Aliexpress - chińskie allegro - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 19:11   #2311
hailie21
Zakorzenienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez kar0lina4 Pokaż wiadomość
Wstawiam fotkę bluzki. Na wieszaku nie wygląda to najlepiej, ponieważ nie mogę jej z tyłu zapiąć, bo nie ma guzika. Podszewka została źle wszyta, ale sprzedawca zdecydował się na zwrot 4.50USD.
Faktycznie niezbyt dobry egzemplarz Ci się trafił Moja jest dłuższa i ma dobrze wszytą podszewkę. Jesteś zadowolona ze zwrotu 4,50?

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:13   #2312
bzyczka1
Zakorzenienie

pamelkaiw ten model nie ma gps więc nie powiem nic na ten temat, aparat ma 5mpx a nie 13 tak jak tam jest napisane. GG nie używamy na telefonie, ale aplikacje można ściągnąć w internecie i wgrać na telefon. Internet działa jak należy, a aplikacje ściągaliśmy z angielskiej wersji sklepu google. No kurde telefon jak telefon swoje funkcje o których mowa w aukcji spełnia.

*Catherrine* takie problemy to drobnostka nawet dla zupełnych laików. Ten telefon to typowy chińczyk, na ich rynek ale są tam też telefony na rynek europejski i wtedy żaden problem. Poczytaj sobie forum telchina, tam polecaja konkretne modele telefonów włącznie ze sprzedawcami. A co ekranu i baterii co kto lubi. Bateria przy bawieniu się ciągłym wytrzymała 2 dni ale ciągle był telefon w ruchu, tyle to mój polski samsung roczny nie trzymał nawet od nowości jak się bawiłam

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:20   #2313
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
*Catherrine* takie problemy to drobnostka nawet dla zupełnych laików. Ten telefon to typowy chińczyk, na ich rynek ale są tam też telefony na rynek europejski i wtedy żaden problem. Poczytaj sobie forum telchina, tam polecaja konkretne modele telefonów włącznie ze sprzedawcami. A co ekranu i baterii co kto lubi. Bateria przy bawieniu się ciągłym wytrzymała 2 dni ale ciągle był telefon w ruchu, tyle to mój polski samsung roczny nie trzymał nawet od nowości jak się bawiłam
No nie wiem, czy drobnostka.. Znajomy kupił lenovo (co prawda na all) i w związku z tym, że tel nie jest wprowadzony na polski rynek, jest niezupełnie przystosowany jeśli chodzi o pisownię (brak polskich liter, w których miejsce są znaczki itp.) i ma problem np. z korzystaniem z dual sim na potrzeby bezpłatnego internetu. Samsungi niestety nie są przykładem telefonu z dobrą baterią.. Ale masz rację - co kto lubi Poczytam to forum w wolnej chwili
Stary 2014-01-02, 19:24   #2314
kasia89
Zakorzenienie

Dziewczyny dostałam już w poniedziałek naszyjnik z kryształków, o ten http://www.aliexpress.com/item/2013-...375740573.html
Dotarł szybko i jest ładny, chyba identyczny jak ten Zarowy. Z tym że ja dopiero co wróciłam z Sylwestra i oglądam go w sztucznym świetle i nie jestem pewna czy jest zupełnie przeźroczysty czy nie wpada trochę w szarość. Jutro go zobaczę w dziennym świetle to napisze
A w ogóle to zamawiałam 2 sztuki, a przyszła tylko jedna Już napisałam do sprzedawcy, mam nadzieję, że nie będzie problemu i mi wyśle tą drugą.

Dostałam też tą koszulkę z ozdobą przy dekolcie o której piszecie i moja jest porządnie wykonana i ładna, ale niestety za mała.
Ta tak samo świetna, ale za mała http://www.aliexpress.com/snapshot/298015801.html
Brałam L w obu przypadkach a normalnie noszę M/ L.

Z kolei z tej bluzki jestem niezadowolona http://www.aliexpress.com/snapshot/301311755.html. Krótka, materiał cienki, pognieciony i źle się układa.
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:27   #2315
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Dostałam też tą koszulkę z ozdobą przy dekolcie o której piszecie i moja jest porządnie wykonana i ładna, ale niestety za mała.
Ta tak samo świetna, ale za mała http://www.aliexpress.com/snapshot/298015801.html
Bo ona jest chyba w ogóle one size, tylko niektórzy sprzedawcy tego nie piszą. Też mi właśnie niedawno przyszła i jest na mnie ok, tylko że ja noszę XS/S.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:41   #2316
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy drobnostka.. Znajomy kupił lenovo (co prawda na all) i w związku z tym, że tel nie jest wprowadzony na polski rynek, jest niezupełnie przystosowany jeśli chodzi o pisownię (brak polskich liter, w których miejsce są znaczki itp.) i ma problem np. z korzystaniem z dual sim na potrzeby bezpłatnego internetu. Samsungi niestety nie są przykładem telefonu z dobrą baterią.. Ale masz rację - co kto lubi Poczytam to forum w wolnej chwili
Na tym telefonie tż zrobił sobie nakładkę (do ściągniecia z chomika) i zainstalował w telefonie. Nie ma polskiego menu ani znaków (ale nawet w polskim telefonie tego nie używał) ale nie ma też chińskich krzaczków. Normalny telefon z angielskim menu. Jak jest popularniejszy telefon (chociażby wspomniane lenovo) to są ludzie którzy wgrywają polski system i telefon ma wszystko to co android kupowany w polskiem salonie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 19:47   #2317
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Na tym telefonie tż zrobił sobie nakładkę (do ściągniecia z chomika) i zainstalował w telefonie. Nie ma polskiego menu ani znaków (ale nawet w polskim telefonie tego nie używał) ale nie ma też chińskich krzaczków. Normalny telefon z angielskim menu. Jak jest popularniejszy telefon (chociażby wspomniane lenovo) to są ludzie którzy wgrywają polski system i telefon ma wszystko to co android kupowany w polskiem salonie
Właśnie chodzi o to, że mimo wgrania polskiego systemu, coś nie do końca jest ok. Dobrze, że z Twoim telefonem się udało ja chyba nie będę ryzykowac... Dodatkowo TŻ mi marudzi, że ani serwisu, ani gwarancji nie ma na te telefony, więc chyba sobie daruję
Stary 2014-01-02, 19:52   #2318
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

A mnie się podoba zielona:
http://www.aliexpress.com/item/New-f...718091476.html

Wiecie coś na jej temat?

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:59   #2319
damian93p
Raczkowanie

Po jakim czasie od nadania przesyłki stuatus na trackingu sie zmieni ? Z tego co mi wiadomo, wczoraj moje zamowienie zostalo wysłane, ale ciągle na stronach treckingowych brak info
damian93p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:26   #2320
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damian93p Pokaż wiadomość
Po jakim czasie od nadania przesyłki stuatus na trackingu sie zmieni ? Z tego co mi wiadomo, wczoraj moje zamowienie zostalo wysłane, ale ciągle na stronach treckingowych brak info
3-10 dni.

nosy, łapy, ogony i kły.
Stary 2014-01-02, 23:07   #2321
wikaa24
Rozeznanie

mogę anulować zamówienie, jeśli sprzedawca nie wysłał jeszcze paczki? sukienkę chciałam na studniówkę, a facet już 20 dni się zbiera...
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:12   #2322
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez necrop Pokaż wiadomość
Witam
Dokonałem zakupów na Aliexpress niestety przelew bankowy wykonałem zbyt późno a ponieważ były święta wiec płatność nie dotarła na czas. Teraz dokonałem tego samego zakupu i dokonałem płatności kartą. To nowe zamówienie jest w trakcie realizacji ale mam pytanie co z moimi pieniędzmi które wpłaciłem zbyt późno. Wiem że to całkowicie automatyczny i porządnie zorganizowany serwis ale czy pieniądze zostaną mi zwrócone automatycznie po określonym czasie czy może muszę gdzieś wpisać numer zamówienia którego ma dotyczyć zwrot i numer mojego konta ?

Ostatnimi czasy nie kupowałam nic na ali ale nie wydaje mi się, żepojawiła się opcja tradycyjnego przelewu pieniędzy. Jak więc wyglądała Twoja zapłata? Poprosiłeś sprzedawcę o podanie numeru konta i wykonałeś przelew międzynarodowy? Jeśli tak to nie chcę być złym prorokiem ale z odzyskaniem pieniędzy mogą być problemy. Serwis aliexpress nie poleca korzystania z paypala, a tym bardziej ze zwykłych przekazów pieniedzy, gdyż nie jest to przez nich obsługiwane i nie ponoszą oni odpowiedzialności za ewentualnie wyłudzenia sprzedawców. Na ali używa się płatności kartą i to jedyny bezpieczny sposób.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik

Edytowane przez hanusia505
Czas edycji: 2014-01-02 o 23:13
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 06:54   #2323
necrop
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Ostatnimi czasy nie kupowałam nic na ali ale nie wydaje mi się, żepojawiła się opcja tradycyjnego przelewu pieniędzy. Jak więc wyglądała Twoja zapłata? Poprosiłeś sprzedawcę o podanie numeru konta i wykonałeś przelew międzynarodowy? Jeśli tak to nie chcę być złym prorokiem ale z odzyskaniem pieniędzy mogą być problemy. Serwis aliexpress nie poleca korzystania z paypala, a tym bardziej ze zwykłych przekazów pieniedzy, gdyż nie jest to przez nich obsługiwane i nie ponoszą oni odpowiedzialności za ewentualnie wyłudzenia sprzedawców. Na ali używa się płatności kartą i to jedyny bezpieczny sposób.
Płatność przelewem jest to jedna z możliwych opcji do wyboru ja nie prosiłem sprzedawcy o nr konta do przelewu ten numer był podany po wyborze płatności i dokonałem płatności niestety nie zdążyła dość na czas. Teraz mam problem bo nie wiem jak odzyskać pieniądze od Aliexpress oni w końcu te pieniądze otrzymają
necrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:58   #2324
Meg_bz
Raczkowanie

Cytat:

u mnie wysłana przesyłka 1 stycznia- również jeszcze mi jej nie pokazuje... poza tym mam taką informację u siebie- tak więc spokojnie, zapewne się pojawi niebawem

"3-10 days after the seller ships out the product, you can track the shipping information in the following sites:
China Post Air Mail Website Destination Post Website"

Pozdrawiam!
Meg_bz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:11   #2325
hailie21
Zakorzenienie

http://www.aliexpress.com/item/2013-...04648.html?s=p a co sądzicie o takiej spódnicy z wycięciami?

nosy, łapy, ogony i kły.
Stary 2014-01-03, 10:06   #2326
kfiatuszek90
Zadomowienie

Zamowiłam sukienkę 19 listopada .Została wysłana parę dni później. Na początku jak wpisywałam numer nadania na stronie poczty polskiej to znajdywało mi przesyłkę, teraz wyświetla się że nie ma takiej... Przy sprawdzaniu na stronie chińskiej pokazuje się status "dispatching" już od miesiąca. Miała któras z Was taki przypadek? Czekać spokojnie czy pisać do sprzedawcy bo może cos jest nie tak?

książki"
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=607427

ciuszki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645881

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
kfiatuszek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:01   #2327
201711281122
Konto usunięte

mi się nie podoba.
Cytat:
Napisane przez kfiatuszek90 Pokaż wiadomość
Zamowiłam sukienkę 19 listopada .Została wysłana parę dni później. Na początku jak wpisywałam numer nadania na stronie poczty polskiej to znajdywało mi przesyłkę, teraz wyświetla się że nie ma takiej... Przy sprawdzaniu na stronie chińskiej pokazuje się status "dispatching" już od miesiąca. Miała któras z Was taki przypadek? Czekać spokojnie czy pisać do sprzedawcy bo może cos jest nie tak?
na stronie śledzenia PP wyraźnie jest napisane, że pokazują się statusy z ostatnich 30 dni. kliknij "szukaj" w podpunkcie b) po nieznalezieniu paczki-masz status z 9 miesięcy.
Twoja przesyłka nie opuściła jeszcze Chin.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 13:21   #2328
overtech
BAN stały

dzieki za wszystkie informacje na temat tego serwisu, ostatnio nasze allegro strasznie stracilo w moich oczach bo pojawia sie tam mnostwo prob wyludzen, takze sprawdze dokladniej serwis, o ktorym mowicie
overtech jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:41   #2329
Shevya
Skrzat leśny

Hej dziewczyny!
Jestem w trakcie przeglądania tematu, ale idzie mozolnie, więc postanowiłam się Was zapytać wprost - może ktoś coś
Szukam sukienki na studniówkę (15.02), czy realne jest żeby zamówiona w przyszłym tygodniu doszła na czas, czy raczej to jest loteria? Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale chodzi mi o Wasze doświadczenia
A może któraś z Was zamawiała jakieś sukienki wieczorowe/sylwestrowe/studniówkowe i może coś polecić? Będę wdzięczna za info

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:45   #2330
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

czy jest możliwość na ali anulowania opłaconego zamówienia?
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:46   #2331
201711281122
Konto usunięte

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4440840 7]czy jest możliwość na ali anulowania opłaconego zamówienia?[/QUOTE]
tak, ale musisz najpierw napisać do sprzedającego
Stary 2014-01-03, 17:04   #2332
Vinnga
Zakorzenienie

Jakiś czas temu zamawiałam ten sweterek: http://www.aliexpress.com/item/Fashi...668102518.html

Jest świetny! Wzięłam kolor khaki, nie ma co wstawiać zdjęć, bo wygląda identycznie. Materiał ma wspaniały, mięciutki, miły w dotyku. Rozmiar jest tylko free - noszę S i na mnie pasuje, ale mama wzięła taki sam (ma rozmiar L) i na nią tez się dostosował
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:15   #2333
damian93p
Raczkowanie

Czy zamawial ktos z was ze stronki alibaba.com ?? Jeśli tak, to proszę wymienić choć kilka wad i zalet tej strony w porownaniu z aliexpress .com Z gory dzieki
Stary 2014-01-03, 21:23   #2334
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Czy zamawial ktos z was ze stronki alibaba.com ?? Jeśli tak, to proszę wymienić choć kilka wad i zalet tej strony w porownaniu z aliexpress .com Z gory dzieki
alibaba jest stroną-matką aliexpress.
Stary 2014-01-03, 21:29   #2335
damian93p
Raczkowanie

Z tego co widze, to wiekszość aukcji nie ma darmowej wysyłki, czy to jest prawda ? Alibaba raczej nadaja sie tylko dla osob ktore planują handlowac towarami z Chin.
Stary 2014-01-04, 11:34   #2336
Aaoob
Raczkowanie

Hej,
planuje pierwsze zakupy na Alli i mam kilka pytań. Czytałam też po części wątek, głównie na początku, ale teraz może się coś zmieniło:
1. Dlaczego płacenie debetówką jest niebezpieczne? Czy tak jest tylko wtedy kiedy zgubię kartę na której mam pin (choć nie mam i karty pilnuję) czy może hakerzy mogą to jakoś przechwycić?
2. Jeśli dzisiaj złożę wniosek o ekartę to ile czasu na nią czekam? Mogę już dzisiaj zakupić rzeczy i po prostu za 2 tyg zapłacić? (bo chyba jest 20 dni)?
3. Jeśli dostanę złą rzecz zakładam spór? Czy piszę do sprzedawcy a on bez odsyłania przeze mnie zgadza się lub nie na zwrot pieniędzy i wtedy w razie odmowy spór?
4. Czy w dolarach najbardziej opłaca się kupować?
5. Czy to wygląda tak jak aukcje i czy jest podany ich czas zakończenia, bo nie mogę na żadnej znaleźć?
6. I jeszcze żeby się upewnić- wymiary np do rozmiaru S to są wymiary ubrania?
7. Gdzieś znalazłam, że debetówka Aliora pobiera duże opłaty, zamawiał ktoś coś nią może? Mam też limit dzienny dosyć spory na "transakcje internetowe', nie za bardzo da się go zmienić, czy jest to w jakimś stopniu niebezpieczne?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Aaoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:50   #2337
Vinnga
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy któraś z Was zamawiała tę wersję koszuli z kwiatami: http://www.aliexpress.com/item/New-F...623551598.html ? Ślinię się do niej od dwóch dni

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaoob Pokaż wiadomość
Hej,
planuje pierwsze zakupy na Alli i mam kilka pytań. Czytałam też po części wątek, głównie na początku, ale teraz może się coś zmieniło:
1. Dlaczego płacenie debetówką jest niebezpieczne? Czy tak jest tylko wtedy kiedy zgubię kartę na której mam pin (choć nie mam i karty pilnuję) czy może hakerzy mogą to jakoś przechwycić?
2. Jeśli dzisiaj złożę wniosek o ekartę to ile czasu na nią czekam? Mogę już dzisiaj zakupić rzeczy i po prostu za 2 tyg zapłacić? (bo chyba jest 20 dni)?
3. Jeśli dostanę złą rzecz zakładam spór? Czy piszę do sprzedawcy a on bez odsyłania przeze mnie zgadza się lub nie na zwrot pieniędzy i wtedy w razie odmowy spór?
4. Czy w dolarach najbardziej opłaca się kupować?
5. Czy to wygląda tak jak aukcje i czy jest podany ich czas zakończenia, bo nie mogę na żadnej znaleźć?
6. I jeszcze żeby się upewnić- wymiary np do rozmiaru S to są wymiary ubrania?
7. Gdzieś znalazłam, że debetówka Aliora pobiera duże opłaty, zamawiał ktoś coś nią może? Mam też limit dzienny dosyć spory na "transakcje internetowe', nie za bardzo da się go zmienić, czy jest to w jakimś stopniu niebezpieczne?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Ad 1. Trochę zaskoczyłaś mnie pytaniem, bo chyba większość osób tutaj płaci zwykłą kartą debetową Jeśli już, to potencjalne niebezpieczeństwo leży w przechwyceniu danych umożliwiających wydawanie pieniędzy z Twojego konta, ale wydaje mi się, że pod tym względem serwis Ali jest bezpieczny. Płaciłam już mnóstwo razy i nigdy nic mi w magiczny sposób nie ubyło
Ad 2. Nie mam pojęcia ile się czeka na ekartę, ale na zapłacenie za zakupy jest 20 dni
Ad 3. Zawsze zakładasz spór, bo w sporze i tak najpierw kontaktujesz się ze sprzedawcą
Ad 4. W sumie to tak, ale jeśli nie kupujesz dużo, to raczej groszowe sprawy...
Ad 5. Większość rzeczy sprzedawanych jest na zasadzie 'kup teraz'. Gdyby to była aukcja, to byś widziała.
Ad 6. Chyba tak
Ad 7. Limit na transakcje internetowe da się zmienić Nie jest to niebezpieczne, no chyba że komuś udostępnisz dane z karty komuś trzeciemu i ustawisz jakąś niebotyczną kwotę

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:51
Stary 2014-01-04, 11:53   #2338
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś z Was zamawiała tę wersję koszuli z kwiatami: http://www.aliexpress.com/item/New-F...623551598.html ? Ślinię się do niej od dwóch dni
o matko, biorę
Stary 2014-01-04, 11:54   #2339
Vinnga
Zakorzenienie

No właśnie, piękna jest Tylko rozmiar S ma w biuście 98 cm i nie wiem czy nie będzie za duża Mam raptem 86 w obwodzie.
Stary 2014-01-04, 11:57   #2340
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
No właśnie, piękna jest Tylko rozmiar S ma w biuście 98 cm i nie wiem czy nie będzie za duża Mam raptem 86 w obwodzie.
Mam tyle samo, ale myślę, że będzie fajnie leżała. Zamówię za kilka dni.

PS Nie lubię Cię, miałam już nie kupować ubrań
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości