Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 02:54   #3121
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Pilotka bardzo dziękuję za świetne rady! Jesteś super
Stary 2014-01-04, 03:39   #3122
perfuzja
Zakorzenienie

Chyba tylko mnie frustruje karmienie piersią gdybym miała jakikolwiek pretekst, żeby przestać karmić, to rzucilabym to w cholerę.
Stary 2014-01-04, 03:54   #3123
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Pilotko podziwiam za upór !!!!!!!!
Ciagle mam nadzieję że u mnie laktacja rozkreci sie szybko i bede karmić piersią

W ogóle te budzenie w nocy jest straszne, na forum nikogo nie ma, TŹ od razu sie wybudza jak tylko sie przekrece,ale szkoda mi męczyć go i raz dwa go usypiam ( źeby z Borysem poszło tak łatwo )
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 06:15   #3124
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Chyba tylko mnie frustruje karmienie piersią gdybym miała jakikolwiek pretekst, żeby przestać karmić, to rzucilabym to w cholerę.
To poprostu rzuć i nie szukaj pretekstow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 06:18   #3125
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Lolita, Nel bardzo ładnie i stosunkowo oryginalnie (ale nie dziwnie), ładniej niż Lena
..
No zaczełam właśnie ostatnio mysleć choć już sama nie wiem, podoba mi się to imię
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
No właśnie to chyba jest w tym wszystkim najgorsze... Zastanawia mnie na przykład to, że Maruda pisała kiedyś o tym, że mały nieźle jej w brzuchu harcuje, a tu okazuje się, że ma słabe napięcie mięśniowe - czy to się aby nie wyklucza?
Ehh Nigdy nic nie wiadomo, nikt pewności nie da, że będzie dobrze...
Ja też się nad tym zastanawiałam
I teraz cały czas się boję jak mała się mało rusza ze coś jest nie tak, przed chwilą nawet męża obudziłam ze mała nie rusza się tak jak zawsze.
Cały czas mam nadzieję ze Krzyś z tego wyjdzie, ze będzie wszystko dobrze i oby się tak stało
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Lolita nie wiem czy dobrze kojarzę, że w Polsce istnieje prawo, że imiona dla dziewcząt muszą kończyć się samogłoską (dlatego mamy "a" lub ewentualnie "e" na końcu naszych imion). Przynajmniej do niedawna tak było. Więc imienia "Nel" mogliby odmówić przy rejestracji w USC. :
O tego nie sprawdziłam, ale faktycznie nie znam żadnej Nel
Ale u nas w rodzinie jest Noemi
Muszę to sprawdzić bo Nela juz tak jakoś inaczej mi brzmi
Stary 2014-01-04, 06:21   #3126
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
To poprostu rzuć i nie szukaj pretekstow.

Mając piersi pełne mleka i idealnie ssace dziecko czulabym się jak wyrosna matka ostatecznie jedynym moim obowiązkiem przez najbliższe 5 miesięcy i 2 tygodnie jest karmienie dziecka,
Stary 2014-01-04, 06:25   #3127
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Mając piersi pełne mleka i idealnie ssace dziecko czulabym się jak wyrosna matka ostatecznie jedynym moim obowiązkiem przez najbliższe 5 miesięcy i 2 tygodnie jest karmienie dziecka,
Ja wiem ze Ty twarda sztuka jesteś wiec dasz radę! Ale w innym przypadku to idealna droga do depresji.

Stary 2014-01-04, 06:26   #3128
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja coś nie mogę spać
Budzę się w nocy i martwię się ze mała nie budzi mnie kopniakami ja już mam jakąś shizę, nawet męża obudziłam
No teraz się obudziła i się wierci, ja już bym chciała mieć ją przy sobie bo jeszcze trochę i oszaleje z niepokoju
Stary 2014-01-04, 06:31   #3129
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja coś nie mogę spać
Budzę się w nocy i martwię się ze mała nie budzi mnie kopniakami ja już mam jakąś shizę, nawet męża obudziłam
No teraz się obudziła i się wierci, ja już bym chciała mieć ją przy sobie bo jeszcze trochę i oszaleje z niepokoju
Lolita śpij!! Jak ja będziesz miała to sie dopiero niepokój Zacznie i trwac bedzie do końca zycia

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Perfuzja a tak swoją droga... Macie karmienie ze niespisz?

Edytowane przez iwantyou99
Czas edycji: 2014-01-04 o 06:30
Stary 2014-01-04, 07:30   #3130
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Lolita śpij!! Jak ja będziesz miała to sie dopiero niepokój Zacznie i trwac bedzie do końca zycia

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Mamy karmienie non stop dzisiaj było o 1h, 3h, 6h i teraz - po godzinie histerycxnych rykow.
Stary 2014-01-04, 07:48   #3131
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja robię za przykładną kurę domową i właśnie tżtowi gotuję jedzonko do pracy Będzie miał zdziwko z rana, że nie będzie skazany na kanapki
Jeeej aż nie wierzę w swoją dobroć
I nie obudzisz go odglosami i zapachami z kuchni?

Pilotka super opis. Mam nadzieję że i u mnie uda sie KP.

A ja nie śpię już od 6, grrrr....obudziłam sie na sily i już usnac nie mogę. Mega głód mnie dopadl, że po ponad godzinie wiercenia sie musiałam wstać na jedzenie.. położę sie jeszcze może uda sie zasnąć.

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:53   #3132
Le La
Zadomowienie

maruda trzymam kciuki za Ciebie i Krzysia.

iwantyou nie wiem skad u Ciebie myslenie, ze jestes wyrodna matka. Jestes niesamowita i kazda dziewczyna na watku Ci to powie. A, ze nie masz mleka, to nie koniec swiata. Domink ma i tak najlepsza mame na swiecie.

Co do odciagania, pewnie sie da, ale mnie w sumie lepiej isc na latwizne

Co do mm, ja mam zamiar worowadzac od ok.2m, bo tez chce pomalu oduczac Alka od piersi i wcale nie uwazam, ze mm jest zle. Alek byl dokarmiany w szpitalu i przynajmniej nie byl glodny.

perfuzja jak Cie frustruje kp, to moze jednak pomysl o przejsciu na mm. Ja wychodze z zalozenia, ze szczesliwa mama, to szczesliwe dziecko, wiec moze nie ma sensu tak na sile

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2014-01-04 o 07:56
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:36   #3133
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dzień dobry .

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja też biorę od 9.12 trzy razy dziennie po 2 tabl. luteiny

i właśnie mam wątpliwości czy do dzisiaj czy do niedzieli powinnam brać cały ten arsenał... w niedzielę mam przyjechać do szpitala na wizytę i na ktg, i jak przeczytałam, że w donoszonej ciąży magnezu już nie brać to nie wiem, czy się ten wynik nie będzie w niedziele fałszować. No-spa też już mi się przejadła, a z drugiej strony, obawiam się, że jak odstawię za szybko to nie doczekam niedzielnego ktg.
A co lekarz mówił? Jeśli nie kazał odstawić, ja bym brała do wizyty w szpitalu i tam podpytała, co dalej. Mój gin wkurza się jak mu mówię, że coś gdzieś czytałam na necie i mówi, że mam słuchać jego . Póki co, stosuję luteinę do środy, do wizyty. Zobaczymy, co mi zaleci. Ale szczerze mam już dość tego specyfiku, bo biorę go z przerwami od lipca, a non stop od 7 listopada .

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44413298]Może nie z makaronem, ale ja ostatnio lubię kuchnię wschodnią. (...)Szybko się robi, jest pyszne i ostre [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Chińszczyzna.
Zamorduję Was! Czytałam Wasze posty w nocy, a język mi do doopy uciekał . Uwielbiam chińszczyznę.
I jeszcze Shiloh mi tu o sajgonkach pisze

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
TŻ wreszcie ma urlop od dziś do 17.01 własnie wcinamy mini sajgonki, a moje dzieciątko tak pięknie śpi i daje mi odpocząć, że aż szok
za urlop TŻ. Doczekałaś się .
I mam do Ciebie pytanie, bo pisałaś, że nosisz już swój rozmiar ciuchów 34. Dużo przytyłaś w ciąży? Ile straciłaś po porodzie. Jeśli już pisałaś to sorki, ale jestem nieogarnięta .

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Byliśmy w Ikei, mój mąż cały w euforii, biegał jak dziecko, mierzył wszystko, wypieki na twarzy Tylko się przekonuję,że cała ta sytuacja z teściową jest dla niego też tak ciążąca....Potem pojechaliśmy do naszego pustego mieszkania i rozmyślaliśmy, ustawialismy wirtualnie meble...To nasze wspólne 5 miejsce odkąd się znamy(3lata)...a pierwsze nasze własne będzie)Ciasne ale własne....
O, to szykują się zmiany . Super, że idziecie jednym frontem z TŻ. Małe mieszkanko można naprawdę super urządzić, a święty spokój i bezpieczeństwo psychiczne są bezcenne. Zwłaszcza, gdy w domu pojawia się maluszek.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie na ktg wychodzą skurcze ale słabe, w środe mam się na 10 stawić w szpitalu i gin podejmie decyzję co dalej w ogóle w drzwiach na mój widok mówi to pani jeszcze nie urodziła?! I badanie jakieś takie bolesne było może mi zrobił masaż szyjki kręcił tam i kręcił no i mówi, że jak moje "okresowe bóle" staną się tak silne, że wyjdą mi oczy jak na filmie Maska :brzyda l: to mam jechać na porodówkę ewentualnie jak odejdą wody to też
Typuję, że już niedługo przywitasz Różę .

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

O losie! Ale mnie nie było! Chyba muszę sobie sprawić telefon z dostępem do Internetu, bo jak tak dalej pójdzie, to o mnie zapomnicie

Dziś dopiero wyszłyśmy z Kornelią ze szpitala. Dopadła nas żółtaczka, a potem bakteryjna infekcja jelit A mnie jeszcze nawiedził krwotok poporodowy Na szczęście już w domu, oby na stałe, bo szpitali mam po dziurki!
O, wywołałam Cię dzisiaj . Fajnie, że już jesteście w domku. Jak będziesz miała chwilkę napisz coś więcej o tym jak Ci jest w nowej roli. No i pokaż Kornelię .

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle ja nie ogarniam wszystkiego....mam w sobie niepokój, czy aby na wszystko jestem gotowa...czy wszystko mam dla Zosi...czy przygotowałam jak trzeba, czy o niczym nie zapomniałam?
Jestem pewna, że dasz sobie świetnie radę. Pewnie trudne chwile też będą, ale to u każdej z nas. I wcale nie będziesz sama. Będziesz miała przy sobie maleństwo .

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas dalej brak dobrych wiadomosci-wyniki z w-wy dalej nie przyszly.
Nieustannie jesteście w moim myślach i modlitwach.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Widziałam, że pisałyście o karmieniu piersią.
Jak wiecie w czasie ciąży chciałam dawać swój pokarm, ale odciągając, (...)
Kobieto, jesteś wielka! Tak świetnie opisujesz swoją rzeczywistość, że może założyłabyś jakiegoś bloga dla młodych mam? Podejrzewam, że Twoje przejścia pomogłyby niejednej kobiecie walczyć o laktację (lub jej zaniechać), czy przygotować się na cc. Pomyśl o blogu, bo naprawdę świetnie się Ciebie czyta!

Le La, jak oczka Alka?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:42   #3134
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Do mnie dopiero dociera to jakie to jest silne uczucie, jak można się martwić i kochać własne dziecko, wczesniej też było pewnego rodzaju uczucie ale teraz to się naprawdę wszystko po zmieniło w mojej głowie a z tego co piszecie to jak ją zobaczę to chyba oszaleje z miłosci.
Mąż się smieje ze będę jak "matka kwoka" i całą noc przy łóżeczku przesiedzę i nikomu nie pozwolę dotknąć
Stary 2014-01-04, 08:47   #3135
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
O dzizas Jak można facetowi dać na drugie Maria?

Chce mi się słodkiego

Tż przytargał dzisiaj od kolegi fotelik, przewijak i parę ślicznych ubranek
W tym kombinezon na 72 cm Myślicie, że późną jesienią mała się jeszcze w niego zmieści?
Szkoda byłoby go nie użyć, bo ładniutki jest
74 to teoretycznie jest na 9 mcy , ale to zależy od dziecka i rozmiarowki kombinezonu . Trzymaj go może w październiku śnieg spadnie
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:50   #3136
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Mamy karmienie non stop dzisiaj było o 1h, 3h, 6h i teraz - po godzinie histerycxnych rykow.
Masakra. Ale on ma taki ryk ze nie da sie go uspokoić dopóki niedostatnie mleka?

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
maruda trzymam kciuki za Ciebie i Krzysia.

iwantyou nie wiem skad u Ciebie myslenie, ze jestes wyrodna matka. Jestes niesamowita i kazda dziewczyna na watku Ci to powie. A, ze nie masz mleka, to nie koniec swiata. Domink ma i tak najlepsza mame na swiecie.

Co do odciagania, pewnie sie da, ale mnie w sumie lepiej isc na latwizne

Co do mm, ja mam zamiar worowadzac od ok.2m, bo tez chce pomalu oduczac Alka od piersi i wcale nie uwazam, ze mm jest zle. Alek byl dokarmiany w szpitalu i przynajmniej nie byl glodny.

perfuzja jak Cie frustruje kp, to moze jednak pomysl o przejsciu na mm. Ja wychodze z zalozenia, ze szczesliwa mama, to szczesliwe dziecko, wiec moze nie ma sensu tak na sile
Wiem wiem ale mimo wszystko fajnie by było miec....przedewszystkin wygodnie.
A co do kp na sile to w kazdym innym przypadku bym odradzala jeśli tak flustruje ale Perfuzja to wszystko ogarnie i myśle ze niezbyt mocno sie przejmie

Stary 2014-01-04, 09:05   #3137
isia4891
Zadomowienie

Olcia ty nie spij tylko maszeruj po schodach
Mam pytanie do dziewczyn po terminie, te terminy macie z om? I czy u was cykle były regularne?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:18   #3138
Le La
Zadomowienie

ambrella dzieki, ze pytasz caly czas w jednym mu sie ropa gromadzi, nie jest tego duzo, otwiera oczko normalnie, ale ta wydzielina jest
W przyszlym tyg idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie.

No dobra dziewczyny, piekny dzien przed nami toooooo....... KTORA DZISIAJ RODZI???
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:28   #3139
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
ambrella dzieki, ze pytasz caly czas w jednym mu sie ropa gromadzi, nie jest tego duzo, otwiera oczko normalnie, ale ta wydzielina jest
W przyszlym tyg idziemy do lekarza, to zobaczymy co powie.

No dobra dziewczyny, piekny dzien przed nami toooooo....... KTORA DZISIAJ RODZI???
Ja bym już chciała ale czy to tak wypada wpychać się w kolejkę????
Jadę zaraz na zakupy, może szyjka się skróci

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Olcia ty nie spij tylko maszeruj po schodach
Mam pytanie do dziewczyn po terminie, te terminy macie z om? I czy u was cykle były regularne?
Słyszałam że najlepiej co dwa stopnie
Stary 2014-01-04, 09:29   #3140
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny, a teraz witam się porannie niedługo przyjadą chłopaki i chyba zacznie się zamieszanie, więc podejrzewam, że dużo z Wami nie posiedzę, to choćby teraz trochę

Pilotka, fajnie, że Ci się udało z kp- jesteś przykładem, że "nigdy nie mów nigdy" nam na SR też mówili (o tych sposobach) tak jak Twoja pani Basia, więc myślę że można jej zaufać

Perfuzja, trzymam kciuki, żebyś wytrwała w kp, choć oczywiście jak znajdziesz powód, nikt Cię tu nie wyklnie jak szukasz powodu w drugą stronę, sugeruję popatrzeć na ceny mm i policzyć, co możesz sobie za to kupić, że karmisz sama

Iwanty- z Twoich postów wypływa mi przeświadczenie, że jeszcze nie jest za późno i przy "odrobinie" mąk i starań mogłabyś jeszcze coś zdziałać. Dobrze czuję, że się jeszcze czasem wahasz?

A co do diety matki karmiącej rozmawiałam sobie niedawno z siostrą (niedawno urodziła drugie) i doszłyśmy do wniosku, że chyba jest tak bardzo promowana przez producentów mm(coś jak zmowa żarówkowa tylko przy mleku), bo to jest nie do pomyślenia, że mówi się otwarcie nawet u nas, że dieta eliminacyjna niewiele daje, a jednocześnie jest tak wiele artykułów i porad czego nie jeść wcale.
A przecież gdyby kolki i problemy z małymi brzuszkami były spowodowane dietą matki, to dzieci karmione mieszankami by ich nie znały, a tak nie jest (to jest argument, który mnie ostatecznie przekonuje)

Jeszcze może być taki powód, że matki lubią robić z siebie ofiary, że tak się dla dziecka poświęcają (żeby im współczuć np) a potem przekazują to dalej (bo się po prostu opłaca emocjonalnie) następnym matkom i tak dalej...

Ja nie mam zamiaru nic ograniczać, chyba że będzie to małemu szkodzić (choć też zauważyłam, że matki nadużywają tu czasem- nie będę jadła tego czy innego, bo dziecko po tym marudne zamiast po prostu przyznać, że nie lubią) albo uczulać. Ale jakoś jestem dobrej myśli...
Stary 2014-01-04, 09:30   #3141
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas dalej brak dobrych wiadomosci-wyniki z w-wy dalej nie przyszly. Wyniki rezonansu wzkazuja na przebyty zawal i niedotlenienie mozgu w okresie wczesnego zycia plodowego u Krzysia. Sa obszary martwe w mozgu zarowno w istocie bialej szarej. Jak bedzie wygladal rozwoj synka jeszcze nie wiadomo. Na razie mial konsultacje okulistyczna i wiemy ze oczka ma zdrowe. W przyszlym tyg. bedzie neurolog moze wtedy bedzie cos wiecej wiadomo. Do tego synek ma niskie napiecie miesniowe-zespol dziecka wiotkiego. Beda jeszcze powtarzac rezonans, mial robiona tez punkcje ledzwiowa i pobierany plyn mozgowy. Krzys na pewno spedzi jeszcze w szpitalu 2-3 tyg.
cały czas o Was myślę i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szło ku lepszemu

my po usg, mała waży prawie 2500g, więc idzie swoim rytmem, jest ciut młodsza niżby OM wskazywało, więc dzisiaj termin na 14.02 przeskoczył, ale i tak nie wierzę, że tyle będę jeszcze w ciąży chodzić.
Mam jeszcze pójść na usg za 2-3tyg, żeby sprawdzić przepływy, bo łożysko trochę starsze. Ale poza tym wszystko tak jak być powinno.
Dzisiaj zarządzam dzień lenia nic mi się od rana nie chce to się zmuszać nie będę
a no i na wtorek zapisałam się na tego GBSa, więc może na piątek przed wizytą będę miała wyniki
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:33   #3142
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Matko! Czy jestem w stanie Was nadrobić?? Padłam po 20 wczoraj - na szczęście starszakiem zajął się tż. Dziś siłą zwlokłam się po 9 z łóźka. A któraś mi zazdrosciła, że mało snu potrzebuję
Stary 2014-01-04, 09:57   #3143
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Jestem w szpitalu po ktg. I czekam już godzinę, na decyzję czy mnie zostawić dziś, czy nie.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:57   #3144
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra. Ale on ma taki ryk ze nie da sie go uspokoić dopóki niedostatnie mleka?
Tak właśnie. Kiedy teoretycznie powinien być najedzony to mąż czasem bierze go do drugiego pokoju i nosi, buja, spiewa, cokolwiek. I nic. Dossany do piersi uspokaja się momentalnie. Smoczek wypluwa dalej niż widzi.

Dzisiejsza noc była koszmarna. Śmieszy mnie jak czytam, ze dziecko ma jesc 8 razy na dobę. Mój od północy jadł 6 razy. Mleka ma na pewno wystarczająco, bo aż się nim krztusi. A pyzy na policzkach rosną mu z dnia na dzień.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2014-01-04 o 09:58
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:19   #3145
sadlaczyca
Raczkowanie

Le la -ja chcę dziś rodzić! Znowu paskudna nocka - obudziłam się przed 4, wstałam przed 6,pobujałam się po chałupie do po 8 i padłam. Niedawno wstałam po raz drugi.

pilotka - świetny opis! za determinację

maruda- ciepłe myśli płyną w Waszą stronę.

Aaale rozbita jestem dziś! Zauważyłam wczoraj że nieźle spuchłam, mam na ciele odznaczone wszystkie możliwe zagniecenia ciuchów. Niech już Smerf wyłazi..
Stary 2014-01-04, 10:28   #3146
magnusia
Zakorzenienie

Witam z rana

Co 2 h budziło mnie siku, bolały biodra, zakwasy na brzuchu i cholera wie co jeszcze czy ja się w końcu wyśpię?
na dodatek młody wczoraj tak dawał, że myślałam że wyjdzie bokiem- serio- na prawym boku pływała mi taka gula wybrzuszona bardzo nienaturalnie co oczywiście nieziemsko bolało
Muszę do 12/01 wytrzymac bo tak mi położna wyliczyła - będzie ciężko...

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu po ktg. I czekam już godzinę, na decyzję czy mnie zostawić dziś, czy nie.

czekamy na wieści

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

aha- zapomniałam dodać, że mnie plecy jak na okres pobojewają i podbrzusze też ale tak delikatnie. Mamuśki z dzieciami już po tej stronie- miałyście tak a jak tak to na ile przed porodem?
Stary 2014-01-04, 10:30   #3147
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

marieee, marieee, marieee :brzyda l:

Ja bym chciała rodzić dziś
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:39   #3148
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Marieee gdzie jestesss???

Stary 2014-01-04, 10:40   #3149
magnusia
Zakorzenienie

Migotka-- a na jakąś małą foteczkę Boryska to możemy liczyć? Jak Ty się czujesz i kiedy Cię wypuszczają?
Stary 2014-01-04, 10:41   #3150
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

U mnie wolne miejsce na salo!! Rodz dzis to jeszcze sie zalapiesz :p ja.mam ciezko z chodzeniem. Jednak szwy bola jak cholera. Maly sie dossal wiec bola i cycki i to jak!! Jak sie przyssie to jakby mi ktos w cycki igly wbijal. Ale ten jego spokoj i sciskanie raczek lub moich dloni w trakcie ahhhh.... no bajka zaciskam zeby i karmimy przytawiamy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości