|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój TŻ to wielki chłop i nie zmieści się w moją kieckę, ale jak córcia będzie bardzo nalegała to może uda się coś specjalnie dla niego uszyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mnie i Tz paradoksalnie ciaza zblizyla jeszcze bardziej. Nie wiem na czym to polega, moze na swiadomosci, ze teraz bedziemy odpowiedzialni nie tylko za siebie, ale rowniez za kogos, kogo powolalismy do zycia i ze Maly w jakis sposob powiazal nas ze soba do konca zycia. Co do bycia "tylko"rodzicami, to ja na taki uklad nigdy sie nie zgodze.Ja nie chce byc w oczach Tz tylko matka jego dziecka. Tz tez ma podobne podejscie, ze dziecko ma swoje miejsce w rodzinie i wszystko musi opierac sie na rownowadze. |
|
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Jozefina a ty w mundurku paradujesz ??
U mnie istotna jest grupa krwi, gbs bo mam dodatni. Mam też 2 zdjęcia z usg podpiete przepływów. Chyba tyle? W karcie ciąży mam cisnienie zawsze wpisywane, wagę, badania krwi. |
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
--- A jeszcze mam inne pytanie - ma któraś sprawdzony przepis na biszkopt do tortu? Bo szukam, szukam i nie mogę się do żadnego w necie przekonać...
|
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierniczę, tyle czasu był spokój, nawet w sylwestra, a nagle się sąsiedzi uaktywnili
Kurcze, ostatnio mam w ogóle spadek energii, plecy bolą, brzuch po prostu leży na udach jak usiądę, goni mnie ciągle do łazienki, nerwy skaczą po całej możliwej skali - a jeszcze nawet nie ma 37tc
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robiłam tort w kształcie auta i ten biszkopt świetnie się sprawdził. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit --- Wyszło moje obycie w temacie- jest i tekst to dziękuję bardzo, już go robię )
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2014-01-03 o 18:05 |
|
|
|
|
#2980 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie było od bardzo, bardzo dawna Dawno ni odzywała się też krolowa_nilu. Chyba, że coś przegapiłam ![]() Cytat:
.Cytat:
.Moje dziecko jest chyba jakieś bardzo kanciaste. Tak mi się wbija w powłoki brzuszne, że mam łzy w oczach . Co chwilkę widzę jakiś podejrzany szpic - kolanko? łokieć?
|
|||||||
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .... Edit Ok, już zauważyłam, ze dopisałaś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez The light Czas edycji: 2014-01-03 o 18:08 |
|
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
Mój syn właśnie dostał czkawki... Chyba po raz pierwszy w tej ciąży czuję ją tak wyraźnie. A mąż mi właśnie zeżarł cały żółty ser. Zamorduję go chyba, właśnie miałam sobie zrobić kanapkę z żółtym serem i dżemem śliwkowym...
|
#2984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po, doszliśmy do wniosku że jeden mundurowy w domu to aż nadto ale kusi mnie kusi bardzo i zobaczymy co będzie jak mi moje szkraby trochę wyrosną..grupę mam, gbs też i jeszcze z 10 innych badań tylko mnie ten hiv i hcv niepokoi, hiv mam jeszcze z woja ale to jest ważne rok wiec musiałabym powtórzyć a hcv nie chce mi się jeśli to nie konieczne bo zostanie mi 50zł na przyjemności
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
ejani szukałam przepisu ale sama nie odcyfruję męża zapisków, fajny biszkopt z owocami mój mąż robi, ale mogę zapytać o przepis dopiero jak wróci z remontu.
|
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podczytuje Was na bieżąco, ale z pisaniem gorzej
![]() Mam od dwóch dni jakiegoś mega doła ![]() Jestem już wielkim smokiem....a tu dopiero 35 tydzień. Musze sie rozpakować w 37 tyg. bo nie ogarniam już Dwa razy sie powyłam, wydaje mi sie że nigdy już nie wróce do poprzedniej wagi ![]() Chce żeby mój mąż wrócił już do domu bo jak jeszcze chwile pooglądam sie w lustrze i stane kolejny raz na wadze, to wyskocze z okna |
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
poskakałam na piłce i plecy mnie strasznie bolą .
Ale może jakimś cudem młody posłucha mamusi i wyjdzie do tego poniedziałku może jeszcze dziś po molestuje męża ![]() W ogóle chciałam powiedzieć , że mi już skończyła się karta ciąży . Lekarz zapisał wszystkie lubryki . Wczoraj tak patrzyłam i przypomniał mi się moment jak na początku dostałam tą kartę i myślałam kiedy lekarz ją w końcu zapełni ... |
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy pierwszym dziecku podobno dostaje się klapek na oczy i małpiego rozumu, ale właśnie to jest mega ważne by być dla siebie partnerami, a nie tylko rodzicami. Będziemy się właśnie starali z TŻ tej równowagi nie stracić. Mam nadzieję, że uda się to w praktyce Tym bardziej, że mamy przykład z bliskiego otoczenia, że zamykanie się tylko "na dzieci" nie jest niczym dobrym. Tak prawie rozpadło się małżeństwo kuzyna mojego męża, bo żona poświęcała uwagę właściwie tylko dzieciom, które spały z nimi w łóżku przez 3 lata (choć to nie jest usprawiedliwienie żadne dla niego) no i facet poznał jakąś babkę w pracy, która go adorowała, okazywała uczucia no i się "zakochał". Niby romans jest zakończony, ale chemii między tymi małżonkami to zbytnio nie widać.
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
ratunkuuuuuuuuuuu!!!!!!
wpadło mi coś do oka i tak mnie swędzi że mam je sobie ochotę wyjąć!!!
|
|
|
|
#2990 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
może innego księdza potraktowałabym z przymrużeniem oka, bo co on tam może wiedzieć, ale w tym przypadku "nasz"ksiądz to taki równy człowiek, że zastanawiam się nad tą kwestią.właśnie dzwoniła teściowa i na jutro jesteśmy umówione u niej na kawkę z położną z mojego "rodzącego" szpitala
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Tygodniowy Kacperek
A propos położnych to u mnie była dzisiaj i nieco się zdziwiła widząc pełny rozgardiasz, w kuchni i przedpokoju nierozpakowane rzeczy ze szpitala, na łózeczku sterta rzeczy dzieckowych, na naszym łóżku góra ubranek (jak byłam w szpitalu TŻ wyprał i włożył na półkę bez ładu i składu i miałam właśnie je posegregować rozmiarami), w łazience na pralce sterta rzeczy przygotowanych do prania. Ja byłam jeszcze w piżamie, bo czekałam na TŻ, żeby jechać wyciągnąć szwy, więc się nie ubierałam rano. Przestawiła mi tą wizytą cały plan dnia.
|
#2992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajną masz teściową, tylko pozazdrościć. A do gina brak słów... Hosenka, jakie fajne maleństwo Śliczny jest!
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2014-01-03 o 18:27 |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahaha
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Lena jakaś spokojna się zrobiła od wczorajszej wizyty, mniej się rusza a ja się martwię
![]() Od wczoraj zaczęłam brać ascofer bo mi bardzo żelazo spadło i lekarka mi zapisała no ale czy od tego? Ja chyba już też odstawię magnez i no spę....niech się robi co chce...może mała szybciej się zorganizuje do wyjścia
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wizyta odbyta, widziałam się z normalną doktorką a nie położną, nawet USG mi zrobiła. Mikołaj Mateusz, syn mój wagi około 1,8 kg, już jest perfekcyjnie ułożony do porodu naturalnego - na nietopyrka, łepetynkę ma nisko, buziaczek w tę stronę co trzeba, no cud miód. A dzisiaj dopiero zaczynam 34 tydzień
![]() Po wizycie czekałam chwilę w głównym holu szpitala, i widziałam jak wywozili z niego do karetki takiego malutkiego dzieciaczka w inkubatorze (tak się chyba nazywa to szklane pudełko na kółkach w które wsadza się maluszki, nie?). Łzy stanęły mi w oczach, przejechali tuż obok mnie, a on był taki maleńki, niedużo większy od dłoni. Cytat:
W IE służba zdrowia akurat nie jest za darmo, ale najubożsi mają ją za darmo w ramach pomocy socjalnej, i wtedy też leki mają za free. A w PL leki kosztują tyle że idź i nie wracaj, i co z tego że biedni ludzie mogą za free iść do lekarza, skoro często te 200 zł na leki to dla nich kwota nieosiągalna. Każdy system ma swoje wady i zalety, a z mojego punktu widzenia te systemy na wyspach brytyjskich mają jedną wielką zaletę - nikt nie robi Ci łaski, nikt nie traktuje cię jak upierdliwego petenta, o nic nie musisz się prosić, żebrać i dopytywać, jeśli coś ci się należy czy masz do tego prawo, zwykle sami ci o tym powiedzą, i jeszcze dołożą pół kilo ulotek na temat "jak załatwić ...". Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
Czemu człowiek zawsze musi się uderzyć w najmniejszy palec u nogi. Normalnie momentalnie zrobił sie sino czerwony...masakra.
Mój dzieć dzis wyjątkowo wyciszony, pojawiają się pojedyncze skurcze w dole brzucha. Niech się decyduje bo we wtorek musze być w domu bo umowa z telefonem przyjdzie. Wiec albo niech sie rodzi najpóźniej jutro albo niech czeka do środy |
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
Wycałować go tylko ![]() Nie ma czasu na sprzątanie chaty - ja bym się też w niego wpatrywała dzień i noc choćby gary ze zlewu się wysypywały hehehehe
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka piękny jest Kacperek
Ależ się już nie mogę doczekać aż swojego malucha zobaczę... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

na efekt nie trzeba było długo czekać 

więc to szpital sobie ustala???

może jeszcze dziś po molestuje męża