Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 16:05   #3031
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja stosowałam tantum rosa
Polecam jeszcze Białego Jelenia

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A dzięki.

I przypomniałaś mi - jeszcze miałam krem na zimę (lutowe jest moje dziecię), później krem z filtrem 30 dla dzieci (nie zaleca się już wyższych filtrów podobno) i na odparzenia sudocrem, ale przy mocniejszym lepszy był linomag czy stary, dobry tormentiol.
Ten tormentiol to teraz jest bardzo dyskusyjny, bo niby nie można u dzieci stosować.

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja nie balsamuję, chyba, że widzę, że skóra jest wyjątkowa sucha to wtedy.

Kaorlak, ten Kiddy nie ma odchylanego zagłówka. Wcześniejszy, który mieliśmy, zmieniał pozycję cały (był na bazie isofix), nie tylko zagłówek i to było ogromną zaletą. No, ale w tych dla starszaków, to już jest inny system. Ten fotelik ma dobre oceny ale to pewnie wiesz

Jak wybieraliśmy drugi fotelik dla K. to wyczytałam, że lepiej zainwestować w fotelik o mniejszym przedziale wiekowym, że takie są bezpieczniejsze Te mniejsze foteliki nie są jeszcze tak wprost w pionie, co jest ważne, gdzie dziecko siedzi od niedawna i mięśnie kręgosłupa dopiero się umacniają. Wiadomo, że koszt większy, bo nie jest to tania rzecz, ale myślę, że to dobra inwestycja. My, jako drugi mieliśmy Bebe Confort Iseos Safe Side Isofix (9-18 kg). Dla mnie był rewelacyjny! Bo w zależności o pory roku miał regulowaną szerokość (ubiór) i od potrzeby dziecka poziom K. przejechał w nim sporą cześć Polski i Europy. Z czysty sercem polecam...w testach wypada równie dobrze
My też zdecydowaliśmy się na ten pośredni - Maxi Cosi Priori 9-18kg i uważam że to była bardzo dobra decyzja Też sporo jeździmy, więc Misia bez problemu się wysypiała. Teraz dostanie go w spadku drugie Dziecię.
Tak pytam o ten zagłówek, bo kwestia wiszącej głowy i latającej na wszystkie strony mnie przeraża
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:25   #3032
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Carmena to jakiegoś wstydnisia/wstydnisię masz że nadal się nie ujawnia

Vampirka ja nie pisze że nie bałagani , bo owszem bałagani , zabawki są porozrzucane po całym mieszkaniu Ale jak widzi że robię pranie to pomaga wieszać /wrzucać do pralki , jak zamiatam to ostatnio też chętny

Martusia i rozwiałaś moje nadzieje
My już po drugim spacerze

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Justyna sprawa już nie aktualna po prostu otworzyłam w innym programie i wszystko jest z tym kalendarzem jak być powinno
Stary 2014-01-03, 16:28   #3033
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ten tormentiol to teraz jest bardzo dyskusyjny, bo niby nie można u dzieci stosować.
na ulotce jest napisane że nie należy stosować leku u noworodków i niemowląt, ale któraś tu pisała że można stosować lek podobny: Tormentile (o ile dobrze zakodowałam)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:52   #3034
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
na ulotce jest napisane że nie należy stosować leku u noworodków i niemowląt, ale któraś tu pisała że można stosować lek podobny: Tormentile (o ile dobrze zakodowałam)
Czytałam skład tego drugiego leku i on też zawiera składnik, o który chodzi, czyli tetraboran sodu (pochodna kwasu borowego), który jest bardzo toksyczny.
Stary 2014-01-03, 16:54   #3035
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Maści majerankowej też nie można i jakoś my żyjemy i po tym i po tym (w sensie ja i mój syn). Generalnie sama tego nie kupowałam, poleciła to położna, która nie widziała żadnych przeciwskazań oprócz tego że brudzi. No ale jak ktoś się boi to linomag jest też super .

Ja mam generalnie zboczenie po studiach i nie dowierzam tym wszystkim informacjom Wiele rzeczy jest teraz napisanych w ulotkach bo normy unijne coś tam narzucają, a często w krajach unii wcale nie są one przestrzegane.

No ale już się nie wymądrzam, jest tyle tych kremów że do wyboru do koloru

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:00   #3036
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Maści majerankowej też nie można i jakoś my żyjemy i po tym i po tym (w sensie ja i mój syn). Generalnie sama tego nie kupowałam, poleciła to położna, która nie widziała żadnych przeciwskazań oprócz tego że brudzi. No ale jak ktoś się boi to linomag jest też super .

Ja mam generalnie zboczenie po studiach i nie dowierzam tym wszystkim informacjom Wiele rzeczy jest teraz napisanych w ulotkach bo normy unijne coś tam narzucają, a często w krajach unii wcale nie są one przestrzegane.

No ale już się nie wymądrzam, jest tyle tych kremów że do wyboru do koloru
Ja też podchodzę do takich rzeczy z przymrużeniem oka, no ale wolę jednak nie używać w przypadku moich dzieci toksycznych maści. Choć kiedyś (pewnie i w naszym przypadku również) był używany w dużych ilościach.
Stary 2014-01-03, 17:11   #3037
monika83
Raczkowanie

Ze stosowaniem lekow u dzieci jest tak jak z tymi dla ciezarnych, pojdziesz do apteki to Ci nic nie dadza na wszelki wypadek. I bardzo mi sie podoba, jak na dzidziusiowych zabawkach albo ksiazkach jest naklejka "nieodpowiednie dla dzieci ponizej 3 roku zycia". Adas dostal od mikolaja zabawke fisher price'a, na opakowaniu jest info od producenta ze zabawka przeznaczona dla dzieci 1-4 lata, ale polski dystrybutor musial nakleic - dla dzieci powyzej trzech lat

U nas infekcji ciag dlaszy, w nocy maly obudzil sie w placzem, okazalo sie ze cale nozki mial zsypane pokrzywka. Wiec dzis znow lekarz, kolejny lek, zobaczymy czy pomoze.
A co do kosmeykow to my uzywamy od dawna zelu do mycia Mustela, jestesmy z niego bardzo zadowoleni (czesto sa na niego promocje w super pharm), musze go sama zaczac uzywac bo konczy sie termin przydatnosci (butla jest ogromna).

U nas maly tez chce we wszystkim pomagac, najgozej jak wstawiamy pralke to biega po calym domu i znosi wszystko co sie da do prania, biedak nie moze zrozumiec dlaczego nie chce prac jego czystej pizamki
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:13   #3038
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Moglaś sobie w castoramie kupić taką maseczkę na nos i usta. Taka biała na gumce jest. Ja tego używałam podczas remontu
taką mam ale nic nie dała musiałabym chodzić w takiej z filtrami węglowymi chyba, ale to strasznie niewygodne w tamtej wytrzymałam chwilę, a co dopiero chodzić w tym cały dzień
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:17   #3039
Emilia 25
404 Not Found

A my dzisiaj zaczynamy 22 tydzień. Julek wieczorami wyprawia takie harce, że ja się tylko śmieję z łaskotek.
I mąż mi tak skrycie zazdrości, że ja mogę to poczuć. Już się nie mogę doczekać aż on tez będzie mógł czuć dotykając brzuszka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-03, 17:19   #3040
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

My też zdecydowaliśmy się na ten pośredni - Maxi Cosi Priori 9-18kg i uważam że to była bardzo dobra decyzja
my też ten sam
ale jeszcze nie kupimy, dopiero później, bo mam nosidło na pierwsze miesiące, choć cena mnie kusi, bo w smykolandzie w promo za 399zł
Stary 2014-01-03, 17:24   #3041
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też podchodzę do takich rzeczy z przymrużeniem oka, no ale wolę jednak nie używać w przypadku moich dzieci toksycznych maści. Choć kiedyś (pewnie i w naszym przypadku również) był używany w dużych ilościach.
I tu znów moje zboczenie - serio uważasz że w tej chwili z takimi obostrzeniami jakie są, ktoś produkuje "toksyczne" maści? No ale ważne że każdy może sobie wybrać.

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Ze stosowaniem lekow u dzieci jest tak jak z tymi dla ciezarnych, pojdziesz do apteki to Ci nic nie dadza na wszelki wypadek. I bardzo mi sie podoba, jak na dzidziusiowych zabawkach albo ksiazkach jest naklejka "nieodpowiednie dla dzieci ponizej 3 roku zycia". Adas dostal od mikolaja zabawke fisher price'a, na opakowaniu jest info od producenta ze zabawka przeznaczona dla dzieci 1-4 lata, ale polski dystrybutor musial nakleic - dla dzieci powyzej trzech lat

U nas infekcji ciag dlaszy, w nocy maly obudzil sie w placzem, okazalo sie ze cale nozki mial zsypane pokrzywka. Wiec dzis znow lekarz, kolejny lek, zobaczymy czy pomoze.
A co do kosmeykow to my uzywamy od dawna zelu do mycia Mustela, jestesmy z niego bardzo zadowoleni (czesto sa na niego promocje w super pharm), musze go sama zaczac uzywac bo konczy sie termin przydatnosci (butla jest ogromna).

U nas maly tez chce we wszystkim pomagac, najgozej jak wstawiamy pralke to biega po calym domu i znosi wszystko co sie da do prania, biedak nie moze zrozumiec dlaczego nie chce prac jego czystej pizamki
Na wszystkim prawie jest powyżej 3 lat.

Współczuję infekcji.

U nas młody pomagał mi nawet robić ciasto tzn. zabierał wałek i wałkował ciacho - z czego oczywiście powstawało mnóstwo dziur

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 22 tydzień. Julek wieczorami wyprawia takie harce, że ja się tylko śmieję z łaskotek.
I mąż mi tak skrycie zazdrości, że ja mogę to poczuć. Już się nie mogę doczekać aż on tez będzie mógł czuć dotykając brzuszka.

U nas jutro będzie 22. A ja jakoś mocno nie czuję ruchów, ale może mi się tak wydaje, bo wiem co będzie później

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:39   #3042
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

U nas 23 t i mąż wczoraj widział podskakujący brzuszek nasze ruchy już są bardzo wyczuwalne i codzienne

Dziewczyny, które już są po glukozie. Lepiej wypić duszkiem czy na raty?
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:45   #3043
muffinka90
Zakorzenienie

ja ostatnio wolalam raz a dobrze i z glowy, mam nadzieje ze we wtorek tez sie uda

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:52   #3044
gosius91
Zakorzenienie

Yhm, nuuuda - mój mąż śpi Może się zbudzi w końcu i po serialu wyciągnę go do sklepu.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już są po glukozie. Lepiej wypić duszkiem czy na raty?

to jest dobre pytanie - bo też mam to Glukoze trzeba wykupic w aptece najpierw, i isc z nia czy jak?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:54   #3045
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
to jest dobre pytanie - bo też mam to Glukoze trzeba wykupic w aptece najpierw, i isc z nia czy jak?
No ja musiałam kupić i z tym idę do laboratorium. Tam chyba mi to zrobią no nie?
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:02   #3046
Seksta
Rozeznanie

Heeej. Ja glukoze wykupilam, mialam 75g a na miejscu dalam ten proszek i cytryne i dostalam gotowy napoj. Piekegnisrki muszą go zrobic zeby była pewność ze zostala rozpuszczona calosc no i przy nich musisz wypic

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:07   #3047
gosius91
Zakorzenienie

ta glukoze to kupie bez recepty, bo nie mam zadnej recepty na nia

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-03, 18:16   #3048
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Heeej. Ja glukoze wykupilam, mialam 75g a na miejscu dalam ten proszek i cytryne i dostalam gotowy napoj. Piekegnisrki muszą go zrobic zeby była pewność ze zostala rozpuszczona calosc no i przy nich musisz wypic
u nas jest tak, że pielęgniarka rozpuszcza i daje swój kubek, nawet taki porcelanowy, trzeba to wypić w miarę szybko, nie może to trwać za długo, ale nie trzeba u niej w zabiegowym, tylko na korytarzu, bo ona sobie obsługuje kolejne osoby
Stary 2014-01-03, 18:17   #3049
Seksta
Rozeznanie

Tak, za kilka złotych

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:17   #3050
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wróciliśmy tak z godzinkę temu z drugiego spaceru, Iga już za bardzo nie lubi we wózku jeździć także niedługo będziemy chodzić już cały czas za rączki

zapisałam się na rzęsy, ale do innej babki, mam nadzieje ze efekty będą tak samo fajne

Cytat:
Polecam jeszcze Białego Jelenia
o dzięki za radę

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
ta glukoze to kupie bez recepty, bo nie mam zadnej recepty na nia
oczywiście , kupisz bez recepty

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2014-01-03 o 18:20
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:17   #3051
Emilia 25
404 Not Found

Ja nie musiałam kupować glukozy, a łyknęłam ciurkiem i bez cytryny. Nie jest tak źle.
Stary 2014-01-03, 18:19   #3052
monijaaa
Zadomowienie

ale mialam akcje w pracy masakra
Podchodzi do mnie pracownica, cała roztrzęsiona i mówi, że dostała pilny telefon, że cos sie stalo w domu, nie wie co i musi jechać. No to wypuściłam Ją wcześniej. Po 20 minutach podchodzi do mnie kolega i pyta mnie gdzie jest K, mówie, że poszła do domu, a On do mnie, że jest tu policja i Jej szukaja. Podchodze stoi dwóch gości pokazują legitymacje i mówią, że sa z policji kryminalnej i Jej szukają Tłumacze Im co i jak w sensie czemu wyszła, Oni prawie biegiem wyszli z firmy wsiedli w auto i wio na sygnale. A dziewczyny w życiu bym o nic nie podejrzewała Tak się tą akcją zestresowałam, że Smerf to odczuł bo czzułam jak się wierci.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:22   #3053
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
nie zazdroszcze, takiej akcji..

No, to na wszelki wypadek kupie ta glukoze, albo zapytam zanim wejde do gabinetu Wizyte mam za 3 tyg, to tak za 2 pojde na ta glukoze..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-03, 18:24   #3054
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Aldrin na razie stworzyłam coś takiego, zarys bardzo ogólny, ale przyprawia o zawrót głowy. Niestety wizaZ nie przyjmuje plików word, żeby można było skopiować w razie czego.

Niestety mam spory kawałek do szpitala, więc mąż nie będzie mógł mi przywozić rzeczy na każde zawołanie.

Ps na te komentarze koło wyprawki nie zważajcie. Wpisywałam, gdzie co będę kupować
Agusia, nie denerwuj sie, ale ta Renia to jakiś sklep? bo wpisałam w neta z ciekawości i nic mi nie pokazuje

a tak w ogóle, bo z tego wszystkiego nie napisałam- Seleniti- gratululę! i pierścionek cudny
Santom- ciuszki przepiękne
no i oczywiście wszystkim gratuluję udanych wizyt

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-01-03 o 18:27
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:49   #3055
ilkas
BAN stały

Martuszka0 no szczerze mówiąc jeśli chodzi o kosmetyki to wcale dużo nie potrzeba. A do tego jak coś miałam w dużym opakowaniu bo już wiedziałam, że Mili nie uczula to mi serio starczało na dłuuuugo. I co do wymienionych kosmetyków to podpisuję się pod tym co napisała Magdi

Pisałyście o fotelikach. My właśnie musimy kupić Emilce następny, ten od 9 kg i jestem przerażona cenami i wyborem...bo jest tego mnóstwo a ja nie wiem co wybrać. I teraz sama nie wiem czy wybrać ten 9-18 kg czy 9-36 kg.
A w jakim wieku mniej więcej dziecko waży 18 kg? Bo jestem ciekawa czy czy jak Mila osiągnie 18 kg to akurat będę mogła kupić Mili kolejny a ten drugi będzie dla Leosia Bo jak nie to ja tego nie widzę...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:54   #3056
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Podchodzi do mnie pracownica, cała roztrzęsiona i mówi, że dostała pilny telefon, że cos sie stalo w domu, nie wie co i musi jechać. No to wypuściłam Ją wcześniej. Po 20 minutach podchodzi do mnie kolega i pyta mnie gdzie jest K, mówie, że poszła do domu, a On do mnie, że jest tu policja i Jej szukaja. Podchodze stoi dwóch gości pokazują legitymacje i mówią, że sa z policji kryminalnej i Jej szukają Tłumacze Im co i jak w sensie czemu wyszła, Oni prawie biegiem wyszli z firmy wsiedli w auto i wio na sygnale. A dziewczyny w życiu bym o nic nie podejrzewała Tak się tą akcją zestresowałam, że Smerf to odczuł bo czzułam jak się wierci.
o matko, jakie cyrki i ak na pewno ją złapią, ucieczka nic nie pomoże
u ciotki mojego małża od sylwestra codziennie policja, prokuratura, psycholodzy, cały sztab i po cywilnemu, normalnie ubrani, żeby dzieciaki nic nie wyczuły
ale ten starszy coś podejrzewa, to mu powiedzieli, że mama w szpitalu ze złamaną nogą.... no masakra, żal dzieci gdyby nie ta ciotka, to by do domu dziecka poszły, a tak ona od razu powiedziała, że się nimi zajmie :
(
Stary 2014-01-03, 18:57   #3057
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Pisałyście o fotelikach. My właśnie musimy kupić Emilce następny, ten od 9 kg i jestem przerażona cenami i wyborem...bo jest tego mnóstwo a ja nie wiem co wybrać. I teraz sama nie wiem czy wybrać ten 9-18 kg czy 9-36 kg.
A w jakim wieku mniej więcej dziecko waży 18 kg? Bo jestem ciekawa czy czy jak Mila osiągnie 18 kg to akurat będę mogła kupić Mili kolejny a ten drugi będzie dla Leosia Bo jak nie to ja tego nie widzę...
Ilkas ja bym wybrała ten 9-18 kg dobrą opinie ma Maxi Cosi Priori i Romer King ale ten drugi znacznie droższy niestety..
no moja Iga ma teraz 15 miesięcy i waży jakieś 12 kg , kurde myślę że 18 kg to nie wcześniej niż 3 lata , oczywiście każde dziecko inne

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:58   #3058
Magdi555
Rozeznanie

Ilkas, Kuba waży 17,5 kg - ma 3 lata i 8m. Od listopada jeździ w nowym foteliku. A w starym jeździ Jego roczna kuzynka

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:02   #3059
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
mojej siostry mała ma 2 latka i jeszcze spokojnie się mieści w tym 0-18 kg, szwagierki córa ma 4 latka i to samo, tylko różnica wzrostu między nimi to jakieś 10 cm, więc nie dużo
ale byłam raz świadkiem, jak ojciec wiózł córkę w wieku 8 lat na pogotowie, bo nie miał innego i się zmieściła, tylko wiadomo, musi być z tyłu zagłówek w aucie, bo tak to przy wypadku dzieciak zostanie bez głowy.
To wszystko zależy tez od dziecka, bo mojej sis córa ma 2 lata i waży niecałe 13 kg, a szwagierki córa ma 4 lata i waży nieco ponad 15 kg
Stary 2014-01-03, 19:09   #3060
ilkas
BAN stały

Hm..kurczaki..czyli nawet jak kupię ten 9-18 to i tak Leoś go nie użyje, bo jak on będzie potrzebował drugiego to jeszcze Mila będzie go miała. I wtedy znowu będę musiała kupić drugi 9-18? :/ Chyba, że ma ktoś jakiś inny pomysł
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości