacząć się odchudzać i zaczyna od dziś. A dziś zobaczył pizze w lodówce i powiedział, że nie może się zmarnować, trzeba zjeść ![]() Założyli nam w końcu licznik od prądu ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
ONA dobrze ze Franus zaczął jeść.oby reszta skoków juz sobie poszła. Czyli niedługo zaczynacie działać z mieszkaniem,suuiper!
Igi zasnal,podejrzewam, ze skoro dzisiaj przespał cala noc to teraz sobie odbije i będą przynajmniej 3karmienia. Synek dostal dzisiaj projektor żółwia morskiego, który ma usypiające melodie,a patrząc na sufit ma się wrażenie ze patrzy się na migocą a wodę. Igi zafascynowany ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4027 |
Zakorzenienie
|
FIAZO kciuki,oby pomoglo
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- ROCKY jak po wizycie u alergologa?? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
![]() |
#4028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To moze moja tez po mnie bedzie drobna ;-)
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Hej po raz pierwszy w Nowym Roku
![]() Do nas dalej Skoku nie wrócił i jest wspaniale! Po stokroć zazdroszczę wszystkim, które skoka nie mają w zwyczaju gościć. Inne życie, a dziecka nie mam ochoty kłaść spać ![]() Jutro mamy szczepienia ![]() TŻ oczywiście idzie do pracy po 13 i wróci przed 23. Pozostaje mi tylko modlić się żeby Młody czuł się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Dzieki za dobre slowa oby Emi dzielnie wytrwala do niedzieli. My tez korzystalysmy z pomcy tz od swiat a teraz wlasnie poszedl na nocke :-( najbardziej nie lubie tych nocek...
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby szybko zeszło ![]() Dzoan współczuję, może to jakiś Skok? Albo ząbki? ![]() Cynamonowa to strasznie długo Adaś bez spania daje radę. Mój wytrzyma 2 godziny w porywach do 2,5. Następnie musi mieć 30 minut drzemki ![]() Nie ma też żadnego problemu, jeśli ostatnia drzemka skończy się o 16.50 - Młody o 17stej trze oczy i już "nie pogadasz"-trzeba kąpać dziecko i układać do snu ![]() Surka strasznie współczuję powrotu do pracy ![]() Elaine brawo dla Igorka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w Nowym Roku!
Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla Wszystkich. U nas roznie. Z rozszerzaniem diety idziemy wg planu pediatry (w klubie rozpiska) i jak na razie tfuuu zadnych skutkow ubocznych nie ma. Antos przewraca sie juz sam na brzuszek. Wydaje mnostwo roznych dzwiekow. Jest taki kontaktowy moj kochany Synek. W sobote konczy 6 miesiecy ![]() W przyszlym tyg mamy pediatre i szczepienia. Nadal czuje sie zmeczona mimo lenistwa jakie staram sie uskuteczniac. Moze to jakas deprecha? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Wtajemniczenie
|
witam sie z irl dolecielismy cali i bez wiekszych problemow....maly przywital domek pierwszym zebolkiem
![]() a my znow chaos organizacyjno-sprzatajacy i mam nadzieje ze za kilka dni bedzie juz ok Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Rocky Ale ladnie Laurka przespala noc
![]() Jejku, ale z tymi placuszkami zwlaszcza ropiejacymi brzmi strasznie ![]() elaine : klaski: dla Igiego za ladna noc ![]() No wlasnie czy sa sloiczki z samym ziemniaczkiem?? Kurcze nie chcialabym sie wyprowadzac do rodzicow..zaraz trzebaby wyjasniac co sie dzieje, a ja nie chce nikogo mieszac w naszd sprawy. Znajac ojca uslyszalabym jeszcze, ze to ze mna cos nie tak, a nie z mezem :/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj i dzisiaj Olus dostal pierwszs warzywko..marchewe ![]() Poza tym tadam tadam Olus konczy dzisiaj 3 stycznia 5 miesiecy? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zadomowienie
|
elaine niestety choróbsko nam pokrzyżowało plany z kanalikiem i czekamy aż Gabi wydobrzeje,wtedy pojedziemy,teraz jest już lepiej,ale nadal ma uporczywy katar,który się nie chce odczepić :/
#4038 |
Wtajemniczenie
|
EWUSIA dasz radę wszystko ogarnąć
![]() ANULKA zazdroszczę męża w domu. Mój miał mieć wolne, ale jest taka pogoda i musi nadzorować pracę ludzi. Gdyby był śnieg też by był ze mną. A tu lipa. MELA i jak masz limo? ![]() NENI ja zawsze na szczepienie sama z Małym. A nie powiem fajnie jakby Tż ze mną poszedł, ale w pracy ![]() CZAROWNICZKO ![]() ![]() Może nie depresja. Tylko takie osłabienie psychiczne? Może wypij sobie jakąś meliske czy coś? Hej. My po karmieniu. Młody obudził się taki głodny, że ulala. A to mleko AR musi odstac 7 minut zanim będzie podane, więc te minuty spędziłam na słuchaniu syreny mojego dziecka. Zjadł i poszedł dalej spać. Ja też idę spać. Kocham patrzeć jak Misiu rośnie. Był taki malusi, a teraz to już duży chłopak ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#4039 |
Wtajemniczenie
|
Jejku wchodzę, a tu dalej ostatni mój post. Myslalam, że coś poczytam, a tu nic.
W każdym razie my już nie śpimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4040 |
Rozeznanie
|
Witam sie w Nowym Roku
![]() Widze ze zabki wyskakuja jak grzyby po deszczu ![]() TZ ma wolne i mam urwanie glowy ![]() W dodatku przez pewne problemy rodzinne musielismy isc do sadu i miec prawnika ![]() Jeszcze tz zastanawia sie nad kupnem czegos a ja sie boje tych wszystkich jego kredytow. Jednak jego pieniadze i jego decyzja. Lece ogarniac dom. |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Konto usunięte
|
Dzoan, Fiazo współczuję nocek
![]() Rocky - a Tobie tych problemów ze skórą, ja się tak stresowałam problemami Artka, że prawie straciłam pokarm, więc domyślam się, jak Ty się czujesz ![]() Cytat:
U nas nic nowego, Mały ostatnie 2 noce robił mi jazdy, bo się budził koło 24 i za nic w świecie nie chciał iść z powrotem spać, a ja z reguły jestem wtedy nieprzytomna i po prostu się kładę obok niego i nawet nie wiem, kiedy zasypia... Ale dzisiaj już było OK. Z TŻem ani lepiej ani gorzej, jest po prostu słabo. I dziękuję Wam serdecznie za odpowiedzi odnośnie kleiku! Jesteście niezawodne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Mela auuuć, ja kiedys sobie w beret trzasnelam drzwiami wiem jak to boli :-\
Agrafka to tez dlugo nie spicie! Dzoan dziekuje i rowniez skladam gratki dla Twojego Olusia za 5 miesiecy :-* Oby Ci sie poukladalo!
#4043 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wlasnie sie inhalujemy..w nocy 5 karmien..tylko 2 drzemki po 2h, reszta max. po 1,5h.. Juz sie troszke rozbudzilam. Powtorze sie z duma w sercu, ze nasz Olus konczy dzisiaj 5 mcy!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wstaliśmy o 9. Nie wiem co pomogło. Dalam camilie i krople przeciw kolkom. W nocy były pobudki jak zwykle, ale przy każdej spał dalej no i wstał chyba po 8 bo nawijał sam do siebie zanim ja sie obudziłam. Nie wiem ile leżał. Ciekawe czy to jednorazowe czy bedzie tak dalej Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po świętach i sylwku, ważę chyba ze 2kg więcej, aż boje się na wagę wejść.
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ! ! ! Z rana się wkurzyłam ![]() ![]() - Pamiętacie jak Wam pisałam, że moja znajoma zmarła po porodzie, miała zespół Hellp i straszne powikłania ... w sylwestra powiesił się jej narzeczony. Normalnie nie powinno się źle o zmarłym pisać, ale ... aż mnie zdenerwował .. zostawił dziecko, ich wspólne dziecko, które ma pół roczku. Biedny maleństwo. Rozumiem, że mogł się załamać, ale w takich wypadkach trzeba szukać pomocy u psychologa, psychiatry ... on był potrzebny temu dizecku, które i tak było pokrzywdzone okrutnie, bo nie miało mamy. I teraz co, rozwiązał problem, tylko co będzie z dzieckiem. O adopcję będzie cieżko, bo nie wiadomo jak będzie rozwijało się maleństwo. Po takich powikłaniach w ciąży może być różnie. Aż mnie to zdołowało. Chociaż to dla mnie obcy ludzie to może z racji tego, że sama mam dziecko jakoś to przeżywam. - Kolejny news w mojej rodzinie, moja kuzynka 17 letnia spodziewa się dziecka ... jest już w 6 miesiącu. Cały czas gadała, że ją brzuch boli, starzy po gastrologach wozili ... a tu ciąża. Brała leki na żołądek, których w ciąży nie wolno ... mam nadzieję, że dzidzia będzie zdrowa. Myślę, że młoda kłamie, że nie wiedziala ... bo ja tego sobie nie wyobrażam jak można nie wiedzieć jesli sie współzyje z chłopakiem, wymiotuje, ma mdłości, zawroty głowy, brak @. Rozumiem, gdyby miała @ czuła się świetnie, no to jestem to sobie w stanie wyobrazić. Na początku ruchy płodu są jak ruchy jelit, no niech już będzie ... ale takie coś. Tym bardziej, że widziała nie dawno jak ja wymiotowałam dalej niż widziałam. A co u nas: - Dwa dni już jemy dynię ... pierwsza łyżeczka i mina w podkówkę ... a kolejne i uśmiech. Teraz piszczy jak za długo przetrzymuję mu łyżeczkę ![]() Co radzicie wprowadzać jako kolejne warzywko? - Michaś łapie się za stópki już około miesiąca czy nawet trochę dłużej. On jakoś tak zaczął bardziej wszystko łapać i od razu stopy w tym samym czasie złapał, ale teraz siedzi ze stopami stale w górze trzyma je w łapkach albo w buzi. Oby mu tak na stałe nie zostało ![]() - Siada coraz lepiej, kobinuje czego by się chwycić, zeby sobie pomóc wstać. Jak podam mu ręce to się podciąga, i siedzi na idealnie wyprostowanych plecka. Musze Was nadrobić ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Witam
