Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 08:19   #3241
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Ilkas jak tak czytam jakie Wy robicie przygotowania do chodzenia Emilki to aż mi głupio bo my nie robiliśmy nic :P Ale Nasze dziecko jakieś usłuchliwe , bo jak próbował iść do kontaktu, szuflad, kabli itp to mówiliśmy „nie wolno” i już nie chodził w sumie interesowało go to na początku i przez krótki czas 2 razy paluszki przyciął szufladą i się nauczył że jak zamyka to musi je odsunąć Jedyne co to z szafek dolnych w pokoju wykręciliśmy klamki , bo otwierał i wyciągał wszystko.

Kasian tez tak podejrzewam że dzidzia znalazła sobie zabawę

Ilkas ja nie mam i nie zamierzam kupować tego kosza
Wiesz co możesz sprawdzić czy będzie wybudzał , najwyżej z powrotem Leoś wyląduje u Was.
U Nas jest ten minus że na razie wszyscy będziemy razem w sypialni tzn . my , Oskar i dzidzia . A jak troszkę dzidzia podrośnie to ja z TŻ przeniesiemy się do salonu , a sypialkę zamienimy na pokój dziecięcy.

Dzień dobry

Jak dwie nocki bez mm tak dzisiaj 2 pobudki na mleko .

Pobudka o 6.30 .

Dzisiaj wybieram się po dywan (kupię ciemniejszy) bo ten mnie wkurza co mamy
Stary 2014-01-05, 08:48   #3242
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona juz materac? my kupilismy lozeczko, przewijak i inne na poczatku kwietnia, a mayly urodzil sie 8 maja w sumie w sklepach tez trzymaja chyba w plastiku te materace, wiec duzej roznicy nie ma...
tak, bo łóżeczko już będziemy mieć i się zastanawiam własnie nad tym materacem, bo jak na pianka-lateks jest cena atrakcyjna
z tym, że np. w sklepie te, co sa teraz, to mogą zostać sprzedane i przyjdzie nowa partia z fabryki
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:17   #3243
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczor
VwVampirka ale sliczny brzusiomoj tez chyba troszke juz widac, bo wcyhodze dzis do sklepu, a znajoma do mnie wszystkiego dobrego i mowi..nie z okazji Nowego Roku tylko brzuszka
a spotkalam dzis kolezanke, mamy synkow w identycznym wieku, teraz tez jestesmy w tych samych tygodniach ciazy i jeszcze nie miala usg, teraz dopiero pod koniec stycznia polowkowe bedzie miala, mowi ze nie wazne czy zdrowe czy chore dziecko, wszystko zaakaceptuje...no ok kazdy ma inne podejscie, ja bym tak niestety nie potrafila, wolalabym ew. przygotowac sie do ew. choroby czy wady, pozatym niektore wady mozna lezczyc juz w ciazy, co o tym sadzicie?
dziwna ta Twoja koleżanka, ale cóż, różni są ludzie... Ja akurat bym tak nei mogła.

ilkas ale ta Wasza Milka słodka jest chyba wiecznie uśmiechnięte dziecko a co do kosza to nie wiem, bo się nie znam. A jeśli chodzi o wybudzanie, to jest akurat bardzo mozliwe, że Milka będzie się wybudzać, mój brat właśnie tak miał, że 2 córy w pokoju i młodsza przez swój płacz budziła starszą dlatego tak jak Nikii pisze, zobaczycie jak będzie i najwyżej Leon wróci do Was

JJJustynAAA to Ci się udało z tymi ciuszkami super, przynajmniej jedno już z głowy macie

Dzień dobry

jak dobrze, że jeszcze 2 dni wolnego do środy bliższej, już nie mogę doczekać się wizyty
A dziś przychodzą do nas znajomi na obiad

Miłego dnia mamusie
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:28   #3244
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień doberek.
Nadrobiłam co naskrobałyście, pytałyscie o reakcję tż na pierwsze "kopy", ze łzami w oczach na mnie spojrzał i cały czas pytał czy to to

Pogoda za oknem beznadziejna, deszcz pada a muszę wyjść po jakieś pieczywo. Może później przestanie...
Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:33   #3245
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzień dobry
Moje dziecie robi postępy, wstał 7.40
I zrobił pierwszą kupkę na kibelek

[QUOTE=JJJustynAAA;4443285 1Z dobrych wiadomości - dziś bratowa mnie poinformowała że spodziewają się dziewczynki więc wszystkie ciuszki po chrześniakiu mogę sobie przejrzeć i wybrac co mi odpowiada... mam do przejrzenia 4 pudła... Od jutra zaczynam... Jak tylko przejrzę poukładam zrobię wam fotki [/QUOTE]

O to miło, dużo do przodu

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
A masz już na oku jakieś te kołyski? Czyli widzę, że masz taki plan jak ja...no i właśnie jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu Tyle tylko, że my mamy 2 pokoje. Więc jak nie u nas..i nie u Milki..to już nie mam gdzie. No chyba, że w kuchni
Ja myślałam o takiej kołysce, co można ją do łóżka przystawić, z takim przedłużeniem, o coś takiego: http://allegro.pl/3w1-kolyska-przyst...848233475.html
Tylko kurcze jak patrzałam w zeszłym roku większy wybór był

Nikki no to Oskarek dziś nadrobił wczorajszą nockę jednak

Kupiłam twaróg do smażenia oponek no bo karnawał, ale Tż truje że musi przystopować ze smakołykami więc twarożek wylądował z warzywami na śniadanie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:54   #3246
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzień dobry!

Dzisiaj już Tż wyjeżdza szybko minęły te 2 tygodnie.
Oby szybko przeleciało.

Mamusiom chorującym zdrówka!!!!!

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:01   #3247
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wy juz kołyski wyrka wózki wszystko macie w planie a ja nic...
Nie mam kompletnie nic i na razie nie mam weny na zakupy,szukanie itp...
Każdy mowi ze za szybko i dla tego tracę chęci.

Wiecie moze które wózki maja skrętne tylne koła?

Stary 2014-01-05, 10:16   #3248
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

na pewno któryś model mutsy, on ma wszystkie koła równej średnicy

ja to nie chodze i nie kupuję, jakoś tak wszystko do mnie przychodzi

Edit: Mutsy Urban rider - wiem, że jest wypróbowany, sąsiadka jeździła i sobie chwali

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-05 o 10:18
Stary 2014-01-05, 10:26   #3249
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
na pewno któryś model mutsy, on ma wszystkie koła równej średnicy

ja to nie chodze i nie kupuję, jakoś tak wszystko do mnie przychodzi

Edit: Mutsy Urban rider - wiem, że jest wypróbowany, sąsiadka jeździła i sobie chwali
ładny ten wózek ale ta rama mie przeraża czy to wytrzyma
Stary 2014-01-05, 10:28   #3250
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:

Dla mnie też jeszcze trochę za wcześnie na zakupy pod koniec marca zacznę prawie Tż na święta będzie to poskręca żeby już sobie czekało

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:38   #3251
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

No,ale maleństwo wczoraj wieczorem szalało Nie wiem czy to było spowodowane laysami grubo krojonymi i colą - ale te puknięcia są cudowne (I TŻ - też czuł, ale nie pierwszy raz.. )

Trzeba się ubrać, chyba jedziemy odwiedzić teściów Nie chcę mi się trochę.. Bo to 50km. A pogoda paskudna w dodatku - u nas w nocy padało. Spadłby ten śnieg, złapał ten mróz - i byłby spokój już.

Widzę, że nie tylko ja nie mam ochoty jeszcze na zakupy - zresztą mnie dużo mama stopuję - że nie powinno się kupować wcześniej No,ale ja powiedziałam, że i tak nie będę czekać ze wszystkimi wydatkami do ostatniej chwili, bo to nie są małe koszty z pierwszą wyprawką, tym bardziej że MY kompletnie nie mamy NIC..

Tak czy owak, będę zerkać z telefonu - miłego i spokojnego dnia

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:49   #3252
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam.
Mój plan nie wypalił, tzn potoczył się innym torem... TŻ miał denny humor, bo obiadu było za mało, ciasto było za słodkie i rozwalała się część sernikowa, niewyprasowałam mu koszuli (zapomniałam, że prosił)... tak mi się smutno zrobiło, że mi się wszystkiego odechciało i zaczęłam płakać... Zaczął mnie pocieszać i pytać co się stało, więc mu powtórzyłam to co sam powiedział, a na koniec wypłakałam, że "nie chcę mieć Lenki" Trochę się pokłóciliśmy o to, Natalia też nie przeszła, tak więc chwilowo wróciliśmy do imienia Amelka... Ale jeszcze muszę się oswoić z tą myślą, czy na pewno mi TO imię pasuje...
Ehhhh, swoje koty to w parę sekund nazywałam i nie miałam wątpliwości, a teraz...

ps, a teraz sobie pomyślałam o Milence... wtedy TŻ będzie miał Lenkę i może nie zauważy, że jest to Milka, która mi się baaardzo podobała... Wraca dziś po 20-tej, to zobaczymy...

Cytat:
a spotkalam dzis kolezanke, mamy synkow w identycznym wieku, teraz tez jestesmy w tych samych tygodniach ciazy i jeszcze nie miala usg, teraz dopiero pod koniec stycznia polowkowe bedzie miala, mowi ze nie wazne czy zdrowe czy chore dziecko, wszystko zaakaceptuje...no ok kazdy ma inne podejscie, ja bym tak niestety nie potrafila, wolalabym ew. przygotowac sie do ew. choroby czy wady, pozatym niektore wady mozna lezczyc juz w ciazy, co o tym sadzicie?
Mi to trochę zabrzmiało, jakby było jej obojętne, czy będzie dzidzia zdrowa czy nie. Ja wiadomo, w razie nieszczęścia chore też bym kochała, ale chcę mieć zdrowe dziecko, by się ładnie rozwijało i by miało w życiu jak najlepiej, dla tego martwię się o nie i te usg mnie uspokajają trochę. No i wiadomo, część chorób można leczyć w brzuszku, a potem to już może być za późno.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Gosius, a brat po swojej małej nic Wam nie podrzucą? Wiem jaka jest sytuacja, ale może jednak?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:03   #3253
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Was też tak boli kość ogonowa jak za długi siedzicie? Masakra
tak, od 3ech dni chodze jak pokraka przez ta kosc

Cytat:
gosius tak nie sa to latwe tematy, ale wiesz jest wiele chorob, ktore leczy sie w ciazy... oczywiscie napewno wszystko bedzie dobrze z jej dzidziulkiem tak tylko sobie pomyslalam, ze ja bym tak nie potrafila nie isc na usg i nie byc zapewniona przez lekarza ze wszystko ok, zapewniona w sensie wiesz ze zrobie badania krwi a on pomierzy dzidziulka, posprawdza itd., bo wiadomo ze 100% nie mozna byc nigdy pewnym
a ja sie do konca zgodze co do slusznosci wczesniejszych usg w zwiazku z zapobieganiem i leczeniem chorob. usg w 12tc wykrywa tylko prawdopodobienstwo wad genetycznych typu zespol downa itp, niestety tego sie nie leczy, wiec to usg po prostu daje tylko mozliwosc wyboru rodzicom czy chca wychowywac takie dzieciatko. organy nie sa jeszcze wyksztalcone w pelni, zeby moc ocenic czy sa prawidlowo zbudowane. usg polowkowe daje juz duzo wieksze szanse na wykrycie wad serduszka np, ale same pisalyscie tutaj jakis czas temu, ze tak naprawde najlepiej bedzie serduszko ogladac nawet po 25tc, wiec tak naprawde to te badania przed 20tc sa tylko i wylacznie dla spokoju rodzica.
mysle, ze nie bez powodu w duzej ilosci panstw w ogole odchodzi sie od uktrasonografii przed 20tc, w duzej ilosci przypadkow to badanie jest niewiarygodne po prostu.

dzien dobry
nie odzywalam sie kilka dni, bo praca, wiec tylko na biezaco nadrabialam w miare, ale na odpisywanie juz sil brakowalo i czasu.

tez macie tak, ze maluszki np maja 3 dni szalenstw, a pozniej 2 dni spokoju i ruszaja sie bo musza? ja zauwazylam, ze Lilianka wlasnie ma takie dni ciszy czasem i straszy matke

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:09   #3254
Ramona_85
Zakorzenienie

Ja już ogarnięta na dzisiaj, teraz czeka mnie przygotowanie do wyjścia do kościoła, wrócimy to obiad i przyjadą goście... eh, ja po świętach i tym zapierniczaniu mam dość już gości, a jeszcze mąż na jutro zaprosił brata, bo robi taką parapetówkę jakby na zakończenie tego remontu, że mnie się odechciewa, najchętniej bym w ciszy i spokoju posiedziała

ale jemu się nudzi już, to pracoholik i nie usiedzi 5 minut na kanapie, musi coś robić. Z jednej strony dobrze, bo w domu o co go poproszę to zrobione, ale z drugiej ciężko go nakłonić do np. przeleniuchowania całej niedzieli w łóżku czy na kanapie
Stary 2014-01-05, 11:19   #3255
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Pogoda za oknem beznadziejna, deszcz pada a muszę wyjść po jakieś pieczywo. Może później przestanie...
Miłego dnia
No tak trzeba kupić zapas, jutro święto
Cytat:
Dzień dobry
Moje dziecie robi postępy, wstał 7.40
I zrobił pierwszą kupkę na kibelek
za kupkę a robi na nocnik, czy macie nakładkę ??
Cytat:

.
Ja to na razie tylko w necie oglądam wszystko i jeszcze nic nie zamawiam, mąż dopiero w marcu chce zacząć wszystko kupować a ja bym chciała już
a czy wózki z tylnymi skrętnymi kołami są wygodne????
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam.
Mój plan nie wypalił, tzn potoczył się innym torem... TŻ miał denny humor, bo obiadu było za mało, ciasto było za słodkie i rozwalała się część sernikowa, niewyprasowałam mu koszuli (zapomniałam, że prosił)... tak mi się smutno zrobiło, że mi się wszystkiego odechciało i zaczęłam płakać... Zaczął mnie pocieszać i pytać co się stało, więc mu powtórzyłam to co sam powiedział, a na koniec wypłakałam, że "nie chcę mieć Lenki" Trochę się pokłóciliśmy o to, Natalia też nie przeszła, tak więc chwilowo wróciliśmy do imienia Amelka... Ale jeszcze muszę się oswoić z tą myślą, czy na pewno mi TO imię pasuje...
Ehhhh, swoje koty to w parę sekund nazywałam i nie miałam wątpliwości, a teraz...
Lena, Amelia piękne imiona też się nad nimi zastanawiam macie jeszcze czas, to może do rozwiązania wymyślicie w końcu jakieś imię, które Wam będzie się podobać

Mieliśmy wizytę teściów na kawie... A teraz zmykam robić obiadek

Stary 2014-01-05, 11:23   #3256
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
No tak trzeba kupić zapas, jutro święto

za kupkę a robi na nocnik, czy macie nakładkę ??

Ja to na razie tylko w necie oglądam wszystko i jeszcze nic nie zamawiam, mąż dopiero w marcu chce zacząć wszystko kupować a ja bym chciała już
a czy wózki z tylnymi skrętnymi kołami są wygodne????

Lena, Amelia piękne imiona też się nad nimi zastanawiam macie jeszcze czas, to może do rozwiązania wymyślicie w końcu jakieś imię, które Wam będzie się podobać

Mieliśmy wizytę teściów na kawie... A teraz zmykam robić obiadek

ostatnio znajomy mówił ze jak będziemy brać wózek to mamy zwrócić uwagę aby tylne koła były skrętne.. bo on ma tylko przednie i zle sie prowadzi..
z tym że on mieszka w Holandii a tam chodniki równiutkie,tereny do spacerowania z wózkami przystosowane a nie to co u nas,wertepy i wertepy..
więc popatrze na te wózki ale nie wiem czy u nas sie sprawdził by taki,trzeba poczytac opinie
Stary 2014-01-05, 11:30   #3257
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie
U nas dzisiaj już lepiej jeśli chodzi o samopoczucie Hani, nocka w miarę spokojna, wieczór też, no a od rana pare razy kaszlnęła tylko, więc chyba idzie ku dobremu
Leki podajemy pokazując w trakcie rzeczy, których do tej pory nie widziała np. dzisiaj oglądała solniczkę i pieprzniczkę w kształcie kaczek

Zazdroszczę Wam mężów z syndromem wicia gniazda, mój uważa, ze na wszystko jeszcze czas i muszę mu 20 razy tłumaczyć, że nie wyniesiemy się od Hani z dnia na dzień tylko trzeba ją do tego przyzwyczaić, dlatego pokój musimy przemalować i przemeblować wcześniej niż pod koniec maja

Justyna cieszę się, że u Ciebie też dużo lepiej ze zdrowiem jeszcze dzisiaj i jutro się pobyczysz i będzie super myślę
Super z tymi ciuszkami

Ramona ja bym kupiła ten materac jak Ci zalezy to żadna różnica kiedy

Ilkas powiem Ci, że ja bym się obawiała, że jednak młode będzie budziło starszaka. Hania np. ma teraz rok i 4 miesiące i nie ma takiego twardego snu (już nie ma albo jeszcze nie ma) i łatwo ją wybudzić, tym bardziej takim dźwiękiem nagłym jakim jest płacz dziecka. Zobaczycie zresztą, wszystko wyjdzie w praniu my sobie poplanujemy a i tak wszystko się później zweryfikuje

Niegrzeczna Hania też ma taki słuch, nieraz mnie zadziwia naprawdę i wszystko wyłapie ona się bawi, my coś tam gadamy np. o nocniku a ona zaraz leci po nocnik i chce się rozbierać

Nikii kurcze to dziwnie z tym jedzeniem, że raz jest w stanie przespac całą noc, a na następny dzień dwie pobudki.. a próbowałaś mu dzisiaj nie dawać jedzenia? Jak tam brzuszek w okolicach pępka? Boli jeszcze? Czy już dzidzia ma nową zabawkę?

Martuszka i co znajomym gotujesz na obiad, bo przeoczyłam jeśli pisałaś?

Madziuula fajna ta kołyska, ale opcja z Rysiem na korytarzu jest zdecydowanie ciekawsza

Sylvunia luz, zobacz Lolitka już zaraz wchodzi w 3 trymestr, my na różnych etapach ciąży jesteśmy wszystkie, więc też nie ma się kierować tym, że ktoś już coś kupuje, a kto inny nie. Ja też na razie nic nie mam, ale teraz jestem na etapie planowania, więc ze spokojem wszystko i Ciebie złapie to

Gosius bardzo dobrze, że nie chcesz czekać z zakupami do ostatniej chwili zdecydowanie mniej człowiek to odczuwa jak sobie rozdzieli na parę miesięcy jednak te koszty my mamy w planie zacząć od lutego i skończyć w maju, a jednak zobacz – mamy dużo mniej do kupienia niż niektóre z Was a jednak lepiej będzie jak rozłożymy

Vampirka łe to szkoda, że plan nie wypalił, a czemu TŻ jest tak przeciwny Natalii? A Milenka też fajnie i faktycznie można zdrobnić na dwa sposoby jak kto chce

Santom widocznie Lilka też wyróżnia dni powszednie i weekendy, w które wypoczywa

Paulka dobrze, ze mówisz, my też musimy zrobić zapas pieczywa na jutro

Miłego dnia dziewczyny my dzisiaj znowu w domu gnijemy, bo dopóki Hania do końca nie wyzdrowieje to trzeba nie lubię takich dni
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:47   #3258
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula za spanie i kupkę
No ja podejrzewałam że tak od razu cudu ni będzie z tymi nocami bez mm

Sylvunia my też nic nie mamy , w sumie mamy większość rzeczy po synku łóżeczko, wózek, ubranka – jeśli okaże się że drugi chłopczyk będzie . Więc na razie nie planuję nic z wyprawki .
My mamy skrętne tylko przednie i super się prowadzi – mam Tako Jumper.

Kasian super że już z Hanią lepiej
Próbowałam mu nie dawać , ale było ami , ami więc nie miałam wyjścia.
Na razie dzidzia ma inną zabawę tzn kopanie mamusi a właśnie gdzie czujecie najczęściej kopniaczki ?? Bo ja nisko, tylko i wyłącznie na dole brzucha., nawet powiem że bliżej pachwin.
Stary 2014-01-05, 11:49   #3259
sylvuniaa84
Zadomowienie

Byłam wczoreaj z córą po witaminy moje bo się skończyły..
Po wyjściu z apteki córa do mie ,, jeszcze się nie urodziło a już tyle kasy potrzebuje '' haha dobre to było myslałam ze sie posikam ze smiechu
biore Pharmaton Maturelle i dawałam 70 zl prawie za 60 tabl
Proponiowała mi w aptece inne jak bym chciała tańsze ale stwierdziłam że nie ma sensu,innych o tym składzie nie było a te mi odpowiadaja
Stary 2014-01-05, 11:52   #3260
ilkas
BAN stały

Nikii89 w takim razie zazdroszczę U nas jak się mówi do Mili "nie wolno" to ona się chichra i tym bardziej jeszcze to robi..
W naszym przypadku to wszystko konieczne, bo jak zaczyna ściągać ze stolika z dolnej półki gazety, piloty, długopisy, chusteczki itd to w 10 minut w pokoju jest armagedon.

Nikii89, Martuszka0 no właśnie..tylko, że jak będzie wybudzać i Leoś będzie musiał wrócić do nas..to kosz może się okazać za mały już..poza tym, Madziula mnie przekonała, że jest mało wygodny Chyba jednak zdecyduję się na kołyskę, taką która będzie wąska.

Madziuuula oo, w takim razie brawa za pierwszego kupala
Aaaaa i jestes genialna Wczoraj się naszukałam tych kołysek i tych właśnie łóżeczek dostawnych i znalzłam to http://4kids.com.pl/produkt/opis/828...er_crib_walnut i to http://4kids.com.pl/produkt/opis/828...de_crib_walnut i bardzo mi się to spodobało..stwierdziłam, że kosz już odpada i zdecyduję się na coś takiego..tylko właśnie przerażała mnie cena A to co Ty wkleiłaś jest jeszcze lepsze no i cena boska !!
Mam nadzieję, że można tam swobodnie kółka zamontować i jeździć tym

Kasian86 cieszę się, że zdrówko Hani idzie ku lepszemu
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:08   #3261
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ilkas dzięki już myślałam że kolejna mi powie, żem genialna bo Rysia weksmituje na korytarz
A te twoje ceny zabójcze ;p ja zazwyczaj rozrznanie zaczyn od all

Sylwunia ja wiem z tymi sktętnymi kołami czy to dobry pomysł, nie wiem jak np podjerzdrzanie na krawężniki wypali, czy wózek nie będzie uciekał...

Martuszka zrobił z nakładką, ale w sumie to chyba się orzestraszył :p na nocnik też siada ale narazue bez efektu

Vampirka Milenka b.ładnie, to powodzenia dziś

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:11   #3262
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
tez macie tak, ze maluszki np maja 3 dni szalenstw, a pozniej 2 dni spokoju i ruszaja sie bo musza? ja zauwazylam, ze Lilianka wlasnie ma takie dni ciszy czasem i straszy matke
Miałam tak wcześniej. Teraz od kilku dni dzidzia kopie codziennie rano jak jem śniadanie i prawie codziennie wieczorem, jak zasypiam. Taka regularna już się zrobiła A dziś śpiewałam jej piosenkę o dzidziusiu w brzuszku (tą z Arki Noego) i jak zaczęłam, to zaczęła tak słodko fikać, jakby chciała śpiewać ze mną "ja jestem, ja żyję, moje serce bije"

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a właśnie gdzie czujecie najczęściej kopniaczki ?? Bo ja nisko, tylko i wyłącznie na dole brzucha., nawet powiem że bliżej pachwin.
A ja pod pępkiem, ok 2-3 cm w prawo Od dłuższego czasu to Jej ulubione miejsce. Ma w brzuszku sporo miejsca, że spokojnie mogłaby popływać, ale po co, skoro może siedzieć z głową w szyjce

Cytat:
Byłam wczoreaj z córą po witaminy moje bo się skończyły..
Po wyjściu z apteki córa do mie ,, jeszcze się nie urodziło a już tyle kasy potrzebuje '' haha dobre to było myslałam ze sie posikam ze smiechu
biore Pharmaton Maturelle i dawałam 70 zl prawie za 60 tabl
Proponiowała mi w aptece inne jak bym chciała tańsze ale stwierdziłam że nie ma sensu,innych o tym składzie nie było a te mi odpowiadaja

Kasian, super, że Hani pomału przechodzi zaraz całkiem będzie zdrowa
A plan nie wypalił, ale w sumie, to już nie chcę tak bardzo Natalki... Na razie Amelka też mi pasuje...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:13   #3263
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie leniwie.

Rano bylismy w Kosciele a teraz nadal slodkie lenitwo

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:19   #3264
asiulka_22
Zakorzenienie

Hej Mamuski!!!
powiem wam że od 3 dni mój synek mnie rano wita kopniaczkami
i teraz właśnie zwracam uwagae mniej więcej czy o staych porach "puka", bo ponoć jak się urodzi to w takich mniej więcej porach nie spi/ jets głodny, czy to u was / obecne mamuśki/ się sprawdziło??
wczoraj wypiłąm lampke szampana %... i nie wiem albo małemu smakowało albo odwrotnie, bo zaczął mnie łaskotac hehe.
wracając do tematu łóżeczek to my będziemy mieć: drewniane u nas w domu / kolejne drewniane u moich rodziców , kołyske dostaniemy od znajomych, a co do leżaczka/ bujaczka to chyba kupie tem z Tiny Love / które rośnie razem z dzieckiem/ i oprócz pozycji pół siedzącej , ma jeszcze opcje całkowitego rozłożenia na płasko.
patrzyłam na allegro za używke chcą ok 220 zł/ nowy kosztuje ok 350.
MIŁEJ NIEDZIELI!!!!
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:22   #3265
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

Sylwunia ja wiem z tymi sktętnymi kołami czy to dobry pomysł, nie wiem jak np podjerzdrzanie na krawężniki wypali, czy wózek nie będzie uciekał...

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
musze po prostu wybrać sie do jakiegoś sklepu i poprzymierzać się,wtedy bedzie łatwiej...

Wiecie może jakie ciuszki sa w pepco na wyprzedazy teraz?
jest cos małego?
nie byłam z miesiąc w pepco a slyszałamze teraz wyprz..
Stary 2014-01-05, 12:23   #3266
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas dzięki już myślałam że kolejna mi powie, żem genialna bo Rysia weksmituje na korytarz
A te twoje ceny zabójcze ;p ja zazwyczaj rozrznanie zaczyn od all
Ja właśnie wczoraj też najpierw szukałam na allegro ale jakoś głównie widziałam takie w tym stylu http://allegro.pl/kolyska-lozeczko-3...832925667.html
A te mi jakoś nie leżą bo nie mają regulacji materaca góra dół a to dla mnie ważne. No i nie wiem czemu mam wrażenie jak na nie patrzę, że mi dziecko z tego wypadnie
W każdym razie decyzja już podjęta. Kupuję to co wkleiłaś, to z dostawką, w ciemnym kolorze co by mi do mebli pasowało Aaa no i koniecznie dokupuję do tego kółka..widziałam już, że ten sprzedawca ma za 20 pare zł I Leoś będzie z nami. W dzień na drzemki będzie jechał do Emilki pokoju bo wtedy mała jest u nas..więc będzie go budzić. A w nocy znowu do nas. Po 4 miesiącach spróbuję ich położyć razem..nie uda się..to Leoś będzie dalej z nami. Przynajmniej w tym łóżku wiem, że mi z niego nie wyrośnie no i jak już będzie się przekręcał na brzuch to będę mogła opuścić materacyk co by mi nie wypadł. Idealne rozwiązanie

VwVampirka haha już nie chcesz Natalki? W takim razie w sumie faktycznie najpierw sama przemyśl jakie Ci pasuje na dłużej i wtedy bierz się za przekonywanie TŻ Pochodź teraz trochę z tą Amelką i sama ocenisz
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:26   #3267
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Martuszka i co znajomym gotujesz na obiad, bo przeoczyłam jeśli pisałaś?
Będzie kurczak w sosie brzoskwiniowym my akurat lubimy połączenia mięsa z owocami, mam nadzieję, że im też zasmakuje w razie co zostało jest spaghetti z wczoraj to może akurat młody zje
fajnie, że już z Hanią lepiej, pewnie pare dni i już będzie zupełnie zdrowa przyjemnego leniuchowania w domu
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Nikii89, Martuszka0 no właśnie..tylko, że jak będzie wybudzać i Leoś będzie musiał wrócić do nas..to kosz może się okazać za mały już..poza tym, Madziula mnie przekonała, że jest mało wygodny Chyba jednak zdecyduję się na kołyskę, taką która będzie wąska.

Madziuuula oo, w takim razie brawa za pierwszego kupala
Aaaaa i jestes genialna Wczoraj się naszukałam tych kołysek i tych właśnie łóżeczek dostawnych i znalzłam to http://4kids.com.pl/produkt/opis/828...er_crib_walnut i to http://4kids.com.pl/produkt/opis/828...de_crib_walnut i bardzo mi się to spodobało..stwierdziłam, że kosz już odpada i zdecyduję się na coś takiego..tylko właśnie przerażała mnie cena A to co Ty wkleiłaś jest jeszcze lepsze no i cena boska !!
Mam nadzieję, że można tam swobodnie kółka zamontować i jeździć tym

Kasian86 cieszę się, że zdrówko Hani idzie ku lepszemu
a normalnego łóżeczka u siebie nie chcecie? macie mało miejsca czy po prostu wolisz coś mniejszego??
Cytat:
Martuszka zrobił z nakładką, ale w sumie to chyba się orzestraszył :p na nocnik też siada ale narazue bez efektu
Może kupa zrobiła plum i się wtedy wystraszył mam nadzieję, że następna też będzie na kibelek
Stary 2014-01-05, 12:28   #3268
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiecie może jakie ciuszki sa w pepco na wyprzedazy teraz?
jest cos małego?
nie byłam z miesiąc w pepco a slyszałamze teraz wyprz..
Ja byłam w piątek, i powiem szczerze że się spodziewałam większych wyprzedaży.
Duży jest wybór dla większych dzieci, gorzej dla malutkich chociaż coś na pewno się znajdzie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:30   #3269
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Może kupa zrobiła plum i się wtedy wystraszył
hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:31   #3270
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja byłam w piątek, i powiem szczerze że się spodziewałam większych wyprzedaży.
Duży jest wybór dla większych dzieci, gorzej dla malutkich chociaż coś na pewno się znajdzie
to chyba sobie daruje wyjazd..

A wiecie może czy lepiej kupić łóżeczko z całym wyposażeniem czy kołderka itp. osobo?
mam kołderke nową po córce,nie używana ale reszty nie mam..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości