Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 15:43   #3241
cherubinka
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Witam się w 9 miesiącu Nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkiego zacytować, ale tak pokrótce:

Gosia, jak dobrze, że wszystko ok z Kacperkiem

Pilotka, jak każdy opis porodu, Twój też wywołał wiele emocji. Chyba coś w tym jest, że inaczej się czyta opisy kogoś kogo się "zna" (co prawda wirtualnie, ale zawsze to coś)

PawMaj, podziwiam za cierpliwość i opanowanie. W sumie to co piszesz ma sens i jest mądre, ale ja bym nie dała rady. To nie na moją cierpliwość

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Dzis o 12 25 na swiat przyszedl Antek. Sosyal 10 pkt, waży 3100, ma 54 cm i jest przesliczny. Napiszę więcej jak dojde do siebie, bo po cc kiepsko..
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacperek urodził się 27.12.2013 o 11.35 Miał 2640g i 49 cm

Gratulacje Śliczności

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak tylko z doskoku. Nie dam rady Was nadrobić. Dzisiaj był naprawdę ciężki dzień. Antoś ma zapalenie płuc:-( Leży na intensywnej terapii, dostaje antybiotyki. (...)
Mezaga, jejku trzymajcie się ...musi być wszystko dobrze, nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziś na usg widziałam jak mała słodko ruszała stopami, były już spore Mam nadzieję ze nie będzie miała za tatusiem rozmiaru 45
Nie strasz, mój ma 46

Migotko, gratulacje ...ale ekspresowa akcja

Agoola, spokojnie, tu nie jedna nie ma nikogo na miejscu. My też będziemy zdani wyłącznie na siebie. Najważniejsze, że masz wsparcie w mężu, a to najważniejsze. Zobacz jak silne muszą być dziewczyny, których Tż "dali ciała" i okazali się zwykłymi gówniarzami. Ze wszystkim dacie sobie radę
Jak doczytałam, że macie swoje mieszkanie, to pierwsze co mi przyszło do głowy "wiałabym stamtąd jak najprędzej". Ciasne, ale własne i jaki komfort psychiczny. Będzie dobrze. Ty nie daj się tak traktować.

Maruda, podziwiam siłę i życzę dużo zdrówka dla Krzysia

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mąż wyjął walizkę dla mnie- wygląda na to, że kota również zabieram do szpitala
Moja też zawsze pakuje do walizki

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
A pewnie, że się pochwalę :
Piękności

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Ja dzis mam skonczone 35tyg wchodze w 36 czyli..9 miesiac?
Dzis sie obudziłam z bolami jak na @(juz mam ich dosc) i plecy z tylu (tam gdzie kosc ogonowa)... coraz czesciej to mam.....
a jeszcze rano slysze takie pykniecia jakby kosc sie zlamała... teraz juz wiem co to-poczułam to w pipitce kosci mi sie przestawiaja tam czy co
Mała tak straszliwie wczoraj sie wypinała ,ze myslałam,ze rodze.... przez pepek dosłownie chyba dziurki pomyliła i przez niego chciała wyjść..ale dzis wrocilismy do standaru czyli proba połamania zeber ciag dalszy
Idziemy łeb w łeb i dolegliwości też te same, tylko mnie nie dopadły te pyknięcia jakby lamanie kości. Reszta to samo, ciągnie mnie, pobolewanie jak na @, o plecach nie wspomnę i mała wypina się jakby chciała wyleźć przez pępek

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2014-01-04 o 15:48
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:43   #3242
ciamber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Nela na pewno można w PL zarejestrować, mojego byłego szefa córka tak się nazywa.
Ja tak tylko z doskoku ale na temat imienia Nela się wypowiem bo takowe od ponad 27 a własciwie można powiedzieć 28 lat takowe noszę i problemu nikt z zarejestrowaniem nikt nie miał. Ostatnio w jakiejś księdze znaczenia imion nawet widziałam opis zarówno swojego imienia Nela jak i Nel baa jeśli chodzi o datę imienin to się zdziwiłam bo zawsze to było tylko 10.11 i to mało kiedy można je było znaleźć w kalendarzu a tu okazało się że podobno 3 razy w roku można obchodzić... ja tam wolę 10.11 bo 11.11 zawsze wolne
Stary 2014-01-04, 15:43   #3243
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny muszę przyznać, że wielorazowe wkładki laktacyjne są całkiem dobre. Gdy nadmiernie już przemokną, to piorę je w zlewie mydełkiem bialy jeleń, kładę na grzejnik i zakładam następną parę. Mam dwa opakowania w każdym po 3 pary.

Zamówiłam wreszcie poduszkę do karmienia, bo moje ręce już powoli odmawiają posłuszeństwa, szczególnie w nocy, kiedy jestem zaspana
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:49   #3244
lidkaa82
Zadomowienie

Zrobiłam sałatke z szynką i ananasem, upiekłam pleśniaka, napiekłam chłopakom naleśników na obiad, posprzątałam po sobie bajzel w kuchni i nogi mi w dooope wlazły. Mały naciska na cos przy harcach i tak mnie kłuje i boli szyjka od tego ze zaraz padne. No ale plan na dzis wykonany.
W razie czego zapytałam czy mężus będzie umiał krupnik ugotowac na zeberkach jak mnie na porodówke odwiezie, bo juz wszystko kupiłam na jutrzejszą zupę wiec szkoda zeby w razie czego sie zmarnowało, zresztą dzieć coś jeść musi

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

U mnie strzelanie kosci spojenia od jakiegoś czasu to norma. Jak w nocy wstaje (a wstaje co 2 godziny) to zawsze strzela a czasami cała seria idzie jak z karabinu. Mam nadzieję ze to nie jest zły objaw
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:54   #3245
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
wiesz, zrobil go dopiero po wszelkich badaniach.

Rozumiem. Tyle,że serio lepiej się nie nastawiać. Dziecko wyjdzie gdy będzie gotowe. Też bym chciała już rodzić,bo każda noc i każdy dzień to straszny ból i źle wykonuje mi się normalne czynności.
Z Erykiem nie pomógł ani masaż,ani seks,ani codzienne wymarsze po wiele kilometrów. Tak,że myślę,że to wszystko pic na wodę i dziecko decyduje kiedy się pojawi. A zaręczam ci,że do końca stycznia i ty i ja będziemy po porodzie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Zamówiłam wreszcie poduszkę do karmienia, bo moje ręce już powoli odmawiają posłuszeństwa, szczególnie w nocy, kiedy jestem zaspana
Dobry zakup! Ja sobie nie wyobrażam karmienia bez poduszki.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
U mnie strzelanie kosci spojenia od jakiegoś czasu to norma. Jak w nocy wstaje (a wstaje co 2 godziny) to zawsze strzela a czasami cała seria idzie jak z karabinu. Mam nadzieję ze to nie jest zły objaw
Też mam to strzelanie i martwię się trochę.
W poprzednich ciążach tak nie miałam. Zresztą poprzednie ciąże były o wiele bardziej łaskawe niż ta...
Stary 2014-01-04, 15:58   #3246
Olcia_1983
Raczkowanie

Melduję się po długim spacerze, a Zuzka dalej nie chce wyłazić. Wynika z tego, że jutro czeka nas kroplówka i nerwy w szpitalu. A boje się szpitala że ho ho - nigdy w takowym przybytku nie byłam (nie licząc odwiedzin) i jakoś mnie to dodatkowo denerwuje.

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
A ja dziś dziwną rzecz doświadczyłam. Byłam na pobraniu krwi - noc zawalona, a nie chciałam nic jeść żeby nie zafałszować badań, placówka gdzie zwykle robiłam okazała się zamknięta i na gwałt jechaliśmy do innej, tam kolejka do labu prawie wychodziła za drzwi placówki, a ja już na ostatnich nogach. Przysiadłam jak ta sierota zostawiając w kolejce męża, bo babka w recepcji nic o osobnej kolejce nie wspomniała, po jakimś czasie się okazało że ogonek z ciężarnymi z boku jakoś tak stał. Jak się dalej zagęszczało to dobiłam tam i podparłam ścianę, po chwili słyszę "dobrze się pani czuje?", ale jak przez watę już lekko. Chyba nieco dziwnie reagowałam, bo rzuciły się z krzeseł babki, też z konkretnymi brzuszkami, żebym usiadła. Jedna kobitka ze 3 razy się upewniała czy nie zemdleję jednak, niech jej poród lekkim będzie
Ale śmieszne było jak już weszłam - pielęgniarki widzą że ręce mi się trzęsą, pytają czy coś się dzieje, powiedziałam że już zmęczenie chyba, więc stwierdziły widać że nerwy i zagadując wzięły się za pobieranie. I pierwszy raz widziałam jak z żyły NIC nie poleciało. Babeczka się wkłuła, założyła fiolkę - cisza. Patrzy, patrzy, w końcu woła do koleżanki przy komputerze czy może podejść zerknąć. Podeszła druga, poruszyła igłą w te i wewte. Nic. Były chyba w lekkim szoku że nic nie leci a ja przytomna, wypytały czy coś piłam od rana i z drugiej ręki w końcu pobrały zwykłą strzykawką, na porządny zasys. Teraz jak pomyślę to śmieszne to było nawet, sama się dziwię że tylko taka jakaś byłam jak wstawiona lekko a ciśnienie musiałam mieć śmieszne jeśli nawet kropli krwi bez tłoka nie wycisnęli. Ale widok niezły tej strzykawy wbitej i czekamy i czekamy i... nic nie leci
O mamo chyba bym zeszła widząc coś takiego...u mnie na szczęście nie było nigdy problemów ale i tak zawsze blada szłam na pobranie krwi, a teraz jeszcze wenflon mnie czeka

Cytat:
ugotowałam pomidorówkę
A ja mam od wczoraj ogórkową, a za chwilę idę robić indyka z groszkiem
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:59   #3247
SunShineDoll
Rozeznanie

Soleil_Rouge też miałam masaż, nie powiem nie przyjemny i bolesny ale na szczęście u mnie chyba z 30 sekund trwał. Nie wiem czemu mam bardzo niskie ciśnienie 80/52, gdzie ja zawsze powyżej stówki. U mnie na KTG wychodzą skurcze i w środe mam się stawić do szpitala i zobaczymy co będzie - to będzie 40 tydzien leciał już, więc nie wiem jak to jest że niektóre mają wywoływane po 42 dopiero, a inne nawet w 38 - podjerzewam, że składa się na to wiele czynników wynikajacych z indywidualnych cech ciąży ja w każdym razie ufam swojemu lekarzowi i nie mam podstaw, żeby coś tu podejrzewać.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 15:59   #3248
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dobry zakup! Ja sobie nie wyobrażam karmienia bez poduszki..
Wyczaiłam taką za 15 f, mam nadzieję ze nie będzie badziewie wzięłam wzór green snails http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...E:L:OC:GB:3160
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:04   #3249
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Olcia ty nie spij tylko maszeruj po schodach
Mam pytanie do dziewczyn po terminie, te terminy macie z om? I czy u was cykle były regularne?

Tak termin mam z OM (na 29.12 miałam) i w szpitalu w którym chcę rodzić kazali się zgłosić tydzień po nim. Liczyłam na termin z USG (2.01) ale jak widać też się przeterminował.

U mnie cykle były regularne ale dość długie - 33 dni.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Dziewczyny pisałyście o mydle marsylskim - macie takie bez niczego czy z jakimiś dodatkami??Patrzę właśnie takowe i wybór jest wielki
Stary 2014-01-04, 16:23   #3250
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Tak termin mam z OM (na 29.12 miałam) i w szpitalu w którym chcę rodzić kazali się zgłosić tydzień po nim. Liczyłam na termin z USG (2.01) ale jak widać też się przeterminował.

U mnie cykle były regularne ale dość długie - 33 dni.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Dziewczyny pisałyście o mydle marsylskim - macie takie bez niczego czy z jakimiś dodatkami??Patrzę właśnie takowe i wybór jest wielki
Ja mam zwykle, ale trochę śmierdzi mówiąc szczerze
Stary 2014-01-04, 16:31   #3251
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Przeziębienie dalej mnie trzyma i złamało mnie spaniem . Wzięłam apap, psikam tantum verde, zajadam czosnek i piję herbatę z miodem. Muszę szybko wrócić do formy.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja też mam dość luteiny, ciężko mi już ją nawet aplikować na tym etapie W dodatku majątek na nią wydałam, bo chodząc prywatnie płaci się 100% recepty. Od października biorę te 100 gramowe, na szczęście ostatnio tylko jedną dziennie i mam nadzieję, że to już moje ostatnie opakowanie - lekarz wspominał że od 37 tygodnia kończymy z dopalaczami
Chodzę prywatnie, ale mam recepty ze zniżką i płacę jakieś grosze. Majątek wydaję na wkładki, które przy luteinie idą jak woda.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44422655]Ambrella to może dzisiaj chińszczyzna na obiad? U mnie jest minimum raz w tygodniu, uwielbiam!![/QUOTE]
Dziś nic z tego, bo jestem chora i w kuchni panoszy się TŻ. W związku z tym mam męski obiad - schabowe . Też bardzo lubię, ale o chińskim będę marzyć dopóki ni zrobię. A robię też dość często .

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
O dziwo całkiem nieźle się odnajduję. Najgorszy moment to powrót do domu ze szpitala. Wróciłyśmy w wigilię koło 16, chałupa zawalona, dziecko głodne, sutki poranione Przeryczałam w kiblu trzy godziny, chyba nigdy nie czułam takiego przygnębienia. Miałam poczucie nieodwracalności tego, co się wydarzyło i zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę tego chcę. Następnego dnia trafiłyśmy do szpitala i wszystko mi się pozmieniało
Czasem kryzysy przychodzą w nocy Na szczęście Mała płacze (a raczej zawodzi) tylko wtedy, gdy naprawdę ma powód. Nie zdarzyły nam się jeszcze histeryczne płacze bez powodu (oby tak dalej ). Jej cykl prezentuje się następująco: cycek- kupa - cycek- kupa - cycek- spanie - cycek - kupa - cycek - kupa - cycek - spanie - cycek - kupa - cycek - kupa - cycek - spanie
(...)
A pewnie, że się pochwalę :
Trzy godziny kryzysu to całkiem krótko chyba. Boję się, że mnie jakaś deprecha dopadnie . Ale jak czytam, że sobie radzicie to jakoś mniej się boję.
Kornelia jest śliczna . I taka malutka.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Przespalam sie troche, ale, nadal kiepsko sie czuje. Kurna, po tej transfuzji tak mnie łamie... Biore zelazo i witaminy, w szpitalu jeszcze kroplowki non stop, ale po prostu trzeba czasu i duuuzo odpoczynku, zebym doszla do siebie, a przy takim malym "ssaku" to ciezko troszke
Dobrze, ze moj maz wszystko w domu robi i przy Alku tez, bo bym chyba padla i juz nie wstala po dwoch dniach....

No to sie wyzalilam....
Bardzo mi przykro, że się tak czujesz. Mam nadzieję, że szybciutko wrócisz do formy .

Spadam na serial i schabowego, a jak wrócę to mam nadzieję witać nowego maluszka na wątku.
PawMaj13, rodzisz?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:36   #3252
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Le La. a masz jakieś powody by sądzić, że maluszek bedzie na coś chory?
hmm... niby ciąża rozwija sie prawidlowo. w 12 tygodniu mialam pierwsze usg genetyczne i wtedy przeziernosc karkowa byla w gornej granicy normy ( 2,5), ale lekarz stwierdzil ze jest w normie. Prawdopodobienstwo wystąpienia wad genetycznych mam niskie, i wiem ze sama sobei wkrecam. a teraz to jzu sobie wkrecam ze moze to ze tyle o tym mysle to jakas matczyna intuicja ze cos jest nei tak. lekarz mnei osttanio uspokajal, mowil ze dzieci z downem mają rózne dodatkowe wady, np wysoka wagę, brak kosci nosowej w 12 tyg, jakies problemy z sercem, ukladem pokarmowym ( a u mnie wszystko w normie), ale czasami jest tak ze niby jest wszsytko ok i okazuje sie dopiero podczas porodu ....no nic na to nie poradze, zawsze bylam taka osoba ktora szukala sobie zmartwien i problemow. musze cierpliwie czekac do czwartku i miec nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:38   #3253
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja mam zwykle, ale trochę śmierdzi mówiąc szczerze
Masz taką wielką kostkę 300 g czy taką standardową 100g. Zastanawiam się jak używać te wielkie kostki pokroić na mniejsze kawałki czy jak :|

Co do luteiny to ja chodzę prywatnie do lekarza (medicover) i taki lekarz wystawia też recepty ze zniżką, ale luteina akurat jest refundowana do 22 tc a później trzeba wystawiać na 100%.
Stary 2014-01-04, 16:39   #3254
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Soleil_Rouge też miałam masaż, nie powiem nie przyjemny i bolesny ale na szczęście u mnie chyba z 30 sekund trwał. Nie wiem czemu mam bardzo niskie ciśnienie 80/52, gdzie ja zawsze powyżej stówki. U mnie na KTG wychodzą skurcze i w środe mam się stawić do szpitala i zobaczymy co będzie - to będzie 40 tydzien leciał już, więc nie wiem jak to jest że niektóre mają wywoływane po 42 dopiero, a inne nawet w 38 - podjerzewam, że składa się na to wiele czynników wynikajacych z indywidualnych cech ciąży ja w każdym razie ufam swojemu lekarzowi i nie mam podstaw, żeby coś tu podejrzewać.
W UK z tego co wiem standardowo nie przyspieszają porodu,chcąc by odbywało się to naturalnie. Bo przecież normalnie ciąża może trwać 2 tyg dłużej,więc skoro to normalne nie ma chyba powodu niepotrzebnie wyganiać dziecka na świat,skoro nie czuje się do tego gotowe... No chyba że są jakieś przesłanki,że byłoby lepiej przyspieszyć,to wiadomo.
Stary 2014-01-04, 16:48   #3255
demonyianioly
Rozeznanie

Lidkaa najlepsze podsumowanie, brak honoru i klasy.

Już opieprzyłam jego matkę kiedy wypomniała mi, że kupiłam sobie kiedyś podkład za 100 zł. Już mnie tak wzburzyła! Nie wytrzymałam i zapytałam jakim prawem komentuje moje wydatki, żeby od moich pieniędzy się odstosunkowała. Dodatkowo przypomniałam jak musiałam jej synowi pożyczać pieniądze na rachunki, bo kupił sobie głośnik za 250 zł. To już się wycofała twierdząc, że młodzi mają takie zachcianki.
Jeszcze jak idiocie mówię o śliniaczkach to od razu był bunt, że pewnie jeden śliniak po 15 funtów. Podejście mamusi. Wiem, że ze sobą rozmawiali i jestem pewna, że mu zaczęła truć... Pępowina nie odcięta a dorosły chłop.

Przekonana jestem, że jeśli mam kaprys i to moje pieniądze to mogę nawet ze złota szczerego sobie ten cyckonosz sprawić

Pawmaj poszła rodzić ;>

Ja się kiedyś bałam panicznie pobierania i pamiętam, że pierwszy wenflon to płakałam ze strachu. Potem miałam kilka zabiegów i jakoś mi to w miarę zobojętniało. Narkozę miałam też kilka razy i nic strasznego. Lepiej ją mieć niż uczestniczyć na żywca w operacji

Nadal się nie spakowałam, taka ze mnie wołowa ... . Szyjka mi się skróciła do 2 cm, brzuch opadł i czekam

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2014-01-04 o 16:53
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:53   #3256
tajeczka
Zadomowienie

co do luteiny, to ja biorę jakoś od 15 tyg chyba, czy jakoś tak i mimo, że chodzę prywatnie to mam refundowaną, jak powiedziała moja lekarka, teraz luteina dla wszystkich jest ze zniżką, bo zalecana w ciąży??? i że kiedyś była do 22tyg, a teraz do końca.
Ja cały czas płacę po ok. 3,50 za opakowanie, ale ja miałam chyba tą 50 właśnie.
Szukam sobie wakacji na wakacje, bo stwierdzam, że polskie morze mi nie wystarczy
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 16:57   #3257
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Masz taką wielką kostkę 300 g czy taką standardową 100g. Zastanawiam się jak używać te wielkie kostki pokroić na mniejsze kawałki czy jak :|

Co do luteiny to ja chodzę prywatnie do lekarza (medicover) i taki lekarz wystawia też recepty ze zniżką, ale luteina akurat jest refundowana do 22 tc a później trzeba wystawiać na 100%.
Mam 300 gramów, pokroilam sobie na 3 części

Ja tez zawsze dostaje recepty ze zniżka u prywatnych lekarzy
Stary 2014-01-04, 17:18   #3258
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ullllaaaalllaaa jakie ruchy ma twój synek
Cytat:
ej no jaka gwiazda
i reszcie dziekuje synek bedzie tancerzem po mamusi

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
ogolnie rzecz biorac, to: czop odszedl, szyjka gotowa do akcji, tylko macica za leniwa!!
zaraz jeszcze wyjde na spacer, albo po schodach poskacze
polecam...sex(o ile nie masz przeciwskazan)..po nim zaraz mam bole jak na @ wiec moze i u Ciebie pomoze. Do tego masaz sutkow ,herbatka z lisci malin i ...nogi szeroko

gosia261282 u nas znalazłam prywatnie polskiego ale robi USG po 150funotw dla nas kiedy zbieramy na bonda bo chcemy isc na swoje to za duzo. Musimy utrzymac jeszcze synka bo moj eks płaci 30f na miesiac i to wszystko a tylko moj pracuje i nie mamy jeszcze zadnych benefitow dlatego oszczedzamy

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Idziemy łeb w łeb i dolegliwości też te same, tylko mnie nie dopadły te pyknięcia jakby lamanie kości. Reszta to samo, ciągnie mnie, pobolewanie jak na @, o plecach nie wspomnę i mała wypina się jakby chciała wyleźć przez pępek

a torbe spakowałas? ja jeszcze nie byle do skonczonego 37 i moge i chce rodzic

Shilohjak sie sprawdzi tez taka zakupie

Cytat:
W UK z tego co wiem standardowo nie przyspieszają porodu,chcąc by odbywało się to naturalnie. Bo przecież normalnie ciąża może trwać 2 tyg dłużej,więc skoro to normalne nie ma chyba powodu niepotrzebnie wyganiać dziecka na świat,skoro nie czuje się do tego gotowe... No chyba że są jakieś przesłanki,że byłoby lepiej przyspieszyć,to wiadomo.
wlasnie widze spora roznic-jak mi wody sie saczyły to wywolalimi porod a Shiloh wyslali do domu. Ale ufam,ze sie nie przeterminuje i bez pomocy lekarzy uda sie szybko urodzic

objadłam sie plackami az mnie mdli ,do tego katar mi sie zaczyna
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:18   #3259
milka-pilka
Zakorzenienie

Cześć dziewczęta
Cały czas nadrabiam, znów czasu mam mało na wizaz. Odpowiem teraz trochę i pózniej dokończę.
Ja się zabrałam za sprzątanie domu, takie porzadniejsze. Dużo tego, masakra. Wyczyscilam pralkę, zmywarkę (jakimiś specjalnymi chemicznymi środkami, które niestety śmierdzą), zostało jeszcze wiele - jakieś poprawki silikonem w łazience itd. Trochę się zestresowanemu, bo popsuła nam się bateria wannowa, złożyłam reklamacje i pewnie będę czekać 2 tyg. na fachowca już nigdy nie kupie drogich baterii, one się nie nadają do Polski (mam jakieś włoskie, śliczne, ale totalnie delikatne). W zeszłym roku popsuła się umywalkowa.
Ganiałam wiec rano TZta, żeby robił to czego ja już nie dam rady zrobić ze względu na rozmiary brzucha Ja lubię sama robić takie prace wykończeniowe, bo jestem bardzo dokładna tak wiec wkurzalam się na biednego TAta, ze nie robi tak jak ja

Zaraz zbieram się do CH kupić brakujące rzeczy do torby szpitalnej - jakieś koszule i staniki do karmienia (liczę na wyprzedaże w H&M).

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj takie cudo:
http://www.empik.com/maluszka-czas-o...7943,ksiazka-p

wygląda bardzo fajnie, zobaczymy czy w praktyce będę używac
Wyglada ciekawie, zerknie dzisiaj jeśli będzie w Empiku stacjonarnie. Z ta położna, która współpracowała przy wydawaniu miałam zajęcia (Magda Kukulska).

agoola83 - cieszę się, ze jedziecie do Ikei po inspiracje Zobaczysz, ze osobno będzie Wam duuuuzoooo lepiej

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....
Wspaniale!!!!! GRATULACJE !!!

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dwa pytania z serii zakupowej:
1. Czy kupowałyście taki pokrowiec frotte na ten sztywny przewijak? Nie lepsze będzie rozkładanie pieluszki? To się chyba i tak zabrudzi, a ceratę w razie czego łatwiej wytrzeć.
2. Czy kosmetyki z Białego Jelenia są bezzapachowe? Albo może macie jakieś inne godne polecenia (antyperspirant i żel pod prysznic).
Odp na pyt nr 1:
Ja nie kupuje, będę używać albo pieluszek albo "niczego" - TZ twierdzi, ze i tak przewijak zawsze się ubrudzi kupa albo siuskami, a cerate lepiej się czyści

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ale u mnie jest dokąłdnie tak samo! Jeśli idę prywatnie zrobić jakieś wyniki - dadzą mi je. Jeśli mam skierowanie od państwowej przychodni to odbiera tylko ona (przychodnia ). Tak zawsze było.
U mnie u ginekologa z NFZ tez tak jest. Za to, gdy robię badania zlecone przez lekarza pierwszego kontaktu (w tej samej przychodni) to już mam w nie wgląd i mogę sama odebrać. Dziwna polityka

Pilotko - Gratuluje narodzin córeczki !!! dziekuje: Opis porodu - wspaniały. Dobry, bo ze szczegółami. Nameczylas się biedna

Mezaga - trzymam kciuki za zdrowie Twoich dzieciatek
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:24   #3260
kukurydzianaa
Rozeznanie

Też obstawiam, że PawMaj rodzi Ja tu ją trochę zbulserwowałam moim wpisem i myślałam, że będzie czekała na odpowiedź, ale widzę, że najwyraźniej ma 10 tys. ważniejszych spraw na głowie Trzymam kciuki strasznie mocno w każdym bądź razie!

Demonyianioły, za jakie grzechy musisz znosić jeszcze tą niedoszłą teściową? Po c*uj ona w ogóle do Ciebie wydzwania? Jesteście z eksem dorosłymi ludźmi, załatwiajcie sprawy między sobą (zasugeruj mu to...), a dopiero jak się młody urodzi zaczniesz się zastanawiać, czy i na ile pozwolisz "babuni" kontaktować się z wnukiem...

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2014-01-04 o 17:27
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:26   #3261
Soleil_Rouge
Rozeznanie

wracam do Was po spacerze - 6 km troche mnie dotlenilo Mala w brzuchu jak zwykle spokojna - czeka jeszcze na swoj moment

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
ja tez mam calkowite zaufanie do mojego ginekologa. znam go juz jakis czas i to co najwazniejsze dla mnie, liczy sie z moim zdaniem i oczekiwaniami, a nie prowadzi ciaze, tak jak wszystkie "standardowo".
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Już opieprzyłam jego matkę kiedy wypomniała mi, że kupiłam sobie kiedyś podkład za 100 zł. Już mnie tak wzburzyła! Nie wytrzymałam i zapytałam jakim prawem komentuje moje wydatki, żeby od moich pieniędzy się odstosunkowała. Dodatkowo przypomniałam jak musiałam jej synowi pożyczać pieniądze na rachunki, bo kupił sobie głośnik za 250 zł. To już się wycofała twierdząc, że młodzi mają takie zachcianki.
Jeszcze jak idiocie mówię o śliniaczkach to od razu był bunt, że pewnie jeden śliniak po 15 funtów. Podejście mamusi. Wiem, że ze sobą rozmawiali i jestem pewna, że mu zaczęła truć... Pępowina nie odcięta a dorosły chłop.

Przekonana jestem, że jeśli mam kaprys i to moje pieniądze to mogę nawet ze złota szczerego sobie ten cyckonosz sprawić
:
i owszem!!! zgadzam sie w 100%!! w ogole co za ludzie i co za gadka!! niech sie od Ciebie raz na zawsze odczepia!! Zeby jeszcze niedoszla tesciowa Ci sie do Twoich wydatkow i zachcianek wpier******!! co za koszmar!!
Stary 2014-01-04, 17:26   #3262
sweet_vintage
Rozeznanie

Dziewczyny, czy pierzecie pluszaki? Mam sporo zachowanych, moich z dzieciństwa. Sa czyste, bo były szczelnie zapakowane, ale nie każda zabawka wejdzie do zamrazalnika wiec chciałabym wyprać, ale boje sie ze sie zepsuja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:31   #3263
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
polecam...sex(o ile nie masz przeciwskazan)..po nim zaraz mam bole jak na @ wiec moze i u Ciebie pomoze.
przeciwskazan brak, wiec to tez praktykujemy
Stary 2014-01-04, 17:34   #3264
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Też obstawiam, że PawMaj rodzi Ja tu ją trochę zbulserwowałam moim wpisem i myślałam, że będzie czekała na odpowiedź, ale widzę, że najwyraźniej ma 10 tys. ważniejszych spraw na głowie Trzymam kciuki strasznie mocno w każdym bądź razie!

Demonyianioły, za jakie grzechy musisz znosić jeszcze tą niedoszłą teściową? Po c*uj ona w ogóle do Ciebie wydzwania? Jesteście z eksem dorosłymi ludźmi, załatwiajcie sprawy między sobą (zasugeruj mu to...), a dopiero jak się młody urodzi zaczniesz się zastanawiać, czy i na ile pozwolisz "babuni" kontaktować się z wnukiem...

Sugerowałam mu to milion razy, to jak z nim wcale kontaktu nie miałam, a ona go coś chciała podpytać to twardo odpowiadał jej, że to nie jej sprawa. A jak już jako tako choć się z nim dogadałam to ona oburzona, że jego przyjazd ustaliliśmy na 16 styczeń, żeby ojcostwo uznał i jeszcze parę papierkowych spraw pozałatwiał. "Teściowa" zarządziła, że ma przylecieć 30stego, przed samym porodem, żeby się dzidziusia naoglądał i pomógł "przewijać". Mieszkam teraz z rodzicami i wyraźnie powiedzieli, że nie życzą sobie jego obecności w naszym domu. Ja z resztą też.
Pokłóciłam się wtedy z babsztylem. A po 15 minutach dzwoni były, że mama napiera smsami żeby porozmawiali...

Inw

Rozbroiło mnie to z siankiem! Sama z tego żartowałam jak się dowiedziałam o ciąży
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:35   #3265
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy pierzecie pluszaki? Mam sporo zachowanych, moich z dzieciństwa. Sa czyste, bo były szczelnie zapakowane, ale nie każda zabawka wejdzie do zamrazalnika wiec chciałabym wyprać, ale boje sie ze sie zepsuja.

Ja prałam tylko nie pamiętam czy na opcji pranie ręczne czy delikatne
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:42   #3266
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

gosia261282 u nas znalazłam prywatnie polskiego ale robi USG po 150funotw dla nas kiedy zbieramy na bonda bo chcemy isc na swoje to za duzo. Musimy utrzymac jeszcze synka bo moj eks płaci 30f na miesiac i to wszystko a tylko moj pracuje i nie mamy jeszcze zadnych benefitow dlatego oszczedzamy
No,no rozumiem. Te ceny są faktycznie wysokie.
A rodzinnego jeszcze też nie macie? A chcecie wynajmować czy może złożyliście papiery na dom z councilu? Skoro nie mieszkacie sami,mogło by pójść szybko z takim domem...

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje, będę używać albo pieluszek albo "niczego" - TZ twierdzi, ze i tak przewijak zawsze się ubrudzi kupa albo siuskami, a cerate lepiej się czyści

Ja myślę,że lepiej podłożyć pieluszkę,bo zimna cerata jest mało przyjemna...

Cytat:

Pluszaki czyściłam z wierzchu wilgotną szmatką,ale maluchowi nie dawałam takich pluszaków,miał tylko kilka zabawek ala pluszowych przeznaczonych dla niemowląt,nowych ze sklepu. Teraz już są to po Eryku zabawki,więc trochę je wyczyszczę.
Stary 2014-01-04, 17:45   #3267
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Ja jakoś zaufałam tutejszej służbie zdrowia,to cywilizowany kraj jednak i wierzę,że wiedzą co robią. Jest po prostu inaczej,ale nie znaczy to,że gorzej. Ale jesli się denerwujesz to może warto pójść prywatnie na usg?
Ja się nie znam na brytyjskiej służbie zdrowia, ale nigdzie nie słychać o zwiększonej umieralności noworodków w tych rejonach więc na logikę - chyba wiedzą, co robią.

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Chodzę prywatnie, ale mam recepty ze zniżką i płacę jakieś grosze. Majątek wydaję na wkładki, które przy luteinie idą jak woda.
A ja zawsze za luteinę płaciłam 100% - tzn. odkąd zmieniłam lekarza na prywatnego. Rozumiem, że 100 mg może nie być refundowana, ale za 50mg też (miałam jedno opakowanie na początku). Więc nie wiem od czego to zależy, bo chyba nie od dobrej woli lekarza.

W ogóle to pytałam ostatnio lekarza jak jest u pierworódek - rodzą raczej przed czy po terminie? Mój gin twierdzi, że 85% jego pacjentek po terminie. Powodów jest kilka - bo bardziej o siebie dbają - w sensie mogą dbać: więcej odpoczywają, czują się mniej pewnie w sytuacji więc "chuchają na siebie", nie mają innych dzieci, które trzeba nosić, zajmować się nimi itp. i szyjka jest jeszcze mniej wyeksploatowana. Jeśli przyjąć, że to prawda, to skoro u nas na wątku znaczna część pierworódek rodziła przed terminem, to u każdej z nas pozostałych jest większe prawdopodobieństwo przeterminowania ciąży (choć pamiętam, że Gosia przenosiła Eryka chociaż był drugi, więc tak też się da )
Stary 2014-01-04, 17:45   #3268
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Wydaje mi się że nie potrzebnie sobie tak miło z nim rozmawiałaś ostatnio(pisałaś wcześniej że on taki miły nagle i ze rozmawiacie o wszystkim)
Albo jesteście na etapie rozstania i alimentów albo jesteście na etapie zbliżania się do siebie....musisz zdecydować....bo ciągle będą Cię tak traktować....albo w prawo...albo w lewo
Cytat:

Ja jeszcze do tego etapu nie doszłam, choć przydałoby mi się parę pluszaków na komodę w małej pokoju
Wydaję mi się że bym je wyprała
Stary 2014-01-04, 17:48   #3269
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
"Teściowa" zarządziła, że ma przylecieć 30stego, przed samym porodem, żeby się dzidziusia naoglądał i pomógł "przewijać". Mieszkam teraz z rodzicami i wyraźnie powiedzieli, że nie życzą sobie jego obecności w naszym domu. Ja z resztą też.
A babce przypadkiem nie przyszło do głowy, że taki tatuś na chwilkę nie jest tatusiem? Że gdyby chciał rzeczywiście ojcować, to stanąłby na głowie i znalazłby sposób, żeby wspierać Cię w okresie niemowlęctwa, ale też i w ciąży? Ona naprawdę myśli, że jak jej syn przyjedzie na kilka dni po porodzie, to będzie tatusiem z prawdziwego zdarzenia?

"Teściowa" oczywiście wie, że eks nie ma wstępu do Twojego domu? No a próbowała się kontaktować z Twoimi rodzicami...?
Stary 2014-01-04, 17:49   #3270
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
No,no rozumiem. Te ceny są faktycznie wysokie.
A rodzinnego jeszcze też nie macie? A chcecie wynajmować czy może złożyliście papiery na dom z councilu? Skoro nie mieszkacie sami,mogło by pójść szybko z takim domem...

dopiero wyslemy w poniedziałek, za to child benefit na Natana zlozylismy i na working tax ale czekamy od ok 5-6tyg i cisza jeszcze.... Mamy GP publiczna, oboje mamy NIN i nhs number. Moj tu 5lat ponad zył wczesniej wiec jest OK ale Nataniela chyba sprawdzaja czy w PL nie pobieram nic ani ojciec Natana bo przyslali 2 formularz m.in. ile tu chcemy zostac czy w PL cos pobieramy i pesel dziecka. nie wiem co powie polozna i vizytorka ,ze ja moj i natan jestesmy w 1 malym pokoju i jeszcze Julka do tego(nie ma miejsca na lozeczko,mamy kosz mojzesza a lozeczko schowane). W poniedziałek wyslemy dopiero papiery bo długo czekalismy az nam przysla
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości