Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 13:12   #2851
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam! Byłam w labie dowiedzieć się o wynik gbs i co? Nie mogą mi udzielić informacji bo zlecenie było z poradni gin (ten sam budynek, to samo miejsce) a poradnia zamknięta do wtorku. Mówię babie, że mam termin na poniedziałek i że chciałabym tylko wiedzieć czy plus czy minus a ona że absolutnie nie może mi pomóc. Na to ja że co w takim razie mam zrobić jak zacznę wcześniej rodzić a ona że jak lekarz będzie chciał to się dowie o wynik. A jak zacznę rodzić w nocy jak ten zas.rany lab będzie zamknięty to co, lekarz mi spojrzy głęboko w oczy i się domyśli? No ludzie kochani! Durnej babie dupska się nie chciało ruszyć i poszukać tego wyniku i tyle.
no co za chamstwo. Uwielbiam to, "niedasie" a dlaczego? "bonie" nosz #$^@*% naprawdę odrobina uśmiechu i życzliwości i wszyscy byliby zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
właśnie oglądam na BBC koncert Take That z UK po latach i tak patrzę i słucham i aż mi się łza w oku kręci- jakie to były czasy, jak wiele wspomnień a to lata 90-te przecież. Dopadły mnie wspomnienia młodości
eh... człowiek już taki wiekowy, nawet boys band z tamtych czasów jak emeryci teraz
Och och och pamiętam take that!! A potem przez moment miałam fazę na BSB - a teraz będą koncertowali w Polsce. Kto by pomyślał
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:13   #2852
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
gosia261282 znam ten bol czekania. Ja jak poszlam na KTG sprawdzic ruchy 2.11.2013 to czekałam 3godziny na samo KTG

No ja w sumie na samo ktg nie czekałam. Miałam być na 11,nawet chwilę przed mnie wpuścili,ale wyszło tyle czasu,bo czekałam na ambulans,później znów ktg,lekarz,usg i zrobił się cały dzień czekania.
Stary 2014-01-03, 13:13   #2853
upadly_aniol00
Zakorzenienie

kurczę zastanawiam się które chusteczki wziąć do szpitala te http://www.pinkorblue.pl/Pielegnacja...FQ1L3godZXkAzQ
czy te fitti biedronkowe co tak na tym blogu laska zachwalała . Żałuję , że nie kupiłam tych białych chusteczek . Ale te zielone pampersowe też chyba powinny być ok ?
Stary 2014-01-03, 13:15   #2854
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ja w sumie na samo ktg nie czekałam. Miałam być na 11,nawet chwilę przed mnie wpuścili,ale wyszło tyle czasu,bo czekałam na ambulans,później znów ktg,lekarz,usg i zrobił się cały dzień czekania.
ja dzis byłam z TZ siostra jako tłumacz bo chciała sick note przedłuzyc po operacji i odrazu pomyslalam,ze zaczepie babke o szczepienia ,ktore miał miec Natanielek a nie miał bo był chory. Kazała mi po dziecko wrocic. Wrociłam , obudziłam małgo chociaz w ogole nie chciał wstac biedak i poszedł ze mna, czekalismy godzine a ona ,ze....to pomyłka bo juz miał je w PL i zle sprawdzili
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:15   #2855
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
A Ty myślisz, ze Twoja córka będzie uwagę zwracała na firanki?? Spokojnie, ogarniesz kiedyś.
ajjj.. jeszcze jutro mąż kończy budowę.... Jeśli mnie zostawią w szpitalu, to jak on zdąży do mnie dojechać, żeby ze mną rodzić

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:18   #2856
gosia261282
Gang Iren

Aniołku nie znam biedronkowych chusteczek,ja mam pampers takie bezzapachowe z tesco do szpitala spakowane,bo z zamykaniem są,a mam je przetestowane i bardzo delikatne są: https://default.secure.media.ipcdigi...a-soft-NEW.jpg

Do Eryka używam zielonych z pampersa i chyba do Kacperka też spróbuję ich używać,żeby nie mieć całego domu w różnych chusteczkach.
Stary 2014-01-03, 13:22   #2857
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Ale się wkurzyłam! Byłam w labie dowiedzieć się o wynik gbs i co? Nie mogą mi udzielić informacji bo zlecenie było z poradni gin (ten sam budynek, to samo miejsce) a poradnia zamknięta do wtorku. Mówię babie, że mam termin na poniedziałek i że chciałabym tylko wiedzieć czy plus czy minus a ona że absolutnie nie może mi pomóc. Na to ja że co w takim razie mam zrobić jak zacznę wcześniej rodzić a ona że jak lekarz będzie chciał to się dowie o wynik. A jak zacznę rodzić w nocy jak ten zas.rany lab będzie zamknięty to co, lekarz mi spojrzy głęboko w oczy i się domyśli? No ludzie kochani! Durnej babie dupska się nie chciało ruszyć i poszukać tego wyniku i tyle.
Ale u mnie jest dokąłdnie tak samo! Jeśli idę prywatnie zrobić jakieś wyniki - dadzą mi je. Jeśli mam skierowanie od państwowej przychodni to odbiera tylko ona (przychodnia ). Tak zawsze było.
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
ajjj.. jeszcze jutro mąż kończy budowę.... Jeśli mnie zostawią w szpitalu, to jak on zdąży do mnie dojechać, żeby ze mną rodzić
Jak nie zdązy to widocznie tak ma być. Jak mówi mój starszak: mamooo, wyluzuj
Stary 2014-01-03, 13:22   #2858
upadly_aniol00
Zakorzenienie

wezmę zielone w razie czego jak będą niedobre to mi ktoś z domu te drugie przywiezie najwyżej . To samo z pampersami . Bo chyba nie ma sensu brać zapasów skoro w ciągu 20-30 minut będzie mi mógł ktoś coś dostarczyć czy nawet mąż będzie mógł wyjść i kupić .
Stary 2014-01-03, 13:26   #2859
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
No ale przecież to są twoje wyniki. Dlaczego nie masz prawa wiedzieć o swoich badaniach? To zgodne z prawem jest?
Nie wiem, obstawiam, że nie jest. W takich momentach nienawidzę swojej pipidówki zawsze 100 lat do tyłu ze wszystkim, z prawami pacjenta i podejściem do niego.
Stary 2014-01-03, 13:37   #2860
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, obstawiam, że nie jest. W takich momentach nienawidzę swojej pipidówki zawsze 100 lat do tyłu ze wszystkim, z prawami pacjenta i podejściem do niego.

a może zadzwoń do gina i powiedz, że nie chcą wydać- może jakoś zainterweniuje i dadzą Ci te badania
Stary 2014-01-03, 13:43   #2861
sadlaczyca
Raczkowanie

Nie mam tel do gin a poradnia przecież zamknięta do wtorku.
Stary 2014-01-03, 13:44   #2862
Soleil_Rouge
Rozeznanie

czesc dziewczyny!!

dzis rano bylam w szpitalu na ktg - wszystko ok, skurcze na poziomie 20-30, max 35, czyli macica moja jest dosc leniwa... polozna co prawda powiedziala, ze teraz to moze sie w kazdej chwili zaczac, ale na wszelki wypadek mam kolejne ktg w przyszly piatek.

wieczorem ide do ginekologa i mam nadzieje ze on cos wymysli na pobudzenie jej

jedyne co, to po skonczeniu ktg, powedrowalam do wc (jak zwykle siku) i... czop mi odszedl!!!! to juz pewne!! nie da sie tego pomylic z niczym innym!!
Stary 2014-01-03, 13:47   #2863
SunShineDoll
Rozeznanie

Aniołku trzymam za was kciuki !!! Niedługo będzie po strachu zobaczysz!

Ja mam dziś o 19 wizytę i zobaczymy czy coś się święci niby 40 tydzień wychodzi mi w poniedziałek
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:47   #2864
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

jedyne co, to po skonczeniu ktg, powedrowalam do wc (jak zwykle siku) i... czop mi odszedl!!!! to juz pewne!! nie da sie tego pomylic z niczym innym!!

ojojoj- to już niedługo będzie maluszek
Stary 2014-01-03, 13:48   #2865
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

No to jednak coś się dzieje

Jestem ciekawa czy chociaż w trzeciej ciąży zobaczę czopa
Stary 2014-01-03, 13:50   #2866
magnusia
Zakorzenienie

te położne środowiskowe co przychodzą do domu to są z przychodni pediatrycznej czy ze szpitala? Perfuzja jak to u Ciebie było bo na stronie szpitala wyczytałam że takie wizyty sa płatne a wiem, że przysługują takie darmowe .
Czy jeśli zapiszę młodego do prywatnej lecznicy to i tak z państwówki mogę zażądać położnej po porodzie? Czy muszę być zapisana w tej przychodni?
Kurde coś mnie dziś na formalności wzięło ale jak na razie więcej niewiadomych niż wniosków
Stary 2014-01-03, 13:51   #2867
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
A jak to u Ciebie wyglądało ?
Stary 2014-01-03, 13:51   #2868
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O ja...ale popularne to imię, będąc na wakacjach albo na zakupach wołając swoje dziecko obróci się 20 innych Lenek
Ciągle chodzi mi po głowie jeszcze Nel ale sama już nie wiem chyba już się przyzwyczaiłam do Leny
Inga , inga

Byłam w szpitalu na przeplywach , usg i ktg wszystko ok, jeśli się nie mylę to łożysko 2 stopnia?? Czyli gotowe do porodu? Skurcze są. Mam się 7 stycznia znowu zgłosić, chyba ze nie będę czuła ruchów to mam natychmiast przyjeżdżać .
Był też kurier z przewijakiem , już wszystko na nim poustawialam jeszcze literki chce zamówić.
Mąż dziś Ignasia zaproponował, ładnie, ale Ignacy już mi się nie podoba. Chyba będzie Marcel, bo mówi, ze Oliwierow za dużo już jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140103_135913.jpg (108,5 KB, 87 załadowań)
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:55   #2869
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Inga , inga

Byłam w szpitalu na przeplywach , usg i ktg wszystko ok, jeśli się nie mylę to łożysko 2 stopnia?? Czyli gotowe do porodu? Skurcze są. Mam się 7 stycznia znowu zgłosić, chyba ze nie będę czuła ruchów to mam natychmiast przyjeżdżać .
Był też kurier z przewijakiem , już wszystko na nim poustawialam jeszcze literki chce zamówić.
Mąż dziś Ignasia zaproponował, ładnie, ale Ignacy już mi się nie podoba. Chyba będzie Marcel, bo mówi, ze Oliwierow za dużo już jest.
Nooo pięknie wszystko wygląda Kącik maluszka jest więc zostało Ci tylko urodzić
Stary 2014-01-03, 13:56   #2870
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
No ale przecież to są twoje wyniki. Dlaczego nie masz prawa wiedzieć o swoich badaniach? To zgodne z prawem jest?
No dokładnie!!! co za głupia baba. Że juz nie wspomne ze te wyniki to ginkowi nie są do niczego potrzebne. One są ci potrzebne w oryginale w szpitalu jak zaczniesz rodzić, tak jak grupa krwi. Bo nie mogą Ci na słowo uwierzyć czy masz GBS czy nie, muszą mieć na papierze, jak nie mają to antybiotyk dostaniesz profilaktycznie.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:57   #2871
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Inga , inga

U nas miał być Ignaś albo Gabryś
Cytat:
czesc dziewczyny!!

dzis rano bylam w szpitalu na ktg - wszystko ok, skurcze na poziomie 20-30, max 35, czyli macica moja jest dosc leniwa... polozna co prawda powiedziala, ze teraz to moze sie w kazdej chwili zaczac, ale na wszelki wypadek mam kolejne ktg w przyszly piatek.

wieczorem ide do ginekologa i mam nadzieje ze on cos wymysli na pobudzenie jej

Woow no to bądź przygotowana
Stary 2014-01-03, 13:59   #2872
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Współczuję wszystkim ciężkich nocy... U mnie była wyjątkowo dobra

Czytałam wczoraj ten artykuł Z drugiej strony dziwne, bo w swoim otoczeniu bliższym i dalszym nie znam nikogo kto nazwałby córkę Lena. Mam nadzieję, że jak pójdzie do przedszkola albo szkoły nie będzie dziesięciu Len w grupie/klasie z drugiej strony sama miałam trzy osoby o takim samym imieniu w klasie, a mój mąż nawet cztery i żadne z nas nie narzekało
Kubusia jednego mamy

Oglądałam ten reportaż i też pomyślałam, że nie zwróciłabym uwagi obcej kobiecie. Inaczej gdyby to był ktoś z mojej rodziny/znajomych.

upadly_aniol00
, oczywiście że Twoje obawy są normalne. Popatrz na to z innej strony - niedługo będziesz miała synka przy sobie Jeśli można wiedzieć - jaki jest powód takiego szybkiego wywoływania u Ciebie porodu? Z tego co widzę termin masz dopiero na 17.01.
Szczerze mowiac z tymi Lenami i Amelkami to ja sie zgadzam , na oddziale co druga dziewczynka miała tak na imie. A co do chłopców to Kubus był jeden reszta to Franki Janki Kacperki i Filipki mniejwiecej po równo z każdego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:00   #2873
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Inga , inga

no to już coraz bliżej

a ja mam dziś dzień pytań chyba

laski mi nadal nic z cycków nie leci i nie leciało... a jak ja tam nic nie mam
Stary 2014-01-03, 14:00   #2874
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Migotko ogromniaste gratulacje no to teraz Małż powinnien Ci kupić kosz słodyczy w nagrodę

Iwantyou przygoda nieciekawa, ale cieszy mnie, że w Poz taka dobra opieka jest i, że wyszliście z stamtąd spokojni

Ja mam doła jak rów Mariański, zdecydowaliśmy się nie iść na konsultacje do innego lekarza, ponieważ wierzymy, że nasza lekarka wie co robi, a jak zacznę chodzić po lekarzach to do porodu nie skończę (chodzę prywatnie do podobno jednej z lepszych kobietek do prowadzenia ciąży w Poz).
A mogę zapytać u kogo prowadzisz ciąże? Szukam jakiegoś ciekawego gina z dobra opinia.

Stary 2014-01-03, 14:05   #2875
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny jeśli mogę cos zasugerować to obecność męża przy porodzie bardzo pomaga, zwłaszcza psychicznie. Dobrze mieć życzliwą osobę przy sobie. Jeśli mąż nie chce/nie może być a macie fajną mame czy przyjaciółke to poproście je, żeby wam towarzyszyły. Chociaż mężowie na prawde nie powinni się bać. Nikt im nie każe siedzieć wam między nogami. Jak już akcja się rozkręciła to mój siedział przy mojej głowie, twarzą do mnie a plecami do moich nóg i trzymał mnie za rękę. Nawet się przydał do trzymania wenflonu bo sie odklejał ze względu na to że zlana byłam potem. Też towarzyszył mi tylko na moje wyraźne życzenie, nawet pepowiny ze strachu nie chciał przeciąć i nikt go nie zmuszał Ale jego duma gdy położna podała mu zawiniątko na ręce poprostu rysowała mu się na twarzy. Myślę że ta więź która stworzyła sie między nami i między małżem a synkiem w tym momencie była warta tego żeby się poświęcił
Stary 2014-01-03, 14:05   #2876
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
mariee no to trzymam kciuki za Was, obyś jak najszybciej miała Zuzie już przy sobie

Dziewczyny noworodek gigant: http://dzieci.pl/kat,1033939,title,N...uticaid=611f4d

Alka od wczoraj po południu coś brzuszek pobolewa, w nocy trochę spal, a teraz znowu co chwile poplakuje, biedny
Jak usnie to chyba się zdrzemne razem z nim..
A ja oprócz masaży układania na brzuszku i cieplej tetry polecam delicol do mleka - jeśli butla albo bezpośrednio do buzi jeśli pierś. 5 kropli przy kazdym karmieniu do 4-6 miesiąca. I osobiscie jestem zbulwersowana ze lekarze o tym nie mowia!

Stary 2014-01-03, 14:07   #2877
upadly_aniol00
Zakorzenienie

magnusia ja jutro wchodzę w 38 tc i też mi nic jeszcze nie leciało .
A zamówiłam laktator medele mini mam nadzieje , ze się przyda za tyle kasy !
Stary 2014-01-03, 14:10   #2878
lidkaa82
Zadomowienie

U nas chyba stanie na Miłoszu. Najlepsze że cała rodzina jest przekonana że będzie Antoś i zamierzamy o nowym wyborze poinformować dopiero jak wyślemy fotkę małego z porodówki z datą i godzina przyjscia na świat

Dziewczyny mam problem z KTG. W moim durnym mieście robia tylko w szpitalu bez zapisów gdzie trzeba sie nasiedzieć nieraz kilka godzin jak sie źle trafi, albo w prywatnej przychodni gdzie robia tylko do godziny 16 na zapisy. Ja się boje sama jechać bo wszędzie daleko a ja sie już nie bardzo czuje na siłach, a mąż pracuje do 15 i jestem w kropce. Ginek zalecił robić raz w tyg. Juz w zeszłym tyg powinnam zrobić. Malutki sie rusza ale ja sie stresuje że się nie stosuje do zaleceń i w razie czego sobie nie wybaczyła bym że czegoś nie dopilnowałam
Stary 2014-01-03, 14:10   #2879
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
A więc tak, jestem po wizycie.
Jutro mam się zgłosić do szpitala [ oczywiście pojadę do Chorzowa ] najwyżej będę żałować. Ale chcę mieć ZZO. Mam niski próg bólu.
A w Lublińcu nawet gaz ze wskazań lekarza...
W telefonie mam dostęp tylko do Facebooka, a więc na wizażu mnie nie będzie chyba że dziś mąż mi jakiegoś tableta kupi czy coś

Zuzanka może wyjść na świat w każdym momencie, było jej ciężko nawet główkę zmierzyć, bo już tak nisko siedzi
To "wbijanie szpili" o którym wspominałam, to własnie jej główka i ucisk

Miałam cisnienie 140/80, jestem cała spuchnięta.
Muszę jeszcze zadzwonić do szpitala, i dopytać o parę rzeczy.

Nie zdążę zrobić w mieszkaniu wielu rzeczy.... nawet firanek nie poprałam pokój małej rozgrzebany...
No to już niedługo będziesz tulić małą

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Nie mogę się już doczekać małego teraz muszę pozytywnie się nastawić do wizyty w szpitalu i porodu .
Obecnie właśnie kręcę się na piłce musi to komicznie wyglądać ale położna kazała ćwiczyć więc ćwiczę .

(...)
Pisałam ostatanio , że na początku nie było mowy , ze będzie przy porodzie później doszło do tego , ze chce być ze mną w pierwszej fazie porodu a od wczoraj chodzi i gada , ze będziemy razem przeć
Cały czas chodzi tuli całuje i mówi , że będzie wszystko dobrze . Sprząta , gotuje , zmywa jak ma wolne . Kurdę chyba ktoś mi męża podmienił
Widać ,że mąż już nie może się doczekać synka i bardzo dobrze heh teraz masz dom wypucowany pewnie jak nigdy

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Alka od wczoraj po południu coś brzuszek pobolewa, w nocy trochę spal, a teraz znowu co chwile poplakuje, biedny
Jak usnie to chyba się zdrzemne razem z nim..
Ojjj biedny maluszek. A masowałaś mu brzuszek już ?Może coś ciepłego na nim położyć .Fajne są te poduszeczki z pestkami.

Cytat:
Ale się wkurzyłam! Byłam w labie dowiedzieć się o wynik gbs i co? Nie mogą mi udzielić informacji bo zlecenie było z poradni gin
To już jest śmiech na sali ,żeby własnych wyników nie można było zobaczyć. Boże co za ludzie.

Cytat:
To przytrzymaj małą siłą woli, do puki TŻ nie skończy budowy.

Cytat:
czesc dziewczyny!!

dzis rano bylam w szpitalu na ktg - wszystko ok,(...)

Czyli położna miała rację, może się zacząć w każdej chwili

Zaraz zionę ogniem, tak to mnie jeszcze nie paliło. Zjadłam migdały wypiłam zimne mleko, zjadłam łyżkę musztardy, nic co pomagało nie daje dzisiaj rady
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:11   #2880
sadlaczyca
Raczkowanie

Jeszcze żebym miała dostać antybiotyk profilaktycznie to pół biedy, ja się obawiam że w moim super szpitalu to kompletnie zleją i nie dadzą. Bo nie wiem jaka praktyka jest stosowana. Ale jak byłam z fałszywym alarmem to przy wypełnianiu papierów nikt nie zapytał o wynik gbs.

Soleil Rouge - czopowe gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości