Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 10:47   #2791
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
PawMaj13, śniłaś mi się dzisiaj i we śnie byłaś bardzo smutna, bo nie urodziłaś 31 grudnia. A ta data w moim śnie to był "dzień księdza" . Byłaś strasznie rozżalona i mówiłaś w kółko "a tak chciałam, by moje dziecko lubiło czerń". Bez kitu, nie wiem do końca, o co chodziło .

o ja pierdylę co za sen- jesteś boska
Stary 2014-01-03, 10:49   #2792
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

O to tez ekspresowa zapiekana. Kurczaka nie mam ale chyba moze byc bez albo dodam troche szynki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Możesz wrzucić to na co masz ochotę
Stary 2014-01-03, 10:50   #2793
iwantyou99
Zadomowienie

W 2013 r ponad 10000 dziewczynek dostało imię Lena , ponad 9000 chłopców Jakub pozostałe najpopularniejsze imiona to Filip Kacper Szymon a u dziewczynek Maja Zuzanna Julia Amelia.

Lenki mamy na forum ale Kubusia żadnego niezarejestrowalam.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:50   #2794
lidkaa82
Zadomowienie

Przyznam że też nie zwróciła bym uwagi takiej kobiecie. Gdybym zobaczyła ewidentnie pijaną ciężarną to pewnie bym zadzwoniła po policje, albo gdybym była barmanka to bym odmówiła nalania jej alkoholu. Ale w innej sytuacji...co ja bym jej mogła powiedzieć, przypuszczam ze doskonale wie co robi i moje uwagi raczej nie odniosły by zamierzonego skutku
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:52   #2795
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Przyznam że też nie zwróciła bym uwagi takiej kobiecie. Gdybym zobaczyła ewidentnie pijaną ciężarną to pewnie bym zadzwoniła po policje, albo gdybym była barmanka to bym odmówiła nalania jej alkoholu. Ale w innej sytuacji...co ja bym jej mogła powiedzieć, przypuszczam ze doskonale wie co robi i moje uwagi raczej nie odniosły by zamierzonego skutku
Dokładnie. Ew jeśli delikwentke sie zna to mozna opiekę społeczna zawiadomić.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Mamusie - jakich mokrych chusteczek używacie i ile Wam sie tego zużywa??

Stary 2014-01-03, 10:54   #2796
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Na TVN mówią o kobietach w ciąży, które piją alkohol.
Pokazywali własnie prowokacje TV i nikt nawet nie zwrócił dziewczynie uwagi, że sobie "gula" w stanie błogosławionym - doczepili jej brzuch.

Masakra.
też to oglądałam no na koniec, jeden barman obronił honor i zwrócił uwagę, ale fakt, wszyscy to w tyłku mieli, jeden facet jeszcze poszedł za ciężarną, że nie trzeba palić na zewnątrz, że można w środku

Cytat:
Tak sobie teraz skojarzylam - mamy w rodzinie trojaki dwa chłopaki i panna i pamietam kak ciocia latem ( dzieci miały 7-8 miesiecy) układała dzieciaki na kocyki w cieniu na golaska i kak chłopaki w głos sie śmiały jak robiły siusiu w przestrzeń powietrzna

hahaha to musi być radość

ja chyba też dziś machnę zapiekankę. Zostało mi dużo sera żółtego, bo robiłam deskę serów na urodziny, więc trzeba to jakoś zutylizować tylko szpinaku nie mam a tak mi się nie chce wychodzić, mam do sklepu tak pod górkę, że chyba urodzę po drodze
Stary 2014-01-03, 10:54   #2797
lidkaa82
Zadomowienie

Jakbym ją znała to zupełnie inna inszość. Ostatnio szwagierka myślała że zaszła w ciaze ale bała się test zrobić. Poinformowała nas o tym pijąc kolejnego drinka. No i wtedy powiedziałam jej ze skoro przypuszcza (była niemal pewna ale okazało sie że fałszywy alarm) ze zaszła w ciaze to powinna sobie darować kolejnego drinka.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:55   #2798
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
W 2013 r ponad 10000 dziewczynek dostało imię Lena , ponad 9000 chłopców Jakub pozostałe najpopularniejsze imiona to Filip Kacper Szymon a u dziewczynek Maja Zuzanna Julia Amelia.

