|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Ja też lecę spać. Dobranoc wszystkim!
|
|
|
|
#2312 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
Cytat:
Revlon niby jest dobry, właśnie on jest dla cer mieszano-tłustych także pewnie coś tam matuje, jest podobno mocno kryjący i łatwo zrobić maskę. Cytat:
Cytat:
A żel do mycia jaki masz? Jak się czuje ...hmm wiecie od jakiegoś czasu było u mojej dzidzi coś nie tak, także cierpię już od jakiegoś czasu. Fizycznie teraz brzuch mnie boli i ciągle plamię/krwawię. Trochę gorzej psychicznie, nie płaczę calymi dniami już, ale mam wrażenie, że to co wydarzyło się w szpitalu to po prostu zwykły sen. Nie wierzę, że to nas spotkało Jak sobie przypomnę ten ból ( po tabletkach miałam mega bolesne, regularne skurcze), to jak poroniłam w łazience i ogromny strach przed zabiegiem to płaczę. ALe nie zrozumie tego ktoś, kto tego nie przeżył...sama przyznaje, że przed # nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko Najgorsze jest to, że boję się, że coś zrobiłam źle i dlatego się tak stało No i najgorsze jest teraz to czekanie ... bo co z tego, że udało mi się w 3 cyklu, jak kolejny raz będę mogla się starać w 9 cyklu ( licząc od początku) nie mowiąc już o tym, że strach pozostanie do końca ![]() Położna rozmawiała z moim tż i powiedziała mu, że ma mnie obserwowac i w razie złego stanu namówić na wizytę u psychologa. TŻ rozmawiał ze mną o tym, ale na chwilę obecną nie ma takich słów, które by mnie całkowicie uspokoiły. SPać nie mogę, także biorę leki na sen, i strasznie cieszyłam się, że wczoraj spałam aż 7 h. Po weekendzie wracam do pracy ( rodzice mówią, żebym wzieła jeszcze zwolnienie) bo psychicznie sama w domu nie dam rady. TZ popiera moją decyzję, ale on się znów boi , że przeciążę się w pracy i jakoś zaszkodzę sobie fizycznie. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja apeluję właśnie o to, żeby się nie fochować, bo ktoś porusza temat, który nam nie odpowiada ![]() Też chyba zaraz się kładę, bo jutro pobudka o 5:45
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nikomu nie zabraniam po prostu widzę, że zaczyna się zagęszczać atmosfera... A wiem z autopsji jaką burzę może wywołać słowo rodowód.. ![]() Mój Gienek jest psem bez rodowodu po rodowodowych rodzicach... Najpierw go kupiłam a potem rozpętało się piekło.. Długo by opowiadać :/ Byłam nieświadoma i weszłam na forum gończaków... Prawie mnie zlinczowali... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty masz syberyjczyka? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ok, nie zrozumiałam, bo piszesz ciężkim językiem, bez przecinków i kropek oraz dużych liter. Wiele razy ciężko mi się domyślić co masz na myśli. Cytat:
Co jakiś czas się przewija temat ciężki jakim jest rasowy=rodowodowy i moim zdaniem dobrze, bo jeśli jest tu ktoś nowy i nie czytał tego wcześniej to może akurat ta osoba jak zechce kupić psa czy kota to zastanowi się nad tym i kupi takiego z rodowodem
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i poducha Ja jutro wstaję o 4:30 ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym pozamykała sklepy na całe święta a nie łażą te ludzie kurna ciągle za czymś Leine prosze bardzo ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
jak sie mozna do takiego stanu doprowadzic? Zreszta mi sie nigdy pulchne kobiety nie podobały i podobac nie beda jeszcze jak sie ubieraja w za ciasne dżinsy, wylewajace boczki, zle dobrany biustonosz... makabra! ![]() Ide do męża lulu. Dobranoc
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Hej picze kłaki!
Ogarnęłam ostatnie posty i piszę w skrócie, bo już zasypiam: Meire!mam nadzieję, że randka się udała! ![]() Leine! Ty to agentka jesteś zbieraj siły na ogromny wytrysk jak od szampana haha!![]() Co do poruszanych tematów to mi osobiście nie przeszkadza rozmowa na temat psów, kotów, podkładów itp jestem zdania, że jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to niech temat przeleci i się nie wypowiada ![]() A! I o co chodzi z tą falbaną? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby taki czlowiek byl swiadomy , ze kupuje od psudohodowcy i laduje mu kabze w dupe .To by tego nie zrobil , a zaden hodowca niema napisane na czole jestm uczciwy , a juz tymbardziej pseudohodowca
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lekarze powiedzieli co mogło być przyczyną? Proszę bardzo ![]() Rimmel: http://pl.rimmellondon.com/produkty/...tch-perfection Soraya: http://merlin.pl/Soraya-Make-up-kryj...FUdZ3godKnoACw ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- No, mój Yeti też jest Syberyjczykiem
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także konkretów niestety nie znam pobrali materiał, i w ciągu 2 tygodni mają być wyniki...no i zobaczymy co mi tam w wypisie napisali... Myślę o psychologu, ale za jakiś czas, teraz wydaje mi się, że to normalne, że płaczę po stracie dziecka, nie umiem od razu przejść do codzienności... |
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pięknie się teraz czyta kochana ![]() Wybacz, ale jak tak piszesz bez tych kropek, przecinków to można Cię inaczej postrzegać. Naprawdę cięzko się to czyta. Jak Ty piszesz to wiesz co masz na myśli a ktoś tak z boku to często ma problem, domyślam się że nie tylko ja Co do hodowców to wystarczy kupić psa z rodowodem, wtedy mamy pewność że to nie jest pseuduch Największym problemem jest przekonanie wielu ludzi, że im jest papierek niepotrzebny, bo nie zamierzają psa czy kota wystawiać. A papierek nie jest do tego. Jest to tylko potwierdzenie czystości krwi/rasy. Wiemy wtedy, że dane zwierzę będzie wyglądać jak przedstawiciel swojej rasy oraz, że będzie miało taki charakter jak dana rasa. Jak szukamy rasowego zwierzęcia to przecież też dobieramy jego charakter do nas samych aby nam się dobrze żyło wspólnie wiele lat. Jak kupimy bez rodowodu to możemy mieć mega szczekacza a my lubimy spokój, lub szaleńca który musi biegać 5 godzin dziennie a my lubimy posiedzieć więcej w domu, albo dużo pracujemy i nas w domu nie ma. To wszystko jest bardzo ważne przy zakupie zwierzaka. Dlatego rodowód daje nam pewną gwarancję A czy wstawiałaś jakieś zdjęcie? Bo chyba mi umknęło A Syberyjczyka bym pewnie zauważyła
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś wrzucałam, ale już dość dawno. Teraz się kładę, więc na szybko pierwsze z brzegu zdjęcie całej naszej gromadki:
|
#2327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po raz kolejny podkreślę: to nie o miłość chodzi, tylko o cały ten ciemny biznes.
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kundelek czy rasowiec to bez różnicy, przecież wszystkie psiaki są kochane bez względu na pochodzenie. To nie psów wina, że są z pseudo. Chodzi o to, żeby wybierać psa z hodowli świadomie dla jego dobra, dobra jego rodziców i nas samych (jeśli nam zależy na danej rasie i jej cechach). Tak samo kocham kundelki i psy rasowe Dostałam w "spadku" po pseudo, z interwencji (długo by opowiadać ) koty w typie rasy, ale są dachowcami i tyle Kotka, ci co wiedzą, to robią. Może nie wszyscy, ale sporo. Ale tego pseudo jest tak dużo, że nie da się całkowicie wyeliminować. Dopóki ludzie będą uważać rodowód tylko za papierek i będą kupować w psuedo, dopóty będzie istniało. Niestety. Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-01-04 o 23:44 |
||
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto mówi, że nikt nic nie robi? Przecież nawet w tym wątku wypowiedziało się kilka dziewczyn, które jeżdżą na interwencje do takich pseudohodowli ![]() A jeśli chodzi Ci o jakieś rozwiązania prawne, to niestety nie jest łatwo walczyć z pseudohodowlami - to kolejny przykład jakie nasze prawo bywa beznadziejne ![]() Także jeszcze raz podkreślę: wszystkie zwierzaki, niezależnie od rasy i pochodzenia są kochane! Dlatego jeśli komuś nie zależy na rasowym (mi zależało ze względu na uczulenie dziecka), to niech przejdzie się do schroniska czy wejdzie na pierwszą lepszą stronę z ogłoszeniami typu "oddam w dobre ręce"- jest tyle przeróżnych bezdomnych zwierzaków czekających na kochającego właściciela, że każdy człowiek wybrałby jakiegoś idealnego dla siebie
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2014-01-04 o 23:55 |
|
|
|
|
#2332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, udusiłabym takiego człowieka. Moja sunia nie jest rasowa ale kocham ją najbardziej . Nasze prawo jest do dupy ![]() Vioris kochana mam nadzieję że nie uraziłam Cię tym pytaniem, poprostu chciałam wiedzieć jaki jest wasz stosunek miedzy zwierzakiem rasowym a kundelkiem Edytowane przez kotka34 Czas edycji: 2014-01-05 o 00:03 |
||
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
a to jest moja kochana psinka
![]() Uciekam laski spać, dobranoc Edytowane przez kotka34 Czas edycji: 2014-01-05 o 00:27 |
|
|
|
#2334 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żadnego zwierzaka bym nie wyrzuciła, tu tylko chodzi o to aby nie kupować od pseuduchów z powodów które wymieniły już dziewczyny ![]() Cytat:
Weszła ustawa jakiś czas temu o zakazie sprzedaży zwierząt bez rodowodu. To teraz kombinują i nie piszą wprost na ogłoszeniach, tylko piszą, że są pieski czy kotki do ODDANIA za zwrot np 600 zł za coś tam. Chore to jest. Ja zawsze to zgłaszam. Cytat:
Marzył mi się rasowy kot ze względu na wygląd i charakter, bo kupowałam go jak córka miała 2 lata i chciałam aby lubił dzieci i był spokojny i rodzinny. I taki właśnie jest A potem chciałam kolejnego kota i wypatrzyłam taką biedę przerażoną w schronisku. Uciekał jak się go chciało wziąć na ręce ale siedział w schronie i potrzebował pomocy. Tż nie chciał a ja wierzyłam, że się w domu otworzy. Teraz leży nam na głowie, daje ze sobą robić totalnie wszystko i kocha nas niesamowicie, nawet nie mogę pod prysznic wejść bo siedzi pod kabiną i chcę ją otwierać żebym już wyszła A jest kocim kundelkiem. Kolejny kot był w strasznym stanie, same kosteczki, futro z dredami, sfilcowane, brudny, głodny no i malutki. Pojechałam na sygnale po niego, tż z pracy ściągnęłam. Jak go facet w schronie z klatki wyciągnął i dał mi a on się wtulił całym sobą we mnie to zakochałam się w nim już na zawsze. To jest moja kochana ruda kuleczka i zawsze dla mnie będzie kociakiem, mimo że już ma 2 lata. Taki synuś mamusi. I też jest kocim kundelkiem. Także takie ja mam zdanie na temat rasowców i nierasowców ![]() Cudnaa!! ![]() ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-01-05 o 01:22 |
|||||
|
|
|
#2336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Olgietka ranny ptaszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana może warto spotkać się z psychologiem on łatwiej pomoże Ci przez to przejść. Nie przechodząc przez to nie mogę się z Tobą całkiem utożsamić, ale mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie, a gdy już będziecie się starać nie będziecie musieli długo czekać na mały skarb. Wiele kobiet przez to przechodzi (podejrzewam, że moja mama też, gdyż znalazłam kiedyś dokumenty o tym świadczące, ale nic nie powiedziała nam), jednak widocznie musiało być coś nie tak z płodem. A u mnie 3 dzień ta sama temp 36,90 już nie wiem czy mi się termometr popsuł może tak być?
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nici ze Zbyszka w tym cyklu
temperatura zamiast rosnąć spada ... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
MalinaOla! Moze być ta sama. Ja tak mam nieraz
sprawdz sobie dla porownania wieczorem - jak będzie inna to wszystko gra![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- MalinaOla! A termometr ma dwa miejsca po przecinku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- A! Już weszłam na ovuf i widzę, że mierzysz termometrem z jednym miejscem po przecinku. To tymbardziej możesz mieć taką samą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() co Wy tak rano robicie? u mnie do lozka przyszla córka i mówi: mamii ić meko ![]() a tz spi u niej w łóżku, chyba od 2 w nocy z nią spi
|
|
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leine fajna ta twoja córcia ile ma latek?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

odkąd zaczęłam go używać kilka tyg temu i zmieniłam żel do mycia, to w końcu pozbyłam się syfów z twarzy.. 
i zaraz się ogarniam.. ciekawe, gdzie mnie zabierze..
Jak sobie przypomnę ten ból ( po tabletkach miałam mega bolesne, regularne skurcze), to jak poroniłam w łazience i ogromny strach przed zabiegiem to płaczę. ALe nie zrozumie tego ktoś, kto tego nie przeżył...sama przyznaje, że przed # nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko

po prostu widzę, że zaczyna się zagęszczać atmosfera... A wiem z autopsji jaką burzę może wywołać słowo rodowód.. 
Bo odkąd piszę tu od paru miesięcy, to zawsze normalnie można było pogadać o wszystkim - bo oprócz tego, że był to wątek staraczkowy, to także taki najzwyczajniej koleżeński, gdzie można było poplotkować o wszystkim jak ze zwykłymi znajomymi.
Jeśli mi nie pasuje jakiś poruszany temat, to po prostu nie włączam się do dyskusji i przelatuję przez dotyczące go posty

23.06.2011
01.06.2013

) koty w typie rasy, ale są dachowcami i tyle