|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i chcialam przekazać że chyba wszystkie 1 mm podrożały. W biedronce bebiko zwykłe kosztowało niecałe 14 zł, teraz kosztuje prawie 17.. ostatnio pisalyście ze bebilon też zdrozał- warto sie zaopatrzyć jak jeszcze gdzieniegdzie w starej cenie są
![]() Trele- Kacpre tez tak robi i teraz już do wszystkiego go przypinam. Moze to znak ze bedzie za niedługo z brzuszka sie przekręcać na plecki?fajnie byłoby:P A tak poza tym to jaka ona duża
|
#872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
![]() Cytat:
jak leżała w tym pożyczonym to się wpatrywała w niego bo czerwony a jak włożyliśmy ją to się cieszyła ogólnie super jest ten bujaczek i wart swojej ceny ![]() teraz się czaję na matę edukacyjną też z Tiny Love prawie w cenie bujaczka Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie bardzo bo wykastrowany ![]() Cytat:
![]() TŻ robi pizzę na obiado-kolację ![]() Rysiek je choinkę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-03 o 19:17 |
|||||
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
ja na szybciocha poki moj terrorysta spi przez chwilke
dziewzyny ktore uzywaja chusteczek pampers sensitive w piotrze i pawle powrociły 6packi za 24zl a i tk maxx kupilam dzis 2 smoczki tego typu https://www.google.com/search?q=smoc...2F%3B500%3B500 kupilam z 9,99 2 szt i jak na razie powiem wam ze maly mimo zezassal go dopiero po licznych probach to juz moj sutek to odczul i to pozytywnie bo wczesniej zgniatal mi go dziaslami aaa i powiedzcie mi jak to jest ze w smyku but aventa 260ml kosztuje 44zl a na allegro niecale 20zl?? ponadrabiam jak bede miala chwilke a narazie całuski ![]() jakcos to piszcie napriv |
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde,nie mam sily nadrabiac! dzis caly dzien taki zalatany...rano wizyta u gina,pozniej zalatwianie becikowego...pozniej M. nas zawiozl do mojej siostry,bo sam musial skonczyc jedna robote a nie chcialam sama siedziec.i dopiero niedawno wrocilysmy....
a,becikowego nie zalatwilismy bo jednevo kwifu brakuje,no szlag moze trafic. cale szczescie,ze mala grzeczna,caly dzien by mogla w foteliku siedziec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dam znać alepewnie gdzieś za tydzień dojdzie. Cytat:
Nie mogłam się doczekać i wreszcie obudziłam Majkę, bo spała w najlepsze teraz wciagnęła 130ml i pierdaskuje mi tu
|
||
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro robię zapas mleka bo mój cycek jest z dnia na dzien nie dobry ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy zaraz mi się przypadkiem nie uda namówic TŻ na matę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka masz jakiegos linka z ta mata tiny love ? Ja sie zastanawiam nad taka zielona z canpolu, ma takie boki jak kojec
Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro pojedziemy po stojak na wanienkę i mleko do tego sklepu co TŻ pracował to spojrzymy ile tam kosztuje fajne zabawki ma Tiny Love, ale ceny też ma konkretne :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co to za firma ? Maja sliczna i jaka duza juz jestSent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a orientujecie sie kiedy moze wyjsc skaza bialkowa? pilam mleko od zeszlego piatku,po ttrochu do capucino.
a wczoraj jadlam pierogi smazone- jakby mkalo to cos zaszkodzic to juz by wyszlo,prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez kitu, nie wiem czy nie weszło w życie jakiś odgórny przykaz bo co nagle wszystkie mleka 1 drożeja? a Bebilon to NUTRICiA nie? czy jak to sie tam pisze? Bo bebiko tez.. wiec moze to ma związek..? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Lineczko fajna ta mata ale cene ma powalającą jak dla mnie. Ja sieczaje na coś fajnego ale w duużo niższej cenie bo moze sie nie sprawdzić u małego, po drugie nie stać mnir na takie drogie zabawki ;p ale fajna ![]() lusesita- nie pomogę, ale wydaje mi sie ze jakby była skaza to od razu wyszłaby jakaś reakcja.. ale nie wiem to moje domysły. A co sie dzieje?
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wyższej ceny mm to wydaje mi się że bardziej chodzi o ten nacisk państwa na kp... no ![]() eeej ale znalazłam jeszcze droższą http://allegro.pl/mata-edukacyjna-sa...844529452.html nie warta swojej ceny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-03 o 20:26 |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka nic sie nie dzieje wlasnie i nie wiem tylko czy jeszcze nic sie nie dzieje czy raczej juz sie nic nie dziac powinno
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
my mamy taka https://www.google.com/search?q=tiny...83%3B800%3B600
Piotrek ja miał i sie sprawdziła fajna jest ma grajace elementy i swiecace. dostalismy od dziadków z FP ta z pianinkiem ale jakas taka slaba jak dla mnie i wole z TL bo warte sa tej ceny a jak cos to mozna uzywana kupic bo one sie fajnie piora
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
nawet z rogalem do karmienia
może i o nacisk,ale przecież czy ktoś tak o rezygnuje z kp?;> a ile trwa te kryzys? Będzie dobrze ![]() lusesita- To sie ciesz a nie martw
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia my mamy b.podobna z FP
![]() no wlasnie...chyba powinnam ja jiz,wziac od rodzicow ![]() Rybko chcialam tylko sie zorientowac jak to mleko czy jedzenie przenika do pokarmu i kiedy juz,jest pewne,ze wszystko ok![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff. Majka też nie I wydawało mi się że już powinna ale Mnie uswiadomiłas :P Ja tam nie wiem, bo widze ja nonstoper, ale znajomi jak przychodza to mòwia , ze ona taka duza na zdjeciach wyglada a w rzeczywistosci jest dużo mniejsza Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie inwestuje w zadne drogie zabawki-tzn.teraz tak, dla trzylatka, bo faktycznie maly sie pobawi nimi pare lat. A taka mata to w sumie na pare tygodni jest
![]() Wlasnie sobie mocze nozki w soli.Znacie dobry krem na suche stopy? Od kilku dni codziennie wieczorem wybywam na godzinny szybki marsz. Potrzebne mi to jak powietrze do zycia by odpoczac od krzykow i wrzaskow dzieci. Od razu lepiej sie czuje i dodatkowo spale troche kalorii. Moj sie wlasnie zaczal przewracac na plecki z brzuszka. Moj starszak tez szybciej zaczal takie rzeczy robic.Szybko raczkowac, szybko chodzic.Mial niecale 10 miesiecy jak juz smigal. Wiec ciekawa jestem czy brat pojdzie w jego slady.Pod tym wzgledem chlopcy sa czesto szybsi niz dziewczynki, ktore za to szybciej zaczynaja mowic. Zrobilam dzis kus kus z warzywami,pycha. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-01-03 o 21:17 |
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rzadu I sposobu karmienia to jakas paranoja!! Zaloze sie ze jest wiecej matek ktore karmia mm bo z jakiegos powodu nie moga kp niż tych ktore karmia mm dla swojego widzimisie Cytat:
Cytat:
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znam takie co rezygnuja z kp tak o ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#893 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
boziu 6 do 8 godzin, brzmi jak marzenieCytat:
Cytat:
Mamy kilka tych materacy i naprawdę są godne polecenia:P Tylko nie wiem czy będą:/ od 16.12 były ale ostatnio u siebie widziałam. Cytat:
i miałabym dwie terrorystki w domu![]() Cytat:
![]() Cytat:
smyk przegina![]() a u nas dzisiaj lepiej, Ulka płakała, ale już mniej. Kupka była jedna, wieelka zielona, a potem już zielono-zółta. Zobaczymy jak jutro będzie... Bąki są, ale na kulturalnym poziomie ![]() We wtorek mam wizytę u gina, szczepienie i USG bioderek. CHyba szczepienie przełożę na środę, bo nie wiem jak będzie się zachowywać na USG po szczepieniu:/
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Trele- zdarzy mu sie ale przypadkiem. nie wie jeszcze za bardzo o co kaman
a juz musi umiec?
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może i lepiej przełożyć, nie za dużo wrażeń na jeden dzień?? Znalazłam fajną pościel na all z sówkami i chyba wezmę allegro.pl/3-el-135x100-poszewki-ochraniacz-falbana-i3825368889.html |
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
De- czemu piszesz tak późno o takich dobrociach? ja na jutro obiad zaplanowany- watróbka
ale na nd pomysle, ciekawe czy moj maz zje kuskus...
|
#897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale u mnie też sie sprawdza zwykly bambino albo nivea (ale ten taki tłusty oryginalny) na noc gruba warstwa i skarpetka bawelniana ipowinno byc dobrze a i polecam tarke z peggy sage https://www.google.pl/search?q=peggy...ml%3B510%3B209 jest bardzo fajna delikatnie złuszcza i nieodrasta tak jakpo pumeksie Cytat:
tzn ma tylko to pianinko i 3 zabawki...na Tiny Love sa szeleszczace elemnty i swiecace i jes grubsza...pod FP trzeba podlozyc koc bo jakmałay przyrznie to bedzie ryk
|
||
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mleka- jak dali takie ceny i jeszcze podwyzszaja to wiecej obiet bedzie mialo stres zeby kp a to da efekt odwrotny...
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

jutro robię zapas mleka bo mój cycek jest z dnia na dzien nie dobry 

smyk przegina