|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Witam się w 9 miesiącu
Nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkiego zacytować, ale tak pokrótce:Gosia, jak dobrze, że wszystko ok z Kacperkiem ![]() Pilotka, jak każdy opis porodu, Twój też wywołał wiele emocji. Chyba coś w tym jest, że inaczej się czyta opisy kogoś kogo się "zna" (co prawda wirtualnie, ale zawsze to coś )PawMaj, podziwiam za cierpliwość i opanowanie. W sumie to co piszesz ma sens i jest mądre, ale ja bym nie dała rady. To nie na moją cierpliwość Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Migotko, gratulacje ![]() Agoola, spokojnie, tu nie jedna nie ma nikogo na miejscu. My też będziemy zdani wyłącznie na siebie. Najważniejsze, że masz wsparcie w mężu, a to najważniejsze. Zobacz jak silne muszą być dziewczyny, których Tż "dali ciała" i okazali się zwykłymi gówniarzami. Ze wszystkim dacie sobie radę Jak doczytałam, że macie swoje mieszkanie, to pierwsze co mi przyszło do głowy "wiałabym stamtąd jak najprędzej". Ciasne, ale własne i jaki komfort psychiczny. Będzie dobrze. Ty nie daj się tak traktować. Maruda, podziwiam siłę i życzę dużo zdrówka dla Krzysia Cytat:
![]() Piękności Cytat:
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-04 o 15:48 |
|||||
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny muszę przyznać, że wielorazowe wkładki laktacyjne są całkiem dobre. Gdy nadmiernie już przemokną, to piorę je w zlewie mydełkiem bialy jeleń, kładę na grzejnik i zakładam następną parę. Mam dwa opakowania w każdym po 3 pary.
Zamówiłam wreszcie poduszkę do karmienia, bo moje ręce już powoli odmawiają posłuszeństwa, szczególnie w nocy, kiedy jestem zaspana
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sałatke z szynką i ananasem, upiekłam pleśniaka, napiekłam chłopakom naleśników na obiad, posprzątałam po sobie bajzel w kuchni i nogi mi w dooope wlazły. Mały naciska na cos przy harcach i tak mnie kłuje i boli szyjka od tego ze zaraz padne. No ale plan na dzis wykonany.
W razie czego zapytałam czy mężus będzie umiał krupnik ugotowac na zeberkach jak mnie na porodówke odwiezie, bo juz wszystko kupiłam na jutrzejszą zupę wiec szkoda zeby w razie czego sie zmarnowało, zresztą dzieć coś jeść musi ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- U mnie strzelanie kosci spojenia od jakiegoś czasu to norma. Jak w nocy wstaje (a wstaje co 2 godziny) to zawsze strzela a czasami cała seria idzie jak z karabinu. Mam nadzieję ze to nie jest zły objaw
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Gang Iren
|
Rozumiem. Tyle,że serio lepiej się nie nastawiać. Dziecko wyjdzie gdy będzie gotowe. Też bym chciała już rodzić,bo każda noc i każdy dzień to straszny ból i źle wykonuje mi się normalne czynności. Z Erykiem nie pomógł ani masaż,ani seks,ani codzienne wymarsze po wiele kilometrów. Tak,że myślę,że to wszystko pic na wodę i dziecko decyduje kiedy się pojawi. A zaręczam ci,że do końca stycznia i ty i ja będziemy po porodzie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
W poprzednich ciążach tak nie miałam. Zresztą poprzednie ciąże były o wiele bardziej łaskawe niż ta...
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po długim spacerze, a Zuzka dalej nie chce wyłazić. Wynika z tego, że jutro czeka nas kroplówka i nerwy w szpitalu. A boje się szpitala że ho ho - nigdy w takowym przybytku nie byłam (nie licząc odwiedzin) i jakoś mnie to dodatkowo denerwuje.
Cytat:
A ja mam od wczoraj ogórkową, a za chwilę idę robić indyka z groszkiem
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
Soleil_Rouge też miałam masaż, nie powiem nie przyjemny i bolesny ale na szczęście u mnie chyba z 30 sekund trwał. Nie wiem czemu mam bardzo niskie ciśnienie 80/52, gdzie ja zawsze powyżej stówki. U mnie na KTG wychodzą skurcze i w środe mam się stawić do szpitala i zobaczymy co będzie - to będzie 40 tydzien leciał już, więc nie wiem jak to jest że niektóre mają wywoływane po 42 dopiero, a inne nawet w 38 - podjerzewam, że składa się na to wiele czynników wynikajacych z indywidualnych cech ciąży ja w każdym razie ufam swojemu lekarzowi i nie mam podstaw, żeby coś tu podejrzewać.
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyczaiłam taką za 15 f, mam nadzieję ze nie będzie badziewie
wzięłam wzór green snails http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...E:L:OC:GB:3160
|
|
|
|
#3249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak termin mam z OM (na 29.12 miałam) i w szpitalu w którym chcę rodzić kazali się zgłosić tydzień po nim. Liczyłam na termin z USG (2.01) ale jak widać też się przeterminował. U mnie cykle były regularne ale dość długie - 33 dni. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Dziewczyny pisałyście o mydle marsylskim - macie takie bez niczego czy z jakimiś dodatkami??Patrzę właśnie takowe i wybór jest wielki
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3251 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Przeziębienie dalej mnie trzyma i złamało mnie spaniem
. Wzięłam apap, psikam tantum verde, zajadam czosnek i piję herbatę z miodem. Muszę szybko wrócić do formy.Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44422655]Ambrella to może dzisiaj chińszczyzna na obiad? U mnie jest minimum raz w tygodniu, uwielbiam!![/QUOTE] Dziś nic z tego, bo jestem chora i w kuchni panoszy się TŻ. W związku z tym mam męski obiad - schabowe . Też bardzo lubię, ale o chińskim będę marzyć dopóki ni zrobię. A robię też dość często Cytat:
. Ale jak czytam, że sobie radzicie to jakoś mniej się boję.Kornelia jest śliczna Cytat:
Spadam na serial i schabowego, a jak wrócę to mam nadzieję witać nowego maluszka na wątku. PawMaj13, rodzisz? ![]()
|
|||
|
|
|
#3252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Masz taką wielką kostkę 300 g czy taką standardową 100g. Zastanawiam się jak używać te wielkie kostki
pokroić na mniejsze kawałki czy jak :|Co do luteiny to ja chodzę prywatnie do lekarza (medicover) i taki lekarz wystawia też recepty ze zniżką, ale luteina akurat jest refundowana do 22 tc a później trzeba wystawiać na 100%. |
|
|
|
#3254 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
Lidkaa najlepsze podsumowanie, brak honoru i klasy.
Już opieprzyłam jego matkę kiedy wypomniała mi, że kupiłam sobie kiedyś podkład za 100 zł. Już mnie tak wzburzyła! Nie wytrzymałam i zapytałam jakim prawem komentuje moje wydatki, żeby od moich pieniędzy się odstosunkowała. Dodatkowo przypomniałam jak musiałam jej synowi pożyczać pieniądze na rachunki, bo kupił sobie głośnik za 250 zł. To już się wycofała twierdząc, że młodzi mają takie zachcianki. Jeszcze jak idiocie mówię o śliniaczkach to od razu był bunt, że pewnie jeden śliniak po 15 funtów. Podejście mamusi. Wiem, że ze sobą rozmawiali i jestem pewna, że mu zaczęła truć... Pępowina nie odcięta a dorosły chłop. Przekonana jestem, że jeśli mam kaprys i to moje pieniądze to mogę nawet ze złota szczerego sobie ten cyckonosz sprawić Pawmaj poszła rodzić ;> Ja się kiedyś bałam panicznie pobierania i pamiętam, że pierwszy wenflon to płakałam ze strachu. Potem miałam kilka zabiegów i jakoś mi to w miarę zobojętniało. Narkozę miałam też kilka razy i nic strasznego. Lepiej ją mieć niż uczestniczyć na żywca w operacji ![]() Nadal się nie spakowałam, taka ze mnie wołowa ... . Szyjka mi się skróciła do 2 cm, brzuch opadł i czekam
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2014-01-04 o 16:53 |
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
co do luteiny, to ja biorę jakoś od 15 tyg chyba, czy jakoś tak i mimo, że chodzę prywatnie to mam refundowaną, jak powiedziała moja lekarka, teraz luteina dla wszystkich jest ze zniżką, bo zalecana w ciąży??? i że kiedyś była do 22tyg, a teraz do końca.
Ja cały czas płacę po ok. 3,50 za opakowanie, ale ja miałam chyba tą 50 właśnie. Szukam sobie wakacji na wakacje, bo stwierdzam, że polskie morze mi nie wystarczy ![]()
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zawsze dostaje recepty ze zniżka u prywatnych lekarzy
|
|
#3258 | |||
|
Rozeznanie
|
i reszcie dziekuje
synek bedzie tancerzem po mamusiCytat:
![]() gosia261282 u nas znalazłam prywatnie polskiego ale robi USG po 150funotw dla nas kiedy zbieramy na bonda bo chcemy isc na swoje to za duzo. Musimy utrzymac jeszcze synka bo moj eks płaci 30f na miesiac i to wszystko a tylko moj pracuje i nie mamy jeszcze zadnych benefitow dlatego oszczedzamyCytat:
a torbe spakowałas? ja jeszcze nie byle do skonczonego 37 i moge i chce rodzic![]() Shilohjak sie sprawdzi tez taka zakupie ![]() Cytat:
![]() ![]() objadłam sie plackami az mnie mdli ,do tego katar mi sie zaczyna
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|||
|
|
|
#3259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
Cały czas nadrabiam, znów czasu mam mało na wizaz. Odpowiem teraz trochę i pózniej dokończę. Ja się zabrałam za sprzątanie domu, takie porzadniejsze. Dużo tego, masakra. Wyczyscilam pralkę, zmywarkę (jakimiś specjalnymi chemicznymi środkami, które niestety śmierdzą), zostało jeszcze wiele - jakieś poprawki silikonem w łazience itd. Trochę się zestresowanemu, bo popsuła nam się bateria wannowa, złożyłam reklamacje i pewnie będę czekać 2 tyg. na fachowca już nigdy nie kupie drogich baterii, one się nie nadają do Polski (mam jakieś włoskie, śliczne, ale totalnie delikatne). W zeszłym roku popsuła się umywalkowa. Ganiałam wiec rano TZta, żeby robił to czego ja już nie dam rady zrobić ze względu na rozmiary brzucha Ja lubię sama robić takie prace wykończeniowe, bo jestem bardzo dokładna tak wiec wkurzalam się na biednego TAta, ze nie robi tak jak ja ![]() Zaraz zbieram się do CH kupić brakujące rzeczy do torby szpitalnej - jakieś koszule i staniki do karmienia (liczę na wyprzedaże w H&M). Cytat:
(Magda Kukulska). agoola83 - cieszę się, ze jedziecie do Ikei po inspiracje Zobaczysz, ze osobno będzie Wam duuuuzoooo lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie kupuje, będę używać albo pieluszek albo "niczego" - TZ twierdzi, ze i tak przewijak zawsze się ubrudzi kupa albo siuskami, a cerate lepiej się czyści ![]() Cytat:
![]() Pilotko - Gratuluje narodzin córeczki !!! dziekuje: Opis porodu - wspaniały. Dobry, bo ze szczegółami. Nameczylas się biedna Mezaga - trzymam kciuki za zdrowie Twoich dzieciatek
|
||||
|
|
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
Też obstawiam, że PawMaj rodzi
Ja tu ją trochę zbulserwowałam moim wpisem i myślałam, że będzie czekała na odpowiedź, ale widzę, że najwyraźniej ma 10 tys. ważniejszych spraw na głowie Trzymam kciuki strasznie mocno w każdym bądź razie! ![]() Demonyianioły, za jakie grzechy musisz znosić jeszcze tą niedoszłą teściową? Po c*uj ona w ogóle do Ciebie wydzwania? Jesteście z eksem dorosłymi ludźmi, załatwiajcie sprawy między sobą (zasugeruj mu to...), a dopiero jak się młody urodzi zaczniesz się zastanawiać, czy i na ile pozwolisz "babuni" kontaktować się z wnukiem...
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-04 o 17:27 |
|
|
|
#3261 | ||
|
Rozeznanie
|
wracam do Was po spacerze - 6 km troche mnie dotlenilo
Mala w brzuchu jak zwykle spokojna - czeka jeszcze na swoj moment ![]() Cytat:
Cytat:
co za koszmar!!
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy pierzecie pluszaki? Mam sporo zachowanych, moich z dzieciństwa. Sa czyste, bo były szczelnie zapakowane, ale nie każda zabawka wejdzie do zamrazalnika wiec chciałabym wyprać, ale boje sie ze sie zepsuja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sugerowałam mu to milion razy, to jak z nim wcale kontaktu nie miałam, a ona go coś chciała podpytać to twardo odpowiadał jej, że to nie jej sprawa. A jak już jako tako choć się z nim dogadałam to ona oburzona, że jego przyjazd ustaliliśmy na 16 styczeń, żeby ojcostwo uznał i jeszcze parę papierkowych spraw pozałatwiał. "Teściowa" zarządziła, że ma przylecieć 30stego, przed samym porodem, żeby się dzidziusia naoglądał i pomógł "przewijać". Mieszkam teraz z rodzicami i wyraźnie powiedzieli, że nie życzą sobie jego obecności w naszym domu. Ja z resztą też. Pokłóciłam się wtedy z babsztylem. A po 15 minutach dzwoni były, że mama napiera smsami żeby porozmawiali... Inw Rozbroiło mnie to z siankiem! Sama z tego żartowałam jak się dowiedziałam o ciąży
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Ja prałam tylko nie pamiętam czy na opcji pranie ręczne czy delikatne
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A rodzinnego jeszcze też nie macie? A chcecie wynajmować czy może złożyliście papiery na dom z councilu? Skoro nie mieszkacie sami,mogło by pójść szybko z takim domem... Cytat:
Ja myślę,że lepiej podłożyć pieluszkę,bo zimna cerata jest mało przyjemna... Cytat:
Pluszaki czyściłam z wierzchu wilgotną szmatką,ale maluchowi nie dawałam takich pluszaków,miał tylko kilka zabawek ala pluszowych przeznaczonych dla niemowląt,nowych ze sklepu. Teraz już są to po Eryku zabawki,więc trochę je wyczyszczę.
|
|
#3267 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle to pytałam ostatnio lekarza jak jest u pierworódek - rodzą raczej przed czy po terminie? Mój gin twierdzi, że 85% jego pacjentek po terminie. Powodów jest kilka - bo bardziej o siebie dbają - w sensie mogą dbać: więcej odpoczywają, czują się mniej pewnie w sytuacji więc "chuchają na siebie", nie mają innych dzieci, które trzeba nosić, zajmować się nimi itp. i szyjka jest jeszcze mniej wyeksploatowana. Jeśli przyjąć, że to prawda, to skoro u nas na wątku znaczna część pierworódek rodziła przed terminem, to u każdej z nas pozostałych jest większe prawdopodobieństwo przeterminowania ciąży )
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jesteście na etapie rozstania i alimentów albo jesteście na etapie zbliżania się do siebie....musisz zdecydować....bo ciągle będą Cię tak traktować....albo w prawo...albo w lewo ![]() Cytat:
Wydaję mi się że bym je wyprała
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Teściowa" oczywiście wie, że eks nie ma wstępu do Twojego domu? No a próbowała się kontaktować z Twoimi rodzicami...?
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
dopiero wyslemy w poniedziałek, za to child benefit na Natana zlozylismy i na working tax ale czekamy od ok 5-6tyg i cisza jeszcze.... Mamy GP publiczna, oboje mamy NIN i nhs number. Moj tu 5lat ponad zył wczesniej wiec jest OK ale Nataniela chyba sprawdzaja czy w PL nie pobieram nic ani ojciec Natana bo przyslali 2 formularz m.in. ile tu chcemy zostac czy w PL cos pobieramy i pesel dziecka. nie wiem co powie polozna i vizytorka ,ze ja moj i natan jestesmy w 1 malym pokoju i jeszcze Julka do tego(nie ma miejsca na lozeczko,mamy kosz mojzesza a lozeczko schowane). W poniedziałek wyslemy dopiero papiery bo długo czekalismy az nam przysla
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

Nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkiego zacytować, ale tak pokrótce:

Przeryczałam w kiblu trzy godziny, chyba nigdy nie czułam takiego przygnębienia. Miałam poczucie nieodwracalności tego, co się wydarzyło i zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę tego chcę. Następnego dnia trafiłyśmy do szpitala i wszystko mi się pozmieniało
Na szczęście Mała płacze (a raczej zawodzi) tylko wtedy, gdy naprawdę ma powód. Nie zdarzyły nam się jeszcze histeryczne płacze bez powodu (oby tak dalej
). Jej cykl prezentuje się następująco: cycek- kupa - cycek- kupa - cycek- spanie - cycek - kupa - cycek - kupa - cycek - spanie - cycek - kupa - cycek - kupa - cycek - spanie 

dla nas kiedy zbieramy na bonda bo chcemy isc na swoje to za duzo. Musimy utrzymac jeszcze synka bo moj eks płaci 30f na miesiac i to wszystko a tylko moj pracuje i nie mamy jeszcze zadnych benefitow dlatego oszczedzamy
Ja tu ją trochę zbulserwowałam moim wpisem i myślałam, że będzie czekała na odpowiedź, ale widzę, że najwyraźniej ma 10 tys. ważniejszych spraw na głowie