|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
o ja pierdylę
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
W 2013 r ponad 10000 dziewczynek dostało imię Lena , ponad 9000 chłopców Jakub pozostałe najpopularniejsze imiona to Filip Kacper Szymon a u dziewczynek Maja Zuzanna Julia Amelia.
Lenki mamy na forum ale Kubusia żadnego niezarejestrowalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam że też nie zwróciła bym uwagi takiej kobiecie. Gdybym zobaczyła ewidentnie pijaną ciężarną to pewnie bym zadzwoniła po policje, albo gdybym była barmanka to bym odmówiła nalania jej alkoholu. Ale w innej sytuacji...co ja bym jej mogła powiedzieć, przypuszczam ze doskonale wie co robi i moje uwagi raczej nie odniosły by zamierzonego skutku
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Mamusie - jakich mokrych chusteczek używacie i ile Wam sie tego zużywa?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na koniec, jeden barman obronił honor i zwrócił uwagę, ale fakt, wszyscy to w tyłku mieli, jeden facet jeszcze poszedł za ciężarną, że nie trzeba palić na zewnątrz, że można w środku ![]() Cytat:
to musi być radość ![]() ja chyba też dziś machnę zapiekankę. Zostało mi dużo sera żółtego, bo robiłam deskę serów na urodziny, więc trzeba to jakoś zutylizować tylko szpinaku nie mam
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Jakbym ją znała to zupełnie inna inszość. Ostatnio szwagierka myślała że zaszła w ciaze ale bała się test zrobić. Poinformowała nas o tym pijąc kolejnego drinka. No i wtedy powiedziałam jej ze skoro przypuszcza (była niemal pewna ale okazało sie że fałszywy alarm) ze zaszła w ciaze to powinna sobie darować kolejnego drinka.
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle chodzi mi po głowie jeszcze Nel ale sama już nie wiem chyba już się przyzwyczaiłam do Leny
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
ajakasia, Hosenka gratuluję
za dzieciaczki Witam . Byłam wczoraj u lekarza i w poniedziałek idę do szpitala ![]() a w środę próbujemy rodzić ![]() Tak się wczoraj zestresowałam i wystraszyłam tą informacją , że masakra . Nie wiem czemu sądziłam , że akcja sama się rozkręci pojadę i urodzę . A tu mam 2-3 dni leżeć w szpitalu czego bardzo się boję Nawet na ffotelu u gina śmiałam się , że mogłabym już urodzić on do mnie , że jutro raczej nie dam rady a później mówi , ze w poniedziałek zaprasza do szpitala a w środę próbujemy rodzić . Jak wyszliśmy od lekarza to miałam łzy w oczach jeszcze źle pokierowałam męża i wjechał w ulicę dwukierunkową a myślałam , że jest jednokierunkowo i nie tym pasem jechał przez co policja nas zatrzymała ![]() Pytają się czy we dwójkę jedziemy a jedno z nas mówi , że nie we trójkę i pokazałam na brzuch palcem powiedziałam , ze To moja wina , ze źle pojechał wzieli nasze dokumenty i poszli do samochodu .Ja wtedy w ryk do męża , że będzie mandat , ze boję się iść do szpitala i w ogóle a w domu tak się zestesowałam , ze w nocy miałam delikatne skurcze , mały cały czas kopał . Tak z godzinę próbuję zasnąć w tym łóżku po czym słyszę głos męża " WIEM , ŻE NIE ŚPISZ JESZCZE IDZ SPAĆ NIE MARTW SIĘ BĘDZIE DOBRZE , przez Ciebie nie mogę zasnąć bo wiem , ze nie śpisz i się denerwujesz" ![]() A ja się strasznie boję tego leżenia w szpitalu i tego wywoływania porodu niby nie mogę się doczekać ale jakiś strach mnie obleciał powiedcie , ze to normalne ![]() |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no weź Ty nawet tak nie myśl! kurde laska to co Ty przeszłaś to hardcore na maksa i ani Ty ani nikt nie może Ci powiedzieć, że robisz coś nie tak A sio takie głupie myśli- jesteś wspaniałą mamą i masz wspaniałego synka
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie denerwuj się- już bliżej niż dalej. Szpital to nic przyjemnego no ale jak trzeba to trzeba a będziesz pod stałą opieką
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
ajakasia, Hosenka...gratulacje !!!
![]() mezaga...trzymam kciuki za maluchy Mąż wczoraj pojechał do Ikei po łóżeczko i materacyk. Co prawda narazie nie będziemy go składać, ze względu na przesądy, że to pecha przynosi, ale już jest i czeka sobie spokojnie. U nas leżenia ciąg dalszy...Mała kopie coraz mocniej we wszystkich możliwych kierunkach. Dziś chyba wybiorę się na mały spacer do sklepu pod blokiem, żeby się trochę dotlenić. Jutro idę na pobranie krwi, a we wtorek wizyta.
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to witam z rana
![]() dołączam do grona osób z koszmarną nocą- brzuch mnie ciągnęł tak jakoś dziwnie jakbym zakwasy miała, wstać nie mogłam, zgaga paliła Do tego obudziłam sie z zawalonym nosem i gardłem i gardło boli
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
i w ogóle zastanawia mnie to , czy tam cały czas (przed porodem oczywiście )mam łazić w koszuli szpitalnej czy mogę sobie chodzić w dresie np.
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci że już za parę dni zobaczysz synka Wywoływanie, nie jest takie złe, podłączą Ci kroplówkę i będziesz czekać na skurcze, ja mam się dopiero zjawić na ktg i usg dzień przed terminem....i wtedy kroplówka,więc przechlapane ale mam nadzieję że do tego czasu coś samo ruszy
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
AgatkaL: Agatko śniłaś mi się dzisiaj
![]() Śniło mi się, że idąc miastem spojrzałam na stojącą tam maszynę do gier - i Ty się wyświetlałaś na jej ekranie Można było prowadzić z Tobą rozmowę jak na Skype - co też uczyniłyśmy - i wrzucać żetony za które włączałaś ludziom daną gierkę ![]() Sny w ciąży są naporawdę zaskakujące...
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny, też sądzę że tetra będzie lepsza, ma być z końcu praktycznie
![]() Jeśli lubicie ryż i samorobiący się obiad to polecam Wam przepis na takie danie, sprawdzone wielokrotnie http://baby-w-kuchni.blogspot.com/20...ne-w-ryzu.html tylko ja nigdy nie robiłam ze skrzydełkami, daję udka albo filecik, uwielbiam ryż z tego przepisu ![]() Aniołku, to normalne, że boisz się porodu, do tego dochodzi jeszcze wizja wywołania, kto by tego nie przeżywał? Ale po pierwsze: może się coś jeszcze ruszy (zobacz jak wyszło u Migotki!) a po drugie, już niedługo będziesz miała dziecia na rękach, a to jest najważniejsze!
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
aniolku spokojnie, nie stresuj sie. 2 dni Ci mina szybko, a moze cos sie samo ruszy wczesniej. Bedzie dobrze. Juz za pare dni bedziesz tulic maluszka swojego.
|
|
|
|
#2811 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uciekaj jak najszybciej do tego mieszkania, o którym pisałaś. Jakiś czas się przemęczycie, a później zmienicie je na większe ![]() Cytat:
Cytat:
mamy wielką kuchnię, dużą powierzchnię podłogi niewykorzystaną w niej, bo nie ma jak. Chciałabym zburzyć jedną ścianę, ale niestety jest nośna, więc Cytat:
![]() Wiem o tym, ale tak sobie myślę, że skoro nie jest w ogóle odkręcany to chyba nie ma problemu ![]() Skończony 37 tc ![]() Cytat:
super opieka w tym szpitalu, takie opisy przywracają wiarę w naszą publiczną służbę zdrowia ![]() Co do pogrubionego - zawsze będę pisać, że Cię podziwiam, a przede wszystkim Twój spokój i opanowanie. Gdybym ja była na Twoim miejscu myślę, że byłabym stałym klientem szpitala i przychodni, bo biegałabym z każdą pierdołą. Z drugiej strony, jeżeli czujesz, że spotkanie z psychologiem może Ci w jakiś sposób pomóc to nie wahaj się iść. Sama nie korzystałam, ale mam koleżanki, które chodziły na takie terapie indywidualne i bardzo sobie chwaliły ![]() Cytat:
Też słyszałam, że trudno się doprosić nawet konsultacji z pediatrą ![]() Cytat:
![]() Pod prysznic mogę polecić mydło marsylskie
|
|||||||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od razu oczywiście, ale w 2-3 dobie już tak.
|
|
#2813 | |||
|
Konto usunięte
|
Witam się po śniadanku
Czytam o Waszych nockach i twardniejących brzuchach i zaczynam się martwić że ja tak nie mam, albo mam a nie potrafię tego rozróżnić Idę dzisiaj do lekarza to się podpytam.W ogóle im bliżej terminu (17 dni do CC) tym bardziej się zaczynam martwić czy wszystko jest w porządku z małą. Już bym tak chciała mieć ją w rękach i wiedzieć że jest ok a to czekanie jest straszne Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: BRAWO!! Tak trzymać!! Będziecie mieli swoje mieszkanko, na pewno pięknie urządzone ![]() Cytat:
A w szpitalu dasz radę, na pewno nie będzie źle |
|||
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mąż na noc nie będzie mógł ze mną zostać po porodzie w szpitalu ale cały dzień będzie mógł siedzieć . Więc chyba każde wolne mu wziąć od środy i w ciągu dnia trochę mi pomoże przy małym . Naważniejsze , żeby urodził się cały i zdrowy
|
|||
|
|
|
#2815 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo współczuję ci tyych przejść z teściową Cytat:
![]() Cytat:
Oj,to faktycznie nerwowo. Super,że jesteś zadowolona z opieki ![]() Cytat:
Hmmm... nie wiem czy tak faktycznie jest,bo chyba podczas połówkowego można zauważyć nieprawidłowości. Poza tym mamy dostęp do badań genetycznych,amniopunkcji . Jeśli się chce to to wszystko jest za darmo. Ten paracetamol na wszystko to też nie do końca tak,oni raczej nie faszereją niepotrzebnie np antybiotykami. Moim zdaniem to dobre podejście. Np w Polsce mieliśmy wirusa,no i zapisano nam antybiotyk. Ja się pytam po co,skoro na wirusy nie działają antybiotyki,a lekarka,że tak na wszelki wypadek... Albo masz powiedzmy dwoje dzieci,które zachorują ci dwa razy w miesiącu +jakaś choroba twoja,męża-to już z 600-800 zł jak nic idzie na leki! A ktoś zapyta czy masz z czego się leczyć? Nie. Albo np w Polsce w aptekach spotykałam często starsze osoby,które wybierały z recepty co kupią,a na co już nie starczy!!!! Po minimum 30 latach pracy,nie stać było staruszków na leki!!! To dopiero jest nienormalne. Poza tym znam kilka osób które miały tutaj w Anglii poważne problemy zdrowotne i miały świetną opiekę. Np koleżanki mama z nowotworem. Miała mnóstwo różnych metod leczenia proponowanych. Wszystko za darmo. Miała zapewnioną darmową opiekunkę,gdy nie miał kto być z nią w domu,na wszystkie badania przyjeżdżali po nią i odwozili z powrotem do domu. A z usg to nie tylko w Anglii tak jest,koleżanka w Stanach miała tylko jedno usg (w UK są dwa). A tam to w ogóle hardcore,np trzeba wrócić do pracy 8 tyg po porodzie,tylko tyle trwa macierzyński. Rozpisałam się. Cytat:
Nie bój się,będzie dobrze!!
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Migotko ogromniaste gratulacje
no to teraz Małż powinnien Ci kupić kosz słodyczy w nagrodę![]() Iwantyou przygoda nieciekawa, ale cieszy mnie, że w Poz taka dobra opieka jest i, że wyszliście z stamtąd spokojni Ja mam doła jak rów Mariański, zdecydowaliśmy się nie iść na konsultacje do innego lekarza, ponieważ wierzymy, że nasza lekarka wie co robi, a jak zacznę chodzić po lekarzach to do porodu nie skończę (chodzę prywatnie do podobno jednej z lepszych kobietek do prowadzenia ciąży w Poz). |
|
|
|
#2817 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nattali, spróbuj wyżej spać, podłóż sobie kilka poduszek, tak żebvyś spała na półsiedząco. Jak się ma refluks/zgagę to pomaga. Niewygodne jak dla mnie ale lepsze to niż permanentna zgaga w nocy. A a propos wykurzania kuny.. Myślicie, że jakbym puściła tego borsuka dla dziecia to też bym go wykurzyła?
|
|
#2818 | ||
|
Rozeznanie
|
Współczuję wszystkim ciężkich nocy... U mnie była wyjątkowo dobra
![]() Cytat:
z drugiej strony sama miałam trzy osoby o takim samym imieniu w klasie, a mój mąż nawet cztery i żadne z nas nie narzekało Kubusia jednego mamy ![]() Cytat:
upadly_aniol00, oczywiście że Twoje obawy są normalne. Popatrz na to z innej strony - niedługo będziesz miała synka przy sobie Jeśli można wiedzieć - jaki jest powód takiego szybkiego wywoływania u Ciebie porodu? Z tego co widzę termin masz dopiero na 17.01. |
||
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
cholera zjadłam kanapke i mi niedobrze jest- czuję że mam tak wysoko żołądek, że końcówka kanapki jest jeszcze w przełyku
oj dawno nie miałam tak złego poranka aż mi się płakac chce, w ogóle już mi się nie chce tej ciąży.... już mam dość i mogłabym urodzić (tylko szybko i bezboleśnie) a tu jeszcze kilka dni do "donoszenia" młodego- nie wiem czy wytrzymam
|
|
#2820 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, co przeżywasz i szczerze mówiąc mam nadzieję, że nigdy się nie dowiem (mogę tylko próbować sobie wyobrazić), ale proszę, postaraj się uwierzyć, że jesteś wspaniała. Nie znam też Twojego charakteru, ale jeśli jesteś perfekcjonistką, to nawet jeśli Dominik urodził by się w terminie, myślę, że też miałabyś problem z przystosowaniem się do nowej sytuacji i obowiązków. Cytat:
Cytat:
Już wkrótce przytulisz Kacperka i tylko to jest ważne .Współczuję, tym bardziej, że aktualnie przeżywam to samo. Mam nadzieję, że do porodu wydobrzeję i nie będę kichać i prychać na małego. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

. Byłaś strasznie rozżalona i mówiłaś w kółko "a tak chciałam, by moje dziecko lubiło czerń". Bez kitu, nie wiem do końca, o co chodziło
.
16.06.2012 

no na koniec, jeden barman obronił honor i zwrócił uwagę, ale fakt, wszyscy to w tyłku mieli, jeden facet jeszcze poszedł za ciężarną, że nie trzeba palić na zewnątrz, że można w środku 

za dzieciaczki 
do męża , że będzie mandat , ze boję się iść do szpitala i w ogóle 

klask i: