|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Mamusie z lutego też mamy
![]() Cytat:
![]() Z TŻ się nie możemy doczekać aż trzeciego pada do PS3 dokupimy i będziemy rodzinnie w coś strzelać ![]() Dziękuję za opinie ![]() To nie kupuję stelaża do wanienki - jakoś sobie na stole czy pralce poradzimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duży dzieciaczek już jest ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() TLC juz u mnie włączone, poluję na Porodówkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam to info w necie i potwierdziłam w googlach
![]() ![]() Strony już nie pamiętam ![]() Idę włączyć tlc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2317 | |||||||
Raczkowanie
|
czbasia, jaki fajny kocyk!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wózeczek faaajny i za fajną cenę ![]() Już 9 miesiąc... ![]() ![]() Ale bardzo gratuluję i chyba nawet trochę zazdroszczę tej końcówki ciąży ![]() Cytat:
![]() Mnie przeraża... pielęgnacja stulejki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś przyszedł wózek! ![]() Stoi na środku pokoju i chyba tak już zostanie ![]() Jestem bardzo zadowolona z zakupu - mimo, że jest używany wygląda REWELACYJNIE ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
Witam,
Dziewczyny nie jestem wprawdzie mamusią 2014 a 2009, ale przychodzę na ten wątek z taką sprawą. Jeśli któraś z Was jest zdecydowana na krew pępowinową i chciałaby skorzystać z 10 % rabatu piszcie na PW. My mamy PBKM i tam jest taka opcja, że jeśli ktoś wchodzi do programu "z polecenia" ma zniżkę a wprowadzający jeden rok banowania gratis. Także zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zobaczycie ![]() ![]() Już włączone ![]() Cytat:
![]() Gratki za wózek ![]() Kurcze ostatnio lecicie tak z postami, że nie daje rady. Ja tylko opłacałam rachunki i wypiłam kawę, a tu 2 strony ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Eeee już dwa razy widziałam ten odcinek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
też chcę być z taką gracją jak ta Hinduska. Pewnie znając życie będzie rodziłą z uśmiechem...uwielbiam takie mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy tatuś ma płacone-przy własnej działalnosci za urlop ojcowski?
![]() |
#2323 | |||
Wtajemniczenie
|
ooo to spora roznica
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my tez ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym samochodem to coś w tym jest - jestem przy okazji zapalonym kierowcą i zawsze były przepychanki kto siada za kółkiem jak mamy gdzieś jechać ![]() Cytat:
![]() |
#2325 | |||||
Zakorzenienie
|
Fajnie, że tak dużo piszecie, przynajmniej się nie nudzę jak wstaję z drzemki
![]() ![]() ![]() Teqiba, Agunia współczuję dylematów dot. żłobka. Żłobki sa takie drogie i nie całodobowe ![]() ![]() Ja nie wiem czy tż weźmie te 2 tygodnie od razu, czy zatrzyma sobie na wakacje np. Zobaczę jak się będę czuła i czy będę dawała sobie radę. Bo L4 raczej nie weźmie ![]() paulina_radom :brawa: za wizytę, ale widzę, że płeć dalej niewiadoma za bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() Się gotować muszę nauczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od dawien dawna tak było ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie chciałabym by mąż miał taką pracę ![]() Cytat:
![]() LUBIĘ TO ![]()
![]() |
#2326 |
Rozeznanie
|
ja ide na roczny urlop, umowe mam do końca kwietnia. Jestem szcześliwa, ze nie musze tak wracać
![]() ![]() ![]()
#2327 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki,
co chciałam coś napisać to kolejne strony dochodziły ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam kupić mojemu synowi z okazji narodzin PS4 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pobujaj w nim jakiegoś misia, powoź po domu. Ja niestety wózek wezmę dopiero po porodzie do domu, więc nie mogę się wczesniej nacieszyć... Mogę tylko misie w łóżeczku położyć ![]() Ja się nie boję ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Dlatego nadrabiam na raty ![]()
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
mówiłam że Hinduska urodzi bez żadnego krzyknięcia i jeszcze się zdziwiła, że że już urodziła
![]() Też chcę taki poród! Czasem sobie myślę, że to na prawdę jest kwestią wmówienia sobie że przecież można zwijać się z bólu i być cicho i nie drzeć gardła na pól porodówki! Ale może teraz mi sie tak zdaje. Dlatego muszę obejrzeć dużo krzyczących bab, żeby wiedzieć że ja tak nie chcę robić ![]() (swoją drogą jaka tu cisza była w ruchu wizażowym przez godzinę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Wtajemniczenie
|
Ojjj tam, nie przejmuj się. Tż powiedział, że ja ciuszki kupuję a on będzie zabawki po czym kupił samochód zdalnie sterowany i już nim śmiga po pokoju ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Tobie tak bardzo dobrze, musi być jakaś sprawiedliwość za to że masz dziewczynkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() SideNie oglądałam tego odcinka bo widziałam go wcześniej i jak dobrze pamiętam to wlaśnie ta hinduska mnie drażniła bo sprawiała wrażenie obrażonej na wszystko i z wielką pretensją, a ten mąż taki biedny się wydawał, nieba by jej przychylił jakby mógł. Wstawiłam do prania kocyki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | ||
Zakorzenienie
|
Tylko ja biedna siedziałam, bo nie mam takich programów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kiedy zaczyna się pleść warkocze? Bo ja się muszę nauczyć. Chyba kupię sobie lalę jakąś z długimi włosami zacznę się uczyć różnych plecionek ![]()
![]() |
#2335 |
Wtajemniczenie
|
Najprawdopodobniej, zwłaszcza że już jest podrasowane i ma większą moc.
Terminy mamy na marzec/kwiecień zastanawiam się, czy planujecie jakieś wyjazdy w wakacje. Sama zastanawiam się nad Hiszpanią, ale obawiam się lotu samolotem z tak małym dzieckiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- My to nie, tym bardziej, że będziemy wykańczać nasze gniazdko akurat latem, ale z dwójka małych dzieci to ja sobie w ogóle tego nie wyobrażam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że też wijesz gniazdko ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim. Wiem, że sie miesiącami nie odzywałam, ale po prostu wolałam się nie żalić nigdzie i nikomu, żeby znowu nie było afery.
Teraz poczułam potrzebę, żeby się z wami podzielić swoją sytuacją, jeśli oczywiście chcecie. Wszystkim gratuluję ciaż, trzymam kciuki za wcześniaczki i za szczęśliwe rozwiązania. Ja jestem w 29 tygodniu ciąży. Mam cukrzycę ciążową, muszę mierzyć cukier 4 razy dziennie, być na diecie, dziś na wizycie kontrolnej dowiedziałam się, że będę musiała też przyjmować insulinę, bo mam za duży cukier na czczo a na to nie mam wpływu, wkłucia raz dziennie po 4 jednostki na początek na noc. Rozchorowałam się i mam zapalenie gardła. Domowe sposoby nie skutkowały i zaczęłam przyjmować antybiotyk - Amotaks. Podobno bezpieczny w ciąży. Martwię się całą sytuacją i tym czy z malcem będzie wszystko wporządku. Nie dosypiam. Wstaję siusiu co godzinę jak w zegarku. Trochę mam problemów z utrzymaniem moczu ![]() Początkowo usg wskazywało na to że będzie córeczka. Miała być Antonina. Ale na usg 3D okazało się, że będę mieć synka. Początkowo trudno mi było sie przestawić ale już się bardzo cieszę. Będzie Maksymilian. Maksiu. Kopie i wierci sie jak szalony. Czasem mam wrażenie, że wie dokładnie kiedy się o nim mówi. Uspokaja się gdy TŻ przykłada rękę do brzucha. Nie daje mi siedzieć przy stole. Kopie dopuki sie nie przeniosę na kanapę i zrobi mu się trochę wygodniej. Mój TŻ pracował przez miesiąc za granicą. Niestety, firma go oszukała i nie wypłaciła mu wynagrodzenia. Byliśmy załamani. Musieliśmy się zapożyczyć i zrezygnować z wynajmu mieszkania. Ostatecznie podjęliśmy decyzję, że przyjmiemy propozycję mojej mamy i zamieszkamy z nią. I jej i nam jest łatwiej. TŻ znalazł nową pracę i w końcu dostanie wynagrodzenie. Chcemy jak najszybciej wyjść z długów. Raz w tygodniu muszę go zawieźć na autobus do pracy ok 25 km i wstaję z nim o 2:45, wracam i znowu kładę się spać. Wyprawkę prawie już mam. Bardzo dużo ciuszków dostałam od koleżanki. Wanienkę, 2 materace, 2 wózki, fotelik samochodowy od pół roku dostaliśmy, ale jeszcze nie odebrałam, gdzieś w lutym to zrobię. Nosidełko pożyczy nam znajoma. Łóżeczko kupiłam za bon świąteczny. W zasadzie muszę kupić jeszcze tylko rzeczy apteczne, środki hig dla dziecka, kosmetyki i termometr ( tu zamierzam zainwestować w coś droższego), laktator (to po porodzie w zależności od sytuacji) i jakieś drobiazgi. Już nie mogę się doczekać kiedy ta ciąża się skończy ![]() Jednocześnie bardzo boję się porodu. Będzie najprawdopodobniej naturalny. Chyba, że coś sie zadzieje w trakcie, ale nastawiam sie na naturalny. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.