|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Cytat:
no to ja strasznie współczuję sąsiadów. Ale jeśli policja nie jest w stanie zareagować / uspokoić to ja nie wiem, jak ten kraj ma funkcjonować? |
||
|
|
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się nawet zastanawiała czy zaginięcia nie zgłosić, jeśli nie "wypłynie", a miała klucze do domów klientów. Może trochę dmuchanie na zimne, bo raczej nie jeździła z nimi przy sobie w święta czy sylwestra, ale to jednak olbrzymia odpowiedzialność jakby wyszła jakaś maksymalnie pechowa historia, a ktoś się do tych kluczy dobrał.
|
|
|
|
#3033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj socjal jest tak rozbudowany że aż chory Cytat:
Cytat:
Lepiej odciągać i butlą niż wogóle.A apropo tabu... Wydaje mi się że warto przeczytać "Macierzyństwo non-fiction", Selena chyba rozsyłała mailem. Ta książka naprawdę fajnie ujmuje, jak zmienia się podejście człowieka do fizjologii, kiedy ma się dziecko Jeśli chcesz, napisz na privie to Ci wyślę.Cytat:
![]() Cytat:
Im wiekszy brzuch tym bardziej wychodzi na to, że zostanie mi samo płukanie podwozia ![]() Cytat:
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Moje tez używki po siostrzeńcu. I na pewno posłużą jeszcze kolejnemu dziecku w rodzinie.
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale wy tu smaka robicie, ja zjadłam w porze obiadowej zapiekankę a potem mąż kupił chrupki kukurydziane, więc zjadłam prawie całą paczkę a na koniec chyba 6 mandarynek....na chwilę obecną jestem pełna
![]() Wyprasowałam wczorajsze pajacyki, body jeszcze schną, więc jutro je wyprasuje....skończył mi się jelp, jutro podjedziemy na jakieś zakupy bo jeszcze muszę wyprać drugą pościel ![]() A wiecie teściowa zadzwoniła i pytała jak po wizycie i czemu do niej nie przyjechałam, i czy się gniewam??????? Nie wcale bo po co....no przecież to normalne że nie wolno nam było opłatka zapomnieć, to bez sensu żebym się o to gniewała ![]() Starała się być miła i pytała co u nas słychać....chyba cos dotarło do niej ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
#3037 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę, a po co niby jest ta wstążka? Tzn wiem że to jakiś zabobon tylko nie wiem o co w nim chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3038 | |||
|
Zadomowienie
|
marieee możliwie jak najkrótszego pobytu w szpitalu Ci zyczę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hosenka- ale masz słodziaka! |
|||
|
|
|
#3039 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękny! Ja też takiego chcę!
|
|
#3040 | |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44412193]
no to ja strasznie współczuję sąsiadów. Ale jeśli policja nie jest w stanie zareagować / uspokoić to ja nie wiem, jak ten kraj ma funkcjonować? Też się zastanawiam nad tym... Ale lepiej olać i liczyć że skoro wzywa ciężarna to następnym razem "pójdzie po rozum do głowy", zaciśnie zęby i historia nie trafi do wiadomości. Cytat:
Ja chcę ten domek na odludziu... |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie długo, pewnie już o mnie zapomniałyście ( raczej w pamięć nie zapadam zwykle więc mała strata
), czytam sobie co u Was ale nie mogę za nic w świecie nadążyć, jak już Wam wypada na godzinę 1 strona czasem.Chciałam bardzo pogratulować świeżo upieczonym mamusiom że Wasze dzieciątka są już na świecie, Hosenka* śliczny Kacperek Cytat:
poczatkujaca-dagmara ja też się już poddałam z ważeniem po tym jak w tydzień przybrałam 5 kg. na wadze i płakać mi się chciało, więc trudno, już na wagę nie wchodzę. Cały wieczór dziś ciśnienie nie spada mi poniżej 140/90 więc jak tak dalej pójdzie to pewnie na IP pojadę. |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Hosenka- Kacperek przecudny
Cytat:
za udaną wizytę, i że z małym wszystko ok. Macie jakieś pomysły obiadowe?? Coś z makaronem , i Lidka czy to nie ty coś pisałaś kiedyś o zupie klops ?? Bo ja juz pomysły straciłam, jutro idziemy tygodniowe zakupy zrobić i potrzebuje plan obiadków na ten tydzień, żeby wiedzieć co pokupować.
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na wyjście na pewno będę mleko odciągała, ale może w domu pokuszę się na karmienie piersią ![]() Cytat:
Też wczoraj obkupiłam małą w smyku ![]() Mamusie błagam powiedzcie mi, że po porodzie dostaje się takiego kopa, że ciążowy leń znika
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
ja też biorę od 9.12 trzy razy dziennie po 2 tabl. luteiny
i właśnie mam wątpliwości czy do dzisiaj czy do niedzieli powinnam brać cały ten arsenał... w niedzielę mam przyjechać do szpitala na wizytę i na ktg, i jak przeczytałam, że w donoszonej ciąży magnezu już nie brać to nie wiem, czy się ten wynik nie będzie w niedziele fałszować. No-spa też już mi się przejadła, a z drugiej strony, obawiam się, że jak odstawię za szybko to nie doczekam niedzielnego ktg.Cudowny maluszek! A położną się nie przejmuj, pewnie nie raz zastała sajgon zresztą chyba wie, że jak się nie zapowiada to różne rzeczy może zastać
|
|
#3046 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc miałam nadzieję że skoro było trochę spokoju to albo się wyprowadzili jednak albo umarli z przepicia
![]() ejani przepis na super łatwy biszkopt, mąż mój robi z owocami na wierzchu ale do torta też się nada, ładnie rośnie to wystarczy przeciąć i przełożyć i będzie tort: Propoprcje są na całą blachę głęboką do pieczenia, szklanki rozmiar 200ml 8 jajek 2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 szklanki mąki 3 łyżki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 1 łyżka soku z cytryny (super pasuje do ciasta z owocami, ale może być inny jakiś dodatek albo sam cukier waniliowy) Białko ubić na sztywną pianę, dodawać cukier i cukier waniliowy ubijając dalej do rozpuszczenia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochu do masy białkowo cukrowej na przemian z żółtkami i olejem, dokładnie mieszając, na koniec dodać sok z cytryny. Przelać ciasto do wyłożonej papierem blachy. Piec 35min w 175st C na termoobiegu i dolnym grzaniu. |
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Człowiek w ciąży to się beksa robi niesamowita
![]() Oglądam komedię na Polsacie "brzdąc w opałach" i się rozczulam gdy ten maluch się śmieje itd.
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Akma: ja godzine po porodzie latalam już po oddziale, wziełam kąpiel i zajmowałam się Marcelem. Od 17.12 nie pamiętam abym się porządnie wyspała, także nie ma czasu na coś takiego jak leń uwierz mi.
TŻ wreszcie ma urlop od dziś do 17.01
|
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44413298]Chyba już naprawdę lepsze dwulicowe emerytki niż niebezpieczni imprezowicze
[/QUOTE] Dokładnie ![]() Ja umykam pod prysznic i do łóżka, mały mi ciśnie nie napiszę na co, czas powrócić do pozycji leżącej
|
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy w co się oberwie
(załącznik)
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zjadałam śledzia w oleju z cebulką z dodatkiem czosnkowego dipu i popiłam zimnym mlekiem
ale ja mam dziś dzień oryginalnych połączeń kulinarnych
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się ponownie, właśnie zupełnie mi nie wyszła koncepcja tortu (ciasto ok, ale barwniki zupełnie zawiodły i zamiast koloru zielonego i czerwonego wyszedł mi seledynowy i różowy- super męskie
Cytat:
![]() [QUOTE=Inw;44413318] ejani przepis na super łatwy biszkopt, mąż mój robi z owocami na wierzchu ale do torta też się nada, ładnie rośnie to wystarczy przeciąć i przełożyć i będzie tort:/QUOTE] dzięki, kochana, już upiekkłam, ale ten zapisuje i na następną próbę go biorę na tapetę Hosenko- piękny Kacperek- nie mogę się napatrzeć!
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Selena widziałam to ze stopą
bardzo mi się podoba ![]() pomalowałam paznokcie u stóp, masakra co za wyczyn teraz mogę iśc spać dobrej nocy
|
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobić ściany bo całe sprute na elektrykę były, położyć panele, zmontować kuchnię z ikei. No i wysprzątać i się przetransportować. Szkoda że mąż nie jest ośmiorniczką jaką maluch się czasem wydaje Bo na dwie ręce to jednak sporo i mam nadzieję że zdążymy zanim młody się pojawi na zewnątrz.Dobra, prysznic zaliczony, teraz czas na łóżko i książkę, byle na leżąco. Ciekawa jestem jak nisko może zejść brzuch zanim osiągnie swój czas
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

no to ja strasznie współczuję sąsiadów. Ale jeśli policja nie jest w stanie zareagować / uspokoić to ja nie wiem, jak ten kraj ma funkcjonować? 

w niedzielę mam przyjechać do szpitala na wizytę i na ktg, i jak przeczytałam, że w donoszonej ciąży magnezu już nie brać to nie wiem, czy się ten wynik nie będzie w niedziele fałszować. No-spa też już mi się przejadła, a z drugiej strony, obawiam się, że jak odstawię za szybko to nie doczekam niedzielnego ktg.
16.06.2012