Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 10:32   #2971
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
piękne imię, u nas możliwe, że też będzie Aleksandra jeśli okaże się dziewczynką lub Aleksander.

Nikii bardzo Cię podziwiam za Twoją postawę i że pragniesz dla Waszej rodziny jak najlepiej, bardzo to popieram i ja też jestem tego samego zdania, że rodzina NAJWAŻNIEJSZA, szczególnie ta najbliższa mam nadzieję, że ja będę miała tyle cierpliwości do swojego dziudzia co Ty do swojego syna
Dziękujemy
Już się doczekać nie mogę jak mała zacznie mówić i jak się zapytamy jak ma na imię odpowie OLA
Proste imię bez udziwnień zbędnych moim zdaniem
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:43   #2972
agus7ia
Raczkowanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Seleniti, a zmierzecie wziac slub jeszcze przed rozwiazaniem? Pamietaj jeszcze, ze musicie pojawic sie w urzedzie minimum na miesiac przed planowanym terminem slubu. Nawet jak bys musiala tylko jakis dokument doniesc, a reszta formalnosci byla by juz zalatwiona to tez musisz go zlozyc na miesiac przed.

Wlasnie wczoraj zastanawialam sie czy to mozliwe, ze dziecko przed caly dzien i pol nocy moze kopac i nie spac. Bo wczoraj moja fasolka przeszla sama siebie. Chyba miala jakis nerwowy dzien

Ja tez zastanwiam sie czy lepiej kupic rozek czy taki otulacz. Czytalam tez o pieluchach wielorazowych formowanych, ale kosztuja majatek, wiec moze kupie tylko kilka na wypadek odparzen.
Stary 2014-01-03, 10:48   #2973
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie

Hania padła przed chwilą, bo mieliśmy pobudkę o 5.50

Beatusia gratuluję wizyty i super zdjęcie jeśli chodzi o TP to teraz pewnie co badanie będzie wychodził inny termin, bo dzieciaczki różnie rosną, jedne są większe, drugie mniejsze. U mnie też tak było, że raz Hania była dwa tygodnie większa, potem zwolniła ze wzrostem i się zrównała z terminem, także teraz już nie ma co tak patrzeć na ten termin i trzeba brać pod uwagę ten z OM albo ten z USG około 12 tygodnia, bo podobno jest najbardziej wiarygodny

KasiaB bardzo ładne imię wybraliście ostatecznie – Oleńka, Olinek okrąglinek

Jeśli chodzi o laktator to ja miałam ręczny aventu, ale w porównaniu do tych szpitalnych elektrycznych to lipa totalna

Jeśli chodzi natomiast o pranie w normalnym proszku to ja bym też nie ryzykowała szczerze mówiąc nawet przy podwójnym płukaniu. Te dziecięce proszki są jednak dużo delikatniejsze, wiadomo, że też mogą uczulać, ale to jednak nie to samo wg mnie, bo skórka dzidziusia jest naprawdę bardzo bardzo delikatna.
Moja Hania była uczulona nawet na oilatum jak moja mama raz kupiła przez niewiedzę nie to soft (czy teraz baby) tylko takie zwykłe jakieś w niebieskim opakowaniu. Momentalnie dziecko dostało na buzi taką skorupę i walczyliśmy z tym parę tygodni. Dlatego ja bardzo uważam na wszystkie takie rzeczy.

U nas niestety problem z podawaniem lekarstw, Hania wypluwa to co dostanie, jest ogromny płacz przy tym jakby była obdzierana ze skóry a przecież te leki nie są jakieś niedobre, po prostu ma zakodowane, że to lekarstwo i że jest be…

Poza tym Antosia się rusza już ładnie, od trzech dni czuję codziennie wyraźnie nawet dzisiaj rano już łobuzowała bo przedwczoraj i wczoraj na wieczór się uaktywniała

Miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wizyty
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:23   #2974
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tak na szybko, żeby zdać relację z wizyty.. wszystko jest ok, waga 430gramów dziwne, ale wg pomiarów tych BPD, AC itd. termin porodu wyszedł znów na 12.05, a nie 7.05... czyli nic już nie rozumiem no i muszę Wam pokazać, jak mój synuś gryzie rączkę
sporego synusia już nosisz i zdjęcie super - pewnie ćwiczy ssanie
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
1)Ja tak Noworoczne poczułam (chyba) ruchy maluszka i teraz cisza a już myślałam, że czasem da o sobie znać

2)Kurcze szkoda, że bez USG są te wizyty u nas wiem że na NFZ w ciąży przysługują 3 USG a reszta to już płatne i to się trzeba umawiać prywatnie no ale nie wiem czemu Tobie odmówili tego prywatnego USG
1) na pewno to dzieciątko, u mnie też po pierwszych ruchach był dziń lub dwa spokoju

2)jak czytam wasze przygody z lekarzami to aż się dziwię że mój gin (na NFZ) tak chętnie robi na każdej wizycie usg

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No i wpisz Kochana imię naszej gwiazdy: ALEKSANDRA.
gratuluję wybrania imienia
Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Troszkę długo mnie nie było, ale chciałabym się znowu przyłączyć. Brzucha mam już sporego, a w nim tak na 90% na razie synek Ale jeszcze 14-go na wizycie ma się potwierdzić.
witamy ponownie, zaglądaj do nas częściej
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi natomiast o pranie w normalnym proszku to ja bym też nie ryzykowała szczerze mówiąc nawet przy podwójnym płukaniu. Te dziecięce proszki są jednak dużo delikatniejsze, wiadomo, że też mogą uczulać, ale to jednak nie to samo wg mnie, bo skórka dzidziusia jest naprawdę bardzo bardzo delikatna.
Moja Hania była uczulona nawet na oilatum jak moja mama raz kupiła przez niewiedzę nie to soft (czy teraz baby) tylko takie zwykłe jakieś w niebieskim opakowaniu. Momentalnie dziecko dostało na buzi taką skorupę i walczyliśmy z tym parę tygodni. Dlatego ja bardzo uważam na wszystkie takie rzeczy.
i jeszcze ponoć ta alergia może wyjść po jakimś czasie dopiero, moja kuzynka prała rzeczy córci w proszku dla dzieci i wysypki dostała w 9 miesiącu, nie wiedziała od czego, pojechała na IP, i dostała OPR od lekarki że to od tego proszku i powinna używać płatków mydlanych.

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:29   #2975
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

1) na pewno to dzieciątko, u mnie też po pierwszych ruchach był dziń lub dwa spokoju

2)jak czytam wasze przygody z lekarzami to aż się dziwię że mój gin (na NFZ) tak chętnie robi na każdej wizycie usg

Dlatego ja chodzę prywatnie u nas w sumie nie ma lekarzy na NFZ a jak już jakiś jest to szkoda słów taki konował, reszta tych "lepszych" to każdy prywatnie przyjmuje tylko
Stary 2014-01-03, 11:31   #2976
Nikii89
Zakorzenienie

Iemand no faktycznie dłuuugo Cię nie było , bo szczerze to ja nawet Cię nie pamiętam
Ale witaj z powrotem i gratuluję synka

Paulka z żadnym małym dzieckiem nie da się spać wiem to z doświadczenia – jak syn śpi z Nami to jego nogi mam na brzuchu, głowie, czasem śpi w poprzek lub głowę ma w nogach , do tego wierci się

Martuszka przyznam się że ja nadal się jeszcze uczę tej cierpliwości
Ale wiecie co jest najlepsze jak taki brzdąc próbuje robić to co my , albo garnie się do pomocy U Nas obieranie kartofli wygląda tak że ja daję hasło , a synek już pędzi po dywanik, po krzesełko dla mnie, wyciąga 2 garnki i pomaga wyciągnąc wiadro z kartoflami. Siada na dywaniku i wrzuca kartofle z wiaderka do garnka , a w między czasie mi podaje do obierania. Po skończonej pracy sprząta
Wieczorem jak leżymy to on bierze książkę i opowiada po swojemu co tam jest , na koniec daje jej buzi , mówi „cicho” i odstawia na półkę, po czym wraca do łóżka i szykuje się do spania Pewnie każda mama może opowiedzieć milion takich historii. Ja wiem że moim największym życiowym sukcesem ,i szczęściem jest rodzina. Czasem są ciężkie i trudne chwile , ale najważniejsze że jesteśmy razem i mimo wszystko się kochamy

Kasian u Nas podawanie lekarstw to też udręka , często pomagało mówienie „ damy syropek a jak ładnie wypijesz to tatuś (lub kto jest w pobliżu) będzie się cieszył i bił głośno brawo”
za aktywność Tosieńki

Ja też bym nie ryzykowała i prała w dziecięcym , a potem dopiero spróbowała zmienić na ten zwykły. Ja dopiero na zwykły proszek przeszłam jakoś po 1,5 roczku

My już po spacerze pogoda piękna
Stary 2014-01-03, 11:39   #2977
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje wszystkim udanych wizyt
Rozpoczetych tygodni
oraz zaręczyn

Zakupiłam dziś pierwszy raz os 3 miesiecy farbe do włosów,wziełam z garniera bez amoniaku,jasny blond,myśle ze pokryje moje odrosty...
nie lubie garniera ale z innych firm nie było koloru jaki chcialam.
Co prawda chciłam wrócić do platyny ale to raczej po porodzie dopiero,bo moje odrosty teraz sie nie pokryją sama farba a rozjasniacz nie wchodzi teraz w grę,wiec wybralam jasny blond.

Myslicie że bez obaw moge farbowac?
Stary 2014-01-03, 11:41   #2978
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
ja farbuję, głównie chodzi o to żebyś nie padła od smrodu farby, więc najlepiej pootwieraj okna i jedziesz kochana

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:43   #2979
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Z tymi ruchami to i ja nie wiedziałam co i jak. Jak raz przed świętami poczułam a potem było parę dni przerwy to już nie wiedziałam czy to dzidziuś czy nie. Ale teraz już częściej czuję więc jestem pewna, że to maleństwo mi się rozpycha
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:46   #2980
martuszka0
Rozeznanie

A powiedzcie mi jak to wygląda z kosmetykami dla dziecka? Czy tak naprawdę potrzebować bedziemy dużej ilości różnego rodzaju czy jak?
Przeczytałam ostatnio, że dla takiego niemowlaka to bardzo mało potrzeba, bo też nie można za dużo kosmetyków stosować... Mamuśki podwójne doradźcie
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:53   #2981
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie po wizycie

Dostałam zastryzki w kolano, oczywiście zastrzyki płatne 90 zł za sztuke na piczatek przepisał 3 szt

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje wszystkim udanych wizyt
Rozpoczetych tygodni
oraz zaręczyn

Zakupiłam dziś pierwszy raz os 3 miesiecy farbe do włosów,wziełam z garniera bez amoniaku,jasny blond,myśle ze pokryje moje odrosty...
nie lubie garniera ale z innych firm nie było koloru jaki chcialam.
Co prawda chciłam wrócić do platyny ale to raczej po porodzie dopiero,bo moje odrosty teraz sie nie pokryją sama farba a rozjasniacz nie wchodzi teraz w grę,wiec wybralam jasny blond.

Ja przed świętami farbowałam

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:59   #2982
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wiec dzis jade z koksem i farbuje
Morze nie wymarzony kolor ale zawsze swieży ;p

Co do kosmetyków dla dzidziusia to ja miałam minimum ale to było 12 lat temu... córa na J&B była uczulona pamietam i nie chciałam testowac więc tylko mydło bambino i oliwka bambino + puder i maśc linomag
teraz czasy się zmieniły wiem i bede zaczynać dopiero się wczytywac w tematy
Stary 2014-01-03, 12:01   #2983
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
A powiedzcie mi jak to wygląda z kosmetykami dla dziecka? Czy tak naprawdę potrzebować bedziemy dużej ilości różnego rodzaju czy jak?
Przeczytałam ostatnio, że dla takiego niemowlaka to bardzo mało potrzeba, bo też nie można za dużo kosmetyków stosować... Mamuśki podwójne doradźcie
Martuszka, ja dla K. miałam emulsję oilatum do kąpieli, krem oilatum soft (nim głownie twarz smarowałam) i Bepanthen na odparzenia/zaczerwienienia. Nigdy nie musiałam używać innych maści.
Później, jak dziecko było wystawiane na słońce, to miałam krem z wysokim filtrem z firmy Ivostin. Do pępuszka, jak był zaczerwieniony używałam Octenisept. W apteczce miałam jeszcze sól morską i sól fizjologiczną.
Dla siebie miałam szare mydło i Tantum Rosa - po porodzie.

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2014-01-03 o 12:02
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:06   #2984
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
wróciłyśmy niedawno z Igą ze spacerku bo pogoda piękna , i teraz padła od razu.
Ja dziś pospałam trochę dłużej bo mama wzięła Igę do siebie rano także dziś jestem wyspana
Tż już dziś do pracy szedł, o 4.20 pobudka koniec laby ale teraz znowu ma 3 dni wolnego

Nikii pieknie piszesz o swoim synku i zgadzam się z każdym Twoim słowem
MartuszkaO ja dla Igi miałam Oliatum soft do kąpieli, szampon ten sam i krem do twarzy też ten sam, do pępuszka octanisept, a w razie odparzeń sudocrem. Żadnych innych już nie było potrzeby używać

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:13   #2985
Dark lady
Zakorzenienie

Hej.

Bardzo długo mnie nie było, ale niestety znów jesteśmy chorzy

Jak tam żyjecie po zabawach?

Cytat:
Ja miałam z babydream - do kąpieli płyn i szampon w jednym. Wielka butla starczyła na baaardzo długo. Co do leków - sól morska, maść majerankowa, na wszelki wypadek olejek kminkowy ale się nie sprawdził, pałeczki z blokadą dla niemowląt (takie jak do uszu), waciki ze spirytusem, ale położna powiedziała że lepiej kupić dla dziecka na pępek normalny spirytus (tzn. w płynie ale z właściwościami jak w tych wacikach), bardziej przydały się mi na ranę po cesarce, maść na bolące sutki też babydream, bez konieczności zmywania, bardzo polecam, octenisept, tantum rosa. Więcej nie pamiętam, jak mi się przypomni to napiszę.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:28   #2986
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka z kosmetyków to ja miałam na odparzenia Nivea (sudocrem w razie czego), Używałam też balsamu po kąpieli, krem na pogodę, i na początku stosowałam coś na suchą skórę po porodzie , bo Oskar miał strasznie suche rączki i stópki. Do pępka Octanisept i tak jak Magdi pisze sól morska i fizjologiczna.

Dark Lady zdrówka dla Was
Stary 2014-01-03, 12:34   #2987
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i jakoś mi tak dzisiaj słabo Ludzi po Świętach było masakrycznie dużo!

Byliśmy dzisiaj z Mężulem oglądać foteliki dla Misi, bo już wyrasta z swojego. Spodobał mi się Kiddy cruiserfix i chyba się na niego zdecydujemy. Misia zażyczyła sobie ,,rózowy"

Cytat:
Dzień dobry

Dziękuję Wam skarbulki moje za odpowiedzi dotyczące tego US

Gratuluję wizyt wczorajszych tym co jeszcze nie gratulowałam.

A Nikii poprosze o wpisanie mnie na listę wizytujących 20 stycznia 17:00
No i wpisz Kochana imię naszej gwiazdy: ALEKSANDRA.
Wkurza mnie strasznie jak patrzę a tam dziewczynka Jak się coś zmieni dam znać
Piękne imię wybraliście

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Paulka mielibyście chrzest bojowy jak to jest spać z dzieckiem

Ab_cd dziękuje Ci za tak miłe słowa. Ja po prostu bardzo kocham swojego synka i piszę tak jak czuję Dla mnie najważniejsza jest rodzina i jej dobro Ja miałam dzieciństwo nie ciekawe , dlatego chcę innego dla mojego syna i ogólnie dla moich dzieci. Fakt że czasem mam nerwy na swojego brzdąca , mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok przyglądając się tylko biernie, ale mimo wszystko uwielbiam te poranki , gdy nawet budzi się o 6 ze słowami „mamo” przytula się i daje mi buziaka i zaraz pędzi do zabawek Jest kochany jak mam zły nastrój , jestem smutna a on na swój sposób próbuje mnie pocieszyć. Wiecie że uwielbiam nawet to jak się ze mną przekomarza , kiedy widzę że będzie robił zaraz kupę , a wpiera mi z uśmiechem na twarzy „mama beee nie”
Kariera jest , albo jej nie ma. Raz pod wozem a raz na wozie jak to bywa. A jak zaprzepaścisz kontakt z dzieckiem na początku to potem trudno go odbudować. Dlatego staram się też TŻ angażować w wychowanie (wiem że on tylko pracuje i chce aby Nam nic nie brakowało) , ale nie chcę aby Nasz syn z czasem powiedział to co TŻ o swoim ojcu „że go nigdy nie było, nie interesował się Nimi, jak w szkole i ogólnie co u Nich słychać” Wybaczcie trochę się rozpisałam.

Dobra lecę korzystać z pogody Idziemy na spacerek
Mam to samo podejście. Ja jeszcze twierdzę, że do emerytury mam prawie 50 lat pracy i zdążę się napracować

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
U nas niestety problem z podawaniem lekarstw, Hania wypluwa to co dostanie, jest ogromny płacz przy tym jakby była obdzierana ze skóry a przecież te leki nie są jakieś niedobre, po prostu ma zakodowane, że to lekarstwo i że jest be…

Poza tym Antosia się rusza już ładnie, od trzech dni czuję codziennie wyraźnie nawet dzisiaj rano już łobuzowała bo przedwczoraj i wczoraj na wieczór się uaktywniała

Miłego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wizyty
Biedna Hanusia. Jak Misia nie chciała pić z łyżeczki to nalewałam jej do szklanki i dodawałam trochę wody. Mówiłam że to soczek i najczęściej dawała się namówić na wypicie

Cytat:
Uważam, że im mniej tym lepiej. Ja używałam do kąpieli emolium albo oilatum (wtedy nie używa się już nic więcej do mycia), do pupy Linomag krem, a na odparzenia Linomag maść lub alantan lub bepanthen (zależy co miałam na stanie). I koniec.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:41   #2988
Magdi555
Rozeznanie

Kaorlak, my też mamy ten fotelik Bardzo fajny. Jedyny minus, to, że nie jest odchylany, jak wcześniejszy. My sporo jeździmy i to odchylanie było zbawienne, jak K. zasypiał.
A Misia ma już 15kg?

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:44   #2989
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Dziękujemy
Już się doczekać nie mogę jak mała zacznie mówić i jak się zapytamy jak ma na imię odpowie OLA
Proste imię bez udziwnień zbędnych moim zdaniem

mi sie też marzyła Ola ale po pierwsze Oli urusł siusiak po drugie przy Olafie by nie wyszlo :p

Z tym mówieniem to pewnie rozczaruje ale jsk Olafa pytamy jak ma na imię albo powiedz Olaf to od pół roku odpowiada nie a ma prawie 2lata

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Seleniti, a zmierzecie wziac slub jeszcze przed rozwiazaniem? Pamietaj jeszcze, ze musicie pojawic sie w urzedzie minimum na miesiac przed planowanym terminem slubu. Nawet jak bys musiala tylko jakis dokument doniesc, a reszta formalnosci byla by juz zalatwiona to tez musisz go zlozyc na miesiac przed.

Wlasnie wczoraj zastanawialam sie czy to mozliwe, ze dziecko przed caly dzien i pol nocy moze kopac i nie spac. Bo wczoraj moja fasolka przeszla sama siebie. Chyba miala jakis nerwowy dzien.
Akurat wczoraj o tym pisałam niektóre dzieci kopią przez sen, z Olim tak było w ciąży i teraz też tak mamy przygotujcie sie na owijanie do snu

Kasian biedna Hania, też to przerabialiśmy, ale antybiotyku nie ma?

Byliśmy 3h na spacerze i oglądaliśmy śmieciarkę przy 5 śmietnikach!

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:44   #2990
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Witam się południowo

byłam już w mieście, załatwiłam wszystko co chciałam - PUP, zakupy, targ - w końcu kupiłam sobie tą czapkę i komin , byłam tez na pobraniu krwi, bo pani w lab mówiła, że nie trzeba być na czczo do morfologii i TSH założyłam nowy numer ZIP, także jestem happy

Ramona ale musisz też wziąć poprawkę na to że to był okres świąteczno-noworoczny , w większości sklepach remanenty. Najważniejsze że Ci napisała że wyśle
Tylko to jest osoba fizyczna, nie sklep czy przedsiębiorca
a towar jest używany
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:53   #2991
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Ogarnęłam mieszkanie, jeszcze jedno pranie i wsio

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:54   #2992
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Dostałam zastryzki w kolano, oczywiście zastrzyki płatne 90 zł za sztuke na piczatek przepisał 3 szt
o matko ile kasy

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
u nas było tak, że bylismy w USC ustalić datę ślubu i to wszystko, papiery wszystkie oni mieli, w tym urzędzie, więc tylko pojawiliśmy się 5 minut przed godziną ślubu
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:01   #2993
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja wstałam przed chwilą od paru dni męczę się ze wczesnym zasypianiem, moje pory to teraz 1, 2 w nocy mam nadzieję, że to się prędko odmieni

Beatusia gratuluję udanej wizyty

Vampirko dziękuję

Agus7ia tak dziękuję, będę pamiętać

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:29   #2994
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

My do kąpieli emolium i emulsje emolium po kąpieli Olaf akurat cały się złuszczył po porodzie
Do pupy linomag i gratisowy sudocrem

Dla mnie szare mydło (w plynie i do butli:p ) miał tamtum rosa ale z raz użylam...

Podwójne mamusie a nadal balsamujecie? Bo my tak ale w sumie nie wiem jak długo sie to robi

Nikki Twój Oskarek taki troskliwy i pomocny Olaf niby też sie stara, ale przy obieraniu kartofli z jego pomoca to podloga od razu umyta a Olaf do przebrania :p
Ostatnio deske do wc mi podnosi :p i buty zaklada:p

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:37   #2995
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula ja nadal balsamuje po kapieli w sumie czy jest jakieś ograniczenie czasowe ?? My przecież też balsamujemy się po kąpaniu

No pomocny , jak na razie odpukac pomaga, a nie bałagani A Olaf przecież też zawsze pomocny Może Madziula spróbuj z moim patentem na 2 garnki jak będzie taka potrzeba
Stary 2014-01-03, 13:38   #2996
martuszka0
Rozeznanie

Dziękuję, wszystkie nazwy spiszę i coś z tego wybiorę
A po porodzie tylko szare mydło? Jak to w ogóle jest, bo jeszcze nie czytałam o higienie po porodzie itp.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:40   #2997
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
o matko ile kasy
No sporo i tak nie wiadomo czy na 3 przestaniemy

W czwartek ide prywatnie do ortopedy zobaczymy co drugi lekarz powie.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:41   #2998
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Kaorlak, my też mamy ten fotelik Bardzo fajny. Jedyny minus, to, że nie jest odchylany, jak wcześniejszy. My sporo jeździmy i to odchylanie było zbawienne, jak K. zasypiał.
A Misia ma już 15kg?
Już prawie Waży 14 kg, ale zacznie w nim jeździć ok. kwietnia, jak skończy 3 lata, więc myślę że dobije w te okolice
Zapomniałam zapytać w sklepie, czy sam zagłówek jest odchylany?
Stary 2014-01-03, 13:49   #2999
kasiab91
Zakorzenienie

Dzięki Kochane za tak miłe komentarze co do imienia
Madziuula ja wiem, ze z tym mówieniem to ciężko

monija a jakąś diagnozę postawił ten lekarz w ogóle?

Ja się przespałam godzinkę i przez ten sen tak się spociłam jak pedofil w sklepie z zabawkami. Dosłownie. Wszystko było mokre. Kołdra, poduszki, prześcieradło no wszystko dosłownie... Nie mówiąc już o mnie. Ale to chyba dobrze. Teraz czekam na mamę, ma mi zakupy donieść i chociaż chwilę posiedzi ze mną. Nie lubię być sama jak chora jestem. A teściowa nie umie rozmawiać ze mną tak normalnie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:55   #3000
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Kochane za tak miłe komentarze co do imienia
Madziuula ja wiem, ze z tym mówieniem to ciężko

monija a jakąś diagnozę postawił ten lekarz w ogóle?

Ja się przespałam godzinkę i przez ten sen tak się spociłam jak pedofil w sklepie z zabawkami. Dosłownie. Wszystko było mokre. Kołdra, poduszki, prześcieradło no wszystko dosłownie... Nie mówiąc już o mnie. Ale to chyba dobrze. Teraz czekam na mamę, ma mi zakupy donieść i chociaż chwilę posiedzi ze mną. Nie lubię być sama jak chora jestem. A teściowa nie umie rozmawiać ze mną tak normalnie
Kochana polecam Ci jeszcze herbatę lipową, bardzo dobrze ,,wyciąga" choróbsko!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości