|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Ilkas jak tak czytam jakie Wy robicie przygotowania do chodzenia Emilki to aż mi głupio bo my nie robiliśmy nic :P Ale Nasze dziecko jakieś usłuchliwe , bo jak próbował iść do kontaktu, szuflad, kabli itp to mówiliśmy „nie wolno” i już nie chodził
w sumie interesowało go to na początku i przez krótki czas 2 razy paluszki przyciął szufladą i się nauczył że jak zamyka to musi je odsunąć Jedyne co to z szafek dolnych w pokoju wykręciliśmy klamki , bo otwierał i wyciągał wszystko.Kasian tez tak podejrzewam że dzidzia znalazła sobie zabawę ![]() Ilkas ja nie mam i nie zamierzam kupować tego kosza ![]() Wiesz co możesz sprawdzić czy będzie wybudzał , najwyżej z powrotem Leoś wyląduje u Was. U Nas jest ten minus że na razie wszyscy będziemy razem w sypialni tzn . my , Oskar i dzidzia . A jak troszkę dzidzia podrośnie to ja z TŻ przeniesiemy się do salonu , a sypialkę zamienimy na pokój dziecięcy. Dzień dobry Jak dwie nocki bez mm tak dzisiaj 2 pobudki na mleko . Pobudka o 6.30 . Dzisiaj wybieram się po dywan (kupię ciemniejszy) bo ten mnie wkurza co mamy
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
![]() z tym, że np. w sklepie te, co sa teraz, to mogą zostać sprzedane i przyjdzie nowa partia z fabryki
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ilkas ale ta Wasza Milka słodka jest a co do kosza to nie wiem, bo się nie znam. A jeśli chodzi o wybudzanie, to jest akurat bardzo mozliwe, że Milka będzie się wybudzać, mój brat właśnie tak miał, że 2 córy w pokoju i młodsza przez swój płacz budziła starszą dlatego tak jak Nikii pisze, zobaczycie jak będzie i najwyżej Leon wróci do Was JJJustynAAA to Ci się udało z tymi ciuszkami super, przynajmniej jedno już z głowy macie ![]() Dzień dobry jak dobrze, że jeszcze 2 dni wolnego do środy bliższej, już nie mogę doczekać się wizyty A dziś przychodzą do nas znajomi na obiad Miłego dnia mamusie |
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Nadrobiłam co naskrobałyście, pytałyscie o reakcję tż na pierwsze "kopy", ze łzami w oczach na mnie spojrzał i cały czas pytał czy to to ![]() Pogoda za oknem beznadziejna, deszcz pada a muszę wyjść po jakieś pieczywo. Może później przestanie... Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecie robi postępy, wstał 7.40 I zrobił pierwszą kupkę na kibelek ![]() ![]() [QUOTE=JJJustynAAA;4443285 1Z dobrych wiadomości - dziś bratowa mnie poinformowała że spodziewają się dziewczynki więc wszystkie ciuszki po chrześniakiu mogę sobie przejrzeć i wybrac co mi odpowiada... mam do przejrzenia 4 pudła... Od jutra zaczynam... Jak tylko przejrzę poukładam zrobię wam fotki [/QUOTE]O to miło, dużo do przodu ![]() Cytat:
Tylko kurcze jak patrzałam w zeszłym roku większy wybór był ![]() Nikki no to Oskarek dziś nadrobił wczorajszą nockę jednak ![]() Kupiłam twaróg do smażenia oponek no bo karnawał, ale Tż truje że musi przystopować ze smakołykami więc twarożek wylądował z warzywami na śniadanie
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Dzisiaj już Tż wyjeżdza szybko minęły te 2 tygodnie. Oby szybko przeleciało. Mamusiom chorującym zdrówka!!!!!
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
Wy juz kołyski wyrka wózki wszystko macie w planie a ja nic...
Nie mam kompletnie nic i na razie nie mam weny na zakupy,szukanie itp... Każdy mowi ze za szybko i dla tego tracę chęci. Wiecie moze które wózki maja skrętne tylne koła? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to nie chodze i nie kupuję, jakoś tak wszystko do mnie przychodzi ![]() Edit: Mutsy Urban rider - wiem, że jest wypróbowany, sąsiadka jeździła i sobie chwali
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-05 o 10:18 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
No,ale maleństwo wczoraj wieczorem szalało Nie wiem czy to było spowodowane laysami grubo krojonymi i colą - ale te puknięcia są cudowne )Trzeba się ubrać, chyba jedziemy odwiedzić teściów Nie chcę mi się trochę.. Bo to 50km. A pogoda paskudna w dodatku - u nas w nocy padało. Widzę, że nie tylko ja nie mam ochoty jeszcze na zakupy - zresztą mnie dużo mama stopuję - że nie powinno się kupować wcześniej No,ale ja powiedziałam, że i tak nie będę czekać ze wszystkimi wydatkami do ostatniej chwili, bo to nie są małe koszty z pierwszą wyprawką, tym bardziej że MY kompletnie nie mamy NIC.. Tak czy owak, będę zerkać z telefonu - miłego i spokojnego dnia |
|
|
|
#3252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Mój plan nie wypalił, tzn potoczył się innym torem... TŻ miał denny humor, bo obiadu było za mało, ciasto było za słodkie i rozwalała się część sernikowa, niewyprasowałam mu koszuli (zapomniałam, że prosił)... tak mi się smutno zrobiło, że mi się wszystkiego odechciało i zaczęłam płakać... Zaczął mnie pocieszać i pytać co się stało, więc mu powtórzyłam to co sam powiedział, a na koniec wypłakałam, że "nie chcę mieć Lenki" Trochę się pokłóciliśmy o to, Natalia też nie przeszła, tak więc chwilowo wróciliśmy do imienia Amelka... Ale jeszcze muszę się oswoić z tą myślą, czy na pewno mi TO imię pasuje...Ehhhh, swoje koty to w parę sekund nazywałam i nie miałam wątpliwości, a teraz... ps, a teraz sobie pomyślałam o Milence... wtedy TŻ będzie miał Lenkę i może nie zauważy, że jest to Milka, która mi się baaardzo podobała... Wraca dziś po 20-tej, to zobaczymy...Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Gosius, a brat po swojej małej nic Wam nie podrzucą? Wiem jaka jest sytuacja, ale może jednak?
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, od 3ech dni chodze jak pokraka przez ta kosc
![]() Cytat:
mysle, ze nie bez powodu w duzej ilosci panstw w ogole odchodzi sie od uktrasonografii przed 20tc, w duzej ilosci przypadkow to badanie jest niewiarygodne po prostu. dzien dobry ![]() nie odzywalam sie kilka dni, bo praca, wiec tylko na biezaco nadrabialam w miare, ale na odpisywanie juz sil brakowalo i czasu. tez macie tak, ze maluszki np maja 3 dni szalenstw, a pozniej 2 dni spokoju i ruszaja sie bo musza? ja zauwazylam, ze Lilianka wlasnie ma takie dni ciszy czasem i straszy matke
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już ogarnięta na dzisiaj, teraz czeka mnie przygotowanie do wyjścia do kościoła, wrócimy to obiad i przyjadą goście... eh, ja po świętach i tym zapierniczaniu mam dość już gości, a jeszcze mąż na jutro zaprosił brata, bo robi taką parapetówkę jakby na zakończenie tego remontu, że mnie się odechciewa, najchętniej bym w ciszy i spokoju posiedziała
![]() ale jemu się nudzi już, to pracoholik i nie usiedzi 5 minut na kanapie, musi coś robić. Z jednej strony dobrze, bo w domu o co go poproszę to zrobione, ale z drugiej ciężko go nakłonić do np. przeleniuchowania całej niedzieli w łóżku czy na kanapie
|
|
|
|
#3255 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za kupkę Cytat:
a ja bym chciała już a czy wózki z tylnymi skrętnymi kołami są wygodne???? Cytat:
macie jeszcze czas, to może do rozwiązania wymyślicie w końcu jakieś imię, które Wam będzie się podobać Mieliśmy wizytę teściów na kawie... A teraz zmykam robić obiadek ![]() |
||||
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym że on mieszka w Holandii a tam chodniki równiutkie,tereny do spacerowania z wózkami przystosowane a nie to co u nas,wertepy i wertepy.. więc popatrze na te wózki ale nie wiem czy u nas sie sprawdził by taki,trzeba poczytac opinie
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas dzisiaj już lepiej jeśli chodzi o samopoczucie Hani, nocka w miarę spokojna, wieczór też, no a od rana pare razy kaszlnęła tylko, więc chyba idzie ku dobremu Leki podajemy pokazując w trakcie rzeczy, których do tej pory nie widziała np. dzisiaj oglądała solniczkę i pieprzniczkę w kształcie kaczek ![]() Zazdroszczę Wam mężów z syndromem wicia gniazda, mój uważa, ze na wszystko jeszcze czas i muszę mu 20 razy tłumaczyć, że nie wyniesiemy się od Hani z dnia na dzień tylko trzeba ją do tego przyzwyczaić, dlatego pokój musimy przemalować i przemeblować wcześniej niż pod koniec maja Justyna cieszę się, że u Ciebie też dużo lepiej ze zdrowiem ![]() Super z tymi ciuszkami Ramona ja bym kupiła ten materac jak Ci zalezy to żadna różnica kiedy Ilkas powiem Ci, że ja bym się obawiała, że jednak młode będzie budziło starszaka. Hania np. ma teraz rok i 4 miesiące i nie ma takiego twardego snu (już nie ma albo jeszcze nie ma) i łatwo ją wybudzić, tym bardziej takim dźwiękiem nagłym jakim jest płacz dziecka. Zobaczycie zresztą, wszystko wyjdzie w praniu ![]() Niegrzeczna Hania też ma taki słuch, nieraz mnie zadziwia naprawdę i wszystko wyłapie ![]() Nikii kurcze to dziwnie z tym jedzeniem, że raz jest w stanie przespac całą noc, a na następny dzień dwie pobudki.. a próbowałaś mu dzisiaj nie dawać jedzenia? Jak tam brzuszek w okolicach pępka? Boli jeszcze? Czy już dzidzia ma nową zabawkę? ![]() Martuszka i co znajomym gotujesz na obiad, bo przeoczyłam jeśli pisałaś? ![]() Madziuula fajna ta kołyska, ale opcja z Rysiem na korytarzu jest zdecydowanie ciekawsza Sylvunia luz, zobacz Lolitka już zaraz wchodzi w 3 trymestr, my na różnych etapach ciąży jesteśmy wszystkie, więc też nie ma się kierować tym, że ktoś już coś kupuje, a kto inny nie. Ja też na razie nic nie mam, ale teraz jestem na etapie planowania, więc ze spokojem wszystko i Ciebie złapie to ![]() Gosius bardzo dobrze, że nie chcesz czekać z zakupami do ostatniej chwili ![]() Vampirka łe to szkoda, że plan nie wypalił, a czemu TŻ jest tak przeciwny Natalii? A Milenka też fajnie i faktycznie można zdrobnić na dwa sposoby jak kto chce ![]() Santom widocznie Lilka też wyróżnia dni powszednie i weekendy, w które wypoczywa ![]() Paulka dobrze, ze mówisz, my też musimy zrobić zapas pieczywa na jutro ![]() Miłego dnia dziewczyny nie lubię takich dni |
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula
za spanie i kupkę No ja podejrzewałam że tak od razu cudu ni będzie z tymi nocami bez mm ![]() Sylvunia my też nic nie mamy , w sumie mamy większość rzeczy po synku łóżeczko, wózek, ubranka – jeśli okaże się że drugi chłopczyk będzie . Więc na razie nie planuję nic z wyprawki . My mamy skrętne tylko przednie i super się prowadzi – mam Tako Jumper. Kasian super że już z Hanią lepiej ![]() Próbowałam mu nie dawać , ale było ami , ami więc nie miałam wyjścia. Na razie dzidzia ma inną zabawę tzn kopanie mamusi a właśnie gdzie czujecie najczęściej kopniaczki ?? Bo ja nisko, tylko i wyłącznie na dole brzucha., nawet powiem że bliżej pachwin.
|
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoreaj z córą po witaminy moje bo się skończyły..
Po wyjściu z apteki córa do mie ,, jeszcze się nie urodziło a już tyle kasy potrzebuje '' haha dobre to było myslałam ze sie posikam ze smiechu ![]() biore Pharmaton Maturelle i dawałam 70 zl prawie za 60 tabl ![]() Proponiowała mi w aptece inne jak bym chciała tańsze ale stwierdziłam że nie ma sensu,innych o tym składzie nie było a te mi odpowiadaja
|
#3260 |
|
BAN stały
|
Nikii89 w takim razie zazdroszczę
U nas jak się mówi do Mili "nie wolno" to ona się chichra i tym bardziej jeszcze to robi..W naszym przypadku to wszystko konieczne, bo jak zaczyna ściągać ze stolika z dolnej półki gazety, piloty, długopisy, chusteczki itd to w 10 minut w pokoju jest armagedon. Nikii89, Martuszka0 no właśnie..tylko, że jak będzie wybudzać i Leoś będzie musiał wrócić do nas..to kosz może się okazać za mały już..poza tym, Madziula mnie przekonała, że jest mało wygodny Chyba jednak zdecyduję się na kołyskę, taką która będzie wąska.Madziuuula oo, w takim razie brawa za pierwszego kupala Aaaaa i jestes genialna Wczoraj się naszukałam tych kołysek i tych właśnie łóżeczek dostawnych i znalzłam to http://4kids.com.pl/produkt/opis/828...er_crib_walnut i to http://4kids.com.pl/produkt/opis/828...de_crib_walnut i bardzo mi się to spodobało..stwierdziłam, że kosz już odpada i zdecyduję się na coś takiego..tylko właśnie przerażała mnie cena A to co Ty wkleiłaś jest jeszcze lepsze no i cena boska !! Mam nadzieję, że można tam swobodnie kółka zamontować i jeździć tym Kasian86 cieszę się, że zdrówko Hani idzie ku lepszemu
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas dzięki
już myślałam że kolejna mi powie, żem genialna bo Rysia weksmituje na korytarz ![]() A te twoje ceny zabójcze ;p ja zazwyczaj rozrznanie zaczyn od all ![]() Sylwunia ja wiem z tymi sktętnymi kołami czy to dobry pomysł, nie wiem jak np podjerzdrzanie na krawężniki wypali, czy wózek nie będzie uciekał... Martuszka zrobił z nakładką, ale w sumie to chyba się orzestraszył :p na nocnik też siada ale narazue bez efektu ![]() Vampirka Milenka b.ładnie, to powodzenia dziś ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3262 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś śpiewałam jej piosenkę o dzidziusiu w brzuszku (tą z Arki Noego) i jak zaczęłam, to zaczęła tak słodko fikać, jakby chciała śpiewać ze mną "ja jestem, ja żyję, moje serce bije" Cytat:
Od dłuższego czasu to Jej ulubione miejsce. Ma w brzuszku sporo miejsca, że spokojnie mogłaby popływać, ale po co, skoro może siedzieć z głową w szyjce ![]() Cytat:
Kasian, super, że Hani pomału przechodzi ![]() A plan nie wypalił, ale w sumie, to już nie chcę tak bardzo Natalki... Na razie Amelka też mi pasuje...
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie leniwie.
Rano bylismy w Kosciele a teraz nadal slodkie lenitwo
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski!!!
powiem wam że od 3 dni mój synek mnie rano wita kopniaczkami i teraz właśnie zwracam uwagae mniej więcej czy o staych porach "puka", bo ponoć jak się urodzi to w takich mniej więcej porach nie spi/ jets głodny, czy to u was / obecne mamuśki/ się sprawdziło?? wczoraj wypiłąm lampke szampana %... i nie wiem albo małemu smakowało albo odwrotnie, bo zaczął mnie łaskotac hehe. wracając do tematu łóżeczek to my będziemy mieć: drewniane u nas w domu / kolejne drewniane u moich rodziców , kołyske dostaniemy od znajomych, a co do leżaczka/ bujaczka to chyba kupie tem z Tiny Love / które rośnie razem z dzieckiem/ i oprócz pozycji pół siedzącej , ma jeszcze opcje całkowitego rozłożenia na płasko. patrzyłam na allegro za używke chcą ok 220 zł/ nowy kosztuje ok 350. MIŁEJ NIEDZIELI!!!! |
|
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie może jakie ciuszki sa w pepco na wyprzedazy teraz? jest cos małego? nie byłam z miesiąc w pepco a slyszałamze teraz wyprz..
|
|
#3266 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A te mi jakoś nie leżą bo nie mają regulacji materaca góra dół a to dla mnie ważne. No i nie wiem czemu mam wrażenie jak na nie patrzę, że mi dziecko z tego wypadnie ![]() W każdym razie decyzja już podjęta. Kupuję to co wkleiłaś, to z dostawką, w ciemnym kolorze co by mi do mebli pasowało I Leoś będzie z nami. W dzień na drzemki będzie jechał do Emilki pokoju bo wtedy mała jest u nas..więc będzie go budzić. A w nocy znowu do nas. Po 4 miesiącach spróbuję ich położyć razem..nie uda się..to Leoś będzie dalej z nami. Przynajmniej w tym łóżku wiem, że mi z niego nie wyrośnie no i jak już będzie się przekręcał na brzuch to będę mogła opuścić materacyk co by mi nie wypadł. Idealne rozwiązanie VwVampirka haha już nie chcesz Natalki? W takim razie w sumie faktycznie najpierw sama przemyśl jakie Ci pasuje na dłużej i wtedy bierz się za przekonywanie TŻ Pochodź teraz trochę z tą Amelką i sama ocenisz
|
|
|
|
|
#3267 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my akurat lubimy połączenia mięsa z owocami, mam nadzieję, że im też zasmakuje w razie co zostało jest spaghetti z wczoraj to może akurat młody zje fajnie, że już z Hanią lepiej, pewnie pare dni i już będzie zupełnie zdrowa przyjemnego leniuchowania w domu Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że następna też będzie na kibelek
|
|||
|
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duży jest wybór dla większych dzieci, gorzej dla malutkich chociaż coś na pewno się znajdzie
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie może czy lepiej kupić łóżeczko z całym wyposażeniem czy kołderka itp. osobo? mam kołderke nową po córce,nie używana ale reszty nie mam..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

w sumie interesowało go to na początku i przez krótki czas 

dlatego tak jak Nikii pisze, zobaczycie jak będzie i najwyżej Leon wróci do Was 

Czyli widzę, że masz taki plan jak ja...no i właśnie jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu 

Nie chcę mi się trochę.. Bo to 50km.
A pogoda paskudna w dodatku - u nas w nocy padało.
No,ale ja powiedziałam, że i tak nie będę czekać ze wszystkimi wydatkami do ostatniej chwili, bo to nie są małe koszty z pierwszą wyprawką, tym bardziej że MY kompletnie nie mamy NIC.. 

Wraca dziś po 20-tej, to zobaczymy...
za kupkę