|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Hosenko miód na moje oczy
ale jak to mówią "ładnemu we wszystkim ładnie"
|
|
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak coś Ci tam wpadło to wypłynie w tej wodzie i po kłopocie.
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka ale piękny ten Twój synuś. Tak sobie wyobrażam mojego właśnie. Może będę miała szczęście i tez bedzie taki ładny
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny padlam z hasla o cyckowej armii hahahaha, uwielbiam Was
![]() Co do Alkowego brzuszka to masuje mu, al chyba srednio to pomaga. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Hosenka synek sliczny
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyczesz rzesy i zakrop sobie solą fizjologiczna dzidzusiowa
|
|
|
|
|
#3006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
_________________________ nie mam soli ale będę moczyć się wg przepisu Seleny. dziękuję
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-01-03 o 18:37 |
|
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do wagi wrócisz na spokojnie - przy takich masażach na ukrwienie jakie małż Ci funduje to nawet rozstępy (o ile jakieś się pojawiły) i celulit (o ile jakiś ma zamiar się pojawić) zniknie w mgnieniu oka ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Jak nie pomoże to kolejnym krokiem - krople nawilżające do oczu. Zakropić, pomrugać i patrzeć czy nie wypływa to "ciało obce". No chyba że nic nie pomoże, a nadal będziesz czuła paraliż w tym oku to do okulisty koniecznie - bo może to wina podrażnionej rogówki lub faktycznie coś Ci się tam wbiło... :/
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka śliczny Kacperek! Jaki maleńki!
|
#3009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mówi że za nic by nie przegapił jak jego dziecko wyłazi na świat ![]() marieee i reszta zaawansowanych ciężarówek i świeżych mam, mam do Was pytanie. Czy jak dziecko jest już tak nisko, że zaraz opród, możecie sobie palpitacyjnie TAM wyczuć jakieś zmiany, główkę, coś twardego, cokolwiek? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3010 | |
|
Gang Iren
|
QUOTE=Akkma;44410060]Chciałabym karmić swoim mlekiem, ale z butelki właśnie tak jak pisze Guapissima
![]() Ja myslę, że w zaciszy własnego domu jak będę sama samiutka to pewnie spróbuję KP, ale już przy ludziach to nie ma takiej opcji. [/QUOTE] Rozumiem. A wiesz co,ja też jestem wstydliwa. I też przed pierwszym porodem zastanawiałam się jak to z tym karmieniem,że to krępujące itd. Ale karmić chciałam. I powiem ci,że jak urodziłam Wiki to już wcale nie miałam obaw,najważniejsze było nakarmić dziecko,a że były osoby trzecie przy tym stało się mało istotne. Więc tak naprawdę jak to będzie da się chyba dopiero po porodzie zweryfikować ![]() Cytat:
Jaki slodki mały kurczaczek! Bez końca mogę oglądać zdjęcia dzieciaczków!
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn chce wyjść przez żebra, mowie mu żeby dołem wyszedł to tylko kluje tym kluczem po jajnikach ...nie wie, ze to nie ta dziura...Bacha, Mozarta mu puscilam i chyba go jeszcze bardziej rozwscieczylam...chyba po tacie nie lubi takiej muzy....ała
|
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3013 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Żółty ser z dzemem to klasyk kolonijny
|
#3015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do karmienia miałam podobnie, obawy przeszły same z siebie ale przez 1,5 roku najbardziej publicznym miejscem w którym nakarmiłam syna było nasze auto i gdy karmiłam tylko mąż mógł być wtedy przy mnie ew. mama/siostra choć i tak się zasłaniałam a męża później przeganiałam bo robił sobie ze mnie fun zaczepiał i rozśmieszał i zgłaszał różne niedwuznaczne propozycje a ja nie umiałam tego połączyć, karmienie to było karmienie a zaloty to zaloty oczy na swoim miejscu |
|
|
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Twoje dzieci Co do cc to słusznie obawiałam się momentu wyciągania dziecka - mało przyjemny moment, czuć wyrywanie i szarpanie, ale bez bólu. Mi Kacperka tylko na chwilę pokazali jak już pobudzili go do krzyku i oddychania (w pierwszej minucie miał tylko 3 punkty, po 10 minutach - 8).
|
|
#3018 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc ja poszłam dzisiaj do innej lekarki i pobrała wymaz, dała skierowanie, i już rezygnuję z tamtego lekarza. Cytat:
Cytat:
No po prostu prześliczny jest Kacperek |
|||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko jaki śliczny aniołeczek
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
idę na dół po kanapkę z gołdą i dżemem brzoskwiniowym
dzięki
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że byłam wtedy w szpitalu bo różnie mogło się skończyć. Właśnie budzi się po 2 godzinach snu na kolanach TŻ i zaraz pewnie będzie słychać jego fuczenie i potem "lelele" czyli domaganie się cyca ![]() A o Waszych zachwytach nawet mu nie powiem
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-03 o 19:03 |
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczności ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
bo tylko do tego ten mały palec jest ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
wiem, że cierpisz ale sorka - ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- no ja też smaka łapię ale właśnie zeżarłam pół paczki biszkoptów i już mi się ser nie zmieści
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44411651]Wiesz co, ja miałam podobnie. Tydzień temu byłam u mojego gina to powiedział że już nie musimy się widzieć do porodu. Dałam mu listę badań do zrobienia których szpital wymaga do CC to spojrzał i skwitował że to fanaberie. Wymazu też nie wziął, na UST czy KTG nie skierował. Nosz kurde.
Więc ja poszłam dzisiaj do innej lekarki i pobrała wymaz, dała skierowanie, i już rezygnuję z tamtego lekarza. [/QUOTE] ja po porodzie już do niego na pewno nie wrócę z wymazem na szczęście szybka reakcja pracującej tam cioci (niestety akurat nie ona miała zmianę) pomogła i dostałam skierowanie. we wtorek idę na pobranie. jutro będę się widziała z położną, wezmę wszystkie swoje wyniki niech mi powie czego brakuje to już na własną rękę zrobię- już mam nadzieję, że urodzę szybciej niż następna planowana wizyta. Hosenka ślicznego macie synka! komu w głowie robienie porządków jak ma się takie cudo ja jak urodzę to na pewno będzie mi duuuużo brakowało do perfekcyjnej pani domu
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko sliczny synus!!!
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny byłam dziś w smyku i te które jeszcze nie mają ubranek lub za mało, warto się wybrać.
Ceny w sklepie stacjonarnym są niższe niż na stronie internetowej (np. Zestaw 3 bodziakow kupiłam za 20zl a na stronie są po 33,74) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3026 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() senira666 A tak przy temacie, Twój kurier w końcu dotarł? Jakie zadośćuczynienie zaproponowali Ci z allegro? Cytat:
![]() A co do zmieniania się... Świadomość zobowiązań może bardzo, bardzo zmienić człowieka. Wcześniej Wasz związek na czym innym polegał, ciąża zmieniła zarówno Twój jak i jego świat totalnie i nieodrwacalnie, on sobie z tym na razie nie radzi, a Ty nie masz wyboru, młode wylezie niezależnie od tego czy tatuś jest wydolny czy nie. Myślę też że fajnie że nie zdecydowaliście się na ślub, śpieszyć się do czego nie ma, a odkręcić potem trudno. Cytat:
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44411651]Ale jak to? Nie macie jakiegoś regulaminu, w jakich godzinach można robić remonty? A nawet jak nie, to cisza nocna obowiązuje, można poprosić sąsiadów aby nie hałasowali, a w skrajnym przypadku zadzwonić po prostu na policję
[/QUOTE]Remont to my z mężem robimy w docelowym mieszkaniu, sąsiedzi tutaj to basami z "muzyki" walą :/ Ja do nich nie idę, życie dziecka w brzuchu mi miłe, męża też nie puszczę jak już wróci, bo mi potrzebny cały i zdrowy, a oni normalni na umyśle nie są i nie wiadomo do czego zdolni. A policji też już podziękuję, po wielu wizytach z prośbami o ciszę w końcu kiedyś wezwaliśmy policję i przy nich nam drzwi zdemolowali a ci nic (jełopy pomylili mieszkania najpierw więc sąsiedzi wiedzieli kto wezwał), jak zgłosiliśmy dewastację to umorzyli "z braku świadków", a dzielnicowego przez prawie 3 tygodnie szukaliśmy, bo to nowy blok i ciągle nas odsyłali że to jednak innego rejon. Mam tylko nadzieję że będzie na tyle spokojnie żeby udało się iść spać dziś, bo nie bardzo mam pomysł do kogo się ewakuować jakby co, głupio znajomym pojemniczkami z moczem łazienkę zastawiać i zrywać rano jadąc na badania. Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja położna się ze mną umawiała-nie przychodziła bez zapowiedzi Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

ale jak to mówią "ładnemu we wszystkim ładnie"

ale będę moczyć się wg przepisu Seleny. dziękuję

zaczynam dostrzegać w jego oczach przerażenie tym tematem. Ja bardzo bym chciała żeby był, ale zmuszać nie będę. 

16.06.2012