|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
Mam dokładnie to samo. Wszystkie moje koleżanki maja normalne, spójne cery, a ja mam taką popierdzieloną,że z daleka widać te porowe kratery. Nie mówię juz o bliznach potrądowych, na prawym poliku mam obłędne 4 doły ułozone na ksztalt trapezu, tylko to nawet nie sa przebarwieni tylko takie dziury jak blizny po ospie. Kiedyś nawet mi to przeszkadzało, teraz...no olewam, nie widze i tyle. No a jak komuś to przeszkadza...no sory, nie musi ze mną gadać, są większe problemy niz dziura w pysku , albo kilka ![]() Do roboty chodze kompletnie bez jakiegokolwiek makijażu bo mi sie nie chce rano tapetować, a jak wrócę do domu to tez mi się nie chce , jak wychodze popracowo do ludzi to wtedy jedynie...nawet na zakupy nie raczę , bo i po co w sumie ![]() 2. No..ale niektóre wyglądają po makijażu naprawdę świetnie.... Mnie najbardziej wkurza? nie wiem szokuje? jak nasto/20 latka która znam i widze bez tapety i jest normalnie śliczna , ma świetną cerę i wogle wygląda bardzo dobrze, a nawali sobie czasem tego wszytskiego tyle,że szpachlą trudno by było zebrać.... |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
http://worldoftanks.com/
Cytat:
![]() Co do odchudzania - my dziś katujemy przed tv m.in Kinect Adventures można się zmęczyć - ćwiczenia z zabawą
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kcem online, już rok temu grałam w kilka
|
|
#2314 | ||||||||
|
Panaroja
|
Snad cherbaty
![]() Cytat:
![]() hmmmm , właśnie doszłam do wniosku , że a po cholerę się będe menczyć bo skoro i tak nic z tego nie wyszło przez tyle lat , to nie ma szansy żeby wyszło teras ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i niestety jeżeli idzie o sępienie to zdecydowanie nieznany brat-bliźniak Twojego jak biega , majta mu się dobrobyt na boki koło tylnych łap i przekomicznie to wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2.muszeu a talii i tak nie miałam i nie mam i mieć nie będę , poniewasz gdysz mam urodę kolumny ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#2315 | ||||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jak nauka ?2.pewnie że śliczny , nie ma nieślicznych kothuf ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko że nie 1980 , a 1995 ![]() Cytat:
macham znad trzeciego kawałka piernika ![]() byłam ze Śnieżką na wspaniałej wyprzedaży w centrumie chandlowym - wspaniała wyprzedasz , nie wydaje się ani grosza wszystko bogato ozdobione cekinami , nitami i ćwiekami w najmniej oczekiwanych miejscach i absolutnie ani jednej rzeczy nadającej się do noszenia
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#2316 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a kysz
|
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej kasa w portfelu, można wydać na jakieś bardzo przydatne kosmetyki czyżby sławne czołgi?
|
||
|
|
|
#2318 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. mnie zrobione brwi postarzają (wyglądam trochę jak transwestyta) a z drugiej strony jeśli ich nie zrobię ludzie kwękają "bożeee, miałaś pożar w kuchni?" Natomiast bez zrobionych oczu i cieni pod oczami wyglądam staro i smutno. 3. szczegóły! Mam właśnie fazę na jakieś morskie żyjątka w kokosie. Co spadnie o kilka gram to TŻ znosi do domu jakieś kuszące żarcie więc cały czas 53.A Tobie gratuluję! Drooogo. A za tydzień znowu wrócę do chleba z serem i wydatek pójdzie na marne. |
||
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
przeszłam Heroes 1
na poziomie mega easy branoc
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. wiem o czym mówisz, a gdybyś spróbowała lekko cieniem (miękkie linie, inglot ma fajny ciepły, bo Ty winnaś ciepłe tony) lub only henną Tak wiem, pewnie próbowałaś już wszystko. wiem co mówię, całe życie brwi białe, i henna daje mi efekt naturalny, cień -podrasowany naturalny, kredki i złe cienie i inne specyfiki - przerys postarzający, czasem wręcz tandetny. Piszę czasem, bo tak jest obecnie, ale patrząc na zdjęcia, to przez lata był non stop tandetny. Hennowałaś? Jeśli tak to czym? bo ja zachwycona dopiero jestem z henny krakowskiej za 2 zeta. Refectocil był big no-no Rozumiem też ból posiadania cieni pod oczami - na prawdę robią chorość i smutność, i wówczas tuszowanie pomaga. Robi niesamowitą różnicę, z topielca w TopModel. 3. ojejciuś to muszę wkleić tutaj? bo długi to przepis jest i nieprofesjonalny. Nie mam pomysłu na załącznik ani nic. To taki przepis nie-przepis, spontan. Typowo moja modyfikacja - rób co uważasz, rób jak Ci smakuje najbardziej, eksperymentuj. U mnie nie ma jednostek miary, wagi Dobra najwyżej wytnę w razie co . Here it coooomes. Kokosowa potrawka z rybą / krewetkami i ryżem. Jest to modyfikacja przepisu Pascala: Ryba z curry Ilość porcji: dla 4 osób Przygotowanie 15 minut Całkowity czas 15 minut Składniki: 800 g dorsza – pokrojonego w kostkę ok. 5cm x 2cm 1 mała żółta papryka – pokrojona w drobną kostkę 1 mała zielona papryka – pokrojona w drobną kostkę 1 mała czerwona papryka – pokrojona w drobną kostkę 1 cebula – drobno posiekana 250 ml mleka kokosowego 1 mały pęczek kolendry 1 łyżka curry 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Wymieszaj paprykę z cebulą i podsmaż na mocnym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj mleko kokosowe i dorsza pokrojonego na kawałki, a całość posyp curry.Następnie delikatnie odwróć rybę. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj kolendrę, sól i pieprz do smaku, a potem dokładniej wymieszaj. Podawaj z ryżem lub chlebem. Poniżej moja improwizacja, zatem proporcje składników wedle uznania, smaku. Składniki: 1. Ryba morska, wypróbowane na: morszczuk, dorsz, dorsz czarniak oraz krewetki (najlepsze ) 2. Ryż biały obojętnie jaki 3. Marchewka 4. Ajvar z Lidla albo papryka 5. Olej z pestek winogron albo olej kokosowy, lub inny preferowany olej do smażenia 6. Cebula – czerwona i/lub biała, dowolność 7. Cebulka zielona !!! 8. Pietruszka natka 9. Mleczko kokosowe 10. Przyprawa Chang Mai Curry z Kotanyi (z pietruszką, kolendrą i imbirem) ale każda inna egzotyczna da radę 11. Sok z cytryny dla zrównoważenia smaku 12. sól i pieprz dla tegoż samego celu Jeśli ktoś nie stosuje przyprawy z imbirem, można dodać świeży tarty acz bez szaleństw, bo wiadomo co imbir robi z potrawami. Proporcje dowolne, absolutnie na oko, ja mam sporo marchewki (np. jedna gruba długa ) , mało ajvaru, żeby nie zdominował smaku potrawy(łycha) , mleczka też ok. 2 czubate łyżki, nigdy całą puszkę, no chyba że ktoś lubi, lub robi wielką rodzinną porcję. Ryby wkładam tyle ile mam, ile mi się chce, podoba etc etc. Manewruję sobie tymi proporcjami i takoż polecam czynić. Cebulę i marchewkę siekam na średnią a’la kostkę i wrzucam na rozgrzany olej (u mnie kokosowy lub z pestek winogron). Czekam aż cebulka się zeszkli, bo marchewka się nie szkli , po czym zalewam wodą i duszę kilka minut. Następnie dolewam wody i wsypuję kilka garści ryżu i tak razem się dusi, aż do miękkości marchewki, ryż pije wodę, a ja ją uzupełniam. Pewnie można by dodać bulion warzywny, nie próbowałam jeszcze. Pod koniec duszenia wrzucam posiekaną zieloną cebulkę, przyprawę i duszę jeszcze przez kilka chwil, ponownie na oko. Następnie dodaję rybę w kawałkach ok. 4x3 cm, ważne by nie w za małych, lub krewetki. Duszę dalej pod przykryciem ok. 3 minuty powiedzmy. Na sam koniec doprawiam solą, czarnym mielonym pieprzem i sokiem z cytryny by zrównoważyć smaki oraz wsypuję posiekaną zieloną pietruszkę. Kolejną minutę pozwalam potrawie przejść smakami dusząc, po czym zdejmuję przykrywkę i próbuję. To jest moment żeby zdecydować, w którą stronę smakową mamy ochotę pójść – słodszą ( szczerze wątpię), ostrzejszą, kwaśniejszą, bardziej słoną.Całość ma koegzystencję risotta, ciapragi, czyli nie każdemu pasuje - ja uwielbiam jednogarnkowe mieszanki. Myślę że marchewka w słupki i większe kawały ryby trochę zmniejszą risottowatość. Acz nie ukrywam, że szukam teraz czegoś "crispy", takiego chrupkiego i soczystego, czyli bez duszenia. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-04 o 00:42 |
|
|
|
|
#2321 |
|
To ja :)
|
Powróciłam od kolegi z poprzedniej korpo, na episkopat, jaki był pyszny osoś! Muszę zdobyć przepis, mistrzostwo świata po prostu... Do tego jakieś dobre hiszpańskie winko. Na dodatek mają je naprzeciwko sklepu węgierskiego, a tuż obok Yankee Candle...
Jutro tam chyba będziemy...
|
#2322 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. dzięki, brzmi pysznie |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam Twój kształt brwi z fot różnych wszelakich - no jest niełatwy, ale sama mam pod górkę więc nie oceniam nikogo "z góry" wnioski: 1. najlepiej wyglądałaś z brwiami z czasów spacerów z małą Didką, chyba jesień, oraz wiosna, czyli zapewne sprzed czasów kredki Rimmel Hazel- tak, znam ją aż za dobrze, zużyłam kilka, odcień ciepły, dla Cię idealny, ale o przerys nie trudno 2. henna nie tylko przyciemnia ale optycznie jednak zagęszcza, ja mam łyse przestrzenie na końcówkach brwi, absolutnie niezarośnięte, takie szpary, i ofszę cieniuję, zamalowywuję, ale, po wieeeeelu próbach, najnaturalniej wyglądam z henną która przeż ich nie niweluje, a jednak zagęszcza ogólny obraz. 3. może być też kwestią doboru cienia - zarówno jakości jak i koloru, bo pomimo tego iż metodę stosuję latami, dopiero teraz doszłam do satysfakcjonującyh efektów. Dla mnie Inglot. I Revlon, ale ten drugi, tylko dlatego, że mam od 6 lat paletkę, i stwierdziłąm, że szkoda nie zużyć każdego cienia. 4. jak piszesz, kształt, za cienkie ZAWSZE postarzają, robią efekt lalki Chyba, że ktoś tak chce i lubi, robi to świadomie to włala! Ale im szersze tym naturalniejsze i młodsze w odbiorze. Przecinki mogą straszyć. Nie skub. Daj im odrosnąć i nadaj nowy kształt. Im mniejszy łuk tym młodziej. Pamiętam, że kiedyś robiłaś sowie, to chyba był błąd, gdyż na zdjęciach "sprzed" brwiowych eksperymentów, nie było sowich brwi. mma na myśli, sprawić aby końce nie ciągnęły w dół, tylko je skrócić, by raczej szły ku skroniom, żadnych opadających lini. Mam opadającą powiekę więc wiem jaki to robi lifting.Overallowy wniosek: mam wrażenie, że kłopty zaczęły się jak zaczęłaś przy nich gmerać. Zanim była akcja "robimy brwi" były absolutnie fine, nie rzucały się w oczy. Zasada jest taka - im wyraźniejsze oko, tym mniej wyraźne brwi - zasada ta służy uniknięciu przerysowanego efektu. Bo Ci co takowy zamierzają, to ponownie włala!
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-04 o 01:54 |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli nie jest z Tobą tak źle ![]() brzmią pysznie ![]() Ja tak w przelocie bo zbieram sie na siłkę
|
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żebyś wiedziała , kciałam bluzkę do pracuni, prostą z kołnierzykiem i ni hu hu ni ma, wszystko z cekinami, dżetami i tymi podobnymi albo gołe plecy ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2326 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. jakie to sowie? Znowu podejrzewam ujęcie bo nie gmerałam aż tak.A zresztą dam dwie fotki: odwieczne kreseczki i najnowszy transwestyta. Porady mile widziane Teraz już nie pacam tyle czarnego na powiekę co kiedyś.3. a o tym nie wiedziałam. Czyli skoro maluję oczy dość mocno na ciemne kolory to powinnam trochę rozjaśnić brwi? Zresztą obczaj fotki. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-01-04 o 14:08 |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze chyba jeszcze sprzed czasów spacerów z Didką? albo faktycznie z daleka nie rzucały się w oczy. 2. sowie to takie robiące efekt sowich okolic oczu, smutne łuki w dół, załącznik ![]() 3. nie trzeba rozjaśniać brwi, wystarczy potraktować je nie równie ostro co makijaż oczu, zostawić w spokoju by były neutralne, lekko podkreślić, to co masz na fotce 2 jest idealne, szkoda tylko że nie widać en face - imo nie masz przerysu
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Red na drugiej fotce i brwi i oko wyglądają świetnie |
|
|
|
#2329 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
mogłabym mieć.Fotki en face ni mom ale wydaje mi się, że teraz męsko wyglądam Takie nudne, proste, prostackie krechy dla pani z mięsnego. Ale lepiej niż z cieniutkimi kreseczkami. Tak czy siak nie bardzo mam z czym kombinować jeśli chodzi o samą regulację więc kończę narzekanie ![]() No, a sens wypowiedzi miał być taki, że z makijażu uważam u siebie właśnie brwi za postarzające. Pewnie ciemniejsza kolorowa szminka też by dała taki efekt (ściumpionych ust starej nauczycielki) więc nie używam. |
|
|
|
|
#2330 | |
|
|
Cytat:
Nie skub, nie skub, bo jeszcze ze 20 lat i będziesz musiała takie robić ![]() Żart, żart!! ![]() Powróciłam z Ikei, kręgosłup mi najprawdopodobniej zaraz pęknie... Ale hermadżesty Artur ma papierową torbę z Ikei i szaleje ze szczęścia
|
|
#2331 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Spróbuję w to uwierzyć ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem z tym dodaniem lat. Każde dodatkowe podkreślenie oka to kolejne kilka lat na przód Także tak, konflikt tragiczny. Oczywiście długo to zlewałam, ale z biegiem czasu jakoś coraz bardziej tęsknię za tym kiedy każdy dawał mi mniej lat No cholera przywykłąm a to się niebezpiecznie zaczyna zmieniać. Nie chcę wyglądać "poważnie" ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
co kupiliście, poka poka? - choć mam ban na zakupy domowe bo zbieramy na auto, bynajmniej nie na nowe, więc skoro sama nie pozwalam sobie do Ikea jechać, to chociaż u Was popodziwiam (albo nie )
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-04 o 15:01 |
||
|
|
|
#2333 | |
|
|
Cytat:
![]() Mało fotogeniczne rzeczy... tealighty, plastikową deskę do krojenia, szczotkę do mycia kuwety, pastę kawiorową i to chyba wszystko Torba jednak jest najważniejsza...
|
|
#2334 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Dobrze że mój did wygrał życie jeśli chodzi o kształt brwi (znowu patrz zał.) Nie mam wyrzutów sumienia, że przekazałam złe geny ![]() Jeśli chodzi o wizualne bycie poważnym i dojrzałym to łapię się na przybieraniu zbyt nonszalanckich póz w stosunku do wieku Znaczy wiesz, opieranie się barkiem o ścianę, ręce w kieszeniach, jedna noga ugięta i zahaczona o drugą (nie wiem jak to opisać), beznamiętne spojrzenie na pospólstwo - no kurde! nie jestem młodym gniewnym przystojniakiem w czarnym płaszczu! |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
Redzik wg mnie lepiej na drugiej fotce, ale mnie się podobają grubsze brwi, bo sama mam jak wilkołak
|
|
#2337 | ||||
|
Panaroja
|
Snat cherbaty tradycyjnie
![]() Cytat:
2.o , gołych plec nie było , ale brylanty i ćwieki nawet na butach we wszystkich możliwych miejscach Cytat:
i smaruj brwi tą sławetną alterrą rumiankową doustną , rzeczywiście brwi się zagęszczają po tym Cytat:
Cytat:
![]() 2. gdybym miała zacząć nosić się i zachowywać jak wypada osobie w moim wieku , wolałabym się od razu położyć do trumny , mowy nie ma .Wolę być dzidzią piernik w glanach niż 300 milionowym klonem paniusi z trwałą , w spódniczce i bluzeczce z gipiurowym kołnierzykiem i obowiązkowo róziową/pomarańczową szmineczką ![]() ![]() kothy zdemolowały mi choinkę , która zdecydowanie straciła pion i stoi oparta o kredens , bo inaczej by leżała oraz smętnie powiewa zwisającym łańcuchem , regularnie ściąganym w dół , więc nawet go już nie umieszczam we właściwym położeniu bo po co
||||
|
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() swoje z lekka czasem podkładem przejadę lub pudrem, jak chcę mocno oczy pomalować, ale uwaga: mam czarne i gdybym je jeszcze pomalowała, to Frau Herta gotowa
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2. o butach się nie wypowiem bo ja po takich sklepach nie chadzam, moje sklepy do Zara Kids
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() dwuklikająca myszka mnie wykańcza psychicznie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

. Chciałam wreszcie móc chodzić do ludzi bez tapety, i chodzę. Udało się. Czuję się lepiej, mimo iż wyglądam gorzej niż te osoby które, mimo idealnej, zdrowej, bezproblemowej cery bez tapety nie wyjdą. Mnie jest szkoda mojej kasy i cery na zbędne paćkanie się. Only minerały na gorsze dni, bo jednak rumień nie zniknie nigdy 

i niestety jeżeli idzie o sępienie to zdecydowanie nieznany brat-bliźniak Twojego 
a talii i tak nie miałam i nie mam i mieć nie będę , poniewasz gdysz mam urodę kolumny 

a kysz

Także tak, konflikt tragiczny. Oczywiście długo to zlewałam, ale z biegiem czasu jakoś coraz bardziej tęsknię za tym kiedy każdy dawał mi mniej lat