|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
dziewczyny po #, jak ja mam teraz cykle liczyć? teraz po zabiegu do @ to cykl 1 czy dopiero po @ zacznę 1 cykl ?
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Mam byc moze dziwne pytanie...
![]() czy tym termometrem microlife jak zmierzę temp. pod pachą, to pokaże prawidłową? Pytam dlatego, że dziś rano w zwiazku z tym ze źle się czuję bo mnie choróbsko bierze, zmierzyłam pod pachą i było 36,35. Dziwne że pod pachą jest niższa od dowcipnej (36,63) , poza tym niska jak jak przy osłabieniu, a spodziewałam się że będzie podchodzić do 37st. ![]() Nie wiem czy mój termometr zaniża temp czy jak ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Ja liczę nowy cykl od 1. dnia po zabiegu...
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-03 o 20:53 |
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Termometr kup już teraz bo jego dostać nie jest łatwo, najprędzej przez allegro.
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem dlaczego tak myślałam... dzięki maciejka za uświadomienie.... ![]() Nigdy nie miałam takiej niskiej i juz zaczynalam się martwić ze może cos z termometrem ![]() Będę się wygrzewać ![]() A Ty zamierzasz mierzyc teraz temp?
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-01-03 o 21:03 |
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja pytałam w aptekach to mowiły że nie ma czegos takiego jak term owulacyjny a jak mi juz jedna babeczka znalazła z 2 miejscami po przecinkuto cena jedyne 130zł
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aj ka napiszesz jej zeby wyluzowała to nie czai....---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
On służy tylko dowcipnie ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Idę do mężuli ![]() Dobranoc dziewczyny
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak kupowałam mój termometr to też najpierw latałam po wszystkich aptekach na osiedlu to patrzeli na mnie jak na głupią
a no i takich termometrów podobno nie ma hehe co za bzdury heh no ale jest na szczescie all
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
#2171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze po co ludzie rozmnażają te psy? Chcą hodować to niech założą sobie hodowle i zrozumieją wtedy jakie to trudne, a tak to po co? Tyle psów jest w schroniskach... są też i szczeniaczki i można podarować takiemu psiakowi wspaniałe, nowe życie. Po co kupować kundelki jak można mieć za darmo. Chcą mieć rasowego to niech kupią sobie rasowego. Nie wiem jak w innych rasach, ale w mojej nikt nie sprzeda szczeniaka za 3tys na kolanka, bo to by wskazywało na to, że szczeniak jest wartościowy, a takie szybko wędrują do hodowców. Wcale nie jest trudno hodowcy sprzedać szczeniaka do innej hodowli. Jak jest dobre krycie to szczeniaki są zamówione już przed urodzeniem. Jest jednak dużo szczeniaków, które nie nadają się na wystawy i te idą na sprzedaż za dużo mniejsze pieniądze albo i za darmo, ale ich nie ma w ogłoszeniach, bo hodowcy wstydzą się takich szczeniąt i trzeba dzwonić i się dowiadywać.
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Leine, a Ty czasem nie miałas wpisywać tempki??? Czy dopiero na 10dni wpiszesz
![]() Ja myslałam że codziennie będziemy sprawdzać i czuję się zawiedziona ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Idę spać Do jutra
|
#2174 |
|
<3 <3 <3
|
Tez ide spac- dobranoc
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w metryce nie ma pochodzenia rodziców tylko ich przydomki i imiona hodowlane, nazwa hodowcy i pieczęć ze Związku Kynologicznego ( mówię tu o ZKwP a nie nowo powstałych stowarzyszeniach) reszta się zgadza.Padło pytanie skąd ludzie biorą kasę: z oszczędności, z wypłaty po domu biegają mi takie moje "oszczędności" 2 psy kupione jak byłam na studiach, trzeci jest spełnieniem moich marzeń. A może jak psy kosztowałyby jak najnowszy tv albo auto, mniej byłoby tych bid w schronisku. Tak btw.Lenie- to Twój pierwszy cykl z testami owu ? Chciałabym ja zacząć od następnego dlatego pytam Pozdrawiam
|
|
|
#2176 |
|
<3 <3 <3
|
Laski prosze nie piszcie o rodowodach itd bo to pewnie temat rzeka i szzerze nie chce o tym czytac. Nie zasmiecac wątku
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka! Zdrówka życzę!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka zawsze będzie mniejsza temperatura pod pachą niz waginalnie. Dzieciom mierzy się w zadku, bo to najdokładniejsze miejsce
![]() pod pachą to sobie można tak pi razy drzwi
|
|
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Elfka a Ty jakie te testy owulacyjne robiłaś? Płytkowe czy paskowe?
Robiła któraś z Was te paskowe? Ja pożałowałam kasy i pewnie ją wyrzuciłam w błoto... W ogóle to wyobrażałam je sobie jakoś inaczej, a jak zobaczyłam ten 2mm paseczek, to już w ogóle w nie zwątpiłam. Po wizycie zrobię te co mi zostały i zobaczymy czy tym razem wyjdzie coś normalnego. Sorry za te psy, ale to silniejsze ode mnie
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żałuję, że nie zrobiłam fotki przed wyrzuceniem u mnie były jasna kreska a przed owu taka jak kontrolna.
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ale ciężko mi Was ostatnio nadrobić, nie wspominając już o włączeniu się w dyskusję ![]() U mnie cały czas ból sutków, a tempka ciągle wysoko - chociaż dzisiaj rano już niżej, niż ostatnio, no i przed chwilą zauważyłam na wkładce delikatne plamienie... tak więc jednak moje objawy, to pewnie skutek uboczny tabletek na wywołanie No nic, czekam na okres z nadzieją, że kolejny cykl będzie bardziej udany. Chociaż cholernie dobijający jest fakt, że staramy się już od roku, a ja przez ten czas tylko 2 razy miałam owulację ![]() Cytat:
Dopiero jak sama zaczęłam szukać kota do kupienia, to otworzyły mi się oczy jak bardzo tragicznie to wszystko wygląda Dowiedziałam się, że nieraz w takich pseudohodowlach zwierzęta są trzymane w koszmarnych warunkach, nie są właściwie uspołeczniane, a przed nabywcą ukrywane są istotne fakty dotyczące ich zdrowia (nie wiem czy pamiętacie bardzo smutną historię ciężko chorego psiaka Kamel - hodowca zataił przed nią fakt, że jego ojciec miał takie uwarunkowania genetyczne ).Niestety, trzeba mieć świadomość, że sam fakt iż rodzice posiadają rodowody niewiele znaczy, jeśli szczeniak go nie ma ) pozwolił pokryć sukę"; nie mówiąc już o tym, że w przyszłości można mieć niemiłą niespodziankę w postaci chorego zwierzaka.Tak więc jeśli komuś nie zależy na rodowodowym zwierzaku, to milion razy lepiej wybrać się do schroniska, gdzie można znaleźć pieska od typowego kundelka, przez buldożki, aż do owczarków niemieckich. I uratować jedną nieszczęśliwą duszyczkę, zamiast nabijać kasę jakiemuś palantowi!
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2014-01-04 o 00:38 |
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, nie wiem czy w ogole udostepnie. Ostatnio sie za bardzo nakrecilam. Poza tym teraz pies mnie czesto budzi, a u mnie to bardzo wplywa na temperature. Wiec nie wiem czy w ogole bede mierzyc. ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
Nowy cykl liczysz od dnia zabiegu
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrej nocy babeczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2187 |
|
<3 <3 <3
|
Hej
Lea_ny ok spoko, wszystko pieknie ladnie tylko dziewczyny już wczesniej (w tym watku albo we wczesniejszym) o tym pisaly psy, koty mnie nie interesuja moge powiedzieć ze jest ladny, brzydki ale wchodzenie komus do portfela dlaczego kupil "kundelka" za prawie tysiaka juz mnie denerwuje Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście bez rodowodu bo po co mi? dla mnie to tylko papier.Ale mąż na razie jest na nie. Powiedział że najpierw trzeba dzieci odchować tak żeby miał z nim kto na spacery chodzić. I chyba ma racje. Miałam dwa pekińczyki i na szczęście było nas 5 osób do wychodzenia z nimi jak jedno nie mogło to drugie. Nie chcę żeby mój pies się męczył. Dlatego jeszcze poczekam ale nie odpuszczę.
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, u mnie dziś bez zmian za to u męża sie rozkręcilo na maksa
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że nie będziemy widzieć temp. oby te testy się sprawdziły ![]() Cytat:
Szkoda ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Aaa Carmena! bo wczoraj zapomnialam ![]() super ze wszyscy zadowoleni z wizyty, a brzusio prześliczny też taki chcę...
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Hejka laski.
Oj widze że temat psów kogoś denerwuje heh ja uważam ze to taki sam temat jak każdy inny na tym forum....np jak gadacie o zakwasach,ostrych ćwiczonkach.....no mnie to akurat teraz nie obchodzi ale ja tego np nie komentuje? Dlatego nie wiem o co tyle halo z tą gadką o rodowodzie....no jak już mówimy tu akurat o wszystich rzeczach a mówimy o bardzo różnych nie tylko związanych o staraniach.....to przeciez to normalne ze czasem sie zdarzy "rozmowa" o czymś zupełnie innym.... No przecież niedawno dużo dziewczyn rozmawiało o kreacjach na sylwka ba nawet focie wysyłało no przeciez to nie jest zaden temat o staraniach itp ale myśle sobie co tam mnie to nie obchodzi bo siedze w domu w sylwka w dresie ale nie skomentowałam ![]() Także laski więcej luzu czasem
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2014-01-04 o 09:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

a jak mi juz jedna babeczka znalazła z 2 miejscami po przecinkuto cena jedyne 130zł

aj ka napiszesz jej zeby wyluzowała to nie czai....

23.06.2011
01.06.2013
Dowiedziałam się, że nieraz w takich pseudohodowlach zwierzęta są trzymane w koszmarnych warunkach, nie są właściwie uspołeczniane, a przed nabywcą ukrywane są istotne fakty dotyczące ich zdrowia (nie wiem czy pamiętacie bardzo smutną historię ciężko chorego psiaka Kamel - hodowca zataił przed nią fakt, że jego ojciec miał takie uwarunkowania genetyczne
).