Chyba za wcześnie sie ucieszyłam, że Franek znowu ładnie je. I dziś już były problemy z ranną drzemką. Przesunął ją o godzinę, a w porę drzemki oczywiście był śpiący marudny i spać nie mógł. Teraz jestem ciekawa ile pośpi i pewnie wszystko nam się poprzesuwa. elaine i jak mineła nocka? Neni ![]() czarownica ![]() ita za ząbek ![]() dzoan nie widziałam nigdzie samego ziemniaka i za miesiace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A dziadkowie tego dziecka? Co do kuzynki - no cóż.... My dajemy teraz głównie dynię z ziemniaczkiem, brokuły, kalafior + deserki. Strasznie boję się wrócić do marchewki i jabłka. Muszę iść wyczaić jakieś nowe słoiczki, choć wybór jest dość skromny :/ Mam w szafce jeszcze ziemniaki ze szpinaczkiem i groszek do podania. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
idzia o matko, zostawić takie maleństwo
![]() ![]() fiazo oby poprawiło Wam sie z tymi nockami moonlightdancer współczuje sytuacji z prawnikiem. Jestem ciekawa jak u Was wyglądają święta ![]() Czy któreś z dzieciaczków jeździ już w spacerówce? Oprócz Margosiowego ![]() Franek już sie nie mieści w gondoli, nóżki ma lekko podgięte. Ale według mnie stabilnie sam też nie siedzi. Z oparciem owszem. I nie wiem co zrobić. Czy go przenieść? Czy nie? Wole jak sobie leży niż miałby się męczyć z siedzeniem. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44401804]O matko :O Straszne wiadomości... A dziadkowie tego dziecka? Co do kuzynki - no cóż.... My dajemy teraz głównie dynię z ziemniaczkiem, brokuły, kalafior + deserki. Strasznie boję się wrócić do marchewki i jabłka. Muszę iść wyczaić jakieś nowe słoiczki, choć wybór jest dość skromny :/ Mam w szafce jeszcze ziemniaki ze szpinaczkiem i groszek do podania.[/QUOTE] Ja dopiero teraz powróciłam do marchewki, połączyłam ja z dynią i z mieniakami. Potem dałam jej trochę samej. I Frankowy brzuch ją zaakceptował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44401804]O matko :O Straszne wiadomości...
A dziadkowie tego dziecka? Co do kuzynki - no cóż.... My dajemy teraz głównie dynię z ziemniaczkiem, brokuły, kalafior + deserki. Strasznie boję się wrócić do marchewki i jabłka. Muszę iść wyczaić jakieś nowe słoiczki, choć wybór jest dość skromny :/ Mam w szafce jeszcze ziemniaki ze szpinaczkiem i groszek do podania.[/QUOTE] Jesli pisałaś to przepraszam, ale mi umknęło : Dlaczego boisz się jabłka? Ja póki co chcę warzywa podawać, ale jabkło chcę wprowadzić jako pierwszy owoc i jako jedyny jak narazie. Podobno jabłko działa lepiej na kupki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Adaś ma drzemkę więc nadrobiłam Was, u nas ok, z dnia na dzień moj syn mnie zaskakuje ![]() ![]() Elaine brawa dla Igiego za siadanie ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Marcela za siadanie i za chrzest ![]() Mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak nie deprecha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i najlepszego z okazji 5 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elaine nie zacytowało mi Ciebie. Na razie odstawiłam wszystko - i gluten i warzywka bo wyszła Adasiowi wysypka delikatna na klatce piersiowej i na brodzie ma kaszkę i to przekształca się w taki suchy strupek i nie wiem od czego więc odstawiłam wszystko. Jak zejdzie zacznę znów wprowadzać i lepiej obserwować ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.