Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 11:54   #3061
Inkus97
Rozeznanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Kazdy, niezaleznie od wieku ma prawo do prywatnoci. Oczywiscie za tym musi isc zaufanie plynace z obu stron. Ty musisz ufac rodzicom, a oni tobie, coby ta prywatnosc spokojnie zapewnic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niestety nie mieszkam z rodzicami bo mama wyjechała do Anglii, a tata ma drugą rodzinę. Dobrze dogaduję się z jego żoną, dzieci ich również mnie lubią, ale przebywam tam raz na jakiś czas. Często wyjeżdżamy razem na wakacje czy nocuję u nich kilka dni i wtedy mam prywatność w takim stopniu, który potrafi mnie uszczęśliwić. Gdy mama była jeszcze w domu to również miałam prywatność bo nie było przeglądania telefonu, laptopa czy zaglądanie w szafy, pozwalała mi na przyjście koleżanek do domu czy mogłam wychodzić gdziekolwiek. Gdy zostałam w domu z babcią i dziadkiem wszystko się zmieniło. Babcia potrafi zajrzeć mi w laptopa gdy z kimś piszę, gdy leżę w łóżku i piszę SMS-y ( tak, śpię w pokoju z babcią ) to wciąż pada pytane " a z kim Ty tak ciągle piszesz?! " gdy odpowiem, że z nikim bo nie chce mi się jej tłumaczyć bo ona i tak tego nie zrozumie to mówi " Jak to z nikim? Przecież widzę, że z kimś piszesz! ", a gdy zadaję jej pytanie kiedy będę mogła wreszcie spać sama w pokoju i mieć pokój sama dla siebie odpowiada mi, że jestem za małym gówniarzem aby potrzebować prywatności, zamykać się w pokoju, robić co chcę i wychodzić o której chcę i z kim chcę. Inną sprawą jest to, że nie wychodzę praktycznie nigdzie, a jeśli już to w dzień z przyjaciółką na zakupy czy na siłownię, ale mówię gdzie wychodzę. Do miasta również wychodzę, ale tylko w weekendy i wracam po 21:00, a gdy jadę na noc do przyjaciółki to dziadek wciąż mówi, że mama przyjaciółki ma do niego zadzwonić i potwierdzić to, że jestem u nich. Gdy zamykam drzwi w pokoju dziadek wchodzi i mówi, że to nie jest mój pokój więc mam się w nim nie zamykać. Wieczorem, gdy słucham muzyki babcia potrafi wejść do pokoju bez żadnego uprzedzenia i oznajmia mi, że mam wyłączyć muzykę bo ona idzie spać.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Ja mam 17nie mam jej w dalszym ciągu U mnie dodatkowo jest tak, że pomimo obecności drzwi w pokojach, nie wolno ich zamykać - mają ciągle stać otworem [COLOR="Silver"]
No to u mnie jest dokładnie tak samo z tymi drzwiami. Zero prywatności
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:55   #3062
moooniek
Zakorzenienie

Zrobilam miksa przedmyciowego z miodu, oleju, keratyny, jedwabu i kilku odzywek. Po myciu bedzie Garnier AiK, a na 14:20 musze byc juz u fryzjera

Stary 2014-01-03, 11:56   #3063
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

To zależy :
Po pierwsze : o jakiej mentalności i osobowości to dziewczyna, bo sporo takich nastolatek, to trzeba byłoby pod kontrola cała dobę trzymać, dla dobra ich i otoczenia.
Po drugie : a w jaki to czarodziejsko - magiczny sposób szesnastolatka może mieć własny dom ?
Po trzecie : co masz na myśli pisząc : prywatność ? Do łazienki w czasie gdy się kąpiesz obcy wchodzą, do WC też ?
We własnym domu czyli tam, gdzie mieszkam od 10 lat i się wychowuję.

Nie do łazienki mi nikt nie wchodzi, ale owszem, zdarzyło się, że ubierałam się do szkoły, a babcia weszła sobie tak po prostu bo chciała wziąć spodnie z pralki
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:58   #3064
Ahafiya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Zrobilam miksa przedmyciowego z miodu, oleju, keratyny, jedwabu i kilku odzywek. Po myciu bedzie Garnier AiK, a na 14:20 musze byc juz u fryzjera

A co robisz z włosami?
Bo chyba przeoczyłam
Ahafiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:00   #3065
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Hej hej! ale dobry mam dziś dzień
Po pierwsze likwidują Empik w Lublinie i zakupiłam książki wreszcie mam Władce Pierścieni i Hobbita w domu
Po drugie mam biały Snow Dust
Po trzecie wykorzystałam dziś swoją wygraną od Grycana (na facebooku była akcja) i wypiłam pyszną, piernikową Latte

Taaak mi dobrze

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:00   #3066
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Ja dziś urządzam sobie SPA czekają mnie 3 dni z TŻ więc muszę się wypięknić i muszę mieć jutro GHD na spotkanie z Kaveri
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:07   #3067
Eneajla
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1388745725934.jpg (13,6 KB, 24 załadowań)
Eneajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:10   #3068
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Wy się spotykacie, a ja nawet nie mam Was na twarzoksiążce. Można poprosić?
Ja sobie dziś urządzam spa w wersji light, bo zimno i dzień powszedni - nie chcę się więc i tak wyjątkowo na mnie złej mamie narażać. Zrobiłam test porowatości u halb i chyba mi na długości spadła Mogłoby to wyjaśniać, dlaczego moje włosy przestały lubić proteiny? Po ostatniej sesji z Kallosem Latte miałam ewidentny BHD
Dostałam próbkę szamponu Pharmaceris. Już miał pójść w ruch, kiedy spojrzałam na skład. PEG-i, polyquaternia... chyba sobie daruję

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Eneajla Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dobry, ładniutkie
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:11   #3069
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
No to u mnie jest dokładnie tak samo z tymi drzwiami. Zero prywatności
To chyba ja mam dziwnych rodziców bo właśnie często słyszę o braku prywatności czy to od znajomych czy innych osób. U mnie jak zaczął przychodzić TŻ wszyscy nagle pukają zanim wejdą, a tata to już wgl nie wejdzie na górę tylko mi smsa pisze żebym zeszła jak coś chce

Dziś mam dobry dzień przyszły moje firmoo z mojej pierwszej współpracy i wygrałam rozdanie u naszej SłodkiMiód
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:15   #3070
Eneajla
Zakorzenienie

Cytat:

Dobry, ładniutkie
Będzie dopiero z miesiąc jak faktycznie zaczęłam o nie mocniej dbać, więc i efekty jako takie. Ale jestem zadowolona z fal po nocnym ślimaczku
Stary 2014-01-03, 12:16   #3071
Ahafiya
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
Dołujecie mnie

Cytat:
Wy się spotykacie, a ja nawet nie mam Was na twarzoksiążce. Można poprosić?
Twarzoksiążka?
Stary 2014-01-03, 12:25   #3072
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahafiya Pokaż wiadomość
A co robisz z włosami?
Bo chyba przeoczyłam
Bede miala robiona fryzure na studniowke

Stary 2014-01-03, 12:28   #3073
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez Ahafiya Pokaż wiadomość
Dołujecie mnie

Twarzoksiążka?
Tzn. Facebook

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
To chyba ja mam dziwnych rodziców bo właśnie często słyszę o braku prywatności czy to od znajomych czy innych osób. U mnie jak zaczął przychodzić TŻ wszyscy nagle pukają zanim wejdą, a tata to już wgl nie wejdzie na górę tylko mi smsa pisze żebym zeszła jak coś chce

Dziś mam dobry dzień przyszły moje firmoo z mojej pierwszej współpracy i wygrałam rozdanie u naszej SłodkiMiód

Tak się właśnie zastanawiałam, czy to Ty czy nie Ty. Gratulacje wygrania pierwszej nagrody
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:28   #3074
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Piękne ! Jak utrzymałaś taki efekt tak długo ?

Ty możesz

Bliźnięta ! Najlepiej parka- moje marzenie !
Same się utrzymały dwa dni, a później wieczorem zakręciłam je wilgotne znów na opaskę i trzeciego dnia wyglądały tak, jak na zdjęciu

Proszę mnie tu tak nie usprawiedliwiać

Ostatnim razem mi bliźnięta przepowiadali.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:30   #3075
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Po pierwsze likwidują Empik w Lublinie i zakupiłam książki wreszcie mam Władce Pierścieni i Hobbita w domu
Po trzecie wykorzystałam dziś swoją wygraną od Grycana (na facebooku była akcja) i wypiłam pyszną, piernikową Latte

Taaak mi dobrze
Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj wstałam o 11, co normalnie mi się nie zdarza... Dopiero co zjadłam śniadanie i biorę się za paznokcie... Spa twarzowe przeniesione na jutro, bo wczoraj zapomniałam, a dzisiaj mi się nie chce...

Ja też nie mam problemów z prywatnością, w sumie to nigdy nie miałam... A jak jest u mnie TŻ, bo rodzice też nie wchodzą na górę, chyba, że chcą się położyć spać...

Oooo właśnie! dawno Say u nas nie było... Wie ktoś co u niej?
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:31   #3076
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Ale ładne
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:34   #3077
Ahafiya
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn. Facebook

-
Jeszcze nie myślę normalnie
Stary 2014-01-03, 12:34   #3078
pannaatopowa
Zakorzenienie

Inkus: niezwykle Ci współczuję. ja nie miałam wcale lepiej, bo miałam pokój z dwoma braćmi, więc ciężko o jakąś prywatność było. jednakże nikt nie grzebał w telefonie, do toreb nie zagladał i karcone było "wtrącalstwo". jako dzieci z klocków układaliśmy swoje "strefy" i korytarze, którymi wszyscy mogli chodzić

ale u Narzeczonego jest inaczej. Matka bez skrepowania przeglada szafki, wchodzi do pokoju otwiera pocztę a nawet grzebie w torbie. i to nie synom a synowej. kiedys przyjechała w odwiedziny i wyszła z domu to Teściowa rzuciła się do torby i wygrzebała jakieś steridil czy cos w tym guscie i awanture chciała zrobić, że syn sterydy bierze. ja przy tym nie byłam. ale słyszałam i uprzedziłam, że jeśli do mojej torby ktoś się zbliży to moja noga więcej nie postanie tam.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:34   #3079
Kaveri
Spaceroholiczka

Inkus, niebawem skończę 18 lat, a u mnie jest podobnie, tylko: w domu muszę być przed 18, po 16 wychodzić już nie mogę, "bo to za późno", potrafią wszyscy wchodzić mi do łazienki, gdy się myję lub przebieram - a gdybym to ja im weszła zostałabym chyba wydziedziczona, zdarza im się sprawdzać mi telefon, komputer, spowiadam się z kim wychodzę, gdzie, na ile (choć to po części rozumiem), nie wychodzę sama, ew. gdzieś blisko, tj. do dziadków i niedaleko mieszkania, i co? I żyję. Owszem, chciałabym może więcej prywatności, ale na więcej mi nie pozwolą, więc wolę nie drzeć kotów, mieć względny spokój, aż nie zacznę się sama utrzymywać - wtedy będą mogli mnie na do widzenia pocałować w dupę, teraz bądź co bądź mnie utrzymują, więc i kręcić nosem nie bardzo wypada.

Marteczka, pewnie, wylaszcz się, a ja poczuję się przy Tobie jak pasztet
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:39   #3080
201703240903
Konto usunięte

Cześć!

A ja podcięłam wczoraj troszkę włosy. Tzn. jakieś 2 cm skróciłam boki włosów.

Któraś z was skusiła mnie olejkami GP. Zastanawiam się czy nie kupić od razu czterech . Stosowałam je jakieś pół roku temu, ale dosyć sporadycznie. A jak zaczęłam stosować regularnie to stosowałam olejki plus wcierkę z joanny . Przyrost był, ale nie wiem po czym. Jak się u was sprawdziły? Poza tym kończy mi się eliksir z Gliss Kura na końcówki i zastanawiam się czy kupić kolejną buteleczkę z tej serii czy może coś innego. Moje końcówki potrzebują silnego sylikonowego zabezpieczenia.

Nie mogłam wczoraj zasnąć do 4:00. Miałam wstać o 9:00, a wstałam o 12:00. Cały weekend pracuje na drugie zmiany.

:

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość

Taaak mi dobrze
Całkiem ładny ten nagłówek. Tylko szkoda, że dziewczyna stworzyła go dla Ciebie bez Twojego zdania.

Zazdroszczem!

Ja sobie obiecałam, że w tym roku przeczytam 40 książek. Marzy mi się przeczytanie Hobbita i Igrzysk Śmierci. Chciałabym stworzyć sobie małą biblioteczkę z ulubionymi książkami, ale teraz to niemożliwe. Chyba, że wrócę do mieszkania z rodzicami. Co nastąpi nieprędko! TŻ nie zdążył mi się oświadczyć, a oni już ślub i wesele planują.

A tak w ogóle pokazywałam wam jak urządziliśmy wspólny pokój z TŻ w moim rodzinnym domu?
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:43   #3081
Eneajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Ale ładne
Dziękuję
Stary 2014-01-03, 12:52   #3082
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Oooo właśnie! dawno Say u nas nie było... Wie ktoś co u niej?
Ja czasem pisze z Say
Zabiegana jest, planuje cały czas ślub, w grudniu oddała projekt inżynierski (jeśli dobrze pamiętam), trochę się u niej dzieje i jest zabiegana

FeelingLost
- ja olejków GP nie lubię

- pokazuj pokój!

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:56   #3083
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
'W akademiku mieszka się raz w życiu. Wykorzystaj to najlepiej jak możesz!'

Kurde, czemu nie przewidziałam, że taka ciapa jak ja zmywając lakier z paznokci u nóg przy okazji zmyje ten u rąk Chociaż i tak muszę na nowo malować, bo dziś kolejna impreza tym razem w babskim gronie.
... Wybacz. Borocku

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość

Foty Foty!

Cytat:
Dzień dobry!
Nooo, bardzo dobry widzę

Dziewczyny, miałam iść po papier do drukarki nie moja wina, że stały takie same, biedne, bo jeden 37 a drugi 37,5. A już na pewno nie moja wina , że ja mam takie właśnie stopy nosz kufa czekały na mnie całe skórzane łącznie z wkładką, 2 lata gwarancji, polski producent za 70 zł Poznajcie moje nowe dzieci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140103_124940.jpg (80,5 KB, 24 załadowań)

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:57   #3084
Scarrabeo
Zakorzenienie

Ja tam bym chciała zamknąć swoje drzwi do pokoju, ale moje śliczne, niemalże zabytkowe drzwije wypaczone są i otwierają się same. Taki bul.

Kav, dlaczego świat jest tak niesprawiedliwy?
Moje serce krwawi, ale mam postanowienie w styczniu rozdziewiczyć mój pędzelek (). A nóż widelec jestem takim talentem jak ta pani z linka.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2014-01-03 o 12:59
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:58   #3085
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

hejka

Cytat:
Dzień dobry!
łaaadne

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
A tak w ogóle pokazywałam wam jak urządziliśmy wspólny pokój z TŻ w moim rodzinnym domu?
pokazuj!

ja dzisiaj rozpuściłam ślimaki, nie użyłam nic do stylizacji i po ok godzinie rozprostowały się, więc związałam je w koka
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:03   #3086
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Kav, dlaczego świat jest tak niesprawiedliwy?
Moje serce krwawi, ale mam postanowienie w styczniu rozdziewiczyć mój pędzelek (). A nóż widelec jestem takim talentem jak ta pani z linka.
Jeszcze jej nie rozdziewiczyłaś?
Możesz coś namalować, jak do mnie przyjedziesz, będę podziwiać!

Pochwalę się, że styczeń ledwo się zaczął, a ja już odłożyłam 100 zł. Oszczędzanie status: ON
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:09   #3087
201703240903
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=22843

Pokój po remoncie .

Co się zmieniło? Kolor ścian. Ściany były białe, a teraz są zielone. Kupiliśmy z TŻ ogromne łóżko, wcześniej było tam małe łóżko tylko i wyłącznie dla mnie. Zmieniło się również biurko. Kupiliśy ogromne ze względu na to, że mamy 2 komputery. Wybaczcie bałagan na stole, ale to chyba jedyne zdjęcie biurka, które miała. Meble są takie jakie były. Ściągnęliśmy też dywan i kupiliśmy szafkę nocną. Żyrandol też wymieniliśmy, ale nie mogę znaleźć zdjęcia

I jeszcze zamiast firanek założyliśmy żaluzje.

Wybaczcie miśki w tle, ale to prezenty od TŻ, które dostałam przez ostatnie 4 lata

Edytowane przez 201703240903
Czas edycji: 2014-01-03 o 13:14
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:15   #3088
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Jeszcze jej nie rozdziewiczyłaś?
Możesz coś namalować, jak do mnie przyjedziesz, będę podziwiać!

Pochwalę się, że styczeń ledwo się zaczął, a ja już odłożyłam 100 zł. Oszczędzanie status: ON
Rozdziewiczyłam ino część sondową. I nie powiem, ładne kropki mi wychodzą. Za tydzień mogę Ci pokazać.

Mój styczeń rozpoczął się od wydania Zygmunta i Mieszka, na bilet i buty. Nie umiem w oszczędzanie, no.

Aha, melduję, iż w Hebe wyprzedaż to totalna lipa.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:19   #3089
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn jak się całość ma?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:28   #3090
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Marteczka, pewnie, wylaszcz się, a ja poczuję się przy Tobie jak pasztet
Ta jasne, jak zobaczę Twoje kręciołki to ja będę pasztetem

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam iść po papier do drukarki nie moja wina, że stały takie same, biedne, bo jeden 37 a drugi 37,5. A już na pewno nie moja wina , że ja mam takie właśnie stopy nosz kufa czekały na mnie całe skórzane łącznie z wkładką, 2 lata gwarancji, polski producent za 70 zł Poznajcie moje nowe dzieci
zazdraszczam
Cytat:
kocham Cie za to jedno ale baardzo znaczące zdanie

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Popierniczyło mi się coś z caps lockiem, jak mam ten klawisz wciśnięty to małe litery pisze, a jak jest wyłączony to duże litery. Pomożecie? Jam jest laik i nie wiem jak to zreperować pomożecie?
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości