Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 19:30   #3031
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ja po porodzie już do niego na pewno nie wrócę nawet nie ma takiej możliwości.
z wymazem na szczęście szybka reakcja pracującej tam cioci (niestety akurat nie ona miała zmianę) pomogła i dostałam skierowanie. we wtorek idę na pobranie.
jutro będę się widziała z położną, wezmę wszystkie swoje wyniki niech mi powie czego brakuje to już na własną rękę zrobię- już mam nadzieję, że urodzę szybciej niż następna planowana wizyta.
No właśnie ja dzisiaj z tą babką przeglądałam wszystkie badania i ona mi napisała skierowanie na wszystko czego brakuje. We wtorek mam wizytę w szpitalu w którym będę miała CC właśnie taką pod kątem czy wszystko już mam więc w razie czego to wrócę do tej babki już. Po porodzie też mam zamiar do niej pójść a nie do tego luzaka

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Remont to my z mężem robimy w docelowym mieszkaniu, sąsiedzi tutaj to basami z "muzyki" walą :/ Ja do nich nie idę, życie dziecka w brzuchu mi miłe, męża też nie puszczę jak już wróci, bo mi potrzebny cały i zdrowy, a oni normalni na umyśle nie są i nie wiadomo do czego zdolni. A policji też już podziękuję, po wielu wizytach z prośbami o ciszę w końcu kiedyś wezwaliśmy policję i przy nich nam drzwi zdemolowali a ci nic (jełopy pomylili mieszkania najpierw więc sąsiedzi wiedzieli kto wezwał), jak zgłosiliśmy dewastację to umorzyli "z braku świadków", a dzielnicowego przez prawie 3 tygodnie szukaliśmy, bo to nowy blok i ciągle nas odsyłali że to jednak innego rejon.
Mam tylko nadzieję że będzie na tyle spokojnie żeby udało się iść spać dziś, bo nie bardzo mam pomysł do kogo się ewakuować jakby co, głupio znajomym pojemniczkami z moczem łazienkę zastawiać i zrywać rano jadąc na badania.
no to ja strasznie współczuję sąsiadów. Ale jeśli policja nie jest w stanie zareagować / uspokoić to ja nie wiem, jak ten kraj ma funkcjonować?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:30   #3032
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Masz jej adres, może po prostu zajedź do niej do domu? Nawet jeśli jej nie będzie, może napotkasz współlokatorów lub sąsiadów? Normalnie byłabym przeciwna najazdom na chatę przez szefową, ale jej nieobecność szkodzi Twojemu biznesowi.
Ja bym się nawet zastanawiała czy zaginięcia nie zgłosić, jeśli nie "wypłynie", a miała klucze do domów klientów. Może trochę dmuchanie na zimne, bo raczej nie jeździła z nimi przy sobie w święta czy sylwestra, ale to jednak olbrzymia odpowiedzialność jakby wyszła jakaś maksymalnie pechowa historia, a ktoś się do tych kluczy dobrał.
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:31   #3033
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Remont to my z mężem robimy w docelowym mieszkaniu, sąsiedzi tutaj to basami z "muzyki" walą :/ Ja do nich nie idę, życie dziecka w brzuchu mi miłe, męża też nie puszczę jak już wróci, bo mi potrzebny cały i zdrowy, a oni normalni na umyśle nie są i nie wiadomo do czego zdolni. A policji też już podziękuję, po wielu wizytach z prośbami o ciszę w końcu kiedyś wezwaliśmy policję i przy nich nam drzwi zdemolowali a ci nic (jełopy pomylili mieszkania najpierw więc sąsiedzi wiedzieli kto wezwał), jak zgłosiliśmy dewastację to umorzyli "z braku świadków", a dzielnicowego przez prawie 3 tygodnie szukaliśmy, bo to nowy blok i ciągle nas odsyłali że to jednak innego rejon.
Mam tylko nadzieję że będzie na tyle spokojnie żeby udało się iść spać dziś, bo nie bardzo mam pomysł do kogo się ewakuować jakby co, głupio znajomym pojemniczkami z moczem łazienkę zastawiać i zrywać rano jadąc na badania.
Oj to sytuacja nieładna. Upierdliwy (a w tym przypadku niezrównoważony) sąsiad może zrujnować życie. Nie będę już narzekać na moją sąsiadkę emerytkę, jak na full będzie puszczać w niedziele o 7.00 transmisje Mszy... w sumie niedługo zaczniemy się jej "odwdzięczać"
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:33   #3034
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Roane nie ma gdzieś koło Ciebie domku na sprzedaż i w okolicy fajnego miejsca do pracy żeby było za co w tym domku mieszkać?
(...)
Na taki mały domek to nawet państwo Ci da jak będziesz bezrobotna Tutaj socjal jest tak rozbudowany że aż chory

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
No właśnie mam teraz rozpinane bodziaki z tej firmy i są genialne ale aby patrzeć Dorotka z nich wyrośnie wiec chce dokupić rozmiar 62
Mam używane pajacyki z Ewy Klucze i potwierdzam, jakość naprawdę fajna, a widać że prane i używane były.

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Gosia, chyba ja o tym pisalam.....Do tej pory nie moge sie przelamac... Chcialabym karmic wlasnym mlekiem, ale odciaganym do butelki
Wydaje mi się że główna różnica polega na tym czy dajesz sztuczne mleko czy to z cycka, więc póki chcesz dawać z cycka, to nieistotne jest czy podajesz je "prosto ze źródełka" czy też butlą, ważne że młode dostaje ambrozję Lepiej odciągać i butlą niż wogóle.

A apropo tabu... Wydaje mi się że warto przeczytać "Macierzyństwo non-fiction", Selena chyba rozsyłała mailem. Ta książka naprawdę fajnie ujmuje, jak zmienia się podejście człowieka do fizjologii, kiedy ma się dziecko Jeśli chcesz, napisz na privie to Ci wyślę.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
(...)
Nie mowie - wez sie do roboty nierobie, bo patrzec na ciebie nie moge
I to się nazywa umiejątność gryzienia się w język

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Właśnie się obrobiłam z kłakami, jeśli mam jeszcze chodzić w ciąży to chyba będę się na myjni myła słabo mi idzie robienie tego we własnym zakresie :/
Ja mam prysznic na długiej rączce, więc wszędzie natryskiem sięgam, gorzej z gąbką Im wiekszy brzuch tym bardziej wychodzi na to, że zostanie mi samo płukanie podwozia

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zabrzmiało jak apel wojenny odłamkowym go!!!!!
pluton matek uzbrojonych w cycki nacierający na wroga i ostrzykujący go fontanną mlecznej amunicji
Strzał prosto w oko i wróg leży powalony antybakteryjną mocą matczynego poświęcenia
Stary 2014-01-03, 19:41   #3035
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Mam używane pajacyki z Ewy Klucze i potwierdzam, jakość naprawdę fajna, a widać że prane i używane były.
Moje tez używki po siostrzeńcu. I na pewno posłużą jeszcze kolejnemu dziecku w rodzinie.
Stary 2014-01-03, 19:49   #3036
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ale wy tu smaka robicie, ja zjadłam w porze obiadowej zapiekankę a potem mąż kupił chrupki kukurydziane, więc zjadłam prawie całą paczkę a na koniec chyba 6 mandarynek....na chwilę obecną jestem pełna
Wyprasowałam wczorajsze pajacyki, body jeszcze schną, więc jutro je wyprasuje....skończył mi się jelp, jutro podjedziemy na jakieś zakupy bo jeszcze muszę wyprać drugą pościel
A wiecie teściowa zadzwoniła i pytała jak po wizycie i czemu do niej nie przyjechałam, i czy się gniewam??????? Nie wcale bo po co....no przecież to normalne że nie wolno nam było opłatka zapomnieć, to bez sensu żebym się o to gniewała
Starała się być miła i pytała co u nas słychać....chyba cos dotarło do niej

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Moje tez używki po siostrzeńcu. I na pewno posłużą jeszcze kolejnemu dziecku w rodzinie.
No cenowo porównując do Makomy, Marcinkowskiego i wielu innych polskich producentów wypada drożej, pewnie dlatego że oni sami tkają bawełnę no ale pewnie dlatego ich bielizna przechodzi z pokolenia na pokolenie
Stary 2014-01-03, 19:53   #3037
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A może sikać przez sitko? Jak czop będzie to na sitku się zatrzyma
Padłam już niosę sitko do łazienki