O ja...ale popularne to imię, będąc na wakacjach albo na zakupach wołając swoje dziecko obróci się 20 innych Lenek
Ciągle chodzi mi po głowie jeszcze Nel ale sama już nie wiem chyba już się przyzwyczaiłam do Leny
Stary 2014-01-03, 10:55   #2799
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ajakasia, Hosenka gratuluję mezaga trzymam mocne za dzieciaczki

Witam .
Byłam wczoraj u lekarza i w poniedziałek idę do szpitala
a w środę próbujemy rodzić
Tak się wczoraj zestresowałam i wystraszyłam tą informacją , że masakra . Nie wiem czemu sądziłam , że akcja sama się rozkręci pojadę i urodzę . A tu mam 2-3 dni leżeć w szpitalu czego bardzo się boję mąż to nie wiedział co się ze mną stało bo aż w panikę wpadłam mimo , że mówiłam cały czas , że mogę już rodzić .
Nawet na ffotelu u gina śmiałam się , że mogłabym już urodzić on do mnie , że jutro raczej nie dam rady ( pewnie akurat dziś ma dyżur )
a później mówi , ze w poniedziałek zaprasza do szpitala a w środę próbujemy rodzić .
Jak wyszliśmy od lekarza to miałam łzy w oczach jeszcze źle pokierowałam męża i wjechał w ulicę dwukierunkową a myślałam , że jest jednokierunkowo i nie tym pasem jechał przez co policja nas zatrzymała wysiadło 2 policjantów z nadzieją , ze mąz pijany
Pytają się czy we dwójkę jedziemy a jedno z nas mówi , że nie we trójkę i pokazałam na brzuch palcem powiedziałam , ze To moja wina , ze źle pojechał wzieli nasze dokumenty i poszli do samochodu .
Ja wtedy w ryk do męża , że będzie mandat , ze boję się iść do szpitala i w ogóle w straszną panikę wpadłam . Mąż cały czas pocieszał , ze za mandać się zapłaci i nie mam czym sie przejmować a że urodzimy razem i będzie dobrze . Policjant wrócił oddał dokumenty i tyle nawet mandatu nie dał

a w domu tak się zestesowałam , ze w nocy miałam delikatne skurcze , mały cały czas kopał . Tak z godzinę próbuję zasnąć w tym łóżku po czym słyszę głos męża
" WIEM , ŻE NIE ŚPISZ JESZCZE IDZ SPAĆ NIE MARTW SIĘ BĘDZIE DOBRZE , przez Ciebie nie mogę zasnąć bo wiem , ze nie śpisz i się denerwujesz"

A ja się strasznie boję tego leżenia w szpitalu i tego wywoływania porodu niby nie mogę się doczekać ale jakiś strach mnie obleciał powiedcie , ze to normalne
Stary 2014-01-03, 10:57   #2800
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie masz racje bo widzisz ja taka jestem ze myśle ze wszystko muszę sama i zeby było idealnie. Moje macierzyństwo juz na starcie było skazane na brak idealnisci. Wiesz zastanawiam sie czy gdyby Dominik urodził sie o czasie tez bym sie tak przejmowali kazdym steknieciem każda kupka i w ogóle. Do tego wiesz do mojego Tz-ta niebardzo dociera ze jak np on mówi zupełnie bez wyrzutu poprostu stwierdzając fakt " ale jestem zmęczony" to ja słyszę " jestem zmęczony bo niespalem pol nocy bo zajmowałem sie dzieckiem a Ty powinnas to robic" i kiedy tak na chłodno do tego podchodzę to spoko - wiem jest zmęczony i mówi o tym tak jak ja ale na codzień wlasnie słyszę coś zupełnie innego. Tak samo np moja mama dzwoni i mówi " moze przyjadę do Was w niedziele to sobie z P. Skoczycie do sklepu a ja Ci w międzyczasie poprasuje" to ja niestety słyszę ze ktos musi sie zając moim dzieckiem i w dodatku jeszcze jestem nieogarnieta bo mam niepoprasowane.

