|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
O kurcze to rzeczywiście miałaś przerąbane z jedzeniem. Ja nie wiem czy bym tak wytrzymała mimo ,że bardzo chcę karmić piersią, ale być skazana na warzywa i owoce tylko to bym nie dała rady na dłuższą metę, więc podziwiam.
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście coś takiego http://www.aptekagemini.pl/category/...twiajace-porod
nie wiedziałam że takie coś istnieje- ciekawe czy faktycznie pomaga czy to tylko zwykła lipa i wyciąganie kasy (co wydaje mi się bardziej prawdopodobne)
|
|
#3183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja babcia też odmówiła opieki nade mną i bratem. A chodziło o opiekę przez jeden miesiąc... Ciotka ją podburzyła mówiąc, że to dla niej za ciężko, a ze 4 lata później sama przez długi czas podrzucała jej swojego syna... ![]() Teraz to babcia wymaga opieki, bo jest schorowana i porusza się z prędkością ok. 4 metry na godzinę. Mając szóstkę dzieci ukochała sobie głównie dwójkę, która teraz ma ją głęboko gdzieś. Ja byłam z tych "gorszych" wnuków i choć odwiedzam ją najczęściej ze wszystkich (a wnuków ma 22 sztuki), to i tak sporo za mało jak na jej potrzeby. No cóż, życie....
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-04 o 12:47 |
||
|
|
|
#3184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To matka mojego taty. Moja mama, ktora ma zlote serce meczy sie z nia 30 lat ( opiekuje) a ta nadal potrafi isc do sasiadow i obrobic jej tylek. Pisalam kiedys odnosnie postu agooli, ze tak samo jak jej tesciowa, babcia grzebala nam w smieciach, szafkach, kradla rzeczy z lodowki ( mamy oddzielne) mimo,ze moja mama kupujac jedzenie dla nas, zawsze kupowala tez dla niej. Po 30 latach wspolnego mieszkania z nia, rodzice w koncu sie obudzili i postanowili wyprowadzic...Jedynie czego zaluja, to faktu, ze wczesniej tego nie zrobili....Babcia ma jeszcze 2 innych dzieci, wiec teraz czas aby oni sie nia zainteresowali... |
|
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
Witam się...właśnie rozmyślam jak to zrobić, dzwoniłam na położnictwo, babeczka powiedziała, że można zabrać swój laktator jak się chce, ale mam problem, bo butelki mam z aventu a laktator z Tommee Tippee...i nie pasuje...czyli muszę kupić butelki TT, albo przynajmniej jedną co będzie pasowała do laktatora,a potem przelewać?
No dobra, jakoś to łyknę. Teraz inna sprawa....zabierając laktator należy go wysterylizować, co już robiłam jakis czas temu. A przed samym szpitalem też? W którym momencie? Skoro przecież nie wiem kiedy zacznę rodzić? A jak juz o butelkach, to z TT korci mnie zestaw startowy ale ten bez rurki, wydaje mi się to jakies przekombinowane...który kupowałyście? Pilotka dzięki za wypowiedź. Przeczytałam z zapartym tchem ![]()
|
#3186 | |||||
|
Rozeznanie
|
Pilotka też miałam takie myśli, że świetnie się Ciebie czyta
Zwłaszcza, że pisałaś to o takiej nieludzkiej godzinie i robiąc przerwy na karmienie/ściąganie. Dzięki za przydatne informacje! Cytat:
![]() Cytat:
Najgorzej jest wpaść w ten rytm, ale jak już się żyje danym trybem to jest ok. A jak pojawi się Dzieć na świecie to już nie będzie czasu na smutnawe myśli, dni będą pędziły jak szalone ![]() Cytat:
W dodatku majątek na nią wydałam, bo chodząc prywatnie płaci się 100% recepty. Od października biorę te 100 gramowe, na szczęście ostatnio tylko jedną dziennie i mam nadzieję, że to już moje ostatnie opakowanie - lekarz wspominał że od 37 tygodnia kończymy z dopalaczami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, testuję dziś nowy sposób na zgagę - mieszanka lipy, rumianku i melisy. Jak podziała to dam znać.
|
|
#3187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babcia mojego męża ma bardzo mądre powiedzenie odnośnie rozpowiadania obcym rodzinnych problemów: NIE SRA SIĘ WE WŁASNE GNIAZDO. Wiedzą o tym zwierzęta, ale widać ludzie są w niektórych (a nawet wielu) sprawach głupsi od zwierząt.
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest Nivei. Krem do pupy jest jeszcze jakiś inny.
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pilotka, bardzo inspirujący post ok kp. Utwierdzilas mnie w przekonaniu, ze doradczynie laktacyjne to najlepsze zródło wiedzy. Raz miałam okazje posłuchać takiej w trakcie warsztatów i wykład był tak logiczny i przekonujący, ze postanowiłam juz wtedy, ze skorzystam z takiej pomocy po porodzie młodego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3190 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to jakaś rozdrażniona dzisiaj jestem. Wydrapałabym komuś oczy, to bym się nieco uspokoiła. Ale chętnych brak, a męża mi szkoda
|
|
#3191 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!! Wstałam dzisiaj po 11
i dopiero zjadłam śniadanie śmiejemy się z mężem że mamy ostatnie 17 dni na pospanie.Ambrella to może dzisiaj chińszczyzna na obiad? U mnie jest minimum raz w tygodniu, uwielbiam!! Maruda cały czas myślami jestem z Wami ![]() pilotka wspaniale się Ciebie czyta. Czyste, szczere opisy i naprawdę wiadomo czego się spodziewać forester ja mam podobnie, chyba muszę ograniczyć forum, bo normalnie chyba umrę ze strachu tam na CC bo będę czekać jak na wyrok czy dziecko zdrowe ![]() Trzymam kciuki za mamusie karmiące żeby szło coraz lepiej i łatwiej ![]() mariee go go go!! Trzymam kciuki żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używałam tylko kilka dni podczas nawąłu ręcznego z TT, bardzo dobry jest, nie męczyłam się - pokarm łatwo się odciągał. Także polecam.
|
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia ja mam takie bóle już 5 dzień i dupa .
Marieee Mariee!! Chyba też niedługo będę potrzebować takiego dopingu. Póki co jeszcze Olcia, Olcia !!! Cicici , Cicici !!! U mnie dziś pierogi z mięsem i kapusta...mniam |
|
|
|
#3194 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczęście nie mam problemów z laktacją, mleczna kraina rozkręciła mi się w trzeciej dobie i trwa w najlepsze. Laktatorem ściągam 100 ml w 10 min Za to strasznie irytuje mnie nocne karmienie. Głowa leci mi w dół, oczy tak samo. Nie mogę karmić na leżąco, bo parę razy zdarzyło mi się usnąć ![]() Cytat:
Przeryczałam w kiblu trzy godziny, chyba nigdy nie czułam takiego przygnębienia. Miałam poczucie nieodwracalności tego, co się wydarzyło i zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę tego chcę. Następnego dnia trafiłyśmy do szpitala i wszystko mi się pozmieniało Czasem kryzysy przychodzą w nocy Na szczęście Mała płacze (a raczej zawodzi) tylko wtedy, gdy naprawdę ma powód. Nie zdarzyły nam się jeszcze histeryczne płacze bez powodu (oby tak dalej ). Jej cykl prezentuje się następująco: cycek- kupa - cycek- kupa - cycek- spanie - cycek - kupa - cycek - kupa - cycek - spanie - cycek - kupa - cycek - kupa - cycek - spanie Migotko - ten igielny ból na początku karmienia minie po paru dniach. Też na początku gryzłam poduszkę, a teraz tylko czasem gdy Mała źle się przyssie chwilę poboli i przestaje ![]() A pewnie, że się pochwalę : Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-01-04 o 13:25 |
||
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3196 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to super,niech wcina i rośnie ![]() Cytat:
Pochwal się później co fajnego kupiłaś. Ja tak uwielbiam wyprzedaże,a nie mam już sił na nie... Cytat:
Tańszy. Nie wiadomo ile będziesz używać. Ja mam z tt ręczny i w sumie tylko na początku odciągałam przy nawale,później sporadycznie jak chciałam do butelki mieć mleko,ale to było tylko kilka razy. I jak kończyłam karmienie,ciutkę czasem odciągnęłam,bo było mi łatwiej niż ręcznie.
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Poodpisuje później
teraz czekam na męża, musi budowę w bytomiu zamknąć. A jak przyjedziemy, to firanki idę prac -on będzie wieszal a później chyba jedziemy po tabletą, bo na telefonie ciężko, okropnie :pjeśli nic nie będzie się działo, to 6 mam się stawić na oddział. Skurczow brak, wszystko pozamykane, zapis ktg dobrze. Dziękuję dziewczyny za kciuki i doping
|
#3198 |
|
Gang Iren
|
Krolowa ale masz śliczną córeczkę!!
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
prałyście te pokrowce na materaca do łóżeczka?
tak się zastanawiam czy to prać- materac zapakowany w folię a przecież będzie jeszcze prześcieradło... Akkma- Ty chyba masz też pościel z BABY RAJ- masz tą falbankę, nie? Jak to cholerstwo się zakłada? na stelaż pod materac?
|
|
#3200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety żadnej ogarniętej nie znam, chociaż w sumie babcia mojego męża tez jest spoko.
|
|
#3201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3202 |
|
Raczkowanie
|
czy zaczelyscie chrapac w ciąży??? bo ja niestety tak i to strasznie
mam nadzieje ze mi to przejdzie, bo maz juz spi w drugim pokoju w ktorym i tak ponoc mnie tam slychac....u nas wielkie odliczanie i im blizej rozwiazania tym wiecej mysle i wkrecam sobie ze moje dziecko jest chore czy wy tez mialyscie takie obawy? w nocy sni mi sie ze wyciagaja synka i okazuje sie ze ma zespol Downa- wlasnie ten zespol genetyczny najbardziej chodzi mi po glowie...co prawda robilam 3 badania genetyczne ( nieinwazyjne-usg genetyczne i test papppa), ale jak wiadomo nie daja 100%pewnosci . no wiec nakrecam sie sama ze dziecko napewno jest chore...nie moge o nicztym innym myslec tylko wpisuje jakies hasla na internecie i szukam informacji na ten temat- chyba do czasu zbadania synka nie uspokoje sie...
|
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
|
#3204 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raz odmówiłam dania leków tylko dałam receptę, to się obrażono na mnie, potem znalazłam receptę niewykupioną w stercie gazet...dałam palec,to wzięto całą rękę, więc teraz dam du.pę moją z cellulitem, niech mnie w nią pocałują....przepraszam Was:P Cytat:
A co do małża, to pewnie masz rację....ale wiesz, człowiek przyzwyczaja się łatwo do miłych rzeczy, potem niestety realia sie zmieniają i trzeba sobie radzić...mi teraz dni b. szybko mijają, nawet gdy Zosi jeszcze nie ma, a co będzie potem? trudno to sobie wyobrazić...ale i tak się cieszę na Malutką )I cieszę się też, że może trochę roztopi lodowe serce mojego męża...Mam takie wrażenie, że jak chodzi do pracy, to zanim się oswoi, że już jest w domu, to nadal jest jakiś czas taki wiesz, niedostępny, jakby myślami gdzieś jeszcze w mundurze...teraz jest misiek mój i będę musiała tą moją bryłę lodową roztapiać po powrocie...nie jest to trudne, ja nie narzekam, ale widzę to. Staramy się nie przynosić pracy do domu, taki mamy układ, ale czasem to jest chyba troszkę silniejsze od niego...Ja teraz siedzę w domu, ale jak chodziłam do pracy, to czasem trudno było problemy zostawić na wycieraczce przed drzwiami...ale ja się wygadałam i luz, a on to taki bardziej skryty jest, muszę od niego wyciągać informacje jak widzę, ze coś go gryzie....
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2014-01-04 o 13:39 |
||
|
|
|
#3205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciepło a poza tym ja w centrum miasta mieszkam i mam ulicę pod balkonem więc pewnie tylko trochę ołowiu bym zebrała na materac ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
a chcesz w tyłek za takie myślenie? ![]() nie myślimy o takich rzeczach
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie,nigdy tak nie miałam i nie nakręcałam się takim myśleniem.
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
agoola ja miałam dla starszaka zestaw startowy z TT bez rurki i teraz też kupiłam dla młodszego. Laktator też mam TT wiec było wygodnie, bo podłączałam butle i od razu z tej butli karmiłam jak coś, albo mozna jeszcze wkręcić pojemnik na pokarm w butelke i wtedy do pojemniczka sciagasz. Miałam to szczęście że Alek od razu załapał te butelki (pamietaj przed użyciem rozkleić odpowietrzacz przy smoczku bo sie zakleja i potem się smokuś zasysa)
królowa_nilu juz myślałam że opieka nad córeczka tak Cię zaabsorbowała że nas juz nie potrzebujesz Dobrze ze wróciłaś.Ja dzis ciagle jakieś bóle w podbrzuszu mam. Po cichu licze że sie rozkręci. I cycki zaczęły pobolewać. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Nie pamiętam która martwiła sie ze nie ma żadnej pomocy i będzie sama z mężem. Powiem krótko. Też sie tym martwiłam przy Alku i wniosek jest tylko jeden... jak urodzi sie maleństwo do szczęścia nie potrzeba nikogo prócz męża i dzieciatka. Jak po tygodniu przyjechali na kilka dni moi rodzice to mimo że to fantastyczni ludzie, po 2 dniach marzyliśmy z mężem żeby znów zostać sami w synkiem i cieszyć sie sobą
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
krolowa_nilu Kornelia cudo
![]() Ja mam dzisiaj troche dola, bo maz mi odebral wyniki, nadal sa do doopy, hemoglobine mam 8,3 przy nrmie minimum 14 i czuje sie taka wymieta, ze szok. Na nic nie mam sily
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-04 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

w rodzinie brak przypadków jakiejkolwiek alergii a u syna masakra
byłam na bezmlecznej co wg mnie jest tragedią bo jak dziecko ma uczulenie na migdały czy pomarańcze to wypadają mi tylko te migdały czy pomarańcze a mleko jest praktycznie wszędzie.. nie mówię nawet o jogurtach budyniu czy czekoladzie.. wszędzie 

16.06.2012 

i dopiero zjadłam śniadanie 

no i teraz problem znowu czy kupować od razu jakiś droższy czy na poczatek takiś tańszy ręczny... cholerka
Przeryczałam w kiblu trzy godziny, chyba nigdy nie czułam takiego przygnębienia. Miałam poczucie nieodwracalności tego, co się wydarzyło i zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę tego chcę. Następnego dnia trafiłyśmy do szpitala i wszystko mi się pozmieniało
Idę na zakupy, wyprzedaże