|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Ja Mrowaka dobrze rozumiem - rodzice mogą wychowując zrobić krzywdę, a w życiu dorosłym trzeba sobie z tym jakoś radzić. Pewnie wiele z nas niesie świadomie lub nie ten bagaż. Jesteśmy w dużej mierze takie, jakie jesteśmy właśnie przez matki i ojców.
Dzięki za info o torebkach - a możecie zapytać swoje panny, jakie torebki by chciały mieć? Na razie kołaczą mi się kolorowe w różnych kształtach, wymiennych ozdobach, miejscach na przyczepienie ukochanych maskotek itd. Ale może maluchy mają inne pragnienia. Rano jutro lecimy na osłuchanie dzieciaków - Igor już dużo lepiej, ale zaraził mi troszkę Kalinkę, smarka i kaszle. Jak ja się cieszę, że we wtorek Igor idzie do przedszkola P0P - ja do pracy wracam w kwietniu. A Ty? Do kiedy ciągniesz wychowawczy? Idę robić przysiady.... jakiś krok w stronę powrotu do życia.
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
PoP wy w polsce mieszkacie ?
![]() Monka no trudno to mu powiedz że chciałaś dla niego na urodziny ,a on by skoczył tak w ogóle ? |
|
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A fakt, że teraz również ja jestem matką sprawia, że w 200% staram się nie być do niej podobna i niestety widzę sporo podobieństw, na punkcie których mam kolejne wyrzuty sumienia i poczucie winy. Takie trochę błędne koło. Dobra, bo się psychoanaliza mrówki rozpętała, a to forum dzieciowe. A zatem oznajmiam, że Gabrysia wróciwszy dziś do przedszkola po długiej przerwie świątecznej, po wejściu do sali....się rozpłakała. Bo okazało się, że z całej grupy jest tylko 4-ka dzieciaczków i w dodatku żadnej z jej trzech "psiapsiółek" nie było, tylko jedna dziewczynka (najmłodsza z grupy) i 3 chłopaków i nie chciała zostać ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Ale podpytam jutro "źródła" jak nie zapomnę.P.S. Torebka mogłaby mieć "starszą siostrę", czyli swój większy odpowiednik, który zabierałoby się na wyjazdy do babci i gdzie mieściłoby się kilka przytulaków, figurek od klocków oraz ze dwie pieluchy tetrowe do przykrywania tegoż towarzystwa-piszę z doświadczenia pod tym jak Gabrysia pakowała się niejednokrotnie do swojej torby ze świnką Peppą. Dwie identycznie wyglądające, a różniące się tylko wielkością torby to fajny komplecik.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2014-01-03 o 21:55 |
|||
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jednak chyba nie moze , bo przeliczylam teraz kg na "st" i w ciuchach wychodzi ze jest ciut ponad 17 ,a w formularzu max jest do 16 st 13lb. Bandziora ma za dużego
LIBRA mówił kiedys ze nie, nigdy w życiu , ale moze skusilby sie Pamiętasz jaki miałam szprytny plan ,ze jak nie on to ja a tu takie kwiatki wyskakują z waga , z dopłata , potwierdzeniem od lekarza Nie wiem czy dalej drążyć temat i dzwonić do nich powiedzieć ile wazy , i do lekarza. Czy olać . W końcu to mi zależy na skoku, a nie jemu . Poczekam do maja
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyniki ok to chyba może podpisać nie widząc go, ale dopytaj. a jak nie to to nie wiem? Może jakiś karnet do klubu go go? ;P Albo się naucz tańczyć porządnie na rurze, no wymyśl coś fajnego, masz do tego głowe ![]()
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Pop
dla Nataszki Madziwinia bo wcięcie jest bardzo ważne i trzeba podkreślać jak jest Mrowak mimo że Cię nie znam na żywo to chyba wiem o co chodzi i rozumiem Twoje rozżalenie. Chyba bym mamie oddała książkę ładnie zapakowaną. Nataszka nie mam pomysłu na nic konkretnego. To właściwie powinien być upominek od dzieci. Zosia przygotowuje jakąś niespodziankę w przedszkolu no i oczywiście obie pary dziadków dostały zaproszenia na występy do przedszkola. Moja mama będzie natomiast dziadkowi Zosia zawiezie do domu bo jest w kiepskiej formie fizycznej. Nie wiem czy od Tża mama się pojawi bo pokłóciła się okropnie z synem i obrażona jest na cały świat.
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padne ze śmiechu ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
jakieś albo serduszka albo kwiatki, mogą być cekinowe ozdobniki, lub brokatowe, im bardziej się świeci tym bardzie "Wooow" Najlepiej taka nie za duża, tak na chusteczki, Taka wielkość. No i najlepiej na jakieś zapięcie, np zameczek bądz magnes - musi się zamykać. Pomogłam troszkę? |
||
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - ja jeszcze z rok co najmniej posiedze z małą no chyba ze mi sie coś trafi fajnego.
Mrówka - a Twój brat tez ma takie problemy z matką?
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci kochana by wszystko szło po Twojej myśli, byś nie miała żadnych wyrzutów - robisz na pewno wszystko co w swojej mocy. Chcesz i to jest najważniejsze. |
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak od 4 lat robię że coś tam wymyślam w imieniu Amelii a Amelcia od 2 lat robi też coś od siebie.Zaproszenie na występ też jest. To pewnie ucieszy najbardziej i wzruszy ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- No to dałam czadu, godnemu chleb na myśli;P |
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA to zrób teraz koszulki dla babci i dziadka ze zdjęciem Amelki, plus jakis fajny podpis
. Ja mojemu tz- towi robiłam z chłopakami i podpis " my dna" a chłopakom zrobiłam z tz- tem plus podpis "crazy daddy", on akurat miał ubrana kolorowa perełkę na tym swoim wielkim kaczanie ![]() Nie miałam innego pomysłu, tym bardziej ze moj czub nigdy nic nie chce , nic nie potrzebuje. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-03 o 22:17 |
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po czymś takim, po takiej historii ( bo jeśli niestety już tak jest )uzmysławiam sobie jak bezcenna jest moja relacja z mamą, i cieszę się że nam się udało. Że jest jak jest. Że mogę cieszyć się Mamą każdego dnia. Jeśli już się z tym pogodziłaś to mam nadzieje, że przykrości nie robię takim wpisem. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Będą poduszki, wszyscy są leniuszkami więc będą mieli pod główkę. Materiał super, taki jak wypoczynek moich rodziców więc będzie do tego ładnie wyglądać. Podpisy i grafiki nawiązujące do wykonywanych zawodów, o tak sobie wymyśliłam. |
||
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ja bym w takim razie nie brnęła w to dalej ,jak mówił że za żadne skarby nie skoczy ,co wcale mu się nie dziwię ,to ,musisz wymyślić coś innego chyba
Mrowak bardzo dobrze Cię rozumiem |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA jak zrobisz to poka
.LIBRA chyba to sa jakieś znaki . Moze ten rower , bo nic innego nie przychodzi mi do głowy, a mówił ze chce ( ogólnie) . W takim razie muszę z nim jechać zeby cos wybrał , ściema ze tak ogólnie przy okazji podpytam który mu sie podoba
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-03 o 22:27 |
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź lepiej zainwestuj w ten rower ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
a ręczniki Wam pokazywałam z zeszłego roku? |
||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Megi torebka powinna być różowa lub fioletowa
. Zapinana ale niekoniecznie bo zwierzakom wygodniej i wszystko "widzą" jak idą na spacer. Mamusi by się podobała taka mała "listonoszka", wiesz taka mała zapinana z naszytym kwiatkiem albo innym cudeńkiem. Im prostsza tym lepszaMrowak dobrze że mogłaś Gabrysię wcześniej odebrać. Ja dzisiaj odbierałam Zosię o 16.05 jako prawie ostatnie dziecko. Został tylko jeden chłopiec (dyżurny). Na wejściu powiedziała mi że płakała bo jej nie odebrałam i została sama Codziennie ją odbieram o takiej porze ale teraz jest mało dzieciaków i szybciej są odbierane. Pani stanęła na wysokości zadania i dziecko mi tuliła i zabawiała. Jeśli o mamę chodzi to bardzo często ludzie z zewnątrz nie znają prawdziwego oblicza człowieka i wydaje im się że mają do czynienia z aniołem. Rzeczywistość jest zupełnie odmienna.
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Monka no to zrób mu taki prezent jaki chce .Ja bym się wściekła jakby mi np. tż zrobił prezent skok na bangi ,tak dla przykładu mówię ,bo nigdy bym nie skoczyła i miałabym żal za taki prezent już bym wolała wcale ,więc lepiej nie kombinuj
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiesz co ja moze nie pamietam , moze niech inne wypowiedzą sie na ten temat.Cytat:
A pitolicie nie wkurzylby sie na mnie , za taka duperele ? .Ja i tak mu powiedziałam , ze czy chce czy niechce to wyskoczy z tego samolotu . Serio to nie wiem niechce o tym myślec. Wolałabym go spalić i mniec tutaj a nie do Turcji wywozić, bosz o czym ja gadam Żarty zartami , to wyjścia nie ma, za duzo ograniczeń , wiec bedzie rower LIBRA ja bym mojego po jajach lizala
|
||
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym mojego chyba po jajach skopała
za taki prezent
|
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy masz urodziny? ja bym nie skoczyła! Nigdy- never ever! ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Libra pamiętasz? |
||
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
![]() On mówił ,ze chce rower, ale ja juz wiem jak to bedzie, więcej bedzie leżał niż go używał . To moze wezmę typowo uniwersalny NATASZKA tak on wie, ale w tamtym roku byliśmy po większych wydatkach i przed ,wiec musiałam spasować. Nie bój nic laluchna ,ja sama mu powiem ze chce i co chce , on zapyta,nie trzeba podpowiedzi . Teraz wydatków nie mieliśmy, raaaczej nie bedzie większych planowanych , i oby nie było tez nieplanowanych. ![]() O widzisz, ja nie pamietam wiedział , ze jest taka opcja, ze ja nie kojarze ,a mogły byc pokazane
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
O nie nie , poprostu nie pamietam wszystkiego, moze ciut więcej niż inni ,ale nic na to nie poradzę
![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- A wpadniesz na drinka ?? przy okazji skoczysz ze mną , nic nie piszą o stanie upojenia
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale drinka chętnie by z Tobą wypiła
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA ja z tobą tyz
EVI jak będziesz mieć czas i będzie ci sie chciało, to mogłabys luknac na kosmetyki ? Twarz , włosy. http://www.tkmaxx.com/beauty/view-al...itsperpage=300 . Moze widzisz jakaś perełkę godna polecenia Praktycznie co tydzień wpadam jak mój tz jest na basenie , to moze uda mi sie upolować. Konkretny kosmetyk, czy firma . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-04 o 02:35 |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka - jak ja to rozumiem....niestety ja nadal "robię dobrą minę do złej gry" i w przeciwieństwie do Ciebie nadal robię/mówię coś "bo wypada" Niestety wiele zachowań mam takich jak mama, ale mam tego świadomość i walczę z tym
![]() Pop - ja nadal się będę upierać, uważasz, że mój ojciec dużo się dziećmi zajmuje?we wtorek z tych 4 godzin co z małą jest to ona przesypia prawie 3, a w poniedziałek z 8 jak odliczyć spanie to wychodzi 5 h. Kubusia wychowywał tylko i wyłącznie ze względu na syt. jaka wtedy była (nie wiem czy kojarzysz, w klubie pisaliśmy, co dla nich musiałam zrobić...), i on na każdym kroku to podkreślał, że w ramach wdzięczności z nim siedzi - to nie jest mile co rusz tak słyszeć ). Mama z kolei "nie ruszaj, nie dotykaj, uważaj, bo zwalisz, nie rozsyp, nie ubrudź" itd. no nie chce się tam chodzić. Oni do nas jak przyjdą to zazwyczaj z interesem.... Mnie o nic nie chodzi, tylko ściska mnie, jak piszecie jak wasi rodzice zajmują się dziećmi, a wy gdzieś np. z tż wychodzicie, czy dziecko na noc dajecie zwyczajnie wam zazdroszczę, ja nie mam takiej możliwości, już nawet nie pytam, bo znam odpowiedź "chciało się mieć dzieci to trzeba się nimi zająć" bla bla bla.... na marginesie dodam, że siostrzenicą mama zawsze chętnie się zajmie....eh temat rzeka wiec go kończę dzisiaj chcemy jechać do Kielc na zakupy, ale pewnie nie pojedziemy z wiadomych powodów
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2014-01-04 o 07:16 |
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Boa - jak dla mnie to i tak dużo sie zajmują. Jak u mnie ktoś raz w tygodniu zajmował by sie dziecmi przez 8 godzin to byłabym szczęśliwa.
My w większości sami cały czas sie nimi zajmujemy. Ja nie mam rodziców Tz ma tylko mamę ktora teraz i tak większość czasu spędza w szpitalach. Pozostaje tylko brat Tz który teraz ma juz własne życie i swoje sprawy. Czasami go prosimy aby z dziecmi posiedział ale staramy sie robic to bardzo rzadko. I nie mam pretensji do nikogo ze nie chce sie zajmować moimi dziecmi bo to moje dzieci. Dla nich zrezygnowałem z bardzo dobrej pracy i z miasta w którym lubilam mieszkać i ze znajomych. Takie życie. Chciałam dzieci to je mam.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Ale podpytam jutro "źródła" jak nie zapomnę.
,ze jak nie on to ja
. Poczekam do maja

dla Nataszki 

)uzmysławiam sobie jak bezcenna jest moja relacja z mamą, i cieszę się że nam się udało. Że jest jak jest. Że mogę cieszyć się Mamą każdego dnia.
, nic nie piszą o stanie upojenia