no weź Ty nawet tak nie myśl! kurde laska to co Ty przeszłaś to hardcore na maksa i ani Ty ani nikt nie może Ci powiedzieć, że robisz coś nie tak
A sio takie głupie myśli- jesteś wspaniałą mamą i masz wspaniałego synka
Stary 2014-01-03, 10:59   #2801
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Witam .
Tak się wczoraj zestresowałam i wystraszyłam tą informacją , że masakra . Nie wiem czemu sądziłam , że akcja sama się rozkręci pojadę i urodzę . A tu mam 2-3 dni leżeć w szpitalu czego bardzo się boję mąż to nie wiedział co się ze mną stało bo aż w panikę wpadłam mimo , że mówiłam cały czas , że mogę już rodzić .
Nawet na ffotelu u gina śmiałam się , że mogłabym już urodzić on do mnie , że jutro raczej nie dam rady ( pewnie akurat dziś ma dyżur )
a później mówi , ze w poniedziałek zaprasza do szpitala a w środę próbujemy rodzić .
Jak wyszliśmy od lekarza to miałam łzy w oczach jeszcze źle pokierowałam męża i wjechał w ulicę dwukierunkową a myślałam , że jest jednokierunkowo i nie tym pasem jechał przez co policja nas zatrzymała wysiadło 2 policjantów z nadzieją , ze mąz pijany
Pytają się czy we dwójkę jedziemy a jedno z nas mówi , że nie we trójkę i pokazałam na brzuch palcem powiedziałam , ze To moja wina , ze źle pojechał wzieli nasze dokumenty i poszli do samochodu .
Ja wtedy w ryk do męża , że będzie mandat , ze boję się iść do szpitala i w ogóle w straszną panikę wpadłam . Mąż cały czas pocieszał , ze za mandać się zapłaci i nie mam czym sie przejmować a że urodzimy razem i będzie dobrze . Policjant wrócił oddał dokumenty i tyle nawet mandatu nie dał

a w domu tak się zestesowałam , ze w nocy miałam delikatne skurcze , mały cały czas kopał . Tak z godzinę próbuję zasnąć w tym łóżku po czym słyszę głos męża
" WIEM , ŻE NIE ŚPISZ JESZCZE IDZ SPAĆ NIE MARTW SIĘ BĘDZIE DOBRZE , przez Ciebie nie mogę zasnąć bo wiem , ze nie śpisz i się denerwujesz"

A ja się strasznie boję tego leżenia w szpitalu i tego wywoływania porodu niby nie mogę się doczekać ale jakiś strach mnie obleciał powiedcie , ze to normalne
Najnormslniejsze na świecie. A szpitalem sie niedenerwuj. Karnawał jest moze zrobicie z dziewczynami jakiś bal przebierańców co prawda sadze ze większość bedzie przebrana za " prawie rodzące " ale i tak moze byc wesoło

Stary 2014-01-03, 11:02   #2802
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Witam .

oj nie denerwuj się- już bliżej niż dalej. Szpital to nic przyjemnego no ale jak trzeba to trzeba a będziesz pod stałą opieką wszystko będzie dobrze
Stary 2014-01-03, 11:05   #2803
AgatkaL
Wtajemniczenie

ajakasia, Hosenka...gratulacje !!!

mezaga...trzymam kciuki za maluchy

Mąż wczoraj pojechał do Ikei po łóżeczko i materacyk. Co prawda narazie nie będziemy go składać, ze względu na przesądy, że to pecha przynosi, ale już jest i czeka sobie spokojnie.

U nas leżenia ciąg dalszy...Mała kopie coraz mocniej we wszystkich możliwych kierunkach. Dziś chyba wybiorę się na mały spacer do sklepu pod blokiem, żeby się trochę dotlenić. Jutro idę na pobranie krwi, a we wtorek wizyta.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:07   #2804
magnusia
Zakorzenienie

a w ogóle to witam z rana

dołączam do grona osób z koszmarną nocą- brzuch mnie ciągnęł tak jakoś dziwnie jakbym zakwasy miała, wstać nie mogłam, zgaga paliła do dupy wszystko
Do tego obudziłam sie z zawalonym nosem i gardłem i gardło boli jeszcze mi brakowało do szczęścia przeziębienia
Stary 2014-01-03, 11:09   #2805
upadly_aniol00
Zakorzenienie

i w ogóle zastanawia mnie to , czy tam cały czas (przed porodem oczywiście )mam łazić w koszuli szpitalnej czy mogę sobie chodzić w dresie np.
Stary 2014-01-03, 11:13   #2806
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Witam .
Aniołku ja to bym bardzo chciała być na twoim miejscu
Zazdroszczę Ci że już za parę dni zobaczysz synka
Wywoływanie, nie jest takie złe, podłączą Ci kroplówkę i będziesz czekać na skurcze, ja mam się dopiero zjawić na ktg i usg dzień przed terminem....i wtedy kroplówka,więc przechlapane ale mam nadzieję że do tego czasu coś samo ruszy
Stary 2014-01-03, 11:13   #2807
selena85
Wtajemniczenie

AgatkaL: Agatko śniłaś mi się dzisiaj
Śniło mi się, że idąc miastem spojrzałam na stojącą tam maszynę do gier - i Ty się wyświetlałaś na jej ekranie Można było prowadzić z Tobą rozmowę jak na Skype - co też uczyniłyśmy - i wrzucać żetony za które włączałaś ludziom daną gierkę
Sny w ciąży są naporawdę zaskakujące...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:14   #2808
vacuity
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny, też sądzę że tetra będzie lepsza, ma być z końcu praktycznie

Jeśli lubicie ryż i samorobiący się obiad to polecam Wam przepis na takie danie, sprawdzone wielokrotnie http://baby-w-kuchni.blogspot.com/20...ne-w-ryzu.html tylko ja nigdy nie robiłam ze skrzydełkami, daję udka albo filecik, uwielbiam ryż z tego przepisu

Aniołku, to normalne, że boisz się porodu, do tego dochodzi jeszcze wizja wywołania, kto by tego nie przeżywał? Ale po pierwsze: może się coś jeszcze ruszy (zobacz jak wyszło u Migotki!) a po drugie, już niedługo będziesz miała dziecia na rękach, a to jest najważniejsze!
Stary 2014-01-03, 11:15   #2809
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
AgatkaL: Agatko śniłaś mi się dzisiaj
Śniło mi się, że idąc miastem spojrzałam na stojącą tam maszynę do gier - i Ty się wyświetlałaś na jej ekranie Można było prowadzić z Tobą rozmowę jak na Skype - co też uczyniłyśmy - i wrzucać żetony za które włączałaś ludziom daną gierkę
Sny w ciąży są naporawdę zaskakujące...
He he he ...dobre

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:18   #2810
Le La
Zadomowienie

aniolku spokojnie, nie stresuj sie. 2 dni Ci mina szybko, a moze cos sie samo ruszy wczesniej. Bedzie dobrze. Juz za pare dni bedziesz tulic maluszka swojego.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:18   #2811
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
.
Potem jeszcze pytała mnie o insulinę babci (ma cukrzycę i już ma amputowane palce u nóg)...to jej mówię, że nie wolno jej dawać ciasta ani coli ani wody słodkiej, bo wtedy cukry będą wysokie nawet przy duzych dawkach insuliny(a juz zwiększamy jej, a cukry wciąż wysokie), na to ona zaczęła ni stąd ni zowąd na mnie krzyczeć, że mam jej już wszystkiego zabronić i wszystko jej zabioręz "dobrych" rzeczy, że mam sama iść i babcię leczyć...nosz kur.de....po raz n-ty podważa mój autorytet i moją wiedzę....wiecie dziewczyny, jestem młodym lekarzem, ale takie coś jeszcze mi się NIGDY nie zdarzyło, jestem świadoma swojej niewiedzy, wiem, że dużo nauki przede mną, ale bez przesady....aż się poryczałam, wybaczcie....:m ur:
Nie przejmuj się. Taka cecha naszego narodu, że wszystko wiedzą najlepiej na każdy temat i lekarza nie muszą słuchać. W tym wypadku nie trzeba być lekarzem, żeby wiedzieć, że takie jedzenie jest wykluczone w przypadku cukrzycy, a branie coraz większych dawek insuliny nie rozwiąże problemu. Sama widzisz jaka jest Twoja teściowa, więc nie powinnaś sobie zawracać głowy jej gadaniem
Uciekaj jak najszybciej do tego mieszkania, o którym pisałaś. Jakiś czas się przemęczycie, a później zmienicie je na większe

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
swoją drogą koszul nie znoszę i 3 dni w szpitalu w koszuli/lach to będzie męka...
Mam to samo. Nie dość, że samo leżenie w szpitalu będzie dla mnie katorgą, to jeszcze te koszule nocne, których nienawidzę

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja ostatnio widziałam w Ikei aranżację mieszkania 25 metrów dla pary z dzieckiem, piękne było Da się, tylko trzeba chcieć
Wszystko zależy od układu mieszkania. Teraz widzę, że nasze jest ułożone bardzo źle mamy wielką kuchnię, dużą powierzchnię podłogi niewykorzystaną w niej, bo nie ma jak. Chciałabym zburzyć jedną ścianę, ale niestety jest nośna, więc

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....

Niestety nie obeszlo sie bez naciecia i.. pekniecia.

Zdecydowalam sie na zzo, ale zaraz po podaniu juz mialam 9 cm rozwarcia. Wiec najgorsze mialam za soba, ja osobiacie uwazam, ze parte lepsze niz koncowka normalnych, wylam jak los w okresie godowym.
Gratuluję! zazdroszczę szybkiej akcji porodowej

Cytat:
Nie powinno sie dawac lozeczka przy kaloryferze
Wiem o tym, ale tak sobie myślę, że skoro nie jest w ogóle odkręcany to chyba nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Dziewczyny donoszona ciaza od kiedy jest?????
Skończony 37 tc

Cytat:
Wczoraj mieliśmy akcje " ostry dyżur" nie mogłam Dominikowi odprowadzić przepukliny wiec szybka akcja-reakcja " jedziemy do szpitala!" Na szczęście trafiliśmy na naszego chirurga który wszystko ładnie powprowadzal sprawdził tez czy wrota przepuklinowe sa wystarczająco szerokie - były. Pochwalił ze reagowalismy bo lepiej przyjechać 4 razy bez powodu niz przegapić. Do tego to była nasza pierwsza wizyta w szpitalu dziecięcym ( będziemy tam mieli zabieg) i byłam zachwycona. Ratownicy ekstra! Zamknęli nas w gabinecie zeby Dominika nienarazac na bakterie. Co chwile przychodzili sprawdzać czy wszystko ok czy czegoś nam nie brakuje. W środę jedziemy na kontrole i dogadać szczegóły zabiegu i powiedzieli ze mamy byc na 9 i wchodzimy jako pierwsi bo maluszek w dodatku wczesniak wiec mamy pierszenstwo. I ze powinnismy sie wszędzie tego domagać bo to takie niepisane prawo. Po wszystkim maz pobiegł zapłacić za parking a ratownik wziol nosidełko i odprowadził mnie do auta żebym nie musiała nosić. No poprostu miałam wrażenie ze to prywatna placówka. I wiem ze wszystkich tak traktują bo przyjechała tez mała królewna ze złamana rączka wiec nosili ja na rękach zabawiali i wogole.

Em ma pisałas wczoraj ze Dorotka marudny - nie wiem czy to nie kwestia pogody bo Dominik dzisiaj tez zachowuje sie conajmniej nie poprawnie

Wogole to mam nerwice i chyba powinnam jednak sie tym zając jakoś konkretniej.
Dobrze, że szybko zareagowaliście, lepiej dmuchać na zimne super opieka w tym szpitalu, takie opisy przywracają wiarę w naszą publiczną służbę zdrowia

Co do pogrubionego - zawsze będę pisać, że Cię podziwiam, a przede wszystkim Twój spokój i opanowanie. Gdybym ja była na Twoim miejscu myślę, że byłabym stałym klientem szpitala i przychodni, bo biegałabym z każdą pierdołą. Z drugiej strony, jeżeli czujesz, że spotkanie z psychologiem może Ci w jakiś sposób pomóc to nie wahaj się iść. Sama nie korzystałam, ale mam koleżanki, które chodziły na takie terapie indywidualne i bardzo sobie chwaliły

Cytat:
Ponieważ absolutnie nie umiem wielocytowac na stajfonie wiec jeszcze odniosę sie do dyskusji odnosnie prowadzenia ciazy w innych krajach. Wiec ja rownież uważam ze usg powinno byc wykonywane regularnie. Oczywiście nie jest powiedziane ze wszystko sie zauważy ale wiele chorób tak! A to ważne zwłaszcza w przypadku gdy potrzebna jedt natychmiastowa reakcja po porodzie. A opieka po porodzie... Hmmm to ja nie wiem ale w Anglii podobno na wszystko zapisują paracetamol a i o konsultacje lekarza innego niz ten pierwszego kontaktu ciezko sie doprosić.
Zgadzam się z tym. Widocznie w większości przypadków ten system opieki się sprawdza, jednak na pewno są takie sytuacje, w których usg pod koniec ciąży mogłoby w wielu przypadkach pomóc. Nie wyobrażam sobie braku kontroli przepływów, czy stopnia dojrzałości łożyska...
Też słyszałam, że trudno się doprosić nawet konsultacji z pediatrą

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dwa pytania z serii zakupowej:
1. Czy kupowałyście taki pokrowiec frotte na ten sztywny przewijak? Nie lepsze będzie rozkładanie pieluszki? To się chyba i tak zabrudzi, a ceratę w razie czego łatwiej wytrzeć.
2. Czy kosmetyki z Białego Jelenia są bezzapachowe? Albo może macie jakieś inne godne polecenia (antyperspirant i żel pod prysznic).
Nie kupowałam tego pokrowca. Będę używać pieluszek. Poza tym jak przewijak się zabrudzi łatwo usunąć zanieczyszczenia zwykłą szmatką
Pod prysznic mogę polecić mydło marsylskie
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:21   #2812
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
i w ogóle zastanawia mnie to , czy tam cały czas (przed porodem oczywiście )mam łazić w koszuli szpitalnej czy mogę sobie chodzić w dresie np.
Ja nawet po porodzie chodziłam w dresie Nie od razu oczywiście, ale w 2-3 dobie już tak.
Stary 2014-01-03, 11:22   #2813
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Witam się po śniadanku Czytam o Waszych nockach i twardniejących brzuchach i zaczynam się martwić że ja tak nie mam, albo mam a nie potrafię tego rozróżnić Idę dzisiaj do lekarza to się podpytam.

W ogóle im bliżej terminu (17 dni do CC) tym bardziej się zaczynam martwić czy wszystko jest w porządku z małą. Już bym tak chciała mieć ją w rękach i wiedzieć że jest ok a to czekanie jest straszne

Cytat:
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....
.
GRATULACJE!! A jaki błyskawiczny poród, super!! Czekamy na foteczkę

Cytat:
Jedziemy do Ikei, klamka zapadła, choć Tż ma znów czerwone gardło, ale takiej okazji, że już nie muszę nóg zaciskać a jesteśmy jeszcze w dwupaku nie przepuścimy Potem będę reanimować Tżecika:P
Na pohybel teściowej (tak się to pisze?)......mam już serio dość..na szczęscie mąż wie po czyjej stronie ma być))
klask i: BRAWO!! Tak trzymać!! Będziecie mieli swoje mieszkanko, na pewno pięknie urządzone gdzie będzie spokojnie i intymnie i nikt Wam się nie będzie wtrącał

Cytat:
Witam .
Popatrz na to z dobrej strony, już niedługo zobaczysz swoje maleństwo. Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę A w szpitalu dasz radę, na pewno nie będzie źle Weź sobie laptopa albo książkę
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:25   #2814
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Aniołku ja to bym bardzo chciała być na twoim miejscu
Zazdroszczę Ci że już za parę dni zobaczysz synka
Wywoływanie, nie jest takie złe, podłączą Ci kroplówkę i będziesz czekać na skurcze, ja mam się dopiero zjawić na ktg i usg dzień przed terminem....i wtedy kroplówka,więc przechlapane ale mam nadzieję że do tego czasu coś samo ruszy
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, też sądzę że tetra będzie lepsza, ma być z końcu praktycznie

Jeśli lubicie ryż i samorobiący się obiad to polecam Wam przepis na takie danie, sprawdzone wielokrotnie http://baby-w-kuchni.blogspot.com/20...ne-w-ryzu.html tylko ja nigdy nie robiłam ze skrzydełkami, daję udka albo filecik, uwielbiam ryż z tego przepisu

Aniołku, to normalne, że boisz się porodu, do tego dochodzi jeszcze wizja wywołania, kto by tego nie przeżywał? Ale po pierwsze: może się coś jeszcze ruszy (zobacz jak wyszło u Migotki!) a po drugie, już niedługo będziesz miała dziecia na rękach, a to jest najważniejsze!
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
aniolku spokojnie, nie stresuj sie. 2 dni Ci mina szybko, a moze cos sie samo ruszy wczesniej. Bedzie dobrze. Juz za pare dni bedziesz tulic maluszka swojego.
Wiem , ze macie rację sama marudziłam , ze mogę już rodzić . Po prostu jakoś strach mnie obleciał ale może przez weekend jakoś się nastawię dobrze na ten szpital i jakoś to będzie .
Mąż na noc nie będzie mógł ze mną zostać po porodzie w szpitalu ale cały dzień będzie mógł siedzieć . Więc chyba każde wolne mu wziąć od środy i w ciągu dnia trochę mi pomoże przy małym . Naważniejsze , żeby urodził się cały i zdrowy
Stary 2014-01-03, 11:25   #2815
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A tak a propos teściowych, to znów nam dziś łaziła po naszym poddaszu!!!!

Bardzo współczuję ci tyych przejść z teściową

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W nocy z czwartku na piątek znowu wział mnie ból brzucha i twardnienia
Trochę stresów miałaś,ale dobrze że masz ze sobą synusia i jest wszystko w porządku

Cytat:
Gratulacje!!!

Cytat:

Wczoraj mieliśmy akcje " ostry dyżur"
Oj,to faktycznie nerwowo.
Super,że jesteś zadowolona z opieki

Cytat:
Ponieważ absolutnie nie umiem wielocytowac na stajfonie wiec jeszcze odniosę sie do dyskusji odnosnie prowadzenia ciazy w innych krajach. Wiec ja rownież uważam ze usg powinno byc wykonywane regularnie. Oczywiście nie jest powiedziane ze wszystko sie zauważy ale wiele chorób tak! A to ważne zwłaszcza w przypadku gdy potrzebna jedt natychmiastowa reakcja po porodzie. A opieka po porodzie... Hmmm to ja nie wiem ale w Anglii podobno na wszystko zapisują paracetamol a i o konsultacje lekarza innego niz ten pierwszego kontaktu ciezko sie doprosić.

Hmmm... nie wiem czy tak faktycznie jest,bo chyba podczas połówkowego można zauważyć nieprawidłowości. Poza tym mamy dostęp do badań genetycznych,amniopunkcji . Jeśli się chce to to wszystko jest za darmo. Ten paracetamol na wszystko to też nie do końca tak,oni raczej nie faszereją niepotrzebnie np antybiotykami. Moim zdaniem to dobre podejście. Np w Polsce mieliśmy wirusa,no i zapisano nam antybiotyk. Ja się pytam po co,skoro na wirusy nie działają antybiotyki,a lekarka,że tak na wszelki wypadek... Albo masz powiedzmy dwoje dzieci,które zachorują ci dwa razy w miesiącu +jakaś choroba twoja,męża-to już z 600-800 zł jak nic idzie na leki! A ktoś zapyta czy masz z czego się leczyć? Nie. Albo np w Polsce w aptekach spotykałam często starsze osoby,które wybierały z recepty co kupią,a na co już nie starczy!!!! Po minimum 30 latach pracy,nie stać było staruszków na leki!!! To dopiero jest nienormalne.
Poza tym znam kilka osób które miały tutaj w Anglii poważne problemy zdrowotne i miały świetną opiekę. Np koleżanki mama z nowotworem. Miała mnóstwo różnych metod leczenia proponowanych. Wszystko za darmo. Miała zapewnioną darmową opiekunkę,gdy nie miał kto być z nią w domu,na wszystkie badania przyjeżdżali po nią i odwozili z powrotem do domu.
A z usg to nie tylko w Anglii tak jest,koleżanka w Stanach miała tylko jedno usg (w UK są dwa). A tam to w ogóle hardcore,np trzeba wrócić do pracy 8 tyg po porodzie,tylko tyle trwa macierzyński.
Rozpisałam się.

Cytat:

Witam .

Nie bój się,będzie dobrze!!
Stary 2014-01-03, 11:34   #2816
forester
Zadomowienie

Migotko ogromniaste gratulacje no to teraz Małż powinnien Ci kupić kosz słodyczy w nagrodę

Iwantyou przygoda nieciekawa, ale cieszy mnie, że w Poz taka dobra opieka jest i, że wyszliście z stamtąd spokojni

Ja mam doła jak rów Mariański, zdecydowaliśmy się nie iść na konsultacje do innego lekarza, ponieważ wierzymy, że nasza lekarka wie co robi, a jak zacznę chodzić po lekarzach to do porodu nie skończę (chodzę prywatnie do podobno jednej z lepszych kobietek do prowadzenia ciąży w Poz).
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:35   #2817
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
No pewnie masz racje bo widzisz ja taka jestem ze myśle ze wszystko muszę sama i zeby było idealnie. Moje macierzyństwo juz na starcie było skazane na brak idealnisci. Wiesz zastanawiam sie czy gdyby Dominik urodził sie o czasie tez bym sie tak przejmowali kazdym steknieciem każda kupka i w ogóle. Do tego wiesz do mojego Tz-ta niebardzo dociera ze jak np on mówi zupełnie bez wyrzutu poprostu stwierdzając fakt " ale jestem zmęczony" to ja słyszę " jestem zmęczony bo niespalem pol nocy bo zajmowałem sie dzieckiem a Ty powinnas to robic" i kiedy tak na chłodno do tego podchodzę to spoko - wiem jest zmęczony i mówi o tym tak jak ja ale na codzień wlasnie słyszę coś zupełnie innego. Tak samo np moja mama dzwoni i mówi " moze przyjadę do Was w niedziele to sobie z P. Skoczycie do sklepu a ja Ci w międzyczasie poprasuje" to ja niestety słyszę ze ktos musi sie zając moim dzieckiem i w dodatku jeszcze jestem nieogarnieta bo mam niepoprasowane.

Kochana, ja też tak mam. Trochę musiałam się nauczyć odpuszczania jak miałam nakaz leżenia ale ogólnie rzecz biorąc też tak mam. Szlag mnie trafiał jak mama mi zamiatała kuchnię albo tż po całym dniu w pracy robił pranie, odkurzał i przygotowywał kolację. A ja całymi dniami leżałam jak nieużytek jakiś. I obawiam się, że jak urodzę to będzie powtórka z rozrywki.
Cytat:
Ja bym łaziła w dresie albo legginsach. A tak w ogóle to zazdroszczę! Ja w środę mam wizytę dopiero..

nattali, spróbuj wyżej spać, podłóż sobie kilka poduszek, tak żebvyś spała na półsiedząco. Jak się ma refluks/zgagę to pomaga. Niewygodne jak dla mnie ale lepsze to niż permanentna zgaga w nocy.

A a propos wykurzania kuny.. Myślicie, że jakbym puściła tego borsuka dla dziecia to też bym go wykurzyła?
Stary 2014-01-03, 11:42   #2818
Nemezis23
Rozeznanie

Współczuję wszystkim ciężkich nocy... U mnie była wyjątkowo dobra

Cytat:

Czytałam wczoraj ten artykuł Z drugiej strony dziwne, bo w swoim otoczeniu bliższym i dalszym nie znam nikogo kto nazwałby córkę Lena. Mam nadzieję, że jak pójdzie do przedszkola albo szkoły nie będzie dziesięciu Len w grupie/klasie z drugiej strony sama miałam trzy osoby o takim samym imieniu w klasie, a mój mąż nawet cztery i żadne z nas nie narzekało
Kubusia jednego mamy

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Oglądałam ten reportaż i też pomyślałam, że nie zwróciłabym uwagi obcej kobiecie. Inaczej gdyby to był ktoś z mojej rodziny/znajomych.

upadly_aniol00
, oczywiście że Twoje obawy są normalne. Popatrz na to z innej strony - niedługo będziesz miała synka przy sobie Jeśli można wiedzieć - jaki jest powód takiego szybkiego wywoływania u Ciebie porodu? Z tego co widzę termin masz dopiero na 17.01.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:42   #2819
magnusia
Zakorzenienie

cholera zjadłam kanapke i mi niedobrze jest- czuję że mam tak wysoko żołądek, że końcówka kanapki jest jeszcze w przełyku do tego zgaga pali jak napalm
oj dawno nie miałam tak złego poranka aż mi się płakac chce, w ogóle już mi się nie chce tej ciąży.... już mam dość i mogłabym urodzić (tylko szybko i bezboleśnie) a tu jeszcze kilka dni do "donoszenia" młodego- nie wiem czy wytrzymam
Stary 2014-01-03, 11:44   #2820
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
No pewnie masz racje bo widzisz ja taka jestem ze myśle ze wszystko muszę sama i zeby było idealnie. Moje macierzyństwo juz na starcie było skazane na brak idealnisci.
W tyłek powinnaś dostać za takie myślenie. Jesteś naprawdę świetną mamą, do której ten fakt nie dociera. Wymagasz od siebie strasznie dużo i nie chcesz pozwolić sobie pomóc. Pomyśl o ludziach, którzy kochają i Ciebie i Dominika - oni też chcą poczuć się potrzebni i wesprzeć Was w tych chwilach. Daj im szansę. Twoja mam kocha Cię tak jak Ty swoje dziecko i wie, że przeżywasz trudny czas. Pozwól jej sobie pomóc, bo podejrzewam, że ona tego potrzebuje. Pewnie boli ją matczyne serce jak widzi Twoje troski.
Nie wiem, co przeżywasz i szczerze mówiąc mam nadzieję, że nigdy się nie dowiem (mogę tylko próbować sobie wyobrazić), ale proszę, postaraj się uwierzyć, że jesteś wspaniała.
Nie znam też Twojego charakteru, ale jeśli jesteś perfekcjonistką, to nawet jeśli Dominik urodził by się w terminie, myślę, że też miałabyś problem z przystosowaniem się do nowej sytuacji i obowiązków.

Cytat:
Na pohybel teściowej (tak się to pisze?)......mam już serio dość..na szczęscie mąż wie po czyjej stronie ma być))
I to jest najważniejsze!

Cytat:
Kurczę aniołku to chyba dobrze, że wiesz na czym stoisz. Taka sytuacja ma wiele zalet, bo możesz się przygotować - nie tylko psychicznie, no i nie martwić się, że się przeterminujesz.
Już wkrótce przytulisz Kacperka i tylko to jest ważne .

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Do tego obudziłam sie z zawalonym nosem i gardłem i gardło boli jeszcze mi brakowało do szczęścia przeziębienia
Współczuję, tym bardziej, że aktualnie przeżywam to samo. Mam nadzieję, że do porodu wydobrzeję i nie będę kichać i prychać na małego.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości