|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Też mam możliwość zamieszkania z teściową, ale w życiu bym na to nie poszła. Tak samo jak nie chciałabym mieszkać z moimi rodzicami - co swoje to swoje ![]() Cytat:
![]() Gratuluję! Udało się tak jak chciałaś! ![]() Dwa pytania z serii zakupowej: 1. Czy kupowałyście taki pokrowiec frotte na ten sztywny przewijak? Nie lepsze będzie rozkładanie pieluszki? To się chyba i tak zabrudzi, a ceratę w razie czego łatwiej wytrzeć. 2. Czy kosmetyki z Białego Jelenia są bezzapachowe? Albo może macie jakieś inne godne polecenia (antyperspirant i żel pod prysznic).
|
|
#2762 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Migotko superaśnie współczuję nacięcia ale nie ma co płakać nad przypalonym kotletem , najważniejsze że już tuliusz Borysa
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Mąż zakupił mi Białego Jelenia i ma on delikatny zapach. Tylko, że on wybrał żel z bursztynem i witaminami AEF . Czy taki klasyczny jeleń ma zapach nie pamiętam, ale wydaje mi się, że jakiś tam ma. Antyperspirant lubię ten Można go upolować na fajnej promocji np. w Superpharm. Spełnia świetnie swoją rolę, nie podrażnia, nie pachnie.
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-03 o 10:16 |
|
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Czesć Dziewczyny
Mezaga od wczoraj trzymam kciuki za nasza wizażową parkę, niech maluchy szybko wracaja do zdrowia i pod Twoje skrzydełka Któraś pytała o tel - wybrałam LG swift L5 II generacji bo ZTE w plusie aktualnie niedostępny wiec wyboru nie było Co do informowania przychodni i USC to przy starszaku wszystko załatwiał szpital. Położna tylko dzwoniła umówić sie na termin poinformowana o dniu wypisu do domu, a mąż do USC po 3 dniach jechał już odebrać gotowy akt urodzenia. Witamy nowe maluszki, coraz większe grono maluchów Mnie to strasznie dziwi ze musicie brać swoje laktatory do szpitala. U nas laktator wypożycza sie u położnych i do każdego sciagania dostaje sie sterylne końcówki, a zabierają zużyte. Bardzo to wygodne, a szpitalne laktatory coprawda wyglądają jak akumulatory samochodowe w wersji mini ale ciagną jak marzenie. |
|
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
iwantyou Ty moim zdaniem powinnąś trochę odpuścić narzucane sobie jakieś tam jazdy typu, że jesteś wyrodna czy jakaś tam inna. Być może w głowie ułożyłaś sobie jakąś wizję swojego idealnego macierzyństwa i SWOIM zdaniem od niego odbiegać. Jednak moim zdaniem to co tu piszesz czy też przebieg porodu - Twoje odczucia czy też reakcje na różne sytuacje jakie Was spotykają to widzę w tym tyle mądrości i opanowania a nie chaosu, może w końcu bądź trochę dumna z tego jaką jesteś mamą - nie jesteś zła! Może pogadaj z jakimś psychologiem niezobowiązująco- nie chodzi mi o jakąś terapię długotrwałą czy coś tak wsparcie w kryzysie, bo urodzenie dziecka jest kryzysem a jeszcze to co Ty przeżyłaś dodatkowo nie jednego by złamało. A może jakiś klub mam - pomyśl
|
|
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny witam się z Wami noworocznie, gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
![]() Starałam się wam podczytywać w miarę regularnie przez te ostatnie tygodnie i nawet mogę powiedzieć że jestem prawie na bieżąco. U mnie święta przebiegły spokojnie, tak jak mówiłam byliśmy tylko z mężem razem, trochę się wynudziliśmy ale tez spędziliśmy duzo czasu ze sobą. póżniej po świętach mieliśmy gości bo przyjechali moi bracia i moja szwagierka ze szwagrem, wczoraj wrócili do PL i znowu zostałam sama. Mąż dziś w pracy ostatnio nie lubię zostawać sama, mam totalny spadek nastroju. Myślę że to przez to że zostając sama mam za dużo czasu na myślenie. czekam na wizytę 8 stycznia zobaczymy co lekarz powie może akurat okaże się że mała wyjdzie wcześniej niż mi przepowiadają, tego się trzymie bardzo. W nocy dostaję dosyć konkretnych bóli na wysokości łopatek mniej więcej i nie moge spac na boku a znowu na plecach się boję bo od dwóch nocy budzę się z dosyć dziwną dolegliwością. Na śnie mam odruch wymiotny i przez krtań nagle do góry podchodzi mi taki straszny kwas a później się cofa. dziś w nocy prawie się udusiłam aż mąż się obudził wystraszony co mi się dzieje a ja powietrza złapać nie mogłam. Najgorsze jest to że trwa to może 2-3 sekundy i tak jak nagle się zaczyna tak sie kończy tylko później mam bardzo podrażnione gardło, muszę wypluwać flegmę i boli mnie przy przełykaniu śliny wszystko...Ma tak któraś z Was? Dodatkowo bardzo się stresuje od kliku dni bo moja pracownica wyjechała na święta, pisała do mnie jeszcze smsa z życzeniami 25 grudnia a potem się nie odzywała, miała być w NO 2 stycznia. Dzwonię do niej i ma wylączone telefony i polski i norweski nie wiem co jest grane. Klienci zaczynają wydzwaniać kiedy ona do nich przyjdzie a ja nie mogę nic konkretnego powiedzieć. Z jednej strony jestem na nią zła że nie daje z naku życia, z drugiej strony sobie myślę że może coś się jej stało może ktoś ją okradł i nie ma jak się skontaktować lub trafiła do szpitala i nikt nie pomyślał o poinformowaniu mnie... Nie wydaje mi się żeby znikła nagle bez uprzedzenia, mam o niej bardzo dobre zdanie i wygląda na konkretną osobę...Ale coś czuję że mogło zdarzyć się coś niedobrego, dodatkowo stresuje mnie fakt że ona ma klucze do domów niektórych klientów! jak ja ludziom wytłumaczę że nie mam kontaktu z pracownicom nie wiem kiedy wróci i czy w ogóle wróci i nie mam pojęcia czy odzyskają klucze zapasowe do swoich domów. Nie wiem czy ja panikuję czy sytuacja jest już poważna. Ale nie wydaje mi się żeby to było normalne że ktoś od kilku dni ma powyłączane telefony... pisałam do niej też maila ale zero odzewu. Naprawdę nie potrzebny mi stres a na końcówce ciąży mam go aż za dużo!
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-03 o 10:13 |
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
dopisuję się do dziewczyn które przeżyły już swoją najgorszą noc w ciąży..
aż w którymś momencie chciało mi się płakać a nic się nie działo przecież tylko to było takie dziwne uczucie.. dziś odpoczywam taki mam plan... (i trochę prasuję )co do laktatora.. używałam ręczny z aventa, uważam za gadżet przydatny nawet bardzo, wyjście do sklepu, na spacer czy jakis wyjazd nie sprawiają ze musiałam gonić w szale do domu bo młody już mógł być głodny tylko cos tam miał już przygotowane ALE kupiłam dopiero po porodzie i nie na zasadzie must have tylko jako coś pomocnego dlatego może warto wstrzymać się trochę z medelą (bo choć ponoć super to jednak droooga) i jeśli nie będzie problemów to kupić tańszy? znów jednak dodam że ja jestem przykładem bezprobemowego karmienia przez 1,5roku, wszelakie możliwe dolegliwości karmieniowe mnie omineły, żadnych nawałów, zastojów, zapaleń, młody do 7m-ca był tylko na moim mleku i rósł jak wariat
|
|
|
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak się denerwowałaś faktem i musem pójścia do szpitala, że aż Borys stwierdził, że nie ma co Cię stresowac i wychodzi na świat Ale jajca! ![]() Nooooo to Kochana! Teraz w rękę wieeeelki kawał ciasta i zagryźć w końcu ciążową cukrzycę ![]() Gratulacje dla Was raz jeszcze! 3majcie się mocno i odpoczywajcie! Dawaj znać jak się czujesz.
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz odciagalam wiecej - 40 ml jak Emil na jeden dzień odrzucił jedna pierś. Normalnie odciagam albo odrobine przed karmieniem, żeby skutki były przyjazniejsze, albo po karmieniu do ulgi z tej nieszczęśliwej piersi, jeśli Emil jej nie chciał.
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou no to mieliscie akcje, ale z drugiej strony bardzo milo sie czyta, ze taka opieka w panstwowym szpitalu.
kootek padlam ze smiechu, jak czytalam opis wykurzania kuny hahahahaha |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
vacuity moim zdaniem tylko pieluszki na przewijak. Zmieniamy je średnio z 5 razy dziennie, bo Emil najbardziej lubi sikac/robić kupę jak leży nago
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę podkładać podkłady higieniczne(na początek mam 40 szt) albo tetrowe pieluszki 2.Kupiłam kulkę Nivea Natural i ma bardzo delikatny zapach
|
|
#2776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no akcja była ale liczyłam sie z tym wiec jakby nie byłam aż tak spanikowana. Powiedzmy ze poziom paniki był na poziomie znosnym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
czasem mam wrażenie ze on tylko czeka z siusianiem na odpiecie pampersa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Sytuacja opanowana, zapiekanka przygotowana, wystarczy wstawić do piekarnika....listonosz dostarczył to co zamówiłam przed sylwestrem, jeszcze jeden pajacyk musi dojsć.....zaraz jak się skończy prać nasza pościel to zapakuję do pralki ciuszki małej, wysuszę i poprasuję razem z wczorajszym praniem
|
#2779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie mam swoje marzenia, mąż czasem rozmyśla co by było jak faktycznie pojechalibyśmy do IE(on nie był nigy niestety, ja już chyba z 10x)...Cytat:
)) To teraz żelki i szlagzana (czyt. bita śmietana)Jedziemy do Ikei, klamka zapadła, choć Tż ma znów czerwone gardło, ale takiej okazji, że już nie muszę nóg zaciskać a jesteśmy jeszcze w dwupaku nie przepuścimy Potem będę reanimować Tżecika:P ![]() Na pohybel teściowej (tak się to pisze? )......mam już serio dość..na szczęscie mąż wie po czyjej stronie ma być ))
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo moja nieogarnieta głowa nie przyjmuje myśli - pier**** zamówie pizzę. Ja tez czekam na pakę ale tym razem zaszalalam i kupiłam coś sobie. Dwa staniki w c&a za 17,90/ sztuka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Na TVN mówią o kobietach w ciąży, które piją alkohol.
Pokazywali własnie prowokacje TV i nikt nawet nie zwrócił dziewczynie uwagi, że sobie "gula" w stanie błogosławionym - doczepili jej brzuch. Masakra.
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!!!
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pamietam kak ciocia latem ( dzieci miały 7-8 miesiecy) układała dzieciaki na kocyki w cieniu na golaska i kak chłopaki w głos sie śmiały jak robiły siusiu w przestrzeń powietrzna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli moge polecić - to tutaj jest 10 przepisów na szybki, lekki obiad w formie zapiekanki właśnie (polecam)
:http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...apiekanki.html
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ugotowałam ryż, podsmażyłam kawałki kurczaka, do tego kurczaka wrzuciłam kawałki papryki, cebulę w kostce, kukurydzę, przyprawy, możesz dodać pieczarki,wszystko razem delikatnie podsmażyłam,wymieszałam z ryżem i startym żółtym serem, wrzuciłam do naczynia, na wierzch trochę sera jeszcze posypałam i na 30 min do piekarnika
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początek podstawy wystarczą a z czasem się urządzicie.
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Wogole to tak mi sie zamarzły wyjazd na koncert backstreet boys. Dzisiaj bedzie u mnie polozna wiec zapytam ja czy nie chciałaby sobie dorobić i zaopiekować sie Dominikiem przez te kilka godzin.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
Oj to nieciekawa sytuacja, naprawdę. I niewiele da się zrobić... miejmy nadzieję, że wszystko z Twoją pracownicą ok. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

Też mam możliwość zamieszkania z teściową, ale w życiu bym na to nie poszła. Tak samo jak nie chciałabym mieszkać z moimi rodzicami - co swoje to swoje 

, najważniejsze że już tuliusz Borysa
.
. Czy taki klasyczny jeleń ma zapach nie pamiętam, ale wydaje mi się, że jakiś tam ma. Antyperspirant lubię 

aż w którymś momencie chciało mi się płakać a nic się nie działo przecież tylko to było takie dziwne uczucie..
dziś odpoczywam taki mam plan... (i trochę prasuję
Ale jajca!