Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 22:42   #2311
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Ja też lecę spać. Dobranoc wszystkim!
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:45   #2312
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

kochana ja mam aktualnie z Rimmela color matt czy coś w tym stylu- reklamują go
Używam rzadko bo nie lubię się tapetować
ja też się nie lubię tapetowac, ale że pracuję z ludzmi to chcę jak ludź wyglądać i źle się czuję w pracy bez makijażu ( chociaż jak nie mam plamek to tylko puder i tusz nakładam)

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

Ja używam z Lirenne i Soraya matujące ok. 15-20zł, ale cos ostatnio z odcieniem trafic nie mogę a o tym co napisałaś to nie słyszalam, drogi jest? No i czy matuje?
a wrzucisz linki ?

Revlon niby jest dobry, właśnie on jest dla cer mieszano-tłustych także pewnie coś tam matuje, jest podobno mocno kryjący i łatwo zrobić maskę.

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość

Ja niedawno kupiłam sobie BB 8w1 z Eveline i bardzo jestem zadowolona nakładam i lecę dalej http://eveline.pl/1,40377,+Matuj%C4%...5%9Bniada.html

Ja też go używalam, ale po tym artykule http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html już nie chcę... najgorsze, że ten zły skladnik jest też w innych kosmetykach, ale w sumie na twarz najwięcej schodzi ..

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość

maciejka, ja mam teraz podkład z Clinique Anti Blemish.. jest absolutnie idealny dla mojej cery.. odkąd zaczęłam go używać kilka tyg temu i zmieniłam żel do mycia, to w końcu pozbyłam się syfów z twarzy..
może powiedz jaką masz cerę?.. bo to pod cerę powinno się dobrać odpowiedni podkład..
a jak Twoje samopoczucie?.. mam nadzieję, że lepiej..

a teraz Wam się pochwalę, że mąż mnie dziś zaskoczył.. wrócił z zakupów z pięknym bukietem kwiatów i zaprosił mnie na romantyczną randkę wieczorem.. jak za dawnych czasów..
tak więc czekamy aż dziecię zaśnie, słucha teraz bajki z płyty, bośmy leniwi dziś i nie chce nam się czytać na dobranoc.. i zaraz się ogarniam.. ciekawe, gdzie mnie zabierze..
ja mam cerę taką mieszanką, ze sklonnościami do wypryskow, chociaż od jakiegoś czasu jest ich znacznie mniej...też myślałam o czymś droższym, ale nie chcę kupić czegoś drogiego i żałować i tak nie wiem co wybrać.
A żel do mycia jaki masz?

Jak się czuje ...hmm wiecie od jakiegoś czasu było u mojej dzidzi coś nie tak, także cierpię już od jakiegoś czasu. Fizycznie teraz brzuch mnie boli i ciągle plamię/krwawię. Trochę gorzej psychicznie, nie płaczę calymi dniami już, ale mam wrażenie, że to co wydarzyło się w szpitalu to po prostu zwykły sen. Nie wierzę, że to nas spotkało Jak sobie przypomnę ten ból ( po tabletkach miałam mega bolesne, regularne skurcze), to jak poroniłam w łazience i ogromny strach przed zabiegiem to płaczę. ALe nie zrozumie tego ktoś, kto tego nie przeżył...sama przyznaje, że przed # nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko

Najgorsze jest to, że boję się, że coś zrobiłam źle i dlatego się tak stało że moglibyśmy tego uniknąć. Nawet w szpitalu każdego lekarza pytałam czy na 100% nic się już nie da zrobić.

No i najgorsze jest teraz to czekanie ... bo co z tego, że udało mi się w 3 cyklu, jak kolejny raz będę mogla się starać w 9 cyklu ( licząc od początku) nie mowiąc już o tym, że strach pozostanie do końca

Położna rozmawiała z moim tż i powiedziała mu, że ma mnie obserwowac i w razie złego stanu namówić na wizytę u psychologa. TŻ rozmawiał ze mną o tym, ale na chwilę obecną nie ma takich słów, które by mnie całkowicie uspokoiły. SPać nie mogę, także biorę leki na sen, i strasznie cieszyłam się, że wczoraj spałam aż 7 h.

Po weekendzie wracam do pracy ( rodzice mówią, żebym wzieła jeszcze zwolnienie) bo psychicznie sama w domu nie dam rady. TZ popiera moją decyzję, ale on się znów boi , że przeciążę się w pracy i jakoś zaszkodzę sobie fizycznie.

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja dlugo uzywalam Sorayi i bardzo polecam - nie jest drogi, a całkiem fajny A teraz mama kupiła mi Rimmel Match Perfection i tez jest super
daj linki
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:46   #2313
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Olgietka nie denerwuj sie Leny chciala tylko powiedziec ze tu mozna o wszystkim porozmawiac a nie tylko i wylacznie o staraniach nie klocic mi sie tu laski
Dokładnie

No mówcie co to ta falbanka bo umieram z ciekawości
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:46   #2314
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ojejuuś.... Chciałam rozładować atmosferę...bo sama już raz wpakowałam się w temat rodowodów...i to temat rzeka..mocno kontrowersyjny i budzący wiele emocji, co widać "na załączonym obrazku"
Ale skoro Cię uraził to przepraszam... I uciekam spać, bo atmosfera robi się niezbyt sprzyjająca

Przecież nigdzie nie napisałam, że mnie uraziłaś Ja apeluję właśnie o to, żeby się nie fochować, bo ktoś porusza temat, który nam nie odpowiada

Też chyba zaraz się kładę, bo jutro pobudka o 5:45
Stary 2014-01-04, 22:49   #2315
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Olgietka nie denerwuj sie Leny chciala tylko powiedziec ze tu mozna o wszystkim porozmawiac a nie tylko i wylacznie o staraniach nie klocic mi sie tu laski

Ale ja nikomu nie zabraniam po prostu widzę, że zaczyna się zagęszczać atmosfera... A wiem z autopsji jaką burzę może wywołać słowo rodowód..
Mój Gienek jest psem bez rodowodu po rodowodowych rodzicach... Najpierw go kupiłam a potem rozpętało się piekło.. Długo by opowiadać :/
Byłam nieświadoma i weszłam na forum gończaków... Prawie mnie zlinczowali...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-01-04, 22:49   #2316
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś miałam tak samo: uważałam, że rodowód to tylko "niepotrzebny papier". Dopiero jak szukałam kota do kupienia, to dowiedziałam się jak bardzo złożona to sprawa

O, to Twój Homer też jest Syberyjczykiem?
Też? A Ty masz syberyjczyka?

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Jejuś dziewczyny... To forum eksterierów czy przyszłych mamusiek?!
Apeluję o spokój
.... Bo naślę na Was Pulpeta w Falbance
To forum na którym można pogadać o wszystkim

Cytat:
czekaj, czekaj...

a może być taki?????

a będą do tego walki w kiślu?? Proszę, proszę!!!
o kutwa, padłam

Cytat:
widze ze sie chyba nie zrozumialysmy bo mi chodzilo o to ze ktos moze nieswiadomi kupuje psa od pseudohodowcy i w ten sposob ratuje mu zycie przed glupim a byc moze niebezpiecznym dla niego rozmnazaniem
Ratuje mu życie i nabija kapsę pseuduchowi...

Ok, nie zrozumiałam, bo piszesz ciężkim językiem, bez przecinków i kropek oraz dużych liter. Wiele razy ciężko mi się domyślić co masz na myśli.

Cytat:
Czyli co, powinnyśmy rozmawiać tylko o śluzie, jakości plemników i testach ciążowych? Bo odkąd piszę tu od paru miesięcy, to zawsze normalnie można było pogadać o wszystkim - bo oprócz tego, że był to wątek staraczkowy, to także taki najzwyczajniej koleżeński, gdzie można było poplotkować o wszystkim jak ze zwykłymi znajomymi.

W dziale "Ginekologia" jest wątek dotyczący tylko i wyłącznie starań o dziecko i jak ktoś nie ma ochoty na czytanie innych tematów, to można wypowiadać się tam
A tutaj jednak fajne jest to, ze można poplotkować na dowolny temat, jak z dobrymi koleżankami. Trochę nie kumam o co Wam chodzi Jeśli mi nie pasuje jakiś poruszany temat, to po prostu nie włączam się do dyskusji i przelatuję przez dotyczące go posty To że mi nie chce się o czymś gadać, nie oznacza, że mam zabraniać tego reszcie
Zgadzam się z tym i nikt tu się nie kłóci przecież tylko każdy wyraża opinię na temat który go zainteresował. Przecież nie trzeba uczestniczyć w dyskusji która nas nie obchodzi. Wiele razy piszecie o kosmetykach a mnie to nie bardzo interesuje to nie gadam o tym.
Co jakiś czas się przewija temat ciężki jakim jest rasowy=rodowodowy i moim zdaniem dobrze, bo jeśli jest tu ktoś nowy i nie czytał tego wcześniej to może akurat ta osoba jak zechce kupić psa czy kota to zastanowi się nad tym i kupi takiego z rodowodem
Stary 2014-01-04, 22:49   #2317
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
czekaj, czekaj...

a może być taki?????

a będą do tego walki w kiślu?? Proszę, proszę!!!
Dzisiaj oglądaliśmy jakiś program o paniach 150-250 kg i gdzieś tam za granicą był jakiś pub czy klub specjalnie dla takich większych kobiet i mężczyzn, których kręcą takie dodatkowe kilogramy - i TŻ zapalił się, że to dobry pomysł na biznes, bo u nas takich klubów nie ma
Stary 2014-01-04, 22:51   #2318
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nigdzie nie napisałam, że mnie uraziłaś Ja apeluję właśnie o to, żeby się nie fochować, bo ktoś porusza temat, który nam nie odpowiada

Też chyba zaraz się kładę, bo jutro pobudka o 5:45

To i poducha
Ja jutro wstaję o 4:30

Stary 2014-01-04, 22:55   #2319
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
zle mnie zrozumialas ni chodzilo o to ze ludzie za bardo sie prZyzwyczaili do tego ze np. ty pracujesz w sklepie i dnia ostatniego masz stac i czekac na laskawie pojawiajacego sie klienta i czekac spokojnie, az on sobie spokojnie zrobi zakupy, a gdzie on byl np. tydz. przed swietami
Oj taaa...
Ja bym pozamykała sklepy na całe święta a nie łażą te ludzie kurna ciągle za czymś jakby se nie mogli wczesniej pokupić to co im trzeba. A no i nie moga bo sklepy pootwierane i wiedza ze w kazdej chwili moga pojsc... głupi system.

Leine prosze bardzo

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Dzisiaj oglądaliśmy jakiś program o paniach 150-250 kg i gdzieś tam za granicą był jakiś pub czy klub specjalnie dla takich większych kobiet i mężczyzn, których kręcą takie dodatkowe kilogramy - i TŻ zapalił się, że to dobry pomysł na biznes, bo u nas takich klubów nie ma
No tez ogladama jak sie mozna do takiego stanu doprowadzic? Zreszta mi sie nigdy pulchne kobiety nie podobały i podobac nie beda dla mnie kobieta powinna wazyc w normie, odpowiednio do wzrostu jeszcze jak sie ubieraja w za ciasne dżinsy, wylewajace boczki, zle dobrany biustonosz... makabra!

Ide do męża lulu. Dobranoc
Stary 2014-01-04, 22:56   #2320
manieczka1
Zakorzenienie

Hej picze kłaki!
Ogarnęłam ostatnie posty i piszę w skrócie, bo już zasypiam:

Meire!mam nadzieję, że randka się udała!

Leine! Ty to agentka jesteś zbieraj siły na ogromny wytrysk jak od szampana haha!

Co do poruszanych tematów to mi osobiście nie przeszkadza rozmowa na temat psów, kotów, podkładów itp jestem zdania, że jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to niech temat przeleci i się nie wypowiada

A! I o co chodzi z tą falbaną?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:58   #2321
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

To forum na którym można pogadać o wszystkim

o kutwa, padłam

Ratuje mu życie i nabija kapsę pseuduchowi...

Ok, nie zrozumiałam, bo piszesz ciężkim językiem, bez przecinków i kropek oraz dużych liter. Wiele razy ciężko mi się domyślić co masz na myśli.

Zgadzam się z tym i nikt tu się nie kłóci przecież tylko każdy wyraża opinię na temat który go zainteresował. Przecież nie trzeba uczestniczyć w dyskusji która nas nie obchodzi. Wiele razy piszecie o kosmetykach a mnie to nie bardzo interesuje to nie gadam o tym.
Co jakiś czas się przewija temat ciężki jakim jest rasowy=rodowodowy i moim zdaniem dobrze, bo jeśli jest tu ktoś nowy i nie czytał tego wcześniej to może akurat ta osoba jak zechce kupić psa czy kota to zastanowi się nad tym i kupi takiego z rodowodem
przepraaszam. Juz bede pisala jak czlek , wybaczysz mi zeby taki czlowiek byl swiadomy , ze kupuje od psudohodowcy i laduje mu kabze w dupe .To by tego nie zrobil , a zaden hodowca niema napisane na czole jestm uczciwy , a juz tymbardziej pseudohodowca
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:01   #2322
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja też się nie lubię tapetowac, ale że pracuję z ludzmi to chcę jak ludź wyglądać i źle się czuję w pracy bez makijażu ( chociaż jak nie mam plamek to tylko puder i tusz nakładam)

a wrzucisz linki ?

Revlon niby jest dobry, właśnie on jest dla cer mieszano-tłustych także pewnie coś tam matuje, jest podobno mocno kryjący i łatwo zrobić maskę.

Ja też go używalam, ale po tym artykule http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html już nie chcę... najgorsze, że ten zły skladnik jest też w innych kosmetykach, ale w sumie na twarz najwięcej schodzi ..

ja mam cerę taką mieszanką, ze sklonnościami do wypryskow, chociaż od jakiegoś czasu jest ich znacznie mniej...też myślałam o czymś droższym, ale nie chcę kupić czegoś drogiego i żałować i tak nie wiem co wybrać.
A żel do mycia jaki masz?

Jak się czuje ...hmm wiecie od jakiegoś czasu było u mojej dzidzi coś nie tak, także cierpię już od jakiegoś czasu. Fizycznie teraz brzuch mnie boli i ciągle plamię/krwawię. Trochę gorzej psychicznie, nie płaczę calymi dniami już, ale mam wrażenie, że to co wydarzyło się w szpitalu to po prostu zwykły sen. Nie wierzę, że to nas spotkało Jak sobie przypomnę ten ból ( po tabletkach miałam mega bolesne, regularne skurcze), to jak poroniłam w łazience i ogromny strach przed zabiegiem to płaczę. ALe nie zrozumie tego ktoś, kto tego nie przeżył...sama przyznaje, że przed # nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko

Najgorsze jest to, że boję się, że coś zrobiłam źle i dlatego się tak stało że moglibyśmy tego uniknąć. Nawet w szpitalu każdego lekarza pytałam czy na 100% nic się już nie da zrobić.

No i najgorsze jest teraz to czekanie ... bo co z tego, że udało mi się w 3 cyklu, jak kolejny raz będę mogla się starać w 9 cyklu ( licząc od początku) nie mowiąc już o tym, że strach pozostanie do końca

Położna rozmawiała z moim tż i powiedziała mu, że ma mnie obserwowac i w razie złego stanu namówić na wizytę u psychologa. TŻ rozmawiał ze mną o tym, ale na chwilę obecną nie ma takich słów, które by mnie całkowicie uspokoiły. SPać nie mogę, także biorę leki na sen, i strasznie cieszyłam się, że wczoraj spałam aż 7 h.

Po weekendzie wracam do pracy ( rodzice mówią, żebym wzieła jeszcze zwolnienie) bo psychicznie sama w domu nie dam rady. TZ popiera moją decyzję, ale on się znów boi , że przeciążę się w pracy i jakoś zaszkodzę sobie fizycznie.

daj linki
Ja myślę, że warto żebyś poszła pogadać z psychologiem - nie masz nic do stracenia
A lekarze powiedzieli co mogło być przyczyną?

Proszę bardzo
Rimmel: http://pl.rimmellondon.com/produkty/...tch-perfection
Soraya: http://merlin.pl/Soraya-Make-up-kryj...FUdZ3godKnoACw

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
No, mój Yeti też jest Syberyjczykiem
Stary 2014-01-04, 23:04   #2323
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Oj taaa...
Ja bym pozamykała sklepy na całe święta a nie łażą te ludzie kurna ciągle za czymś jakby se nie mogli wczesniej pokupić to co im trzeba. A no i nie moga bo sklepy pootwierane i wiedza ze w kazdej chwili moga pojsc... głupi system.

Leine prosze bardzo

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

No tez ogladama jak sie mozna do takiego stanu doprowadzic? Zreszta mi sie nigdy pulchne kobiety nie podobały i podobac nie beda dla mnie kobieta powinna wazyc w normie, odpowiednio do wzrostu jeszcze jak sie ubieraja w za ciasne dżinsy, wylewajace boczki, zle dobrany biustonosz... makabra!

Ide do męża lulu. Dobranoc
I to mnie denerwuje , oni sa swiecie przekonani ze sklep powinien byc caly dla nich. A jak kasjerka sie spojrzy i temu komus sie jej wzrok nie podoba , to zaraz zly ze kasjerka powinna byc mila. a przeciez ona jest tylko czlowiekiem takim samym jak my. Bardzo dobrze ze sklepy w sieta sa pozamykane
Stary 2014-01-04, 23:12   #2324
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że warto żebyś poszła pogadać z psychologiem - nie masz nic do stracenia
A lekarze powiedzieli co mogło być przyczyną?

Proszę bardzo
Rimmel: http://pl.rimmellondon.com/produkty/...tch-perfection
Soraya: http://merlin.pl/Soraya-Make-up-kryj...FUdZ3godKnoACw

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

czekamy na wyniki badań, Położna mówiła, że tak naprawdę przyczyn może byc wiele, ale najczęściej to sprawy genetyczne, że komórki już na początku źle się dzielą. Mówiła też, że częstą przyczyną są np. wirusy, że mamy zwykły katar, albo żadnych objawów, a zaatakuje nas wirus, który źle wpływa na plód. Podawała kilka takich przykładów i powtarzała, że na większość z nich niestety i tak nie miałabym wpływu ( bo u mnie było poronienie zatrzymane).

Także konkretów niestety nie znam pobrali materiał, i w ciągu 2 tygodni mają być wyniki...no i zobaczymy co mi tam w wypisie napisali...

Myślę o psychologu, ale za jakiś czas, teraz wydaje mi się, że to normalne, że płaczę po stracie dziecka, nie umiem od razu przejść do codzienności...
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:18   #2325
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
przepraaszam. Juz bede pisala jak czlek , wybaczysz mi zeby taki czlowiek byl swiadomy , ze kupuje od psudohodowcy i laduje mu kabze w dupe .To by tego nie zrobil , a zaden hodowca niema napisane na czole jestm uczciwy , a juz tymbardziej pseudohodowca
O ja nie mogę Jak pięknie się teraz czyta kochana Wybaczam
Wybacz, ale jak tak piszesz bez tych kropek, przecinków to można Cię inaczej postrzegać. Naprawdę cięzko się to czyta. Jak Ty piszesz to wiesz co masz na myśli a ktoś tak z boku to często ma problem, domyślam się że nie tylko ja

Co do hodowców to wystarczy kupić psa z rodowodem, wtedy mamy pewność że to nie jest pseuduch
Największym problemem jest przekonanie wielu ludzi, że im jest papierek niepotrzebny, bo nie zamierzają psa czy kota wystawiać. A papierek nie jest do tego. Jest to tylko potwierdzenie czystości krwi/rasy. Wiemy wtedy, że dane zwierzę będzie wyglądać jak przedstawiciel swojej rasy oraz, że będzie miało taki charakter jak dana rasa. Jak szukamy rasowego zwierzęcia to przecież też dobieramy jego charakter do nas samych aby nam się dobrze żyło wspólnie wiele lat. Jak kupimy bez rodowodu to możemy mieć mega szczekacza a my lubimy spokój, lub szaleńca który musi biegać 5 godzin dziennie a my lubimy posiedzieć więcej w domu, albo dużo pracujemy i nas w domu nie ma. To wszystko jest bardzo ważne przy zakupie zwierzaka. Dlatego rodowód daje nam pewną gwarancję

Cytat:
A czy wstawiałaś jakieś zdjęcie? Bo chyba mi umknęło A Syberyjczyka bym pewnie zauważyła
Stary 2014-01-04, 23:26   #2326
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
A czy wstawiałaś jakieś zdjęcie? Bo chyba mi umknęło A Syberyjczyka bym pewnie zauważyła
Kiedyś wrzucałam, ale już dość dawno. Teraz się kładę, więc na szybko pierwsze z brzegu zdjęcie całej naszej gromadki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieciaki.jpg (121,2 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-01-04, 23:28   #2327
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
O ja nie mogę Jak pięknie się teraz czyta kochana Wybaczam
Wybacz, ale jak tak piszesz bez tych kropek, przecinków to można Cię inaczej postrzegać. Naprawdę cięzko się to czyta. Jak Ty piszesz to wiesz co masz na myśli a ktoś tak z boku to często ma problem, domyślam się że nie tylko ja

Co do hodowców to wystarczy kupić psa z rodowodem, wtedy mamy pewność że to nie jest pseuduch
Największym problemem jest przekonanie wielu ludzi, że im jest papierek niepotrzebny, bo nie zamierzają psa czy kota wystawiać. A papierek nie jest do tego. Jest to tylko potwierdzenie czystości krwi/rasy. Wiemy wtedy, że dane zwierzę będzie wyglądać jak przedstawiciel swojej rasy oraz, że będzie miało taki charakter jak dana rasa. Jak szukamy rasowego zwierzęcia to przecież też dobieramy jego charakter do nas samych aby nam się dobrze żyło wspólnie wiele lat. Jak kupimy bez rodowodu to możemy mieć mega szczekacza a my lubimy spokój, lub szaleńca który musi biegać 5 godzin dziennie a my lubimy posiedzieć więcej w domu, albo dużo pracujemy i nas w domu nie ma. To wszystko jest bardzo ważne przy zakupie zwierzaka. Dlatego rodowód daje nam pewną gwarancję

No widzisz jaka jestem poslusza . Tak daje gwarancje , tylko teraz zadan Ci pytanie nie obraz sie na mnie. Jakbys miala psa z rodowodem i (ten papierek) i pieska kundla , to co kundla bys wyrzucila bo kochasz tego z rodowodem?? Szkoda ze tak malo ludzi jest uswiadomionych w pseudohodowle a ci frajerzy to wykorzystuja, i oblapiaja sie kasa za psa

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Kiedyś wrzucałam, ale już dość dawno. Teraz się kładę, więc na szybko pierwsze z brzegu zdjęcie całej naszej gromadki:
Śliczna ta wasza gromadka
Stary 2014-01-04, 23:29   #2328
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz jaka jestem poslusza . Tak daje gwarancje , tylko teraz zadan Ci pytanie nie obraz sie na mnie. Jakbys miala psa z rodowodem i (ten papierek) i pieska kundla , to co kundla bys wyrzucila bo kochasz tego z rodowodem?? Szkoda ze tak malo ludzi jest uswiadomionych w pseudohodowle a ci frajerzy to wykorzystuja, i oblapiaja sie kasa za psa

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Z tego co wiem, to Vioris ma zarówno kota z rodowodem, jak i dachowce No i po raz kolejny podkreślę: to nie o miłość chodzi, tylko o cały ten ciemny biznes.
Stary 2014-01-04, 23:36   #2329
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co wiem, to Vioris ma zarówno kota z rodowodem, jak i dachowce No i po raz kolejny podkreślę: to nie o miłość chodzi, tylko o cały ten ciemny biznes.
Ja wiem ale ktoś kto o tym nie wiem zadałby pewnie wam to pytanie. I jak by uslyszał taką odpowiedź jak ja to powiedziałby ze specjalnie chcecie ich przekonać bo wy macie rasowe zwierzaki. I jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa na myśl dlaczego ci co wiedzą o szemranym interesie nic z tym nie robią
Stary 2014-01-04, 23:41   #2330
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Piękne stadko uwielbiam rude koty

Cytat:

Wiem, że pytanie nie do mnie, ale powiem coś od siebie.

Kundelek czy rasowiec to bez różnicy, przecież wszystkie psiaki są kochane bez względu na pochodzenie. To nie psów wina, że są z pseudo. Chodzi o to, żeby wybierać psa z hodowli świadomie dla jego dobra, dobra jego rodziców i nas samych (jeśli nam zależy na danej rasie i jej cechach). Tak samo kocham kundelki i psy rasowe i dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie na siłę przypisują swoim psom jakąś rasę, jakby się wstydzili tego, że są kundelkami...
Dostałam w "spadku" po pseudo, z interwencji (długo by opowiadać ) koty w typie rasy, ale są dachowcami i tyle . To, że niby przypominają jakąś rasę, to mnie nie obchodzi. Są moimi ukochanymi, najkochańszymi dachowcami To nic, że miałam zamówionego rasowego kota w hodowli - te potrzebowały pomocy i są te

Kotka, ci co wiedzą, to robią. Może nie wszyscy, ale sporo. Ale tego pseudo jest tak dużo, że nie da się całkowicie wyeliminować. Dopóki ludzie będą uważać rodowód tylko za papierek i będą kupować w psuedo, dopóty będzie istniało. Niestety.

Edytowane przez cloud_on_sky
Czas edycji: 2014-01-04 o 23:44
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:46   #2331
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem ale ktoś kto o tym nie wiem zadałby pewnie wam to pytanie. I jak by uslyszał taką odpowiedź jak ja to powiedziałby ze specjalnie chcecie ich przekonać bo wy macie rasowe zwierzaki. I jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa na myśl dlaczego ci co wiedzą o szemranym interesie nic z tym nie robią
Mamy rasowe, ale jak widać choćby na załączonym przeze mnie zdjęciu, oprócz kota Syberyjskiego, mam też dachowca i kundelka. No a czytając wypowiedzi dotyczące dramatów w pseudohodowlach, to chyba jednak mało komu nasuwa się wniosek, że to namawianie, bo "rasowy jest lepszy"

Kto mówi, że nikt nic nie robi? Przecież nawet w tym wątku wypowiedziało się kilka dziewczyn, które jeżdżą na interwencje do takich pseudohodowli
A jeśli chodzi Ci o jakieś rozwiązania prawne, to niestety nie jest łatwo walczyć z pseudohodowlami - to kolejny przykład jakie nasze prawo bywa beznadziejne A dopóki jest popyt na zwierzęta "bez papierka", dopóty problem będzie istniał

Także jeszcze raz podkreślę: wszystkie zwierzaki, niezależnie od rasy i pochodzenia są kochane! Dlatego jeśli komuś nie zależy na rasowym (mi zależało ze względu na uczulenie dziecka), to niech przejdzie się do schroniska czy wejdzie na pierwszą lepszą stronę z ogłoszeniami typu "oddam w dobre ręce"- jest tyle przeróżnych bezdomnych zwierzaków czekających na kochającego właściciela, że każdy człowiek wybrałby jakiegoś idealnego dla siebie

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2014-01-04 o 23:55
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 00:00   #2332
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Mamy rasowe, ale jak widać choćby na załączonym przeze mnie zdjęciu, oprócz kota Syberyjskiego, mam też dachowca i kundelka. No a czytając wypowiedzi dotyczące dramatów w pseudohodowlach, to chyba jednak mało komu nasuwa się wniosek, że to namawianie, bo "rasowy jest lepszy"

Kto mówi, że nikt nic nie robi? Przecież nawet w tym wątku wypowiedziało się kilka dziewczyn, które jeżdżą na interwencje do takich pseudohodowli
A jeśli chodzi Ci o jakieś rozwiązania prawne, to niestety nie jest łatwo walczyć z pseudohodowlami - to kolejny przykład jakie nasze prawo bywa beznadziejne A dopóki jest popyt na zwierzęta "bez papierka", dopóty problem będzie istniał

Także jeszcze raz podkreślę: wszystkie zwierzaki, niezależnie od rasy i pochodzenia są kochane! Dlatego jeśli komuś nie zależy na rasowym (mi zależało ze względu na uczulenie dziecka), to niech przejdzie się do schroniska czy wejdzie na pierwszą lepszą stronę z ogłoszeniami - jest tyle przeróżnych zwierzaków czekających na kochającego właściciela, że każdy człowiek wybrałby jakiegoś idealnego dla siebie
Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Piękne stadko uwielbiam rude koty

Wiem, że pytanie nie do mnie, ale powiem coś od siebie.

Kundelek czy rasowiec to bez różnicy, przecież wszystkie psiaki są kochane bez względu na pochodzenie. To nie psów wina, że są z pseudo. Chodzi o to, żeby wybierać psa z hodowli świadomie dla jego dobra, dobra jego rodziców i nas samych (jeśli nam zależy na danej rasie i jej cechach). Tak samo kocham kundelki i psy rasowe i dlatego nie rozumiem dlaczego ludzie na siłę przypisują swoim psom jakąś rasę, jakby się wstydzili tego, że są kundelkami...
Dostałam w "spadku" po pseudo, z interwencji (długo by opowiadać ) koty w typie rasy, ale są dachowcami i tyle . To, że niby przypominają jakąś rasę, to mnie nie obchodzi. Są moimi ukochanymi, najkochańszymi dachowcami To nic, że miałam zamówionego rasowego kota w hodowli - te potrzebowały pomocy i są te

Kotka, ci co wiedzą, to robią. Może nie wszyscy, ale sporo. Ale tego pseudo jest tak dużo, że nie da się całkowicie wyeliminować. Dopóki ludzie będą uważać rodowód tylko za papierek i będą kupować w psuedo, dopóty będzie istniało. Niestety.
Widzicie dla was niema znaczenia czy piesek jest kundelkiem czy rasowy tak samo jest kochany, a niektórym ludziom zależy na tym że jak rasowy to kundel już mu niepotrzebny i bum do lasu. To mnie denerwuje, udusiłabym takiego człowieka. Moja sunia nie jest rasowa ale kocham ją najbardziej mam nawet na podwórku sunie ze schroniska, też nie jest rasowa ale ciesze się że chociaż jej dałam kochany dom . Nasze prawo jest do dupy i my zwykli ludzie nic nie możemy z tym zrobić
Vioris kochana mam nadzieję że nie uraziłam Cię tym pytaniem, poprostu chciałam wiedzieć jaki jest wasz stosunek miedzy zwierzakiem rasowym a kundelkiem

Edytowane przez kotka34
Czas edycji: 2014-01-05 o 00:03
Stary 2014-01-05, 00:09   #2333
kotka34
Zadomowienie

a to jest moja kochana psinka

Uciekam laski spać, dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 559e2c4144.jpeg (4,6 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez kotka34
Czas edycji: 2014-01-05 o 00:27
Stary 2014-01-05, 01:30   #2334
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Cuuuda Kocham rudzielce i buraski. Moim pierwszym kotem był właśnie identyczny burasek

Cytat:
Ja mam dwa koty bez papierka (dachowce), piękne, długowłose, pewnie pomieszane z jakimś rasowcem, ale ze schroniska a nie kupione od pseuducha. Miały dredy, były brudne, przestraszone, wygłodniałe, wychudzone. Wzięłam je i teraz są najpiękniejszymi i najkochańszymi kotami na świecie a nie zapłaciłam za nie ani grosza jakiemuś pseuduchowi.
Żadnego zwierzaka bym nie wyrzuciła, tu tylko chodzi o to aby nie kupować od pseuduchów z powodów które wymieniły już dziewczyny

Cytat:
Robią, ale to walka z wiatrakami właśnie przez to, że nadal zwierzaki z pseudo są kupowane.
Weszła ustawa jakiś czas temu o zakazie sprzedaży zwierząt bez rodowodu. To teraz kombinują i nie piszą wprost na ogłoszeniach, tylko piszą, że są pieski czy kotki do ODDANIA za zwrot np 600 zł za coś tam. Chore to jest. Ja zawsze to zgłaszam.

Cytat:
Widzicie dla was niema znaczenia czy piesek jest kundelkiem czy rasowy tak samo jest kochany, a niektórym ludziom zależy na tym że jak rasowy to kundel już mu niepotrzebny i bum do lasu. To mnie denerwuje, udusiłabym takiego człowieka. Moja sunia nie jest rasowa ale kocham ją najbardziej mam nawet na podwórku sunie ze schroniska, też nie jest rasowa ale ciesze się że chociaż jej dałam kochany dom . Nasze prawo jest do dupy i my zwykli ludzie nic nie możemy z tym zrobić
Vioris kochana mam nadzieję że nie uraziłam Cię tym pytaniem, poprostu chciałam wiedzieć jaki jest wasz stosunek miedzy zwierzakiem rasowym a kundelkiem
Nie uraziłaś mnie, tak jak pisałam ja kocham i rasowe i nierasowe bo to i to to jest zwierzę z uczuciami i każde jest piękne Marzył mi się rasowy kot ze względu na wygląd i charakter, bo kupowałam go jak córka miała 2 lata i chciałam aby lubił dzieci i był spokojny i rodzinny. I taki właśnie jest A potem chciałam kolejnego kota i wypatrzyłam taką biedę przerażoną w schronisku. Uciekał jak się go chciało wziąć na ręce ale siedział w schronie i potrzebował pomocy. Tż nie chciał a ja wierzyłam, że się w domu otworzy. Teraz leży nam na głowie, daje ze sobą robić totalnie wszystko i kocha nas niesamowicie, nawet nie mogę pod prysznic wejść bo siedzi pod kabiną i chcę ją otwierać żebym już wyszła A jest kocim kundelkiem. Kolejny kot był w strasznym stanie, same kosteczki, futro z dredami, sfilcowane, brudny, głodny no i malutki. Pojechałam na sygnale po niego, tż z pracy ściągnęłam. Jak go facet w schronie z klatki wyciągnął i dał mi a on się wtulił całym sobą we mnie to zakochałam się w nim już na zawsze. To jest moja kochana ruda kuleczka i zawsze dla mnie będzie kociakiem, mimo że już ma 2 lata. Taki synuś mamusi. I też jest kocim kundelkiem. Także takie ja mam zdanie na temat rasowców i nierasowców

Cytat:
a to jest moja kochana psinka
Cudnaa!! Z psów najbardziej właśnie podobają mi się kundelki. No może jakbym miała wybrać rasowca to byłby to owczarek niemiecki za te jego cudne oczy, ale ogólnie kundelki są najpiękniejsze

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
A czy Yeti jest z hodowli Baśniowy Sen*PL ?

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-01-05 o 01:22
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 06:56   #2335
Olgietka
Zakorzenienie

Dobry

Stary 2014-01-05, 08:43   #2336
malinOla1
Wtajemniczenie

Hej!
Olgietka
ranny ptaszek
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Młody ma 5 lat, w maju 6 skończy
No właśnie nic nie zjadłam ciężkiego, miejmy nadzieje, że mała Godi rośnie
O taaaak! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

Ojj tego o tym nie wiedziałam
Kochana może warto spotkać się z psychologiem on łatwiej pomoże Ci przez to przejść. Nie przechodząc przez to nie mogę się z Tobą całkiem utożsamić, ale mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie, a gdy już będziecie się starać nie będziecie musieli długo czekać na mały skarb. Wiele kobiet przez to przechodzi (podejrzewam, że moja mama też, gdyż znalazłam kiedyś dokumenty o tym świadczące, ale nic nie powiedziała nam), jednak widocznie musiało być coś nie tak z płodem.

A u mnie 3 dzień ta sama temp 36,90 już nie wiem czy mi się termometr popsuł może tak być?

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:07   #2337
Olgietka
Zakorzenienie

Chyba nici ze Zbyszka w tym cyklu temperatura zamiast rosnąć spada ...

Stary 2014-01-05, 09:14   #2338
manieczka1
Zakorzenienie

MalinaOla! Moze być ta sama. Ja tak mam nieraz sprawdz sobie dla porownania wieczorem - jak będzie inna to wszystko gra

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

MalinaOla! A termometr ma dwa miejsca po przecinku?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

A! Już weszłam na ovuf i widzę, że mierzysz termometrem z jednym miejscem po przecinku. To tymbardziej możesz mieć taką samą

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:22   #2339
Leine
Zakorzenienie

hejka

co Wy tak rano robicie? u mnie do lozka przyszla córka i mówi: mamii ić meko wczoraj mówiła "już meko"
a tz spi u niej w łóżku, chyba od 2 w nocy z nią spi
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:30   #2340
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
MalinaOla! Moze być ta sama. Ja tak mam nieraz sprawdz sobie dla porownania wieczorem - jak będzie inna to wszystko gra

MalinaOla! A termometr ma dwa miejsca po przecinku?

A! Już weszłam na ovuf i widzę, że mierzysz termometrem z jednym miejscem po przecinku. To tymbardziej możesz mieć taką samą
O to dobrze bo myślałam, że coś ze mną nie tak jeszcze wieczorem sprawdzę termometr
Leine fajna ta twoja córcia ile ma latek?

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości