|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
no to dałas! Ech!trzymaj się! Cytat:
![]() Zamówilismy właśnie zmywarke ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2462 | ||||
Moderator
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze te doswiadczenia ktore teraz zdobywam i zdobede po porodzie w zupelnosci mi wystarcza - no ale zostawie sobie taki 1% niepewnosci, ze moze znajdzie sie jakis powod ktory znowu zmieni moje myslenie... Np. wpadka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Zazdrosze automatu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czegoś takiego nie miałam ![]() Nienawidzę spóźnialskich. Dla mnie granica to 10 minut ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Spytaj go czemu się do Ciebie nie odzywa, może się faktycznie boi ![]() 3. Sama sobie go zazdroszczę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- I boli dalej ![]() Oh nie następne zdjęcie bobasa w wątku mamuś noworocznych ![]() ![]()
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() I ogromne gratki dla Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() u nas też pierwszym największym zakupem dla Ulki była szafka. Bo co tu z zakupami robić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kiedy Maggie masz wizytę następną? Ja strasznie ciekawa jestem jak u Ciebie wygląda sytuacja, bo mocno kciuki zaciskam za Twoją szyjkę ![]() Cytat:
![]() Ja po wizycie meldunek składam - szyjka zbadana na fotelu wygląda bardzo dobrze, mocno z dołu trzyma... uf. USG jako takiego mi nie robiła lekarka, bo miałam 2 tygodnie temu ![]() Wyjaśniła się kwestia kopów w podbrzusze - moja mała Urwiska obróciła się i lezy w miednicowo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- I jak tak się rozpływacie nad Noworocznymi Maluszkami, to chyba sama zacznę tam zaglądać ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Moderator
|
Jeszcze ma czas zeby sie obrocic - gratuluje udanej wizyty
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Laski
![]() Cytat:
![]() A co do hindusów.. ja mam koleżankę, która była z hindusem i bardzo źle ją traktował. Poza tym oglądałam program o tym jak się tam traktuje kobiety, urodzenie dziewczynki wiąże się z tym, że trzeba przyszykować solidny posag, bo inaczej nikt jej nie będzie chciał, i są tak samo mało pożądane i źle traktowane jak w chinach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje! Życie stanie się piękne! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
co do wątku mamuś noworocznych tak też podczytuje i jedna pisała, że boli ją podbrzusze i plecy ja na okres, a ja tak siedzę czytam i myślę i mnie też zaczęło boleć
![]() ![]() ![]()
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Czeeeeeść
![]() zatrzymałam się na 68 stronie, ale wszystko nadrobię ![]() jestem już na L4 oficjalnie więc będę czytać czytać czytać ![]() do potem ![]()
#2472 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję ![]() Podobno można dostać w sklepach akwarystycznych nie probujcie w aptekach bo tam nie ma Cytat:
![]() Co do genetycznych porodow to Ja też nie chce bo moja mama i jej siostra rodziły ponad 19 godzin bo skurcze się uspokajaly w razie czego mam mówić ze jest z tym problem i prosić o oksytocyne Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
to trzeba o tą oksytocyne prosić? nawet nie wiedziałam,
ale mam lenia dzisiaj, jeszcze czekam bo u nas dzisiaj ksiądz chodzi "kolęda", znowu wydam niepotrzebną kasę
#2475 |
Zakorzenienie
|
Ela, bidulko, to się potłukłaś
![]() Asia, zawsze się ktoś taki mądraliński znajdzie, olać ich. |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zadomowienie
|
W sumie to nie wiem czy trzeba prosić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
a bierzecie sobie do porodu położne swoje?
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam rzadko zaglądam, nie chce mi się ![]() Cytat:
![]() ![]() też rozmawiałam z tż na temat obecności przy porodzie to powiedział że on się filmowego porodu nie spodziewa ![]() ja nie będę miała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolejne maleństwo też już planujemy za ok. 2-3 lata. Oboje zawsze chcieliśmy mieć dwoje. Chyba, że Emilka da nam mocno w palnik- wtedy będzie na własne życzenie jedynaczką ![]() Cytat:
![]() W ogóle nie biorę pod uwagę, że coś może pójść nie tak. Zakładam, że poród chociaż ciężki będzie do przeżycia, maleństwo będzie okazem zdrowia, a opieki nad nim- chociaż wiadomo, że na początku będzie ona niełatwa i będzie dużym wyzwaniem- szybko się nauczę. Jeżeli coś miałoby się potoczyć niezgodnie z tym planem będę się martwić wtedy. A właściwie nie martwić, tylko próbować rozwiązywać wszystkie problemu. Na zapas nie ma sensu tego robić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeżarło mi kilka cytatów. Chyba za dużo ich zaznaczyłam. Widocznie wizaż nie jest przystosowany do potrzeb naszego wątku ![]() Kate- śliczne staniki. Bardzo mi się podobają. Side85- niech babcia przeżyje kolejne 102 lata w jak najlepszym zdrowiu! A wiesz kusicielko, że namówiłaś mnie na ten kocyk Womar? Zamówiłam ten w groszki turkusowo-pistacjowy. Przy okazji zamówiłam też jednego bodziaka u tego sprzedawcy. Miałam już co prawda więcej nic nie kupować, ale zrobiłam to, żeby sprawić przyjemność mojej mamie, więc czuję się usprawiedliwiona ![]() Wzięłam żółtą babcię: http://allegro.pl/show_item.php?item=3800895961 . Asienka- teraz już pamiętam. Fajna bryka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawka za zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
Po obiedzie miałam cukier 154, pierwszy raz w życiu. Poryczałam się.
Tak bardzo boję się, że moje dziecko urodzi się chore. Czytałam w internecie o tych wszystkich cukrzycowych wadach, powikłaniach porodowych, śmierciach, niedorozwoju umysłowym, że od razu odechciało mi się jeść. Nie wiem już co mam robić, żeby trzymać ten cukier w ryzach. Chciałam dziś w warzywniaku kupić sobie jakieś warzywka, ale uwierzcie mi, że nic nie ma co by wyglądało zdrowo. Pomidory, ogórki, ceny jak z kosmosu, nawet sałata lodowa prawie 7 zł. Papryka 14 zł. Pozostaje tylko surowa marchewka i kapusta kiszona. Załamana jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
Dokładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam odszukać wątek wizażowy Słodkich mam, jest skarbnicą wiedzy o tym jak jeść i co by mieć dobre cukry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tej pory jadłam dużo pomidorów, ale teraz już zrobiły się okropnie niesmaczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
to nie sezon na warzywa, ale nic nie poradzisz, to podstawa tej diety
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() idę robić pizze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- oczywiscie muszę nadrobic ![]() vivien 39 współczuję ci takiej pracy - mam podobną i mam nadzieję ze nasza sytuacja materialna nie zmusi mnie abym do niej wróciła ![]() ja dzięki ciąży się z niej uwolniłam. jak dla mnie byl to obóz pracy ![]() nadzwyczajna witaj ![]() ![]() przykro mi ze cukrzyca tak daje ci się we znaki - już niedługo ![]() kate gratki 9 miesiąca ![]() ![]() ![]() justine_87 co do smoczków/butelek to zależy od dziecka w sumie. ja przy mlodej testowałam kilka butelek i kilkanaście smoczków a młoda i tak bezsmoczkowa ![]() butelkę zalapała ze smoczkiem starszego typu - zóltym gumowym a nie silikonowym ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-04 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Proszę jakie zgodne jesteśmy
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby mimo cukrzycy maluszek rozwijał się zdrowo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.