|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
jutro sie 'odwale' tj wyprostuj itd i zrobie foto, ale nie wyszla taka jak na zdjeciu, no ale na moje naturalnie ciemne wlosy to i tak dobrze
musze sie przyzwyczaic bo dawo takich kolorkow nie mialam na głowieAnulka a jak smarowalas? bo nam wrocila i z głowi juz zwalczona a na brwiach sie utrzymuje... ;/
|
#962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wibracje ma ale nie takie "chamskie" delikarne wlasciwie ale fajne Jak chcesz moge zrobic Ci zdjecie jak w realu wyglada ten bujaczek Cytat:
Ja dzisiaj ogladalam na zywo ta mate i juz bylam gotowa ja kupic ale te 254zl jakos mnie bolalo chociaz korcilo mnie ale doszlismy z TZ do wniosku ze kupimy uzywana za duzo nizsza cene i wolimy dolozyc do kojca ktory bedziemy kupowac jak mala zacznie raczkowac ![]() Cytat:
Ja co dostane maila z 5-10-15 ze wyprzedaze wchodze na strone ale wszystko co mi sie podoba to jest wyprzedane... Cytat:
Wiecie co... Jakas strasznie sknerowata sie zrobilam jak mi kiedys nie przeszkadzalo kupowac tak teraz to masakra I kupilam tylko portfel i lakier matujacy :P Zauwazylam ze wole kupowac Malej rzeczy niz sobie... Swoja droga przymierzalam jeden sweter w sklepie u chinczykow i wygladalam jak idz stad i nie wracaj... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio Natalia ma dwa systemy ssania, albo wisiałaby nawet i 20 kilka minut na jednym cycku albo właśnie po 6-8 minutach wypluwa i więcej nie chce. Nie wiem od czego to zależy. |
|
|
|
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
My jesteśmy dzisiaj po wizycie położnej, a więc synek zważony.
Troszeczkę się zdziwiła bo Mikołaj ma 6 tyg. i waży 5800 g a karmię tylko piersią . Poza tym położna oglądnęła języczek małemu i potwierdziła moje przypuszczenia. W środę porozmawiam z lekarzem i pewnie dostaniemy skierowanie do szpitala na przycięcie tego wędzidełka. Nie wiem czy nie będę płakać z własnym dzieckiem. Nie wiem jakie w Polsce jest podejście do układania dziecka na brzuszku, ale moja położna mi powiedziała żebym lepiej tego nie robiła bo to grozi śmiercią łóżeczkową . A mój uwielbia leżeć na brzuchu co gorzej zasypia tak bardzo szybko chociaż w nocy nigdy nie kładłam go tak ze względu na to że nie widzę wtedy co się z nim dzieje. Ale w dzień kilka razy drzemał na brzuszku.I nie chodzi tu o to że może się udusić a podobno o to że jest za duży nacisk na klatkę piersiową i się coś źle wykształca. Szczerze nigdy nie słyszałam ale skutecznie mnie wystraszyła i już na brzuszku leżeć nie będzie. Może faktycznie jest za mały mimo, nie miałam pojęcia że może mu to szkodzić i czasami leżał na brzuszku przysypiając zawsze wtedy kiedy siedziałam obok niego dlatego nie wydawało mi się to groźne. |
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
Przepraszam że trochę trzymałam Was w niepewnosci ale jakoś nie miałam czasu zajrzeć na forum. Po poniedziałkowej wizycie wszystko jest w porządku aczkolwiek w niedziele przed wizytą byłam na IP bo zaczęłam trochę plamić, lekarz zrobił usg przez brzuch i cały czas mowil że nawet jak się coś bedzie działo to oni mi nie pomogą bo niby co mają mi zrobić... i wysłał mnie do domu. W poniedziałek mojemu ginowi mówiłam o tym i nic nie powiedział. Przepisał mi tylko dalej duphaston, kazał brać nospę i asmag i luteinę dopochwowo. W karcie mam wpisaną długość szyjki 3cm (w poprzedniej ciąży nie miałam). Także szprycuję się tabletkami i mam nadzieję że ich ilość nie zaszkodzi. Plamienie przeszło zaraz na następny dzień. Gin wypisał mi jeszcze skierowanie na badania prenatalne i mówi że to na nfz więc jestem mu bardzo wdzięczna. Wogóle to powiedział że mam leżeć i da mi zwolnienie ale ja za bardzo nie chciałam. Wkońcu w piątek poszłam do niego po to zwolnienie i jestem na L4. Prawie cały czas staram się leżeć, wiadomo wstanę do łazienki, jeść sobie zrobić czy obiad na dole dla wszystkich ale większość czasu leżę. Przepraszam że tak tylko o sobie i mam nadzieję że u Was wszytko w porządku, niestety nie nadrabiam bo to chyba ze 20 stron... Myślę że jakoś w miarę składnie to napisałam. Aaaaa no i najważniejsze: w szpitalu pierwszy raz usłyszałam serducho
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- dziwnie, bo w polsce wrecz polecają leżenie na brzuszki. Mi neurolo kazała kłaść codziennie po 20razy ....
Lineczko- mam to samo. ![]() Niunia- uważaj na siebie i jak gin mówi leżeć to leżeć!!
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niunia wielkie kciuki dla Was ! to cudowne że usłyszałaś serduszko Oszczędzaj się tam ile możesz |
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
prenatalne mam 13 stycznia to bedzie wtedy 12t2d
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
kacpra boli brzuzek, az sie zanosi placzem
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia uważaj na Was i super, że serduszko tak ślicznie biło
Ania no mówi sie o tym, żeby nie kłaść do spania tak, ale nie wiem czy o przyduszenie czy o to o czym piszesz chodzi, w każdym razie w czasie czuwania to zalecane jest jak najczęściej u nas leżenie na brzuszku. Za wędzidełko trzymam kciuki Ryba dwa razy wylałam trochę na łapę, posmarowałam łepetynę, czapeczka, po 20 min wyczesałam i umyłam głowę. Nie wiem czy wróci czy nie, ale póki co ślad zaginął
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
hello pierwszy raz w odchowalni!
jestem na bierząco ale weny brak. tż doprowadza mnie do wścieklizny. rumianek to coś dziwnego w anglii, nikt dzieciom nie podaje. no i tż wymyślił sobie, że co nieznane w uk, musi być szkodliwe i złe.. mieliśmy awanture o rumianek, mały musiał być dopajany przez mm i zatwardzenia (których już po rumiankowych herbatkach nie ma). postawiłam na swoim, rumianek jest podawany. no i jak to tż powiedział przy pierwszej butelce herbatki "JA ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA TO NIE BIORE" - jestem z debilem... ![]() wczoraj kąpiemy małego, a ten idiota po kąpieli otwiera mi okna i drzwi i robi przeciąg. przykryłam szybko małego ręcznikami, bo był tylko w pieluszce i mówie mu, że chyba go pogieło a ten że o co chodzi? PRZEIEŻ jest CIEPŁO!!! tak, jemu na pewno... a mały ma kaszelek, coś mu na płuckach albo oskrzelach siedzi - byłam u lekarza a lekarz że NIC MU NIE JEST ![]() non stop awantury, non stop. wpierdala się na każdym kroku. a to rumianek, a to woda, a to za gorąco a to jeszcze coś innego... mam ochote go zabić. pomyśleć że na początku taka sielanka była. nie wiem jak odsunąć tż od tego wszystkiego, idiota mi dziecko przeziębi. normalnie zabiłabym go, powinien mniej jeść, może by mu zimniej było :/ dziewczyny, mam racje z tą kąpielą? chyba nic gorszego nie ma niż przeciąg przy kąpieli?
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi po co robią sukienki wyszczuplające dla rozmiaru XS?
aNKA- OCZYWISCIE ZE NIE MOZNA ROBIĆ PRZECIĄGU PRZY KĄPIELI i po kąpieli, w ogóle nie powinno robić się przeciągó jak dziecko jest rozebrane, albo nawet ubrane ale nieodpowiednio. Współczuje tżta, że ma takie myslenie..
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Hahahaaha wczoraj miałam te same myśli w sklepie. Spodobała mi się w Reserved jedna sukienka, po bokach czarna, taka właśnie wyszczuplająca z białym pośrodku w jakieś w wzory i oczywiście największy rozmiar to L
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Taką mierzyłam http://www.reserved.com/pl/pl/woman/.../printed-dress
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały nigdy pod kocykiem nie śpi, bo jaśnie pan decyduje, że jest za ciepło, bo położna mówiła że to niebezpieczne. podejde przykryć małego to już, czuje na sobie TEN wzrok. mały ubrany w body z krótkim rękawem i w najlepszym wypadku skarpetki, chce ubrać pajaca to "PO CO". no tak, bo mały się zagrzeje, a jak się zagrzeje to umrze od razu. wszystko, od kosmetyków jakie ja wybieram, bo ubrania i sposób czesania, wszędzie się wpiernicza. mały nasika do pampersa i bach do kosza, bo jest w nim raz nasikane, wczoraj patrze do kosza na śmieci i co widzę? czysta pielucha. bogaczami chyba jestesmy. on nie rozumie że oryginalnych pampków co godzine nie trzeba zmieniać, no ale ja przecież wyrodna matka jestem i trzymam dziecko 2-2,5 godziny w jednym pampku, do tego gotuje je w pokoju. poradzcie mi, co zrobić, jak zrobić żeby utemperować tego barana? z matką sobie pogadam, ale nie wiem kiedy zostane z nią sam na sam. ona chyba by dała mu w twarz, za to co robi z kąpielami i ubieraniem małego. bo zawsze dogląda czy ma skarpetki i kupuje ubranka, których MAŁY NIE NOSI bo oczywiście JEST ZA CIEPŁO. proszę, pomóżcie...
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
anka-ty jestes z Anglikiem#?Widzialas jak tam dzieci sa ubierane'?Zawsze widze, ze duzo mniej maja na sobie, sa hartowane od poczatku- on jest do czegos innego przyzwyczajony. Ale z oknem to przesada. Moj na szczescie nigdy nie podwaza moich decyzji. Wrzuc na luz, moim zdaniem niepotrzebnie o takie glupoty sie denerwujesz. Rob swoje i rozmawiajcie, znajdzcie jakis kompromis.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-01-04 o 17:54 |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Firjał- jutro pojade do CH szukać wiec jak cos dam znać. Też chce taką, ale dziasiaj sie wkurzyłam bo widziałąm tylko takie "czyste" z przodu bez nadruku- nawet fajnie w jednej wyglądałam, czarno koralowa była, ale niestety w cyckach naciągnięta, musiałabym miec rozmiar wiekszy ale nie było :/ wiec szukam nadal..
![]() ANKA- powiedz mu zeby sie wykapał i wyszedł w gatkach na dwor. tak mniej wiecej odczuje to niemowle tak jak on z mokrym łbem bez ubrania calego. Masz 23 stopnie- cieplo, nie zawsze trzeba ubrac body i pajaca. ja mam ok 21 st. obecnie a maly w body i skarpetach. Przegrzać też nie jest dobrze. a raczej sami musicie pogadać, nie znam go i nei wiem co na niego wpłynie, ani kto..
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, jak tu jest... serce mi się kroi jak widzę te gołe stopy... teorie jego są powalające. dziecko charczy i kaszle od... BEKANIA, bo robi to tak głośno, że podrażniło mu się gardło. tata mrozi i rozmraża wode dla małego, bo taka mniej wali chlorem, jest czystsza i lepiej przyswajalna, a on mi powiedział że to jest dziwne i nie będzie mały TAKIEJ wody pił. "takiej" czyli jakiej? no tak, bo była mrożona, to już ... przygotuje wode na mleko, a ten mi wszystko powylewa. mimo próśb "zostaw, nie ruszaj" ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() jedyne co, to chyba porozmawiać, ale do tego musze się uspokoić, bo wszystko co powiem i zrobie od 3 tygodni jest z każdej strony przez niego negowane. nie wiem wogóle po co ja tu jestem, skoro jako matka za chwile nic do powiedzenia nie będę mieć.
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Anka a nie wystarczy tej wody przegotować po prostu i tak musisz z przegotowanej, ciepłej wody robić mleko.. wiecej zachodu z tym mrożeniem i rozmrażaniem wg. mnie
Kaszleć moze od suchego powietrza, mój też czasem ma chrype jak np. za długo płacze, albo za głosno:P oczywiscie każde dziecko robi to inaczej i u niektórych to nie bedzie nic znaczyło, ale u innego już COŚ. no z bekaniem to chyba przesadził. ![]() NIE DAJ mu możliwości znegowania tego co mówisz/robisz .. argumentuj i już masz wieksze szanse "przebć" sie przez jego teorie ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- WIecie co, kupiłam sobie zwykły kalendarz biurkowy taki co mozna w nim pisać i już uzupełnilam tyle rzeczy aż mniej na głowi mi sie zrobiło, przynajmniej nie zapomnę że w czwartek neuro, we wt dentysta i inne.. bo już miałam pełną głowę terminów i mi sie mieszało, a gdzie kardio, szczepienia.. ostatnio zapomniałam gazu zapłacić.. wiec jeden zakup udany dzisiaj a jutro musze jechać po spodnie i te kiece oglądać..
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z tym bekaniem to wyskoczył jak filip z konopii, normalnie powalił mnie inteligencją nie wiem jak to z tym kaszelkiem u małego. charczy mi strasznie jak pije, czy to mleko, czy herbatkę, jakby miał tam wszystko zawalone. kaszlał 3 dni, ale nie zbyt dużo. kaszel strasznie mokry. byłam z nim w trymiga u lekarza i go osłuchali i... nic nie ma na płuckach. to co to jest? może po porodzie jakieś resztki tego śluzu nosz cholera, zagadkowy ten kaszel. dzisiaj ani razu kaszlu nie było. od początku zero temperatury, nic. ciężko Rybka z argumentami, bo zauważyłam że on nie potrafi ani troche logicznie myśleć. przykład: tata przynosi mi butelke z rozmrożoną wodą. a on się czepia że butelka nie jest sterylna. butelka jest czysta, woda z butelki hop do czajnika i gotowanie. czyli nie ma sensu tej butelki dezynfekować, skoro woda i tak będzie gotowana. poza tym butelka jest czysta. no ale on i tak o tej butelce i nie rozumie że woda się gotuje... zauważyłam że najlepszy czas dnia mam, jak go w domu nie ma. nikt mi nie podnosi co chwile małego jak kukiełki, nie sadza go na kolanie, nie lata wokół niego i nie robi czynności takich jak przewijanie czy przebieranie z prędkością światła i mały ma spokój. tata przyjdzie, dziecko dosłownie jest zabierane z moich rąk, a jak zwróce uwage na coś, to już... strasznie brutalnie się obchodzi z małym, jak z 2 latkiem, a nie jak z 6 tygodniowym malcem.
|
|
#984 | ||
|
Zadomowienie
|
Ula dzisiaj śpi cały dzień
odsypia te męczarnie ostatnie z kupsztylami i wczorajsze koncertowanie. Spała od 5 do 13, potem od 14 do 18, a teraz śpi dalej znów. Jaka biedulka musiała być tym zmęczona![]() Ale mleko comfort chyba działa,bo dzisiaj nie ma bąków płaczących... tfu tfu... Cytat:
Cytat:
a drugi mam wizący w kuchni na właśnie daty, bo lubię mieć zapisane wsioAnka z tą wodą jak dla mnie to troszkę śmieszne, nawet miejsca bym nie miała w zamrażalniku, aby ją zamrażać, a gdzie tu odmrozić i zagotować. Tyle zachodu przy moim dziecku nie ma racji bytu, bo ona by mi na to nie pozwoliła ![]() Co do ubierania myślę, że nie powinnaś się przejmować. Ula śpi nieprzykryta, w body i czasami skarpetach plus spodenkach, ale zdecydowanie jej się to nie podoba, bo jest krzywienie się i płacz. Też mi się nie podoba, że odkryta leży, że tylko w body, że bez skarpetek, ale karczek przyjemnie miły więc jest ok. Ale to zdecydowanie ma po tatusiu, bo on taki ciepluch, a ja zmarzluch. Ale z przeciągiem to przegięcie.! a charczenie jak pije i wgl to sapka, sprawdzona u mnie, musisz nawilżać powietrze, wtedy przechodzi. Ulka też tak miała, że właśnie charczała, miałam wrażenie, że ma kaszel bo pokasływała. A już byłam dwa razy u lekarza podczas kaszlu i nic nie wysłuchał. Czyli nie w tym tkwi problem. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Rybko, nie mogę się do awka przyzwyczaić , ale jest taaaki śliczny!!
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to jadę ja przypominajkach w telefonie, bo do kalendarza to bym mogła zapomnieć zaglądać
i jak u tż w tel na kalendarzu kilka kresem w miesiącu (bo każdy wpis to taka kreska u nas zanim się treści nie rozwinie), to u mnie płoty normalne z tych kresek |
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Corka może Ula skończyła skok i dlatego się uspokoiła?
Mam pytanie. Mamy zamrożone moje mleko na czas mojego wyjścia na uczelnie. Wiem, że niektóre z Was też tak robiły. Ile wcześniej przełożyć mleko do lodówki, żeby TŻ miał już rozmrożone i gotowe do podgrzania? |
|
|
|
#987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam poczytac co u Was.
I mnie do Nocka masakryczna, dzien tez.. Teraz zasnela pierwszy raz , nie mam gwarancji ze nie na 20 min . Cycki mam do kolan, do tego zdarte prawie ze do krwi a postepow nie widac.. Mart wie sie ze to nie kryzys a zanik ;(( A ona dalej butli nie chce Poczytam troche bo na nic innego nie mam sily ani ochoty Cytat:
Tutaj przyszla polozna w 10 dobie I sie zdziwila ze mlodej jeszcze na brzuchu nie kladlam Cytat:
Cytat:
Wczoraj ze mna w busie jechala babka z bliznietami w spacerowce, nie siedzialy jeszcze , mialy moze ze 4-5 miesiecy. Mialy welniane czapki , puchowe kombinezony I gołe stopy!!! Przysięgam !! Normalnie mialam jej się zapytać po co JEJ buty , skoro dzieci nie potrzebuja?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
a ja dziś już drugi raz wchodzę na wizaż, poczytam, chce już pisać i dziecko mi sie budzi ![]() teraz też próbujemy iść spać ![]() co do zębów, od 2 dni Liwka tez wkłada paluszki do buzi, ale mam wrażenie że dopiero się zorientowała ze tak można i sobie próbuje w tym tygodniu mało co będę na wizażu, prędzej poczytam niż napisze, bo mam 2 zaliczenia w sobote, w piątek na zajęcia a nic jeszcze nie umiem ![]() Liwka taka komunikatywna się zrobiła z dnia an dzień
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kaszel szybko przerodzil sie w zapalenie płuc...
mój spi przkryty kocykiem i jest w body z kr rekawem i pajac ->zawsze. jak sie przebudzi w nocy to sie odkrywa.. ale ja czesto w nocy sie przebudzam i sprawdzam.. ale jakos nie robie problemu jak spi odkryty;p bo kark cieply, raczki i nozki tez :P anulka- ja mam kalendarz koło witaminek malego wiec nie zapomne ![]() oj trele widze ze nieciekawie u ciebie, głowa do góry spróbuj moze nuka? albo najzwyklejsze jakies? jamam rozne ale poczatkowo najbardziej kacper polubil najtansza http://www.babyono.com/produkty/karm...wa-240-ml.html bo bardzo słabo leci z niej, teraz nie korzystamy, bo on sie wkurza ijest rózowa wiec nawet nie zmienialam smoczka tylko z innych korzystam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

musze sie przyzwyczaic bo dawo takich kolorkow nie mialam na głowie

. Karmie tylko piersią ale zaczełam odciągać i daje z butli bo straszne mam sito i się bidulka krztusi, już boję się go karmić czasem dlatego odciągam tą część która leci jak szalona i daję z butli a resztę z cyca. 

jak mi kiedys nie przeszkadzalo kupowac tak teraz to masakra 
Kciuki za Anię
. A mój uwielbia leżeć na brzuchu co gorzej zasypia tak bardzo szybko chociaż w nocy nigdy nie kładłam go tak ze względu na to że nie widzę wtedy co się z nim dzieje. Ale w dzień kilka razy drzemał na brzuszku.

to cudowne że usłyszałaś serduszko