![]() |
#4471 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty - część VII
Cytat:
Żarła to też w Hiszpanii i na podstawie tego jej kupiłam. oto mejl: Royal Canin Fit 32 i w dół (Gourmet, Gourmet diamentu lub Animonda) Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2014-01-04 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co podajesz kotce nie sluzy jej zdrowiu w dluzszej perspektywie (ja o koty dbam tam aby mialy mozliwosc zyc ze mna min 20 lat ![]() policz sobie ile wydajesz miesiecznie na whiskasa i potem idz na strone www.zooplus.pl - tam zobaczysz ze jest wiele dobrych karm ktore za miesieczna cene whiskasa mozesz kupic (albo i taniej) sa karmy zbozowe oraz bezzbozowe w sumie wiele zalezy od smaku kota, ja mam trzy koty wiec troche trwalo znalezienie suchej karmy ktora jadlby wszystkie, ostatecznie ta karma okazala sie Porta 21 (zielone opakowanie) - bezzbozowka - karma skladowo dobra i z bardzo przystepna cena whiskasa prawdopodobnie kupujesz tygodniowo w markecie, karme na zooplusie w wiekszym opakowaniu kupisz na miesiac albo wiecej, jednorazowo wydasz wiecej ale jak policzyc w skali roku sumujac kwoty to naprawde kupujac przez neta lepsza karme wydasz mniej, jak pieniadze sa problemem (pomijam ze w takm wypadku branie kota to raczej nie bylo madre) to sprobuj przez miesiac odlozyc na pierwszy zakup, co tydzien mala kwota, a potem jak juz bedziesz miec dobra karme znow to tydzien odkladac to co wydalabys na whiskasa zeby bylo na nastepny zakup za miesiac czy dwa.
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poźniej miałam 3 lata przerwy od kotów aż sprawiłam sobie mojego...
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko to co jadla w Hiszpanii moglo byc produkowane w innej fabryce, niestety ale to ma ogromne znaczenie a jeszcze odnosnie gourmeta - na ktores wizycie jedna z vetek mi powiedziala ze wiele kotow ma uczulenie wlasnie na gourmeta sprobuj moze zmienic mokra na inna, jak to nie pomoze to zastanow sie nad zmiana karmy suchej
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dywanów nie mam, wszedzie panele/płytki. Popiorę co się da. Generalnie u mnie codziennie podłogi są odkurzane i myte (mam fizia na tym punkcie) Popiore firany/koce itp. zobaczymy co to da. Musze spróbować z tą gąbką
![]() |
#4476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprobuj pierwszy raz jak beda sobie leniwie lezec, jak lubia myzianie to raczej im sie spodoba.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zatem spróbuję od tej mokrej, przejdę na tą Animonda i zobaczymy czy będzie poprawa, tylko niech się skończy pierw tamta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Jeden kot jadłby przez 2 dni tylko taką puchę... zakładając, że nie jest kotem, który gardzi otwartym dzień wcześniej jedzeniem. Jakie stosujesz suplementy i oleje? Jak myślisz, ile kosztuje taki jeden mięsny posiłek, mniej niż pół puszki? Najbardziej lubię podawać wołowinę, jest w podobnej cenie co indyk, ale bardziej treściwa i gumowata, więc lepsza na zęby ![]() Cytat:
![]() Co polecasz do mycia paneli? Mam parkiet i nie myję go mopem, bo boję się jego zalania, a jest już kurczę trochę brudny i mam dosyć szorowania szmatką na kolanach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Rozeznanie
|
Wreszcie znalazłam koci wątek
![]() ![]()
#4481 |
Zakorzenienie
|
Malla, jak podajesz wołowinę? I co konkretnie?
Ja panele myję normalnie, mopem i płynem do paneli. Tylko dobrze wykręcam mopa ![]() Gosia - myźnij po brzuchu Kleofasa ode mnie ![]() Gordon mi wypił kawę... A teraz udaje niewiniątko.
#4482 |
Nie depcze krokusów
|
Bure są najfajniejsze
![]() kaarooo - albo opłukuję i podaję świeżą, albo mrożę i niedługo później rozmrażam i podaję. Lubię kroić zamrożoną, bo normalnie jest zbyt gumowata na moje stępione noże ![]() Barfowcy mrożą, ale na którymś barfnym forum czytałam wypowiedź, że mrożenie przez parę dni w domowych warunkach (ani sparzenie wrzątkiem przed podaniem) nic nie daje, dlatego nie panikuję, gdy podaję świeże. ZakkAtak - ahahaha, boskie zdjęcie poniżej ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-01-04 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Rozeznanie
|
Gosia X piękny kociaczek, pochwalę się Katyą, załapana na spaniu na luzie - dopiero od niedawna ma pozycje nie z tej ziemi, bez czuwania i zasypia w końcu twardym snem, ale jak tylko się ruszę pozycja znika, dlatego zdjęcie zrobione z daleka, a to drugie to normalnie ja widze jak się usmiecha
![]() Ale Katya robi się fajna no z każdym dniem...ach |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Rozeznanie
|
łoj, ja pewnie miałabym 10 letnie wyrzuty sumienia, ze mój kotek wypił truciznę, matko...już mam zawał na samą myśl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Rozeznanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44426116]Jak ona śpi.
![]() no rozwala mnie jej słodycz, a jak wraca mąż biega z nim po mieszkaniu, istna słodycz z niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
... choć nie Westwood
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
A mnie dziś w nocy obudziła Mała liżąc mnie po dłoni. Chciałam jej zabrać, to przytrzymała mnie łapkami i lizała dalej
![]() ![]() Co do kuwetowych zapachów, to odkąd jesteśmy na bezzbożówkach suchych jest lepiej, ale i tak da się wyczuć. Po markerówkach w ogóle nie dało by się wytrzymać w mieszkaniu. Natomiast od grudnia ograniczyłam Animondę do 1-2 razy tygodniowo, a wprowadziłam Grau (nie za bardzo im podeszło, więc następnym razem raczej już nie kupię), CatzFinefood (GranataPet jeszcze czeka na wypróbowanie) i dopiero teraz widzę niesamowitą różnicę (chociaż w porównaniu do marketówek to już po Animondzie była spora różnica). Kupony zrobiły się o połowę mniejsze, takie jakby "zasuszone" i zapachowo w ogóle są niewyczuwalne. Naprawdę warto rozejrzeć się za lepszą karmą, przede wszystkim ze względu na zdrowie kota, ale też są inne plusy jak np. zapach. I tak jak piszą dziewczyny warto zastanowić się, policzyć ile wydaje się teraz na kocie jedzenie (najlepiej na kg). Często lepsze jedzenie kupowane "na zapas" i przez internet wyjdzie nawet taniej. Śliczne wszystkie te ostanie zdjęcia ![]() Mi coś ostatnio zbiera się na grypę i ciężko mi się myśli, ale czytam Was i podziwiam wszystkie fotki. ![]() A Katya pod kaloryferem wyciągnięta jak królik super!
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-01-04 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja daje do mieska tylko Felini Complete i do tego najczesciej olej rybi z omega 3 lub ew. maselko, oliwa, ale staram sie dawac tluste kawalki miesa - nic nie wykrawam. Moj kot je dziennie suche PON z RC i 65 g mieska z 0,8 g Felini Complete i np. kapsulka omega. Koszty dla 65 g mieska to 0,29 zl za suplement i 0,20 za kapsulke, ew. tluszczyku nie licze. Taka gotowa porcyjka wychodzi mi 1,4 zl (kurczak), 1,92 (indyk). Ceny wolowiny nie pamietam :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala ja parkiet lakierowany mylam kilka lat mopem i Pronto, a od kilku miesiecy uzywam mopa parowego i jest ok. Lakier zabezpiecza drewno przed wilgocia, wiec jesli z wiadra nie bedziesz lac to nie bedzie problemu. Maz robi pizze i koty mu oliwki wykradaja z deski ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
pasztecik? ![]() ![]()
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poźniej koniecznie pasta do paneli ale tylko i wyłącznie z intermarche.(apta) teraz chce odkurzacz piorący kupić :P
![]() |
#4492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4493 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Parkiet był lakierowany chyba 20 lat temu, to wynajmowane mieszkanie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po Orijenie śmierdzą, więc nie trzymam się stwierdzenia, że po bezzbożówkach mniej wonieją. Nie zawsze też po bezzbożówkach są twardsze, po GranataPet było miękko. Nam Grau podeszło, ale obydwa w ogóle nie wybrzydzają z mokrym jedzeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cena rewelacyjna, to prawdziwy dowód na to, że to działa!
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kotka mojej koleżanki też lubi kawę, a dokładnie fusy. Zawsze jej łapką podciąga z filiżanki. ![]()
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Gosia fajny brzusio
![]() ZakkAtak kot ewidentnie czeka na masaż pod tym kaloryferem ![]() Wiecie co se kupiłam? Wapno antyalergiczne. I działa. Piję co 3-4 godziny. Czyli mój stan nie jest ciężki, jeno upierdliwy ![]()
#4496 |
Naczelna Nastolatka
|
u nas najlepsze kupy, tzn nie śmierdzące tak, że wyżera mózg, są bo karmie Farminy Cimiao. Mokre dostają rzadko i niestety takie tanie z Rossmana, innych nie chcą. Nie chcą też mięsa ani surowego ani gotowanego. Czasami kupuję mleko dla kotów, ale to lubi tylko Agrafka i psy
![]()
#4497 |
Konto usunięte
|
Moja to za mięsko zrobi wszystko.
![]() Dzisiaj się obraziła na mojego tatę. Tzn zrobiła taki ogon jak wiewiórka i moja mama się mnie pyta co jej jest. A ja mówię, że jak się mocno wkurzy to tak robi. Na co moja mam, że przecież ojciec jej tylko miseczkę z kuchni sprzątnął. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
No wiesz
![]() ![]() Codziennie mam nadzwór nad kąpielą, Grubcio w drzwiach, a Mała na pralce ![]() Cytat:
![]() Zobaczymy jak tam u nas będzie po GranataPet. Grau niektórych smaków w ogóle nie chciały tknąć, inne coś tam skubnęły, a tylko 1 czy 2 zjadły całą porcję (kupiłam jakiś pakiet próbny bezzbożowy na zoo+). Jeszcze co do alergii, to ja i tak mam alergię na kurz, roztocza oraz niektóre paskudztwa w chemii domowej (szczególnie proszki, od lat używam takich dla dzieci i to tylko do pościeli z dodatkowym płukaniem) i kosmetykach. Ale mam wrażenie, że koty też mają w tym swój udział, nie raz po głaskaniu, czesaniu mnie swędzi lub kicham sobie, ale da się żyć. Pościel piorę co 5-7 dni, kocie koce, legowiska mniej więcej co tydzień, zasłony, firanki co dwa, a raz w miesiącu kołdry, koce. Jak zaczynam się budzić z bólem głowy oraz mnie zaczyna wszystko swędzieć, to od razu wszystko do prania. I tak już od lat. Do tego codziennie wietrzę porządnie całe mieszkanie. Nawet jakby okazało się, że to głównie koty są przyczyną, to i tak nic by to nie zmieniło. Da się żyć (no dobra, rachunki za wodę czasem mnie przerażają ![]() ![]() A właśnie, ma może któraś z Was elektroniczny nawilżacz powietrza (takie na kaloryfer się nie sprawdzają, bo często mam zakręcony, wiecznie mi za gorąco i duszno)? Szczególnie interesuje mnie taki ultradźwiękowy. Gdzieś wyczytałam, że przy zwierzętach się nie nadaje, bo przeszkadzają im te ultradźwięki. ![]() A przydałby mi się w sypialni i dla mnie i dla Grubcia, któremu przy za suchym powietrzu łzawią oczka.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-01-04 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki klasyczny, coś takiego, i fajna sprawa
![]() ![]() Mam zresztą z taką właśnie solanką i fajna sprawa jak puścisz. Cały pokój we mgle ![]() ![]()
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kujem ![]() Mój kiciol uwielbia spać na plecach oO I Was pozdrawia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.