Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 13:56   #3001
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Kochana polecam Ci jeszcze herbatę lipową, bardzo dobrze ,,wyciąga" choróbsko!
O widzisz zaraz wystosuję do mamy sms, żeby takową kupiła... No jak znajdzie w tym "mieście" naszym
Dziękuję
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:57   #3002
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzień dobry

Ja po wizycie. Wszystko w porządku. Płci dalej nie znam. Wzięłam męża bo może ostatni raz widzi maleństwo na komputerze w końcu wyjeżdża jutro i będzie dopiero na święta wielkanocne...także na miesiąc przed rozwiązaniem.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:01   #3003
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Myslicie że bez obaw moge farbowac?
Ja niedawno farbowałam, też odcieniem rozjaśniającym. Akurat trafiłam na cieplejszy dzień i miałam pootwierane wszystkie okna. Nie odczułam żadnych dolegliwości po tym. Tylko kolor wyszedł mi nieco ciemniejszy niż zwykle, a wzięłam najjaśniejszą farbę jaka była

Niki, super masz z Oskarkiem Pierwszy raz ktoś mówi, że Jego dziecko nie bałagani, no i jeszcze pomaga sprzątać

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:01   #3004
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
O widzisz zaraz wystosuję do mamy sms, żeby takową kupiła... No jak znajdzie w tym "mieście" naszym
Dziękuję
na pewno jest w lidlu
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja po wizycie. Wszystko w porządku. Płci dalej nie znam. Wzięłam męża bo może ostatni raz widzi maleństwo na komputerze w końcu wyjeżdża jutro i będzie dopiero na święta wielkanocne...także na miesiąc przed rozwiązaniem.
najważniejsze że z dzidzią wszytko w porządku

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:03   #3005
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Super, że z dzidzia wszystko ok

dlaczego nie znasz jeszcze płci? Nie chciała się ujawnić ?
no to ja pewnie też na najbliższej wizycie nie poznam, a juz miałam nadzieję, bo akurat z mężem idę, to by miał uciechę podwójną

Mam nadzieję, że masz kogoś do pomocy w razie czego
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:04   #3006
VwVampirka
Zakorzenienie

Carmena, za wizytę!

Kasiab, ja też lubię herbatę lipową! Mama czasami zbiera, suszy i z tego robimy. No i ciekawostka, normalnie mam dość mocne uczulenie na pyłki lipy, ale po herbatce nic mi nie jest

Oscar Wilde
Stary 2014-01-03, 14:06   #3007
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
W aptekach też powinna być
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:08   #3008
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja niedawno farbowałam, też odcieniem rozjaśniającym. Akurat trafiłam na cieplejszy dzień i miałam pootwierane wszystkie okna. Nie odczułam żadnych dolegliwości po tym. Tylko kolor wyszedł mi nieco ciemniejszy niż zwykle, a wzięłam najjaśniejszą farbę jaka była
nic nie powinno się stać, bardziej to chodzi może o tą chemię co przez skórę może przeniknąc do organizmu.
Ja malowałam tydzien temu farbą pokój i siedze teraz jeszcze w niedoschniętym, bo czuć farbę. mam nadzieję, że to nie zaszkodzi
Stary 2014-01-03, 14:08   #3009
muffinka90
Zakorzenienie

martuszka ja uzywalam tylko szarego mydla i super sie goilo

madziula ja co drugi dzien gdzies tak smaruje, najczesciej jak mlody nie chce z wanny wyjsc to mowie, ze bedzie sam sie smarowal i leciii

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:24   #3010
monijaaa
Zadomowienie

chrzastki stawowej rzepki
Cytat:

monija a jakąś diagnozę postawił ten lekarz w ogóle?

Rozmiekanie chrzastki stawowej rzepki, jest za miekka i najprawdopodobniej sa w niej ubytki.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:27   #3011
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Już prawie Waży 14 kg, ale zacznie w nim jeździć ok. kwietnia, jak skończy 3 lata, więc myślę że dobije w te okolice
Zapomniałam zapytać w sklepie, czy sam zagłówek jest odchylany?
Ja ostatnio czytalam troche o fotelikach dla starszakow, bo sie musialam zdecydowac czy bierzemy baze FamiliFix czy tylko ta podstawowa i powiem Ci, ze wyczytalam, ze dobry fotelik nie powinien miec funkcji odchylania. Dobry mam na mysli bezpieczny. Podobno jak sie odchyli, to te wszystkie parametry bezpieczenstwa z rankingow leca na leb na szyje... Jesli chodzi o wygode dziecka to chyba wazniejsze, zeby mialo wygodny zaglowek z bocznymi sciankami. Jak czytalam opinie innych mam na necie to pisza ze dzieciaki bez problemu w tym zasypiaja nawet jak jest siedzenie pionowo.

My kupimy na poczatek Maxi Cosi Cabriofix, a jako drugi fotelik Recaro Young Sport (bo on jest od 9kg do 36kg, wiec juz nietrzeba bedzie trzeciego kupowac i dzieciak pojezdzi do konca )

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
nic nie powinno się stać, bardziej to chodzi może o tą chemię co przez skórę może przeniknąc do organizmu.
Ja malowałam tydzien temu farbą pokój i siedze teraz jeszcze w niedoschniętym, bo czuć farbę. mam nadzieję, że to nie zaszkodzi
O nie... Wlasnie mi przypomnialas :/ Moj maz, chyba w ramach meskiej wersji syndromu wicia gniazda, uwidzial sobie w kwietniu malowanie calego mieszkania!:mdlej e:

Ostatnio malowalismy jakies 2,5-3 lata temu, wiec chyba nie tak dawno? No ale nie przegadam go... Nie wiecie na jak dlugo bede sie musiala wyprowadzic z mieszkania? Zakladam, ze w kwietniu pogoda juz bedzie taka, ze okna bedzie mozna zostawic caly czas otwarte....
Stary 2014-01-03, 14:34   #3012
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
chrzastki stawowej rzepki

Rozmiekanie chrzastki stawowej rzepki, jest za miekka i najprawdopodobniej sa w niej ubytki.
o matko wpółczuję mam nadzieję, że nie skończy się artroskopią albo innym gó***m

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

O nie... Wlasnie mi przypomnialas :/ Moj maz, chyba w ramach meskiej wersji syndromu wicia gniazda, uwidzial sobie w kwietniu malowanie calego mieszkania!:mdlej e:

Ostatnio malowalismy jakies 2,5-3 lata temu, wiec chyba nie tak dawno? No ale nie przegadam go... Nie wiecie na jak dlugo bede sie musiala wyprowadzic z mieszkania? Zakladam, ze w kwietniu pogoda juz bedzie taka, ze okna bedzie mozna zostawic caly czas otwarte....
my teraz właśnie remontowaliśmy drugi pokój, więc najpierw zdzieranie starych tynków i gipsowych dekoracji, troche się pyliło, od tego dostałam takiego potwornego kaszlu, że to wdychanie farby czy silikonu przy tym to nic potem cieplanie, szpachlowanie, znowu szlifowanie i znowu pyły =kaszel, no i na koniec malowanie, to samo nas czeka w tym pierwszym pokoju i mąz chce zdążyć przed narodzinami. Z jednej strony to lepiej, bo chociaz zrobi to w końcu, a tak to wolał jechac na robotę i zarobic niż wydać więc ogólnie póki co koniec częsci 1 remontu, czeka nas jeszcze częśc 2,część 3 i 4 później na szczęście

własnie wszamałam miód wielokwiatowy, uodparniam dzidzię na alergie z pyleń
Stary 2014-01-03, 14:35   #3013
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
na pewno jest w lidlu

najważniejsze że z dzidzią wszytko w porządku
Oj Kochanie do lidla mam 25km...
Cytat:
W aptekach też powinna być
Mam nadzieje że znajdzie...

Pallas my sypialnie zamierzamy pomalować niedługo, mąż też planował w kwietniu ale ja już będę za gruba wtedy i nie chcę się przenosić do rodziców no i w sumie nie wiem kiedy urodzę, teraz termin wyszedł na 3o kwietnia Dużo osób mówi, że w święta wielkanocne. A ja bym nie chciała... Tyle jedzonka
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-03, 14:35   #3014
VwVampirka
Zakorzenienie

Spójrzcie, jakie cudo znalazłam: żel ułatwiający poród:http://www.aptekagemini.pl/natalis-z...uplikat-1.html Jest to coś warte Czy tyle samo, co analizator płaczu?

Oscar Wilde
Stary 2014-01-03, 14:42   #3015
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dziękuję, wszystkie nazwy spiszę i coś z tego wybiorę
A po porodzie tylko szare mydło? Jak to w ogóle jest, bo jeszcze nie czytałam o higienie po porodzie itp.
ja stosowałam tantum rosa

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:53   #3016
muffinka90
Zakorzenienie

jak dla mnie to szkoda kasy na ten zel

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:54   #3017
Light Limara
Zadomowienie

Ja już po wizycie.
Na samolot się załapałam i podobno wszystko ok.
Szybkie usg czy serce bije- w związku z moją ostatnią nocną akcją
Mam brać magnez i pić melisę. A w razie czego kierować się do lekarza u którego się leczyłam, żeby przepisał coś mocniejszego. Czyli potwierdził to jak myślałam
L4 wypisał bez problemu.
Waga prawie nie drgnęła, a myślałam że przez święta nadrobiłam.

Dostałam skierowanie na glukozę. O 8 pobranie krwi na czczo, 2 h pózniej ponowne pobranie krwi. Musiałam kupić sobie glukozę, bo mam zrobić napój i z nim przyjść. Pytałam o cytrynę i zostałam poinformowana, że nie można. Phi. Sucharki już kupiłam i będę podjadać, a cytrynę też sobie wycisnę idę w środę, bo we wt tż musi być w pracy, a sam powiedział, że mnie samej nie puści.

Cytat:
o wpisanie mnie na listę wizytujących 20 stycznia 17:00[/B]
No i wpisz Kochana imię naszej gwiazdy: ALEKSANDRA.
Wkurza mnie strasznie jak patrzę a tam dziewczynka Jak się coś zmieni dam znać
.
Ładne imię wybraliście

Myśmy jeszcze nic nie wybrali. U tż stanęło na Eryku, a u mnie na Fabianie. Jeszcze mamy 4 miesiące, żeby coś wymyślić
Stary 2014-01-03, 14:54   #3018
KatarzynaD
Raczkowanie

Witam,

Dziewczyny nie jestem wprawdzie mamusią 2014 a 2009, ale przychodzę na ten wątek z taką sprawą. Jeśli któraś z Was jest zdecydowana na krew pępowinową i chciałaby skorzystać z 10 % rabatu piszcie na PW.

My mamy PBKM i tam jest taka opcja, że jeśli ktoś wchodzi do programu "z polecenia" ma zniżkę a wprowadzający jeden rok banowania gratis. Także zapraszam
KatarzynaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:56   #3019
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
o matko wpółczuję mam nadzieję, że nie skończy się artroskopią albo innym gó***m

my teraz właśnie remontowaliśmy drugi pokój, więc najpierw zdzieranie starych tynków i gipsowych dekoracji, troche się pyliło, od tego dostałam takiego potwornego kaszlu, że to wdychanie farby czy silikonu przy tym to nic potem cieplanie, szpachlowanie, znowu szlifowanie i znowu pyły =kaszel, no i na koniec malowanie, to samo nas czeka w tym pierwszym pokoju i mąz chce zdążyć przed narodzinami. Z jednej strony to lepiej, bo chociaz zrobi to w końcu, a tak to wolał jechac na robotę i zarobic niż wydać więc ogólnie póki co koniec częsci 1 remontu, czeka nas jeszcze częśc 2,część 3 i 4 później na szczęście

własnie wszamałam miód wielokwiatowy, uodparniam dzidzię na alergie z pyleń
Moglaś sobie w castoramie kupić taką maseczkę na nos i usta. Taka biała na gumce jest. Ja tego używałam podczas remontu
Stary 2014-01-03, 15:04   #3020
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Martuszka z kosmetyków to ja miałam na odparzenia Nivea (sudocrem w razie czego), Używałam też balsamu po kąpieli, krem na pogodę, i na początku stosowałam coś na suchą skórę po porodzie , bo Oskar miał strasznie suche rączki i stópki. Do pępka Octanisept i tak jak Magdi pisze sól morska i fizjologiczna.

Dark Lady zdrówka dla Was
A dzięki.

I przypomniałaś mi - jeszcze miałam krem na zimę (lutowe jest moje dziecię), później krem z filtrem 30 dla dzieci (nie zaleca się już wyższych filtrów podobno) i na odparzenia sudocrem, ale przy mocniejszym lepszy był linomag czy stary, dobry tormentiol.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:06   #3021
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Moglaś sobie w castoramie kupić taką maseczkę na nos i usta. Taka biała na gumce jest. Ja tego używałam podczas remontu
Też uzywałam w pierwszej ciąży a po malowaniu trafiłam do szpitala:/ ale niekoniecznie przez to i w I trymestrzr

U mnie też szary biały jeleń po porodzie był najlepszy

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:09   #3022
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Beatusia gratuluję wizyty i super zdjęcie jeśli chodzi o TP to teraz pewnie co badanie będzie wychodził inny termin, bo dzieciaczki różnie rosną, jedne są większe, drugie mniejsze. U mnie też tak było, że raz Hania była dwa tygodnie większa, potem zwolniła ze wzrostem i się zrównała z terminem, także teraz już nie ma co tak patrzeć na ten termin i trzeba brać pod uwagę ten z OM albo ten z USG około 12 tygodnia, bo podobno jest najbardziej wiarygodny
Oo, dziękuję Kochana teraz to rozumiem, że zostajemy przy tym 7.05. bo u mnie między terminem z OM i z USG jest miesiąc różnicy

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
sporego synusia już nosisz i zdjęcie super - pewnie ćwiczy ssanie
dziękuję chyba taki głodny był, bo w sumie jadłam ok.14., a badanie miałam o 19.40
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:10   #3023
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzisiaj młody na noc oddelegowany zostanie to też poczytam o fotelikach znów ma okres bardzo mamowy nawet kurtke ma mama ściągać:/
A dla Oliego też mamy fotelik 9-36kg, kiddy quardian pro, szkoda tylko że po zakupie wyszła afera z ich bezpieczeństwem...

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:16   #3024
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
o, i to jest porzadne zdjecie 3d!
gratuluje udanej wizyty!
Cytat:
o dydy sobie już znalazł widzę
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
gratulacje i jaka ładna waga
[QUOTE=Nikii89;44401078]
Beatusia nie sugeruj się datą z USG bo ona za każdym razem może się zmieniać, dziecko szybciej rośnie to data się przybliża a jak wolniej to oddala. A synuś słodko wygląda z tą rączką

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
430 g to już duża dzidzia, ale skoro taka glodna, źe rączkę gryzie to potem waga rośnie
Super zdjęcie usg
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Beatusia10 – ale świetne zdjęcie. Ślicznie synka widać
dziękuję, jesteście kochane nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia.. ciągle myślałam, że usg 4d to ściema, ale jak zobaczyłam jak mój maluch ziewa i w ogóle, to po prostu
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:23   #3025
JJJustynAAA
Zakorzenienie

dzień dobry, cześć i czołem mam dziś wyjątkowo dobry humor a to chyba dlatego że za 2 godzinki 3 dniowy weekend... Jeszcze tylko po 16 jedno spotkanie i do domku

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

jeszcze jutro i góry witajcie
Udanego pobytu (odrobinkę zazdraszczam)

martuszkao no i super... fajnie wiedzieć że tego samego dnia ktoś będzie się cieszył razem z tobą no i powodzenia na glukozie - dasz radę.

Lucynka za kolejny tc.

NIKI co do kalendarza zdjęcia w projekcie różnią się trochę od realnego kalendarza - jednak ja nie widziałam aż takiej różnicy. Skontaktuj się ze sprzedającym. Ja zamawiałam 10 kalendarzy i jestem zadowolona.

anulka mój mąż to totalna gaduła... Rzecz którą ja załatwiam w 15 on załatwia w ciągu min godziny - mówi, mówi i jeszcze raz mówi... Ksiądz pewnie nie była zachwycony

magdi tak dziś zrobię, inhalacja pełną parą bo inaczej mnie ta flegma udusi i ten katar... fuj

Dark lady zdrówka

carmena dla dzidzi najważniejsze że u niej wszystko ok.

Light limara najważniejsze że wizyta udana... Co do glukozy ja też nie mogłam pić z cytryną ciekawe czemu

Zmykam trochę popracować i zajrzę pewnie do was wieczorkiem

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:37   #3026
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień doberek ale dziś ładna pogoda
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dzień dobry

Można prawie powiedzieć że nocka cała przespana

Oskar zasnął o 20 , ok 23 się przebudził że chce do Nas , tak więc w trójkę a raczej w czwórkę spaliśmy dzisiaj Ale obudził się dopiero o 6.10 wypił mm i poszedł spać jeszcze do 6.50
Coś go te łóżeczko parzy bo co noc u Nas ląduje o różnych porach. Mam nadzieję że jak kupimy mu większe łóżko to będzie spał w nim

Ja spałam jak zabita bo nawet nie słyszałam budzika TŻ , ani jak wychodzi do pracy.

--
wiesz co miałam taką samą nadzieje, ze jak kupimy "duże" łóżko to Bartek będzie spał lepiej, niby jest lepiej, ale średnio co druga noc i tak gdzieś tam w nocy chce do nas i śpimy w trójkę na łóżku 140 cm
ale plus taki że zasypia również z tatą, bo wcześniej to tylko mama i mama
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dziękuję, wszystkie nazwy spiszę i coś z tego wybiorę
A po porodzie tylko szare mydło? Jak to w ogóle jest, bo jeszcze nie czytałam o higienie po porodzie itp.
ja używałam octaniseptu

Udanego pobytu (odrobinkę zazdraszczam)

[/QUOTE]
dziękuję

męzus wraca niedługo z pracy, trzeba będzie się wziąć za pakowanie, później jeszcze zawieźć klucze do mieszkania do teściów, żeby przyjeżdżali psa wyprowadzać. I można jutro jechać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:50   #3027
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Podwójne mamusie a nadal balsamujecie? Bo my tak ale w sumie nie wiem jak długo sie to robi
Ja nie balsamuję, chyba, że widzę, że skóra jest wyjątkowa sucha to wtedy.
Cytat:
Już prawie Waży 14 kg, ale zacznie w nim jeździć ok. kwietnia, jak skończy 3 lata, więc myślę że dobije w te okolice
Zapomniałam zapytać w sklepie, czy sam zagłówek jest odchylany?
Kaorlak, ten Kiddy nie ma odchylanego zagłówka. Wcześniejszy, który mieliśmy, zmieniał pozycję cały (był na bazie isofix), nie tylko zagłówek i to było ogromną zaletą. No, ale w tych dla starszaków, to już jest inny system. Ten fotelik ma dobre oceny ale to pewnie wiesz

Jak wybieraliśmy drugi fotelik dla K. to wyczytałam, że lepiej zainwestować w fotelik o mniejszym przedziale wiekowym, że takie są bezpieczniejsze Te mniejsze foteliki nie są jeszcze tak wprost w pionie, co jest ważne, gdzie dziecko siedzi od niedawna i mięśnie kręgosłupa dopiero się umacniają. Wiadomo, że koszt większy, bo nie jest to tania rzecz, ale myślę, że to dobra inwestycja. My, jako drugi mieliśmy Bebe Confort Iseos Safe Side Isofix (9-18 kg). Dla mnie był rewelacyjny! Bo w zależności o pory roku miał regulowaną szerokość (ubiór) i od potrzeby dziecka poziom K. przejechał w nim sporą cześć Polski i Europy. Z czysty sercem polecam...w testach wypada równie dobrze

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:56   #3028
kasiab91
Zakorzenienie

Mama była i poszła bo niedługo wraca tatko z pracy... Ale była z bratem. Kochany mój. Na odchodne aż podskoczył żeby mi buziaka dać. Niby nastolatek a kochaniutki.
Herbatkę z lipy już piję. Mama znalazła w aptece także raczę się nią bo pyszna jest.

Light to super, że wizyta udana. Ja nie mogłam cytryny i pani mi tam w laboratorium sama rozcieńczała w filiżance. I musiałam ją taką ciepławą wypić.

Martusia to pies sam zostaje?
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-03, 15:57   #3029
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Spójrzcie, jakie cudo znalazłam: żel ułatwiający poród:http://www.aptekagemini.pl/natalis-z...uplikat-1.html Jest to coś warte Czy tyle samo, co analizator płaczu?
Ja czytalam artykul na temat zeli porodowych w zaleceniach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (tak wiec nie byle gazetka ) i bardzo chwalili. Duzo lepsze efekty niz nacinanie krocza czy inne zabiegi. Teraz nie ma mnie w domu (wracam w srode), ale jak bede to moge wam przepisac dokladnie statystyki o ile taki zel ulatwia porod w roznych aspektach. Ja na pewno bede kupowac. Tylko nie wiem czy tez zel co ty pokazalas to jest taki sam o jakich oni pisali, bo tamte kosztowaly cos kolo 400 zl? Na pewno jak bedzie blizej porodu to bede robic rekonesans w tym temacie.
Stary 2014-01-03, 16:03   #3030
gosius91
Zakorzenienie

Grrrrr - mam złe dni ostatnio cos Ide zrobic sobie herbatki , i obfocic ubrania - wystawiam na tablice.pl bo i tak juz ich nie ubiore..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości