|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa Wsparcia Puszystych/pulchnych Wizażanek :)
Cytat:
Ja mam 164 cm i 105 kg żywej czy też śpiącej wagi. Staram się schudnąć, ale głównie dla potrzeb zdrowia. No i ze względu na moje jedyne dziecko, które ma dopiero 7 lat. Przez prawie 2 miesiące schudłam prawie 2 kg i bardzo się z tego ciesze. Natomiast jedyne co mi nigdy nie chudnie to mój biust, z ktorego jestem niesamowicie dumna. Nie przeszkadza mi jego wielkość nawet w 30 stopniowe upały. Radzę sobie świetnie. Dbam o siebie, aby nie mieć uczucia dyskomfortu i czuję się dobrze. Zresztą w obecnej dobie jest to bardzo łatwe. Kiedyś nosiłam w torebce chusteczkę wilgotną lub łatkę specjalnie uszytą z pieluchy tetrowej. Dziś mam przy sobie chusteczki nasączone do twarzy i do ciała sprzedawane w małych pczuszkach, albo w saszetkach i zużywam ich całe tony. Żyję więc bardzo przyjemnie i jestem szczęśliwą mężatką i mamą oraz macochą. Napisz cos więcej o sobie. Pewnie dziewczyny chętnie się z Tobą poznają. Tylko nie pisz lepiej na jaka partię głosowałaś. ![]() ![]()
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Raczkowanie
|
Mam na imię Martyna mam 17 lat i opowiem wam swoją historię
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
No to witam jeszcze raz pięknie. Ja raz na jakiś czas "nocny marek" jestem na wizażu, bo pracuję głównie w nocy, ale nie codziennie. Cieszy mnie, że przybyła jeszcze jedna pozytywnie nastawiona do życia, mimo wszystko, a moze właśnie dlatego, osoba w naszym gronie. Mam na imię Hela.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Raczkowanie
|
Tycha114 witaj ;*
Hejasz jestem pod wrażeniem tego jakim jesteś człowiekiem. Wiele osób powinno się od Ciebie uczyć. Zresztą... tu na forum wszystkie dziewczyny są bardzo wrażliwe i mają dobre serduszka, takich ludzi to ze świecą szukać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Jestem, oddycham nic mi nie jest. Przepraszam. Wczoraj... Ta pogoda, ogrom nauki, w dodatku stara kontuzja dała o sobie znać, bardzo bolało.
Mnie w sklepie (to był chyba americanos) ekspedientka zaproponowała kiedyś męskie spodnie, bo damskich w moim rozmiarze nie produkują. Nosiłam wtedy (w rozmiarówce zwykłej, nie w oznaczeniu jeansów) 42. Kiedyś też na prywatnej stronie mojego brata pojawił się wpis od jakiejś anonimowej osoby, bardzo niemiły wpis. O mnie było jedno: a jego siostra jest tak gruba, że aż strach. Wtedy też nosiłam max. 42... Gdy leżałam w szpitalu (mój rozmiar nie był wtedy większy), przyszła do mnie "miła" pani doktor, aby porozmawiać o tym ogromnym problemie, jakim jest moja waga. Zapytała, ile chleba jem na śniadanie. Powiedziałam, że dwie kromki. Ona na to "Aż tyle? W życiu tak dużo nie zjadłam!" i nakazała zredukowanie tej przerażającej porcji do połowy kromki. Nasłuchałam się o nadwadze, otyłości... Zazdroszczę Wam wiary w siebie, odwagi. Ja już pod koniec podstawówki, gdy pojechałam na obóz nad morze nawet nie spakowałam kostiumu kąpielowego. Wiedziałam, że nie będzie mi potrzebny. Nikt z blizkich osób nigdy mnie nie skrzywdził. Rodzice powstarzają, że jestem śliczna, brat (często złośliwy) nigdy nie wytkął mi mojej wagi. Wczoraj TŻ napisał, że jestem szczuplutka i chyba to tak na mnie podziałało. Bo nie jestem. Denerwuje mnie, gdy któraś ze szczupłych koleżanek narzeka na swój wielki brzuch, kiedy pytam, co ja mam powiedzieć, czasem słyszę "Ty? Ty jesteś szczupła.". W którym miejscu? Może w nadgarstkach. Tak, nadgarstki mam szczupłe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
Totally dobrze, że napisałaś
![]() Nie wiem czy czytałaś wątek, ale jakoś wczoraj miałyśmy wysyp płaczu. Ja tez sobie poryczałam i jeszcze inne dziewczyny... Ze mna to jest tak, że juz dawno pogodziłam się ze swoim ciałem, lubię siebie, mam kochajacego męża, przyjaciół zyczliwych mojej osobie, staram się nie jeść w nadmiarze, ćwiczę regularnie, lubię ruch. Ale czasem łapie mnie dół tak jak wczoraj... Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie te moje nogi ![]() ![]()
![]() |
#3217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Czytałam.
Nogi...ja też chciałabym mieć inne, chudsze. Oglądałam wczoraj na allegro pończochy, jedne szczególnie mi się spodobały-frywolne, wiązane z tyłu, zupełnie nie dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde szczerze dziekuje. Autentycznie ryczalam pol nocy. Wszystko co zwiazane z odchudzaniem, dieta oraz leczeniem stalo mi sie obojętne. Takiego dola w zyciu nie mialam ![]() Cholera, ide zaraz do pracy a mysl o zjedzeniu sniadania sprawia ze mam ochote wymiotować ![]()
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co się z nami dzieje?
Chce któraś topik? Przez przypadek znalazłam- http://allegro.pl/item198664238_flor..._topik_48.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | ||
Zakorzenienie
|
Co sie dzieje? Dostalam depresji. PRZEZ WIZAZ I TEN WATEK.
Odnosnie topiku: Chyba ze ma rozm. 10xl, to moze.... Wlasnie dostalam opierdziel, ze zrezygnowalam z licytacji fajnego ciucha. Ale po co? To tylko xxl byla ;( Mowie, conajmniej 10xl dla mnie ;(
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3223 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Znienawidzicie mnie.
Ale... Myslalam ze to miejsce dla faktycznie pulchnych dziewczyn oraz kobiet. Ze zawsze tutaj znajdzie sie zrozumienie... A tu taki zimny prysznic. Myslalam że to miejsce dla krągłych i autentycznie mega otylych dziewczyn czy kobiet, a nie dla przewrazliwionych swoja waga nastolatek. Dlatego wlasnie mam dola. Sama odchodze z watku, bo waga 68 kg przy wzroscie 175 jest waga idealna. Jak pojawiaja sie tu osoby o takiej wadze i wzroscie, to to miejsce nie jest juz dla mnie. Zawsze bylam duza. I faktycznie duza jestem. Wage mam zblizona do wagi Helenki. Nie objadam sie, ani nie obzeram. Aby schudnac musialabym spozywac 300 kalorii. Dlatego moja pani doktor zalecila mi po prostu farmakologie. Bylam sklonna brac nawet Meridie, albo Meizitang. Jesli bym nie schudla - pod noz. Tyje - bo jestem chora i nigdy sie nie wylecze. Dowidzenia dziewczynki oraz kobietki. Dowidzenia Helenko, Monissku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja autentycznie dostalam tu depresji.
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
Ja się na to nie zgadzam! Oczywiscie nie ja załozyłam ten wątek, ale chce wyrazić swoja opinię. Ten watek miał być miejscem dla osób grubszych niz przecietna, a nie dla takich których BMI jest w normie (to wskaźni masy ciała, który dokładnie pokazuje kto ma nadwage, niedowagę itp itd).
Nie chce nikogo obrażać, ale dość mam wydumanych problemów i osób które maja obtłuszczone chyba jedynie własne myslenie o sobie bo na pewno nie ciała.... A tym bardziej mam dość jeśli mamy STRACIĆ SZPIEGA! Oto link gdzie mozna obliczyć BMI: http://www.pulsmed.com.pl/document.p...FQrlQgod3j5OSg
![]() |
#3226 |
Rozeznanie
|
Rozmawiałam ze Szpiegiem i widzę że jej postawa się nie zmieni.
Rozumiem ją, po tym przez co przeszła, trudno jest zaakceptować TAKIE problemy. 68kg. przy 175 cm ?! I gdzie tu jest problem ?! Ja na wątku zostaję ale zrobię to samo jeśli ludzie z takimi problemami będą sie tu zjawiać. Ok nie ma kryteriów co do tego wątku ale słowa Puczystych/pulchnych mówia seme za siebie. Tycha114 - dołączasz do nas ? jako kto ? nadworny dołowacz ? Wiesz co lepiej dobrze się zastanów, my tu mamy PRAWDZIWE problemy. Nie wiem o co w tym świecie chodzi. Ale zaczyna mnie to drażnić.
#3227 |
Zadomowienie
|
Jako matka założycielka apeluje dla wszystkich o BMI w normie i ciut powyzej normy do pierwejszego puknięcia sie w głowę....Nie chce nikogo obrażac ale właśnie przez teksty typu 170 wzrostu i 65 kg wagi doprowadzają nas, prawdziwe puchatki do depresji i szału......
![]() Jestem poważnie wku.........a do tego jest mi bardzop bardzo przykro....bo jeżeli ktoś kto ma rozmiar 40 uważa sie za puszystą osobę to co ja mam zrobić? Chyba sie tylko powiesić lub chodzić z kartką na plecach wieloryb...... ![]() Ja mam 161 cm wzrostu i 72kg wagi. Rozmiar 44 vel 46. Prosze wszystkie 40 i 42 o wzięcie na wstrzymanie i zastanowienie sie nad tym, że dla innych to moze być rozmiar marzeń najcześciej neiosiagalny....... ![]() Także wszystkie nie puchtakowe kobiety prosze o nie wypłaszanie mi moich Kochanych Puchatków z wątku!!!!!!!!!!! ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musimy sie dzielnei trzymac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Zadomowienie
|
a może zmienić tytuł watku??? puchatków od rozmiaru/ czy BMi powyzej?
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Bedziemy kazały wszystkim na wstepie robić BMI i mówić co im wyszło
![]()
![]() |
#3232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Zakorzenienie
|
ooo i będziecie mi to wypominać?
![]() ok zmierzyłam sobie BMI i mam nadwagę jeszcze z 3 kg może mniej do przodu i będzie otyłość ![]() i napisali mi że grozi mi cukrzyca II stopnia ![]() mam koleżankę która ma 169 cm i waży niecałe 55 kg i twierdzi że ma boczki i jest gruba ![]() ja też nie chciałabym żeby tu się wypowiadały modelki z "nadwagą" ![]() Szpiegu ![]() ![]()
#3234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alithio tylko czy w ten sposób nie zniechecimy części chetnych puchatków? Ja bym chyba nie miała odwagi podac tu dokładnie swojej wagi ![]() Pewnie niektóre dziewczyny tez by wolały szczegółów tutaj nie wpisywac... Szpieg na prawdę do nas nie wróci??? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Rozeznanie
|
spokojnie zasypiemy ją textami na gg i zmięcknie
![]() ![]()
#3237 |
Rozeznanie
|
co do punktów BIM to ja też wolę nie pisać ile mi tego wyszło
wie ktoś może ile kg odpowiada za 1 punkt ? miała bym, obraz ile muszę schudnąć P.S. Deklaruje sie jako prawdziwa puszysta dziewczyna, he he he rozmiar 44/46 do czegoś zobowiązuje P.S. 2. ciesze sie że jesteście i że tak sie zżyłyśmy, to piekne (pochlipie sobie troszke jeśli pozwolicie, ale to ze szzęścia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
Naszata zasyp ją wiadomościami na gadulcu. Niech do nas wraca!!! Tzn. ja bym chciała, żeby wróciła.. Ale to oczywiście jest zależne tylko od niej...
Uściski dla naszego Szpiega!
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
no to i ja ja zbombarduję na gg
![]() ![]() a co niech ona sobie nie myśli że sobie pójdzie ot tak ![]() Szpieg wracaj ![]()
#3240 |
Zakorzenienie
|
Pozwólcie, że coś wtrącę
![]() Kiedyś tam kiedyś wpisałam się tu w wątku, potem pisać przestałam, czasem coś podczytywałam. Co do osób w rozmiarze 40/42... Niestety to jest tak, że osoby z prawdziwą nadwagą i otyłością postrzegają osoby z BMI na granicy prawidłowego/nadwagi (czyli mniej więcej ten rozmiar) jako szczupłe. Nic dziwnego, sama kiedyś gdy ważyłam trochę więcej tak myślałam. Ale z drugiej strony - osoby z rozmiarami 34/36 postrzegaja osoby w rozmiarze 42 czy też z BMI 24-25 (a więc prawidłowym ale na granicy) jako puszyste i pulchne. No niestety, takie życie. Kolejna sprawa: - w większości tzw normalnych sklepów rozmiarówka się kończy na L, albo ciuchy są typu "one size". Coż... Mając rozmiar 42, w one size się nie wejdzie. Więc problem z ciuchami jest, trzeba szukać. - z kolei sklepy dla puszystych mają rozmiarówkę od 44-46, zazwyczaj. Więc osoby w okolicy 42 też tam nic nie znajdą. No i robi się taka strefa niczyja - no bo gdzie mają osoby 42 należeć? No własnie ![]() Wiem coś na ten temat, obecnie mam taki własnie rozmiar i zgadzam się - dla niektórych to wymarzona waga, ale dla niektórych wyglądam jakbym była za duża... Dlatego z jednej strony rozumiem Was i chęć stworzenia własnego świata, ale z drugiej strony jest sporo osób, które nie należą nigdzie - ani do świata chudych, bo są za grube, ani do świata puszystych, bo są za chude. uff, ale mi wyszła epopeja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.