Cytat:
Tylko nie mów że potem będziesz jeździć z czerwoną wstążką przy wózku
Kurczę, a po co niby jest ta wstążka? Tzn wiem że to jakiś zabobon tylko nie wiem o co w nim chodzi Ja się ostatnio oparzyłam wyciągając ciasto z piekarnika, więc moja ciocia utrzymuje, że Zuza urodzi się przed to z czerwoną plamą. Jej jedynym argumentem na potwierdzenie tej tezy jest "ludzie o tym mówią z pokolenia na pokolenie więc musi być w tym ziarno prawdy"

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Od dwóch, trzech dni męczą mnie po prostu koszmarne zgagi w nocy. Blee to jest jedna z moich okropniejszych dolegliwości ciążowych.
Ja też tak mam :/ Wcześniej wystarczyło napić się syropu przed samym snem i starczyło do rana, a teraz budzi mnie taki palący ból w nocy, więc trzymam Gaviscon na stole, w razie w, bo czasem muszę poprawić w nocy.

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Oj to sytuacja nieładna. Upierdliwy (a w tym przypadku niezrównoważony) sąsiad może zrujnować życie. Nie będę już narzekać na moją sąsiadkę emerytkę, jak na full będzie puszczać w niedziele o 7.00 transmisje Mszy... w sumie niedługo zaczniemy się jej "odwdzięczać"
A ja mam nad sobą sąsiadkę emerytkę, która do drugiej w nocy potrafi słuchać muzyki klasycznej (choć wczoraj np. była Anna German dla odmiany). Albo co gorsza, ogląda najgłośniej jak się da ten program Tomasza Lisa. I jest tak głucha, że czasem nie opłaca mi się włączać tv, bo jestem w stanie zrozumieć przez ściany np. jaka będzie pogoda
Stary 2014-01-03, 19:56   #3038
forester
Zadomowienie

marieee możliwie jak najkrótszego pobytu w szpitalu Ci zyczę

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Nie dobrze, że się dołujesz . Pomyślałabym jednak o konsultacji u kogoś innego, chociażby dlatego, by się nie dołować, a w razie problemów (których naprawdę nie przewiduję) mieć świadomość, że zrobiło się wszystko, co możliwe. Może warto się umówić do innego specjalisty po to, by usłyszeć, że wszystko jest w porządku.
Jest jeszcze opcja, żebyś zadzwoniła do swojej ginki i wprost powiedziała o tym, jak bardzo martwisz się od wczoraj. Może szybciej zacznie działać.
już mi lepiej, przemyślałam sprawę, przegadałam z mężem i rodzicami, serducho małej na usg i wszystkie narządy są ok, ktg też, pewnych rzeczy na usg nie stwierdzimy, dopiero jak się urodzi. Staram się bardzo monitorować jej ruchy i nie będę się sekundy zastanawiała jak mnie coś zaniepokoi.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
te położne środowiskowe co przychodzą do domu to są z przychodni pediatrycznej czy ze szpitala?
u mnie w ogóle jest ciekawie. Po pierwsze jestem zapisana do jednej przychodni, do lekarza rodzinnego, a do położnej kazano mi się zgłosić do drugiej przychodni, bo tak przyjmuje kobiety nie z miasta a z okolicznych wsi. Po drugie jeździ się do niej a nie ona do mnie do domu
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
A mogę zapytać u kogo prowadzisz ciąże? Szukam jakiegoś ciekawego gina z dobra opinia.
dr Natalia Fischer, klinika Promienista- ciepła, konkretna kobietka, z dużą wiedzą.

Hosenka
- ale masz słodziaka!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:56   #3039
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
A mnie i Tz paradoksalnie ciaza zblizyla jeszcze bardziej. Nie wiem na czym to polega, moze na swiadomosci, ze teraz bedziemy odpowiedzialni nie tylko za siebie, ale rowniez za kogos, kogo powolalismy do zycia i ze Maly w jakis sposob powiazal nas ze soba do konca zycia.
Co do bycia "tylko"rodzicami, to ja na taki uklad nigdy sie nie zgodze.Ja nie chce byc w oczach Tz tylko matka jego dziecka.
Tz tez ma podobne podejscie, ze dziecko ma swoje miejsce w rodzinie i wszystko musi opierac sie na rownowadze.
Ja zawsze sobie powtarzam, że najpierw powstaliśmy my, związek, a potem ze związku wynikł Mikołajek. W tym wypadku priorytet leci chronologicznie, nie czuje w sobie powołania na matkę polkę.

Cytat:
Ja pierniczę, tyle czasu był spokój, nawet w sylwestra, a nagle się sąsiedzi uaktywnili A jutro musimy rano wstać na pobranie. I w planach dwa dni wytężonej pracy remontowej, więc fajnie by było móc spać. Już dziś w nocy się przenosiliśmy z sypialni na kanapę, bo pukali basami gdzieś, a dziś z drugiej strony zza ściany łupią. Jakby przespanie nocy teraz i tak nie graniczyło z cudem
(...)
No a co się dziwisz, w końcu piątek weekendu początek

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Mój syn właśnie dostał czkawki... Chyba po raz pierwszy w tej ciąży czuję ją tak wyraźnie. A mąż mi właśnie zeżarł cały żółty ser. Zamorduję go chyba, właśnie miałam sobie zrobić kanapkę z żółtym serem i dżemem śliwkowym...
Ser & dżem

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Ja podczytuje Was na bieżąco, ale z pisaniem gorzej
Mam od dwóch dni jakiegoś mega doła
Jestem już wielkim smokiem....a tu dopiero 35 tydzień.
Musze sie rozpakować w 37 tyg. bo nie ogarniam już
Dwa razy sie powyłam, wydaje mi sie że nigdy już nie wróce do poprzedniej wagi
Chce żeby mój mąż wrócił już do domu bo jak jeszcze chwile pooglądam sie w lustrze i stane kolejny raz na wadze, to wyskocze z okna
Przestań się ważyć i tyle. Na serio. Lepiej się będziesz czuła

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tygodniowy Kacperek
Piękny! Ja też takiego chcę!
Stary 2014-01-03, 19:56   #3040
Inw
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44412193] no to ja strasznie współczuję sąsiadów. Ale jeśli policja nie jest w stanie zareagować / uspokoić to ja nie wiem, jak ten kraj ma funkcjonować? [/QUOTE]

Też się zastanawiam nad tym...
Ale lepiej olać i liczyć że skoro wzywa ciężarna to następnym razem "pójdzie po rozum do głowy", zaciśnie zęby i historia nie trafi do wiadomości.

Cytat:
I my się przenosimy do bloku "emeryckiego" teraz, jak tylko będzie gotowe mieszkanie. Wolę już dwulicowe babunie niż to tutaj.

Cytat:
Na taki mały domek to nawet państwo Ci da jak będziesz bezrobotna Tutaj socjal jest tak rozbudowany że aż chory
Ja chcę ten domek na odludziu...
Stary 2014-01-03, 20:04   #3041
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Kurczę, a po co niby jest ta wstążka? Tzn wiem że to jakiś zabobon tylko nie wiem o co w nim chodzi Ja się ostatnio oparzyłam wyciągając ciasto z piekarnika, więc moja ciocia utrzymuje, że Zuza urodzi się przed to z czerwoną plamą. Jej jedynym argumentem na potwierdzenie tej tezy jest "ludzie o tym mówią z pokolenia na pokolenie więc musi być w tym ziarno prawdy"
Jeśli się nie mylę wstążka ma chronić przed urokami, czy demonami coś w ten deseń
Stary 2014-01-03, 20:12   #3042
souris5
Raczkowanie

Nie było mnie długo, pewnie już o mnie zapomniałyście ( raczej w pamięć nie zapadam zwykle więc mała strata ), czytam sobie co u Was ale nie mogę za nic w świecie nadążyć, jak już Wam wypada na godzinę 1 strona czasem.

Chciałam bardzo pogratulować świeżo upieczonym mamusiom że Wasze dzieciątka są już na świecie, Hosenka* śliczny Kacperek

Cytat:
Ja zawsze sobie powtarzam, że najpierw powstaliśmy my, związek, a potem ze związku wynikł Mikołajek. W tym wypadku priorytet leci chronologicznie, nie czuje w sobie powołania na matkę polkę.

Przestań się ważyć i tyle. Na serio. Lepiej się będziesz czuła
święte słowa, też z mężem ciągle sobie powtarzamy że jesteśmy dla siebie najważniejsi i tak pozostanie, jestem przekonana i najwyżej będą mnie nazywać wyrodną matką, bo choć wiem że syn będzie dla mnie ważny to wiem że mąż nadal najważniejszy.

poczatkujaca-dagmara ja też się już poddałam z ważeniem po tym jak w tydzień przybrałam 5 kg. na wadze i płakać mi się chciało, więc trudno, już na wagę nie wchodzę.

Cały wieczór dziś ciśnienie nie spada mi poniżej 140/90 więc jak tak dalej pójdzie to pewnie na IP pojadę.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:12   #3043
Muminek1991
Rozeznanie

Hosenka- Kacperek przecudny

Cytat:
Wizyta odbyta, widziałam się z normalną doktorką a nie położną, nawet USG mi zrobiła.
za udaną wizytę, i że z małym wszystko ok.

Macie jakieś pomysły obiadowe?? Coś z makaronem , i Lidka czy to nie ty coś pisałaś kiedyś o zupie klops ??
Bo ja juz pomysły straciłam, jutro idziemy tygodniowe zakupy zrobić i potrzebuje plan obiadków na ten tydzień, żeby wiedzieć co pokupować.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:12   #3044
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Rozumiem.
A wiesz co,ja też jestem wstydliwa. I też przed pierwszym porodem zastanawiałam się jak to z tym karmieniem,że to krępujące itd. Ale karmić chciałam. I powiem ci,że jak urodziłam Wiki to już wcale nie miałam obaw,najważniejsze było nakarmić dziecko,a że były osoby trzecie przy tym stało się mało istotne.
Więc tak naprawdę jak to będzie da się chyba dopiero po porodzie zweryfikować
Dlatego też nie omijam żadnych zajęć z laktacji w SR, bo wiem, że w moim po-ciążowym móżdżku może się wszystko pozmieniać
Na wyjście na pewno będę mleko odciągała, ale może w domu pokuszę się na karmienie piersią

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dziś w smyku i te które jeszcze nie mają ubranek lub za mało, warto się wybrać.

Ceny w sklepie stacjonarnym są niższe niż na stronie internetowej (np. Zestaw 3 bodziakow kupiłam za 20zl a na stronie są po 33,74)
Potwierdzam! Też wczoraj obkupiłam małą w smyku

Mamusie błagam powiedzcie mi, że po porodzie dostaje się takiego kopa, że ciążowy leń znika
Stary 2014-01-03, 20:27   #3045
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
A do kiedy masz brać luteinę? Ja też biorę, aż 6/dzień.
ja też biorę od 9.12 trzy razy dziennie po 2 tabl. luteiny

i właśnie mam wątpliwości czy do dzisiaj czy do niedzieli powinnam brać cały ten arsenał... w niedzielę mam przyjechać do szpitala na wizytę i na ktg, i jak przeczytałam, że w donoszonej ciąży magnezu już nie brać to nie wiem, czy się ten wynik nie będzie w niedziele fałszować. No-spa też już mi się przejadła, a z drugiej strony, obawiam się, że jak odstawię za szybko to nie doczekam niedzielnego ktg.

Cytat:
Tygodniowy Kacperek
A propos położnych (...)
Cudowny maluszek! A położną się nie przejmuj, pewnie nie raz zastała sajgon zresztą chyba wie, że jak się nie zapowiada to różne rzeczy może zastać
Stary 2014-01-03, 20:27   #3046
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
I my się przenosimy do bloku "emeryckiego" teraz, jak tylko będzie gotowe mieszkanie. Wolę już dwulicowe babunie niż to tutaj.
.
Chyba już naprawdę lepsze dwulicowe emerytki niż niebezpieczni imprezowicze

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Macie jakieś pomysły obiadowe?? Coś z makaronem , i Lidka czy to nie ty coś pisałaś kiedyś o zupie klops ??
Bo ja juz pomysły straciłam, jutro idziemy tygodniowe zakupy zrobić i potrzebuje plan obiadków na ten tydzień, żeby wiedzieć co pokupować.
Może nie z makaronem, ale ja ostatnio lubię kuchnię wschodnią. Dość szybko się robi - potrzeba tylko woka (ja kupiłam jakiś najtańszy w Tesco i jest świetny). Kroimy kurczaka albo wieprzowinkę, wrzucamy do woka (nagrzany, ja smażę na oleju ryżowym), podsmażamy, dodajemy skrojoną marchewkę, cebulkę, selera naciowego, ząbki czosnku (ilość do smaku), papryczkę chilli, trochę imbiru, i do tego jakiś fajny sos (multum do wyboru w sklepie). Podajemy z ryżem. Szybko się robi, jest pyszne i ostre
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:27   #3047
Inw
Raczkowanie

Cytat:
No a co się dziwisz, w końcu piątek weekendu początek
Szczerze mówiąc miałam nadzieję że skoro było trochę spokoju to albo się wyprowadzili jednak albo umarli z przepicia

ejani przepis na super łatwy biszkopt, mąż mój robi z owocami na wierzchu ale do torta też się nada, ładnie rośnie to wystarczy przeciąć i przełożyć i będzie tort:

Propoprcje są na całą blachę głęboką do pieczenia, szklanki rozmiar 200ml

8 jajek
2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 szklanki mąki
3 łyżki proszku do pieczenia
8 łyżek oleju
1 łyżka soku z cytryny (super pasuje do ciasta z owocami, ale może być inny jakiś dodatek albo sam cukier waniliowy)

Białko ubić na sztywną pianę, dodawać cukier i cukier waniliowy ubijając dalej do rozpuszczenia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochu do masy białkowo cukrowej na przemian z żółtkami i olejem, dokładnie mieszając, na koniec dodać sok z cytryny. Przelać ciasto do wyłożonej papierem blachy. Piec 35min w 175st C na termoobiegu i dolnym grzaniu.
Stary 2014-01-03, 20:28   #3048
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Tygodniowy Kacperek
Jaki on cudowny, taki maleńki
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:44   #3049
selena85
Wtajemniczenie

Człowiek w ciąży to się beksa robi niesamowita

Oglądam komedię na Polsacie "brzdąc w opałach" i się rozczulam gdy ten maluch się śmieje itd.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:48   #3050
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Akma: ja godzine po porodzie latalam już po oddziale, wziełam kąpiel i zajmowałam się Marcelem. Od 17.12 nie pamiętam abym się porządnie wyspała, także nie ma czasu na coś takiego jak leń uwierz mi.

TŻ wreszcie ma urlop od dziś do 17.01 własnie wcinamy mini sajgonki, a moje dzieciątko tak pięknie śpi i daje mi odpocząć, że aż szok
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:48   #3051
Inw
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44413298]Chyba już naprawdę lepsze dwulicowe emerytki niż niebezpieczni imprezowicze
[/QUOTE]

Dokładnie

Ja umykam pod prysznic i do łóżka, mały mi ciśnie nie napiszę na co, czas powrócić do pozycji leżącej
Stary 2014-01-03, 20:58   #3052
selena85
Wtajemniczenie

Zależy w co się oberwie (załącznik)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kopniak-od-zycia.jpg (39,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-01-03, 20:59   #3053
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
marieee możliwie jak najkrótszego pobytu w szpitalu Ci zyczę

już mi lepiej, przemyślałam sprawę, przegadałam z mężem i rodzicami, serducho małej na usg i wszystkie narządy są ok, ktg też, pewnych rzeczy na usg nie stwierdzimy, dopiero jak się urodzi. Staram się bardzo monitorować jej ruchy i nie będę się sekundy zastanawiała jak mnie coś zaniepokoi.

u mnie w ogóle jest ciekawie. Po pierwsze jestem zapisana do jednej przychodni, do lekarza rodzinnego, a do położnej kazano mi się zgłosić do drugiej przychodni, bo tak przyjmuje kobiety nie z miasta a z okolicznych wsi. Po drugie jeździ się do niej a nie ona do mnie do domu

dr Natalia Fischer, klinika Promienista- ciepła, konkretna kobietka, z dużą wiedzą.

Hosenka
- ale masz słodziaka!
Znam leczyła mnie długie lata i mowiac szczerze uciekłam od niej. Jeśli ona robiła usg to ja bym powtórzyła ale to moja całkowicie subiektywna opinia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:09   #3054
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
A dużo Wam zostało do dokończenia mieszkanka?

Przyjechał dziś pan kurier z koszem mojżesza i jestem bardzo zadowolona, oby dzidzia też była
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:15   #3055
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Mój syn chce wyjść przez żebra, mowie mu żeby dołem wyszedł to tylko kluje tym kluczem po jajnikach ...nie wie, ze to nie ta dziura...Bacha, Mozarta mu puscilam i chyba go jeszcze bardziej rozwscieczylam...chyba po tacie nie lubi takiej muzy....ała
Prysznic?

Cytat:
Ja bym się nawet zastanawiała czy zaginięcia nie zgłosić, jeśli nie "wypłynie", a miała klucze do domów klientów. Może trochę dmuchanie na zimne, bo raczej nie jeździła z nimi przy sobie w święta czy sylwestra, ale to jednak olbrzymia odpowiedzialność jakby wyszła jakaś maksymalnie pechowa historia, a ktoś się do tych kluczy dobrał.
Idź na policję i po prostu zapytaj co masz zrobić?

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
(...)
Chińszczyzna. Potrzebujesz obojętnie jakie warzywa, kurczaczek i sos teriyaki (w PL będzie w każdym większym supermarkecie, polecam firmy Kikkoman). Wrzucasz na patelnię marchewkę w paski + cebulę, jak marchew trochę zmięknie to resztę warzyw - dowolnie jakie, mogą być też mrożone. Ja polecam zestaw marchewka, cebula, papryka, pieczarki. Dusisz to na oliwie i sosie teriyaki. Jak warzywa będą al dente, dodajesz kurę, dusisz, na koniec makaron/ryż. Mówię Ci, jak ten sosik plus woda która pójdzie z warzyw, niebo w gębie
Stary 2014-01-03, 21:18   #3056
selena85
Wtajemniczenie

Stary 2014-01-03, 21:19   #3057
magnusia
Zakorzenienie

właśnie zjadałam śledzia w oleju z cebulką z dodatkiem czosnkowego dipu i popiłam zimnym mlekiem ale ja mam dziś dzień oryginalnych połączeń kulinarnych
Stary 2014-01-03, 21:19   #3058
ejani
Zadomowienie

Witam się ponownie, właśnie zupełnie mi nie wyszła koncepcja tortu (ciasto ok, ale barwniki zupełnie zawiodły i zamiast koloru zielonego i czerwonego wyszedł mi seledynowy i różowy- super męskie ) zostawiłam to na jutro, a potem się dowiedziałam, że mąż to z pracy szybko nie wróci, poryczałam się przez to i przez mamę (bo nie tylko się o mnie nie zatroszczy a jeszcze ją obsługiwać trzeba, a tu mi mówi połóż się, poleż... długo by gadać) a że drzemki to miałam dziś z pół godziny idę zaraz spać

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Mamusie błagam powiedzcie mi, że po porodzie dostaje się takiego kopa, że ciążowy leń znika
też się tego trzymam, bo z taką motywacją i ilością sił to chyba nie dam rady

[QUOTE=Inw;44413318]
ejani przepis na super łatwy biszkopt, mąż mój robi z owocami na wierzchu ale do torta też się nada, ładnie rośnie to wystarczy przeciąć i przełożyć i będzie tort:/QUOTE]

dzięki, kochana, już upiekkłam, ale ten zapisuje i na następną próbę go biorę na tapetę

Hosenko- piękny Kacperek- nie mogę się napatrzeć!
Stary 2014-01-03, 21:30   #3059
J0zefina
Raczkowanie

Selena widziałam to ze stopą bardzo mi się podoba

pomalowałam paznokcie u stóp, masakra co za wyczyn teraz mogę iśc spać dobrej nocy
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:30   #3060
Inw
Raczkowanie

Cytat:
A dużo Wam zostało do dokończenia mieszkanka?

Przyjechał dziś pan kurier z koszem mojżesza i jestem bardzo zadowolona, oby dzidzia też była

Zrobić ściany bo całe sprute na elektrykę były, położyć panele, zmontować kuchnię z ikei. No i wysprzątać i się przetransportować. Szkoda że mąż nie jest ośmiorniczką jaką maluch się czasem wydaje Bo na dwie ręce to jednak sporo i mam nadzieję że zdążymy zanim młody się pojawi na zewnątrz.

Dobra, prysznic zaliczony, teraz czas na łóżko i książkę, byle na leżąco. Ciekawa jestem jak nisko może zejść brzuch zanim osiągnie swój czas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości