|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
A na Bavarii jak byk stoi 0,0% ![]() I miał być wieczór filmowy - to TZ wrócił z biegania i oczywiście usnął przed telewizorem ![]()
![]() |
#2552 |
Moderator
|
Oj ci TZ-ci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Wtajemniczenie
|
Jasne jasne ja po prostu za leniwa jestem żeby z gondoli z wózka korzystać, mam zamiar cały wózek zostawiać w domku gospodarczym (dla niektórych tak zwana warzkuchnia) DLatego chcę coś w zamian wykombinować lo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
No a jak! A jak się będziemy wspierać wtedy
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem czy gondolkę będę ściągała, chyba, że będzie lało i nie będzie mi się chciało kółek z błota myć bo jak tylko piasek to pal licho, bo u mnie w przedpokoju wszyscy w butach chodzą
![]() Chociaż jakbym miała wybierać, to wybrałabym ten leżaczek TinyLove ![]()
#2557 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Twoj na jakies fajniejsze hormony trafil ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mogę dołączyć do wątku? Jestem w 29tyg, termin mam albo na 24marca, albo 1 kwiecień ![]() Będzie chłopak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() napisz coś więcej - jak Ci ciąża mija? ![]()
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Nadrobie Was w wolnej chwili, teraz wpadlam tylko powiedziec, ze Ewcia ma ospe.
![]() Mam nadzieje, ze skoro ja przechodzilam w dziecinstwie, to razem z dzidkiem jestesmy bezpieczni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ktore dzieciatko? Imie juz wybrane? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
NIgdy was nie doczytam...............ja k zaczynam córa mi przerywa a później do nadrobienia znów 10 stron i tak w kółko
![]() Inaczej jak dziecka nie bylo i czekałam na swoje pierwsze dziecię ![]() ![]() ![]() czy któraś z was kupowała taki cieńszy kocyk polarowy ? Miałam gdzieś po córci taki z baby ono ze słonikiem milusi ale za zadne skarby nie mogę go znaleźć,przeglądam allegro i nie wiem na co się zdecydować ![]()
#2567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj i opowiadaj o sobie ![]() Na szczęście nie ![]() ![]() ![]() Margo dużo zdrówka dla Ewci :-* Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz coś więcej o sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę w ślady tż, kładę się spać, dobrej nocy mamusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lewek pytałam wczoraj ale chyba przeoczyłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Grissini witaj
![]() ![]() Margo zdrówka życzę :-* Dobranoc wszystkim :-* Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teqiba dopisz mi proszę kolejne wizyty. 15.01 g 12:00, 29.01 g 12:30, 13.02 g 17:00. Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-01-04 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
I dlaczego wzięłam z niektórych z Was przykład? Obejrzałam ten film na tvn i oczywiście ryczę jak bóbr, zaczęłam gdzieś w połowie filmu.
Nie mogę na noc oglądać takich filmów bo później spać nie mogę. A mogłam kabarety oglądać... ![]() Trzeba iść spać. Jutro niedziela ale w moim przypadku zapowiada się pracowicie.
#2574 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę sie bardzo że Twoja szyjka ładnie trzyma ![]() Dziękuję że o mnie pamiętasz. Wizyta i usg 10. Niby jeszcze tylko kilka dni.. Cytat:
też mam takie przeczucie. Tym bardziej że sama jestem wczesoialiem z 7mca. I jeszcze ta nieszczęsną szyjka. Zuzanka niecały rok miała jak byliśmy w głosach. M.in. Nad morskim okiem. Zresztą z kornelka w brzuchu już. Kocham tatry. Do tego stopnia że męża na sesję ślubna w górach kilka lat temu namówiłam Cytat:
męża dziś do apteki po leki wysłałam i po te papierki i oczywiście nie bylo i też mi wyskoczył że w akwarystycznym będą. A w domu na te kropelkowe właśnie. Btw na jaki kolor powinny sie zabawić żeby bylo ok tzn że to nie wody? Cytat:
wczoraj kupiłam na allegro używane bo nam okazjonalnie bedzie potrzebne. Wrzucalam link ale teraz nie mogę skopiować bo z tel pisze. Wydaje mi sie że dużej różnicy między łóżeczkami nie ma. Mi zależało na dwóch poziomach materaca-wiadomo że i tak normalny materac trzeba położyć bo na tym co jest w zestawie to maluch spać nie może. I na otwieramy boku. Ale są i takie z wibracjea grające itp. Moim zdaniem zbędny bajer Cytat:
Obejrzałam benjamina już któryś raz i sie poryczalam... Już po północy więc niedziela zatem 31tydzień czas zacząć!;-) Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
![]() moja córcia dalej upiera sie przy julii a nam te imie jak narazie nie odpowiada ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
e tam no chyba ze bys dziennie jedna sałate zjadła , porcja na jakis czas chyba nam nie zaszkodzi
![]() |
#2576 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się w sumie już w 8 miesiącu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie powinnaś się zarazić, skoro kiedyś miałaś. Przynajmniej prawdopodobieństwo jest mniejsze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- a jeszcze któras pytała o te perfumy ano napisałabym ale bana bym dostała napisze tak tajemniczo ze zarejestrowałam sie na jedna strone i od czasu do czasu wypełniam tylko ankiety i czekam , jak okaze sie ze jestem godna wypróbowania produktu , znajduje sie w grupie testerów dostaje towar i testuje ![]()
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Wczoraj pojechałam po TŻ bo wrócił po całym tygodniu z pracy. Tylko wsiadł do auta a ja w ryk przez ten cukier i że ja chcę mieć zdrowe dziecko.
A on się trochę zdenerwował bo wie że ja czytam w necie te najgorsze rzeczy. Powiedział że nasz Maksiu jest za silny i że będzie zdrowy, że było zagrożenie poronieniem 2 razy a on się trzymał i że będzie wszystko dobrze. No ale gwarancji dać mi nie może przeciez i ja i tak bede sie martwic... Dziś po wieczornej insulinie cukier 93 na czczo. Znowu nie fajny. Chyba musze zwiększyć tę dawkę za parę dni jak nie będzie zmiany. Pani doktor mi powiedziala ze infekcja i antybiotyk moga podwyższać cukier wiec moze to przez chorobę. Co do łóżeczka turystycznego. Ja kupilam uzywane chicco za 100 zl. Mialo byc do mamy jak bedzie pilnowac dziecka i jak wroce do pracy. Ale teraz jak mieszkamy z mama niby nie potrzebne. Ale zawsze sie przyda jak bedziemy gdzies jechać albo podrzucimy malego teściowej. Takze nie zaluje tego zakupu. A butelke TT pani w sklepie mi odradzila. I poleciła lovi bo smoczek najbardziej przypomina sutek mamy. A ja nastawiam sie na karmienie piersia wiec butelka w razie odciagania. TT drozsza wiec skoro poleciła tansza to chyba uczciwie powiedziala. Mowi ze ma w sklepie bo klientki pytaly ale te butelki wcale nie schodza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() dawno się nie odzywałam ale Was podczytuję ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj miałam obciążenie glukozą i właśnie sprawdziłam przed chwilką dosłownie wyniki- na szczęście wszystko ok. Na czczo 81, po 1 godzinie 155, po 2 godzinach 91 (glukoza 75 g) Strasznie się bałam bo mnie moja doktorka straszyła, że za dużo przytyłam i że z pewnością mam cukrzycę- to się zdziwi ![]() A tak po za tym to kompletuję wyprawkę- ciuszków mam już ze 2 półki bo na All kupiłam dwie paki ubranek- nowych mam zaledwie kilka sztuk. Większość rzeczy już dla Antka mam gorzej z moją wyprawką- podkłady, koszule itd- jakoś mnie to nie kręci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2580 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Długo nam zajęło osiągnięcie kompromisu. Wam też na pewno niedługo wpadnie do głowy to jedyne, właściwe imię. Cytat:
Moje rodzeństwo jest starsze ode mnie o 7 i 8 lat, co jest już zdecydowanie za dużą różnicą. Zaczęliśmy się dobrze rozumieć dopiero wtedy, gdy dorosłam. Inna sprawa jest taka, że nie byłam planowanym dzieckiem ![]() Ja- o dziwo!- jeszcze nie. Tłumaczę sobie, że na pewno jest to ogromny ból, ale skoro codziennie rodzą setki, jeśli nie tysiące kobiet, to widocznie jest to do przeżycia. Poza tym nie mogę tego ominąć i stwierdzić, że wypisuję się z tej imprezy, więc mój stres nic nie zmieni. Nastawiam się na to, że jakoś to musi być. Pewnie będę tą osobą, która będzie jęczeć, krzyczeć i stawiać na nogi pół szpitala, ale będę się tym przejmować jak już trafię na porodówkę. Wcześniej nie będę sobie nerwów psuła ![]() Cytat:
![]() Nie gniewajcie się na siebie zbyt długo, bo szkoda życia na takie fochy, ale pamiętaj, że to TY masz rację i nie daj się przekabacić ![]() Swoją drogą za dobra byłaś dla męża najwyraźniej ![]() ![]() Cytat:
![]() Zgadzam się z każdym słowem! Melduję 7,5 kg w 25 tygodniu. Siedzę Ci na ogonie ![]() Mam nadzieję, że to było chwilowe i dziś poczujesz się lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję synka! Cytat:
Żadna z nich się nie zaraziła i wygląda na to, że choroba nie miała najmniejszego wpływu na ciążę. Cytat:
![]() To nie jest źródło medycznej wiedzy. Ja na Twoim miejscu słuchałabym swojego lekarza, pilnowała wszystkich zaleceń i powtarzała sobie, że na pewno będzie dobrze. Tym bardziej, że im bardziej się stresujesz tym gorzej dla maleństwa. Trzymam za Was kciuki ![]() Czuję się jakbym miała śpiączkę afrykańską. Ziewam tak, że mało mi szczęka z zawiasów nie wyleci ![]() Wczoraj umówiliśmy się ze znajomymi i dość długo zabalowaliśmy, a dziecię nie miało litości nad matką i zarządziło pobudkę 7.00 rano ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.