Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 19:14   #3061
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Ilkas a kolejne nie są 15-36?

Ja też sie wgłębiam w temat i już mam stresa za tą odpoeiedzialność z wyborem:/ i ze ten Oliego okazuje sie dupny

Monja to sie zestresowałaś

To chyba tylko ja nie dostałam skierowania na glukoze

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:19   #3062
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Kobitki mam pytanie / nie daje mi to spokoju/ CZy wasze brzuchy są ciepłe/ jak reszta np piersi???/ ja mam wrazenie że cały czsa mam chłodny brzuch. brzuch chłodny/piersi ciepłe/ ponizej brzuch ateż ciepło....
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:24   #3063
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Hej mamusie
Ja dzisiaj padam dosłownie, cały dzień byłam praktycznie sama z Hanią, ona spała dzisiaj tylko 30 minut, od 16 już chodziła z ręcznikiem, że chce iść spać jeszcze cały czas w domu, no bo Hania chora to na spacer nie możemy iść mąż przed chwilą dopiero przyjechał i daje jej mleko teraz, ale ona jest tak obrażona na niego, ze pewnie zaraz zacznie mnie wołać

Pluje tymi lekami przepięknie, no brak mi słów

Postaram się Was nadrobić, chyba, ze padnę w trakcie chociaż czytałam coś w ciągu dnia na telefonie.

Nikii u nas niestety bicie brawa nic nie daje, Hanusia chyba jest za malutka na takie rozwiązanie.

Martuszka, z kosmetyków my mieliśmy tak: oilatum soft, oilatum soft krem (do buzi używałam głównie), oliwkę linomag – do główki trochę tam smarowałam jak się zaczęła ciemieniucha pojawiać, do tego krem na zimno i sudocrem – to chyba wszystko a no i octenisept na pępuszek
Dla siebie miałam kupione tantum rosa, ale przez to, ze przez tydzień po porodzie nie byłam w domu to nie miałam sposobności żeby to sobie przygotować, także ja sobie też psikałam na ranę octeniseptem, a do higieny używałam lactacyd.

Kaorlak Hania niestety nie umie jeszcze pić ze szklanki

Madziuula no dostała antybiotyk

Carmenaa ciesze się, ze z dzidzią wszystko w porządku

Light cieszę się, że wizyta udana

Beatusia, miesiąc różnicy może też wynikać z tego, że miałaś dłuższy albo krótszy cykl i doszło do zapłodnienia później lub wcześniej, zależy czy ta różnica między OM a USG jest na plus czy na minus

Magdi, Kaorlak, my też zdecydowaliśmy się zainwestować w fotelik o mniejszym przedziale wiekowym, bo takie są bezpieczniejsze podobno no i wygodniejsze mimo wszystko szczególnie dla tych mniejszych dzieci.

Monijaaa niezła akcja

Ilkas na pewno 18 kg to nie wcześniej niż 3 lata, myślę, ze tak 3,5 to jest minimum
U nas pewnie też tak będzie, że będziemy musieli kupić drugi fotelik 9-18kg, chociaż plan był taki, żeby nie trzeba było ale jak Antosia będzie taka długa jak Hania to długo nie pojeździ w tym 0-13 kg.
Wyjdzie w praniu, na razie o tym nie myślę

Asiulka u mnie temperatura ciała chyba wszędzie taka sama

Uff nadrobiłam to życzę miłego wieczoru, nie wiem czy jeszcze wpadnę czy prędzej padnę
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:27   #3064
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Kobitki mam pytanie / nie daje mi to spokoju/ CZy wasze brzuchy są ciepłe/ jak reszta np piersi???/ ja mam wrazenie że cały czsa mam chłodny brzuch. brzuch chłodny/piersi ciepłe/ ponizej brzuch ateż ciepło....
Sprawdzilam

Piersi mam cieplejsze niz brzuszek, ale na dole tez jest cieplejszy tak jak piersi

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:35   #3065
ilkas
BAN stały

Ja myślę o tym teraz dlatego, że jak kupię Milce 9-18 to potem Leosiowi też będzie trzeba 9-18, a potem Milce 15-36 (czy jakoś tak ) i Leosiowi znowu 15-36. Czyli przede mną w sumie kupno 4 fotelików
Dlatego myślę, czy nie lepiej 9-36 (czy jakoś tak ) wtedy taki kupię Milce i potem Leosiowi, czyli w sumie 2 foteliki. Tylko właśnie ponoć te 9-36 są mniej bezpieczne a to już poważny zarzut.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:41   #3066
asiulka_22
Zakorzenienie

monijaaa. kasian86 >> dziękuje za sprawdzenie
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:54   #3067
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja myślę o tym teraz dlatego, że jak kupię Milce 9-18 to potem Leosiowi też będzie trzeba 9-18, a potem Milce 15-36 (czy jakoś tak ) i Leosiowi znowu 15-36. Czyli przede mną w sumie kupno 4 fotelików
Dlatego myślę, czy nie lepiej 9-36 (czy jakoś tak ) wtedy taki kupię Milce i potem Leosiowi, czyli w sumie 2 foteliki. Tylko właśnie ponoć te 9-36 są mniej bezpieczne a to już poważny zarzut.
znajomy kupił co córy nania czy jakoś tak własnie ten 9-36 kg, że można z niego samą podstawkę zrobić później, a on troche przestudiował tych forów dot. fotelików. Z tego, co mi mówił, to najbardziej tragicznie wypadają te z przedziału 0-18 kg, jak ktoś nie musi, to lepiej ich nie kupować
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:59   #3068
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

To chyba tylko ja nie dostałam skierowania na glukoze

W
ja tez na razie nie....

ostatnio mierzylam sobie cukier glukometrem bo tż powiedzial, że strasznie duzo piję, i miałam 90, więc raczej ok...
Cytat:
sprawdzilam... raczej ciepły, w jednym miejscu mialam taki "zimny placek"

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:04   #3069
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Beatusia, miesiąc różnicy może też wynikać z tego, że miałaś dłuższy albo krótszy cykl i doszło do zapłodnienia później lub wcześniej, zależy czy ta różnica między OM a USG jest na plus czy na minus
hmm, u mnie to jest ciężka sprawa, bo odstawiłam tabletki, pierwszy okres dostałam po 28. dniach, drugi po 34, a trzeciego nie było na początku myślałam, że będzie trzeba wywoływać okres, bo brałam chyba 2-3 lata tabletki.. tym bardziej, że test wyszedł negatywnie i gin na badaniu stwierdził, że mam przerośnięte endometrium, skoro test wyszedł negatywnie (a to była ciąża).. zmieniłam lekarza i ten drugi stwierdził, że w sierpniu miałam okres bez krwawienia, a do zapłodnienia doszło w okolicach 25. sierpnia.. no więc według OM mam termin na 10.04., a wg drugiego i trzeciego usg na 7.05..

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
ja mam brzuch tak samo ciepły jak resztę ciała
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:13   #3070
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Martuszka0 no szczerze mówiąc jeśli chodzi o kosmetyki to wcale dużo nie potrzeba. A do tego jak coś miałam w dużym opakowaniu bo już wiedziałam, że Mili nie uczula to mi serio starczało na dłuuuugo. I co do wymienionych kosmetyków to podpisuję się pod tym co napisała Magdi

Pisałyście o fotelikach. My właśnie musimy kupić Emilce następny, ten od 9 kg i jestem przerażona cenami i wyborem...bo jest tego mnóstwo a ja nie wiem co wybrać. I teraz sama nie wiem czy wybrać ten 9-18 kg czy 9-36 kg.
A w jakim wieku mniej więcej dziecko waży 18 kg? Bo jestem ciekawa czy czy jak Mila osiągnie 18 kg to akurat będę mogła kupić Mili kolejny a ten drugi będzie dla Leosia Bo jak nie to ja tego nie widzę...
Jeśli chodzi o ten aspekt to Misia waży ok. 14 (za 3 miesiące skończy 3 latka) i od kwietnia planuję ją przesadzić do tego 15-36kg. W tym co teraz mamy zwłaszcza w zimowej kurtce jest jej ciasno, więc nie wyobrażam sobie żeby ją wozić w tym foteliku do 18 kg

Cytat:

Kaorlak Hania niestety nie umie jeszcze pić ze szklanki
To może spróbuj z niekapka
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:21   #3071
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Martuszka0 no szczerze mówiąc jeśli chodzi o kosmetyki to wcale dużo nie potrzeba. A do tego jak coś miałam w dużym opakowaniu bo już wiedziałam, że Mili nie uczula to mi serio starczało na dłuuuugo. I co do wymienionych kosmetyków to podpisuję się pod tym co napisała Magdi

Pisałyście o fotelikach. My właśnie musimy kupić Emilce następny, ten od 9 kg i jestem przerażona cenami i wyborem...bo jest tego mnóstwo a ja nie wiem co wybrać. I teraz sama nie wiem czy wybrać ten 9-18 kg czy 9-36 kg.
A w jakim wieku mniej więcej dziecko waży 18 kg? Bo jestem ciekawa czy czy jak Mila osiągnie 18 kg to akurat będę mogła kupić Mili kolejny a ten drugi będzie dla Leosia Bo jak nie to ja tego nie widzę...
A to wiesz, sprawa indywidualna, zreszta wzrost tez wazny, my mamy maxi cosi priori 9-18kg, bardzo go sobie chwale, choc uzywamy go kilka razy w roku, bo nie mamy samochodu, ale jak juz to na dlugie trasy jest uzywany i jest super. A nie byl drogi jak na foteliki tej firmy i ma dobre opinie.
Mlody ma teraz 2l 2 mies wazy 15 kilo i ma jakies 92cm, to powiem Ci, te glowka na styk juz jest, i pewnie latem trzeba bedzie kolejny kupic, a ten powedruje dla mini

monija no to ladnie

martuszka ja uzywalam tylko mydelka z emolientem i linomagu, jak cos sie dzialo to kremu z cynkiem i tak na codzien to mi zupelnie wystarczalo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:21   #3072
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ojej Olaf za3 mce konczy dwa lata a już 13,5

Kasian oj jak antybiotyk to gorzrej, oby pomogło to co wypija

Z tymi fotelikami to też tak, ze co roku zmieniają opinie :/

A co tantum rosa i szpitala to ja rozcieńczałam z butli połlitrowej tej takiej bidonowej w szpitalu :p ale na te porady przyjdzie czas

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:23   #3073
kasiab91
Zakorzenienie

Jestem zła na męża...
Może jakoś ja to sama wyolbrzymiam no ale siedzi po 12 h w pracy teraz ma inwentaryzacje. Nie dzwoni do mnie w ogóle, mimo tego, że ma przerwy i wychodzi na fajka czy coś zjeść Jak ja zadzwonię to jest wściekły wręcz bo dzwonię oczywiście nie wtedy kiedy potrzeba no ale ☠☠☠☠a mać martwię się!! Nie wspominając już o tym, że jestem chora i to chyba ja potrzebowałabym zwrócenia uwagi. No chociaż sms jak się czuję. Czy nie mam gorączki i czy leżę np.
Przesadzam?? Jak tak to ☠☠☠nijcie mnie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:25   #3074
muffinka90
Zakorzenienie

asiulka ja tez tak mam

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

co do glukozy to mi z Filipem nikt nie powiedzial, ze trzeba sobie kupic i tak wpadlam sobie z marszu bez niczego, na szczescie apteka w tym samym budynku byla

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-03, 20:35   #3075
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Hania tak kaszlala ze zwróciła pelno mleka, musielismy ja przebierać i poduszke, potem sie zaczepila mi na rekach i nie chciala wracac do lozeczka... biedna moja

Cytat:
No my mamy juz dla Hani fotel 9-18 wiec wyjscia nie ma chyba, ale meza na razie nie bede informować lepiej co by mu cisnienie nie skoczylo za mocno

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
hmm, u mnie to jest ciężka sprawa, bo odstawiłam tabletki, pierwszy okres dostałam po 28. dniach, drugi po 34, a trzeciego nie było na początku myślałam, że będzie trzeba wywoływać okres, bo brałam chyba 2-3 lata tabletki.. tym bardziej, że test wyszedł negatywnie i gin na badaniu stwierdził, że mam przerośnięte endometrium, skoro test wyszedł negatywnie (a to była ciąża).. zmieniłam lekarza i ten drugi stwierdził, że w sierpniu miałam okres bez krwawienia, a do zapłodnienia doszło w okolicach 25. sierpnia.. no więc według OM mam termin na 10.04., a wg drugiego i trzeciego usg na 7.05..

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

ja mam brzuch tak samo ciepły jak resztę ciała
O kurcze no to rozbieznosc rzeczywiscie niezla.. jabym sie w Twojej sytuacji jednak kierowala usg ale ciekawe jak bede Ci liczyc bo w szpitalach biora pod uwage termin z om i jak urodzisz powiedzmy tego 7.05 to co wpisza - porod w 44 tygodniu? bedziezz rekordzistka

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten aspekt to Misia waży ok. 14 (za 3 miesiące skończy 3 latka) i od kwietnia planuję ją przesadzić do tego 15-36kg. W tym co teraz mamy zwłaszcza w zimowej kurtce jest jej ciasno, więc nie wyobrażam sobie żeby ją wozić w tym foteliku do 18 kg

To może spróbuj z niekapka
Wiesz co obawiam sie ze nie przejdzie bo ten atybiotyk jest w formie takiej zawiesiny ale cos pokombinujemy, na jutro jest plan dawania malutenkich porcji zeby nie miala jak wypluwac

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ojej Olaf za3 mce konczy dwa lata a już 13,5

Kasian oj jak antybiotyk to gorzrej, oby pomogło to co wypija

Z tymi fotelikami to też tak, ze co roku zmieniają opinie :/

A co tantum rosa i szpitala to ja rozcieńczałam z butli połlitrowej tej takiej bidonowej w szpitalu :p ale na te porady przyjdzie czas

No oby oby... najgorzej jest wieczorami wlasnie i jak spala w dzien, czyli w pozycji lezacej..

Ja nie mialam czasu na rozcienczanie tantum, a sobie kupilam nawet taka butle w ikei w stylu bidonu ale ja od razu po porodzie latalam do Hani na drugi koniec szpitala i do siebie wracalam tylko na obchod i kapiele, potem w hotelu to samo no poza obchodem, wiec sie zmarnowalo ale wszystko sie zagoilo i bez tego

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Jestem zła na męża...
Może jakoś ja to sama wyolbrzymiam no ale siedzi po 12 h w pracy teraz ma inwentaryzacje. Nie dzwoni do mnie w ogóle, mimo tego, że ma przerwy i wychodzi na fajka czy coś zjeść Jak ja zadzwonię to jest wściekły wręcz bo dzwonię oczywiście nie wtedy kiedy potrzeba no ale ☠☠☠☠a mać martwię się!! Nie wspominając już o tym, że jestem chora i to chyba ja potrzebowałabym zwrócenia uwagi. No chociaż sms jak się czuję. Czy nie mam gorączki i czy leżę np.
Ja tez bym byla zla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:38   #3076
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zła na męża...
pamietam inwentaryzacje w naszej formie...od rana do wieczora...czlowiek padał z nóg.... miał dość wszystkich i wszystkiego i tylko marzył by sie położyć... może on tez jest już wykończony i nie ma sił.... może jest skupiony na robocie "byle szybciej".. powiem szczerze, że ja w pracy też do nikogo nie dzwonie nigdy by zapytac jak sie czuje lub co slychac.... jak było trzeba, to jedynie szybko i krótko, mimo, że mialam takie stanowisko, że swobodnie moglabym prowadzić długie rozmowy...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:46   #3077
ilkas
BAN stały

Dziękuję dziewczyny za wszystkie wypowiedzi odnośnie fotelika W sumie jak piszecie o swoich dzieciach to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że Leoś nie będzie mógł mieć fotelika drugiego po Emilce. A przejrzałam te 9-36 i zupełnie mi nie podchodzą. Także trudno. Muszę kupić 9-18 i potem dla Leosia też. Bezpieczeństwo ważniejsze

Muffinka90 a jak ten Twój maxi cosi się przypina w aucie? Normalnie pasami? Nie trzeba mieć żadnej bazy?
Stary 2014-01-03, 20:47   #3078
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Hania tak kaszlala ze zwróciła pelno mleka, musielismy ja przebierać i poduszke, potem sie zaczepila mi na rekach i nie chciala wracac do lozeczka... biedna moja
bidulka, ucałuj ją od nas może się poprawi
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:50   #3079
ilkas
BAN stały

Cytat:
Jestem zła na męża...
Kurcze..no rozumiem, że może być zmęczony, rozdrażniony przez to, zły... bo jednak inwentaryzacja, praca 12h itd..
No ale jednak biorąc pod uwagę Twój stan - ciążę i do tego chorobę to mógłby chociaż głupiego esa napisać. Więc wcale nie dziwię się, że się wkurzasz
Stary 2014-01-03, 20:50   #3080
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:

ojej, bidulka

O kurcze no to rozbieznosc rzeczywiscie niezla.. jabym sie w Twojej sytuacji jednak kierowala usg ale ciekawe jak bede Ci liczyc bo w szpitalach biora pod uwage termin z om i jak urodzisz powiedzmy tego 7.05 to co wpisza - porod w 44 tygodniu? bedziezz rekordzistka
ja biorę pod uwagę termin z usg, bo przecież do pewnego momentu dzieci rosną tak samo, a dopiero później indywidualnie.. poza tym koleżanka miała tak jak ja i urodziła klilka dni po terminie z usg.
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:55   #3081
muffinka90
Zakorzenienie

oj Hanulka sie meczy

ilkas pasami, ma klips i takie z boku jeszcze jakby kolko do przelozenia pasa, bardzo stabilnie sie trzyma i nie jezdzi po siedzeniu, na co ja zawsze jestem bardzo uczulona, no i regulacja pasow dla dziecka to bajka, jedno pociagniecie jakbym miala znow kupowac to tez bym go wziela, 350 jakos za niego dalismy, wiec jak dla mnie to jeszcze do przezycia tym bardziej, ze nie uzywam na co dzien

Ktora chetna na cieple kakao i swiezo upieczone drozdzoweczki z wisniami zapraszam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

ja tez mialam z Filipem ponad mies rozbierznosci miedzy om a usg i nikt w szpitalu nie robil z tym problemu, mowila tylko, ze mialam problem z cyklami i tyle, patrzyli na usg

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2014-01-03 o 20:56
Stary 2014-01-03, 21:03   #3082
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 22 tydzień. Julek wieczorami wyprawia takie harce, że ja się tylko śmieję z łaskotek.
I mąż mi tak skrycie zazdrości, że ja mogę to poczuć. Już się nie mogę doczekać aż on tez będzie mógł czuć dotykając brzuszka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gratki za kolejny tydzień Emilka

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już są po glukozie. Lepiej wypić duszkiem czy na raty?
Ja miałam zakaz picia z cytryna i po łyżeczce - tak mi powiedziała laborantka bez cytryny i pilam ale nie pilam łyżeczką bo bym pawia puściła po dużych łykach...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

to jest dobre pytanie - bo też mam to Glukoze trzeba wykupic w aptece najpierw, i isc z nia czy jak?
Ja kupowałam w aptece i na miejscu mi babeczka rozpuściła.

monija współczuje akcji w pracy... Nie denerwuj się bo małe to wyczuwa - a po co mu taki stres...

Ramonka kiepska sprawa z tą sytuacją u ciebie... Dobrze że dzieci mają ciocię...

kasian odpoczywaj i staraj się nie paść...

kasiab moim zdaniem nie przesadzasz... Naturalne jest to że oczekujesz odrobinę zainteresowania... Rozumiem że mąż zarobiony i haruje no ale sorry...
Mój też się czasem wścieka jak dzwonię do niego... Ale wystarczyło kilka razy cały dzień się nie odzywać i sam teraz czasem telefonuje

muffinka na sama myśl o takich smakowitościach aż się ślinie

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:12   #3083
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius kupisz bez recepty koszt ok. 5zł

Niegrzeczna Oskar też miał długi czas okres że nóżki, a teraz wraca pomału do wózka Co mnie cieszy nawet , bo jak na spacerze się zmęczy to pójdzie bez marudzenia do wózka a nie na rączki

Monijaa to faktycznie niezła akcja, jeszcze jak Policja kryminalna . A to nie powiedzieli Ci nic więcej ?

Ilkas my mamy w rodzinie 4letniego chłopca i on waży 15kg więc 18kg może ważyć w okolicy 5-6 roku. Ale wiadomo są różne dzieci i różnie w danym wieku ważą.
My mamy Caretero Sport 9-18 , Oskar ma niecałe 21m waży ok14kg i mierzy 90cm

Ramona współczuję sytuacji u ciotki

Madziula witaj w Klubie na razie – bo ja też jeszcze na glukozie nie byłam

Asiulka brzuch mam normalny ani zimny ani ciepły za to piersi czasem mam wrażenie że sa wrzące

Kasiab wg mnie nie przesadzasz ja też wydzwaniam to TŻ jak długo pracuje :P Ale on też w sumie pamięta o tym aby mi eska choć napisać.

Ja też w pierwszej ciąży miałam rozbieżność wg USG a OM prawie miesiąc
Stary 2014-01-03, 21:19   #3084
kasiab91
Zakorzenienie

Dziękuję za zrozumienie. Ja wiem, że zalatany też miałam nie raz inwentaryzacje. Przejmowałam sklep, wszystkie dokumenty 12-13 godz na nogach ale zawsze zadzwoniłam albo napisałam.
W dodatku dostałam skurczy. Nie wiem czy przez kaszel czy nerwy. Wzięłam nospę i się położylam. Jutro chyba pojadę na IP
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:23   #3085
muffinka90
Zakorzenienie

Justyna to wpadaj obudzilam sie rano z taka ochota na drozdzowki, ze wydarlam po sniadaniu po drozdze i caly dzien sie objadam ale nawet mlody zjadl 4, wiec chyba jestem rozgrzeszona

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Kasiu jak te skurcze wygladaja?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-03, 21:24   #3086
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za zrozumienie. Ja wiem, że zalatany też miałam nie raz inwentaryzacje. Przejmowałam sklep, wszystkie dokumenty 12-13 godz na nogach ale zawsze zadzwoniłam albo napisałam.
W dodatku dostałam skurczy. Nie wiem czy przez kaszel czy nerwy. Wzięłam nospę i się położylam. Jutro chyba pojadę na IP
Zdecydowanie powinnaś się zrelaksować położyć i odpoczywać i przestac przejmować się mężem...
A jak będziesz miała chwilkę i mąż będzie dostępny porozmawiaj z nim spokojnie na czym ci zależy... Chłop to prosty mechanizm... czasem trzeba tłumaczyć jak dziecku - ale działa
3maj się

Mama Franka

Stary 2014-01-03, 21:25   #3087
principessina
Zakorzenienie

Czesc Mamcie, dawno Was nie odwiedzalam i Waszych brzuszkow, ostatnio mam troche roboty, pozatym wciaz wiosna, chyba zimy tej zimy poprostu nie bedzie

pijecie coca cole? ostatnio mam taka ochote...

caluje Wasze brzuszki

Ramona
ostatnio ktos do mnie pukal po lewej stronie, a u Ciebie?
Stary 2014-01-03, 21:27   #3088
muffinka90
Zakorzenienie

princi jak mam mocno ochote to ze 2 lyki tztowi podkradne, ale tyle mi w zupelnosci wystarcza, wiec sie tym nie przejmuje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2014-01-03, 21:30   #3089
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Justyna to wpadaj obudzilam sie rano z taka ochota na drozdzowki, ze wydarlam po sniadaniu po drozdze i caly dzien sie objadam ale nawet mlody zjadl 4, wiec chyba jestem rozgrzeszona
już biegne... narobiłaś nam smaka - bo i Franek się uaktywnił - a przez cały dzień był wyjątkowo spokojny

dziewczyny pytałam was kiedyś o wózek z firmy baby design sprint +
No i mam fajna ofetę 2 w 1 tylko jak czytam jakie wy wózki planujecie kupować... to żadna nie wymieniła tej firmy... I nie wiem czy taka kiepska czy po porstu jest na rynku taki wybór że prawdopodobieńswto zakupu podobnych wózków jest nie wielkie????

czytalam opinie no i wózek ma bardzo dobre opinie - mi zależy na wózku który dobrze poradzi sobie z dołami bo mieszkam na wsi a na spacery raczej planujemy chodzić...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

princi - ja mam ochotę na pepsi jak jest w domu... Jak nikt nie kupi to mogę jej w ogóle nie pić. Dziś wypiłam szklankę, ale małż się krzywo patrzy i mówi że truje dzidzie...
A czasem po obiedzie jak mi cieżko to lubię się napić coś gazowanego - jak mi się odbije to mam się wtedy lepiej...

Mama Franka

Stary 2014-01-03, 21:33   #3090
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

princi - ja mam ochotę na pepsi jak jest w domu... Jak nikt nie kupi to mogę jej w ogóle nie pić. Dziś wypiłam szklankę, ale małż się krzywo patrzy i mówi że truje dzidzie...
A czasem po obiedzie jak mi cieżko to lubię się napić coś gazowanego - jak mi się odbije to mam się wtedy lepiej...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości