|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Ja raz powiedziałam: wychowała mama po swojemu synów? To teraz ja chcę po swojemu wychować moje dzieci. No,ale w sumie czemu nie może nic kupić? Nic by się nie stało gdyby coś kupiła przecież? Ja bym się cieszyła gdyby moja mama coś kupiła,nawet jeśli dziecko wszystko ma. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- 2 tyg od terminu porodu,czyli 40 tygodnia.
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, to od 40, czyli w 42 już wywołują
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, żę Cię wypuścili do domu- w domu najlepiej ![]() A ja nadal w dwupaku, już jestem zirytowana tym czekaniem. Dzisiaj mija mój termin i od jutra już będę oficjalnie przeterminowana...młody ciska się po całym brzuchu a ja mu się nie dziwię bo mu pewnie ciasno (na jego miejscu już bym wyszła:P) |
|
|
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki z dzieciami- co robicie z pieluchami?
macie jakieś kosze, worki pachnące itp? Jak to się sprawdza w praktyce?
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- U mnie w szpitalu wywołują szybciej, 1-2 dni po terminie chyba, że kobieta dotrze do szpitala później. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- GRatuluję!!!
|
|
#3487 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja od początku uzywałam woreczków pachnących na pieluchy i wrzucam do kosza normalnie. Teraz dla Eryka kupiłam tescowe za grosze i nic nie czuć przez nie smrodu,a Eryka kupy to nie to co noworodka
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie w ikei na allegro http://allegro.pl/regal-przewijak-ni...821962802.html Niestety ikei w moim mieście nie mam. Ja mam teak kolor bo lozeczko mam w tym kolorze. |
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nikt nie urodził? Ja tu zerwałam się tuż przed południem w nadzieji że jakiś nowy słodki bobasek na wątku będzie ogłoszony a tu nic ![]() Cytat:
A apropo drogich i firmowych ubranek... Wiesz, ja wczoraj kupiłam na wyprzedaży pajac Mamas&Papas, który standardowo kosztował pewnie minimum 20 euro, a zapłaciłam za niego 2,50. To jest drogie markowe ubranko, które kupiłam za gorsze. Skoro gościu żałuje na własne dziecko wysłać, to wątpię żeby wydał kupę kasy na ubranka, mógł je kupić na wyprzedażach, promocjach itp. Jak Ci na sprawie sądowej wyjedzie tym "wydatkiem" na ubranka (na pewno to zrobi, będzie próbował udowadniać że miał wkład finansowy w ciążę), to poproś o rachunki. Rękę dam sobie uciąć że ich nie przedstawi, bo wtedy wyjdzie ile wydał naprawdę. Nie gadaj z nim, chociaż przez jakiś czas. Potrzebujesz spokoju, oszczędź sobie nerwów, przecież dziecko wszystko to czuje. Cytat:
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Lolita elmex zielona pomaga. Mi dentystka poleciła i sprawdz się super.
|
|
|
|
#3493 |
|
Gang Iren
|
Roane miałaś pokazać zdobycze z wyprzedaży
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hura hura ![]() chciałam Inge , to chociaż będę ciocia Ingi
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Właśnie
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ! Ja dziś znowu dopołudnie przespałam
na prawdę chyba energię magazynuje.Wczoraj widzialam się z położna. Powiedziala, że mam nie brać nic dla Małej. Ona mi tam wszystko da. Pieluszki też wydzieli nie pod limit, ale tyle co bedzie trzeba. O ubrankach mówiła, że nie ma sensu swoich brać i zbierać na nich te wszystkie szpitalne bakterie. Więc zdaje się na nią, byle czego pewnie nie da. A zawsze mąż może dowieźć jak czegoś zabraknie albo będę chciała swoje ![]() Obiecała mi też, że "załatwi" porządne usg - co bym wiedziała jakiego klocka mi urodzić przyjdzie. I w ogóle stwierdzila, że mam maly brzuch jak dla mnie to wielkie coś przede mną to wcale nie maly brzuch, ale co ja się znam no i opowiadala, że ostatnio mieli sztuczke-magiczke, kiedy to dziewczynka przy porodzie zamieniła się z chłopca ![]() A co do pieluch - kiedyś Gosia chyba o woreczkach pisała, więc zrobilam zamówienie u mamy - 200szt za funta. Zobaczymy jak się sprawdzą ![]() Kurcze co dzień to bardziej nie mogę się doczekać. I chociaż "wszystko" wskazuje mi na szybszy poród, to czuję że przenoszę. A chodzić nawet do końca stycznia w tym stanie to zło - na samą myśl, że tyle jeszcze chce mi się płakać. Kości strzelają, pachwiny bolą, podbrzusze boli, biodra wogóle inna historia, a Amelka grzebie między żebrami, że wysiedzieć nie mogę. I jeszcze taka maruda się ze mnie zrobiła
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Gosia, - pewnie ze bym chciala aby ktos cos kupil dziecku. Tesciowa zaoferowala sie ze dorzuci sie do kupna łóżeczka (mowila to kiedy ja zastanawialam sie jakie zamówić), łóżeczko dawno kupione ale o dołożeniu ani słychu ani widu. Także póki co jestesmy zdani z tz w 100%tylko na siebie. Nie mamy nikogo kto mógłby chociaz dac jakies rzeczy po swoim dziecku, ani kto wczesniej by kupil chociazby taki rozek czy kombinezon. Ok, nie mam do nikogo pretensji o to, bo są rozne sytuacje (np.wiem ze moja mama bardzo by chciala pomóc,ale jest w takiej sytuacji ze nie moze), ale nie lubie jesli ktos komentuje czy zarzuca mi ze zbyt duzo nakupiłam dla dziecka i to jeszcze bezmyslnie bo przeciez na pewno kupiłam niepotrzebnie zbyt duzo z małych rozmiarów...no bo jak sie usłyszy ze na wyprawke wydałam 2,5tys.zł bez wózka jeszcze to olaboga... Tylko ze pisalam wam ile mam tych ubranek-same mi mówiłyscie ze za mało i musialam dokupic...
Super jest komentować, ze zbyt duzo kupilam ,nie dokładając sie nic, a w dodatku słyszac to od tesciowej ktora miesiecznie puszcza z dymem papierosowym ok 400-500zł. Ja przynajmniej oszczedzalam na te wyprawke od 1msca ciąży,bo byłam świadoma ile kosztuje wyprawka i koszty tez sama sobie rozkładałam zeby bylo lżej.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-05 o 14:12 |
|
|
|
#3498 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jakbym czytała o sobie. Znowu mam straszne bóle,podbrzusze i bóle krzyżowe. Jak będę mieć tak akcje to nie wiem czy na swój poród zdążę dojechać do szpitala,bo w sumie co poród to szybciej rodzę...
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie
Ostatnio, kiedy mogłam sobie pozwolić na czytanie wizażu jednego dnia wieczorem i drugiego w miarę "rano" było jeszcze w ciąży i myślałam, że długo jeszcze poczekam na taki moment, a tu proszę Dzisiaj nadszedł ten dzień Nawet Syn dał mi czas na ogarnięcie się i mieszkania ![]() Gosia, Perfuzja dzięki za odpowiedzi! Gosia ten skecz jest dobry Pokazałam go mojemu TŻ - mam nadzieję, że wyciągnie odpowiednie wnioski ;]Dziewczyny, jeśli ciągle Was coś w ciąży boli, macie problemy ze snem, musicie na siebie uważać, oszczędzać się itd., to nie bójcie się porodów, tylko czekajcie na ten moment z utęsknieniem, bo muszę przyznać, że ja kilka dni po porodzie poczułam się jak nowonarodzona Nareszcie mogę chodzić i robić wszystko, na co mam ochotę. Chodzimy z Olkiem na spacery. Czasami mam "wychodne" na zakupy lub do urzędów coś załatwić. I o ile udaje mi się zasnąć, to mogę spać bez żadnych problemów, bólów i na szczęście mogę już spać na brzuchu Perfuzja i inne mamy - fajnie widzieć, że nie tylko my mamy podobne godziny karmienia
|
|
|
|
#3500 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy w polskich szpitalach nie mają sztućców? Cytat:
rosołek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wogóle wczoraj mnie te wyprzedaże wkurzyły nieziemsko. Widziałam tyle pięknych ubrań na siebie, i jak miałam cokolwiek kupić, skoro przymierzyć się nie da. Jedyne co mogłabym na luzie kupić to buty, ale ja mam górę butów, po cholerę mi piętnasta para baletków Byłam w Triumphie, przecena 40%, takie piękne staniki były, i też nic nie kupiłam, no bo po co skoro rozmiar może mi się jeszcze zmienić. Ogólnie sfrustrowało mnie to nieziemsko. Przez chwilkę krótką żałowałam że nie będę miała dziewczynki - w charity shopie (taki tutejszy niby second hand) widziałam całą garderobę dla dziewczynki za gorsze, i wszystko jak nowe, najlepszych marek, Mothercare, Next, Mamas&Papas. Sprzedawczyni mówiła że ktoś właśnie oddał wszystko po córce. Nowituki śpiworek Nexta był za 2,50 euro, kiedy normalnie taki śpiworek pewnie z 50 euro. Niestety, wszystko było różowe ![]() Farta miałam wchodząc do Dunnes Store - akurat kobitki robiły przecenę na chłopięcych ciuszkach niemowlęcych. Stanęłam se koło nich i zgarniałam co tylko przemetkowały, jak sępik taki Tym sposobem mam kilka pięknych bluzeczek za gorsze ![]() I nie oparłam się małym skarpetkom. Były za grosze i były takie piękne, że teraz Mikołaj Mateusz jest posiadaczek góry kolorowych skarpetek z dinozaurami ![]() Sobie kupiłam tylko ciężarki na fitnessu - te które miałam do tej pory były średnio wygodne, a nowe są małe, lekkie, mają obciążniki na kostki, fajnie wykonane, i za grosze. Będą na likwidowanie podzieciowego tłuszczu ![]() Postanowiłam że na wyprzedażach letnich będę już piękna i szczupła i wtedy będę mogła szaleć ![]() Poniżej zdjęcia paru drobiazgów które kupiłam dziecięciu.
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi strasznie krwawią. Już w sumie przywykłam
![]() Cytat:
|
|
#3502 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możecie tez wypróbować układanie przed karmienie mną brzuszku na twardym nam pomogło. A jelita mamy z pewnoscia duzo wrazliwsze. Cytat:
Sab Simplex chyba najlepszy. Chociaz wczoraj na spacerze spotkałam mamę ktora miała gigantyczne problemy z kolkami łącznie z wizyta w szpitalu. Nic nie pomagało ona wykończona dziecko wykończone i lekarz w końcu powiedział ze ma dodawać do dwoch karmien miarkę kaszki ( w 2 miesiącu zycia!) i jak ręka odjol! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ahhh ta mina i ten ton, przekonanie ze kupilam zbyt duzo ubranek w JEDNYM małym rozmiarze... Ona kiedys to była super-mamusia -kupowała ubranka raz na rok,bo przecież ubranka magiczne rosnące razem z dzieckiem... Super.Dziewczyny mające cc - pytanie mam- jak dostałyście znieczulenie to czułyście a raczej nie czułyście nóg-to wiem. Ale jak czułyscie sie ogolnie podczas takiego ciecia? Bylyscie w pelni swiadome czy tak jak po głupim jasiu -troche oszołomione?? Bo ja szczerze mówiąc wolałabym być troche otumaniona niz w pełni świadoma jestem takim wrażliwcem, ze bede roztrzesiona i pewnie jeszcze bede beczec...nie tyle co ze strachu o siebie, jak o dziecko i o całą tą sytuacje-takie wydarzenie ... Oczywisice juz moja mama mnie pociesza drugi dzień, ze moge nie dać rady bo jestem nerwowa i bedą musieli mnie uśpić całkowicie ( nie ma to jak dobre pocieszenie...)
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-01-05 o 14:45 |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
Roane jeśli chodzi o skarpetki to ja jestem chyba chora
mam do nich jakąś słabość. Na chwilę obecna mam ze 40 par oczywiście dla Małej przecież małe skarpetki są takie słodkie ![]() Wyprzedaże noworoczne to kolejny plus ciąż z terminami na poczatek roku ![]() Gosia u Ciebie o tyle lepiej, że i termin masz przede mną, a i podobno w kolejnej ciąży mniejsze prawdopodobieństwo przenoszenia. Chociaż Eryka też dłużej w brzuchu trzymałaś, więc już sama nie wiem ale i tak zazdroszczę Ci terminu tydzien wcześniej
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byliśmy na chwile u mojej babcia- miała imieniny. No i dzwoni szanowna mamusia i mówi : " słuchaj przyjedz do nas teraz bo płytki trzeba wnieść ( kupili mieszkanie)" ani czy coś robimy ani czy wogole moze no dramat. A co do nocy to u nas tak : 20:30 -21:10 karmienie odbijanie przytulanie 23:30 -23:45 karmienie odbijanie kupa 3:20 -3:40 karmienie odbijanie kupa 7:00-7:20 karmienie odbijanie 10:30-11:00 karmienie odbijanie kupa Nawet pospalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja do szpitala spakowałam 4 zestawy (body bez rękawów+pajac),no ale tu z reguły krótko się leży. Z Erykiem byłam 16 godz,a gdyby nie znieczulenie,to pewnie wyszłabym po 8. Ale w razie czego Radek mi dowiezie jak czegoś zabraknie. Fajne ciuszki!
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gdybym nie czuła się tak jak się czuję to ze spokojem bym czekała. A tak to już bym chciała rodzić,bo serio czuję się koszmarnie. I najbardziej żal mi dzieciaków,że mnie taką widzą i że nie mam sił na wiele rzeczy. Eryk buty mi przynosi pytając czy idziemy da da,a ja się skręcam z bólu i muszę mu odmówić. Naprawdę mam już dość.
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas to samo ciągle gadają że za dużo kupiliśmy, że wszystko mamy i że nie wiedzą co mają nam kupić...chyba ciuszki na roczne dziecko....teściowa dała na łóżeczko i kupiła śpiworek....mama dała na jedną pościel i kupiła jakieś pajacyki...ja nie oczekiwałam tego od nich...i mówiłam że nie potrzeba...babcia ciągle pyta co ma kupić, bo wszystkim kupowała kocyki a ja już mam 3.....po czym stwierdziła ze jak się mała urodzi to wsadzi jej pod poduszkę i to chyba najlepsze rozwiązanie niż kupowanie czegoś na siłę ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

16.06.2012

jak dla mnie to wielkie coś przede mną to wcale nie maly brzuch, ale co ja się znam
Ja nawet torby nie mam... z om termin mam na 9 lutego ale wg usg (tak od 12 tc do teraz utrzymuje się 29/30 styczeń) tylko, że jeszcze mi brakuje paru rzeczy (do szpitala) które będę mogła kupić dopiero po wypłacie.
rosołek
jestem takim wrażliwcem, ze bede roztrzesiona i pewnie jeszcze bede beczec...nie tyle co ze strachu o siebie, jak o dziecko i o całą tą sytuacje-takie wydarzenie ... Oczywisice juz moja mama mnie pociesza drugi dzień, ze moge nie dać rady bo jestem nerwowa i bedą musieli mnie uśpić całkowicie ( nie ma to jak dobre pocieszenie...)